Hogyan válasszunk olcsó telefont – szakértői tippek

Egy olcsó telefon kiválasztásakor mindenekelőtt a tervezett felhasználási célt érdemes értékelni.

tartalom

 1. Hogyan válasszon egy jó ár-érték arányú telefont: mire kell figyelni
 2. Az olcsó telefonok típusai
 3. Melyik a jobb választás?
 4. Hogyan válasszunk egy olcsó telefont
 5. Hogyan válasszunk egy olcsó telefont
 6. Hogyan válasszunk egy olcsó okostelefont
 7. A legjobb cégek, amelyek olcsó telefonokat gyártanak
 8. Olcsó Samsung telefonok
 9. Videó a telefon kiválasztásáról

Olcsó telefon kiválasztása

Hogyan válasszunk egy olcsó telefont: mit kell keresni

Az olcsó telefonok teljesítményét és képességeit meghatározó főbb műszaki jellemzők a következők

 1. A készülék típusa;
 2. Formafaktor;
 3. Operációs rendszer;
 4. Műszaki adatok (képernyő, kamera stb.)..).

Érdemes szem előtt tartani az okostelefonok és maguk a mobiltelefonok közötti különbségeket is, mivel azokat különböző helyzetekben való használatra tervezték.

Az olcsó telefonok típusai

Az alacsonyabb árkategóriába tartozó mobiltelefonok lehetnek valódi mobiltelefonok és okostelefonok is. A különbség a lehetséges felhasználási forgatókönyvekben rejlik.

 1. Röviden, az okostelefon egy olyan eszköz, amely az interneten való szörfözésre szolgál. Kényelmes a közösségi hálózatok híreinek böngészéséhez, az üzenetküldőkön és e-maileken keresztül történő kommunikációhoz, webes szörfözéshez stb.. A hívások és az SMS-ek másodlagos fontosságúak ezeken a készülékeken.
 2. A mobiltelefon hangkommunikációs eszköz. Kényelmes hívni, kényelmes hívásokat fogadni… és általában minden… a T9-es billentyűzet nem alkalmas szövegírásra, és az ilyen készülék kamerájával készített fényképeket még a készülék képernyőjén is kínos lenne nézegetni.

Az ezen osztályok eszközei közötti szerkezeti különbségek elmosódnak. Vannak nyomógombos okostelefonok (Blackberry, Nokia E és N sorozat) és érintésérzékeny mobiltelefonok (számos kínai gyártó számos modellje). De az egyszerűség kedvéért tegyük fel, hogy minden mobiltelefon gombos telefon, és minden okostelefon érintőképernyős telefon. A mai piaci helyzet egyébként többé-kevésbé a következő.

Gombok

Kihangosító

A költségvetési szegmensben található gombos telefonok nem többek, mint “csörgős telefonok” – azaz hanghívások fogadására és kezdeményezésére tervezték őket. Az egyéb funkciók, mint például az internet-hozzáférés, vagy teljesen ki vannak zárva, vagy csak nagyon korlátozott formában állnak rendelkezésre. De a kiegészítő funkciók hiányának köszönhetően maximális autonómiával rendelkeznek.

Ezek a készülékek leginkább idősek számára vagy konnektortól távol (például kempingezéskor) való használatra alkalmasak.

Előnyök

 • Minimális ár (egyes modellek akár 1000 rubelbe is kerülhetnek);
 • Jó mechanikai szilárdság (nem fél az esésektől);
 • Maximálisan egyszerű használat (még a nagymamák számára is alkalmas);
 • Maximális autonómia (egyes modellek több mint egy hónapig “élnek” feltöltés nélkül);
 • Megfelelő működés több SIM-kártyával;

Hátrányok

 • Korlátozott funkcionalitás (nincs vagy csak nagyon korlátozott internet-hozzáférés, nincs lehetőség harmadik féltől származó alkalmazások telepítésére, gyakran nincs kamera vagy nincs belső memória a zenék tárolására);
 • A T9-es billentyűzeten történő üzenetbeírás kényelmetlenségei.

Érintőképernyő

érintőképernyős telefonok

Az olcsó okostelefonok sokoldalúbbak, és a telefonálástól kezdve az internetezésig mindenre képesek. Sajnos az alacsony ár komoly funkcionális korlátokat eredményez. Az ilyen okostelefonok például túl gyenge processzorral vagy kis mennyiségű RAM-mal lehetnek felszerelve, így egy idő után alapvetően működésképtelenné válnak az újbóli flashelésig.

Előnyök

 • Alkalmas az interneten való munkavégzésre;
 • Jó azonnali üzenetküldéshez vagy szöveges üzenetek küldéséhez a képernyőn megjelenő billentyűzetnek köszönhetően, automatikus szócserével és -javítással;
 • További alkalmazásokat és játékokat telepíthetnek;

Hátrányok

 • Nem kellően optimalizált firmware, ami miatt a készülék bizonyos idő után (és bizonyos esetekben már a dobozból kivéve) késhet, leállhat vagy lefagyhat;
 • Érzékeny az esésekre és a mechanikai sérülésekre;
 • Alacsony akkumulátor-üzemidő (kevesebb, mint 2 nap bekapcsolt internettel, és a legtöbb esetben csak néhány óra);

Melyik a jobb választás?

a legjobb kiválasztása

Ha egy készüléket vásárol egy idős rokonának, egy gyermeknek, aki nem igényli a modern “játékokat” és az azonnali üzenetküldőket, egy turistának stb.. – mobiltelefonok használata ajánlott.

Ha a készülékre az internet-hozzáféréshez, a közösségi hálózatok böngészéséhez, az üzenetküldőkben való csevegéshez, a zene és a videók lejátszásához van szükség – akkor jobb, ha egy olcsó okosórát szerez be. Ennek ellenére, ha a költségvetése lehetővé teszi, érdemes lehet a középkategóriás készülékeket is megnéznie. Így 2017-től a legtöbb költségvetési okostelefon a “legfeljebb 10 ezer rubel” árkategóriában van, de egy jó “átlag” 12-16 ezerért vásárolható. oktatás 1 A legtöbb okostelefon a “10 ezer rubel” árkategóriában van. Természetesen egy kicsit drágább, de ez a készülék nem fog minden tüsszentéskor lelassulni.

Lehetőségek az olcsó telefonok kiválasztásához

Amikor kiválasztunk egy olcsó mobiltelefon elég ahhoz, hogy csak az előnyös formájú tényezőt vegyük figyelembe – a többi paraméter hasonló eszközökben körülbelül ugyanaz (kivéve, hogy az akkumulátor fontos, de aligha megy valaki ma túrázni több mint 1-2 hétig tartó műholdas telefon nélkül).

Az okostelefon kiválasztásakor azonban számos olyan műszaki jellemzőt kell figyelembe venni, amelyek meghatározzák a készülék teljesítményét.

A formai tényező

A modern mobiltelefonok háromféle formában kaphatók: monoblokk (tégla), kagylóhéj és csúszka. Nem befolyásolják a funkcionalitást, elsősorban a használhatóságot határozzák meg.

A fő gyakorlati különbség e két forma között az, hogy a hívás befejezéséhez egy monoblokk esetében meg kell nyomni a megfelelő billentyűt, míg egy kagyló vagy csúszka esetében csak be kell zárni a készüléket. Így elkerülheti a véletlen lehallgatást egy helytelenül elvágott vonal miatt.

A kagylóhéjak és a csúszók mechanikai szilárdsága azonban kisebb, és egyetlen éles mozdulattal eltörhetnek.

Operációs rendszer

A mai olcsó okostelefonok túlnyomó többsége Android operációs rendszert futtat felületmódosításokkal (mint az LG és a Samsung) vagy anélkül (Nokia), valamint ezen a “zöld roboton” alapuló firmware-t (Xiaomi, Meizu, Huawei).

Az Android operációs rendszer alkalmas bármilyen “webböngészésre”. A hatalmas alkalmazásboltban szinte bármilyen alkalmazást telepíthet – zenei streaming klienseket, közösségi hálózatokat, üzenetküldőket, webes portálokat, játékokat és bármi mást, amit csak szeretne. Az egyetlen probléma, hogy az operációs rendszer töredezett, és a régebbi verziók nem támogatják az új programokat. De a jelenlegi verziója nagy terhet ró az okostelefon tartozékaira, és ennek következtében elkezd késni.

A legjobb megoldás, ha a következő Android OS-verziókkal rendelkező okostelefont vásárol:

 1. 4.4 KitKat;
 2. 6 mályvacukor;
 3. 7 Nougat (de további “extrák” nélkül, mint a Samsung TouchWiz).

!

Minél kevesebb extra – annál jobb. Android 5.0 Lol

 • pop rosszul optimalizált, ezért nem ajánlott megvásárolni.

  Az alternatív operációs rendszerek – Sailfish, Nokia X OS, Nokia Asha, Samsung Tizen, Microsoft Windows Mobile – megvásárlása nem ajánlott az adott boltokban található alkalmazások korlátozott száma miatt.

  Képernyő

  telefon képernyője

  Egy olcsó telefon kiválasztásakor célszerű két képernyőparaméterre – az átlósra és a felbontásra – figyelni.

  Átló – a képernyő fizikai mérete. Az egyik saroktól a másikig hüvelykben mérve (pl. balról fentről jobbra lentre). Az átlóméret határozza meg a használat kényelmét. A legoptimálisabb méret – 4 és 5 hüvelyk között. A kisebb készülékek kisebb képernyőmérettel rendelkeznek, a nagyobbak pedig kétkezes kezelést igényelnek.

  A képernyő felbontása pedig nemcsak a kijelzőn megjelenő információ mennyiségét, hanem az energiafogyasztást is meghatározza. Minél több a pixel, annál jobban merül az akkumulátor. Tehát az F

   l A HD meglehetősen rövid akkumulátor-üzemidővel rendelkezik – körülbelül 4 óra aktív képernyőidővel.

   De rendkívül alacsony képernyőfelbontást sem szabad választani. A kijelzőn megjelenő objektumok túl nagyok lesznek. Ezen túlmenően, a képminőség egy alacsony felbontású képernyőn mindkét lábon sántít.

   Optimális képernyőfelbontás:

  1. 640×960 vagy hasonló – 4 hüvelykes okostelefonokhoz;
  2. 720×1280 vagy hasonló – 5 hüvelykes okostelefonokhoz.

  Kisebb képernyővel vagy sokkal kisebb felbontású készülék vásárlása nem praktikus. Csak telefonálásra alkalmasak.

  A mátrix

  Az olcsó okostelefonok IPS vagy AMOLED mátrixot használhatnak.

  Az IPS nagyobb betekintési szögekkel rendelkezik, de aktívan fogyasztja az akkumulátort. Az AMOLED jobb színvisszaadással büszkélkedhet (bár az IGZO szintjén, de az ilyen kijelzőket csak a csúcskategóriás okostelefonokba szerelik be), valamint alacsonyabb erőforrás-fogyasztással, de sokkal drágább, és ráadásul idővel kiégnek.

  Processzor

  Az okostelefonokban használt processzorok jellemzőinek leírása legalábbis hálátlan feladat. A teljesítményt valamilyen módon befolyásolja a magok száma, a magok órajele, a teljes modul órajele, az architektúra, az operációs rendszer kernel hovernora, a SoC további moduljai és számos más jellemző. De sokkal egyszerűbben is megteheted. Ellenőrizze a processzor kiadásának évét.

  !

  Minél “frissebb” a processzor – annál jobb a teljesítménye és alacsonyabb az energiafogyasztása. A Qualcomm chipek mindig gyorsabbak, mint a MediaTek, és jobb energiagazdálkodással rendelkeznek.

  .

  Ezért a Qualcomm Snapdragon chipeket részesítik előnyben.

  Kamera

  A mindennapi fényképezéshez szükséges minimális kamera felbontás5 megapixel. A kisebb érzékelővel rendelkező modulok minimális részletességű képeket adnak, ami elmosódott képet eredményez.

  Azt is vegye figyelembe, hogy egyes gyártók nem a tényleges modul felbontását jelzik, és interpolált, és 13 megapixeles okostelefonon az ellenőrzéskor kiderül, hogy 8 megapixeles.

  Memória kapacitás

  Az okostelefonok kétféle memóriát használnak – RAM és állandó memória. Az első az operációs rendszer futtatásához szükséges, míg a második különböző fényképeket és egyéb felhasználói dokumentumokat tárol.

  Memória kapacitás

  Az okostelefonokban 2017-ben a RAM minimálisan megengedett mennyisége 1 GB. Az alacsonyabb képernyőfelbontás lassúvá és lomhává teszi a készüléket. Optimális esetben 2 GB, ha lehetséges, akkor 3-4 GB-os okostelefont válasszon.

  Állandó memória kapacitás

  A 2017-ben az okostelefonokban engedélyezett állandó memória minimális mérete 8 GB. Mert 2.5 GB-ot már “out of the box” az operációs rendszer foglal majd el, a maradékot pedig nagyon, nagyon gyorsan feltöltik különböző alkalmazásokkal.

  Természetesen jobb, ha 16 GB vagy több.

  Vegye figyelembe azt is, hogy a belső memória nem bővíthető flash meghajtó telepítésével. Semmiképpen nem telepít rá semmilyen alkalmazást. A pendrive alkalmas fényképek, zenék és filmek tárolására.

  Akkumulátor

  Minél nagyobb, annál tovább bírja a készülék egyetlen töltéssel. A kedvező árú okostelefonok esetében a minimálisAkkumulátor kapacitás – 1800 mAh. A kisebb akkumulátorral rendelkező készülékeket felesleges megvásárolni.

  Hogyan válasszunk egy olcsó telefont

  olcsó mobilkészülék

  A költségvetési kategóriájú mobiltelefon kiválasztásakor a következő paraméterekből kell kiindulnia:

  1. A SIM-kártyák száma (kettő több mint elég);
  2. Kijelző (a fekete-fehér jobb, mint a színes – jobb olvashatóság a napfényben vagy nehéz körülmények között);
  3. Ergonómia (hogyan fekszik a kezében, mennyire könnyű megnyomni a gombokat);
  4. Akkumulátor kapacitás (minél több, annál jobb).

  Saját igényeitől függően érdemes lehet megnézni a Bluetooth, a fejhallgató- vagy headset-csatlakozó, a memóriakártya-nyílás és egyéb funkciók elérhetőségét is.

  Hogyan válasszunk egy olcsó okostelefont

  Hogyan válasszunk egy olcsó okostelefont

  Az olcsó okostelefon kiválasztásakor a következő paraméterekre kell figyelnie:

  1. Operációs rendszer (lehetőleg a fentiek közül valamelyik);
  2. Állandó és RAM-kapacitás;
  3. Egyéb specifikációk;
  4. Akkumulátor kapacitás;
  5. Gyártó.

  A gyártó nagyon fontos. Így például a kedvező árú Xiaomi okostelefonok tartósabbak és praktikusabbak, mint a hasonló árkategóriájú Doogee modellek.

  A legjobb cégek az olcsó telefonokért

  2017-ben a legjobb olcsó telefon- és okostelefon-gyártók a következők:

  1. Nokia, Fly, Texet (azaz mobiltelefonok, nem okostelefonok);
  2. Nokia;
  3. Huawei;
  4. LG;
  5. Xiaomi;
  6. Sony;
  7. Meizu.

  A Samsungot is meg lehetne említeni, de ez a cég inkább a középáras és zászlóshajó szegmenséről ismert. A gyártó “sikeres” költségvetési eszközei nem gyakoriak.

  Olcsó Samsung telefonok

  Ha már a Samsungról beszélünk, megemlíthetjük a következő készülékeket, amelyek ma már különösebb fékezés és egyéb gondok nélkül használhatók:

  1. A J sorozat az ultra-budget tartomány, amelyben néhány ezer rubel árú okostelefonok találhatók (konkrétan a J1 ára 5000-6000 körül van). A J1 Mini Prime, J1, J2 Prime, J3, J5, J7 modellek ideálisak a vásárláshoz;
  2. A-sorozat – a költségvetési és középáras szegmensben lévő készülékek sorozata. Ebből a sorozatból bármelyik okostelefon alkalmas lesz a vásárlásra.

  Még az azonos okostelefon-modellek ára is eltérő lehet. Az árat befolyásolja a test színe, a konfiguráció (Mini, Normal vagy Prime), az állandó memória mennyisége és sok más paraméter. Ezért az okostelefon kiválasztásakor érdemes figyelmet fordítani a készülék specifikációira.

  A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon egy quadcoptert, az MP3-lejátszó titkait és a felvevő kiválasztásának fő tényezőit.

  Videó a telefon kiválasztásáról

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: