Az USB hibakeresés aktiválása Androidon

Ha valami különlegeset szeretne csinálni a táblagépével vagy okostelefonjával, engedélyeznie kell az USB hibakeresést. Hogyan kell ezt megtenni?? Valójában minden nagyon egyszerű, mindössze két-három percet vesz igénybe az Ön idejéből.

Az USB hibakeresés aktiválása Androidon

Miért van szükség USB hibakeresésre?

Olvasóink többsége biztosan hallott már az USB Debugging-ról. De mi rejlik e szavak mögött? Mint az könnyen kitalálható, a számítógép segítségével egy vagy más probléma megoldásának képessége, ha az eszköz USB-kábellel van csatlakoztatva a számítógéphez. Általában ezt a funkciót aktívan kihasználják az alkalmazásfejlesztők, akiknek tudniuk kell, hogy miért nem sikerül a termékük.

Bizonyos esetekben az USB hibakeresés engedélyezése szükséges lehet egy átlagos felhasználó számára. Például néhány alkalmazás csak akkor tudja helyreállítani a véletlenül törölt fájlokat, ha a hibakeresés be van kapcsolva. Más programok lehetővé teszik, hogy biztonsági másolatot készítsen az eszközről. De csak akkor, ha az USB hibakeresés engedélyezve van, különben a rendszer nem teszi lehetővé a kívánt művelet végrehajtását. És ezek csak az első példák, amelyek eszembe jutnak. Ezért feltétlenül tisztában kell lennie azzal, hogy pontosan hogyan aktiválódik az USB hibakeresés. Ez ugyanígy történik az Android operációs rendszert futtató okostelefonok és táblagépek túlnyomó többségén, függetlenül attól, hogy melyik verzió van telepítve.

USB hibakeresés engedélyezése

Néhány felhasználó megpróbálja saját maga aktiválni ezt a funkciót. Gyakran nem működik. A helyzet az, hogy ez a beállítás alapértelmezés szerint el van rejtve a készülék tulajdonosának szemei elől. Többször is átnézheti az összes beállítást, de nem fogja megtalálni a kívánt elemet! Különösen akkor, ha korábban nem próbálta aktiválni például a harmadik féltől származó alkalmazások letöltésének lehetőségét.

Mi a titok? Egyszerűen csak a következő lépéseket kell végrehajtania, amelyeket lehetetlen egyedül kitalálni:

  1. A Beállításokat az asztalon vagy az értesítési panelen lévő megfelelő ikonra koppintva érheti el.

  2. Koppintson itt a “telefonról” vagy a “táblagépről” menüpontra. Ha a készülékeden tiszta Android verzió van, akkor először a Rendszerbe kell belépned.

  3. Ezután következik az a rész, ahol az aktuális firmware építési száma jelenik meg. A Xiaomi okostelefon esetében a “MIUI verzió” elemet kell érdekelnie. Körülbelül tízszer kell megérintenie ezt a sort, amíg fel nem jelenik egy üzenet, amely szerint fejlesztővé vált.

  4. Visszalépés a Beállítások főmenübe. Itt van egy új rész “Fejlesztőknek” címmel. Menj hozzá. Mielőtt ezt megtenné, lehet, hogy a menü alján található “More” gombra kell kattintania.

  5. Ha van egy kapcsoló a fejlesztőknek szánt rész tetején, akkor kattintson rá. Ezzel aktiválja a. Ez a kapcsoló általában az operációs rendszer viszonylag régi verzióiban van jelen.

  6. A szekcióban mindenféle paramétert találsz. De hamarosan felfedezi az “USB Debugging” elemet. Jelölje be és vegye ki a mellette lévő rádiógombot.

  7. Ha az operációs rendszer figyelmeztető ablakot jelenít meg, olvassa el figyelmesen. Ezután nyomja meg az “OK” gombot.

Olvasson tovább  Hogyan válasszon akkumulátort okostelefonjához

Ez minden. Ön engedélyezte az USB hibakeresést. Most már biztonságosan csatlakoztathatja okostelefonját a kábellel a számítógéphez, és megoldhatja a problémát.

Javasoljuk, hogy ezt követően kapcsolja ki a hibakeresést. Ehhez vissza kell mennie a “Fejlesztőknek” szakaszba, hogy újra rákattintson a fenti kapcsolóra. Ha azonban nagyon ritkán csatlakoztatja okostelefonját a számítógéphez kábelen keresztül, akkor erre nincs szükség.

Következtetés

Az USB hibakeresés néhány perc alatt aktiválható az okostelefonon. Ezt követően követheti a konkrét lépéseket – csak csatlakoztassa a készüléket a számítógéphez egy jó kábellel.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: