Hogyan válasszon akkumulátort okostelefonjához

Amikor akkumulátort választ az okostelefonjához, először is figyelnie kell az alkatrész modelljére.

Hogyan válasszon akkumulátort az okostelefonjához: Mit kell figyelembe venni?

Az okostelefon akkumulátor kiválasztásának fő kritériumai a következők

 1. Típus (külső, belső eltávolítható, belső nem eltávolítható);
 2. Kapacitás (belső);
 3. A külső akkumulátorok jellemzői (kapacitás, test anyaga, kimeneti áram, csatlakozók száma és típusa, gyors töltést támogató technológia).

!

Magát az akkumulátor típusát figyelmen kívül lehet hagyni, mivel az okostelefonok túlnyomó többsége lítium-polimer akkumulátort használ.

Akkumulátor típusok

Az “akkumulátor” kifejezés az okostelefonokkal kapcsolatban kissé túlzásnak tűnik. A beépített és a külső akkumulátorra egyaránt utalhat, amelyet arra terveztek, hogy a készüléket konnektortól távol töltse fel. Az angol nyelvű online áruházakban az első típusú eszközöket akkumulátoroknak, a másodikat pedig power banknak nevezik.

Külső akkumulátor (hordozható, powerbank, “powerbank”)

külső akkumulátor

A külső akkumulátor egy egyszerű eszköz, amelyet az okostelefon vagy más eszköz feltöltésére terveztek a “fali konnektortól” távol. Szerkezetileg ez egy akkumulátor, amely egy teljesítményszabályozóhoz csatlakozik. Miután feltöltődött, képes tárolt energiát tárolni egy bizonyos (viszonylag hosszú) ideig, majd megosztani azt egy csatlakoztatott okostelefonnal.

A külső akkumulátorok nem képesek helyettesíteni egy sérült okostelefon akkumulátort vagy csak egy töltőt. Úgy tervezték őket, hogy némi energiát tároljanak “tartalékban”, ha hirtelen kisülne a kedvenc eszköze.

A belső kivehető akkumulátor

A belső cserélhető akkumulátorokat közvetlenül az okostelefonba, gyakran a hátlap alá szerelik be, és a mobileszköz energiaellátására szolgálnak. A kivehető kialakítás azt jelenti, hogy az ilyen akkumulátor szükség esetén eltávolítható – egy másikra cserélhető vagy a készülék teljesen leválasztható.

Olvasson tovább  Az USB hibakeresés aktiválása Androidon

Belső, nem cserélhető akkumulátor

Belső, nem cserélhető akkumulátor

A belső cserélhető akkumulátorok szerkezetileg hasonlóak a cserélhető akkumulátorokhoz, néhány “de” kivételével. Először is, a nem szétszerelhető burkolat mögött helyezkednek el, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi eltávolításukat speciális tudás és felszerelés nélkül. Másodszor, az alaplaphoz való akkumulátor-csatlakozásuk kompaktabb. Végül, a nagy ellenállású csatlakozók hiánya lehetővé teszi a gyors töltési technológiát.

Melyik akkumulátort válasszuk?

Az akkumulátor kiválasztásakor a tervezett felhasználástól függően több paramétert is érdemes figyelembe venni:

 1. Ellenőrizze, hogy okostelefonjára cserélhető vagy nem cserélhető akkumulátor van-e telepítve. A cserélhető akkumulátort saját maga is kicserélheti; a nem cserélhető akkumulátor eltávolításához és az új akkumulátor beszereléséhez a készüléket szervizbe kell vinnie;
 2. Mire kell az akkumulátor? Ha az okostelefon akkumulátora gyorsan kezd lemerülni, és már több mint egy éve nem vásárolta meg a készüléket, nagyon melegszik, vagy hidegben szinte azonnal lemerül, akkor ki kell cserélnie a belső akkumulátort. Ha csak az akkumulátor élettartamát szeretné meghosszabbítani, akkor külső akkumulátorra van szüksége;
 3. A cserélhető belső akkumulátorral rendelkező okostelefonok akkumulátorának élettartamának meghosszabbítása érdekében több belső akkumulátort is vásárolhat, és lemerülésükkor kicserélheti őket. De ez nem olyan praktikus, mint egy powerbank használata.

!

Érdemes megjegyezni, hogy az akkumulátor gyors kisülése normál körülmények között, valamint az akkumulátor melegedése nemcsak az akkumulátor károsodását jelezheti. Az ilyen “tüneteket” gyakran a firmware problémái okozzák. Érdemes tehát belső akkumulátor vásárlása előtt konzultálni egy szervizközponttal.

Hogyan válasszuk ki az akkumulátort az okostelefonhoz

A belső és a külső akkumulátorok kiválasztásának paraméterei eltérőek.

Belső akkumulátor

A belső akkumulátor kiválasztásakor érdemes a következő tulajdonságokat figyelembe venni:

 1. Modell;
 2. Kompatibilitás;
 3. Kapacitás;
 4. Gyártó.

A modell különösen fontos a belső, nem cserélhető akkumulátorok esetében. Közvetlenül meghatározza az akkumulátor meglévő okostelefonba történő beszerelésének lehetőségét – mind a szerkezeti, mind az elektrotechnikai paraméterek tekintetében. A konkrét modellt a meglévő akkumulátoron lévő matricáról és a készülék specifikációjából is azonosíthatja.

Olvasson tovább  Hogyan nézhetsz filmet a tévén a telefonodról

A belső, cserélhető akkumulátorok esetében a modell fontos, de nem meghatározó.

A kompatibilitás, ahogy a neve is mutatja, az akkumulátor kompatibilitását határozza meg a meglévő okostelefonjával. Ez lehet építési és elektrotechnikai is. Az első típus kompatibilitása azt jelenti, hogy az akkumulátort be lehet szerelni az okostelefonba – ugyanolyan méretekkel és ugyanolyan érintkezési elrendezéssel kell rendelkeznie, mint az eredetinek. Az elektromos azt jelenti, hogy ugyanazt az áramot és feszültséget használják, mint amit a készülékben kell használni.

A kompatibilitás általában a csomagoláson és az akkumulátor leírásában szerepel.

A kapacitás határozza meg az okostelefon akkumulátorának élettartamát. Minél magasabb, annál tovább “él” a készülék újratöltés nélkül. A legtöbb esetben azonban az új akkumulátor kapacitása megegyezik a régivel.

Kézi újratölthető elemek

hordozható elemek

A hordozható akkumulátor kiválasztásakor a következő tulajdonságokat érdemes figyelembe venni:

 1. Kapacitás;
 2. Töltési áram;
 3. A tok anyaga;
 4. Csatlakozók száma és típusa;
 5. Gyors töltési technológia támogatása.

Kapacitásmeghatározza az akkumulátor élettartamát. Pontosabban azt határozza meg, hogy a “powerbank” hányszor képes feltölteni egy csatlakoztatott okostelefont. A legtöbb modern mobil eszköz 2000-3000 mAh kapacitású akkumulátorral van felszerelve, így a külső töltőnek legalább 5000 mAh-nak kell lennie, mivel van önkisülés, az áramátvitel során bekövetkező csökkenés és egyéb tényezők, amelyek csökkentik a tényleges kapacitást.

Töltési áramMeghatározza a csatlakoztatott okostelefon töltési sebességét. A régebbi készülékek esetében az 500mA az optimális beállítás. Az új okostelefonok esetében nincs értelme 1A-nál kisebb teljesítményű külső akkumulátorokat vásárolni. Gyorsabban lemerülnek, mint ahogy feltöltődnek.

tok Anyagmeghatározza a powerbank praktikusságát. A műanyag olcsó, de könnyen karcolódik és repedezik, ha leesik. A fém valamivel drágább, de praktikusabb.

Csatlakozók számaMeghatározza, hogy hány eszköz tölthető egyidejűleg egyetlen “powerbank”-ról. Ha a külső akkumulátort csak egy okostelefonhoz kívánja használni, elegendő egy csatlakozó. Ha van laptopja, táblagépe, fejhallgatója, okosórája vagy hasonló eszköze is, akkor legalább két csatlakozóra lesz szüksége.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk egy kínai okostelefont

Csatlakozók típusaMeghatározza a kábelek kompatibilitását. A legelterjedtebb szabvány az USB Type-A – vagy “normál” USB. A modern USB Type-C még mindig elég ritka. Még az ezzel felszerelt okostelefonok is általában USB Type-A kábellel vannak ellátva az egyik oldalon és Type-C kábellel a másik oldalon.

A gyorstöltési technológia támogatása lehetővé teszi, hogy a csatlakoztatott okostelefon (amely szintén támogatja azt) akkumulátorának energiatartalékát a szokásosnál sokkal gyorsabban helyreállítsa. Ez azonban intenzív kopást okoz a power bank akkumulátoraiban.

Hogyan válasszon külső akkumulátort okostelefonjához

A külső akkumulátor kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell venni:

 1. Kapacitás. A minimálisan szükséges 5000 mAh. A külső tényezők figyelembevételével lehetővé teszi, hogy okostelefonját 0 és 100% között egyszer töltse fel. Természetesen jobb, ha 10000 mAh vagy még magasabb;
 2. Csatlakozók száma. A 10000mAh-nál kisebb külső akkumulátorok esetében nincs értelme egynél több portnak;
 3. Töltési áram. Az újabb okostelefonok esetében legalább 1A-nak kell lennie;
 4. Anyag. A saját preferenciái alapján kell választania.
 5. A gyors töltés támogatása nem igazán szükséges.

A legjobb akkumulátor gyártók okostelefonokhoz

A belső akkumulátorok legjobb gyártói a következők:

 1. LG;
 2. Craftmann;
 3. TF1;
 4. Maguk az okostelefonok gyártói – Samsung, Sony stb..

A legjobb powerbank gyártók:

 1. Xiaomi;
 2. Inter-Step;
 3. Hiper;
 4. Canyon .
 5. A Rombica termékek is érdekesek.

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon telefont az internethez.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: