11 legjobb babakocsi ikreknek

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. Hogyan válasszunk?. Ez egy szubjektív jelentés, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási útmutatónak. Mielőtt kocsit vásárolna, konzultálnia kell egy szakértővel.

A gyermek születése minden családban felejthetetlen élmény, míg a két csecsemő egyidejű születése kettős öröm és izgalom a szülők számára. oktatás 1 A gyermek születése minden családban felejthetetlen élmény. Korábban egy ilyen helyzet sok problémát és nehézséget okozhatott a tér és a szabadidő karapuzov szervezésével kapcsolatban, Szerencsére ma az ikrek számára tervezett termékek köre olyan nagy, hogy minden szülő választhat, ami megfelel az ő “édes párjának”.

A legfontosabb kérdés ebben a helyzetben a gyerekek mozgatása és közös sétáltatása. Egy anyának képesnek kell lennie arra, hogy az egyik gyermeket hordozza, még akkor is, ha a másikat a karjában kell hordoznia. Elég tágasnak kell lennie két utas számára, de elég kicsinek ahhoz, hogy elférjen egy liftben, csomagtartóban vagy egy városi lakás kis folyosóján. Hogy ne zavarja össze a csecsemők első szállításának sokfélesége, szakértőink a legjobb babakocsikat értékelték az ikrek számára.

A megfelelő babakocsi kiválasztása ikrek számára

A csecsemők korától függően a piacon lévő összes ikreknek szánt babakocsi két nagy kategóriába sorolható: a születéstől és a botkocsiktól. A modelleket kialakítás szerint is kategorizálják. A babák születésüktől fogva történő szállítására tervezett babakocsik három csoportba tartoznak: átalakítható, 2 az 1-ben vagy 3 az 1-ben. Az ikreknek szánt megfelelő babakocsi kiválasztásának számos kritériuma van:

 1. Gondolj arra, hogy hogyan fogsz kimenni a szabadba. Ha képes a babakocsit a földszinten hagyni, akkor abszolút minden lehetőséget megfontolhat. Ha pedig liftet kell használnia, hogy lemenjen a lépcsőn, gondoljon egy “gőzhengerre”. Ha otthonában nincs lift, az osztott szintes babakocsik nagy segítséget jelenthetnek Önnek és gyermekeinek.
 2. Határozza meg, hogy mikor kell használni. Fontolja meg, hogy csak akkor viszi-e el a gyermekeit egy körre, amikor még csecsemők, vagy úgy dönt, hogy 4 éves korukig elkényezteti őket.
 3. A babakocsik és autósülések árainak összehasonlítása. Lehet, hogy több értelme van egy 3 az 1-ben csomagot vásárolni ahelyett, hogy külön-külön venné meg a babakocsit és a hordozót.
 4. Ne feledkezzen meg a babakocsi összes méretéről és lehetséges moduljáról sem. Vegye számba, mennyi tárolóhely áll rendelkezésére, és milyen gyakran viszi ki a babát a házból. A csomagtartó és a babakocsi mérete összehajtva.

Szakértőink tanulmányozták szinte minden modell kialakítását, ellenőrizték a szülők tényleges visszajelzéseit, és rangsorolták a legjobb babakocsikat az ikrek számára.

A legjobb babakocsik ikreknek

A gyermekek születése gyökeresen megváltoztatja a családi életmódot, a háztartás tagjai csak a gyerekeknek szentelnek minden időt. Annak érdekében, hogy az új szülők a lehető legrövidebbé tegyék a bababoltokba vezető utat, és megkönnyítsék a babakocsi kiválasztását, szakértőink kiválasztották a legjobb modelleket. A rangsorban olyan termékek szerepelnek, amelyek az igények széles skáláját képesek kielégíteni, a felvonó méretéhez igazodó egyedi méretektől kezdve az ikrek összecsukható és kölcsönös elhelyezéséig.

Jelölésszékhelytermék neveár
A legjobb sétáló babakocsik ikreknek1umbleride Indie Twin47 850€
2Maclaren Twin Techno29 360€
3Mobi
 • ty One A6670 Urban Duo
 • 9 495€
  4EasyGO Fusion Duo13 990€
  A legjobb babakocsi ikreknek1PHILTEDS Voyager63 850€
  A legjobb babakocsik ikreknek 2 az 1-ben1ebetto 42 (2 az 1-ben)36 500€
  2Mountain buggy Duet (2 az 1-ben)62 350€
  3Rénszarvas ikrek30 900€
  A legjobb babakocsik ikreknek 3 az 1-ben1Esspero Duetto (3 az 1-ben)66 500€
  2Tutis Terra (3 az 1-ben)44 400€
  3abyActive Twinny (3 az 1-ben)

  A legjobb sétáló babakocsik ikreknek

  A botkocsit hat hónaposnál idősebb gyermekek szállítására tervezték, mivel csak egy ülőhelye van. A név onnan ered, ahogyan összecsukható, hogy a felhasználó egy keskeny egységet kapjon, amely könnyen elfér kis helyen, és akár egy kézzel is hordozható.

  Előnyök

  • Jobb manőverezőképesség;
  • alacsony súly.

  Hibák

  • észrevehető instabilitás;
  • a használat szezonalitása;
  • Kialakítás sérülékenysége az állandó össze- és széthajtogatás miatt.

  Bumbleride Indie Twin

  Értékelés: 4.9

  Bumbleride Indie Twin

  Meglepő módon, de a “bot” értékelés tetején egy összecsukható mechanizmussal ellátott babakocsi “füzet”. De ennek a tervezési jellemzőnek ellenére egyszerűen nem lehet más kategóriába sorolni. Ennek oka az alacsony, 15 kg-os súlya, amely 6 hónapos kortól ajánlott, valamint a kompakt, 70 cm-es szélessége, amely lehetővé teszi, hogy a gyermekek átférjenek egy szabványos ajtón. Mindezek mellett az ülések egymás mellett helyezkednek el, lehetővé téve mindkét gyermek számára, hogy szabadon felfedezzék a körülöttük lévő világot.

  2 kormánykerékkel hátul és 2 kormánykerékkel elöl felszerelve. Minden tulajdonos megjegyzi a csendes működést, a kivételes manőverezhetőséget és a kiváló úszóképességet. Szép bónuszként a termékhez egy pumpa is tartozik (ami egyes felhasználók szerint egyáltalán nem szükségtelen, mivel a kerekek elég gyorsan leeresztik a levegőt).

  Tágas bevásárlókosárral és nagy, a lökhárítókhoz záródó motorháztetővel rendelkezik. Az EasyGO Fusion Duo további előnye, hogy megnehezíti az anyák számára az üléstámlák hátradöntését és fel-le döntését, mivel ehhez nagy erőfeszítéseket kell tenniük.

  Előnyök

  • könnyű, manőverezhető;
  • osztályához képest keskeny.

  Hibák

  • a gumiabroncsok gyorsan leeresztik a levegőt;
  • nagy méret, még összehajtva is;
  • “feszes” háttámla rögzítő.

  Maclaren Twin Techno

  Értékelés: 4.8

  Maclaren Twin Techno

  Ez a modell, elődjével ellentétben, klasszikus példája a vesszőnek. Mérete 78x74x111 cm, összecsukható (bár nem egy kézzel) 48x43x114 cm-re. A babakocsi 12 darab 15 cm átmérőjű kerékkel van felszerelve, ami negatívan befolyásolja a manőverezhetőséget, de növeli a bizalmat az egyenetlen felületeken. A háttámlák 5 pozícióban állíthatóak, és a legtöbb fogyasztó ezt előnynek tekinti, mivel viszonylag könnyen kihajthatóak. a gyártó nem biztosított elegendő alátámasztást a lábtartók számára. A leírás szerint a magasságuk állítható, de a valóságban ez az egyszerű művelet szinte lehetetlen. Egy másik hátránya az ügyfelek szerint a lökhárító hiánya, amelyet egy erős és kifinomult csatú, erős és kifinomult csat jelenléte kompenzál.

  A hasznos bónuszok közé tartoznak a fényvisszaverő funkciók a motorháztetőn és a kerekeken, valamint a dupla pohártartók és a szövet átfedések, hogy a kicsik ne legyenek egymás útjában vezetés közben.

  Előnyök

  • kompakt tárolás;
  • minőségi anyagok és tartozékok; – alacsony súly.

  Hátrányok

  • rossz kezelés;
  • nincsenek lökhárítók;
  • kényelmetlen fejtámlák és lábtartók.

  Mobi

 • ty One A6670 Urban Duo

  Értékelés: 4.7

  Mobi<li></div><p>Az A6670 Urban Duo” src=”/wp-content/uploads/2023/03/2231666197461-2011.jpg” title=”Mobi</p><li>One A6670 Urban Duo”></p><p>Ez a modell a harmadik helyen végzett a legjobb ikreknek szánt babakocsik rangsorában az ár-érték arány miatt. Mérete viszonylag kicsi, mind kibontva, mind összeszerelve. A 72 cm széles alváz 12 műanyag kerékkel rendelkezik. Vannak rugók a lengéscsillapításhoz, de a babakocsi-tulajdonosok elismerik, hogy ezek az intézkedések nem elegendőek, mivel az ülések rezgése meglehetősen intenzív az egyenetlen járdán.</p><p>Elődjével ellentétben a lökhárítók jelen vannak, de a védőtetők sokkal kisebbek, így nem tudják megvédeni a gyerekeket az esőtől. Ráadásul esővédő sem jár hozzá, így rossz idő esetén a Mobi tulajdonosok számára a legjobb megoldás</p><li>A One A6670 Urban Duo lemondja a sétát és otthon marad. Ha szép az idő, ezek a babakocsik elég jól manőverezhetők és könnyen összecsukhatók a csomagtartóban való szállításhoz vagy a lépcsőn való fel- és lefelé történő szállításhoz.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>alacsony súly;</li><li>a keskeny tengelytáv;</li><li>könnyű átalakítás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A kerekek nyikoroghatnak;</li><li>nincs esővédő;</li><li>gyenge párnázás.</li></ul><h3>EasyGO Fusion Duo</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=EasyGO Fusion Duo

  Ismét, a legjobb ikrek számára a legjobb sétáló babakocsik minősítése magában foglalja a “füzet” összecsukható mechanizmussal rendelkező modellt. Ebben az esetben azonban szakértőink megoldása még kézenfekvőbb, mint a Bumbleride Indie Twin esetében. Az a tény, hogy a babakocsi, amelynek méretei munkaállásban 108x58x110 cm-esek, tárolás és szállítás esetén 97x58x44 cm-es lesz, és hasonlít a könnyű sétáló verziókra, amelyek a sarokban állhatnak, és kevés helyet foglalnak el.

  A listánkon először van egy babakocsi-vonat, amelyet azért neveztek el, mert az ülések egymás mögött helyezkednek el. Ez a kialakítás néhány működési nehézséget okoz: a hátsó ülésen ülő gyermek esetleg nem látja könnyen a környezetét, és a készüléket nehezebb lehet a járdaszegélyen átnyomni. De egy olyan lakótömbben, ahol csak egy lift van, ez a korcsolya nélkülözhetetlen lesz.

  Babakocsi állítható első lépcsővel, első lökhárítóval és nagy zsebbel a hátsó motorháztetőn. Hátrányok az első motorháztető, amely nem éri el az ülés hátulját, ami miatt az első ülésen ülő gyermek rossz időben a nyakában fúj a szél.

  Előnyök

  • bármelyik liftben elfér;
  • Nagy bevásárlókosár.

  Hátrányok

  • gyenge manőverezőképesség;
  • megbízhatatlan fogantyú;
  • nincs párnázás.

  A legjobb átalakítható babakocsi ikreknek

  Az iker átalakítható babakocsik két rögzített üléssel rendelkeznek, amelyek a baba életkorától függően biztonságos ülésre alakíthatók fekvő háttámlával, vagy 180°-kal kihúzhatók, hogy a baba séta közben aludhasson a babakocsiban.

  Előnyök

  • viszonylag kevés tárolóhely;
  • omni-szezonalitás;
  • A konfiguráció megváltoztatása közvetlenül az utcán lehetséges.

  Hátrányok

  • nagy súly.

  Csak egy modell van a Legjobb átalakítható babakocsik ikrek számára értékelésben.

  HILTEDS Voyager

  Értékelés: 4.

  PHILTEDS Voyager.webp

  Első pillantásra a PHILTEDS Voyager egy átlagos, egy gyermek számára készült hordozóágynak tűnik. De ennek a modellnek van egy érdekes titka: horgokkal van felszerelve az extra helyért, ami megkönnyíti az ikrek vagy hármasok babakocsivá alakítását. Mindkét ülés univerzális. Vízszintes helyzetbe kibontva hamarosan hordozótáskává alakítható. Később járóképes egységekké válnak. A két babakocsi egység ellentétes irányba cserélhető. A gyerekek egymás mögött vagy egymással szemben is utazhatnak. Mindkét hordozóágy bármikor levehető az alapról, és hordozóágyként vagy mobilágyként használható a látogatáshoz.

  Ennek az átalakítható babakocsinak az egyedülálló kialakítása lehetővé teszi, hogy az ülések eltávolítása nélkül összecsukható legyen. Az eredmény egy 113x60x113 cm-es, nagyvonalú jármű, amely egy 33x60x89 cm-es kompakt egységgé alakítható. a keret különleges geometriája megkönnyíti az akadályok leküzdését és a járdákon és járdaszegélyeken való felmászást, így a második gyermek jelenléte gyakorlatilag láthatatlan marad.

  Nagyobb kényelem és biztonság a kormányon lévő rögzítőfékkel és 12 állítható magasságú pozícióval kombinálva. A 18 cm-es első és 30 cm-es hátsó kerekek Aeromaxx gumiabroncsokkal rendelkeznek, amelyek defekttűrők és nem igényelnek állandó felfújást.

  Előnyök

  • kompakt méret;
  • Jó manőverezőképesség;
  • multifunkcionalitás.

  Hátrányok

  • Tartozékokat nem tartalmaz;
  • magas ár.

  A legjobb babakocsik ikreknek 2 az 1-ben

  a születésüktől kezdve a gyermekek számára tervezett babakocsikat az különbözteti meg, hogy rendelkeznek egy platformmal vagy hordozófülkével, amely lehetővé teszi az ikrek biztonságos és nyugodt alvását, még akkor is, ha még nem tudnak felülni. Ebből a célból általában erős rugókkal vannak felszerelve, amelyek tompítják az egyenetlen terepen való rázkódást. Mivel a babakocsik manapság drágák, alig vannak egykorú modellek az üzletekben. Rendszerint az élet első hónapjaiban a gyermekeket szolgáló összes eszközt valamilyen módon módosítják a későbbi használatra. Így a 2 az 1-ben modellekben a fő vázra egy hordozóágy vagy egy ülésegység illeszthető.

  Előnyök

  • jobb járhatóság;
  • Sokoldalúság minden korosztály számára.

  Hátrányok

  • Nagy méret még összehajtogatva is;
  • nagy súly (különösen a növekvő gyermekeknél).

  Bebetto 42 (2 az 1-ben)

  Értékelés: 4.9

  Bebetto 42 (2 az 1-ben)

  A legjobb babakocsik tetején az ikrek 2 az 1-ben egy másik gőzhenger, különböző moduláris szintekkel. Függőlegesen elosztva őket, a gyártó megpróbálta csökkenteni az egység hosszát, ami sok felhasználó szerint jól sikerült. Azt mondják, hogy a Bebetto 42 minden liftben elfér, amit a régebbi lakóházak lakói biztosan értékelnének. Ez a kialakítás azonban megnehezíti az alsó hordozóágyhoz való hozzáférést, amit sok anyuka nem szeret, mivel néha a lehető leggyorsabban kell cselekedniük. A 4 felfújható kerék (24 cm és 30 cm átmérőjű) bármilyen terepen megbirkózik a homoktól és a kövektől a sárig és a hóig.

  Az egész babakocsi kiváló minőségű anyagokból készült. A modulok kapucnija és teteje vízálló szövetből készült. Az alvázat erős fémből hegesztik, de ez jelentősen befolyásolja a termék súlyát. A váz súlya a hordozótáskával együtt 21 kg, és ez nem tartalmazza a gyermekeket, akik a korral egyre nehezebbé és nehezebbé teszik.

  A babakocsi állítható háttámlával, lábtartóval és levehető keresztléccel rendelkezik. Egymás mögé vagy egymással szemben is elhelyezhetők. Szállításhoz és tároláshoz ezeket el kell távolítani, és a keretet külön kell összehajtani. Az eredmény az egyik legkompaktabb kialakítás, amely könnyen elfér bármelyik csomagtartóban. Az egységek kivételével további helyet kell biztosítani.

  Előnyök

  • jó manőverezőképesség és ütéscsillapítás;
  • Kompakt méret teljesen összeszerelve;
  • számos tartozékot tartalmaz.

  Hátrányok

  • nagy súly;
  • Bőséges tárolóhely az egységek számára;
  • nincs fuvarozás.

  Mountain buggy Duet (2 az 1-ben)

  Értékelés: 4.8

  Mountain buggy Duet (2 az 1-ben)

  A legnagyobb különbség ennél a modellnél a 63 cm-es egyedi szélesség. Ez lehetővé teszi, hogy teljesen minden ajtón és a legkisebb személyfelvonókon is átférjen. Az ikrekkel és ikrekkel rendelkező családok számára készült elegáns ajándék mögött azonban egy kis fogás rejlik. Mindegyik hordozótáska belső szélessége mindössze 25 cm. Elégséges a csecsemők számára a melegebb hónapokban, de szűkös a vastag téli overallban lévő csecsemők számára.

  25 cm átmérőjű felfújható kerekek a könnyű manőverezhetőség és a kiváló vezethetőség érdekében. A váz könnyű alumíniumból készült, ami azt jelenti, hogy a babakocsi teljes súlya mindössze 15 kilogramm. A huzatok mosáshoz levehetők, de rendkívül kevés színben – fekete és fekete-piros – kaphatók. A babakocsik háttámlája és a szülői fogantyú fokozatmentesen állítható. Ennek a modellnek az ára viszonylag alacsony, de figyelembe véve, hogy az összes tartozékot külön kell megvásárolni, nem minden család számára megfizethető.

  Előnyök

  • keskeny szélesség;
  • jó terepjáró mobilitás.

  Hátrányok

  • Tartozékokat nem tartalmaz;
  • szűk bölcsők.

  Rénszarvas ikrek

  Értékelés: 4.7

  Rénszarvas ikrek

  Első alkalommal a mi értékelésünkben – “egyetlen” babakocsi két gyermek számára. Nincs elválasztó a bölcsőben, amiben sok anyuka bízik, hogy gyermeke kényelmesen és tágasan érezze magát. A babakocsihoz tartozik egy valódi báránybőrből készült szőrmés boríték, amely még a legzordabb téli körülmények között is melegen tartja a gyerekeket. A 30 cm átmérőjű felfújható kerekeknek köszönhetően kiválóan alkalmas havon való járásra. Visszafordíthatóak, de ez pozitív hatással van a felfüggesztésre.

  Az iker babakocsi egység is ugyanazokat a funkciókat osztja meg a kapaszkodóval, a 4 pozícióban állítható háttámlával és lábtartóval. A hámszíjakat és a fordulókorlátokat azonban minden gyermek számára tervezték. Súlyát tekintve a babakocsi még mindig a könnyű kategóriába tartozik, mivel a bölcsővel együtt 18 kg-ot nyom.

  Előnyök

  • tágas hordozóágy;
  • kiváló flotáció;
  • Szőrme borítékban.

  A hátrányok

  • jelentős szélességű;
  • Viszonylag magas ár;
  • nincs lehetőség az ülés kihajtására, ha a gyermek ébren van.

  A legjobb babakocsik ikreknek 3 az 1-ben

  A 3 az 1-ben babakocsik kivehető modulokat kínálnak, amelyek megfelelnek a különböző korosztályok igényeinek, valamint egy autósülésnek.

  Előnyök

  • “all-in-one
  • Rengeteg tartozék
  • 4 éves korig minden környezetben használható.

  Hátrányok

  • magas ár;
  • Nagy mennyiségű tárolóhely a kivehető egységek számára.

  Esspero Duetto (3in1)

  Értékelés: 4.9

  Esspero Duetto (3 az 1-ben)

  Ez a kocsi mindent tartalmaz, amire az anyukáknak szükségük van két baba teljes körű ellátásához. Az összes levehető modul – hordozóágy, babakocsi és autósülés – különböző irányokban, egymás mögé vagy egymással szemben is rögzíthető. Működőképes mérete lehetővé teszi, hogy az egész család könnyedén bejusson a bejáratokba, üzletekbe és felvonókba. Az alváz könnyű alumíniumból készült, és csak 11,8 kg – a járókeret 19 kg súlyú. Az első felfújható kerekek átmérője 24 cm, és 360°-ban forgathatóak, ami a hátsó 30 cm-es felfújható kerekekkel kombinálva lehetővé teszi, hogy bármilyen sűrűségű akadályokat leküzdjön.

  A járókák olyan kapucnival rendelkeznek, amely az egész gyermeket egészen a lábáig lefedi, és esővédőként és szúnyoghálóként is szolgálhat. hordozóágy állítható fejtámlával és integrált fogantyúval. A cserélhető egységek különböző színekben kaphatók. Színben illeszkednek egymáshoz, vagy kombinálhatók egy másik alvázszínnel (fekete, fehér vagy szürke). Teleszkópos fogantyú 7 beállítási lehetőséggel. A babakocsi összecsukható mechanizmussal rendelkezik.

  Előnyök

  • manőverezhető;
  • A fogantyú összecsukható a könnyű szállításhoz.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Tutis Terra (3 az 1-ben)

  Értékelés: 4.8

  Tutis Terra (3 az 1-ben)

  Míg a Maclaren Twin Techno az ikonikus botkocsi a rangsorunkban, a Tutis Terra a 3 az 1-ben legmarkánsabb képviselője. Az alváz és az alap beépített rögzítőelemekkel van ellátva az összes cserélhető modul – hordozóágy, babakocsi és autósülés – számára. A hordozóágyak és az ülések eső- és szennyeződésálló külső burkolata, minden modul fel van szerelve egy lehajtható napellenzővel, szellőző résszel. A hordozóágy hipoallergén belsővel rendelkezik, a babakocsi ülései pedig párnázott matracokkal és egy második, a cipzár alatt elrejtett napellenzővel rendelkeznek. Az autósülések lekerekített talppal rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy mobil mózeskosárként használjuk őket, hogy sík felületen ringassuk a babát. Minden egység megfordítható, és előre vagy hátrafelé is felszerelhető.

  Mechanizmus összecsukható alváz – könyv összecsukható, a modulokat el kell távolítani és tárolni külön-külön. Az ökobőr fogantyú 96 cm és 103 cm között állítható magasságú. Mérete lehetővé teszi, hogy minden szélességű ajtón és a legtöbb személyfelvonón átférjen. A babakocsi súlya 19 kg hordozóágyakkal és 17 kg babakocsi ülésekkel. A babakocsi első kerekei forognak, de egyenes helyzetben is rögzíthetők.

  Előnyök

  • mindennel felszerelve, amire szüksége van;
  • kompakt méretek.

  Hibák

  • rossz kilátás a baba számára a hátsó hordozótáskában.

  BabyActive Twinny (3 az 1-ben)

  Értékelés: 4.8

  BabyActive Twinny (3 az 1-ben)

  Ennek a dupla babakocsinak a váza egy gyermek számára készült modellé alakítható át, ha kívánja. Különösen hasznos, ha csak egy kisgyermek van egy ikerpárból. A cserélhető egységek ebben a babakocsiban egymás mögött, de ugyanazon a szinten helyezkednek el, ellentétben a kínálatunkban található többi 3 az 1-ben babakocsival. Ez nagymértékben csökkenti az esélyét annak, hogy bejusson egy hagyományos liftbe, ezért néhány szülőnek először a kerékagyat kell kivennie, majd a babakocsi hordozótáskájában kell kivennie a babát.

  A kocsi szélessége 64 cm, az első kerekek forgathatóak és a forgóváz fogantyúja állítható magasságú. A bevásárlókosár tágas és könnyen elérhető.

  Előnyök

  • könnyű manőverezhetőség;
  • vízálló kapucnis betétek.

  Hátrányok

  • jelentős hosszúságban;
  • a csomagban lévő hátizsák kényelmetlen a használat során.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: