A 11 legjobb szintetizátor

Régebben csak a zeneszerzőknek kellett zenét szerezniük. Munkájuk gyümölcsét nagyjából csak az énekesek és a filmstúdiók használják fel. Manapság még egy videóblogger is szükség lehet zenei anyag létrehozására (az unoriginális kompozíciók megakadályozzák a pénzzé tétel lehetőségét). Ezért a szintetizátorok egyre népszerűbbek, mert ezek a legegyszerűbb módja a zeneírásnak – különösen, ha minőségi modellről van szó, mint ahogyan ebben a rangsorban is szerepel.

Legjobb szintetizátor rangsor

JelölésHelyszínNévÁr
A legjobb szintetizátorok a tanuláshoz1YAMAHA PSR-EW30028 990 €
2CASIO LK-S25020 990 €
3YAMAHA PSR-F5110 190 €
A legjobb szintetizátorok szerelmeseknek1CASIO PX-16049 990 €
2CASIO WK-660032 990 €
3Yamaha MX6169 990 €
A legjobb szintetizátorok profiknak1Nord Piano 4189 990 €
2Kurzweil PC3LE8129 100 €
A legjobb MIDI billentyűzetek1Roland A-800PRO27 490 €
2Nektar Impact LX8828 990 €
3Novation Launchkey 6125 961 €

A legjobb szintetizátorok a tanuláshoz

YAMAHA PSR-EW300

Értékelés: 4.9

YAMAHA PSR-EW300

Ez az eszköz egyesek számára drága lehet. Nem mindenki akar 30k-t költeni rá. Különösen, ha most tanul szintetizátoron játszani. De az élvezet, amit nyújt, biztosan kifizetődik! És ne felejtsük el, hogy ez a modell még évekig boldoggá teszi Önt. Lehet, hogy soha nem akarsz majd jobbat vásárolni.

A YAMAHA PSR-EW300 nem súlyozott, érintésérzékeny billentyűzettel rendelkezik. Itt 76 teljes méretű billentyűt használnak. Ez a szám ideális a játéktanuláshoz – a jövőben könnyen átállhat egy akusztikus zongorára, nem fog sok változást észrevenni. A hangzást a 48 választható polifónia biztosítja. Nem neveznénk tökéletesnek, de a legtöbb ember számára több mint elégséges. A hang az oldalra szerelt hangszórókból jön. Ha a kimenő teljesítmény 2.5 Watt nem lesz elég, használhatja a line kimenetet egy hangszóró csatlakoztatásával. A számítógéphez való csatlakoztatáshoz B típusú USB-t, vonalbemenetet és fejhallgató-kimenetet is talál. Ez utóbbit 6,3 mm-es csatlakozóhoz tervezték, ezért javasoljuk, hogy szerezzen be egy adaptert.

Könnyű és viszonylag kicsi. Az alatta lévő mérleg 6,2 kg-ot mutat. Így nem meglepő, hogy akkumulátorral működik. A szintetizátor tetején gyakorlatilag nincs szabad hely. Itt mindenféle gombok és kapcsolók találhatók, és középen van egy hely a háttérvilágítású kijelzőnek, bár kicsi. A professzionálisabb modellek azonban több gombbal rendelkeznek, és ezért jobb irányíthatósággal büszkélkedhetnek.

Ehhez a szintetizátorhoz túl sok gond nélkül csatlakoztathat pedált, de azt külön kell megvásárolnia. Ami a készülék jellemzőit illeti, gyakorlatilag nincs panasz. Az 574 hang biztosan nem tűnik elégtelen számnak. A feltörekvő zenészek számára 165 automatikus kísérőstílus és 49 effekt áll rendelkezésre.

Előnyök

 • Hosszú akkumulátor-üzemidő áll rendelkezésre;
 • Nagyszámú hangszín;
 • Számos effekt és Auto Accompaniment stílus áll rendelkezésre;
 • Háttérvilágítású kijelzővel rendelkezik;
 • A szintetizátor könnyű;
 • Csatlakoztathat egy pedált;
 • Elég sok csatlakozó;
 • A gombok érintésérzékenyek;
 • Be van építve egy tanulási mód;
 • Széles pulpitust használ.

Hátrányok

 • Még mindig nem a legjobb polifónia.

CASIO LK-S250

Értékelés: 4.8

CASIO LK-S250

A japán Casio vállalat 1946-ban született. Világhírnevét a közönséges elemmel működő számológépekkel szerezte meg. Tovább – tovább. Egy ideig Japán volt a legnagyobb elektronikai importőr az Egyesült Államokban, ami a Casio-t arra késztette, hogy. Egy időben nagyszerű hangzású szintetizátort készített. Ezek a hangszerek ma már árban, méretben és hangok számában is kiemelkednek. A japán vállalat termékei megtanultak sok más hangszert utánozni, a vonósoktól a rézfúvósokig és még a dobokig. Ez még egy olyan viszonylag olcsó modellre is vonatkozik, mint a CASIO LK-S250.

Talán nem a 400 hangszín az egyetlen előnye ennek a szintetizátornak. Például sok ügyfélnek tetszik a készülék fokozatosan bővülő lehetőségei. Amint arra a DNS online boltjában a modell egyik vásárlója helyesen rámutatott: “Van USB – bármilyen szoftver MIDI-billentyűzetként látja a hangszert, és ez évekig használható, miután kinőtt a szintetizátor képességeiből! Ezzel a felülettel működik különböző programok Android, és a funkció a kulcs megvilágítás “. Igen, a billentyűk háttérvilágítással rendelkeznek, ami különösen jól jön a játéktanulás során. Ez azt is lehetővé teszi, hogy gyorsabban megtanuljon egy dallamot.

Kétérintéses, félig súlyozott billentyűzetet használ. A 61 billentyűvel öröm dolgozni, és elég nagyok ahhoz, hogy bármelyik billentyűre ráférjen. Érdekes, hogy ez a billentyűzet mindössze 3,4 kg súlyú. Ez annak köszönhető, hogy az alkotók igyekeztek megszabadulni minden felesleges. Így a műszer végső költségének csökkentésével pénzt tudtak megtakarítani. Meglepő módon még mindig van egy pár 2,5 W-os hangszóró, egy kis kijelző, extra billentyűk és néhány kapcsoló. Egy profi zenész úgy érezheti, hogy hiányoznak bizonyos funkciók – a drágább modellek sokkal több vezérlőeszközzel vannak felszerelve.

CASIO LK-S250 akkumulátoros működés. Vagy egy megfelelő aljzatba csatlakoztatható tápegység. Ha az aljzatokról beszélünk, akkor szinte mindenre szükség lehet, amire egy kezdőnek szüksége lehet. A fejhallgató-kimenet például lehetővé teszi, hogy mások zavarása nélkül játszhasson. Van egy vonalbemenet is, amely szintén hasznosnak bizonyulhat. És egy kellemes bónusz a mikrofonbemenet, amely segít felvenni egy dalt énekkel együtt. Talán az egyetlen dolog, ami hiányzik, az a vonal kimenet.

A tanítási mód nem az egyetlen hasznos funkciója ennek a modellnek. Equalizer, transzponálás és visszhang mind jelen van. Az autocompaniment természetesen nem felejtődik el. A beépített metronóm lehetővé teszi, hogy ne kelljen az okostelefonjához nyúlnia a funkció aktiválásához.

Előnyök

 • Számos csatlakozó;
 • Szerény méret és súly;
 • Alacsony költségek;
 • Megvilágított billentyűkkel rendelkezik;
 • Van egy kijelző;
 • Lehetőség van pedálok csatlakoztatására;
 • Önálló működésre is lehetőség van;
 • Nagyszámú hangszín;
 • Egy jó félig súlyozott billentyűzet;
 • Van egy tanítási mód.

Hátrányok

 • Nincs vonalkimenet;
 • Még mindig nem a legnagyobb számú gomb;
 • Nem a legjobb beépített hangszórók.

YAMAHA PSR-F51

Értékelés: 4.6

YAMAHA PSR-F51

Sok kezdő szintetizátor nagyon szerény hangszórókkal rendelkezik. A YAMAHA PSR-F51 esetében pedig egy 2,5 wattos hangszórórendszerre számíthat, ami nem túlzó érték. Sajnos, ez komoly korlátozást jelent. Szemet hunytunk volna felette, ha a készülék megfelelő csatlakozókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a hang kimenetét egy erősítőre és hangszórókra. De csak egy fejhallgató-csatlakozó van. A csatlakozók minimális száma a fő probléma ezzel a modellel általában véve. Még pedált sem lehet csatlakoztatni hozzá! Mit mondjak, ez a modell nem szinkronizálható a számítógéppel vagy okostelefonnal. Ez fizet az alacsony költségéért, amely kevesebb, mint 10k. RUB.

A készülék a kompakt típusba tartozik. A súlyozatlan billentyűzet a felső panel nagy részét elfoglalja. 61 teljes méretű billentyűből áll (azaz csak egy oktáv hiányzik). Ezzel nincs panasz, játszani szép és kényelmes. Az egyetlen kár az érzékenység hiánya.

Nagyon alacsony ára ellenére a szintetizátor 114 automatikus kísérőstílust kínál. De ne felejtsük el, hogy ide nem lehet extrákat feltölteni. A japán hangszer 120 hangszínnel rendelkezik. Hangzásukért a 32 akkordos polifónia felel. Transzponálás, visszhang és metronóm is rendelkezésre áll. A szintetizátor egyszerű tanulási móddal is rendelkezik.

A japánok átlagos számú gombbal látták el alkotásukat. Van egy kijelző, de csak három számjegyet tud megjeleníteni. Ezért ez a modell nem nevezhető a legkényelmesebbnek a használat során. Biztos lehetsz benne, hogy a jövőben többet akarsz majd. Legalább a billentyűzet két részre osztásának lehetősége, a Duo üzemmód teljes mértékben megvalósult. Vagy használja MIDI billentyűzetként. A YAMAHA PSR-F51 zongora felülvizsgálata minderre helyezi a hangsúlyt-.

Előnyök

 • Teljes méretű billentyűket használnak;
 • Szerény méret és súly;
 • Nagyon alacsony költségek;
 • Van egy tanulási mód;
 • Elemmel működik;
 • A gombok száma nem éppen alacsony.

Hátrányok

 • Kívánatos lenne a jobb polifónia;
 • Az egyetlen csatlakozó a fejhallgató-csatlakozó;
 • Ritmusok és hangok tekintetében nem sok minden;
 • A billentyűk nem érzékenyek az érintésre.

A legjobb szintetizátorok hobbisták számára

CASIO PX-160

Értékelés: 4.9

CASIO PX-160

Sok szintetizátor rövidített billentyűzettel van ellátva. El kell fogadnia az egy oktáv hiányát. Ha ez nem elfogadható az Ön számára, javasoljuk, hogy nézze meg a CASIO PX-160 készüléket. Itt 88 teljes méretű billentyű található! Ráadásul súlyozott billentyűzetet használ kalapácsmechanizmussal! Nem feledkezhetünk meg arról, hogy a gyártó érintésérzékeny billentyűket használ. Röviden, az élmény nagyon hasonlít egy teljes értékű akusztikus zongorához.

Ez a modell már évek óta gyártásban van. És állandó kereslet van rá, így még sokáig látni fogja az üzletek polcain. A szintetizátor fehér, arany-bézs és fekete színben kapható. Mérete ellenére a készülék nem rendelkezik a legnagyobb számú kiegészítő gombokkal. De nem lehet elégtelennek nevezni a számukat. Ami a billentyűket illeti, speciális bevonattal rendelkeznek, így az ujjak nem csúsznak, még akkor sem, ha nagyon gyorsan játszik – részletek erről a CASIO PX-160 felülvizsgálatában a következő oldalon olvashatók .

Ez a hangszer nem kezdőknek készült. Tehát a gyártó már 128 akkordos polifóniával ruházta fel. Két játékos számára osztott billentyűzettel is rendelkezik – ez hasznos funkció ennyi billentyűvel. A japánok nem fukarkodtak a csatlakozókkal sem. Két pár fejhallgatót csatlakoztathat a szintetizátorhoz, és a hangot a line out-on keresztül hangszórókra adhatja ki. Használhatja a beépített hangszórót is, amely akár 8 wattos teljesítményt is biztosít. Az USB Type B pedig lehetővé teszi, hogy az eszközt MIDI-billentyűzetként használja, ha számítógéphez csatlakoztatja. Ebben az esetben a hangok kis számának (csak 18 van) hátránya kevésbé észrevehető.

Számos vélemény még ezt a szintetizátort is ajánlja haladó előadóknak, még ha csak második hangszerként is. A kezdő zenészek imádni fogják a CASIO PX-160-at! Mi magunk is javasoljuk, hogy nézzenek ebbe a modellbe, már csak a billentyűzete miatt is – más gyártók csak sokkal drágább szintetizátorokba építenek ilyen billentyűzeteket.

Előnyök

 • Lábkapcsolóval felszerelve;
 • A billentyűzet kalapácsos mechanizmussal rendelkezik;
 • Minden egyes billentyű teljes méretű és három érintéses;
 • Beépített erőteljes hangszórók;
 • Egy tanítási mód is rendelkezésre áll;
 • Van egy osztott billentyűzet funkció;
 • A dalok rögzítése lehetséges;
 • Nagy polifónia;
 • Két vonal kimenet van;
 • Két fejhallgató csatlakozó.

Hátrányok

 • A szintetizátor nem kicsi és könnyű;
 • Magas költségek;
 • Kevés hangszín;
 • A pedál könnyű súlya miatt csúszik a padlón.

CASIO WK-6600

Értékelés: 4.9

CASIO WK-6600

Nagyszerű belépő szintű hangszer 30k alatt. RUB. Ennyi pénzért már egy nagy billentyűzetet kap 76 billentyűvel. A lejátszott zene SD-kártyára tárolható. A megemelt ár ellenére a termék csak 48 csatornás polifóniával rendelkezik. Ennek ellenére sokkal többet lehet belőle kihozni, mint a fenti eszközök esetében.

Számos olyan kiegészítő funkció van, amelyet minden zenész használhat. A funkciók közé tartozik a metronóm, a visszhang, a transzponálás, az automatikus kíséret és az arpeggiátor. Érdemes megemlíteni, hogy pedálokat és a hangmagasság-szabályozót is csatlakoztathatja. Minden itt található billentyű érintésérzékeny (két érzékenységi fokozat). A billentyűzet hátulján található a vonalbemenet, a mikrofoncsatlakozó és a fejhallgató kimenet. B típusú USB-csatlakozó nem felejtve.

Előnyök

 • Beépített, egyenként 6 wattos hangszórók;
 • 76 szabványos billentyű, amelyek érintésre érzékenyek;
 • 210 stílus és 700 hangszín;
 • Jó hangprocesszor 48 csatornás polifóniával;
 • Az LCD kijelző és a beviteli kerék jelen van;
 • Arpeggiátor és sok más hasznos funkció áll rendelkezésre;
 • 32 csatornás keverővel rendelkezik;
 • Mikrofon- és vonalbemenet, valamint fejhallgató-kimenet is van;
 • USB-n keresztül csatlakoztatható számítógéphez.

Hátrányok

 • Egyeseknél a billentyűk hat hónapos használat után elkezdenek zörögni.

Yamaha MX61

Értékelés: 4.7

Yamaha MX61

Egy másik belépő szintű professzionális billentyűzet 61 billentyűvel. Az olcsóbb modellekkel ellentétben USB és MIDI csatlakoztathatóságot, valamint fejlett VST és DAW vezérlőket kínál. 1106 különböző hangszín közül választhat, ami ebben az árkategóriában ritka választék. Több szintetizátor van egy VCM-effektus szimuláció elektronikus áramkörök.

Ezzel a hangszerrel könnyen keverheti a hangokat és feloszthatja a billentyűzetet. De mindenekelőtt a vásárlónak elégedettnek kell lennie a polifóniával, amely itt 128 hangot jelent. Talán már csak emiatt a tény miatt is elgondolkodhatsz azon, hogy 50.000-re pazarolj. RUB.

Előnyök

 • Pedálok csatlakoztathatók;
 • Minden billentyű érintésérzékeny;
 • A modulációs és pitch bend vezérlőt integrálták;
 • Kis méret és súly (4,8 kg);
 • Figyelemre méltóan sok hang;
 • Jól kivitelezett multitimbrális képesség;
 • Kiváló hangprocesszor 128 hangú polifóniával;
 • Nagyszámú csatlakozó.

Hátrányok

 • Csak 61 billentyű;
 • Nincs memóriakártya foglalat;
 • A keverésvezérlés nem túl praktikus.

A legjobb szintetizátorok profiknak

Nord Piano 4

Értékelés: 4.9

Nord Piano 4

Gyönyörű hangszer, amelynek teste pirosra van festve. Ugyanolyan jól néz ki a stúdióban, mint a koncertteremben. Míg más gyártók a szintetizátorokat a felső fedélzeten szétszórtan elhelyezett rengeteg gombbal próbálják felszerelni, itt ezek mind a központi lemezen vannak. Számuk nem tiltólistás. De ez határozottan előnyös: nem tudnak összegabalyodni. Ha a billentyűzetről van szó, az csak pozitív. Becsukod a szemed, és úgy érzed, hogy egy akusztikus zongorán játszol. Ez annak is köszönhető, hogy mind a 88 billentyű a zenész rendelkezésére áll. Természetesen mindegyik három érintéses.

A digitális zongora hárompedálos egységgel van felszerelve. Tehát egy színpadi előadáshoz csak valamilyen állványra van szükséged.

Visszatérve a kezelőszervekhez, minden hangbeállítás másodpercek alatt elvégezhető. Ahogy a felülvizsgálat mondja, a reverb mix megváltoztatása csak egy gomb elfordításával történik, és ugyanez a művelet szükséges a magas hangok emeléséhez az EQ-val. A kórus aktiválására külön gomb szolgál. Egyszóval, a kezelőszervek mennyisége itt pontosan elég ahhoz, hogy még egy hangmérnök is kényelmesen játszhasson.

A hangminőségre sem lehet panasz. Nem véletlen, hogy ez a modell szerepel a legjobb digitális zongorák értékelésében – egy professzionális hangszerekre szakosodott weboldalon. Nem kell részletezni a hangzást – hallani kell.

A 18 kg-os szintetizátorhoz rengeteg csatlakozó tartozik. A hangszert egyszerűen csatlakoztathatja számítógépéhez, így MIDI billentyűzetként is használható. Vannak line kimenetek (bal és jobb csatorna) és egy line bemenet is. A fejhallgató csatlakoztatásával sincs probléma. Egyébként nincs saját hangszórója. Az alkotók joggal gondolták úgy, hogy egy profi zongoristának ez közel sem elég.

Előnyök

 • Kalapácsos billentyűzetet használnak;
 • Csodálatos 120 hangú polifónia;
 • Zökkenőmentes átmenetet valósított meg az eszközök között;
 • Jó számú gomb és vezérlőelem;
 • Szép design;
 • Három pedállal érkezik;
 • Rengeteg csatlakozó;
 • 400 hangszín áll rendelkezésre.

Hátrányok

 • Nincs saját hangszóró;
 • Nagyon magas ár.

Kurzweil PC3LE8

Értékelés: 4.8

KURZWEIL PC3LE8

Ez a készülék 88 súlyozott billentyűt kínál a zenésznek. Ez is kalapácsos mechanizmust használ, de a hangszer ára nem szökik az egekbe – nem több, mint 130k. RUB. Úgy tűnik, hogy az alacsonyabb ár a márka kisebb mértékű promóciójával függ össze. De egy ilyen eszköz nem igazán kerülhet sokba, mert a hangok itt 64 választható polifóniával készülnek. Kevesebb olyan beépített funkció is van, amely megkönnyíti a zeneírást.

Mégis, ez egy igazi professzionális hangszer. Játék közben bizonyos pillanatokban olyan érzés, mintha egy igazi zongora billentyűit érintenéd. Egyszerre akár 16 különböző hangot is lejátszhat. Nem lehet nem észrevenni a nagyszámú csatlakozót – még a digitális koaxiális kimenet is jelen van! Az egyetlen dolog, ami hiányzik, az egy SD-Stick foglalat. De egy professzionális szintetizátornak nincs rá szüksége.

Előnyök

 • A multitimbrális funkcionalitás nagyszerű;
 • 520 beépített effekt;
 • 88 billentyű van;
 • A kalapácsmechanizmus érzékennyé teszi a billentyűzetet az utónyomásra;
 • A hangmagasság és a moduláció vezérlése rendelkezésre áll;
 • Csatlakozók széles választéka;
 • Pedálokat csatlakoztathat.

Hátrányok

 • A súlya 24,5 kg;
 • Nem a legtöbb többszólamú polifónia.

A legjobb MIDI billentyűzetek

Roland A-800PRO

Score : 4.9

Roland A-800PRO

Meglehetősen könnyű a MIDI-billentyűzet elsajátításában, amely Oroszországban nem több mint 28 ezer forintba kerül. Rubel. Nincsenek hangszórói, és a különböző gombok száma nagyon kicsi. Ez érthető – az ilyen eszközt általában csak számítógéppel együtt használják, ahol különböző beállításokat lehet konfigurálni. USB Type B és MIDI bemenet és kimenet a hátlapon található csatlakozók között található.

61 billentyűvel játszhatsz rajta. Érintés és érintés utáni érzékenységgel is rendelkeznek. Kalapácsmechanika használata nélkül valósult meg, így a készülék súlya mindössze 4,5 kg. A készülék mérete is elég kicsi; egyesek számára akár egy számítógépasztalra is elférne.

Előnyök

 • Kompakt méret és könnyű súly;
 • A billentyűk még az utólagos érintésre is érzékenyek;
 • Az aktuális üzemmódot egy LCD-kijelző mutatja;
 • Pedál bemenet elérhető;
 • Modulációs vezérlő mellékelve.

Hátrányok

 • Kevés beépített funkció;
 • Kényelmetlen saját szoftver;
 • A párnák mérete nagyon kicsi.

Nektar Impact LX88

Értékelés: 4.8

Nektar Impact LX88

Ez a MIDI billentyűzet 61 félig súlyozott billentyűvel rendelkezik. Mindegyik teljes méretű és érintésérzékeny. A felhasználó számára bármikor rendelkezésre áll egy osztott billentyűzet, valamint pedálok csatlakoztatása (természetesen nem tartozék). Nincsenek hangszórók a készülék testén, de az alkotók nem feledkeztek meg a kijelzőről.

A fotók alapján a Nektar Impact LX88 nagyon kicsinek és könnyűnek tűnhet. De valójában a gép súlya lenyűgöző 8,1 kg, ami a felhasznált alkatrészek kiváló minőségét jelzi. A termék összesen 9 átcsoportosítható vezérlőgombot, ugyanennyi csúszkát, 8 gombot és ugyanennyi sebességérzékeny padsort kínál. Nem rossz készlet. Az egyetlen csalódás, hogy nincs MIDI bemenet – csak a kimenet áll rendelkezésre.

Az érdemek

 • Nem a legkisebb számú gomb és kapcsoló;
 • Ügyesen megvalósított modulációs vezérlő;
 • Az alvázon lévő kijelzővel;
 • Pedálos csatlakozás lehetséges;
 • A teljes méretű billentyűk érintésérzékenyek;
 • Robusztus kialakítás.

Hátrányok

 • Nem annyi billentyű, amennyit szeretne;
 • Nem a legnagyobb számú bubi;
 • A párnák túl kicsinek tűnhetnek.

Novation Launchkey 61

Értékelés: 4.7

Novation Launchkey 61

A legkönnyebb hangszer a kínálatunkban. A 3,5 kg-os készülék 61 billentyűt kínál, amelyek mindegyike érintésre érzékeny. A MIDI-billentyűzethez pedálokat is csatlakoztathat. Egyébként ez a tipikus eszköz, amely segít zenét komponálni egy videóhoz vagy akár egy amatőr filmhez. A készülék B típusú USB-csatlakozón keresztül csatlakozik a számítógéphez. Gyorsítsa fel a komponálást a 16 többszínű, sebességérzékeny billentyűvel ellátott pads-szel. 8 forgatógombot is találhat.

Előnyök

 • Legfeljebb 22k. Rubelek.;
 • Kicsi a mérete és könnyű a súlya;
 • Számos többszínű párna létezik;
 • A modulációs és hangmagasság-vezérlők jelen vannak;
 • Viszonylag olcsó (15k a legtöbb felhasználó számára) és meglepően megfizethető (11 a világ legjobb szintetizátorai közül – Értékelés 20. RUB.).

Hátrányok

 • Néhány hasznos csatlakozó;
 • Nem nevezhető tartósnak.

Következtetés

Most már tudja, hogy mely szintetizátorok a legjobbak a kategóriájukban. Megjegyezzük, hogy ebben a válogatásban csak az Oroszországban eladásra kerülő modellekről volt szó. Senki sem vitatja, hogy vannak olyan magasabb kategóriájú szintetizátorok is, amelyek szinte egyedi gyártásúak – ezeket általában világhírű zenészek használják.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: