11 legjobb csincsilla eledel

*A szerkesztő véleménye a legjobb csincsillákról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt lépjen kapcsolatba szakmai munkatársainkkal.

A rágcsálókat gyakran háziállatként tartják: nincs szükségük szabad mozgásra, és kis ketrecekben élnek – ideális kis lakásokban. A hörcsögök és a csincsillák a leggyakoribb bolyhos állatok; az egereket valamivel ritkábban választják. Egy dolog közös bennük: minden rágcsáló gabonaféléket, zöldségeket, gyümölcsöket és szénát eszik. Az étrendnek kiegyensúlyozottnak kell lennie, ami azt jelenti, hogy például a zab önmagában nem elegendő. Az állateledel-üzletek speciális gabonakeverékeket és pelleteket, szárított gyümölcsöket és zöldségeket, valamint gyógynövényeket árulnak. Top 11 csincsilla eledel.

A legjobb csincsillatápok értékelése

Jelölésszékhelytermék nevekilogrammonkénti ár.
A legjobb csincsillaeledel1Versele-Laga Nature Csincsilla szárazeledel, csincsilláknak, 700g570€
2Beaphar XtraVital Chinchilla1 153€
3Vitakraft Emotion Professional Prebiotikus gabonamentes prebiotikum988€
4Vitakraft csincsillaeledel “Pellets” 1kg230€
5

adovan Grand Mix

360€
6Benelux Gabonamentes csincsilla820€
7C
 • CICA bogyók KIVÁLASZTÁSA
 • 600€
  8Happy Jungle csincsilláknak, 900gr195€
  9Dajana Country Mix, csincsillák számára420€
  10Chika vitaminizált csincsilla táp, 800€210€
  11hegyi széna “
 • Pitypang, 400 g
 • 465€

  Versele-Laga Nature Csincsilla szárazeledel, csincsilláknak, 700g

  Értékelés: 4.9

  Versele-Laga Nature Csincsilla szárazeledel, csincsilláknak, 700 g

  A Versele-Laga Nature Chinchilla egy belga csincsillaeledel szárított timothy és fű pellettel, körömvirággal, zöldségekkel – borsó, sárgarépa, gyümölcs és piros paprika. A gyártó kiegyensúlyozta a képletet olajokkal és algákkal, yuccával és további ásványi anyagokkal. Cukrot nem tartalmaz, mivel az káros a csincsillák egészségére, és egyes gyártók azért adnak hozzá, hogy étvágyukat növeljék. A Versele-Laga Nature Chinchilla 14,5% fehérjét és legalább 3,5% zsírt tartalmaz.

  A táplálkozás tökéletesen kiegyensúlyozott, csak vízre van szüksége. A pellet segít a rágcsálók fogainak élesítésében. A csincsilla saját igényei szerint választhatja ki az összetevőket, de ügyelni kell arra, hogy minden összetevő szerepeljen az adagolásban. Sok rágcsálótulajdonos megjegyzi, hogy a csincsillák ezt az eledelt jobban eszik, mint bármely másikat.

  700 gr-os zsák. Költség körülbelül 370 rubel.

  Előnyök

  • Kiegyensúlyozott száraz keverék;
  • Minimális zsír;
  • Elég sűrű a fogak őrléséhez.

  Hátrányok

  • Néha napraforgómagot is tartalmaznak, bár a képlet nem említi őket.

  Beaphar XtraVital Chinchilla

  Értékelés: 4.8

  Beaphar XtraVital Chinchilla

  Ez az étel az egyik legnépszerűbb Oroszországban. A Beaphar XtraVital Chinchilla egy prémium minőségű eledel, amelynek összetétele az állat fehérje (16%), zsír (3,4%), rost (12%) és rost (12%) szükségleteihez igazodik. További összetevők: vitamin-ásványi anyag komplex és echinacea az erős immunrendszerért. A Beaphar XtraVital Chinchilla tehát szárított zöldségeket, gabonaféléket, gyümölcsöket és magvakat tartalmaz, de a gyártó nem adja meg a nevüket, így az összetevők minden alkalommal eltérhetnek. lucernát, sárgarépát, borsót és gabonát adnak az emésztés javítása érdekében, és szultánnázt használnak energiaforrásként, de a csincsillák nem élhetnek vissza vele; naponta legfeljebb 1 bogyó kerülhet az adagjukba. A mannanoligoszacharidok (MOS) azon összetevők közé tartoznak, amelyek segítenek az egészséges mikroflóra kialakításában. Segít az egészséges bőr és a fényes szőrzet fenntartásában is.

  A Beaphar XtraVital Chinchilla nitrogénnel van töltve, hogy a gabonafélék és zöldségek hosszabb ideig megmaradjanak, és cipzáras csomagolása megkönnyíti a mindennapi használatot. A terméknek szinte nincs hibája, kivéve egyet – az élelmiszer nem egyenletes, az apró részecskék a csomag alján telepednek le, ezért a tartalmat naponta fel kell rázni.

  Egy 1 kg-os zsák átlagára 534 rubel.

  Előnyök

  • Magas fehérje- és minimális zsírtartalom
  • A praktikus cipzáras csomagolás;
  • Az állatok immunitásának támogatása.

  Hátrányok

  • Az étel apró részecskéi a zacskó aljára tapadnak, az ételt fel kell rázni.

  Vitakraft Emotion Professional Prebiotikus gabonamentes prebiotikum

  Értékelés: 4.7

  Vitakraft Emotion Professional Prebiotikus gabonamentes prebiotikum

  A következő termékünk, a Vitakraft Emotion Professional Prebiotic No Grain, ideális inaktív vagy gluténallergiás rágcsálók számára. Szárított gyógynövényeket (előkészített széna), szárított zöldségeket kis mennyiségben – mindössze 5%-ban, némi inulint, élesztőt és ásványi anyagokat tartalmaz. Kevés összetevő, de mind lényeges, hogy harmonikus összetételt biztosítson a csincsilla fejlődéséhez a növekedés és a felnőttkori fenntartás során. A gyártó vitamin komplexet és probiotikumot adott hozzá az emésztőrendszer egészséges mikroflórájának támogatása érdekében.

  Granulátum formájú eledel – ideális rágcsálók számára. Minden pellet tartalmazza a szükséges mennyiségű tápanyagot, nem kell keverni, és az állaga könnyen őrölhető a rágcsálók fogai számára. A csincsillatulajdonosok megjegyzik, hogy a takarmány jól elfogadható, könnyen etethető, de sokan elégedetlenségüket fejezik ki a zacskó cipzárjának hiánya miatt.

  Átlagos ár egy 800 grammos csomagért. – 900 rubel.

  Előnyök

  • Nagy, sűrű pellet;
  • Kellemes íz, ízfokozók nélkül;
  • Kiegyensúlyozott összetétel.

  Hátrányok

  • Magas ár.

  Táplálék csincsilláknak Vitakraft “Pellet”, 1 kg

  Értékelés: 4.7

  Vitakraft csincsillaeledel Pellet, 1 kg

  A Vitakraft Pellet 20% lucernából, gabonafélékből és ásványi anyagokból áll. A gyártó nem közli részletesen az összetételt, ami félrevezetheti az egészségügyi problémákkal küzdő csincsillák tulajdonosait. Az energia- és ásványianyag-egyenleg részletes: 16% fehérje, 2,8% zsír és 17% rost, ami szintén elegendő. A keverék formája könnyen etethető, malátaszemcsékkel és egyáltalán nem tartalmaz cukrot. A Vitakraft csincsillaeledel “Pellet” még az igényes állatok is jól fogadják. Továbbá, etetéskor a szükséges anyagok teljes skáláját megkapják, ahelyett, hogy a keverékből válogatnának, és az egyes termékeket az etetőben hagynák.

  Átlagos ár körülbelül 240 rubel kilogrammonként kartondobozonként.

  Előnyök

  • Alacsony ár;
  • Kényelmes pellet;
  • A bár megnövelt százalékos aránya.

  Hátrányok

  • Nem közölt összetétel.

  adovan Grand Mix

  Értékelés: 4.6

  Padovan Grand Mix Cavee

  A Padovan Grand Mix Cavee univerzális eledel minden korosztályú csincsillák és tengerimalacok számára. Könnyen emészthető, magas szénhidráttartalmú gabonaféléken alapul, amelyek az állatoknak energiabomba-szerű löketet adnak. Tartalmaz továbbá szárított sárgarépát, szentjánoskenyérbabot és almát. A termék sok lucernát tartalmaz, amely jótékony komplex hatással van az emésztőrendszerre, a bőrre és a szőrzetre. A vitamin és ásványi anyag komplex. A növényi fehérjekivonatok kiegészítik a fehérjeegyensúlyt, de a csomagoláson nem szerepel a fehérjék, zsírok és szénhidrátok elemzése. Néhány csincsilla-tulajdonos azonban a Padovan Grand Mix Heavy-t részesíti előnyben az alacsony ára, jó emészthetősége miatt.

  Átlagos dobozár 850g. – 325 rubel.

  Előnyök

  • Alacsony ár;
  • Könnyen adagolható granulátum;
  • Hipoallergén formula.

  Hátrányok

  • A nyilvánosságra nem hozott összetétel;
  • Nincs energiaelemzés a csomagoláson.

  Benelux Gabonamentes csincsilla

  Értékelés: 4.5

  Benelux Gabonamentes csincsilla

  A következő eledel a Benelux Grain Free prémium csincsillaeledel, amely nem tartalmaz gabonaféléket. De van egy komplex gyógynövények, zöldségek és gyümölcsök – a kompozíció az egyik legkiegyensúlyozottabb és teljes a megadott rangsor résztvevői közül. Fő összetevője a réti lágyszárú kikerics, borsó, válogatott fűszernövények (sün, réti kocsány, lóhere és lágyszárú, csenkesz, menta – összesen 11 fajta), valamint sárgarépa, alma, cékla, kömény, fűszernövények. Ez a készítmény valóban megéri a belépő árát – ideális a tápanyag- és energiatartalom szempontjából. Az eledel azonban keverék, nem pellet, ezért az adagolást be kell tartani, és az összetevőket rendszeresen össze kell keverni. A csincsillák ritkán előfordul, hogy kiválasztják a nekik tetsző falatokat, és a nem kívántakat a vályúban hagyják, de ez nem gyakran fordul elő.

  Átlagos ára 650 gr. – 570 rubel.

  Előnyök

  • Természetes komplex összetétel;
  • Ideális azoknak az állatoknak, amelyek nem esznek pelletet;
  • Illatos keverék kémiai adalékanyagok nélkül.

  Hátrányok

  • Magas ár, a prémium kategóriának megfelelően.

  C

 • CICA bogyók KIVÁLASZTÁSA

  Értékelés: 4.5

  C<li></div><p>CICA bogyók SELECTION” src=”/wp-content/uploads/2023/03/7521666196981-2211.jpg” height=”400″ title=”C</p><li>CICA berries SELECTION”></p><p>A C</p><li>A CICA bogyók SELECTION-t a legtöbb csincsilla elfogadja, akiknek ezt a prémium étrendet kínálják a gazdáik. Finomított gabonaféléket, előkészített szénát és szárított gyümölcsöket, C-vitaminban gazdag csipkebogyó gyümölcsöt, vegyes zöldségeket és inulint, néhány mesterséges ásványi anyagot, valamint természetes színezéket tartalmaz, amit a gyártó őszintén bevallott a csomagolás leírásában. kiegyensúlyozott étrend, optimális fehérje- és zsírtartalommal, valamint vitamin- és ásványi anyag kiegészítőkkel az immunrendszer javítása és a gyomor- és bélrendszer vitalitásának fenntartása érdekében.</p><p>A cipzárral ellátott műanyag zacskó megkönnyíti a tárolást, és frissen tartja az összetevőket a használat időtartama alatt. A készítmény száraz keverék (nem granulátum), ezért az összetevőket minden egyes adag előtt össze kell keverni.</p><p>Átlagos ára 800 gramm. – körülbelül 500 rubelért.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Kiváló formula;</li><li>Az immunrendszer és az állat jólétének támogatása;</li><li>Vitamin és ásványi anyag komplex.</li></ul><h4>Hibák</h4><ul><li>Száraz keverék, amelyet össze kell keverni.</li></ul><h3>Happy Jungle csincsilláknak, 900 g</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=Happy Jungle csincsilláknak, 900g

  A Happy Jungle granulátum és gabonakeverék csincsilláknak a fű pellet és különböző szemek és gyümölcsök kombinációja, amelyek elengedhetetlenek a szőrös csincsillák életfunkcióihoz. Magas tápértékű babot és kukoricát tartalmaznak, amelyek normalizálják, sőt javítják az anyagcserét. A karob, az ananász, a banánchips, valamint a sárgarépa és a cékla ideális összetételű, fehérjék, zsírok és szénhidrátok tekintetében kiegyensúlyozott.

  Az átlagos napi adag egy csincsilla számára 25-35 gramm, de a Happy Jungle nem ajánlja, hogy 20-25 grammnál többet adjunk, mivel a következő, rendkívül tápláló összetevőket tartalmazza. Megjegyzendő, hogy a kiegyensúlyozott étrend nem tiltja a víz mellett további zöldségek, gyümölcsök és zöldségek hozzáadását.

  A 900 g-os csomagok átlagára. – körülbelül 200 rubelért.

  Előnyök

  • Csökkentett adagméret alultápláltság hiányában;
  • Alacsony ár;
  • Természetes összetétel.

  Hátrányok

  • Tálalás előtt össze kell keverni az ételt a zacskóban.

  Dajana Country Mix csincsillák számára

  Értékelés: 4.3

  Dajana Country Mix, csincsillák számára

  A csincsillatulajdonosok által kedvelt eledel a Dajana Country Mix. Szárított és pelletált réti füvek alapján készül, lucernával, kukoricával és zabbal kiegészítve. A gyártó ezeken kívül zöldségeket is tartalmazott a komplexumban, de nem fejtette meg, hogy melyeket. De rámutatott az echinaceára, amely elősegíti a jó emésztést és az erős immunitást, a szentjánoskenyérmagot, a C-vitaminban gazdag csipkebogyót, a rozmaringdarabokat és a szárított almát. Azonban csak 9% fehérje és 2,6% zsír van benne.

  A komplex nem tartalmaz cukrot, elősegíti a fogcsikorgatást és kevés allergiát okoz.

  Egy 500 g-os csomag átlagos ára. – körülbelül 160 rubel.

  Előnyök

  • Tökéletesen kiegyensúlyozott kompozíció;
  • Elősegíti a fogcsikorgatást;
  • Erősíti az immunrendszert;
  • Alacsony ár.

  Hátrányok

  • A pelletet és a zabot össze kell keverni.

  “Chika” csincsillatáp vitaminizált, 800

  Értékelés: 4.2

  Chika vitaminizált csincsillaeledel, 800

  A Chika mix nem csak kiegyensúlyozott, természetes összetevőkkel, hanem olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal is gazdagított, amelyeket a csincsilláknak feltétlenül szükségük van az étrendjükben. A gabonafélék alapja – búza, árpa és zabpehely, kukorica, a babot a borsó és a lencse képviseli, továbbá széna, emésztést javító lenmag és napraforgómag. A tejpor egy szokatlan összetevő, amely növeli a fehérjetartalmat és édes ízt biztosít, ami vonzza a rágcsálókat, de fő funkciója az, hogy a beleket jótékony mikroflórával gazdagítsa. Chika eledel növekvő csincsilláknak és vemhes nőstényeknek. A fehérje mennyisége a szokásos 10%, a zsír mennyisége pedig magasabb, 8%.

  A gyártó nem zárja ki, hogy a tavaszi és nyári szezonban a friss füvet a táplálékkal párhuzamosan az étrendbe vegyék.

  Az átlagár 800 gramm. takarmány – körülbelül 170 rubel.

  Előnyök

  • Ideális eledel kis csincsillák és vemhes nőstények számára;
  • Nagy mennyiségű könnyen emészthető növényi fehérje;
  • Alacsony ár.

  Hátrányok

  • Megnövelt mennyiségű zsír, felnőttek esetében az ajánlott adagot szigorúan be kell tartani.

  Hegyi széna “

 • Chicka One”, pitypanggal, 400g

  Értékelés: 4.1

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: