15 legjobb előregyártott gyártó

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt forduljon szakemberhez.

A repülő, lebegő és lovagló járművek replika modelljeinek építése egyre népszerűbb hobbivá vált. Összehozza a családtagokat, a baráti társaságot, fejleszti a kisgyermekek motoros készségeit, és csak néhány okot ad a büszkeségre, mert az ilyen felszereléseket nem könnyű összegyűjteni. Egy márka egyaránt gyárthat repülőgépmodelleket és például tankmodelleket is.

Az előregyártott modellek legjobb gyártóinak értékelésében több kategóriával ismerkedhet meg. A szakértők megpróbálták a lehető legrészletesebben leírni az egyes márkákat. Különböznek az összeszerelés minőségében, abban, hogy tartalmaznak-e szerszámokat és ragasztót vagy sem. Csak a legjobb márkákat választottuk ki, mert az alkatrészek minősége határozza meg a végső összeszerelési eredményt. Ezek a márkák időtállóak, és sok ügyfél megbízik bennük. A modelljeik ritkán igényelnek javítást vagy átdolgozást.

A modellszállítók tippjei az előre gyártott járművek kiválasztásához

Minden gyermek felnőtt játékokkal akar játszani, de lehetetlen egy igazi autóban vagy egy hatalmas hajóban játszani. Ilyen esetben nagy segítséget jelentenek a különböző járművek pontos kicsinyített másolatai. A modern berendezéseknek köszönhetően a vállalatok pontosan gyártják a modellek legapróbb részleteit is, hogy összeszereljék. A boltok polcain katonai és mérnöki felszerelések, hajók és repülőgépek készletei találhatók, néha emberfigurák is vannak. Kezdőknek nem ajánlott az utóbbit megvenni. A készlet típusától függetlenül, sok doboz speciális matricákat ad hozzá. Ezáltal a berendezés még valósághűbbnek tűnik.

A megfelelő készlet kiválasztásának megértéséhez,nézzük meg az előregyártott modellek típusait:

 1. vonatok;
 2. hajók és jégtörők;
 3. szekerek és kocsik;
 4. űrhajók;
 5. Épületek és emberi alakok;
 6. tengerjáró hajók és jachtok;
 7. fegyverek és különféle kiegészítők;
 8. polgári és katonai járművek;
 9. Katonai tankok, repülőgépek és helikopterek;
 10. Középkori és modern ágyúk.

Az előre gyártott modellekben használt anyagok eltérőek. Ezek lehetnek: műanyag, fém, fa, karton vagy papír, de fotó-etching készletek is. A kezdő modellezők és a hároméves korú gyermekek jól boldogulnak a karton vagy papír változattal. Ha azonban úgy dönt, hogy hajómodellekkel kezd, akkor ott leggyakrabban fát használnak. Ha nem vagy kezdő, akkor megpróbálhatod összeszerelni akár bármilyen modellvasutat is. A modern cégek még rádióvezérléssel is gyártják őket.

A kezdők hajlamosak elveszni a dobozon látható számok között.Ezek jelölik a nehézségi szintet, ezért ismerkedjünk meg velük:

 1. 1 – A festés nélküli összeszerelést feltételezzük;
 2. 2 – Az elemek összekapcsolásához ragasztóra van szükség;
 3. 3 – A modell bonyolultabb, mint az alapmodellek, de ideális a kezdők számára, hogy bonyolítsa a szintet;
 4. 4 – a megfelelő tapasztalat nélkül nem összeszerelhető konstrukció nem alkalmas kezdőknek;
 5. 5 – Olyan konstrukció, amelyet csak egy tapasztalt modellkészítő tud befejezni.

A nehézségi szint mellett érdemes figyelembe venni az életkort is. A különböző modellek már hároméves kortól összeszerelhetők. Kezdetben ezek lehetnek egyszerű papírmodellek, de a nagyobb gyerekek választhatnak műanyag vagy fa konstrukciókat is. Előzetesen ellenőrizze, hogy a készlet tartalmaz-e ecsetet, festéket és ragasztót. A felnőttek számára végzett haladó modellezés magában foglalhatja az airbrush használatát is. Ezek különösen praktikusak a kis alkatrészek festéséhez. Kezdetben a legjobb, ha egyszerű festési sémákat választunk, mivel a kezdők számára nehézséget okoz például egy tank álcázásának reprodukálása. Ahogy fejleszti a készségeit, vásároljon fejlettebb modelleket összetettebb mintákkal.

További eszközök és anyagok

Sajnos nem minden doboz tartalmaz mindent, amire szüksége van. Néha többet kell vásárolnia abból, ami hiányzik. Ezért szakértőink azt tanácsolják, hogy ne siessenek a vásárlással, mielőtt megismernék a modellezés és a felszerelés típusait.A sikeres összeszereléshez további szerszámokra is szüksége lesz:

 1. kézi reszelő (miután levettük az alkatrészt a nyúlványról, le kell csiszolni);
 2. több csipesz (megduplázza a kényelmet, ha sok apró alkatrésszel dolgozik);
 3. kés fémgallérral (a legtöbb manipulációhoz szükséges bármelyik modellel);
 4. Műanyagvágók (a dobozban lévő alkatrészek öntvényben vannak, és könnyen leválaszthatók);
 5. Ecsetek (annak ellenére, hogy airbrush-szal kell festeni, egy ecsetnek mindig kéznél kell lennie);
 6. airbrush és modellező szőnyeg (szükséges, ha komolyan és hosszú ideig akarja összeszerelni). A kezdő modellekhez nem lesz rájuk szükség).

Modellépítési folyamat

Néhány extra elem, amire szüksége van.Az első dolog, amire szükséged lesz, az a ragasztó, amivel összeillesztheted a részeket. Ne feledje azonban, hogy ez nagyon különbözik a hagyományos PVA ragasztótól. Úgy működik, hogy a műanyagot kissé megolvasztja, és a mintát összeragasztja. Ezért kell nagyon óvatosnak lennünk. Ha a ragasztót nem megfelelően alkalmazzák, az alkatrészek gyorsan deformálódhatnak. Különösen figyeljünk a gyermekekre, ha egyedül szerelik össze a modellt. A ragasztót az előregyártott modellek gyártójától lehet megvásárolni. A legjobb csomagolás egy pisztoly alakját idézi. Ha elfogyott a ragasztó, bármilyen ragasztót beleönthetsz. Választhat egy teleszkópos kefével ellátott tartályt is az illesztésekhez. Megkönnyíti az aljához való hozzáférést, ha nincs sok ragasztó, és jól kenhetővé teszi az illesztéseket. Nem számít, milyen ragasztó. A legjobb, ha az összes alkatrészt előzetesen felpróbáljuk, mert a modellező ragasztó általában kevesebb, mint egy perc alatt megszárad.

A varratok csiszolásához csiszolópapírra is szükséged lehet. Az a helyzet, hogy miután leválasztja a kis alkatrészeket a sprue-ról, durva műanyag foltok maradnak a végeken, és meg kell szabadulnia tőlük. Ha ez nem történik meg, a hibák észrevehetőek lesznek a kész modellen, vagy egyáltalán nem teszik lehetővé az egyes részek megfelelő összeillesztését. Fentebb már beszéltünk a csiszolókésről, de érdemes csiszolópapírt is hozzáadni a készlethez. Néhány modellező fájlt használ.

Ezek az alapok az egyszerű és közepes méretű modellekhez. Ha professzionális szerkezeteket épít, érdemes megfontolni egy mini fúrógép vásárlását. Még ha maga az összeszerelés nem is tartalmazza, mindig kísérletezhet a tervekkel, és kitalálhat valami sajátot. Ezek a szerszámok kézi és elektromos.

Alapozás és festés.A modellek festéséhez nem csak ecsetekre és ecsetre van szükség. Például a fából készült modelleket nem kell festeni, de a műanyag modellek sok figyelmet igényelnek. A szerszámokon kívül lakkra és alapozóra, valamint különböző mosásokra van szükség. A reszelővel vagy csiszolópapírral történő csiszolás után alapozni kell a felületet. Ezáltal a festékkel való kötés sokszorosan erősebbé válik. Ha vannak durva élek vagy szabálytalanságok, az alapozó segít ezek eltüntetésében is. A felhordás után a természetes műanyagot gyakran teljesen eltakarja a fehér vagy szürke szín, ami normális. Ezután körülbelül hat réteg festékre van szükséged. Egy normál készlet az előregyártott modellek festéséhez legfeljebb 12 színt tartalmaz, de használhatsz többet vagy kevesebbet is. Mindenesetre vásárlás előtt jobb tisztázni, hogy mennyi festékre van szüksége az adott modellhez.

A modellezők szakosodása

Még nem hallottál róla? – Igen, igen. repülés, tankok, hajók – egyes modellezőknek vannak specializációik. Általában a kezdők az összeszerelésben mindent kipróbálnak, majd fokozatosan egy specialitáshoz mennek. Azok a modellezők, akik komolyan veszik a munkájukat, jól ismerik a történelmet és a technológiát. Ez egy nagyon hasznos hobbi, nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is. A modellezés serkenti a technikai tanulást, fejleszti a memóriát és a logikát. A vásárlók tréfásan azt mondják, hogy ez a hobbi remekül összetartja a családot – ahelyett, hogy az estét a bárban töltenék, a család minden tagja a következő remekmű összeállításával tölti az idejét.

Top modell gyártók

A jelölésA helyNévÉrtékelés
A moduláris hajók legjobb gyártói1Revell5.0
2AMATI4.9
3Modellező4.8
4Csillag4.7
A legjobb modellrepülőgép-gyártók1Hasegawa5.0
2Tamiya4.9
A legjobb előre gyártott tartályok gyártmányai1Sárkány5.0
2MiniArt4.9
A legjobb előregyártott autógyártók1onco5.0
2Heller4.9

Top modell hajómodell gyártók

A hajómodellek összeszerelése igen népszerű hobbivá vált. A hajók összeszerelése sokkal nehezebb, mint a tankok építése, de ez egy lenyűgöző hobbi, amely gyakran családi érdekeltséggé válik. Azonban a kezdők számára ezeket nehezebb megépíteni, mint a tapasztalt modellezőknek. Ha tehát még soha nem csináltál ilyesmit, a legjobb, ha tapasztaltabb modellezők társaságában kezded el. Az általunk kiválasztott márkákat az Ön számára a funkciók és a teljesítmény figyelembevételével terveztük, így biztos lehet benne, hogy méretarányosak és hasonlítanak a valódi hajókhoz.

Revell

Értékelés: 5.0

Revell

A Revel német minősége 1953 óta ismert. Az évek során a márkának sikerült több száz modellt gyártania különböző járművekből, a repülőgépektől a haditengerészetig. Ezen kívül a vállalat sikeres extrákat gyárt az összeszerelés segítésére. A márka világelső az előre gyártott méretarányos modellek gyártásában, és rendszeres új fejlesztésekkel örvendezteti meg az ügyfeleket. Itt minden modellező könnyen megtalálhatja a megfelelő modellt minden célra. Egyszerűen összeszerelheti a szerkezetet, vagy átalakíthatja azt az alkatrészek utólagos befejezésével.

A kisebb gyermekek és az összeszerelést kezdők számára jobb, ha egyszerű gyermekhajókat vásárolnak, a lelkes építők számára pedig rendkívül részletes készleteket lehet találni. A gyártó azt tanácsolja, hogy ne vásároljon sok modellt egyszerre, különben csábító lesz, hogy ne fejezze be az egyiket, és egyenesen a másodikra menjen. A Revell gazdag választéka miatt került be a rangsorunkba. Jó minőség, nem túl drága árcédula, hosszú évekig áll majd a polcon, és egy fiúszobát fog díszíteni.

Előnyök

 • minőségi festés;
 • nagy mennyiségű részlet.

Hátrányok

 • A ragasztó és a festék nem tartozék

AMATI

Értékelés: 4.9

AMATI

Az olasz Amati cég kollekciója sokszínűségével lep meg. Itt talál vitorlás jachtokat, az egyiptomi fáraók idejéből származó hajókat, nagy sebességű kalózschonereket és így tovább. A vásárlók a márkát a kiváló minőségű anyagok és az érthető felépítés miatt értékelik. Kezdők szeretik az olasz modelleket. Az egyszerű összeszerelés segít nekik gyorsabban alkalmazkodni új hobbijukhoz.

Az asztali modellépítésre szánt készletek gyártói között ez az egyik legismertebb. Ha nem rendelkezik a modellezéshez szükséges szerszámokkal, mindig megvásárolhatja azokat az Amati modellekkel együtt. A vállalat termékei között számos finomfém öntvény, valamint egzotikus hajómodellek nagy választéka található. Ezért a szakértők a márkát a legjobbak közé sorolták.

Előnyök

 • Modellező eszközök;
 • ritka egzotikus modellek;
 • Viking hajók és olasz gondolák;
 • Rendkívül részletes fa modellek.

Hátrányok

 • nem található

Modellező

Értékelés: 4.8

Modellező

A versenytársak közül a márka a legjobb ár-minőség aránnyal örvendeztet meg. A “modellező” különböző összetettségű, de kevés részletet tartalmazó modelleket készít. A cég előre gyártott modelljeinek egyetlen hátránya, hogy nem teljesen tisztítják meg a forgácsoktól. Ez nem minden tervben van, de néha megkapod. A márka egyik legnépszerűbb modellje az “Admiral Kuznetsov” repülőgép-hordozó. Ebben, mint a vállalat más modelljeiben, a vásárlók szeretik a maximális hasonlóságot az eredetivel.

A repülőgépmodellekhez egy történetet adnak a dobozhoz, és gyakran három modellváltozatot is össze lehet állítani. Az építők szerint az anyagok minősége kiváló, és a festék tökéletesen tapad rájuk. Kényelmes és világos utasítások segítenek bármilyen modell összeszerelésében. Tekintettel a márka termékeinek megfizethető árára, a szakértők úgy vélik, hogy ideális a kezdőknek, akik nem akarnak túlfizetni az első tapasztalataikért.

Előnyök

 • Alkalmas kezdő hajóépítők számára;
 • Különböző összetettségű hajómodellek

Hátrányok

 • Néhány alkatrész nincs teljesen megtisztítva a forgácsoktól.

Csillag

Értékelés: 4.7

Csillag

A Star márkát tartják a legmegfelelőbb márkának azok számára, akik nem követik az összeszerelt modellek pontos részleteit, hanem egyszerűen csak a szabadidejükben akarnak építeni. Megérdemelten tekintik belépő szintű márkának. A vállalatot 1990-ben alapította egy modellrajongókból álló csoport. A márka érdekes modelljei fejlesztik a gyermekek finommotoros készségeit, valamint a kitartásukat és figyelmüket is. Az egyetlen hátránya a ragasztó hiánya a készletben, de néhány modellt anélkül is össze lehet rakni. Ha ragasztóra van szükség, az bármikor megvásárolható külön.

A márka weboldalán szerszámokat, festékeket, segédanyagokat és társasjátékokat is vásárolhat. Szakértőink szerint a “Zvezda” előregyártott modellek méltóak arra, hogy a legjobbak között foglaljanak helyet. A felhasználók szerint a vállalat modelljei kellő történelmi hitelességgel és méretarányok sokféleségével rendelkeznek.

Előnyök

 • Különböző modellek;
 • Különböző összetettség a tartományban;
 • Szép matricák a műanyagon.

Hátrányok

 • Az összeszereléshez nincs további elem.

A legjobb modell repülőgép gyártók

A repülőgép modellezés a legjobb választás a kezdőknek. Sok modell ragasztó nélkül is összeszerelhető. Több olyan időtálló gyártót választottunk ki, amelyek repülőgépei a legjobbnak bizonyultak. A modellezés nemcsak a pontosságot és a részletekre való figyelmet fejleszti, hanem harmonizálja és szélesíti a kilátásokat. Ezekkel a modellekkel felfedezheti a modellező világát.

Hasegawa

Értékelés: 5.0

Hasegawa

a japán márka a repülőgépek legjobb részletességével tűnik ki. A vállalat egyik jellemzője, hogy szinte minden modell több változatban is festhető. A gyártó minden dobozba több különböző festéket ad. Azon kevés márkák egyike, ahol még a pilótafülke részletessége is meglepő lehet. A modellek között megtalálható a légi közlekedés, a hajók és az autók. A komplett készletek nagy előnye, hogy a modellek szinte nem igényelnek végső simítást gittal. Az ügyfelek szerint minden alkatrész hézagmentesen illeszkedik a helyére.

A márka egyetlen hátránya, hogy modelljei nem rendelkeznek orosz nyelvű utasításokkal. Ez azonban nem akadályozza meg a legtöbb ügyfelet abban, hogy élvezze a termékek magas színvonalú építési minőségét. Emiatt van a vállalat a mi értékelésünkben.

Előnyök

 • Hézagmentes illesztések;
 • Számos festési lehetőség;
 • “Másolja a modelleket, amelyeket élvezetes építeni.

Hátrányok

 • Nincs kézikönyv oroszul.

Tamiya

Értékelés: 4.9

Tamiya

Japán Tamiya bolt előregyártott és rádióvezérlésű modelleket, festékeket és modellezési kiegészítőket árul. A márka az egyszerű összeszerelhetőségével vonzza a vásárlókat. Számos repülőgépmodellt találhat, modern vagy a második világháború idejéből – nem számít, hogy melyik korszakból származik, minden modell lenyűgözi Önt a részletességével.

A kiváló minőségű alkatrészek segítenek a gyors összeszerelésben, újbóli felszerelés nélkül. Az egyetlen dolog, ami hiányzik a márka modelljeiből – történelmi részletek oroszul. A tankmodelleket különösen dicsérik a kerekek belsejének jó részletei miatt. A tisztességes építési minőség és a költségvetés-barát ár együttesen teszi a márka termékeit keresetté. A vállalat azért került be a rangsorunkba, mert a legnagyobb figyelmet fordítja még az olyan apró részletekre is, mint a szegecsek és más apró részletek. A legtöbb vásárló megjegyzi a sprues kiváló minőségét és a csomag extra karton mellékletét is.

Előnyök

 • 60 éve a piacon;
 • A festék simán felkerül;
 • A szerkezetek összeállításának egyszerűsége;
 • Egyes modelleket ragasztó nélkül szerelnek össze;
 • Ideális kezdőknek.

Hátrányok

 • nincs.

Az előre gyártott tartálymodellek legjobb gyártói

A katonai járművek különleges helyet foglalnak el az előre gyártott modellek között. A modern gyűjteményekben szovjet és német járművek különböző modelljei találhatók. Tankok, ágyúk és még sok más: Minden modellező megtalálja a neki tetsző kialakítást.

Sárkány

Értékelés: 5.0

Sárkány

Összeszerelt modellek Sárkány bemutatta a berendezések széles skáláját. Itt rakéták, tankok, ágyúk, tankgránátvetők és egyéb modelleket vásárolhatsz. A vállalat fő összeszerelési pontja Hongkongban található. Termékeit a magas minőségű öntvények és a legapróbb részletek precíz tanulmányozása jellemzi. Különösen népszerűek a műszaki tartályok modelljei. Ezek magas nehézségi fokúak, de nagyon érdekesek a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt.

A “Dragon” modellek összeszerelése nagyszerű lehetőség a család vagy a hobbi számára. Az ügyfelek nagyra értékelik a márkát, amiért elkényezteti őket a saját tervezésű kollekciókkal: Warbirds, Dragon Armor, Space és így tovább. Van egy külön sorozat is a tapasztalatlan modellezők számára, jóval kevesebb egyedi alkatrésszel. A modellek annyira jól átgondoltak, hogy a részletek nem szenvednek.

Egy tapasztalt vásárló megjegyzéseiből: “Nagyszerű történelmi modellek. Összeállításuk az átlagosnál bonyolultabb, ezért ha gyerekeknek vásárolja őket. A festékeket és a ragasztót külön kell kiválasztani és megvásárolni. A Dragon” előregyártott tank- és más páncélozott járművek modelljei sokkal részletesebbek, mint más gyártók hasonló készletei. Ezért választották a szakértők a márkát a rangsorolásra.

Előnyök

 • több ezer katonai járműmodell;
 • saját tervezésűek;
 • a vállalat 1987 óta van jelen a piacon;
 • A Smart Kit gyűjtemény a tapasztalatlan felhasználók számára.

Hátrányok

 • nem elérhető.

MiniArt

Értékelés: 4.9

MiniArt

Az ukrán márka 2001 óta van jelen az előregyártott modellek piacán. A készülékek kezdetben nem az alkatrészeik magas minőségéről voltak ismertek, de idővel a márka képes volt magas gyártási és értékesítési számokat elérni. A tankok mellett a gyártó emberi figurákat, épületeket és egyebeket is gyárt. A felhasználók szerint elsősorban a modellek könnyű összeszerelhetőségét szeretik, és ez a márka sok olyan sorozatot kínál a gyermekek számára, amelyek ragasztó nélkül összeszerelhetők.

Az utasítások tartalmazzák a doboz elején lévő kép fekete-fehér változatát és a modell összeszerelési rajzát. A márka termékei számos előnnyel rendelkeznek: szagtalan műanyag, nagy pontosságú részletesség, jó felületkezelés. A márkakínálat olyan modelleket tartalmaz, amelyeket egy gyermek felnőtt segítsége nélkül is össze tud szerelni. A tartályos modellek lánctalpai és görgői egy darabból állnak. Az alkatrészek nem rendelkeznek zsetonokkal és horpadásokkal. A legtöbb modell 8 éves kortól alkalmas, de a fiatalabb gyerekek is összeállíthatják őket egy felnőtt segítségével. A márka szerepel a könnyű összeszerelhetőségi rangsorunkban.

Előnyök

 • új készletek minden hónapban;
 • Miniatűrök a II. világháború mezőiről.

Hátrányok

 • nincs.

Az előre gyártott autók legjobb gyártói

Az ügyfelek szerint a makettek építése szórakoztató hobbi, amely barátságot, bizalmat és megértést épít a gyermekek és szüleik között. Szakértőink elemezték a vezető gyártók előre gyártott autóinak jellemzőit, és ebben a cikkben bemutatták a két legjobbat.

onco

Értékelés: 5.0

</div><p>onco” src=”/wp-content/uploads/2023/02/93816666196481-3715.jpg” height=”300″ title=”<br />onco”></p><p>Kínai márka specializálódott gyártása előregyártott modellek műanyag. Bár páncélozott járműveiről ismert, az autómodellek nem kevésbé népszerűek. Kiváló minőségű kivitelezés és széles alkatrészválaszték – ezért értékelik az ügyfelek a márkát. Itt teherautók, páncélozott autók, sőt dzsipek modelljeit is megvásárolhatja.</p><p>A német veterán autók nagyon népszerűek a vásárlók körében. Sok közülük katonai típusú, de néha civil termékeket is talál a polcokon. Az előre gyártott autók másik erőssége a prototípushoz való tökéletes illeszkedés <br />onco. Szakértőinknek tetszett az autók magas színvonalú teljesítménye, amiért a kínai márkát a legjobb értékelésbe sorolták.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>a termék eredetisége;</li><li>Figyelem a részletekre;</li><li>vezető a kínai gyártók között.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>sokáig tart az összeszerelés.</li></ul><h3>Heller</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Heller

Az előre gyártott gépmodellek francia vállalata számos különböző régiségű francia márkát gyárt. Nincs szükség semmilyen módosításra, biztonságosan és tökéletesen illeszkednek egymáshoz reszelő nélkül. Az összeszerelés során nem képződnek rések, így nincs szükség töltőanyagra.

Még az olcsóbb modellek is rendkívül részletesek. Az autó megvásárlása előtt ne feledje, hogy a festéket, a ragasztót és az összeszerelő szerszámokat külön kell megvásárolni. A márka egyetlen hátránya, hogy a közelmúltban nem kényeztette el a vásárlókat új modellekkel, de a kiadott modellek már sok modellező körében népszerűek voltak. A vállalat számos olyan modellt gyárt, amelyek nem találhatók a versenytársak között, és ezért került be a legjobb minősítésünkbe.

Előnyök

 • modern versenymodellek;
 • Minőségi díszlécek és sűrű műanyag;
 • Működő autók külön gyűjteménye.

Hátrányok

 • a cég ritkán bocsát ki új termékeket.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: