6 legjobb kutyamenhely Moszkvában

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez a termék szubjektív, nem reklám, és nem tekinthető vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt konzultáció szükséges szakemberrel.

A kutyamenhelyek először a 17. század végén jelentek meg Japánban. Nemcsak az állatokról gondoskodtak, hanem könyveket kellett olvasniuk, dalokat énekelniük, vagyis minden lehetséges módon kedvükre tenniük, hogy ne érezzék magukat kevésbé jól, mint az emberek. A maga nemében az első Amerikában már több mint 130 éves. Évente mintegy 10 000 elveszett vagy elhagyott kutyát és macskát fogadnak be. Önkéntesek segítenek nekik régi gazdát vagy új otthont találni. Az önkéntesek erőfeszítései ellenére az Egyesült Államokban mintegy 4000000 kutyát altatnak el súlyos betegségek vagy a kutyát befogadni hajlandó önkéntesek hiánya miatt.

Sok tengerentúli menhely többcélú, azaz többféle állatot tartanak. Néhányan közülük bizonyos kutyafajtákra specializálódtak. Vannak létesítmények spánielek, collie-k és agarak számára. Oroszországban az első menedékhely nemrég jelent meg – az 1990-es évek végén. Az önkéntesek minden lehetőséget megragadnak, hogy új gazdát találjanak az elhagyott háziállatoknak. Például van egy olyan gyakorlat, hogy az állatot kölcsönadják… Néhány napig a családnál marad, és ezután az emberek eldöntik, hogy felelősségteljesen fel tudják-e nevelni. Az önkéntesek örömére sok háziállat örökre a családoknál marad.

Ma több ezer állat él az utcán, így a menhelyek iránti igény nem csökken. A minősítésünkben 6 moszkvai intézményt választottunk ki, amelyeket az állatvédők a főváros hasonló szervezetei közül a legjobbként ismernek el.

A legjobb kutyamenhelyek értékelése Moszkvában

Jelölés helyszín név értékelés
A legjobb kutyamenhelyek értékelése Moszkvában 1 BIM 5.0
2 Az ősök hívása 4.9
3 Hűséges barátok 4.8
4 Köztársasági barát 4.7
5 A kedvesség területe 4.6
6 Zoorassvet 4.5

BIM

Értékelés: 5.0

bim menedékhely moszkva

A menedékhelyek kiterjedt hálózata, amely hazánk legrégebbinek számít, vezető szerepet kap. Ma több mint 2500 elhagyott vagy elveszett állatról gondoskodnak 5 létesítményben a moszkvai régióban, amelyek közül sokan a jövőben odaadó és valódi családot találnak. A kutyákon és macskákon kívül a menhely egzotikus vadállatokat, madarakat és még háziállatokat is befogad. Sokan korábbi cirkuszi vagy állatkerti állatok. Kölyökkutyák és idősek élnek a menhelyen.

Olvasson tovább  15 legokosabb macskafajta

Minden állatot állatorvos vizsgál meg és sterilizál. A halálos betegek egy hospice-ban fejezik be életüket, ahol megfelelő ellátásban részesülnek. A finanszírozás kizárólag olyan szponzoroktól származik, akik állandó vagy ideiglenes pénzügyi támogatást nyújtanak.

Önkéntesként látogathatod a menhelyet, vagy ha kiválasztottad a háziállatodat, elkezdheted sétáltatni és gondozni, hogy jobban megismerjétek egymást. A szervezet számos rendezvényen vesz részt azzal a céllal, hogy otthont találjon védenceinek. Az iskolások számára kirándulásokat szerveznek, hogy csatlakozhassanak egy jó ügyhöz. A segítségnyújtás szabályairól és a pontos címekről a menedékhely vezetőjének telefonszámán tájékozódhat: +7495762 27 60.

Az ősök hívása

Értékelés: 4.9

Az ősök hívása

A második helyet a minősítésben egy magánszervezet foglalja el, amely több mint 10 évvel ezelőtt kezdte meg működését Moszkvában, de később a segítségre szoruló háziállatok nagy száma és a régi helyszínen való áthelyezésük lehetetlensége miatt az Odintsovszkij kerületbe költözött, ahol jelenleg akár 500 állatot is tartanak. A vezetők és az önkéntesek különleges hozzáállása segít a különböző fokú sérülésekkel rendelkező, nagyon lefogyott kutyák felnevelésében és rehabilitációjában.

Az ételt egykor tűzön főzték. Ma egy teljesen felszerelt konyha található a helyszínen. Az élelmiszer helyi gazdaságokból és gyárakból származik. Minden segítséget, beleértve a régi ruhák behordását vagy a kutyasétáltatást is, naplózunk és jelentünk. Vannak időszakok, amikor nincsenek szponzorok pénzügyi segítségért. Az önkéntesek ezután saját pénzükből vásárolnak gyógyszereket, élelmiszert és az élethez szükséges dolgokat. A legfontosabb dolog, amiben a háziállatok sosem szenvednek hiányt, az az itt dolgozó emberek szeretete és gondoskodása.

Bár nehéz kezelni, évente legalább 30 macska talál új gazdára. Sokan közülük először nevelőszülőknél kötnek ki, és amikor a végső döntés megszületik, örökre a saját, igazi családjukhoz kerülnek. Bármilyen kérdéssel fordulhat hozzánk telefonon: +7926220 96 82.

Hűséges barátok

Értékelés: 4.8

Hűséges barátok

A harmadik helyezett az a nonprofit szervezet, amely segít az elhagyott állatoknak újra családot találni. Több mint 20 éve az érintettek megoldják a problémáikat, és megakadályozzák, hogy újra az utcára kerüljenek. Sokuknak különleges gondoskodásra van szüksége. Néhányuknak sérült vagy hiányzik a mancsa, néhányuknak pedig gerincsérült a gerincvelője. Mindenki nemcsak orvosi ellátást kap, hanem a kedves hozzáállásnak köszönhetően újra elkezd bízni az emberekben.

Olvasson tovább  A 6 legjobb kutyahordozó tekercs

Egyszerre legfeljebb 200 állatot tarthatnak a telephelyen. Az önkéntesek fizikai és pénzügyi segítséget nyújtanak. Mindazoknak, akik a menhelyről szeretnének kutyát örökbe fogadni, ideiglenes gyámságot biztosítunk, hogy biztosak lehessenek döntésükben. Nyáron a kutyák nyitott, fából készült ketrecekben élnek. Télen a saját szigetelt dobozukban alszanak. Az időben elvégzett tisztítás lehetővé teszi számukra, hogy kiváló higiéniai körülmények között éljenek.

A szervezet vezetősége gondoskodik arról, hogy az állatok ne csak jól érezzék magukat a menhelyen, hanem gyorsan új gazdára is találjanak. A közösségi médiában és a weboldalakon közzéteszik a könyvtárakat, és a kutyakiállításokon kiállítják a kisállatokat. A menedékhely az Összoroszországi Kiállítási Központ területén található. Az idegenvezetővel a 8499972 40 83-as telefonszámon lehet kapcsolatba lépni.

Köztársasági barát

Értékelés: 4.7

Köztársasági barát

A rangsor negyedik helyezettje egy hajléktalan kutyáknak fenntartott magániskola, amely büszkélkedhet az új otthonokba került háziállatok számával. A szervezet rendszeresen tart tömegfesztiválokat, kiállításokat, bemutatkozásokat. A menhelyre érkezve az állat azonnal önkéntesek gondoskodó kezei között találja magát. A vizsgálatokat és a karantént követően a kutyákat kiképzett személyzet kezeli, hogy mind fizikailag, mind pszichésen gyorsan alkalmazkodni tudjanak az emberekhez.

Meglehetősen fiatal kora ellenére a menhelynek már több mint 500 kutyát sikerült boldoggá tennie szerető családoknál. Manapság a különböző fajtájú kutyákat és macskákat tiszta ketrecekben tartják. Sokan megcsonkultak. Körülbelül 30 állat – végtag- és gerincsérülésekkel. Orvosi rehabilitációt biztosítanak minden. Ezt követően a nem bonyolult sérülésekkel rendelkező állatok visszatérnek a teljes élethez, és gazdára találhatnak. A fogyatékkal élő állatok gondozásában szerzett tapasztalatainknak köszönhetően sok háziállatot hoznak be az ország más városaiból.

A visszajelzések szerint a menhelyen az egészségügyi feltételeket fenntartják. Az anyagi támogatás a kezelésre, a lakhatásra és a megfelelő táplálkozás biztosítására fordítandó. Az elköltött pénzösszegekről szóló jelentéseket közzéteszik a honlapon vagy a közösségi médiában. A menedékhely Csernogolovkában található. Kapcsolattartó telefonszáma: 8903114 88 45.

A kedvesség területe

Értékelés: 4.6

A kedvesség területe

Az ötödik helyen álló magánotthon nemcsak kutyákat, hanem macskákat is befogad, de a fő hangsúlyt a különböző fajtájú kölyökkutyákra és felnőtt kutyákra helyezik. 2010 óta létezik. Az állatokról önkéntesek gondoskodnak. Az érintett magánszemélyek és szervezetek segítséget nyújtanak. A menhelyen kötelező az állatorvosi ellenőrzés. Minden kutya be van oltva és készen áll arra, hogy új otthonába kerüljön.

Olvasson tovább  7 legjobb akvárium gyártó

Az állatok jótékonysági fesztiválokon és kiállításokon vesznek részt, ahol sokan közülük gazdára találnak. A menedékhelyen hétvégenként szerveznek találkozókat. Az oldalon nemcsak az intézményben élő háziállatokkal találkozhat, hanem egy igazi és hűséges barátot is választhat. A happy enddel végződő történetek is megjelennek ott, amikor egy kutya végre nem hajléktalan, és örökre egy szerető családnál köt ki.

Sokan megjegyezték, hogy a háziállatokat jó körülmények között tartják. Tiszták, jól tápláltak. A szervezet vezetői igyekeznek minél többet segíteni az elhagyott állatokon. De nem mindegyikük találja meg a családját, így a madárházak túlzsúfoltak, és jelenleg nem fogadnak be új jövevényeket. Cím: Moszkvai terület, Oktyabrskaya város, Moszkvai terület, Oroszország. Pervomaiskaya utca 16, Klin. A pénzügyi és önkéntes támogatással kapcsolatos kérdéseket a következő címre lehet intézni: +7 916756 77 78.

Zoorassvet

Értékelés: 4.5

Zoorassvet

Hatodik a listán – egy jótékonysági menhely, amely egyszerre akár 600 kölyökkutyának is otthont ad. Az önkéntesek mindent megtehetnek, amit csak tudnak. A madárházak tisztán tartása, az állatok etetése és sétáltatása. Az állandó önkénteshiány ellenére minden kutyát jól ápolnak, etetnek és ápolnak. Sokan közülük készen állnak arra, hogy átadják őket a háziállatoknak, mivel teljes orvosi és viselkedési rehabilitáción estek át. Kölyökkutyák, középkorú és idősebb kutyák vannak köztük.

Miután a háziállat boldogan visszakerült a gazdájához, életét távolról és személyesen is figyelemmel kísérik, hogy ne kerüljön újra az utcára. Mielőtt meghozná a végső döntést, hogy örökbe fogadjon egy állatot a menhelyről, az ember nemcsak közelről ismerkedhet a kiválasztott kutyával, hanem tanácsot is kaphat a szakmai személyzettől.

A vélemények szerint a ritka kutyafajták gyakran kerülnek be a létesítménybe. Vannak mini háziállatok, közepes méretű állatok és nagy testőrök. Erre szakosodott weboldalakon tájékozódhat róluk, ahol képeket és teljes körű információkat tesznek közzé a kutya jelleméről és szokásairól. A szervezet székhelye: Rassvetnaya Alley Street 10. Telefonos adminisztráció: +7909918 58 96.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: