12 legjobb gyermekfonal

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Kérjük, vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

A gyermekruhák fonalainak puhának, könnyűnek és melegnek kell lenniük. A legjobb gyártók minőségi anyagokat és növényi festékeket használnak. A fonal nem allergén, nem nyúlik és gyönyörűen néz ki. A kötött termékek strapabíróak, kényelmes viseletet biztosítanak. A legfontosabb dolog, amire figyelni kell a baba fonal kiválasztásakor, az összetétele. Akril, gyapjú, pamut és kevert anyagból készül. Az évszaktól és a ruhadarabtól függ. Válogatási rangsorunk segít Önnek ebben. A szülők visszajelzései és a tapasztalt kötők tanácsai alapján állítottuk össze.

A legjobb gyermekfonalak rangsora

JelölésHelyszínNévÉrtékelés
A legjobb kevert fonalak gyermekek számára1BBB Filati Alpaca Baby Mix5.0
2Drops Baby Merino4.9
3A
 • ze
 • 4.8
  4Magic Baby Joy4.7
  Legjobb gyapjú baba fonal1MERINÓ EXTRA FINOM 100%5.0
  2Gazzal Baby alpaka4.9
  3TRO Pure Wool4.8
  A legjobb pamut gyermekfonal1Gazzal Organic Baby pamut5.0
  2A kötőüzem4.9
  A legjobb akril gyermekfonal1Pekhorka baba újdonság5.0
  Legjobb gyermek plüss fonal1Delfin baba5.0
  2Gyapjú tengeri mackó4.9

  Legjobb kevert baba fonal

  A kevert fonal természetes és mesterséges szálak keveréke. A legolcsóbb és legnépszerűbb fonal a gyermekkötéshez. Nem gurulnak, nem vetemednek, nem égnek ki. Kiválasztottuk a 4 legmegfelelőbbet a baba biztonsága, kényelme és kötési igényei szempontjából a rangsorunkban.

  BBB Filati Alpaca Baby Mix

  Értékelés: 5.0

  BBB Filati Alpaca Baby Mix

  A neves olasz BBB Filati cég által gyártott fonal a legjobb fonal gyermekruhák kötéséhez. A vállalat a legjobb és legbiztonságosabb nyersanyagokat és a legmodernebb technológiát használja a gyártás során.

  A fonal puha, könnyű és meleg. 60%-ban a legpuhább alpaka bébi gyapjút és 40%-ban mikroszálat tartalmaz, amely további tartósságot és praktikumot biztosít, de puha, nem elektromos és nem allergén. A szálak szorosan össze vannak csavarodva. Rugalmas, sima, puha és rugalmas.

  Könnyű és kényelmes kötni ezzel a fonallal, és siklik. Alkalmas tűhöz vagy horgoláshoz. Nem pelyhesedik, nem gubancolódik, gyönyörűen alkalmazkodik bármilyen mintához. Az eredmény egy sima szövet dombornyomott mintákkal és jó megjelenésű velúrruhákkal. Az anyag meleg, könnyű, kényelmes az érzékeny bababőr számára, nem csíp. A fonal gazdaságos felhasználása. Egy 25 g-os köteg 100 m. A vásárlók szeretik az Alpaca Baby Mixet a színválaszték miatt. Nyugtató pasztellszínekben kapható a babáknak, vagy élénkebb színekben a tinédzsereknek.

  Előnyök

  • nincs irritáció vagy allergia;
  • puha és könnyű;
  • Az eredmény egy meleg, terjedelmes és kényelmes ruhadarab;
  • mosás után nem zsugorodik és nem foszlik;
  • Többször is kinyitható;
  • könnyű kötni.

  Hátrányok

  • nehéz megtalálni az eladó.

  Drops Baby Merino

  Értékelés: 4.9

  Drops Baby Merino

  Ez egy minőségi fonal a norvég DROPS Design kötőfonalgyártótól. A Baby Merino különlegessége, hogy egyedülállóan színes. Egy köteg több (akár 3) színt is tartalmazhat. Ez a melange fonal lehetővé teszi, hogy gyönyörű ruhákat hozzon létre. A színek nem fakulnak vagy fakulnak.

  A fonal összetétele: 60% merinó gyapjú és 40% akril. A gyapjú Dél-Afrikából és Dél-Amerikából származó juhoktól származik. Jól megmunkált, így nem csíp, és nagyon puha. Gyermekruházatra alkalmas, nem allergiás.

  A fonal finom, szorosan sodrott. Az anyag sima és enyhén fényes. A fonal puha, kellemes tapintású és jól mosható. A Superwash kezelésnek köszönhetően a szövetek akár 40˚C-on is moshatók a mosógépben. Nem zsugorodik a mosásban, és nem vetemedik. Jó kis gyermekholmikhoz. Horgolással, horgolással vagy szövőszékkel is lehet kötni. 50 g fonal – 175 m. A fonalfogyasztás magas, különösen 2 fonalból való kötés esetén.

  A

  • nem okoz allergiát;
  • puha és meleg;
  • rugalmas, könnyen köthető;
  • kellemes a baba érzékeny bőréhez;
  • gyönyörű színek
  • nincs vedlés vagy fakulás;
  • A ruhák nem deformálódnak, hosszú ideig megőrzik alakjukat.

  Hátrányok

  • nagyon finom szálak;
  • Drága.

  A

 • ze

  Értékelés: 4.8

  A<li></div><p>ze” src=”/wp-content/uploads/2023/02/64416666197851-9912.jpg” height=”441″ title=”A</p><li>ze”></p><p>A fonalak egy neves török cégtől származnak, és kiváló minőségük miatt szerepelnek a minősítésünkben. Az A vállalat</p><li>ze fenntartja a gyártási hagyományt, kiegészítve azt a modern festési technológiával. Ez biztosítja a színek hosszú élettartamát, nem fakulnak vagy fakadnak ki. A fonal színei között nagy a választék: gradiens, szekcionált, telített és pasztell árnyalatok.</p><p>A gyártó kiváló minőségű szálakat használ, és különböző arányban kombinálja őket. A fonalakat 4-7 szálból álló spirálban szorosan összecsavarták. A fonal sima, puha és csíkmentes. Gyapjú és akril, bambusz, akril és poliamid, akril és bambusz, akril és pamut kombinációjában is megtalálható. Az eredmény egy erős, puha fonal, amely nem okoz allergiát. A szintetikus szálaknak szinte értelmetlen a tapintása, a fonal nem nyikorog és nem elektromossággal működik.</p><p>Keverék fonal A</p><li>ze sokoldalú. A belőle kötött dolgok nem hullanak, nem nyúlnak, gyorsan kiszáradnak. Idővel nem gyűrődnek össze és nem veszítik el vonzó megjelenésüket. Jó hővezető képességgel rendelkezik, elnyeli a nedvességet és kellemes a bőrön. A fonal könnyen megmunkálható és alkalmas a tanuló kötéshez.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>egyenletes fonalvastagság;</li><li>nem szúrja át és nem elektromossággal működik;</li><li>lélegző</li><li>a fonal kellemes tapintású;</li><li>Nagyszerű színválaszték;</li><li>Nem okoz irritációt vagy allergiát;</li><li>puha, csecsemőknek is alkalmas</li><li>kopásálló;</li><li>hosszú ideig megőrzi a színt</li><li>könnyű kötni.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>idővel a ruhák szöszösek lesznek.</li></ul><h3>Magic Baby Joy</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Magic Baby Joy

  Ez a legolcsóbb kevert fonal a rangsorunkban. És a vásárlók körében népszerű, köszönhetően az élénk színeknek, amelyek ideálisak a gyermekruhákhoz. A széles színválasztékban a pasztellszínek dominálnak. De sok fényes, pozitív szín.

  Törökországban gyártják az orosz Simpex vállalat megrendelésére. A gyártó figyelembe veszi a fogyasztók kívánságait, és garantálja a nyersanyagok magas minőségét. A fonalat nem véletlenül hívják “gyermeki örömnek”; minden tekintetben megfelel a nevének. a kész szövetek puhák, kényelmesek és hosszú ideig nem veszítik el vonzerejüket.

  Csak 30 százalék gyapjút és 70 százalék akrilt tartalmaz. A szál szorosan sodrott, kötés közben nem pelyhesedik, nem csomósodik és nem szakad el. A késztermék felülete sima, nem bolyhos, minden minta látványosnak tűnik. Az anyag kellemes tapintású és puha a gyermekek érzékeny bőréhez. Nagy mennyiségű akril teszi a fonalat terjedelmessé, könnyűvé. Alacsony fogyasztás. Egy 50 grammos köteg 133 m.

  Előnyök

  • Színes színek nagy választéka;
  • a fonal terjedelmes és vastag;
  • jól felszívja a nedvességet és szellőzik
  • szakadás- és vetemedésálló;
  • puha, kényelmes és tapintható;
  • A szövetek nem csípnek és nem válnak elektromossá.

  Hátrányok

  • a késztermékek nem tartják meg a hőt.

  A legjobb gyapjú babafonal

  A gyapjú a legmelegebb és legtermészetesebb fonal. A PlayGo Dina Volgano Set nem allergén, mosáskor összemegy, feltekeredik, és merev és kemény lehet a bőrön. Ezért nem minden szövet alkalmas gyermekruházathoz. A merinó gyapjú a legjobb választás. A legpuhább, legelasztikusabb, jó hőátadást és nedvességfelvételt biztosít. A kasmír és az alpaka hasonló érzetűek. Az összes gyapjú közül három gyártó kapta a legpozitívabb értékeléseket.

  MERINÓ EXTRA FINOM 100%

  Értékelés: 5.0

  MERINÓ EXTRA FINOM 100%

  Ez a 100% gyapjúfonal a norvégiai Drops cégtől származik. A legfinomabb gyapjút használják, amelyet fiatal dél-amerikai merinói juhoktól nyernek. Az anyag puha és kényelmes a bőrön, érzékeny bőrre is alkalmas. Így ideális gyermekruhák kötéséhez. A fonalat bevizsgálták és I. osztályú jelöléssel látták el, ami a legmagasabb biztonsági szintet jelenti. Vegyszermentesnek nyilvánították, és csecsemők számára is alkalmas. Ezt a 25. számú Öko-Tex tanúsítvány is megerősíti.3.0110.

  A fonalfogyasztás gazdaságos, 50 g-os fonalkötegben – 105 m. A fonalat néhány vágott szálból fonják. A modern gyártási technológiának köszönhetően a sodrás szoros, így a fonal nem szakad szét. De puha és rugalmas. Tökéletesen illeszkedik bármilyen mintához, jól néz ki copfokban, gumiszalagokban, szarvasbőr ruhákban. Az anyag sima, kopásálló és kopásálló. 40˚C-ig mosható gépben. Nedves állapotban nyúlik, de száradás után visszanyeri alakját.

  Előnyök

  • rugalmas, könnyen köthető;
  • puha és finom
  • A puha és könnyű, nem allergén és nem piercing;
  • nem vetemedik;
  • kopásálló;
  • Gépben mosható.

  Hátrányok

  • Többe kerül, mint a hasonló termékek.

  Gazzal Baby alpaka

  Értékelés: 4.9

  Gazzal Baby alpaka

  Ez a legdrágább gyapjúfonal a rangsorunkban. De azért vettük fel, mert ez a legmelegebb és legmagasabb minőségű. Természetes nyersanyagokból a Gazzal Törökország által gyártott termék. 55% alpaka és 45% merinó gyapjút tartalmaz. Az első típusú rostot fiatal alpakákból nyerik. Ez a gyapjú nagyon finom és puha, de tartós és meleg. Jó légáteresztő és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik. A 45%-os szupergyapjú merinó szupergyapjú gyapjúszövet erősséget, rugalmasságot és tartósságot kölcsönöz a fonalnak.

  A Gazzal Baby Alpaca ideális a csecsemők kötési igényeihez, és nem irritálja az érzékeny bőrt. A szövetek könnyűek, puhák és kényelmesek a viseléshez. A fonal jól tartja a hőt, és 2 vagy 3 fonalból köthető. Ezért alkalmas meleg téli ruhákhoz. Melegszabályozást biztosít és légáteresztő; és. Ezt a fonalat könnyű kötni: sima, nem csomósodik, jól illeszkedik minden mintához. A gyártó garantálja, hogy a kész szövetek mosáskor nem zsugorodnak és nem deformálódnak. De ajánlott a kézi mosás legfeljebb 30˚-os hőmérsékleten.

  Előnyök

  • Nem allergén, érzékeny bőrre is alkalmas;
  • természetes összetétel;
  • puha és finom, csomómentes;
  • nincs leválás vagy kopás;
  • a termékek strapabíróak;
  • rugalmas, kiváló minőségű gumi;
  • A végtermék meleg és nem izzad.

  Hátrányok

  • szűk színválaszték.

  TPO tiszta gyapjú

  Értékelés: 4.8

  TPO tiszta gyapjú

  100% természetes gyapjúfonal. Az orosz Troicski Kárpitszövetgyár gyártotta. Egy elismert vállalat, amely kiváló minőségű nyersanyagokat, modern festési technikákat és szigorú ellenőrzéseket alkalmaz a gyártás minden szakaszában.

  A 100%-os gyapjúfonal meglehetősen vastag és merev. De a túlnyomórészt pozitív vásárlói visszajelzések miatt felvettük ebbe a minősítésbe. A legtöbben megjegyzik az alacsony árat és a széles színválasztékot. És a tapasztalt kötők szeretik azt a tényt, hogy a szálakkal könnyű dolgozni, jól illeszkednek bármilyen mintába. a késztermékek minőségromlás nélkül kibogozhatók és csomózhatók. A fonal ideális pulóverekhez, zoknikhoz, sapkákhoz és más meleg téli ruhákhoz.

  A fonal egyenletes, egyenletes vastagságú, csomók és pöttyök nélkül. Ennek a fonalnak néhány szála azonban szúrós lehet és tekeredhet, amikor viseled. Ennek ellenére a kész ruhadarabok puhák és rugalmasak. Lélegző, jól melegítő. Az árnyalatok természetesek, mivel a festéshez csak természetes színezékeket használnak. Vannak egyszínű változatok és szekcionált festett fonalak. A színek mosáskor nem fakulnak vagy nem fakulnak ki.

  Előnyök

  • gazdaságos és olcsó;
  • a kész szövetek jó gyűrődésállósággal rendelkeznek és nem nyúlnak;
  • A szín nem fakul, nem fakul ki, nem hullik
  • A fonalak melegek, puhák és rugalmas tapintásúak;
  • Nagy nedvszívó és légáteresztő.

  Hátrányok

  • Elég durva a baba érzékeny bőréhez, szúrhat.

  A legjobb gyermek pamutfonal

  A pamut természetes szál. Alkalmas gyermekek nyári ruháinak kötésére. Az ilyen fonal jó az áttört dolgokhoz, mintákhoz. A pamut allergén, elnyeli a nedvességet és jó hővezető képességgel rendelkezik. A legjobb gyermek pamutfonal sima, puha, a belőle készült termékek nem deformálódnak, nem égnek ki, és könnyen ápolhatók. A vásárlói vélemények szerint két gyártó érdemel figyelmet.

  Gazzal Organic Baby pamut

  Értékelés: 5.0

  Gazzal Organic Baby pamut

  Ez a legjobb pamutfonal a vásárlói vélemények alapján. A híres török Gazzal cég által modern technológiával gyártva. A felhasznált pamut organikus, tiszta, növényvédőszer-mentes környezetben termesztett. Vegyszerekkel nem kezelt. Ezért a szál puha és selymes. Szorosan sodrott 7 finom szálból áll, nem hámlik és nem gubancolódik, homogénnek tűnik. Az Organic Baby Cotton fonal ideális a gyermekek kötéséhez. A hurkok egyenesek, egyenletesek és a minták jól elkülöníthetőek. A kész szövet textúrája kissé szemcsés, de kellemes tapintású.

  A színeket biztonságos természetes színezékekkel festik. A széles paletta kellemes, lágy színekből áll, főként pasztell árnyalatokban, de vannak világos, lédús színek is. A színek nem fakulnak, mosáskor nem fakulnak ki. A termékek puhák, könnyűek, légáteresztőek és nedvszívók. Ideális csecsemők, érzékeny bőrű gyermekek számára.

  Előnyök

  • Nem okoz allergiát és irritációt;
  • a fonal puha és puha tapintású;
  • A végtermék hosszú ideig megtartja az alakját, és nem deformálódik;
  • légáteresztő és nedvszívó;
  • Könnyen kézzel és géppel is köthető;
  • nem billeg, nem zsugorodik mosás közben.

  Hátrányok

  • Nem túl rugalmas – a kötött elasztikus anyag nem nyúlik jól.

  Kudelnitsa

  Értékelés: 4.9

  Ágynemű

  Ez egy természetes fonal a gyermekek nyári ruháinak kötéséhez. A szentpétervári “Rokossovsky” kötőgyár gyártotta. . . Kirov. 60% pamutot és 40% lenvásznat tartalmaz. Kiváló minőségű üzbég és szíriai nyersanyagokat használnak fel. A fonal puha, higroszkópos, nem okoz allergiát. A len rugalmasságot és rugalmasságot kölcsönöz a terméknek. A kész szövetek légáteresztőek, praktikusak és strapabíróak. Ideálisak a meleg időjáráshoz, mert lélegzik és felszívják az izzadságot. Jelenléte miatt a vászon fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek megakadályozzák a rossz szag kialakulását.

  A fonal gazdaságos, vékony és vékony. Egy 100 g-os fonal 500 méter hosszú fonalat tartalmaz. A színek természetesek és nyugodtak. Alkalmas kötéshez tűhegyezéssel, horgolással vagy gépi kötéssel. Nem pelyhesedik, nem gubancolódik, jól illeszkedik bármilyen mintába, illik hozzá. A szövet lapos és sima lesz. 1, 2 vagy több fonalból is köthető. A kész szövetek nem halmozzák fel a statikus elektromosságot, nem deformálódnak, könnyen moshatók kézzel és géppel.

  Előnyök

  • természetes összetétel;
  • természetes színek;
  • nem okoz allergiát;
  • puha, rugalmas;
  • Átengedi a levegőt és elnyeli a nedvességet;
  • nem deformálódik;
  • mosógépben mosható;
  • könnyű kötni.

  Hátrányok

  • kis színválaszték;
  • drága.

  A legjobb akril gyermekfonal

  Az akril egy szintetikus szál. Gyűjtheti a statikus elektromosságot és rosszul szívja magába a nedvességet. De gyakran használják a gyermekkötészetben, mert az akril nem okoz allergiát. Az akril puha, gyűrődésmentes, mosógépben mosható, meleg és kényelmes. A legfontosabb, hogy jó gyártót válasszon. Az ügyfelek véleménye alapján a rangsorban elfoglalt helyünk csak egy helyet érdemelt ki.

  Pekhorka gyerekruha újdonság

  Értékelés: 5.0

  Pekhorka baba újdonság

  A Kudelnitsa Oroszország legrégebbi és legismertebb kötőipari vállalata. A Pekhora fonal több mint 100 éve népszerű. Sokféle színben, összetételben és vastagságban kapható. A “Gyermek újdonság” nevű akril fonalat vettük fel a rangsorba.

  100% plüss akril. Nem bolyhosodik fel és lélegző. A fonal szorosan sodrott, sima és tartós. Nem hámlik és nem gubancolódik. Könnyű kötni, a különböző minták szépnek tűnnek. A termékek puhák, nem zsugorodnak vagy vetemednek. 50 grammos fonal 200 méter fonalat tartalmaz. A színezés monokróm, színtartó és nem fakul ki.

  A vásárlók értékelik ezt a fonalat a kiváló ár/minőség kombináció miatt. Véleményükben megjegyzik a nagy színválasztékot, a rendelkezésre állást az eladáskor. Ellenőrzött weboldal felhasználói megjegyzések: “A fonal nagyszerű a kezdő kötők számára. Ez könnyen feküdt a különböző minták, ez gazdaságosan fogyasztott. Az egész nagyon szép, és bármilyen fantáziát megvalósíthatsz.

  Előnyök

  • Erős, de puha;
  • nem nyikorog;
  • Alkalmas kézi és gépi kötéshez;
  • gyorsan száradó, lélegző;
  • A színek simák, nem fakulnak ki, nem hullanak;
  • Viselhető;
  • Mosószerálló, szárazon tisztítható.

  Hátrányok

  • Erős nyúlás az egyfonalú kötésnél;
  • Nem lehet kicsavarni, elveszti az alakját.

  Legjobb gyermek plüss fonal

  A plüssfonal 100% mikropoliészterből készült. Volumenes, puha és nagyon könnyű. A fonal bolyhos, meleg és tapintható. Nem vetemednek és nem okoznak allergiát. Ezért ezt a fonalat gyakran használják a gyermekek téli ruháinak és játékainak kötéséhez. Szakértőink 2 stílust javasolnak.

  Delfin baba

  Értékelés: 5.0

  Delfin baba

  Háromdimenziós, könnyű és légies fonal. Népszerű babaruhák, kockás és plüssállatok kötéséhez. Nagyon puha és kényelmes tapintású. A Himalaya által Törökországban gyártott. A legmagasabb minőségű, hipoallergén tulajdonságokkal rendelkező nyersanyagok felhasználásával. Megfelel az európai OEKO-TEX 100 szabványnak. Biztonságos a csecsemők számára a születéstől kezdve. Az egyedülálló festési technológiának köszönhetően a színek sok mosás után is élénkek maradnak. Az ebből a fonalból készült végtermékek jól tartják az alakjukat, és dús, bolyhos, puha tapintásúak.

  A vásárlók szerint a fonalat könnyű kötni, jól siklik, nem hullik ki. nincs gyűrődés, bolyhosodás vagy hasadás. A fonalat lehet horgolni vagy kötőtűvel kötni, de a minták vagy a nyomvonal nem lesz látható rajta. Az eredmény egy sima, sima, könnyű és meleg szövet. A fonal hossza 100 grammos kötegenként 120 m, de gazdaságosan használható. A legtöbb kötő ezt a márkát részesíti előnyben. Egy felhasználó megjegyzése: “A fonal nagyon puha és finom. Szeretek játékokat és takarókat készíteni a babáknak, mivel biztonságos és nem villanyos. Könnyű kötni, kellemes tapintású.”.

  Előnyök

  • puha, finom, nem szúrós
  • Nem okoz allergiát;
  • nem hullik;
  • nem deformálódik, és mosás után is megtartja alakját;
  • Élénk színek nagy választéka;
  • A fonal hővezető és légáteresztő.

  Hátrányok

  • a termékeket nem lehet kibogozni – a fonal szétesik és elszakad.

  Gyapjú tenger Teddy

  Értékelés: 4.9

  Gyapjú tengeri mackó

  Ezt a fonalat Kínában gyártják új technológiával. Bársonyos, nagyon puha, bolyhos, de elég finom. A finom mikro-poliészter szőrszálak kefeszerűen kapcsolódnak az alaphoz. Ezért a kész szövet bársonyszerű, puha tapintású. Ez a fonal, bár szintetikus, mégis jobb, mint a természetes fonalak. Higroszkópos, lélegző és kellemes tapintású. És ami a legfontosabb – nem okoz allergiát, így nagyon kisgyermekek számára is alkalmas.

  Könnyű kötni ezzel a fonallal. A fonal jól csúszik, rugalmas és erős. A fonal szőrössége megakadályozza a mintázást, és a legjobban alkalmas sima kézimunka készítéséhez. Az anyag bolyhos, könnyű és meleg. Mosáskor nem vetemedik vagy zsugorodik. A fonalak gazdaságosan megvásárolhatók. Egy 100g-os tekercs 120m. Nagyszerű színválasztás. A színek élénkek, színtartóak, színtartóak és színtartóak. A fonal alkalmas babajátékok, kockás, pulóverek, pulóverek, sapkák kötésére.

  Előnyök

  • nem okoz allergiát;
  • puha és bolyhos;
  • Melegen tartja a babát
  • higroszkópos;
  • nem kap áramot;
  • könnyű kötni;
  • nagy színválaszték;
  • Lehetőség a haj kifésülésére az extra mennyiségért.

  Hátrányok

  • a dolgok hosszan tartó viseléssel megnyúlnak;
  • Nem lehet kinyitni vagy megkötni.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: