Top 10 Gaming TV

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakértővel.

A modern televíziók nagyrészt annyira multifunkcionálisak, hogy egyre inkább kényelmes játékra használják őket, még a kifinomult játékosok is, nem is beszélve a hétköznapi felhasználókról, akik játékkonzolt vásároltak. Teljes értékű játékra azonban még mindig nem ez az első tévé, amit lát, még akkor sem, ha vadonatúj. Az Expertology szerkesztősége külön áttekintést nyújt Önnek az orosz piac legjobb televízióiról 2020 elején, amelyek maximálisan megfelelnek a játékigényeknek, és ugyanakkor megfizethetőek a kategóriájukban. A résztvevők kiválasztásakor a szerkesztőbizottság a portálon található műszaki leírások elemzése alapján döntött.

Hogyan válasszunk egy játék televíziót

Kezdjük azzal, hogy röviden vázoljuk fel azokat a főbb jellemzőket és specifikációkat, amelyekkel egy televíziónak rendelkeznie kell ahhoz, hogy a játékosok számára kényelmes játékélményt és a lehető legjobb élményt nyújtsa.

Képernyő mérete

Első pillantásra a “minél több, annál jobb” általános szabály itt is alkalmazható, de ez csak első pillantásra igaz. Valójában egy hatalmas átlójú játék TV megvásárlásától való elrettentés nemcsak a költségvetést, hanem az életkörülményeket is szolgálhatja és szolgálnia kell.

Ahhoz, hogy kényelmesen játszhass egy nagy TV-képernyőn, szükséged van némi távolságra. Tehát, ha az átlagos szabványt vesszük, akkor az 50-55 hüvelykes képátlójú képernyő optimális távolsága a lejátszótól a TV-ig körülbelül 2 méter lenne. A 65 hüvelykes vagy annál nagyobb képátlójú modellekhez legalább 3 méteres lejátszási távolság szükséges.

A minimálisan ajánlott képernyőméret 42 hüvelyk. A kisebb modellek már nem tekinthetők teljesen játékképesnek, még akkor sem, ha egyébként technikailag alkalmasak.

Képernyőtechnológia

Ez mindenekelőtt az érzékelő technológiára vonatkozik, és csak azután a háttérvilágítás technológiájára. Nem vesszük figyelembe és nem ajánljuk a TN-mátrixot használó legolcsóbb tévékészülékeket. Az ok egyszerű – a színek szörnyű torzulása, amikor a képernyőre nem “szemből”, hanem ferdén nézünk. Ezek a modellek még a drágább IPS mátrix televíziókkal és azok analógjaival sem tudnak versenyezni, még magasabb áron sem, ha minden más dolog megegyezik.

A mai új tévékben a leggyakoribb képernyőtechnológiák a hagyományos LED, a Samsung saját QLED technológiája által “továbbfejlesztett” (nem összetévesztendő az OLED-del) és a legprogresszívebb – OLED. Az utolsó lehetőség a legelőnyösebb, de egyben a legdrágább is.

Ha egy olcsó, normál mátrixú tévét választ, figyelnie kell arra, hogy legalább a mátrix maximális háttérvilágításával rendelkezzen, azaz F

  l LED-ek – így a teljes képernyő világít, nem csak a szélei. Ez tisztességes fényerőt, kontrasztot és valósághű árnyalatokat biztosít.

  A QLED technológia a fény masszív hullámhossz-hangolását jelenti a szabadalmaztatott “kvantumpontok” technológia segítségével. A kép valóban sokkal kifejezőbb, mint a hagyományos LCD-n, még a legjobb minőségű mátrixokon is.

  Az OLED messze a legfejlettebb és legdrágább technológia. Az úgynevezett szerves diódák használatán alapul. Ennek eredményeképpen, ha a lehető legegyszerűbben nézzük a technológiát, az OLED képernyőn minden egyes pixel egy különálló LED. Így érhet el kiemelkedő fényerőt és kontrasztot, beleértve a korlátlan kontrasztot és a valódi feketét.

  Felbontás

  Egy másik többé-kevésbé nyilvánvaló index a “minél több, annál jobb” kategóriából. És itt a minimális-minimális felbontás F

   lHD 1920×1080. Bármi kevesebb a modern játék – csak istenkáromlás.

   És ez a legalacsonyabb szint. Rövid távon érdemes 4K felbontású modelleket keresni – körülbelül 4096×2160 pixel, esetleg egy kicsit kevesebbet. Egyre több játék használja a HDR-t a benne rejlő lehetőségek teljes kihasználásával, és a támogatás hiánya korlátozhatja a játékélményt.

   Frissítési sebesség

   Erre a jellemzőre is vannak egészen kézzelfogható kritériumok. Anélkül, hogy belemennénk az érzékelés fiziológiai sajátosságainak részleteibe, mondjuk, hogy a modern játékok esetében a minimális frissítési sebességnek 50-60Hz-nek (fps) kell lennie. Ezen a frekvencián már látni fogja a patak kényelmes simaságát.

   De a minimálisan ajánlott 60 Hz nem biztos, hogy elég lesz. Ez a helyzet a profi vagy csak lelkes erőjátékosok esetében. Itt nem csak és nem annyira a “szépségről” van szó, hanem a játék megnyerésének esélyeiről. A helyzet az, hogy a különösen dinamikus csatákban a képkocka megjelenítési sebessége nagy jelentőséggel bírhat a játékos számára – hogy észreveszi-e ennek vagy annak az objektumnak a legapróbb mozgását is vagy sem.

   HDR támogatás

   A High Dynamic Range Image egy kiterjesztett dinamikatartományú technológia, amely a tónusokat különösen élénk, lédús, telített és szó szerint élethűvé teszi, még élénkebbé, mint amilyenek valójában. Erősen ajánlott, hogy a tévéje támogassa a HDR-t. A sebesség szempontjából nem kulcsfontosságú, de komolyan befolyásolja a játékélményt.

   Bemeneti késleltetés

   Talán a legkevésbé nyilvánvaló mutató az átlagos felhasználók számára, de a tapasztalt játékosok számára több mint nyilvánvaló. A bemeneti késleltetés a PC-ről vagy konzolról érkező jel és a TV-képernyőn való “megtestesülése” között eltelt időt írja le.

   Ennek a paraméternek a fontossága összehasonlítható a képkockasebesség fontosságával. Itt ez még fontosabb, mert a gomb megnyomása és a játékfigura reakciója közötti hosszú késleltetés drámaian befolyásolhatja a játék eredményeit és általában a játékélményt.

   Az általános szabály szerint a bemeneti késleltetés nem haladhatja meg a 40 msec-ot. Az 50-60 ms késleltetés már fizikailag is észrevehető, és a legtöbb embert zavarja. Ideális esetben a késleltetés nem lehet több 20 ms-nál, de ezt nem minden modell képes elérni.

   Ez az a mutató, amellyel a legtöbb probléma van a gyártótól származó hivatalos információk tekintetében. Másrészt, nem olyan sok képzett játékos használja a TV-t játékmonitorként, és sokak számára ez egy mauvais ton. Ami az átlagfelhasználót illeti, a szubjektív, észrevehetetlen késleltetés a legtöbbeknek elég lesz, és ezt szinte minden modern tévé biztosítani tudja.

   Internetkapcsolat

   Másodlagos és opcionális paraméter azok számára, akik alkalmanként játékkonzolt vagy PC-t használnak kikapcsolódásra, különösebb játékcélok nélkül. Ha online játszani szeretne más játékosokkal, és konkrét célokat tűzött ki maga elé, nem ésszerűtlen egy megbízható és stabil hálózati kapcsolat a tévén – nem csak a PC-n vagy a konzolon.

   Integrált játékmód

   Jellemzők “a lustáknak” vagy a nem különösebben igényes felhasználók számára. A TV beállításainak optimalizálása a játékhoz a fejlesztők elképzelései szerint. Elvileg a jelenléte semmit sem old meg, mivel ugyanazok a beállítások manuálisan is beállíthatók bármely más TV-n, anélkül, hogy a módot. De azok számára, akik nem akarják ezt megtenni, egy játékmód a TV-n egy szép extra lehetőség lenne.

   A legjobb játék televíziók értékelése

   Jelölésszékhelytermék neveár
   A legjobb játék tévék F
    lHD
   1TCL L49S6400 49″ (2019)21 490€
   2Hyundai H-LED55F401BS2 54.6″ (2017)24 990€
   3Samsung UE49M6550AU 48.5″ (2017)29 000€
   A legjobb 4K Gaming TV-k1Sony KD-43XE8077 43″ Sony KD-43XE8077 43″48 300€
   2TCL L55P8US 55″34 850€
   3Sony KD-55XE9005 54.6″56 820€
   4Samsung UE-55MU9000 54.6″67 300€
   5

   anasonic TX-55FXR740 54.6″

   85 713€
   6LG OLED55B7V 54.6″57 100€
   7Samsung QE-65Q6FNA 64.5″92 950€

   A legjobb játék televíziók F
    lHD

   Tehát lépjünk tovább a konkrét modellek specifikációira, és az első kiválasztások a legolcsóbb TV-ket tekintik a játékhoz szükséges minimális felbontással rendelkező F

    lHD. A bemutatott opcióknak egy fontos közös vonása van – a 60 Hz-es képernyőfrissítési frekvencia a legkényelmesebb minimális szint a játékhoz.

    TCL L49S6400 49″ (2019)

    Értékelés: 4.9

    TCL L49S6400 49

    Az első modell ebben a választékban a legolcsóbb, bár a legújabb – 2019-es bemutatóév. Itt nem olyan jó a mátrix a technológia szempontjából, ezért a vásárlóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a legjobb képet akkor érzékelik, ha a képernyőre a lehető legjobban néznek a megfelelő szögben. A TCL márkájú tévék jobb mátrixú, de sokkal kisebb képernyővel rendelkező modelleket tartalmaznak – 43 hüvelyk képátlóval. Szakértőink úgy döntöttek, hogy a legolcsóbb modell esetében is a képernyő méretét helyezik előtérbe.

    TV állvány nélkül – 1106x645x77mm, súly 9.8″. Állvánnyal – 1106x701x216mm, illetve 10kg. Képernyő képaránya – 16:9. A HDR10 támogatott. Beépített Micro Dimming képjavító technológia – a képet kisebb zónákra osztja, majd dinamikusan optimalizálja. Android Smart TV.

    Most a legfontosabb pontok a képpel kapcsolatban. Akár 280 cd fényerő. a qv. Mérő és kontrasztarány akár 4000:1 – ez rengeteg, és nem utolsósorban a Micro Dimming. Nézési szög deklarált – 178 fok, ami megfelel az IPS technológiának, de ebben az esetben a mátrix, ha IPS, akkor nem a legjobb, mert a szögeknél a kép még mindig egy kicsit, de veszít a kifejezőképességben és a tónusok helyességében. Pixel válaszidő 6.5ms. Támogatja a progresszív szkennelést.

    Itt és a továbbiakban nem foglalkozunk a készülék szigorúan “televíziós” funkcióival (a televíziós jelek vételi szabványainak támogatása), hanem a csatlakozási interfészek jelenlétét és sajátosságait emeljük ki. Tehát itt van egy két HDMI 1 interfészből álló készletünk.4, egy AV bemenet, egy USB. Van egy Bluetooth modul és 802 vezeték nélküli Wi-Fi.11n. Ethernet hálózatot is tartalmaz a szabványos RJ-45 aljzaton keresztül. A TV vezetékes LAN-on keresztül történő csatlakoztatásának lehetősége fontos lehet, ha a legstabilabb kapcsolatra van szüksége, amelyet a vezeték nélküli kapcsolat nem mindig tud biztosítani.

    A TV beépített kompakt hangszórórendszert tartalmaz, amely két darab 8 W-os hangszóróból áll. Vannak automatikus hangerő kiegyenlítés, surround hangzás, Dolby Digital dekóder funkciók.

    Előnyök

    • sebesség;
    • nagy átló;
    • HDR10 támogatás;
    • Micro Dimming;
    • vezetékes és vezeték nélküli internetkapcsolat;
    • Hangalapú keresés távirányítóval;
    • ár-érték arány.

    Hátrányok

    • nem hibátlan mátrix;
    • HDMI 1.4.

    Hyundai H-LED55F401BS2 54.6″ (2017)

    Értékelés: 4.8

    Hyundai H-LED55F401BS2 54.6

    A felülvizsgálat folytatása a legnagyobb képátlójú TV ebben a választékban – 54.6″. A Hyundai gyártót jobban ismerik honfitársaink, mint az előző esetben a TCL-t. Általánosságban elmondható, hogy a jellemzők – az átló kivételével – hasonlóak a fenti lehetőséghez.

    A főegység méretei a képernyővel 1241x719x86mm, a méretek az állvánnyal 1241x77x238mm, a teljes tömeg 14.4kg. A megjelenés szempontjából a TV-t a vékony keret miatt lehet dicsérni. Egyébként itt is a divatos minimalizmus dominál, akárcsak a hordható kütyüknél.

    A mátrix technológia szempontjából ez a modell egy kicsit könnyebb, mint az előző modell. Itt VA mátrixot használnak, ami a hagyományos értelemben vett TN és IPS között helyezkedik el. Állítólag 176 fokos kényelmes betekintési szög, ami technikailag csak két fokkal kevesebb, mint az IPS, de a valóságban még mindig jobb, ha “a lehető legegyenesebb szögben” nézzük a képernyőt.

    A képernyő fényereje akár 280 cd/ m2 is lehet. m és 1200:1 kontrasztarány. A kontraszt itt lényegesen alacsonyabb, mint az előző modellé, de még mindig valamivel magasabb, mint bármelyik általános IPS mátrixé, ahol az 1200:1 a hagyományos szabványnak számít. A pixel válaszideje 8 milliszekundum. Progresszív beolvasás támogatott.

    AV, VGA, két USB-port és két HDMI-port digitális források és perifériák csatlakoztatására szolgál ezen a TV-n.

    Összességében nem rossz választás az otthoni játékhoz. A TV gyors, a színek elég világosak és lédúsak, a frissítési sebesség elegendő. De ha a játékosok baráti társaságát hívják meg, akkor az oldalt ülők meglehetősen torz képet látnak.

    Előnyök

    • nagyobb átló;
    • Meglehetősen jó minőségű színek;
    • alacsony bemeneti késleltetés;
    • vékony keret;
    • Minimális ár a méretnek és a specifikációknak megfelelően.

    Hátrányok

    • nem a legegyenletesebb háttérvilágítás;
    • VA mátrix.

    Samsung UE49M6550AU 48.5″ (2017)

    Értékelés: 4.7

    Samsung UE49M6550AU 48.5

    A harmadik és egyben utolsó példa a játékra alkalmas olcsó TV-re egy olyan modell, amelyet szakértőink kifejezetten azok számára választottak ki, akik az ívelt képernyőket kedvelik. A híres márka – Samsung – pedig a dél-koreai vállalat által elfogadott, híresen magas minőségi szabványok miatt növeli a termék értékét.

    TV méret állvány nélkül – 1105x646x89mm, súly – 12.4kg, állvánnyal – 1105x712x293mm és 13.9 kg. Energiafogyasztás – 125W. Az anyagok és a kivitelezés minősége nem kétséges. Az egyetlen dolog az, hogy a felhasználók gyakran rámutatnak az állvány megbízhatatlanságára. A tesztek azt mutatják, hogy a TV stabilitása az állványon még mindig jelentős mozgástérrel rendelkezik, de egy ilyen visszajelzés még mindig jelen van. A modell mindenesetre falra szerelhető – a szerelőkészletet tartalmazza.

    A képminőség ebben a modellben tisztességes szinten, és a felhasználók többnyire ebben a tekintetben is egyhangúak. Ami a mátrix megvilágítást illeti, ez a legegyszerűbb technológiai változat – Edge LED, amikor a lámpák a széleken vannak felszerelve. A figyelmes felhasználók észrevehetik a háttérvilágítás egyenetlenségét. Állítólag 178 fokos betekintési szög, ami megfelel az IPS technológiának és a vele egyenértékű technológiáknak.

    Hangzás a Samsung UE49M6550AU készüléknél 48.5″ erősebb és mélyebb, mint a fenti két televízió, köszönhetően a valamivel erősebb hangszórórendszernek – 2 hangszóró egyenként 10 W-os teljesítményű hangszóróval. Beépített Dolby Digital és DTS dekóderek.

    Az interfészek készlete itt a legszélesebb a többi modellhez képest: három HDMI port; két USB; komponens; AV; optikai kimenet. Vezeték nélküli kapcsolat – Wi-Fi 802.11n, Bluetooth. Vezetékes – beépített Ethernet hálózati kártya szabványos RJ-45 interfésszel.

    Előnyök

    • Az anyagok és a gyártás minősége;
    • Ívelt képernyő (ez egy plusz azoknak, akik ezt a formát preferálják);
    • széles látószögek;
    • képminőség;
    • Vezetékes és vezeték nélküli hálózatok;
    • luetooth;
    • Három HDMI-csatlakozó;
    • Jó beépített hang.

    Hátrányok

    • a megbízhatatlan állványra vonatkozó panaszokkal találkoztam;
    • Egyenetlen háttérvilágítás.

    A legjobb 4K gaming TV-k

    Az Expertology 2020 elejének legjobb játéktévéit áttekintő második válogatásunk még az előzőnél is átfogóbb. Íme egy pillantás azokra a tévékre, amelyek képesek a legtöbb játékos igényeit teljes mértékben kielégíteni.

    Szakértőink a tömegfogyasztók vásárlóereje és a nem a legnagyobb helyiségekben való használat lehetséges feltételei alapján választják ki a modelleket. Ezért a bemutatott modellek szinte mindegyike a legnépszerűbb képernyőmérettel rendelkezik – körülbelül 55 hüvelyk képátlóval, kivéve az első és az utolsó példát.

    Sony KD-43XE8077 43″ Sony KD-43XE8077 43″

    Értékelés: 4.9

    Sony KD-43XE8077 43″ Sony KD-43XE8077 43″

    Kezdjük a legkompaktabb 4K felbontású játéktévével. Ez a Sony KD-43XE8077 modellje 43 hüvelyk képátlóval. Ez a legolcsóbb is, nem utolsósorban azért, mert már nem gyártják, de sok piacon még mindig kapható. Szlovákiában gyártott.

    Ez a TV, mint az összes többi, lapos, nem ívelt képernyővel rendelkezik. Képernyőegység méretei – 964x617x242mm, súly – 10.1kg; állvánnyal – 964x617x242mm és 10.8kg ennek megfelelően. Átlagos energiafogyasztás 70W, maximális 133W. Bemeneti késleltetés – legfeljebb 33 ms.

    A modell mátrix technológiája – IPS, ami a legszélesebb, 178 fokos betekintési szöget jelenti minden irányban. Fényerő – akár 450 cd/négyzetméter. M, a kontraszt az IPS-hez szabványos – 1000:1. A képminőség kiváló, még gyors játék közben is. Ennek elérését olyan fejlett technológiák segítik, mint a MotionFlow XR 400Hz, HDR10 támogatás. Kissé frusztráló az Edge LED háttérvilágítás, amely nem világít egyenletesen.

    Itt és az alábbiakban a HDR-támogatás alatt a technológia monitorokban és TV-kben való alkalmazásának leggyakoribb formáját értjük. A HDR a legtisztább formájában 10 bites mátrixot igényel. Az ilyen megoldások azonban lényegesen drágábbak, ezért a mérnökök kombinált megközelítéshez folyamodnak – 8 bites mátrix és Frame Rate Control (FRC) technológia. Ezáltal a lehető legközelebb kerülhet a HDR vizuális hatáshoz anélkül, hogy drága 10 bites mátrixokra lenne szükség.

    A kép mellett meg kell jegyeznünk a TV meglehetősen jó hangminőségét is. Egy pár viszonylag nagy teljesítményű, egyenként 10 W-os hangszóró van itt telepítve. A TV támogatja a Dolby Digital Plus, Dolby P

     se, ClearAudio+ hangmód és DTS digitális térhatású hangzás.

     Az interfészek közül itt van három HDMI port, két AV bemenet, három USB, kompozit bemenet, RJ-45 vezetékes hálózati kártyacsatlakozó. Vezeték nélküli kapcsolat – Wi-Fi 802.11ac és Bluetooth modul 4.1.

     A gyártó hivatalos garanciája erre a modellre 12 hónap.

     Előnyök

     • Általános képminőség;
     • Nagy maximális fényerő;
     • HDR-támogatás;
     • A bemeneti késleltetés legfeljebb 33 ms;
     • MotionFlow;
     • minőségi hangzás;
     • Európai közgyűlés;
     • a legkedvezőbb ár a választékban.

     Hátrányok

     • Edge LED háttérvilágítás.

     TCL L55P8US 55″

     Értékelés: 4.8

     TCL L55P8US 55″

     A felülvizsgálat egy másik TV-vel folytatódik a neves kínai gyártótól, a TCL Corporation-től, és most egy teljesen játékmodell lesz 4K támogatással, kiváló minőségű háttérvilágítással és hatékony helyi dimmeléssel. A funkciók tekintetében természetesen vannak fényesebb modellek, de itt láthatja a jó kombinációjukat egy meglehetősen megfizethető árral.

     TV méretek: 1244x722x78mm állvány nélkül, súly 11.8kg; állvánnyal 1244x775x239mm és 12kg. Átlagos energiafogyasztás – 112W, maximális – 180W. Használt mátrix típus – VA. Ez hátránynak tekinthető, mert a betekintési szögek, bár 178 fokosnak mondhatóak, valójában ilyen szögeknél az árnyalatok torzulása észrevehető, amit az IPS-technológia egyáltalán nem ad meg. Másrészt, ez a VA-mátrixnak köszönhetően ebben a modellben jelentősen megnövekedett statikus kontraszt – 4500:1. Akár 270 cd/m fényerő. kv. Támogatja a HDR10-et 10 bites mátrixszimulációval az FRC technológián keresztül.

     Ez a modell meglehetősen szabványos interfészekkel rendelkezik: három HDMI 1.4, köztük egy ARC (Audio Return Channel); két teljes méretű USB2 aljzat.0; RJ-45 hálózati kártya vezetékes csatlakozás; AV; optikai kimenet. Bluetooth és Wi-Fi vezeték nélküli csatlakozási lehetőség.

     Az audiorendszer itt a legalapvetőbb – egy pár hangszóró 8 W-os teljesítményű, valamint egy beépített Dolby Digital dekóder. Surround hangzás mód.

     Röviden, azt mondhatjuk, hogy ez a modell alapnak tekinthető a többé-kevésbé kényelmes játékhoz. Az előző modellhez képest kissé rosszabb az áttekintése, de maga a képernyő mérete lényegesen nagyobb. Tehát a megfelelő távolsággal a szögeknél a színtorzulás nem lesz annyira észrevehető.

     Előnyök

     • képminőség;
     • fokozott kontraszt;
     • Hatékony helyi fényerőszabályozás (Micro Dimming);
     • Vezetékes és vezeték nélküli hálózati kapcsolat;
     • külön játékmód;
     • ár-érték arány;

     Hátrányok

     • VA mátrix.

     Sony KD-55XE9005 54.6″

     Értékelés: 4.7

     Sony KD-55XE9005 54.6″

     A harmadik a választékban egy másik Sony TV hasonló sorozatban. Ez egy 55 hüvelykes átlójú KD-55XE9005 modell, amely a 2017-es kiadás idején elég nagy benyomást tett a közönségre. Ez a modell ma már jóval kevesebbe kerül, mint a megjelenésének évében, de már nem gyártják, és lassan kivonul a kiskereskedelmi forgalomból. Az összesített jellemzői ez a modell észrevehetően magasabb, mint a piaci ár, így van értelme, hogy sietni a vásárlás előtt a TV eltűnt a boltokban teljesen.

     Ez a modell mérete 1228x707x60 mm, súlya pedig 16.9kg állvány nélkül; 1228x772x259mm és súly 18.1 kg, illetve állvánnyal együtt. A maximális energiafogyasztás – 189W.

     Az érzékelő technológia VA, mint az előző példában, de itt sokkal figyelemre méltóbb képminőséget kapunk. Tehát a szabványos fényerő 550 cd/négyzetméter. méter, de bizonyos körülmények között a kép egyes elemeinek fényereje elérheti a 900 cd/négyzetmétert. mérő. A kontraszt is lenyűgöző – 4700:1, és ez a statikus kontraszt. HDR10 támogatás 10 bites emulációval a valós 8 bitből FRC segítségével. Azt is állítja, hogy megfelel az alternatív nagy dinamikatartományú szabványnak – HLG (Hy
     id Log Gamma).

     A modell legfontosabb jellemzője a fényerő és a kontraszt mellett a 100 Hz-es képernyőfrissítési sebesség. Ez az első tévé a felülvizsgálatunkban, amely ilyen magas frekvenciával rendelkezik. A játékosok számára ez alapvető fontosságú, és ez a TV már képes kielégíteni a megnövekedett játékigényeket. A közvetlen LED háttérvilágítás szintén hozzájárul a legkényelmesebb megtekintési élményhez.

     A Sony KD-55XE9005 interfészkészlete jelentősen jobb, mint a fent leírt tévékészülékeké. A legfontosabb dolog az új generációs 4 HDMI portok 2.0. Egyéb: Antenna bemenet, infravörös bemenet, két USB2 port.0 és egy USB3.0; RJ-45 vezetékes hálózati interfész; 802 vezeték nélküli Bluetooth és Wi-Fi.11n. Van egy optikai kimenet és hang a minijákány 3 számára.5 mm. A házon belüli hangszórók meglehetősen hétköznapiak, de az átlagosnál valamivel erősebbek – két darab 10 W-os hangszóró.

     A következtetés az, hogy ez a modell a TV nagyszerű a játékhoz, és egy meglehetősen magas specifikációval rendelkezik vonzó áron. Az egyetlen nem túl kellemes pillanat – a VA-mátrix, amely a betekintési szögek szerint ugyanúgy messze elmarad az IPS mögött, nem is beszélve az OLED-ről. De ezen az áron nehéz sokat várni egy nagy mátrixtól.

     Előnyök

     • képminőség;
     • Nagy fényerő maximális egyéni területekkel;
     • nagy kontraszt;
     • Közvetlen LED háttérvilágítás;
     • 100 Hz-es képernyőfrissítési sebesség;
     • innováció és technológiafejlesztés;
     • HDMI 2.0;
     • Alacsony, 31 ms bemeneti késleltetés.

     Hátrányok

     • VA mátrix a kapcsolódó torzítással szögváltoztatáskor.

     Samsung UE-55MU9000 54.6″

     Értékelés: 4.6

     Samsung UE-55MU9000 54.6″

     A felülvizsgálat egy rendkívül érdekes Samsung-változattal folytatódik. Ez már most is elég drága tévé – 2020 elején legalább 68 ezer forintot kell majd fizetni érte az orosz boltokban. rubel, és gyakrabban – több. Jellemzői azonban észrevehetően magasabbak, mint az előző modellé, míg az UE-55MU9000 megfelelő mennyiségben áll rendelkezésre. És ez a második tévé az áttekintésünkben, amely “divatos” hajlított képernyővel rendelkezik.

     A TV képernyő házának méretei 1226x714x58mm, súlya pedig 17.9 kg. A méretek az állvánnyal együtt 1226x800x351 mm, a súlya pedig 20 mm.2kg. Energiafogyasztás – körülbelül 154W. Az ívelt képernyő görbületi sugara 4200 (megfelel egy 4 mm-es kör sugarának).2 méter). A képernyő felülete matt.

     A képminőséget illetően érdemes kiemelni, hogy a használt mátrix 10 bites. Ez automatikusan több mint egymilliárd árnyalat valós lefedettségét és teljes HDR-támogatást jelent FRC-szimuláció nélkül. A “kép” minőségének javítása érdekében a saját fejlesztésű technológiák – Supreme UHD Dimming, One Connect, HDR 1000, Picture Qua

    • ty Index 2.7MHz. Képernyőfrissítési sebesség – üzemmódtól függően akár 100 Hz is lehet.

     Mindez jó, de a mátrix technológia itt még mindig ugyanaz a VA, annak tipikus hátrányaival. De itt meg kell érteni, hogy egy 10 bites IPS lényegesen drágább lenne. A háttérvilágítást is a költségek minimalizálása érdekében választották – Edge LED messze nem rekordegyenletes egyenletességgel.

     Másrészt a VA-mátrix használata lehetővé teszi, hogy olcsón (szó szerint) nagy fényerőt kapjunk – körülbelül 400 cd/sq. méter átlagosan és akár 600 cd/sq. A kiválasztott területekre vonatkozó maximális mérőszám. A statikus kontraszt itt a korábbi modellekhez képest csúcsminőségű – 6000:1. Ugyanez mondható el a bemeneti késleltetésről is – a 22 ms bemeneti késleltetés közel van a 20 ms-os ideális értékhez.

     Három teljes méretű USB2 aljzat áll rendelkezésre, amelyekkel csatlakoztathatja eszközeit a TV-hez.0; négy új generációs 2 HDMI port.0; optikai kimenet; RJ-45 vezetékes hálózati interfész. Vezeték nélküli kapcsolat – Bluetooth és WiFi 802 szabvány.11ac.

     Külön meleg szavak vannak fenntartva az audiorendszer számára. Itt 4 hangszóró van, és nem a leggyengébb – egyenként 10 W. Így még a házon belüli hangzás is kielégíti a legtöbb, még az igényes felhasználókat is.

     Előnyök

     • 10 bites mátrix;
     • Igazi HDR FRC-szimuláció nélkül;
     • Nagy fényerő és csúcskontraszt;
     • a tökéletesség technológiái;
     • Akár 100 Hz-es képernyőfrissítési sebesség;
     • minimális bemeneti késleltetés;
     • HDMI 2.0;
     • Kiváló minőségű hangzás 4 hangszóróval;
     • Ívelt képernyő (hibásan).

     Hátrányok

     • Edge LED háttérvilágítás;
     • VA mátrix.

     anasonic TX-55FXR740 54.6″

     Értékelés: 4.5

     Panasonic TX-55FXR740 54.6″

     Most nézzük meg a Panasonic TV egy érdekes modelljét, amely alkalmas a kényelmes játékra. Itt már egy fejlettebb IPS mátrixot látunk, amelynek minden előnye megvan a képminőség és a maximális betekintési szögek tekintetében.

     Méretek állvány nélkül – 1234x717x55mm és súlya 28kg, állvánnyal – 1234x775x254mm és 32kg.5kg ennek megfelelően. Energiafogyasztás – akár 196W.

     A kiváló minőségű IPS mátrix 178 fokos maximális betekintési szöget biztosít minden irányban látható színtorzulás nélkül. Maga a kép is nagyon tetszik a gazdag színekkel és a nagy fényerővel (500 cd/ m2). . A kontraszt az IPS esetében szabványos – 1000:1, de a gyártó marketing okokból nem hangsúlyozza ezt az értéket.

     A kifejező képminőséget tovább javítja a helyi sötétítés. A helyi fényerőszabályozás részben kompenzálja az Edge LED háttérvilágítás hátrányait, amelyet ebben a TV-ben használnak.

     Az interfészek közül ebben a modellben három HDMI portot látunk HDCP2 támogatással.2 – kettő a TV oldalán, egy pedig a hátoldalán található. Három USB porttal is rendelkezik – két USB2.0 és egy USB3.0. A hátsó részben is van egy egyesített komponens és kompozit videó bemenet RCA.

     Az audiorendszer itt a legegyszerűbb, bár nem a legkevésbé erős – két hangszóró, egyenként 10 W-os teljesítménnyel. Néhány figyelemre méltó extra: 24p technológiai támogatás

     ue Cinema; videofelvétel külső USB-meghajtóra, hangvezérlés, környezeti fényérzékelő, TimeShift funkció és mások.

     Előnyök

     • kiváló minőségű IPS-mátrix;
     • ragyogó és zamatos kép;
     • nagy fényerő;
     • tompítás;
     • Majdnem keret nélküli.

     Hátrányok

     • alacsony képernyőfrissítési sebesség.

     LG OLED55B7V 54.6″

     Értékelés: 4.5

     LG OLED55B7V 54.6″

     Végül az Expertology legjobb Gaming TV-ket bemutató áttekintésében egy olyan modellt kapunk, amely a mérnöki teljesítmény egyik csúcsát, az OLED technológiát használja. Tekintettel arra, hogy az OLED még mindig drága mulatság, értékelőink nem a legújabb modellt, hanem a 2017-es LG TV-t javasolták. Ez a költség szempontjából optimális OLED-változat.

     TV állvány nélkül 1229x708x49mm és súlya 17.2kg; állvánnyal – 1229x764x254mm és 18.6kg illetve. 170W energiafogyasztás.

     Emlékezzünk arra, hogy az OLED mátrix technológia nem igényel háttérvilágítást; az OLED képernyőkben lévő szerves diódáknak köszönhetően minden egyes pixel önmagában világít. Ennek megfelelően, ha a pixel ki van kapcsolva, akkor ezen a területen valódi, legmélyebb feketét látunk. Ez lehetővé teszi a “végtelen kontraszt” elérését is.

     A képernyő jellemzői mellett érdemes megemlíteni, hogy itt is 10 bites mátrix, ami az árnyalatok lehető legnagyobb lefedettségét és a HDR-támogatás leglátványosabb megnyilvánulását jelenti. Összességében a képminőség és tulajdonságai tekintetében ez a modell jelentősen meghaladja a fent említettek bármelyikét.

     A televízióban lévő eszközök csatlakoztatásához két USB2 port áll rendelkezésre.0, egy USB3.0, négy HDMI 2.0, egyéb szabványos bemenetek és kimenetek. Van egy beépített hálózati kártya vezetékes RJ45 interfésszel, de a maximális sebessége 100Mbits/sec, ami 2020-ban furcsának tűnik. A Wi-Fi modul azonban a kiterjesztett 5 GHz-es tartományban működik, ami nagy sebességet és stabil kapcsolatot jelent a levegőben.

     Az audiorendszer itt is hasonló az előző modellhez, sőt, még jobb is. Itt is 4 hangszóró van, egyenként 10W-os, de a hangszóró és a mélynyomó funkciói megosztottak. Ennek eredményeképpen a hangzás nagyon tisztességes, és a legtöbb felhasználónak nincs is szüksége külön hangszóró beszerelésére.

     A legtöbb állítás, hogy ez a TV-készülék a felhasználók valódi véleményeiben inkább a kívánságok, mint az objektív hiányosságok feltárása. De egy dologban a többség egyhangú – alvó üzemmódban a TV jól hallható zümmögést bocsát ki. Nem azt mondom, hogy hangos, de hallható és idegesítő.

     Előnyök

     • tökéletes képminőség;
     • nagyobb fényerő;
     • végtelen kontraszt;
     • igazi fekete;
     • 120 Hz-es képernyőfrissítési sebesség;
      1. ED képernyőtechnológia az összes többi előnnyel;
     • kétsávos Wi-Fi;
     • 21 ms bemeneti késleltetés;
     • HDMI 2.0.

     Hátrányok

     • zümmögés alvó üzemmódban;
     • 100 Mbps vezetékes hálózat.

     Samsung QE-65Q6FNA 64.5″

     Értékelés: 4.5

     Samsung QE-65Q6FNA 64.5″

     Az Expertology legjobb játéktévék áttekintése a legnagyobb képátlóval rendelkező modellel zárul. Ezt az ártényezőt az olcsó és nem a legtökéletesebb mátrix kompenzálja. De figyelembe véve azt a tényt, hogy egy ilyen panelen csak jelentős távolságból lehet játszani, az árnyéktorzulások nem lehetnek túl feltűnőek.

     A TV állvány nélkül 1445x833x56 mm-es, súlya pedig 24.22kg; állvánnyal – 1445x909x284mm és 24.81kg illetve. Koncepcionálisan a Yandex Smart Home ökoszisztémájának része, legalábbis az Alice hangasszisztens itt is jelen van és megfelelően működik.

     A bemeneti késleltetés itt még az előző OLED modellhez képest is rendkívül alacsony – 12 ms. A mátrix VA, de 10 bites, így több mint egymilliárd színtartományt fedhet le, és valódi széles dinamikatartományú HDR-t kaphat FRC-szimuláció nélkül.

     A hangszórórendszer itt három hangszóróból áll: egy sztereó pár, hangszórónként 10 wattos és egy 20 wattos mélynyomó. Van térhatású hangzás, automatikus hangerő kiegyenlítés és Dolby Digital dekóder.

     Az eszközcsatlakoztatási csomag a következőket tartalmazza: négy HDMI 2 port.0, ebből egy az előlapon; két USB-port; RJ-45 hálózati interfész vezetékes hálózathoz. A vezeték nélküli csatlakozási lehetőségek közé tartozik a Bluetooth és a 802.0 Wi-Fi.11ac.

     Sajnos mérnökeink minden kemény munkája ellenére sem várhatunk csodákat még egy 10 bites VA érzékelőtől sem. Ezért a HDR-tartalmak lejátszásakor különösen nagy kontrasztú jelenetekben ködösödés figyelhető meg.

     Előnyök

     • képminőség;
     • jó akusztika mélynyomóval;
     • 12 ms bemeneti késleltetés;
     • 10 bites mátrix;
     • valódi HDR;
     • Alice.

     Hátrányok

     • Ködösödés különösen nagy kontrasztú HDR jelenetekben.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: