A 4 legjobb hálózati adapter

A hálózati adaptereket arra használják, hogy új kapcsolatot hozzanak létre egy helyi vagy online hálózathoz. Nagyon sok van belőlük a piacon, és ugyanolyan sokféleképpen különböznek egymástól. Az Expertology szerkesztősége ma úgy döntött, hogy egy speciális témának szenteli áttekintésünket – olyan adaptereknek, amelyek valójában USB-ről vezetékes Ethernetre való adapterek.

Hogyan válasszunk hálózati adaptert

Kezdetnek tekintsük át röviden, hogyan válasszunk Ethernet-USB hálózati adaptert, mert végül is elég sok van belőlük.

Csatlakozó típusa

A legnyilvánvalóbb paraméter, amit nehéz elrontani, de hadd válasszunk ki néhány részletet. Az ilyen adapter bemenetén mindig egy szabványos RJ-45 hálózati csatlakozó lesz, amely jól ismert, és nincsenek más lehetőségek a témánk hatókörén belül. Az adapter másik oldalán már vannak lehetőségek. Az USB-szabványnak több generációja és formája van. És ha az USB 2.0 3.0 legalább formakompatibilisek, az USB 2.0 vagy 3.0 az USB-C-ben egyszerűen nem fog illeszkedni semmilyen módon. Ugyanakkor az Ön számítógépe valószínűleg több, vagy akár több különböző szabványú USB-csatlakozóval is rendelkezik. Ezért előre döntse el, hogy melyik a legkényelmesebb és legcélszerűbb (portsebesség) az adapter csatlakoztatásához.

Sebesség

Kevésbé nyilvánvaló, de nem kevésbé fontos. Vásárlás előtt pontosan tudnia kell, hogy mekkora az adapter sávszélessége, és a következők alapján kell tájékozódnia. A helyzet az, hogy ha elég szerencsés ahhoz, hogy gigabites internetkapcsolattal rendelkezzen, akkor egy olyan adapter megvásárlása, amely legfeljebb 100 Mbites sebességet támogat, pontosan az a sebesség, amit kapni fog. És ne feledje, hogy az USB 2 sávszélessége.0 480 Mbit/s, így ha egy Gigabit adaptert is csatlakoztatunk erre a portra, akkor pontosan ezt a sebességet kapjuk, és ez a maximális sebességet jelenti.

Formafaktor és fizika

Itt a fő tényezők a következők: a “villanás” alakja vagy a kábel jelenléte, a kábel hossza, a kábel merevsége, a kábel minősége, a fényjelzők jelenléte és fényereje, a design, a fényerő, a fényerő és a fényerő. Lehet, hogy apróságnak tűnik, de elég nagy azoknak a felhasználóknak a száma, akiknek ilyen apróságok miatt kellett lecserélniük az adaptereiket.

Adapter formájában “flash drive” (gyakran nevezik “fütty”) nem valószínű, hogy találsz. Ez nem tartalmazza az egyéb típusú adaptereket, mint például a 3G, Wi-Fi stb. A bot alakja szinte szabály ott, de majd máskor beszélünk róluk. Tehát, csak a biztonság kedvéért, egy ilyen alakú adapter elfogadható asztali számítógépekhez, amennyiben a hátoldalon lévő aljzatba van csatlakoztatva. A laptopoknál ez a forma nagyon nem kívánatos, mivel ha hordoz vagy más módon kölcsönhatásba lép a laptop “síp” nagyon könnyű elkapni és banális törni, károsítva magát a portot.

Ne becsülje alá a kábel és annak minőségének szerepét. A merev kábel a kedvenc, mivel az adapteregység nem lóg lefelé, ami néha praktikus. Másrészt jó minőségűnek kell lennie, különben a szigetelés elég gyorsan megszakad, és egy idő után a vezetékek máris elszakadnak. Az eladás helyén nem lehet megmondani, ezért vásárlás előtt mindenképpen nézzen utána az interneten a véleményeknek.

Végül a fényjelzők. Itt minden egy kicsit személyesebb. Egyeseknek szükségük van rá, hogy lássák a státuszt és a dinamikát, és általában “szép” (nem vicc). De néha a LED-ek túl fényesek lehetnek, és amikor a felhasználó éjszaka dolgozik, valóban zavarják a család többi tagjának alvását. Úgy tűnik, hogy ilyen esetben a diódákat ragasztószalaggal ragaszthatja, de ez “nem komikus”, és a készülék cseréjének esetei ebből az okból nem elszigeteltek.

A gyártó

Itt nagyon egyszerű. Ne vásároljon “újat”, amely csak most jelent meg a piacon, még akkor is, ha az internet tele van pozitív véleményekkel – hitelességük legalábbis a túl rövid használati idő miatt megkérdőjelezhető. Másrészt, nem ritka, hogy még a nagynevű márkaadapterek is értéktelenek időnként. Érdemes megvizsgálni az itteni véleményeket, és ez nem ellentmondás, hiszen ismert márkák nem bocsátkoznak ilyen kicsinyes fekete marketing módszerekbe.

Most pedig a rangsorolásra és az Expertology által a legfontosabb paraméterek, többek között az ár-minőség arány szempontjából legjobbnak ítélt négy modell ismertetésére térünk rá.

A legjobb hálózati adapterek rangsora

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb hálózati adapterek rangsora1DELL USB-C Ethernet adapter (470-ABND)2 490€
2HP USB-C RJ45 adapter (V8Y76AA)2 490€
3Gembird A-CM-LAN-011 022€
4TP-
 • NK UE300
 • 1 090€

  DELL USB-C Ethernet adapter (470-ABND)

  Értékelés: 4.9

  DELL USB-C Ethernet adapter (470-ABND)

  Először is nézzük meg a legdrágább felülvizsgálati adaptert, amelyet egy amerikai cég, a DELL gyárt. Az ár leginkább a készülék nagyfokú megbízhatóságának köszönhető, ahogy azt a felhasználók is említették. Az adapter tartós, nem hibásodik meg, nem fagy le, “tisztességes” sebességet biztosít a hálózati kapcsolatokon.

  Az eszköz célja egy új vagy további RJ-45-ös csatlakozóval ellátott Ethernet-port létrehozása azokban az eszközökben, amelyek nem tartalmaznak ilyen portot (hibásak, már foglaltak), de van szabad USB 3 interfészük.1 C-típusú. Megbízható és stabil kapcsolat 10, 100 vagy 1000 Mbps sebességgel.

  Az adapter nem igényel minimális erőfeszítést vagy külön illesztőprogramok telepítését. A “natív” illesztőprogram már benne van. Az első csatlakoztatáskor csak akkor kell beleegyeznie a telepítésbe, amikor megjelenik a szolgáltatásra vonatkozó üzenet.

  Az adapter figyelemre méltó jellemzője a PXE technológia támogatása (speciális szoftver a számítógép hálózaton keresztüli indításához a belső tároló használata nélkül).

  XE – környezet a számítógép indításához hálózati kártya használatával, helyi adathordozók használata nélkül.

  A hálózati adapter egy fekete miniatűr házban van elhelyezve, a funkciómodul háza és az USB 3 csatlakozó között.1 Type-C laposodik. A készülék minden alkatrésze puha tapintású felületű.

  Előnyök

  • kivételes megbízhatóság és üzemidő;
  • “becsületes” sebesség;
  • minőségi anyagok;
  • Kellemes tapintású, puha tapintású érintés;
  • PXE támogatás.

  Hátrányok

  • a lapos zsinór korlátozza a rugalmasságot.

  HP USB-C RJ45 adapter (V8Y76AA)

  Értékelés: 4.8

  HP USB-C RJ45 adapter (V8Y76AA)

  Most nézzük meg az adaptert, amelyet ugyanerre a célra használnak, de a Hewlett-Packard gyártja.

  245x110x35mm méretű és 120g súlyú csomagolásban kerül forgalomba. Teljes méret zsinórral: szélesség – 4.33 hüvelyk, magasság – 1.38. Nettó súly 71.4 . Sötétszürke színben készült. A funkcióblokk szabályos “négyzet” alakú, lekerekített élekkel.

  Ugyanazzal az RJ-45-ös csatlakozóval és USB 3.1 Type-C és ugyanolyan sebességgel működik – akár 1 Gbps sebességig. Az RJ-45 csatlakozó oldalán két zöld és sárga LED jelzi a kapcsolat sebességét (zöld – maximális).

  A Hewlett-Packard erre a modellre a szokásos egyéves korlátozott garanciát nyújtja, így probléma esetén az adapter bármelyik hivatalos szervizközpontban kicserélhető.

  Előnyök

  • megbízhatóság;
  • minőségi anyagok;
  • Rugalmas, de erős zsinór;
  • jelzőlámpák.

  Hátrányok

  • nincs jelölve.

  Gembird A-CM-LAN-01

  Értékelés: 4.7

  Gembird A-CM-LAN-01

  A rangsor harmadik helyezettje a holland gyökerekkel rendelkező Gembird nemzetközi vállalat által gyártott adapter, amely ezeket az adaptereket Kínában gyártja. Valójában a fent leírt két modellt is gyártják a Mennyei Birodalomban.

  A készülék célja, a bejövő és kimenő interfészek és a sávszélesség pontosan ugyanaz, mint az első két modellnél, így nem ismételjük magunkat, csak a jellemzőket ismertetjük.

  Nagy teljesítményű RTL8153 chip. Támogatja az IEEE 802 szabványokat.3x Flow Control, 802.1P, 802.1Q, 802.3az-2010. Megbízható és stabil kapcsolatot biztosít megszakítások és lefagyások nélkül. A formai tényező megegyezik a korábbi modellekkel, csak a funkcióblokk rendelkezik egy kis dizájnfrissítéssel. Kábel hossza – 15 cm.

  Az adaptert 25x150x150 mm-es egyedi csomagolásban szállítjuk. Nettó súly 22g.

  Előnyök

  • megfizethetőség;
  • Csatlakozási szabványok széles skáláját támogatja;
  • Könnyen használható.

  Hátrányok

  • nem található.

  TP-

 • NK UE300

  Értékelés: 4.6

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: