Hogyan nézhetsz filmet a tévén a telefonodról

Nem mindenki, aki ezt olvassa, jött rá, hogy okostelefonját és televízióját szinkronizálhatja egymással. Elindítja a filmet a telefonján, majd néhány másodperccel később megnézi a tévéjén. Kényelmesen! De pontosan hogyan lehet kihasználni ezt a hasznos funkciót? Vizsgáljuk meg.

Hogyan nézhetsz filmet a telefonodról a TV-n?

Smart TV használata

Talán a legszerencsésebb tulajdonosok a Smart TV-t támogató berendezéseket. Az ilyen TV-készülékekben az okostelefon csatlakoztatása a lehető legegyszerűbb. A képátvitelhez még csak vezetékekre sincs szükség – elég, ha a tévé és az okostelefon ugyanabban a Wi-Fi hálózatban van. Még akkor is, ha a nagy képernyő kábellel van csatlakoztatva a routerhez, az okostelefon pedig vezeték nélkül csatlakozik.

Most már csak azt kell megérteni, hogy pontosan mit kell tenni a telefonon, hogy a kép átkerüljön a TV-re. A teendők az adott okostelefon-modelltől és a telepített operációs rendszertől függnek. Nem adunk minden eszközre vonatkozó utasításokat, csak a közös jellemzőket jegyezzük meg.

Ha viszonylag friss Android telepítéssel rendelkezik, akkor nagy valószínűséggel nincs szükség további alkalmazásokra. Az értesítési panel függönyének kibontása. A gombok lehetővé teszik például a zseblámpa aktiválását, a Bluetooth bekapcsolását és más fontos műveletek elvégzését. A Smart View, Wireless Projection, Broadcasting vagy egy hasonló nevű gombot fog látni? Nyugodtan kattintson rá. Ha ezt először teszi meg, akkor egy külön beállítási részbe kerül. Csúsztassa a kapcsolót “On” állásba. A televízióval való szinkronizáláshoz két lehetőség is felajánlható:

  1. Duplikált képernyő – ebben az esetben a tévéjén mindent látni fog, ami az okostelefon kijelzőjén történik. Ha egy ideig nem nyúl a képernyőhöz, akkor a kijelzőnek ki kell aludnia, vagy akár teljesen ki is halványulhat – a TV továbbra is megjeleníti a képet. Úgy tervezték, hogy megkímélje az akkumulátor élettartamát.

  2. Médiatartalom megtekintése – ez az üzemmód ideális, ha nem szeretné megmutatni az operációs rendszert és az alkalmazás felületét a környezetének.

Ahogy már megértette, most már csak a kívánt megjelenítési módot kell kiválasztania. A rendszer ezt követően más kérdést tehet fel Önnek. Mi a teendő a képarány-eltérésekkel kapcsolatban? A tévéképernyő 16:9 képarányú, míg az okostelefonon valószínűleg más képarányú. Javasoljuk, hogy használja a “Kép beillesztése” elemet. Ebben az esetben fekete sávok jelennek meg, különösen, ha az asztali számítógépen vagy egy alkalmazásban van. A tartalom a megfelelő képarányban jelenik meg – videó esetében a 16:9-es képarányra van szükségünk.

Ha először csatlakoztatja okostelefonját a tévéhez, előfordulhat, hogy a távirányító segítségével megerősítésre van szüksége. A jövőben a televízió automatikusan elkezdi megjeleníteni a képet, amint az okostelefon megfelelő funkcióját használta.

Sajnos a régebbi készülékek nem tudják, hogyan kell képet küldeni a TV-képernyőre. Nem találsz bennük egy gombot sem. De használhat harmadik féltől származó alkalmazásokat is. Néhányat még maguk az okostelefon-gyártók is létrehoztak! Letöltheti például a Tubio alkalmazást. Vagy telepítse a képernyőtükrözést – ez a telefon képernyőjének teljes tartalmát elküldi az okostévére. Minden alkalmazásnak van egy hátránya. Időnként reklámokat mutatnak. Ha az okostelefonja gyártója hasonló segédprogramot kínál – töltse le inkább azt. Arra is jó esély van, hogy nem zavarják a felesleges reklámbetétek.

Ne felejtsük el, hogy maga a szoftver, amelyet a videotartalom lejátszására használunk, szintén képes képet küldeni a TV képernyőjére. A YouTube-on például, amikor egy videót nézel, biztosan látsz egy gombot, amely úgy néz ki, mint egy képernyő és rádióhullámok. A gomb megnyomása után a YouTube alkalmazás automatikusan elindul (ha be van kapcsolva), és elkezdi lejátszani a megjelenő videót. Sok online mozi vásárló is rendelkezik ezzel a funkcióval.

TV használata wi-fi nélkül

TV használata Wi-Fi nélkül

Az okostévé minden bizonnyal megkönnyíti az életet. De mi van akkor, ha a tévéje nem rendelkezik ezzel a funkcióval, és nincs Wi-Fi-je?? Ezen még gondolkodnia kell. Lehet, hogy együtt kell élnie azzal a ténnyel, hogy nem tud képet streamelni az okostelefonjáról. Legalábbis a rendelkezésedre álló modell alapján.

Ha okostelefonja USB Type-C csatlakozóval rendelkezik, jó eséllyel használhat vezetékes kapcsolatot. De ehhez meg kell vásárolnia egy adaptert az USB Type-C-ről a HDMI-re. Vagy VGA-n, ha a képet olyan monitorra akarja küldeni, amely csak ezzel az interfésszel rendelkezik.

Nem ajánlott az okostelefonhoz mellékelt kábelt használni. A legtöbb esetben nem az információáramlás sugárzására szolgál – csak a teljesítmény továbbítására. Szerezzen be egy jó kábelt, amelynek egyik végén USB Type-C, a másik végén pedig egy teljes méretű USB csatlakozó van. Ellenőrizze az eszköz számítógéphez való csatlakoztatásával – az operációs rendszernek fel kell ismernie az eszközt.

És amikor csatlakoztatja az okostelefonját a TV-hez, ki kell választania a kívánt jelforrást a kezelőfelületén – ennek a HDMI-csatlakozók egyikének kell lennie. Ezután megjelenik a kép a telefonodról. Ha nem jelenik meg, az okostelefon valószínűleg nem tudja, hogyan kell videót streamelni az USB-portjára.

Chromecast vagy intelligens set-top box használata

Ha a vezetékes kapcsolat nem lehetséges, akkor a képet az okostelefonról egy közvetítőn keresztül is átviheti a tévéképernyőre. Ez lehet például egy intelligens set-top box. Az ilyen eszköznek saját operációs rendszere van. Mondhatjuk, hogy ez ugyanaz a Smart TV, de a képernyő és a TV modul nélkül. A készüléket HDMI-kábellel vagy “cinch” kábellel kell csatlakoztatni a televízióhoz. Ezután át kell kapcsolnia a megfelelő forrásra, és ekkor megjelenik az operációs rendszer felülete. Általában az ilyen set-top boxok Androidot használnak, így könnyen találhat egy csomó olyan alkalmazást, amely arra szolgál, hogy képeket sugározzon az okostelefonjáról. De először mindenképpen csatlakoztassa a set-top boxot az otthoni Wi-Fi hálózathoz.

Használhatja a Chromecastot vagy más hasonló eszközt is. Minimális méretű, és egyenesen a HDMI aljzatba kell behelyezni. A készüléknek saját operációs rendszere is van, de ez csak a legfontosabb dolgok közül néhányat tud elvégezni. Az egyik ilyen lehetőség az okostelefonon futó film vagy bármilyen más videó megjelenítése. Ehhez azonban az eszköznek szüksége van a Google Home alkalmazás segítségére (vagy a megvásárolt eszköz gyártója által létrehozott alkalmazás). A szoftvert telepíteni kell az okostelefonra, majd ki kell választani a Chromecastot videolejátszóként.

Következtetés

Most már szinte minden módját ismeri az okostelefon és a televízió szinkronizálásának. Mint már észrevetted, szó szerint másodpercekbe telik egy kép megjelenítése a nagy képernyőn. És mondanom sem kell, hogy a tévénézés sokkal kényelmesebb?

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: