A 4 legjobb fitness karkötő Xiaomi

*Szerkesztői értékelés. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Vásárlás előtt konzultáció szükséges szakemberrel.

A fitnesz karkötők egyre népszerűbbek az utóbbi időben. Ha az okosórák hasznossága még mindig kérdéses, ugyanez nem mondható el a fitnesz karkötőkről. A fő feladatot, a felhasznált kalóriák számlálását minden gond nélkül elvégzik. Azzal pedig nem lehet vitatkozni, hogy sokunknak szüksége van a rendszeres testmozgásra?

Meglepő módon a kínai Xiaomi cégnek sikerült a fitnesz karkötők leghíresebb gyártójává válnia. Az emberek nem annyira az ilyen eszközök funkcionalitásáért, mint inkább az értékükért rajonganak. Ennek ellenére ezeknek a készülékeknek a köre folyamatosan bővül. És míg néhány évvel ezelőtt a Xiaomi csak saját márkanév alatt gyártott fitneszkarkötőket, most a legfejlettebb eszközöket az Amazfit márkanév alatt értékesítik. Rangsorunk mindkét eszközre kiterjed. Nyugodtan megvásárolhatja az áttekintett szerkentyűk bármelyikét, nem valószínű, hogy csalódni fog a megvásárolt fitnesz karkötőben.

A legjobb fitness karkötők Xiaomi értékelése

Jelölésűrtermék neveár
A legjobb fitness karkötők Xiaomi rangsorolása1Xiaomi Amazfit Cor4 449€
2Xiaomi Amazfit Arc2 499€
3Xiaomi Mi Band 31 689€
4Xiaomi Mi Band 21 179 €

Xiaomi Amazfit Cor

Értékelés: 4.9

Xiaomi Amazfit Cor

A kedvező árú fitnesz karkötők a monokróm kijelző miatt nem biztos, hogy tetszeni fognak egyes vásárlóknak. Mit lehet tenni, hozzászoktunk az okostelefonokhoz és más, színes képernyőt tartalmazó készülékekhez. Mondanom sem kell, hogy már néhány kerékpáros számítógép is rendelkezik ilyen kijelzővel! Ezért sokan szeretnének színes képernyővel ellátott kütyüt viselni a csuklójukon. És pontosan ez az, amit az Amazfit Cor, megnyitva a rangsorunkat.

Ez a készülék valamivel nagyobb, mint bármelyik olcsó fitnesz nyomkövető. A nagy méretek helyet adnak egy 1,23 hüvelykes kijelzőnek a készülék előlapján. Felbontása 160×80 pixel. Egy ilyen paraméter elegendő az idő, a dátum és néhány más fontos információ megjelenítéséhez. Mi több, a kedvező árú modellekkel ellentétben az Amazfit Cor megpróbálja megjeleníteni legalább a felhasználó okostelefonjára érkező e-mail vagy üzenet első sorát. További alkalmazásokkal is rendelkezik, amelyek például időjárás-előrejelzést is megjeleníthetnek. Az egyetlen probléma azonban az, hogy a kijelző IPS technológiával készült. Ez azt jelenti, hogy nem lesz elég a mélyfekete színből. De ez még aggasztóbb, mert ez a technológia nem az energiahatékonyságáról ismert. Az alapértelmezett beállításokkal azonban körülbelül 12-13 napos akkumulátor-üzemidő érhető el. Ebben az üzemmódban a képernyő háttérvilágítása minden alkalommal bekapcsol, amikor felemeli a kezét. Ha a háttérvilágítás nincs bekapcsolva, akkor semmit sem lehet látni a kijelzőn – ez jellemző az IPS kijelzőkre. Erős napfényben minden gond nélkül olvasható – a háttérvilágítás megbirkózik a problémával. Bár észrevehető, hogy ezen a ponton a képernyő nem néz ki olyan jól, mint az OLED társa.

Az értesítések fogadását érzékelhető rezgés jelzi. És egy szilikonpánt tartja a helyén. A töltés egy bölcső segítségével történik. Itt nincs kínos USB-csatlakozó, így még egy idős ember, akinek a keze nem a legjobb a hallgatásban, is megbirkózik a töltő csatlakoztatásával.

A fitnesz karkötőket általában nem kímélik… Esőben is használhatóak, és ideális esetben még úszni is tudnak. Arról nem is beszélve, hogy a felhasználó keze rendszeresen izzadni fog, ha a kütyü tulajdonosa valóban gyakorol. Röviden, nem meglepő, hogy az Amazfit Cor vízálló tokkal rendelkezik. Megfelel a WR50 szabványnak. Ez azt jelenti, hogy a záporok és az eső nem tesz kárt a készülékben. A fitnesz karkötőben úszni is lehet, de a búvárkodást kerülni kell.

Szinkronizál az okostelefonnal Bluetooth 4 segítségével.1. És van egy beépített pulzusmérő – ez egy LED segítségével működik, amely a hátlapon látható. Kiderült, hogy ez a nyomkövető használható a lépések számolására, az elköltött kalóriák ismeretére és a szívverés rögzítésére. Természetesen egyéb funkciók is rendelkezésre állnak, például időzítő, stopperóra és ébresztőóra.

A gyártó a költségek csökkentése érdekében elhagyta a GPS-chipet. Emiatt nem tudja elmenteni a futás útvonalát. Azonban senki sem akadályozhatja meg, hogy okostelefonját erre a célra használja. De még ez sem a készülék fő problémája. Még az Amazfit Cor fitnesz karkötő nemzetközi verziója sem rendelkezik orosz nyelvvel. A firmware azonban a lehető legegyszerűbb – címkék helyett többnyire ikonokat használnak, így nem valószínű, hogy komoly problémái lesznek a kütyü kezelésével. By the way, akkor töltse le a harmadik fél firmware – ez különbözik, nevezetesen cirill betűs támogatást.

Az érdemek

 • Van némi vízállóság;
 • Kényelmes használat;
 • Az ár nem túl magas;
 • Az okostelefonos értesítések támogatottak;
 • Színes kijelzővel rendelkezik;
 • A pulzusmérő túl sok probléma nélkül működik;
 • Hosszú akkumulátor élettartam.

Hátrányok

 • Nem a legjobb heveder rögzítés (könnyen eltörhet);
 • Zavart az orosz nyelv hiánya a menüben;
 • Az izzadtság befolyásolja a pulzusmérő leolvasásának helyességét.

Xiaomi Amazfit Arc

Score : 4.8

Xiaomi Amazfit Arc

Egy másik fitness tracker a rangsorunkban, amelyet az Amazfit almárka alatt forgalmaznak. A kiskereskedelemben nagyjából ugyanennyiért kapható – körülbelül 3 ezer forintot kell rá költened. dörzsölje. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ez a karkötő azonos a fenti modellel. Csak vegye a készüléket a kezébe, és azonnal érezheti a különbséget. Az a tény, hogy ez a modell csak 20g súlyú – körülbelül másfélszer kevesebb, mint az Amazfit Cor paramétere. A karcálló üveg itt is használatban van. Nem is beszélve a szilikon pántról, amely szintén nem különösebben különbözik a többitől. A kijelzőnek van a legerősebb hatása a súlyra. Az a tény, hogy nagyon kicsi OLED panelt használ – átlója nem haladja meg a 0,42 hüvelyket. És még csak nem is a mérete a kínos, hanem a szín hiánya. Sok fitnesz karkötő azonban monokróm képernyővel rendelkezik – elég, ha az aktuális pulzusszámot vagy a megtett lépések számát látja. De a bejövő üzenetek legalább részleges olvasásáról lemondani – a készülék csak a beérkezésükről tud értesíteni, ami rezgés segítségével történik.

A szerény OLED-kijelző határozottan előnyös. Még a miniatürizált 70mAh-s akkumulátor is legalább egy hétig tart folyamatos használat mellett. És ha a fitness karkötő használata nem túl intenzív, akkor tíz napot érhet el. A készülék azonban emlékeztetni fogja Önt a hosszú tétlenségre, és újabb edzésre ösztönzi Önt – aligha tudja sokáig visszafogni magát.

Egyébként ez egy tipikus fitness tracker. A hátoldalon lévő LED segítségével méri a pulzusszámot. Ez azt jelenti, hogy az aktív izzadás befolyásolhatja a leolvasás pontosságát. De a test belsejében az izzadság biztosan nem hatol be… Csakúgy, mint bármely más típusú nedvesség – az IP67 tanúsítvány bizonyítja ezt. Ezt a készüléket nem használhatja csak merülésre. Sajnálatos a GPS-chip hiánya, ami a kocogási útvonal elmentését a múlté. A Bluetooth az egyetlen vezeték nélküli modul – lehetővé teszi az okostelefonjával való szinkronizálást.

A készülék sérülékeny pontja a szíj. Nagyon vékony és megbízhatatlan anyagból készült. Sok vásárlónak csak hat hónapig tart. Ilyen hosszú idő után az egyik lyukban elszakadt. Az a baj, hogy nem tudod megváltoztatni a szíjat. Ezután új fitneszkövetőt kell vásárolnia, mert szinte értelmetlen a zsebében hordani.

Előnyök

 • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
 • Kényelmes használat;
 • Van egy jó pulzusmérő;
 • IP67-es vízállósággal rendelkezik;
 • Minimális súly;
 • A töltési idő nem haladja meg a fél órát;
 • Az alvásfigyelés elérhető.

Hiányosságok

 • A kis kijelző monokróm;
 • Az árcédula túlárazottnak tűnhet;
 • Egy idő után a szíj elszakad (nem külön kapható);
 • A firmware nem működik tökéletesen minden esetben.

Xiaomi Mi Band 3

Értékelés: 4.7

Xiaomi Mi Band 3

Ez jelenleg a legújabb fitnesz karkötő, amelyet a Xiaomi saját márkaneve alatt értékesít. Ez azt jelenti, hogy a vevőre nem várnak buktatók – a készülék közel áll az ideálishoz. Természetesen az árszegmenst szem előtt tartva. Ez ostobaság, hogy elvárja, hogy egy kütyü 2k. RUB. GPS chip vagy valami hasonló. Mondanom sem kell, hogy még színes kijelző sincs! Ehelyett egy monokróm OLED panelt használ, amelynek átlója mindössze 0,78 hüvelyk. A 128×80 pixeles felbontás alig elegendő az aktuális pulzusszám, a megtett lépések száma vagy egy adott feladat szintje megjelenítéséhez. Nos, ez használja az órát, mint a kezdőképernyő, amely ugyanakkor jelzi az aktuális dátumot (nem felejtette el a hét napja, kiadott helyett az év).

A legtöbb fitnesz karkötő szilikon pánttal van ellátva. A Xiaomi Mi Band 3 sem kivétel. Szerencsére a szíj elég megbízhatónak bizonyult. Bár találhat olyan véleményeket az interneten, amelyek megemlítik, hogy a szíj meghibásodik, de ezek rendkívül ritkák. Sokkal gyakrabban írnak dicsérő szavakat, és dicsérik a tisztességesen megvalósított nedvességvédelmet. A gyártó az IP68-as szabványnak megfelelőnek nyilvánítja. De valójában egy kicsit alacsonyabb – nem ajánlott a készülékkel még sekély mélységben sem merülni.

A fitnesz karkötő nagyon könnyű – súlya kevesebb, mint 20 g. A termék saját firmware-t használ. Lehetetlen elveszni a menüben. Ha telepít egy speciális klienst az okostelefonjára, akkor rendszeres szinkronizálás lesz. A készülék jelzi a bejövő e-maileket, üzeneteket és hívásokat is. Szintén támogatott naptár értesítések, ami nem lehet nem tetszeni. Egy ilyen kis kütyü képes az időjárás-előrejelzés megjelenítésére is!

Szinkronizálódik okostelefonjával Bluetooth 4 vezeték nélküli szabványon keresztül.2 LE. Egy másik mellékelt pulzusmérő – a LED a készülék hátulján található. A leolvasások nagyon pontosak. De éppen időben, amikor a csuklója megizzad, vagy úgy dönt, hogy elmegy zuhanyozni. Érthető, mivel a nedvesség eltorzítja a bőr textúráját és az ereket, ami problémákat okoz a rendszerben.

Hozzá kell tenni, hogy a Xiaomi Mi Band 3 akkumulátor kapacitása 110 mAh. A 20 grammos súlya elég váratlanul érte! Egy ilyen akkumulátorral néhány tucat napos üzemidőben reménykedhet.

Előnyök

 • Alacsony költségek;
 • Jó vízállóság;
 • Nagyon hosszú akkumulátor-üzemidővel rendelkezik;
 • Számos cserélhető pánt van;
 • A képernyő elég fényes;
 • Jó pulzusmérő teljesítmény;
 • A készülék további funkciókkal rendelkezik, például ébresztőórával;
 • Alvásfigyelés elérhető.

Hátrányok

 • A kijelző kis mérete nem mindenkinek fog megfelelni;
 • A képernyő monokróm;
 • A lépésszámlálás nem mindig pontos;
 • Az izzadtság és más nedvesség befolyásolja a pulzusmérő teljesítményét.

Xiaomi Mi Band 2

Értékelés: 4.6

Xiaomi Mi Band 2

A rangsorunk nem mehetett a Xiaomi legnépszerűbb alkotása nélkül. Komolyan, a Mi Band 2 több eladással büszkélkedhet, mint bármelyik okostelefon, amelyet ugyanaz a vállalat adott ki. Hogyan másképp lehetne, ha ez a fitnesz karkötő is az egyik legolcsóbb eszköz, amelyet a Xiaomi márkanév alatt forgalmaznak??

Könnyű kitalálni, hogy 1300-1500 rubelért megkapja a minimális funkcionalitást. Az e-mailekről, hívásokról és üzenetekről szóló értesítések azonban léteznek. A beépített pulzusmérő is jól működik, kivéve, ha a csuklója nedves. Mi mást várhatsz még egy fitness karkötőtől?? Természetesen nincs GPS-chip, így az aktivitásfigyelés lényegében a lépésszámlálásra korlátozódik. A termék azonban nagyon könnyű, súlya alig hét gramm! A 70mAh kapacitású akkumulátornak köszönhetően egy teljes feltöltés 15-30 napos üzemidőt biztosít, a használattól függően.

Ez a fitnesz karkötő könnyen levehető a pántjáról. Ennek eredményeképpen egy másik színű tartozék megvásárlásával megváltoztathatja azt. Arra az esetre is szükséged lesz, ha valami történne a hevederrel. És ez biztosan gyorsabban fog történni, minthogy maga a készülék meghibásodjon. Bár már az első napon elsüllyedhet – csak WR30 minősítésű. Ez azt jelenti, hogy esőálló – jobb, ha még zuhanyzás előtt is leveszi, nem beszélve a medencében való úszásról.

Nem mindenkinek fog tetszeni csak az itt használt kijelző. Átmérője 0,42 hüvelyk. Emiatt csak egyetlen információt jelenít meg – vagy a pulzusmérőt, vagy az időt, vagy a megtett lépések számát. Az edzés eredményeit pedig ellenőrizheti az okostelefonjára telepített ügyfélalkalmazáson. Szinkronizálás Bluetooth 4 használatával.0 LE. A másik dolog, amit meg kell jegyezni, hogy a képernyő monokróm. OLED technológiával készült, ezért ilyen hosszú az akkumulátor élettartama.

Kritizálható talán a töltési idő miatt. Pontosan három órát ér el. Ez azonban nem tekinthető komoly hátránynak, mivel a hálózati adapter csatlakoztatására nagyon ritkán van szükség – nem kell összehasonlítani a fitnesz karkötőt egy okostelefonnal.

Előnyök

 • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
 • Szívritmusmérő is rendelkezésre áll;
 • A kép még erős napfényben is jól látható;
 • Van fröccsenés- és esővédelem;
 • Nagyon alacsony súly;
 • Számos színválasztási lehetőség a szíjhoz;
 • Alacsony költség.

Hibák

 • A vízállóság lehetne jobb;
 • A kijelző kicsi és monokróm;
 • Az üveg nem karcálló;
 • A pulzusmérő nem működik, ha a bőr nedves lett.

Következtetés

Ez a Xiaomi vagy leányvállalata által gyártott legjobb fitnesz karkötők listája. Vegye figyelembe, hogy a minősítésünk néhány évig érvényes maradhat. Nehéz elképzelni, hogy a jövőben a Xiaomi hasonló formájú eszközökkel fog előállni, amelyek több funkcionalitást és hihetetlenül hosszú akkumulátor-üzemidőt kapnak.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: