Hogyan válasszunk egy kínai okostelefont

A kínai mobilelektronikai gyártók olyan okostelefonokat gyártanak, amelyek egyszerre lehetnek nagyon sikeresek és egyenesen szemétnek is mondhatók.

tartalom

 1. Hogyan válasszunk egy kínai okostelefont: mit kell keresni
 2. A legjobb gyártó cégek
 3. Miért fontos a vélemények elolvasása
 4. A kínai okostelefonok firmware jellemzői
 5. Gyanúsan alacsony ár
 6. A kínai okostelefon kiválasztásának fő kritériumai
 7. Összefoglaló: A kínai okostelefonok kiválasztási módszere
Hogyan válasszunk egy kínai okostelefont

Hogyan válasszunk egy kínai okostelefont: mit kell keresni

A kínai okostelefonok legfontosabb jellemzői közé tartoznak, amelyekre a választás során figyelnie kell:

 1. A gyártó határozza meg az okostelefon minőségét és tartósságát, valamint a pótalkatrészek elérhetőségét;
 2. Vélemények harmadik fél szakértői weboldalakon és fórumokon, mint például az IXBT vagy a 4PDA;
 3. Firmware. Ha lehetséges, és ha rendelkezik különleges készségekkel, célszerű letölteni és saját maga szétszerelni;
 4. Meghatározott specifikációk, különösen gyanúsan alacsony áron;
 5. A tényleges műszaki adatok (processzor, RAM, képernyő, kamera, akkumulátor).
 6. A mobiltelefonok támogatott szabványai is létfontosságúak, mivel Kínában a 3G és 4G hálózatok az Oroszországban használt frekvenciáktól eltérő frekvenciákon működnek.

A legjobb gyártó cégek

Legjobb gyártók

A kínai cégek-gyártók okostelefonok között számos olyan vállalatot lehet azonosítani, amelyek eléggé kínálnakminőségi berendezések alacsony áron:

 1. Huawei;
 2. Xiaomi;
 3. LeEco;
 4. Meizu;
 5. OnePlus;
 6. WileyFox.

A minőségi és egyenesen undorító okostelefonokkal rendelkező gyártók közé tartoznak:

 1. Highscreen;
 2. Lenovo;
 3. Alcatel;
 4. TP-
 5. nk;
 6. Repülj;
 7. Elephone;
  • ephone.

Azoknak a gyártóknak, akiknek termékeiÉrdemes megkerülni a rossz minőség miatt, tulajdonítható:

 1. Newman;
 2. Doogee;
 3. UMI;
 4. vkWorld;
 5. Oukitel és tucatnyi hasonló “márka”.

De még azok a gyártók is, akikben meg lehet bízni, gyakran szemtelenül hazudnak okostelefonjaik specifikációiról.

Miért fontos a vélemények elolvasása

A kínai okostelefon-gyártók gyakran olyan jellemzőket adnak meg, amelyek nem felelnek meg a valóságnak. Így a hamisítás figyelemre méltó példái közé tartoznak:

 1. Smartphone
   ephone Be Touch 2 – az Android operációs rendszer túlértékelt változata (5 jelzett.1, a valóságban 5.0), túlbecsült akkumulátor-kapacitás (3050 mAh, valójában 2550 mAh);
 2. Lenovo K3 Note okostelefon – felfújt képernyőfelbontás (megadott 1920×1080 pixel, valójában 1920×720 pixel);
 3. Lenovo Yoga tablet
  t 2 – Túlbecsült támogatott memóriakártya szabvány (SDXC 64GB-ig, valójában SDHC 32GB-ig).

  !

  Így vásárlás előtt érdemes tanulmányozni a valódi értékelők véleményét. iXBT és XDA portálok, valamint a fórum (fórum, nem weboldal) 4PDA.

  A kínai okostelefonok firmware jellemzői

  A kínai okostelefon firmware jellemzői

  A kínai okostelefonok operációs rendszere nem csak rosszul optimalizált lehet. Néha problémák forrásává válik. Tehát a lehetséges hátrányok közé tartoznak:

  1. Nincs orosz lokalizáció. Különösen a Xiaomi okostelefonok gyakran érintettek. A rájuk telepített MIUI operációs rendszer kétféle kivitelben létezik – kínai (csak kínai és angol nyelvvel) és globális (csak kínai és angol nyelvvel). Nyilvánvaló, hogy jobb, ha globális firmware-rel rendelkező okostelefonokat vásárolsz, különben az Android újratelepítésével kell “babrálnod”;
  2. A Google szolgáltatások hiánya. Közös a legtöbb kínai okostelefonhoz. Még a Xiaomi, a Huawei és a Meizu készülékei is gyakran nem rendelkeznek előre telepített Google Play Market alkalmazásbolt, valamint kapcsolatszinkronizáló és egyéb hasznos szolgáltatások nélkül. Egyes eszközökbe saját maga telepítheti őket, másokba nem;
  3. Az “over the air” frissítések hiánya vagy olyan frissítések, amelyek tönkreteszik az eszközöket;
  4. SalesTrack. A firmware SMS-t küld rövid számra az aktiválás során. Gyakran Kínában vagy Indiában található, ami felesleges költségekhez vezet;
  5. Beépített firmware backdoors – víruskövető programok, amelyek információkat gyűjtenek a felhasználóról, és elküldik azokat a gyártó szervereinek. A felhasználók után kémkedő okostelefonok között a Xiaomi, a Huawei, a Lenovo, az Alps, a ConCorde, a DJC, a Sesonn és a Xido termékei is megtalálhatók. Így még a Xiaomi Mi4-ben is találtak hátsó ajtókat;
  6. A firmware-be épített automatikus tárcsázók. Egyes okostelefonok időnként saját maguk kezdeményeznek hívásokat más országokba. Ez a nemzetközi hívások felhasználói díjainak növekedéséhez vezet.
  7. Nehéz olyan telefont találni, amely nem tartalmaz hátsó ajtókat, autodialereket és egyéb “ostobaságokat”. A fenti szolgáltatások független értékelései segítenek.

  Gyanúsan alacsony ár

  Rendszeresen találni okostelefon-másolatokat a kínai online boltokban. És nem csak híres (mint a Samsung Galaxy S-sorozat), hanem meglehetősen népszerűtlenek is. Gyakran előfordul, hogy a gyártók még olyan modelleket is hamisítanak, mint a Lenovo Vibe X2.

  És gyakran a hamisított gyártók nem csak vizuálisan másolják a kiemelkedő okostelefonokat, hanem a firmware-t is portolják. Ennek eredményeképpen a készülék úgy tűnik, hogy kellően nagy mennyiségű RAM-mal és nagy teljesítményű processzorral van felszerelve, de a gyakorlatban lassul és “késik” bármilyen alkalmazás futtatásakor.

  Sajnos elég nehéz megkülönböztetni egy hamis okostelefont az eredetitől. Alaposan megvizsgálhatja a műszaki leírások minden egyes elemét – de nem zárhatja ki, hogy a ravasz eladó vagy gyártó egyszerűen csak lemásolta őket valamelyik weboldalról. Ezért a felülvizsgálatok ismét fontossá válnak.

  A vásárlás után az Antutu vagy az AIDA64 segítségével felmérheti, hogy az állítólagos specifikációk megfelelnek-e a valóságnak.

  Szinte lehetetlen megvédeni magát a hamisítványoktól, ha okostelefont vásárol egy kínai online boltban. De ha valamelyik nagynevű márkát fillérekért árulják, akkor az valószínűleg másolat, de nem az eredeti. A gyanúsan alacsony ár inkább zavarba hozza a felhasználót, mintsem felkeltse a fogyasztók érdeklődését.

  A kínai okostelefon kiválasztásának legfontosabb kritériumai

  kiválasztási kritériumok

  A kínai okostelefon kiválasztásakor érdemes figyelmet fordítani a készülék különböző műszaki jellemzőire.

  Processzor

  Érdemes azonnal megemlíteni – okostelefonok Allwinner, Spreadtrum processzorokon,
  . A “csak hívások” szintjén mutatott siralmas teljesítmény mellett a frissítések teljes hiánya miatt is figyelemre méltóak.

  A MediaTek rendszeresen frissített illesztőprogramokat ad ki processzoraihoz. De ritkán. Ennek a vállalatnak könnyebb egy új processzort kiadni, mint a régihez illesztőprogramokat. Ezért az okostelefonok, amelyek fel vannak szerelve chipek MediaTek, szinte nincs operációs rendszer frissítések – vagy frissítések vannak ugyanabban az ágban az Android (ez gyakran előfordul a modellek Xiaomi – különböző főbb változatai MIUI alapulnak egy “vödör”).

  A legjobb megoldás az lenne, ha egy NiSi okostelefont vásárolna

 4. con Kirin (kizárólag a Huawei számára) vagy Qualcomm Snapdragon. Kicsit kevésbé sikeres – NVIDIA Tegra (rengeteg energiát fogyaszt) vagy Intel Atom (rengeteg energiát fogyaszt és mégis rosszul teljesít).

  A 2017-es év legjobb processzorai kedvező árú telefonok számára:

  1. MediaTek MT6735, MT6732, MT6732M, MT6752, mind a He sorozatból
  2. o;
  3. Qualcomm Snapdragon 400, 600 és 800 széria.

  Ezeket a processzorokat a következő okok miatt ajánljuk:

  1. Egy jó beépített modem, amely széles frekvenciatartományt támogat (valószínűleg még RF-ben is működik);
  2. Gyors és pontos GPS működés;
  3. Nagy teljesítmény, beleértve a játékokat is;
  4. Viszonylag alacsony energiafogyasztás.

  Sajnos nincsenek olyan processzorok, amelyek gyorsak és ugyanakkor minimális energiát fogyasztanak. Még a technológiai folyamat aktív csökkentése sem eredményezi az energiafogyasztás “fájdalommentes” csökkentését.

  RAM-mennyiség

  Minél több RAM, annál jobb. Minimálisan szükséges mennyiség 1GB. Kevesebb RAM-mal az okostelefon az alkalmazások használata közben le fogja tölteni az alkalmazásokat.

  1. Az 1 GB RAM-mal az okostelefon egyszerű műveletekre, valamint kis számú alkalmazással való munkavégzésre is alkalmas. Például 2-3 weboldalt képes tárolni a gyorsítótárában, de ezeket ki fogja tölteni, amikor egy másik alkalmazásra vált.
  2. 1.5 GB RAM majdnem minden alkalmazás elég simán fut majd. Csak azokat a programokat “tölti ki”, amelyeket már régóta nem használnak. Ha azonban aktívan váltogat az alkalmazások között, a legutóbbiak is elhalványulhatnak.
  3. 2 GB az optimális RAM-mennyiség a mindennapi munkához. Természetesen jobb, nagyobb. De az Android operációs rendszer modern változatai tudják, hogyan optimalizálják a teljesítményét a 2 GB “RAM” -mal rendelkező okostelefonokon.

  Állandó memória

  Az állandó memória minimális mennyisége, amivel 2017-ben “együtt lehet élni”, 8 GB. Ez a belső tárhely elegendő lesz szinte az összes szükséges alkalmazás telepítéséhez. A felhasználói adatok (fényképek, zenék stb.) azonban cserélhető lemezen tárolhatók..) egy pendrive-on kell tárolni.

  1. Ha tehát 8 GB állandó memóriával rendelkező okostelefont vásárol, győződjön meg róla, hogy van-e rajta hely a MicroSD-kártya számára.
  2. A legjobb megoldás egy 16 GB belső memóriával rendelkező okostelefon vásárlása. Ebből körülbelül 10 GB áll majd rendelkezésre az alkalmazások és a felhasználói adatok számára, ami lehetővé teszi, hogy ne csak alkalmazásokat, hanem például néhány zenei albumot is tároljon.
  3. A legpraktikusabb megoldás, ha legalább 32 GB belső memóriával rendelkező okostelefont vásárol. De ezek az eszközök drágák.

  Képernyő

  A képernyő teljesítményét a mátrix típusa és felbontása befolyásolja.

  A kínai okostelefonok a következő szabványok szerinti mátrixokat használják:

  1. TN, TN+film a legköltséghatékonyabb lehetőségek. Gyenge színvisszaadás, undorító betekintési szögek (kevesebb, mint 60 fok) és a nap alatt elhalványulnak. Vásárlásra semmiképpen sem ajánlott;
  2. Az IPS a leggyakoribb. A színvisszaadás az adott modelltől függően lehet jó és optimális is. De széles látószögű (akár 180 fok). Vásárlásra ajánlott.
  3. Csak az AMOLED jobb, mint az IPS, de ezek drágák, ezért szinte soha nem használják őket a kínai okostelefonokban.

  Képernyőfelbontás:

  1. 800×480 – nagyon kevés, a kép elmosódott, a pixelek szabad szemmel is láthatóak;
  2. 960×540 – kicsi, de elviselhető, csak nagyon igénytelen felhasználók számára alkalmas;
  3. Az 1280×720 az optimális felbontás, amely még az 5 hüvelykes képernyőkhöz is megfelelő;
  4. 1920×1080 – nagy felbontás. Jó képminőséget biztosít, de gyorsan lemeríti az akkumulátort. Ha azonban az okostelefonja 5 hüvelyknél nagyobb képátlójú képernyővel rendelkezik, akkor ajánlott.

  A képernyő átlóját pedig az Ön személyes preferenciái alapján kell kiválasztani.

  Kamera

  Várni jó fotózás a kínai okostelefonok egy kicsit értelmetlen. A gyártóknak nem mindig van idejük a kamera minőségének beállítására, ami még a 13 MP-es és f/2.0 lőhet “szappanos”.

  A megoldás a Camera2 API támogatása, amely már szinte minden kínai okostelefonban megtalálható. Ez a könyvtár hozzáférést biztosít a kamerához a harmadik féltől származó alkalmazások számára, amelyek képesek lesznek a fényképet a felhasználó igényei szerint konfigurálni.

  Ha azonban nem szeretne a fényképezőgép beállításaival babrálni vagy harmadik féltől származó fényképészeti alkalmazásokat használni, akkor érdemes a következő márkák okostelefonjait választania:

  1. Huawei (különösen a Mate termékcsalád);
  2. Wileyfox és a Fly zászlóshajó modellek;
  3. Xiaomi;
  4. Meizu .

  A többiek nem lesznek képesek megfelelő lövési minőséget biztosítani.

  Ezenkívül, ha okostelefonokat tervez fényképezésre használni, érdemes figyelmet fordítani a zászlóshajó processzorokkal rendelkező modellekre. Megfelelően gyors fókuszálást és nagy sebességű képfelvételt biztosítanak a kamera érzékelőfelületéről.

  Akkumulátor

  Itt ez egyszerű. Minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál tovább “él” az okostelefon újratöltés nélkül. 2017-ben minimálisan szükséges – 2300 mAh. Ezzel az akkumulátorral az okostelefon 3-4 órás aktív használatra lesz képes (bekapcsolt képernyővel).

  Ajánlott a 2800 mAh-nál nagyobb akkumulátor-kapacitás. Ez az akkumulátor egy egész napos vegyes használatra elegendő (amikor az okostelefon aktívan működik, majd az asztalon fekszik “alvó” állapotban).

  Mivel a gyártók szeretik túlbecsülni az akkumulátor kapacitását, az okostelefon megvásárlása előtt érdemes tanulmányozni a független oldalakon lévő véleményeket.

  3G és 4G sávok

  Mivel az Orosz Föderációban a 3G és 4G mobilhálózatok frekvenciái eltérnek a Kínában használt frekvenciáktól, érdemes meggyőződni arról, hogy okostelefonja hardver- és szoftverszinten támogatja az országunkban érvényes sávokat.

  A hardver szint a megfelelő sávok fizikai támogatása. Ezeket általában a készülék specifikációjában határozzák meg. Oroszországban tehát a következő frekvenciasávokat használják:

  1. 3G – 1920-1980 MHz, 2110-2170 MHz. Nagyon ritka esetekben a CDMA 450-453-457-es sávot használják.5 MHz, 463-467.5 MHz. Moszkvában és a régióban a 880-915 MHz és a 925-960 MHz használható;
  2. 4G – 719-862 MHz, Moszkva és a régió számára – 2570-2620 MHz.

  Az okostelefon adataiban ezek a frekvenciák a következők: WCDMA B1, B2, B5 (2100, 1900, 850) és LTE B5, B8, B7 (850, 900 és 2700).

  Az Oroszországban használt mobilinternet-frekvenciák szoftveres támogatása a firmware verziójában van megadva. Ha a készüléket Kínára specializálták (Kína feliratú), akkor ezek a frekvenciák nem fognak működni, még akkor sem, ha a hardver állítólag képes ezeket a frekvenciákat megvalósítani. A nemzetközi firmware-en (Global) dolgoznak.

  Egyes gyártók lehetővé teszik, hogy az operációs rendszer helyi verziójáról nemzetközi verzióra váltson. De ehhez szükség lesz a firmware frissítésére.

  Összefoglaló: A kínai okostelefonok kiválasztásának módszere

  Amikor okostelefont választ egy kínai online boltból, győződjön meg róla, hogy a következőket ellenőrzi:

  1. Ha márkás okostelefonról van szó, és gyanúsan olcsó – ne vegye el, lehet, hogy hamisítvány;
  2. Fórumokon és harmadik felek oldalain található visszajelzések feltárása. A webáruházban található vélemények is lehetnek hamisítottak;
  3. A firmware-nek nemzetközi (globális) vagy legalább orosz nyelvűnek kell lennie;
  4. A műszaki specifikációknak meg kell felelniük az Ön igényeinek, vagy legalábbis minimálisan szükségesnek kell lenniük ebben az időpontban;
  5. Az okostelefonodnak támogatnia kell az Oroszországban elérhető 3G és 4G sávokat.
  6. Ajánlatos az online boltban is keresni az okostelefonhoz szükséges alkatrészeket. A képernyők és az akkumulátorok a leggyakrabban “érintettek”.

  A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon egy jó kamerával rendelkező telefont és a minőségi okostelefon kiválasztásának titkait.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: