A 16 legjobb nedves macskaeledel

*A szerkesztők szerint a legjobb. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szaktanácsadásra van szükség.

A nedves kész macskaeledel fiziológiai és kiegyensúlyozottabbnak tekinthető, mint a száraz eledel, elegendő nedvességgel rendelkezik a kényelmes emésztéshez, mert, mint tudjuk, a legtöbb macska nem iszik jól vizet. Ezenkívül a mártásban vagy pástétomban lévő darabok kimért adagokban kaphatók, és tálalás előtt nem kell kimérni őket, bár a felbontott darabok vagy üvegek eltarthatósága néhány órára korlátozódik. Az a tény, hogy a nedves eledelben nincsenek nyersanyag-összetevők, egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni az adag elkészítésekor, és így nem kerül megelőzésre a fogkő kialakulása.

Az élelmiszerek összetétele eltérő, és több csoportra oszthatók: szupergazdaságos, költségvetési szegmens, prémium és szuperprémium (holisztikus). A tenyésztők a lehető legtermészetesebb összetételű termékeket részesítik előnyben, de nem mindenki engedheti meg magának, hogy rendszeresen biztosítsa őket. A 16 legjobb nedves macskaeledelünk három szegmensben, a kedvező árútól a holisztikus eledelig.

A legjobb nedves eledel macskáknak

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb nedves macskaeledel a költségvetési szegmensben 1 ROYAL CANIN 56€
2 IT PREMIUM 44€
3 A TERMÉSZET
38€
4 GOURMET MON PETIT 20€
5 SHEBA 30€
A legjobb nedves macskaeledel a prémium szegmensben 1 Hill 68€
2 Boldog macska 63€
3

urina PRO PLAN

53€
4 Animonda 77€
A legjobb nedves macskaeledel szuper-prémium és holisztikus 1 Leonardo 108€
2 Grandorf 100€
3 Almo Nature 72€
4 Bozita 103€
5 Applaws 86€
6 1. választás 70€
7 Innova Evo

A legjobb nedves macskaeledel a költségvetési tartományban

Ebben a kategóriában olyan optimális minőségű termékeket mutatunk be, amelyek alkalmasak a macskák etetésére anélkül, hogy befolyásolnák az egészségüket.

ROYAL CANIN

Értékelés: 4.5

ROYAL CANIN

Az élelmiszer márka ROYAL CANIN az egyik legnépszerűbb az elérhetőek között, bár a pókok költsége nem a legalacsonyabb – körülbelül 60-80 rubel. A termékcsaládban cicáknak és felnőtt macskáknak szánt, különböző ízesítésű és adagolású, ivartalanított, aktív vagy passzív, törzskönyvezett macskáknak szánt mound és mash található. Az összetevők tekintetében nem minden egyértelmű: hús, gabonafélék, zsírok, növényi és állati melléktermékek, tej és ásványi anyagok a fő összetevők. A gyártó tartósítószereket használ a termék tartósítására. Mindazonáltal az eledel összetétele kiegyensúlyozott és alkalmas a legtöbb egészséges cica és macska számára.

Előnyök

 • Alkalmas egészséges cicák és macskák napi táplálására;
 • Minden állatkereskedésben kapható (kivéve a masmarket);
 • Kiegyensúlyozott formula;
 • Ízek és különlegességek széles választéka tasakokban és konzervdobozokban.

Hátrányok

 • Macskaeledel tartósítószerekkel és melléktermékekkel.

IT PREMIUM

Értékelés: 4.3

</div><p>IT PREMIUM” src=”/wp-content/uploads/2023/05/6871666196981-9316.jpg” height=”407″ title=”<br />IT PREMIUM”></p><p>Második legalacsonyabb költségű biztonságos élelmiszer <br />IT PREMIUM darabokban, szószban. A márka nem olyan jól ismert, mint például a ROYAL CANIN vagy a SHEBA, de a termékek mindenütt jelen vannak a kisállatboltokban, egy pók ára körülbelül 50 rubel.</p><p>Élelmiszer-összetétel <br />Az IT PREMIUM első pillantásra biztonságosnak tűnik – hús és melléktermékek (néha hal vagy állati fehérjék kombinációja), növényi összetevők, de a gyártó nem közöl részleteket, és ez egy mínusz. Egyébként az összetétel, valamint a fehérje/zsír arány optimális.</p><p>A macskaeledel választék <br />IT PREMIUM nem a legszélesebb választék, nedves eledel ivartalanított macskáknak, túlsúlyos macskáknak, cicáknak, univerzális tápláléknak. A gyártó azt állítja, hogy <br />IT PREMIUM egy prémium, de nem lehet azt mondani, de ezek a termékek megfelelnek az élelmiszer egy nyitottabb és kiváló minőségű összetételű élelmiszerek.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Összetétele viszonylag természetes;</li><li>Megfelelő ár;</li><li>A fehérjék és zsírok optimális aránya;</li><li>Az élelmiszerek alapvető választéka.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nem teljes mértékben nyilvánosságra hozott összetétel.</li></ul><h3>A TERMÉSZET<table></h3><p>Értékelés: 4.2</p><div style=NATURE'S<table></div><p>” src=”/wp-content/uploads/2023/05/92116666196981-1616.jpg” height=”488″ title=”A TERMÉSZET</p><table>“><p>Egy másik olcsó macska- és cicatáp NATURE’S keresett</p><table>, összetételében az állati összetevők mellett növényi összetevők dominálnak, de túlnyomórészt melléktermékek. Az összetevők százalékos összetétele nincs feltüntetve, és ez egy kicsit zavaró. A legtöbb macskatulajdonos azonban megjegyzi az étel jó toleranciáját és a macska állapotának javulását, ami kulcsfontosságú az étel kiválasztásában.<p>A TERMÉSZET</p><table>– Megkérdőjelezhető összetétele ellenére ez egy tisztességes minőségű, olcsó termék, amely sót is tartalmaz, noha a macskáknak nincs szükségük rá, és sterilizált állatok számára ellenjavallt, mivel a húgyúti-genitális rendszer problémái miatt ellenjavallt. A választék nem széles – csak pókok felnőtt macskáknak, de különböző ízek – hús, hal, ízkombinációk… Átlagos ár adagonként – körülbelül 35 rubel.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Optimális összetétel;</li><li>A zsír aránya a normál tartományon belül van;</li><li>Zöldséget tartalmaz;</li><li>megfizethető ár.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Só a készítményben;</li><li>A növényi és állati összetevők aránya nincs meghatározva;</li><li>Szűk élelmiszer-kínálat.</li></ul><h3>GOURMET MON PETIT</h3><p>Értékelés: 4.1</p><div style=GOURMET MON PETITGOURMET MON PETIT

A GOURMET MON PETIT ismert a reklámjairól, többek között a showbiznisz külföldi sztárjaival, annak ellenére, hogy a költségvetési tömegpiachoz tartozik. Miniatűr, 50 grammos formátumban kapható, ami megfelel egy adagnak a kismacskák számára, nem igényel adagolást és tárolást, ami a gyártó számára előnyös. A GOURMET MON PETITE tartalmaz húst, de csak kis mennyiségben, természetes növényi fehérjék kivonatát, halat és hús melléktermékeket (néha hússal kombinálva). A gyártó élesztőt és ásványi anyagokat is hozzáadott az étel kiegyensúlyozása érdekében, valamint cukrot az íz javítása és az extra szénhidrátok biztosítása érdekében. Táplálkozási egyensúly.

A GOURMET MON PETITE fogyasztásra kész nedves eledel bármelyik szupermarketben megvásárolható a szokásos bevásárlás során – nem kell külön kisállatboltot keresni. Egy 50 grammos pók ára. Átlagosan – körülbelül 30 rubel, de a termék gyakran tagja a készletnek, és kedvezményesen értékesítik.

Előnyök

 • Alacsony ár;
 • Kiegyensúlyozott összetétel;
 • Bármelyik szupermarketben megvásárolható;
 • Kis, kezelhető adag kis macskáknak.

Hátrányok

 • Nem a legjobb összetétel.

SHEBA

Értékelés: 4.0

SHEBA

Utolsó a kategóriában a SHEBA élelmiszereket is a kék képernyőkről reklámozzák. Ez, mint elődje GOURMET, egy szokásos szupermarketben átlagosan 25-30 rubelért vásárolhat, és ez a legalacsonyabb ár a költségvetési pókok szegmensében. Az ízek választéka lenyűgöző: bárány-, borjú-, csirke-, nyúl- és lazacdarabok, mindez finom mártásban. Megfelelő összetevők, de kis adagokban, növényi összetevők, ásványi adalékanyagok, az összetevők teljes képe nincs részletesen leírva. Nincs speciális változat sterilizált, idős vagy túlsúlyos háziállatok számára.

A macskák a SHEBA-t túlnyomórészt készételként fogadják el. A pókok nagy, 80 g-os formátumban kaphatók., és 50 grammos mini csomagokban a kisebb macskák számára.

Előnyök

 • Bárhol megvásárolható;
 • Normalizált BZU arány;
 • 2 formátum.

Hibák

 • Nem közölt összetétel.

A legjobb nedves macskaeledel a prémium szegmensben

A prémiumadagok állati és növényi eredetű természetes összetevőkből készülnek, amelyek alkalmasak az állatok tápláló táplálására. Az összetevők között lehetnek melléktermékek, belsőségek és egyéb magas tápértékű termékek. A tartósítószer-tartalmat minimálisra csökkentik, és a gyártók vagy természetes összetevőket használnak, amelyek természetes módon tartósítják a terméket, vagy teljesen elhagyják a segédanyagokat.

Hill

Értékelés: 4.9

Hill

A Hill’s nedves eledel széles termékválasztékot kínál: ivartalanított, érett macskák, cicák, érzékeny vagy túlsúlyos macskák, immunrendszer – a gyártó egyedi receptúrát hozott létre a különböző életmódú négylábú állatok különböző igényeinek kielégítésére. Egyadagos tasakokban és napi adagolású konzervdobozokban kapható.

A tápszer kiegyensúlyozott, tartalmaz hús- és haltermékeket nyomtatott adagokkal, gabonaféléket, növényi fehérjéket, olajokat és zsírokat. A gyártó kizárólag szintetikus összetevőkből származó esszenciális ásványi anyagokat használ, amelyeket nehéz megtalálni a macskák számára alkalmas termékekben. Speciális eledeleink nagyon speciális célokra szánt összetevőket tartalmaznak, például vizeletsavanyítókat az urolithiasisban szenvedő állatok számára.

Tenyésztők megjegyzése: a macskák jól fogadják a Hill’s-t és stabilizálódnak a speciális eledelek mellett. Állatorvosok által ajánlott.

A pók átlagos ára – körülbelül 80 rubel.

Előnyök

 • Természetes összetétel;
 • A háziállat stabilizálása az életkorral kapcsolatos élettani problémák esetén;
 • Kényelmes felszabadítási formák;
 • Ár-érték arány a prémium szegmensben.

Hátrányok

 • Nem azonosított.

Boldog macska

Értékelés: 4.8

Boldog macska

A Happy Cat a második legnépszerűbb nedves eledel a prémium termékcsaládban. Ez egy olyan termék, amely segít fenntartani a macska jólétét és kielégíteni az állat testének szükségleteit. Csak természetes összetevőket tartalmaz – húst és húskészítményeket (vagy halat, az étel típusától függően), zöldségeket növényi fehérjeforrásként és összetett szénhidrátokat, ásványi anyagokat, különösen – hasznos inulint. A tartósítószerek hiányát a különleges főzési eljárás és a hermetikusan lezárt tasakokba történő jó csomagolás kompenzálja.

A mártásban lévő harapásokat a macskák élvezik, még az igényesek is. A Happy Cat termékcsalád változatos összetételű, de a gyártó nem kínál nedves speciális eledelt. A megfelelő eledelt saját igényei szerint választhatja ki, például idősebb vagy ivartalanított macskák számára. Ez azonban nem akadályozza meg a tenyésztőket abban, hogy a Happy Cat falatokat szószban és pástétomban válasszák az egészséges felnőtt macskák és cicák etetésére.

Egy pók étel átlagos ára körülbelül 60 rubel.

Előnyök

 • Természetes összetétel tartósítószerek nélkül
 • Ízek sokfélesége;
 • A szegmenshez képest elfogadható áron;
 • A macskák szeretik a Happy Cat eledelt.

Hátrányok

 • Nincs speciális eledel, csak felnőtt macskák és cicák számára.

urina PRO PLAN

Értékelés: 4.7

Purina PRO PLAN

A PRO PLAN termékcsalád, a Purina jól ismert márkája, az állatorvosok által ajánlott prémium termékcsalád. De nem minden olyan egyértelmű: az összetétel magában foglalja a húst és a halat, a növényi és állati zsírokat, az ásványi anyagokat és a vitaminokat, de a hús kivételével minden összetevő nincs százalékos jelöléssel ellátva. A lazacos pókok hús alapúak, csak 4% halat tartalmaznak, ami kissé félrevezető. Megjegyzendő, hogy más élelmiszerek legfeljebb 25% húst tartalmaznak, sőt, még kevesebbet is. E tény és a növényi összetevők túlsúlya ellenére a macskatenyésztők és a macskák tulajdonosai a termék jó tolerálhatóságát és még a háziállat jólétének javulását is megjegyzik, feltéve, hogy az étrend alkalmas egy adott állat számára.

A Purina PRO PLAN nedves eledelek speciális eledeleket tartalmaznak cicák és felnőttek, sterilizált, idős háziállatok, különleges igényű négylábúak számára. A pók átlagos ára – körülbelül 50-60 rubel.

Előnyök

 • Jó emésztés;
 • Élelmiszerek változatossága;
 • Természetes kiegyensúlyozott formula;
 • Állatorvosok által jóváhagyott és engedélyezett fogyasztásra.

Hátrányok

 • Alacsony természetes hústartalom.

Animonda

Értékelés: 4.6

Animonda

A német Animonda márka a különböző testalkatú, korú és fajtájú macskák számára készült nedves, azonnal fogyasztható tápok változatos termékcsaládját kínálja. Kapható falatokban, pástétomokban, adagokban és konzervdobozokban. Különféle ízek – marhahús, csirke, sertés, pulyka, hal és ezek kombinációi.

Az Animonda élelmiszer természetes összetételű, a legtöbb termék nem tartalmaz növényi összetevőket – csak tiszta húst, melléktermékeket és vitaminokat. Ezt figyelembe kell venni az élelmiszer összeállításakor, mivel nem tartalmaz növényi rostokat vagy összetett szénhidrátokat. Nem meglepő, hogy a pókok és a konzervdobozok ára a legmagasabb a kategóriában.

Előnyök

 • Túlnyomórészt húsalapú;
 • Speciális termékcsaládok különleges tulajdonságokkal rendelkező macskák számára;
 • Tartósítószer nélkül minden Animonda termékben.

Hátrányok

 • A kategóriába tartozó élelmiszerek legmagasabb ára.

A legjobb szuperprémium és holisztikus nedves macskaeledel

A prémium holisztikus élelmiszerek emberi táplálkozásra alkalmas termékekből készülnek, ami azt jelenti, hogy csak kiváló minőségű és válogatott termékeket tartalmaznak.

Leonardo

Értékelés: 4.9

Leonardo

A német Leonardo márka nagyszerű választás a rendszeres macskatápláláshoz. Alapja hús és hússzármazékok, állati fehérjék, húsleves és ásványi anyagok; a kiscicáknak szánt termék tojást és extra zsírokat tartalmaz. Az energiatartalom is nagyon jó: legalább 10% fehérje és körülbelül 5% zsír. A termék állaga – alakos darabok mártásban, 200 és 400 g-os tasakokban vagy konzervdobozokban kapható. Alkalmas táplálékallergiás, gluténérzékeny, emésztési zavarokkal küzdő és egyéb egészségügyi problémákkal küzdő macskák etetésére. A Leonardo termékcsalád tartalmaz ivartalanított háziállatok, cicák és felnőtt macskák számára készült nedves eledelt, de az eledelek nagy része univerzális.

Farktulajdonosok megjegyzése: a macskák szeretik a Leonardo nedves eledelt, az emésztési problémákkal küzdő macskák állapota normalizálódik. A táplálékot az állatorvosok is ajánlják, és bizonyos esetekben a diéta is előírja.

Előnyök

 • 100%-ban természetes élelmiszer;
 • A termék húson, belsőségeken és zsiradékon alapul;
 • Széles termékválaszték;
 • Ajánlott táplálékallergiás macskáknak;
 • Kényelmes kiadási formák különböző mennyiségekben.

Hátrányok

 • Termék ára.

Grandorf

Értékelés: 4.8

Grandorf

A Grandorf egy első osztályú holisztikus macskaeledel. A gyártó kiválasztott diétás húsokat – nyúl, pulyka, bárány, valamint halat – tőkehalat és lazacot – használ. Gazdag fehérjében, omega savakban, hozzáadott ásványi anyagokkal és rostokkal minden korú macska emésztése érdekében. A gyártó nem használ növényi összetevőket, de egyes ételekben tenger gyümölcsei – garnélarák, kagyló, tintahal, rákhús – szerepelnek.

A Grandorf macskaeledel cicáknak és felnőtt macskáknak 70 grammos dobozban kapható. Állag – darabok finom mártásban vagy levesben. Átlagos ár – körülbelül 100 dörzsölje üvegenként.

Előnyök

 • Természetes húsösszetétel;
 • Diétás étel;
 • Hús és tenger gyümölcseinek kombinációja;
 • A macskák által jól elfogadott.

Hátrányok

 • Magas adagonkénti ár.

Almo Nature

Értékelés: 4.8

Almo Nature

Az Almo Nature márka a macskabarátok körében jól ismert, és minden korú és különleges igényű macskának szánt pástétomokat, habokat és mártásokat tartalmaz. Az állati fehérje mellett a termék növényi összetevőket (zöldségeket, gabonaféléket) is tartalmaz, ezért az eledel kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy a háziállat allergiás-e ezekre az összetevőkre (minden egyes darabra külön-külön vagy kombinációban).

Az Almo Nature nedves eledel zacskókban vagy konzervdobozokban kapható, és átlagosan 100 rubelbe kerül, ami nem drága a szuperprémium vagy holisztikus ételekhez képest.

Előnyök

 • Állati és növényi összetevők természetes összetétele;
 • Speciális tápanyagigényű speciális macskaeledelek;
 • Optimális ár;
 • Kényelmes termékformák.

Hátrányok

 • Növényi alapú összetevők (meg kell határozni, hogy a macska allergiás-e).

Bozita

Értékelés: 4.7

Bozita

A következő Bozita nedves eledel a felülvizsgálatunkban a csomagolásban különbözik versenytársaitól – a szokásos műanyag pókok és konzervdobozok helyett a gyártó Tetra Recart™ többrétegű kartondobozt használt. Ebben a formában a termékek könnyen szállíthatóak, tárolhatóak és az üres tartályok később könnyen ártalmatlaníthatóak.

A lenyűgöző Bozita termékcsalád – junior, senior, felnőtt, bárány, baromfi, sertés és marhahús – mind magas tápértékű összetevőkkel, valamint Svédországból származó természetes tenger gyümölcseit tartalmazó lazac- és garnélarák-konzervekkel. A gyártó a MacroGard® egyedülálló immunmodulátort, hozzáadott omega savakat és vitaminokat tartalmazott. Egyes típusok közé tartoznak a gyógynövények és zöldségek.

A Bozita természetes élelmiszer ára meglehetősen ésszerű adagonként – egy 370 grammos doboz körülbelül 180 rubelbe kerül.

Előnyök

 • Könnyű kartonpapír csomagolás;
 • Az élelmiszerek széles választéka fő összetevő szerint;
 • Alacsony adagonkénti ár;
 • Immunmodulátorokkal és vitaminokkal dúsítva.

Hátrányok

 • Nincs meghatározva.

Applaws

Értékelés: 4.7

Applaws

Élelmiszerek Az Applaws-nak nincs szüksége reklámra, a tapasztalt tenyésztők és a rendszeres macskatulajdonosok már tudnak róluk. Fő fehérjeforrásuk a válogatott hús, halfilé és tenger gyümölcsei. A tápszer növényi összetevőket tartalmaz, de csak kis mennyiségben, az allergén gabonaféléket burgonyával – komplex szénhidrátforrással, káliummal és más zöldségekkel és gyógynövényekkel – helyettesítették. A termék vitaminokkal és nyomelemekkel dúsított, és nem tartalmaz tartósítószert.

Az Applaws zacskókban, konzervdobozokban és üvegekben kapható. Az ár magas – körülbelül 100 rubel.

Előnyök

 • Az élelmiszerek 80 %-a állati eredetű termékekből áll;
 • Gabonafélék helyett zöldségek és fűszernövények;
 • A macskák jól fogadják a darabokat;
 • Élelem különböző korú állatok számára.

Hátrányok

 • Magas ár;
 • Nem minden üzletben kapható.

1. választás

Értékelés: 4.7

1. választás

A 1st Choice egy szokatlan, holisztikus étrend cicák, idős macskák és felnőttek számára. A fő összetevő, a hús vagy a hal mellett a gyártó egzotikus ananászt, papayát és más gyümölcsöket használ. Tartalmazhatnak továbbá garnélarákot és más tenger gyümölcseit, zöldségeket, omega-savakat és vitaminokat. Ez az egzotikus eledel tökéletesen kiegyensúlyozott, de óvatosan kell bevezetni – a szokatlan összetevőket nem minden macskának ajánljuk, de nem találtunk különösebb panaszt a tenyésztők részéről.

A 1st Choice nedves eledel egyedi adagokban kapható, nem használnak pókokat. Adagonkénti ár – körülbelül 85-95 rubel.

Előnyök

 • Természetes, túlnyomórészt húskészítmény;
 • Kiegyensúlyozott étrend;
 • A macskák által elfogadott ízletes eledel;
 • Optimális ár.

Hátrányok

 • Egzotikus összetevők, óvatos bevezetés szükséges.

Innova Evo

Értékelés: 4.6

Innova Evo

A felülvizsgálat az Innova Evo nedves eledellel zárul, amely prémium termék a mindennapi macskatápláláshoz. A törzskönyvezett négylábúak európai tenyésztői használják, Oroszországban a terméket kis tételekben importálják, nem könnyű megtalálni. Rövid, mindössze 12 hónapos eltarthatósági idő a természetes összetevők és a tartósítószerek hiánya miatt. A tapasztalt tulajdonosok közvetlenül a tengerentúli beszállítóktól rendelik az Innova Evo-t.

Összetevők: válogatott hús, hal, hipoallergén összetevők, ásványi anyagok, zöldségek, szárított bogyós gyümölcsök. A kínálatban megtalálhatók a cicák, idősebb macskák, ivartalanított egyedek számára készült megoldások.

Előnyök

 • Természetes összetétel tartósítószerek nélkül
 • Diéta különleges igényű macskák számára;
 • Alkalmas minden fajta kényes háziállat számára.

Hátrányok

 • Nehéz vásárolni Oroszországban.
Olvasson tovább  7 legjobb Jack Russell Terrier ételek
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: