18 legjobb orsók

*A szerkesztő véleménye a legjobb akusztikus gitárokról. A kiválasztási kritériumokról. Ez a termék szubjektív, nem reklám és nem vásárlási útmutató. Vásárlás előtt konzultáljon egy szakértővel.

Egy tapasztalt horgász tudja, hogy egyetlen pergető orsó sem nélkülözheti a minőségi orsót. Ez a tartozék határozza meg, hogy milyen gyorsan tudja behúzni a zsinórt. És egy jó orsó azt is megmutatja, hogy a hal milyen keményen próbál elmenekülni. Sajnálatos, hogy sok horgásztermékeket értékesítő üzlet rengeteg alacsony minőségű orsót árul. Általában Kínából származnak, és semmire sem jók, hacsak nem halászik évente egyszer. Ha a legjobb orsót keresi, keresse a legjobb választásaink egyikét. Itt beszélünk lendkerekes, orsós orsókról és sok más modellről.

Hogyan válasszunk egy orsótekercset?

Az orsó kiválasztásakor három fő tényezőt kell figyelembe venni:

 1. Pontosan oda, ahová horgászni mész;
 2. Milyenek lesznek a körülmények a kiválasztott vízen;
 3. Milyen halat fogsz fogni?.

Mint érted, egy apró orsó nem lesz elég, ha csukára horgászol!. A fordított helyzet is igaz, amikor a fonás nem kell felszerelni egy hatalmas orsó, ha a folyó felé, amely csak a karika ponty található. De nem csak a tárcsák mérete különbözteti meg őket egymástól. Különböző mechanizmusokkal rendelkeznek a vonalforgatásra, amelyekről most beszélni fogunk.

Az inerciális orsókat dróthengereknek is nevezik. 1:1 áttételük van. Az orsó egy fordulatával pontosan egy tekercs horgászzsinórt tekerhet fel. Ez az orsó a téli horgászat szerelmeseinek választása. Gyakran használják azokat a horgászok is, akik szeretnek “a drótban” halászni, amikor a csalit az áramlás irányítja, a vonal kitekerésével. Sajnos, az ilyen tárcsáknak komoly hátránya van az úgynevezett “szakáll” megjelenése formájában – hatalmas mennyiségű kitekert horgászzsinór, amelyet rendkívül nehéz kibogozni. oktatás 1 Az ilyen tárcsáknak komoly hátránya van az úgynevezett “szakáll” megjelenése. Ezért a horgászok egyre inkább a csörlő nélküli orsók felé fordulnak, különösen, ha lassú áramlású tavon vagy folyón használják őket.

A szorzók viszonylag újak a világban. Valójában ezek is inerciálisak, de egy vagy több fékrendszerrel, reduktorral és vezetékfektetési mechanizmussal vannak kialakítva. Egy ilyen orsó nem fog “szakállat” termelni, mint eredményt. És egy fogaskerékdoboz több fordulatot tesz az orsónak egy forgattyúforgatással. A sebességfokozatok 4,1:1 és 6,3:1 között változnak. Minél nagyobb a sebességfokozat, annál gyorsabban tekeredik a zsinór. A pergető orsók mindenféle méretben kaphatók. Vannak még úgynevezett “edények” is, amelyeket marlin, cápák és más óriáshalak fogására terveztek.

A szorzó tárcsáknak van néhány hátránya. És ez nem a magas költség, amivel együtt lehet élni. Ha egy ilyen orsót egy ilyen orsóval használ, akkor nyitott térben kell lennie, mert nagy lendületre van szüksége. Továbbá nem mindenki lesz elégedett a minden csaliváltás után szükséges bonyolult tekercsbeállításokkal. És lehetetlen a tekercset a forgó kar másik oldalára cserélni.

Az orsók nyitott vagy zárt orsóval kaphatók. Az első a legnépszerűbb, és sok kezdő horgász választja. Most ezek a tárcsák nagyon alacsony árúak lehetnek. De általában a legolcsóbbak már egy vagy két szezon után tönkremennek. A szabadonfutó orsók nagyon nagy áttételi arányúak lehetnek – akár 8:1 is. Ha nem horgászik, akkor egy sokoldalúbb orsót választhat, amelynek az áttétele 5:1 és 5,6:1 között van. Nos, egy 4:1-4,7:1 arányú orsó vonóerő (vagy teljesítmény) – nagyon nagy halak fogására tervezték őket.

Még sok mindent lehet mondani a pergető orsó kiválasztásáról. De hagyjuk ezt a dedikált forrásokra. Ehelyett térjünk át a legjobb modellekre.

A legjobb orsók rangsora

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb no-tip orsók kezdők számára 1 SHIMANO Catana 2500 FD 3 800€
2 RYOBI Excia MX 2000 3 423€
3 DAIWA Ninja LT 2500 3 118€
4 SHIMANO SIENNA FE 2500 3 650€
A legjobb orsók a spinninghez 1 SHIMANO TWIN POWER 15 2500S 10 400€
2 DAIWA Caldia 2000S LT (18) 14 940€
3 Abu Garcia Revo S 20 5 190€
4 RYOBI Zauber L 2000 3 670€
5 KOSADAKA Infinity 2500 5 988€
A legjobb pergető orsó a pergetéshez 1 SHIMANO CALCUTTA 301 21 939€
2 Abu Garcia AmbassadeurClassic C3 6500 CT Mag Pro 15 130€
3 DAIWA Mil
 • onaire 7HT Mag
 • 23 575€
  4 SHIMANO CARDIFF 401A 11 100€
  5 Okuma Classic Pro XPD-20Da 5 300€
  A legjobb dobó orsók fonáshoz 1 SHIMANO ALDEBARAN 15 51HG 30 436€
  2 Abu Garcia Revo ToroBeast 50 20 550€
  3 DAIWA Tat
   a SV TW 103XSL
  14 504€
  4 RYOBI Pluma 6 020€

  A legjobb orsó kezdőknek

  SHIMANO Catana 2500 FD

  Értékelés: 4.9

  SHIMANO CATANA 2500 FD

  Ha rendszeresen horgászik, készüljön fel arra, hogy körülbelül 3500 eurót költ egy orsóra. És pontosan ennyibe kerül a SHIMANO Catana 2500 FD. Ez egy fantasztikus power take-off orsó elülső súrlódó fékkel. Kiváló megjelenés. És bizonyítottan évekig így is marad. Ha a jövőben elveszíti a horgászszenvedélyét, könnyen eladhatja az orsót a befektetett pénz töredékéért.

  Ez a modell alumínium orsót használ. Az ilyen anyagok használata lehetővé tette a gyártók számára, hogy csökkentsék alkotásaik súlyát. Ez azért fontos, mert hosszabb ideig fogsz pörögni az orsóval. Pontosabban, a termék súlya 260 g volt.

  Ez a tárcsa nem nevezhető különösebben nagynak. Azonban még mindig képes tisztességes mennyiségű vonalat tartani. Ha az átmérője 0,25 mm, akkor az orsó 160 m-t fog tekerni! Ez akkor is elég jó, ha a csalit a lehető legmesszebbre akarja dobni a folyón lefelé. És biztosan nem fog panaszkodni, ha egy hajóról horgászik.

  A tartozék egy görgős és két golyóscsapágyat tartalmaz. Ennek a modellnek 5,0:1 a sebességfokozata. Ez teszi univerzálissá. Cápahorgászatra nem alkalmas, de sügérhorgászathoz kiválóan alkalmas. A gyártó pisztránghorgászathoz, ragadozóhalászathoz, valamint match- és feederhorgászathoz ajánlja alkotását.

  Ebben a leírásban a legnépszerűbb tárcsaméretekre összpontosítunk. De a SHIMANO Catana más módosításokkal is rendelkezik. A 4000FD változat a távoli vizekre spinner csalikat dobó horgászok számára készült, míg az 1000FD változat a kis folyók partján ülő horgászok számára.

  Előnyök

  • Többféle változat létezik;
  • Akár 4 kg erőhatásnak is ellenáll;
  • Nagyszámú csapágy;
  • Az orsó univerzális orsónak nevezhető;
  • A fogantyú egy fordulatával 71 cm zsinór tekerhető fel;
  • Nagyon sima pörgés;
  • Nagy megbízhatóság.

  Hátrányok

  • Az ár nem alacsony;
  • Nincs tartalék orsó.

  RYOBI Excia MX 2000

  Értékelés: 4.8

  RYOBI Excia MX 2000

  A horgásztekercseket általában feketére festik, mivel ez a színe sok pergetőbotnak is. De vannak kivételek a szabály alól. A RYOBI Excia MX 2000 például ezüst színű testtel rendelkezik. Ez az orsó nem fénylik a napon, így a halak végül is nem fogják észrevenni Önt.

  Ennek a modellnek a fő előnye az egyszerű használatban rejlik. A fogantyú itt egy gombbal kihajtható, és kihajtva szilárdan rögzül. Nagyon kényelmes! Emlékezzünk arra, hogy sok csörlő nélküli orsó inkább a csavarok meglazítását, sőt teljes szétszerelését javasolja szállítás előtt, ami időigényes.

  Egy másik jellemzője az orsó cseréjének képessége, amelyet 1000-es méretre terveztek. Ez kissé csökkenti az orsó súlyát. A jó hír azok számára, akik sok időt töltenek egy orsóval a kezükben.

  A RYOBI Excia MX 2000 készülékkel búcsút inthet a horgászzsinór “szakállának” és a késsel elvágandó holt csomónak. Megbízható működés holtjáték nélkül. Az orsó mindkét oldalán használható, így a balkezes fonók is értékelni fogják a tartozékot. Bár van néhány kérdés ezzel kapcsolatban – a gyártó azt javasolja, hogy a tekercset a bal kéz alá helyezzük.

  Ez a modell első súrlódó fékkel rendelkezik. Az orsó és az egész test alumíniumból készült. összesen 8 golyóscsapágy. Nekik köszönhetően a forgás páratlanul egyenletes forgása itt valósul meg. Meglepő módon ez a szám nem befolyásolta a költségeket – a RYOBI Excia MX 2000 4 ezerért vásárolható meg. Ez nem nevezhető csillagászati árcédulának. A tekercs görgős csapágyazással is rendelkezik. A teljes szerkezet súlya 285 g.

  Az általunk vizsgált modell 130 m 0,25 mm-es vonalat képes tárolni. Nem rekord, de a legtöbb horgász számára elegendő. Ha vékonyabb horgászzsinórt használ, akkor 200 méter horgászzsinór köré tekeredik. Ami a sebességváltó áttételét illeti, az 4,9:1. Ez azért van, mert a fogantyú egyetlen forgatása elég nagy mennyiségű zsinórt teker fel, ami gyorsan közel hozza a trófeát Önhöz. Ugyanakkor ez azt sugallja, hogy az orsó nem egy teljesítménytekercs, nem szabad különösen nagy óceáni halak fogására használni.

  Előnyök

  • A fogantyú könnyen összecsukható;
  • Az orsó kicserélhető egy kisebb orsóra;
  • Egyáltalán nincs visszahatás;
  • Optimális áttétel;
  • Jó kapacitás;
  • A “szakáll” megjelenésének előidézése gyakorlatilag lehetetlen;
  • Nagy megbízhatóság;
  • Magas csapágyszám.

  Hátrányok

  • Az ár nem alacsony;
  • Tartalék orsó nincs mellékelve;
  • Ez a tárcsa nagyon nehéz;
  • Néhányan egy kicsit zajosnak találhatják.

  DAIWA Ninja LT 2500

  Értékelés: 4.7

  DAIWA NINJA LT 2500

  Még egy felhúzásmentes orsó, több méretben kapható. Érdekes, hogy még a legnagyobbak is elviselhető súlyúak. Alapvetően a tartozék alatti mérleg körülbelül 239 g-ot mutat. Mint könnyen kitalálható, a szerkezet nagy része alumíniumból készült. Különösen ilyen a bobin. Ami a karosszériát illeti, az kompozit anyagokból készült. Az orsó további jellemzői közé tartozik az üreges rotor. Elképesztő, hogy egy ilyen tartozék képes ellenállni a hatalmas terheléseknek. A gyártó azt állítja, hogy elméletileg az ő alkotása akár 10 kg húzóerőt is elbír! Az “LT” a modell nevében a “könnyű és erős” szót jelenti.

  Ez a modell stílusos piros és fekete testtel rendelkezik. Akár 150 m 0,2 mm-es zsinór is felcsévélhető a tekercsre. Ez elég jó. Különösen nem szükséges, hogy rendszeresen vágja le a sort a “szakállak” kialakulásával. Ezeket megakadályozza egy hátramenet.

  Nemcsak egy első súrlódó fék van, hanem négy csapágyazás is. A zökkenőmentes működést a tökéletesen kifutó Tough Digigear fogaskerék is biztosítja.

  A fenti modellekkel ellentétben ez a modell valamivel magasabb áttételezéssel rendelkezik. 5,3:1 arányban. Ez azért van, mert a forgattyú forgásonként 75 cm horgászzsinórt tekercselnek fel. Ez lehetővé teszi, hogy a kifogott halat a lehető leggyorsabban vonzza, különösen, ha az alig ellenáll. Ez azt is jelzi, hogy ez az orsó valószínűleg nem felel meg azoknak a szabadidős hajósoknak, akik különösen nagy sósvízi halakat szeretnének fogni.

  Sajnos ennek a terméknek van egy kellemetlen hátránya. Ez az orsó rendelkezik egy bizonyos mértékű mozgástérrel a fogantyúban. Alig észrevehető, de néha nagyon zavaró. Legalábbis az egyik vásárló panaszkodott rá. Lehetséges, hogy ez egyes példányok hibája, de nem tudtuk nem észrevenni ezt a tényt. A probléma megoldható egy további anyával. Ellenkező esetben nem valószínű, hogy bármilyen probléma merül fel. Ez a modell hosszú súrlódással rendelkezik, jól működik a pontyok és más meglehetősen nagy halak erős rángásaival. Röviden, a DAIWA Ninja LT 2500 jó választás a minőségi fonógépek tulajdonosai számára.

  Előnyök

  • Több méretben kapható;
  • A gyártó igyekezett könnyebbé tenni a kialakítást;
  • Optimális áttétel;
  • Kiváló orsókapacitás
  • Nagyszámú csapágy;
  • Nagy megbízhatóság;
  • Minőségi működő súrlódó fék.

  Hátrányok

  • Lehetőség van laza fogantyúval ellátott példány megvásárlására;
  • Tartalék orsó nincs mellékelve.

  SHIMANO SIENNA FE 2500

  Értékelés: 4.6

  SHIMANO SIENNA FE 2500

  Általában a jó minőségű orsók fonásra 3-4kért kerülnek forgalomba. RUB. SHIMANO SIENNA FE 2500 ugyanez az árcédula. Természetesen ez a tartozék nem csak a méretben létezik 2500. Úgy gondoljuk, hogy ez az a variáció, amely a legtöbb horgásznak megfelel. Megfelelő mennyiségű vonalat tart, és még nem túl nehéz. Pontosabban, a modell alatti mérleg 258 g-ot mutat.

  A tekercs testének elején egy súrlódó fék található. 4 kg-os terhelhetőséggel rendelkezik, minden gond nélkül. Ennek még a rendkívül nagyméretű édesvízi halak, például a csuka esetében is elegendőnek kell lennie. Ami a sebességváltó áttételét illeti, az 5,0:1. Úgy tűnik, az optimális paraméter a legtöbb halász számára, akik nem akarnak a tengerre menni.

  A SHIMANO a modern anyagok széles skálájához fér hozzá. Ezekből készülnek a kerékpárok csúcsváltói és a spinning orsók. Itt is speciális kompozit anyagokról van szó, amelyeknek hosszú évekig gond nélkül ki kell tartaniuk. A tekercs belsejében két golyóscsapágy és egy görgőscsapágy található. Minden körülmények között a lehető legsimább forgást biztosítják. A gyártó biztosítja, hogy a halászok még esőben is működhetnek – a nedvesség nem befolyásolja a konstrukció további működését.

  SHIMANO SIENNA FE 2500 test, nyélvég és orsó fekete színűre festve. Ez tűnik a legjobb választásnak, mert ez a szín a legtöbb spinning botok színe. A gyártó azt ajánlja, hogy 0,18 mm-es vonallal használjuk az alkotását. Ebben az esetben akár 290 m szerszámot is fel lehet tekerni. Sokan úgy gondolják, hogy egy ilyen nagy mennyiségű horgászzsinór felesleges! Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a “szakáll” kialakulása itt szinte teljesen megszűnik.

  A SHIMANO SIENNA FE 2500 vásárlók véleménye szerint az orsó kiválóan használható a különböző csalikhoz. Két év után azonban ki lehet ütni, különösen, ha mindig nagyon nagy halakat fogsz. De nem olyan mértékben, hogy egyáltalán ne lehessen használni az orsót. Röviden, ez egy kiváló választás a legtöbb orosz horgász számára. Különösen akkor, ha ezt a darabot 2500 rubelért találja meg, ennyiért adják el a szezonon kívüli értékesítés során.

  Előnyök

  • A test kiváló kompozit anyagokból készült;
  • Kiváló vonalkapacitás;
  • Meglehetősen nagyszámú csapágy;
  • Először a fék minden gond nélkül működik;
  • Néha alacsony áron kapható;
  • Legjobb áttétel;
  • A súlya nem nevezhető különösebben nagynak;
  • Többféle méretben létezik;
  • Magas építési minőség.

  Hátrányok

  • Hagane Gear kovácsolt és hidegen kovácsolt hajtásrendszerrel rendelkezik, és az extra nagy terhelés problémákat okozhat;
  • Nincs tartalék orsó.

  A legjobb orsók a spinninghez

  SHIMANO TWIN POWER 15 2500S

  Score : 4.9

  SHIMANO TWIN POWER 15 2500S

  Ön hivatásos horgász, aki különböző versenyeken vesz részt? Nos, akkor egy kicsit több pénzt kell költenie. Ha a fenti példányokat 3-4 ezerért adják el. A legjobb megoldás, ha egy cápánál kisebb dolgot kell kihúzni a vízből. Például, a SHIMANO TWIN POWER 15 2500S esetében kérjen körülbelül 30 ezer. rubel. Miben különbözik ez a modell az átlagos amatőrök számára tervezettektől??

  Ennek a tárcsának a kinézete tiszteletet ébreszt. Egy bizonyos monolitikus szilárdság érződik, ami biztosan hozzájárul a hosszú élettartamhoz. Ez a modell valószínűleg semmilyen módon nem sérül. A japán gyártó azonban emlékeztet arra, hogy a kockázat még mindig nem éri meg, maximum csak 4 kilogrammos terhelést jelentett be a súrlódáson. Egyébként ez az orsó itt készül Japánban! Nem lehet kétséges, hogy a magas ár ennek is köszönhető.

  Látszólagos agresszivitása ellenére ez a modell nagyon könnyű anyagokból készült. Az eredmény egy mindössze 240 g súlyú termék. Ez különösen azok számára üdvözlendő, akik több órán keresztül egymás után egy fonott bottal a kezükben fognak ülni. Élvezheti az 5,2:1 áttételi arányt is. Az optimális paraméter azokban az esetekben, amikor nem egy cápát, hanem valami kisebbet kell kihúzni a vízből. 76 cm zsinór tekercselés a fogantyú egy fordulatára.

  A profi horgászok inkább extra finom zsinórt használnak. Ez a modell nagyon kicsi orsóval rendelkezik, így egy vastag vonal elfér az apró térfogatban. A jó hír az, hogy nem kell elvágni a vonalat a “szakáll” miatt.

  Leginkább a professzionális orsók különböznek a szokásos csapágyak számától. A maximális zökkenőmentes futást 10 csapágy biztosítja, ezeknek köszönhetően a reakció is kiváló – a horgász minden egyes kapást biztosan érezni fog. Természetesen nem csak a termék ára miatt olyan drága. Az a tény, hogy a gyártó a test létrehozásához használt szabadalmaztatott CI4 + anyagot, amely nem az olcsó anyagáról ismert. Ami magát a mechanizmust illeti, a Hagane Gear hidegen kovácsolt meghajtással készült. Röviden, a SHIMANO megpróbálta kihasználni a rendelkezésére álló összes modern technológiát. Az eredmény egy majdnem tökéletes termék. Ezért kerül olyan sokba.

  Előnyök

  • Ez az orsó nagyon könnyű;
  • Optimális áttétel;
  • Hihetetlenül egyenletes forgás;
  • Maximális megbízhatóság;
  • Tökéletes megjelenés.

  Hátrányok

  • Nagyon vékony vonalhoz tervezték;
  • Nem jár hozzá tartalék orsó;
  • Rendkívül magas ár.

  DAIWA Caldia 2000S LT (18)

  Értékelés: 4.8

  DAIWA CALDIA 2000S LT (18)

  Egy másik, elsősorban a professzionális sporthorgászathoz tervezett. Nem Japánban, hanem Kínában készül. Talán ezért adják el 20 ezerért. Mészből készült, nem féláron. Amint azt már megértette, a termék a 2000-es mérethez tartozik. Az orsó elején súrlódó fék található. A gyártó állítása szerint 5 kilogrammos terhelést is gond nélkül elbír.

  Ez a modell drágának tűnik. Felhívjuk figyelmét, hogy gyönyörűen ragyog a napon. Bizonyos esetekben ez hátrányként is felfogható, mivel a ragyogás megijeszthet egyes halakat. Sokan azonban úgy gondolják, hogy ez egy erőltetett kijelentés.

  Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez az egyik legkönnyebb tárcsa. Csak 170 g súlyú! És minden felhasznált anyag a legjobb minőségű. A felszerelés biztosan hosszú éveken át szolgálja Önt, függetlenül az időjárási körülményektől.

  A DAIWA Caldia 2000S LT (18) egy másik jellemzője, hogy képes frissíteni. 7 csapágy alapértelmezés szerint telepítve. De ha akarod, még öt csapágyat is betehetsz..! Egyébként mindegyik rozsdamentes acélból készült. A frissítő készlet ára mindössze 2 ezer. Ez egy fillér magának a tekercsnek az árához képest.

  Nem különösen tágas modell. Hosszú tekercs zsinór csak akkor férne be ide, ha a fúrótorony rendkívül vékony lenne. A gyártó 0,4 mm-es zsinórt ajánl, így akár 200 m horgászzsinórt is fel lehet tekerni. Ha a vezeték átmérője 0,6 mm, a hossza nem haladja meg a 150 métert. De ez nem riasztja el a szakembereket? Szinte egyik halász sem használ vastag horgászzsinórt.

  Ez az orsó a sebességi osztályba tartozik. A 6,2:1 áttétel lehetővé teszi, hogy 81 cm-es zsinórt tekerjen fel. Ha elégedett ezekkel a paraméterekkel, akkor valószínűleg nem fog csalódni a vásárlásban. Különösen, ha akciósan vásárolod meg, amikor akár 15 ezerrel kevesebbe kerül. rubel.

  Előnyök

  • Nagyon alacsony súly;
  • Hatalmas számú csapágy;
  • Frissítés lehetséges;
  • Nagy vonalvezetési sebesség;
  • tisztességes terhelést tart.

  Hátrányok

  • Nagyon magas költségek;
  • Nincs extra orsó a csomagban;
  • Extra finom vonal szükséges.

  Abu Garcia Revo S 20

  Értékelés: 4.7

  Abu Garcia Revo S 20

  Ezt a csörlő nélküli orsótekercset 2017-ben adták ki. A hivatásos horgászok számára is tervezték. Ha azonban az előzőekben vizsgált lehetőségek ideálisnak mondhatók, akkor ez nem mondható el az Abu Garcia Revo S 20-ról. Itt érezhető, hogy a gyártó leegyszerűsítette a dolgokat. Ezért tudott viszonylag alacsony költséget elérni – sok esetben ez a modell csak 7 ezerért vásárolható. rubel. Ez az árcédula még mindig elriasztja az átlagos hobbistákat, de egy profi számára aligha jelent egy fillért.

  Ezt a tekercset egy svéd gyártó készíti. Valójában az Abu Garcia Revo S 20 név alatt egy egész sor három tartozék rejtőzik, amelyek áttételezése – 5,1:1, 5,2:1 és 5,8:1. A tekercsek súlya 210-285g között változik. A 242 kg-os modellt ajánljuk, amely az arany középút.

  Ezt a tartozékot úgy tervezték, hogy fonott orsóra szerelhető legyen. Ebben az esetben a “közvetlenül a főpárhoz” történő rögzítés módszerét kell alkalmazni. Az orsó elülső részén egy súrlódó fék található. A gyártó azt állítja, hogy akár 5,5 kg terhelést is képes elviselni. Egyáltalán nem rossz! Ez lehetővé teszi, hogy reméljük, hogy az orsó képes kezelni még néhány lazacot is. A halászat leggyengébb pontja a horgászzsinór. Mint sok más sporttekercset, az Abu Garcia Revo S 20-at is nagyon vékony zsinórral kell használni – ideális esetben az átmérője nem haladhatja meg a 0,25 mm-t, csak ebben az esetben akár 120 m zsinórt is fel lehet tekerni az orsóra.

  A fogantyú forgásával kapcsolatban nincs panasz. Ez az orsó hét csapággyal rendelkezik! És az optimális áttétel lehetővé teszi, hogy a halat nagyon rövid idő alatt magához húzza.

  Mit spórolt meg tehát a gyártó?? Az orsón. Ismeretlen okokból, időnként megszakad. Ez badarság. Úgy tűnik, hogy a terméket nagyon vékony vonalra tervezték. De amikor használja, a halász szembesül a hurkok megjelenésével, amelyeket néha lehetetlen kibogozni. Ez a probléma megszűnik, ha vastag vonalat tekerünk fel. De ezzel a fonás nagyon korlátozott lesz, mert az orsón lévő vonal elég rövid lesz. Így kiderül, hogy ez a legjobb választás kizárólag azok számára, akik hajóról kívánnak halászni. By the way, néhány ügyfél, a vélemények alapján ítélve, megoldotta a problémát a vonal tekercselés kúpjának komoly megváltoztatásával és a tekercselés mennyiségének növelésével. Röviden, az Abu Garcia Revo S 20 megvásárlásával kísérleteznie kell.

  Előnyök

  • Tartozik hozzá egy tartalék orsó;
  • Nagy megbízhatóság;
  • Optimális áttétel;
  • Többféle méretben kapható;
  • Ez az orsó meglehetősen könnyű;
  • Nagyon sok csapágy;
  • Képes nagy terhelést elviselni.

  Hátrányok

  • Nem sok vonalkapacitás;
  • Magas ár.

  RYOBI Zauber L 2000

  Értékelés: 4.7

  RYOBI ZAUBER L 2000

  Egy másik felhúzásmentes orsó, amely sok szakembernek megfelelhet. Nem rossz, különösen, ha a pörgés simaságát tartjuk a legfontosabbnak. Itt ez a tökéletes… Hogyan is lehetne másképp, ha 9 csapágyat használnak benne?? Általában egy ilyen számnak csak egy nagyon drága tárcsája van, amelynek költsége összehasonlítható egy csúcs okostelefonhoz. Azonban a RYOBI Zauber L 2000 esetében csak 7 ezer. rubel. Ez az orsó még néhány amatőr számára is megfizethetőnek tűnik. Bár el kell ismerni, hogy sok kereskedelmi halász még mindig túl drágának találja a halászatot.

  Ennek az orsónak a professzionális megjelölését a tekercs mutatja. Ez szigorúan a drága, vékony vonalú. A gyártó 0,25 mm átmérőjű zsinórt javasol, ebben az esetben körülbelül 150 m horgászzsinór tekerhető fel.

  Ennek a modellnek 5,1:1 a sebességfokozata. Ez azt jelenti, hogy a fogantyú egy fordulatára 70 cm-es zsinórt kell tekerni. Ez az orsó kiváló választásnak tűnik azok számára, akik nagyon nagy távolságra kívánják a csalit dobni. Ez azt is jelzi, hogy a tartozék nem teljesítménytartozék, nem arra tervezték, hogy nagyon nagy sósvízi halakat húzzon.

  A nagyszámú golyóscsapágy nem teszi az orsót nagyon nehézzé. Tömege nem haladja meg a 245 g-ot. Emellett ez nem befolyásolta a megbízhatóságot – a tartozék sok éven át képes kiszolgálni a halászokat, függetlenül attól, hogy milyen körülmények között használják. Érdekes, hogy egy további, alumíniumból készült orsó is tartozik hozzá. Ez arra az esetre vonatkozik, ha véletlenül egy agresszív halra bukkanna, amely bármilyen módon befolyásolja az orsó állapotát. Egyébként a gyártó ismeretlen okokból nem mondja meg pontosan, hogy milyen terhelést bír el a súrlódó fék. De az emberek ezzel az orsóval fognak csukát és más erős ellenállású halakat, így 4-5 kg-ra számíthatsz.

  A RYOBI Zauber L 2000-nek csak egy komoly hátránya van. Ezt a kiegészítőt rendkívül ritka megtalálni az orosz online boltokban, nem is beszélve a hagyományos üzletekben. Ennek oka a nagy kereslet, valamint a termelés megszüntetése (most a vállalat egy még fejlettebb modellre váltott, amely ijesztőbb árcédulával rendelkezik).

  Előnyök

  • A súlya nem nevezhető különösen magasnak;
  • Nagyszámú csapágy;
  • Szinte az egész szerkezet rozsdamentes anyagokból készült;
  • Gyakorlatilag lehetetlen visszatenni a zsinórt dobás közben;
  • Egy extra orsót tartalmaz;
  • Karbon rotor használatos.

  Hátrányok

  • A legjobb, ha nem használjuk vastag horgászzsinórral;
  • Az ár még mindig egy kicsit magas;
  • Nehezebb megtalálni.

  KOSADAKA Infinity 2500

  Értékelés: 4.6

  KOSADAKA Infinity 2500

  Az egyik legolcsóbb orsó a professzionális horgászathoz kapható tárcsák közül. Az orosz üzletekben 6500 rubelért vásárolható meg, és néha egy kicsit olcsóbb. De be kell látnia, hogy a gyártónak itt komoly egyszerűsítéseket kellett végrehajtania. Különösen nem használt karbon vagy más rendkívül könnyű, de robusztus anyagokat. Ennek eredményeként a termék súlya 290 g volt. Sok. Ha azt tervezi, hogy órákon át repül, akkor egy könnyebb súlyú jobb lenne.

  Nagyon alacsony ára ellenére (más professzionális orsókhoz képest), ez a tartozék rengeteg csapágyat tartalmaz. 10 golyóscsapágy biztosítja a fogantyú és az orsó legsimább, legpontosabb forgását. Továbbá, mindez szinte azonnali választ ad a rágcsálásra, függetlenül attól, hogy a hal a horogra akadt. Ebben a tekintetben nincs panasz a tárcsára. Minden csapágy jól védett, így minden időjárási körülmények között biztonságosan horgászhat. A ház és az orsó sem fél a nedvességtől, mivel gyártásukhoz alumíniumot használtak.

  Ennek a modellnek a megkülönböztető jellemzője a levehető fogantyú. Nem annyira könnyebb szállítani, mint inkább megbízhatóbb – egy láda sör, amely a pörgés körül hever, nem fogja eltörni a fogantyút. Ez is egy ritka tartozék, amely egy extra orsót tartalmaz. Alumíniumból készült, és a kapacitása megegyezik a főegységével. Amint azt már kitalálhattad, ezt az orsót különösen vékony vonalra tervezték. Ha a zsinór átmérője 0,3 mm, akár 100 m-t is fel lehet tekerni. Egyébként a csavarodásgátló görgő titán-nitrid bevonattal rendelkezik. A forgó rúd belülről üreges, de szinte lehetetlen megsérteni, hacsak nem próbálod szándékosan megtenni.

  Valószínűleg a legjobb választás azoknak, akik horgászversenyeken vesznek részt, de még nem értek el nemzetközi szintet. Ebben az esetben nem valószínű, hogy bármilyen hátrányt észlel. De készüljön fel a kar fáradtság, mert a könnyű tárcsa nem nevezhető.

  Előnyök

  • Tartalmaz egy tartalék orsót;
  • Hatalmas számú csapágy;
  • Optimális áttétel;
  • Nagyszerű súrlódó fék;
  • Nagy megbízhatóság.

  Hátrányok

  • Ez az orsó elég nehéz;
  • Nagyon vékony vonalhoz tervezték;
  • Az ár nem alacsony.

  A legjobb pergető orsók a spinninghez

  SHIMANO CALCUTTA 301

  Értékelés: 4.9

  SHIMANO CALCUTTA 301

  A minőségi pergető orsók sok pénzbe kerülnek. Például a SHIMANO CALCUTTA 301 esetében körülbelül 28 ezer forintot kérnek. Rubel. Ez a modell meglehetősen ritka. Japánban nagyon könnyű megtalálni, de Japánon kívül néhány horgászfelszerelést árusító online boltban is megtalálható.

  Ez a tartozék kívülről nem különleges. Ez az orsó alumínium házzal rendelkezik, és nincs átfestve. Érezni lehet a korróziógátló bevonatot – ez lehetővé teszi, hogy a tartozékot minden időjárási körülmények között használhassa. A kettős fogantyú igazán élvezetes a fogás – a gumírozott rész teszi a dolgát. Egyébként az orsót balkezes használatra tervezték. Ez nem olyan eset, amikor a terméket a fonórúd mindkét oldalára fel lehetne szerelni.

  Az ínyencek megmondják az igazat: a pergető orsók általában nehezebbek, mint más orsók. A súly itt is eléri a jelentős 325 g-ot. Amikor horgászni indulsz, nagyon gyorsan elfáradhatsz, ha állandóan egy calcutta orsót tartasz a kezedben. A termék azonban számos alkatrészt kapott, amelyeknek köszönhetően gyors és sima forgás és maximális megbízhatóság valósul meg. A tartozék egy görgős és négy golyóscsapággyal rendelkezik. Ez elég jó egy szorzónak! Van súrlódó fék is. És ez nagyon erős! A gyártó állítása szerint 7 kg-os terhelést is gond nélkül elbír! Ez azt jelenti, hogy ez az orsó akár nagy sósvízi halak fogására is használható. Ez a példány azonban még mindig nem nevezhető erőnek, mert 5,6:1 áttételű. Ez azt jelzi, hogy az orsó megpróbálja a lehető leggyorsabban felcsévélni a zsinórt, ahelyett, hogy a hal erős ellenállásával küzdene. Pontosabban, 75 cm horgászzsinór tekerhető fel a fogantyú egy fordulatával.

  A japán gyártó megértette, hogy alkotását nem fogják használni egy rendkívül vékony vonallal együtt, mert itt nagyon nagy halak fogásáról beszélünk. Ezért van elég nagy kapacitású orsó. Még ha a zsinór 0,29 milliméteres is, akkor is 210 métert lehet tekerni! Nagyszerű hír azoknak, akik jachton terveznek halászni.

  Előnyök

  • Nagy kapacitású orsó; Nagy kapacitású orsó; Robusztus ház;
  • A mechanizmus jól védett a nedvességtől;
  • Kiváló fékezés;
  • Optimális áttétel;
  • Nagyszámú csapágy;
  • Stabil forgás még nagy terhelés mellett is.

  Hátrányok

  • Tisztességes súly;
  • Nagyon magas ár.

  Abu Garcia Ambassadeur Classic C3 6500 CT Mag Pro

  Értékelés: 4.8

  Abu Garcia Ambassadeur Classic C3 6500 CT Mag Pro

  Ez egy újabb nagyszerű tekercs, lenyűgöző méretekkel. Sok riválisa közül az extra hosszú neve is kiemelkedik. Testének nagy része alumíniumból készült. A gyártó nem festette semmilyen színűre. Ehelyett csiszolt. Ennek eredményeképpen a tartozék gyönyörűen ragyog a napfényben, ami felvidítja a halászok hangulatát.

  Ez a modell két golyóscsapággyal rendelkezik. Nem sok, de elég ahhoz, hogy a pörgés zökkenőmentes legyen. És ez lehetővé tette a gyártó számára, hogy csökkentse az árcédulát. Ez az orsó 15 ezerért kapható. rubel. Ez még mindig nagyon jelentős összeg, de sok, nagy sósvízi halak fogására szolgáló orsó még ennél is többe kerül. Egy görgős csapágy. Azonban szinte minden modern orsó rendelkezik vele.

  Ez a termék 5,3:1 áttételnek felel meg. Ez azt jelenti, hogy a fogantyú egy fordulatával tisztességes mennyiségű zsinór tekerhető fel. Egyébként itt az egyik legtágasabb orsót használják. Egy 0,4 mm átmérőjű zsinórral akár 220 m zsinór is feltekerhető!

  Természetesen ez az orsó ellenáll a legkomolyabb halak ellenállásának is. A gyártó azt állítja, hogy a súrlódás 5 kilós terhelést képes elviselni. Egyébként a centrifugális féket mágneses fék egészíti ki. A tervezés összetettsége volt az, amely a legnagyobb hatással volt a termék költségeire. a zsinórt nem lehet kidobni az orsóból! Az azonnali megállító rendszer biztosítja, hogy a zsinór tökéletesen be legyen akasztva.

  Ez a megfizethető árú orsó általában sok évig tarthat. Ez a szorzó nem kivétel a szabály alól. Minden időjárási körülmények között használható. Az orsó nem fél a nehéz csaliktól sem. Röviden, ez egy nagyon jó választás annak, aki mélytengeri halászatra készül! Az egyetlen zavaró tényező a 465 grammos súlya. Világossá teszi, hogy nem valószínű, hogy hosszú ideig képes lesz tartani vele egy orsót.

  Előnyök

  • Egy tágas orsó;
  • Maximális megbízhatóság;
  • Optimális áttétel;
  • Jó védelem a nedvesség ellen;
  • Kényelmes fogantyú;
  • Ez egy nagy teherbírású orsó;
  • Két féket használnak.

  Hátrányok

  • Nagyon nagy súly;
  • Magas ár-érték arány;
  • Több csapágyat szerettem volna.

  DAIWA Mil
 • onaire 7HT Mag
 • Értékelés: 4.7

  DAIWA MIL<li></div><p>ONAIRE 7HT MAG” src=”/wp-content/uploads/2023/04/9451666198081-2418.jpg” height=”474″ title=”DAIWA MIL</p><li>ONAIRE 7HT MAG”><p>Az egyik legszebb patronos tárcsa. A teste részben kékre van festve, ami nagyon szokatlan egy ilyen tartozék esetében. A tekercs egy része is aranyban csillog. A fogantyú és néhány más rész pedig feketére van festve. Már a színek is arra késztetnek, hogy a vásárlás után azonnal ki akarja próbálni! Apropó, a DAIWA Mil megvásárlására</p><li>onaire 7HT Mag kell majd költeni mintegy 23 ezer. rubel.<p>A tekercs tervezésekor a mérnökök igyekeztek maximalizálni a hatótávolságot. Az eredmény egy olyan tartozék, amely lehetővé teszi, hogy a csalit a szörfözésen túlra dobják! A DAIWA nem bízza a kínaiakra ennek a modellnek a gyártását – a tartozék magas ára annak is köszönhető, hogy kizárólag a japán gyár szerelősoráról származik. A DAIWA MIL orsókat úgy tervezték, hogy a DAIWA MIL orsók megbízhatóságát nyújtsák, amelyek a legkisebb probléma nélkül pörgetik az orsót akár 30k orsóig. fordulatszám, ezáltal a lehető legmesszebbre vetve a horgot.</p><p>Mindig fennáll a veszélye annak, hogy dobás közben egy plusz zsinór leesik. De ez a helyzet itt ki van zárva. A vonalat a Magnofuge mágneses fékrendszer felügyeli. Függetlenül alkalmazkodik a mágneses ellenállásokhoz. Ez a rendszer numerikus vezérléssel is fel van szerelve, amely széles körű beállítási lehetőségeket biztosít. Mindez lehetővé teszi, hogy még a kezdők is, akik még nem sajátították el a dobás technikáját, gond nélkül használhassák az orsót. Ez a termék éjszakai halászatra is kiváló.</p><p>A funkciók széles arzenáljáról DAIWA Mil</p><li>Az Onaire 7HT Mag szerint ezt az orsót az európai horgászversenyek számos győztese használja. Ez az a tartozék, amely a leghosszabb dobótávolságot biztosította a rekordok szerint. És segít, hogy a lehető leggyorsabban felhúzzuk a sort. A tárcsa megfelel az 5,8:1 áttételnek. Egyetlen fordulatos fogantyúval rendelkezik, 70 cm-es horgászzsinór tekerccsel. Talán már maga is kitalálta!<p>Ha a termék belsejéről beszélünk, akkor egy görgős és öt golyóscsapágyat tartalmaz. Az orsó alumíniumból készült. Hihetetlenül könnyű, mert az orsó minden összetettségében csak 342 g-ot nyom!</p><p>Valószínűleg az egyik legjobb multiplikátoros tárcsa. Egyébként több színben is kapható. Különösen a fekete és piros színű változat létezik. Kár, hogy a tartozéknak ijesztően magas az ára. Emiatt nincs értelme megvenni, hacsak nem vesz részt nemzetközi horgászversenyen.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Stílusos megjelenés;</li><li>Továbbfejlesztett teljesítményfogantyú;</li><li>Rengeteg csapágy;</li><li>Nagy megbízhatóság;</li><li>Az intelligens fékrendszer bevezetése;</li><li>Van egy kapcsoló 21 egyéni dobási módhoz;</li><li>Jó kapacitású alumínium orsó;</li><li>Nagy vonali tekercselési sebesség.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nagyon magas költségek.</li></ul><h3>SHIMANO CARDIFF 401A</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=SHIMANO CARDIFF 401A

  Ez egy tipikus orsó balkezes használatra. A SHIMANO CARDIFF 401A nem kivétel a szabály alól. A tapasztalt horgászok minden igényét kielégíti. Az esetleges hiányosságokat csak a nemzetközi versenyeken részt vevő sportolók fogják észrevenni. De ezek az emberek általában valami drágábbat választanak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a termék SHIMANO olcsó – neki, hogy kérjen mintegy 10 ezer. rubel.

  Ez a modell egy görgő- és négy golyóscsapággyal rendelkezik. Ez a szám az orsó és a fogantyú forgását a lehető legsimábban teszi lehetővé. Ez megkönnyíti a csali messzebbre dobását is. Bár rekordot nem szabad remélni, mivel ez a tekercs nem nevezhető hosszú távú tekercsnek.

  Ezt a modellt leggyakrabban pisztráng- és lazachalászathoz használják. Ha hirtelen úgy dönt, hogy egy folyón használja, számíthat a csuka vagy harcsa sikeres harcára. A hordó használata során lehetetlen nem észrevenni a kivitelezés minőségét. Ez egy japán termék, nem meglepő!

  A Shimano azt állítja, hogy orsója teljes kontrollt biztosít a felszerelés felett dobás közben; és. Csapágyai is kifogástalanok; a legsúlyosabb terheléseknek is ellenállnak. És egy szabványos hátrameneti reteszelő rendszer megakadályozza az orsó véletlenszerű mozgását egy komoly, nem engedékeny halon, nem is beszélve az alkalmi megakadásról.

  A japán cég elég jó munkát végzett a forgatható fogantyúval. Jól illeszkedik a kézbe. A forgattyú is biztonságosan rögzül a hajtókerékben, gyakorlatilag kiküszöbölve a játékosságot.

  A szerkezet nagy része alumíniumötvözetből készült. A keretet öntéssel, míg az orsót hidegen kovácsolták. Más szénszál-erősítésű alkatrészek is kaphatók, Ci4 minősítéssel. Az eredmény 337 gramm súly. Nehéz könnyebb szorzótekercset találni!

  Hozzá kell tenni, hogy a termék áttételezése 5,2:1. Az itt használt orsó 270 m 0,35 mm átmérőjű horgászzsinór befogadására alkalmas.

  Előnyök

  • Nagyon alacsony súly;
  • Nagyszámú csapágy rendelkezésre áll;
  • Optimális áttétel;
  • Intelligens fékrendszer;
  • Kiváló vonalkapacitás;
  • Magas élettartam.

  Hátrányok

  • Magas költségek;
  • Nem sok kiigazítás.

  Okuma Classic Pro XPD-20Da

  Értékelés: 4.5

  OKUMA CLASSIC PRO XPD-20DA

  Az egyik legolcsóbb modell kiegészíti a pergető orsók listáját. Az áráról, amely 5 ezer. Már az orsó megjelenése is magáért beszél. Ez egy egyszerű kialakítás. Ne számítson szokatlan színekre – a tekercs fekete színű.

  Viszonylag alacsony ára ellenére a termék alumínium orsóval rendelkezik. Ennek az anyagnak a használata lehetővé tette a gyártó számára, hogy a súlyt 390 grammra csökkentse. Nyilvánvaló, hogy ez nem egy rekord. De a figyelmes olvasó már tudja, hogy vannak sokkal nehezebb szorzótekercsek is.

  A tapasztalt horgászok ismerik ennek a modellnek az elődjét, az Okuma Magda Pro 20 DX-et. Az új orsó nagyjából ugyanolyan kialakítású, így sok funkciója ugyanaz marad. Nagyon hasonlít a 30Da nevű modellhez – a különbség az alacsonyabb súly és sajnos a kisebb zsinórkapacitás. Pontosabban, az ide helyezett orsó 270 m horgászzsinórt tart, ha az átmérője 0,35 mm. Ez, azt kell mondanom, a legtöbb esetben elegendő lesz. Problémák csak a hajóról történő halászat során merülhetnek fel, amikor a felszerelést a lehető legtávolabb akarod küldeni magadtól. Továbbá nem a legjobb választás a lazachorgászok számára – neki vastagabb zsinórhoz való orsóra van szüksége.

  Ennek a modellnek 5,1:1 a sebességfokozata. Könnyen láthatja, hogy ez pontosan ugyanaz, mint az értékelésünk első felét alkotó ingyenes pörgettyűk. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan váltson át róluk egy szorzós modellre – nem kell megszokni a fogantyú eltérő forgási tempóját.

  Kellemes bónusz a vonalmérő. Azonban el kell ismerni, hogy szinte semmilyen hatással nincs semmire – sikeresen halat lehet tenni anélkül, hogy ez. A gyártó azt ajánlja, hogy az alkotását dugókkal és mini-tervezővel kombinálva használja – így szabadítja fel a teljes potenciált. Ezzel az orsóval édes és sós vízben is horgászhat. A tartozék megjelenése nagyon hosszú ideig tökéletes marad, mert itt sokkállóság és korrózióállóság valósul meg.

  Előnyök

  • Jó orsókapacitás;
  • Van egy vonalmérő;
  • nagy megbízhatóság;
  • Optimális áttétel;
  • Robusztus grafit súrlódó fékrendszer.

  Hátrányok

  • Nagyobb számú csapágyat szeretnék;
  • A vonalmérő lábakban van megadva;
  • Ezt a tárcsát nem lehet könnyűnek nevezni.

  A legjobb dobó orsó a spinninghez

  SHIMANO ALDEBARAN 15 51HG

  Értékelés: 4.9

  SHIMANO ALDEBARAN 15 51HG

  Amint azt már észrevehette, a japán SHIMANO cég különféle orsókat gyárt a spinninghez. Van egy dobótekercs is. Ezek közül valószínűleg a legjobb az ALDEBARAN 15 51HG. Ezt a modellt bal kézre tervezték, és ára 35 ezer forint. rubel. Nehéz megvásárolni Oroszországban – vagy rendelést kell leadnia, vagy japán webáruházat kell használnia, és nemzetközi szállításra kell számítania. Költségek – olyannyira, hogy ezt az orsót csak azoknak ajánljuk, akiknek már van hajójuk.

  Ez a modell 2015-ben jelent meg. Az árcédulája nem csak azért van, mert kompakt, hanem azért is, mert hihetetlenül könnyű. A japán gyártó úgy döntött, hogy magnéziumötvözetet használ a karosszériához. A bobot is filigrán módon csiszolta. Mindez az orsó súlyát jelentéktelen 135 g-ra csökkenti. Ezzel a tartozékkal addig tarthatja, ameddig csak akarja, és nem fog elfáradni.

  Úgy tűnhet, hogy egy ilyen könnyű tárcsa rendkívül megbízhatatlan. De tényleg, ez a tartozék nem okoz gondot a zord időjárás és a kemény munka elviselésében sem. Ne gondolja azonban, hogy az alkalmazott fék képes megtartani a vonalat, ha cápára vagy más rendkívül nagy halakra halászik. Maximális kapacitás, a gyártó szerint 4,5 kg. Ez a legtöbb helyzetben elég jó, függetlenül attól, hogy milyen horgászattal foglalkozik.

  Egy ilyen drága orsó nem nélkülözhette a rengeteg csapágyat. Itt egy görgős csapágyat akár kilenc golyóscsapágy is kiegészíthet, biztosítva a forgás maximális simaságát. Még meglepőbb a 7,4:1 áttétel. Ez ismét bizonyítja, hogy a terméket nem a nagyon nehéz halakra tervezték – hihetetlenül gyors vonalhúzásra van kiélezve, amikor a trófea nem áll ellen túlságosan ellen.

  Sajnos, az orsó minimális mérete nem tudott segíteni, de egy komoly hátrányt eredményezett. Ahogy sejteni lehetett, a vonalkapacitás hiánya miatt. Még ha a zsinór nagyon vékony is, akkor is csak 100 m-t lehet feltekerni. Az orsó ideális, ha minél messzebbre és messzebbre szeretne dobni.

  Az érdemei

  • Nagy megbízhatóság;
  • Nagyon gyorsan feltekeri a horgászzsinórt;
  • Apró méret és súly;
  • Kényelmes fogantyú;
  • Nagyszerű pörgés simasága.

  Hátrányok

  • Kis vonalkapacitás;
  • Hatalmas költség;
  • Különösen vékony vonalat igényel;
  • Ritkán kapható Oroszországban.

  Abu Garcia Revo Toro Beast 50

  Értékelés: 4.8

  ABU GARCIA REVO TOROBEAST 50

  Nagyon drága orsó, de hihetetlenül gyors. Az orosz üzletekben az interneten az interneten mintegy 23 ezer embert kérdeztek. RUB. A termék megjelenése pedig tiszteletet ébreszt. Nyilvánvaló, hogy a gyártó nem véletlenül eszi a kenyerét és a vajat. Egy görgőscsapágyat és hét golyóscsapágyat tartalmazó, okos kialakítással rendelkezik. Mindegyik időjárásálló, így viharban is lehet horgászni – feltéve, hogy nem sodorja ki a tengerre a víz.

  Ezt az orsót elsősorban sósvízi halászatra tervezték. De néhányan rendszeresen használják, amikor tavon vagy folyón horgásznak. Ebben az esetben még egy küzdő csukával is megküzdhetsz. A halakat pillanatok alatt kihúzzák, mivel a tartozék megfelel a 6,2:1 áttételnek. Néhány fordulat a fogantyúval, és a trófeát kivesszük a vízből! A fogantyú a lehető legsimábban forog, és az orsónak nincs panasza! Csapágyak a trükk.

  Ha belegondolsz, az Abu Garcia Revo Toro Beast 50 fő jellemzője még mindig nem az orsó sebessége. Vonzó erőfeszítés – ezért hajlandóak egyes halászok ilyen hatalmas összeget fizetni ezért az orsóért. Az a tény, hogy 11,3 kg! Valójában egy ilyen paraméter lehetővé teszi, hogy bármilyen halat kihalásszon, egészen a pisztráng hatalmas példányaiig. Biztos lehet benne, hogy nem a tartozék fékezési képességei korlátozzák, hanem az Ön által használt vezeték.

  Természetesen, ha nagy halakkal horgászunk, nincs értelme nagyon vékony zsinórt használni. Ezért a gyártó Abu Garcia Revo Toro Beast 50 lehetővé teszi, hogy egy 0,35 mm átmérőjű zsinórt tekerjen fel, és hossza 190 m. Azt hiszem, ez a vonalkapacitás elég jó a hosszú távú dobáshoz vagy búvárkodáshoz egy hajóról valahol.

  Vitathatatlanul az egyik legjobb dobótekercs, ami kapható. Az egyetlen panasz itt a súlya. A 385 g azonban elfogadható értéknek tűnik egy pörgettyűs számára. Bár el kell ismernem, hogy ez az orsó lehetne még könnyebb is. Ehhez a gyártónak elég volt ahhoz, hogy a test létrehozásához nem alumíniumot, hanem modernebb kompozit anyagokat használjon.

  Előnyök

  • Rengeteg csapágy;
  • meglehetősen kis méret;
  • Tisztességes vonalkapacitás;
  • Nagy orsósebesség;
  • Hatalmas húzóerő;
  • Maximális megbízhatóság.

  Hátrányok

  • Az orsó lehetett volna könnyebb is;
  • Magas költségek.

  DAIWA Tat
   a SV TW 103XSL

  Értékelés: 4.7

  DAIWA Tat<ul></div><p>a SV TW 103XSL” src=”/wp-content/uploads/2023/04/2161616666198081-3618.jpg” height=”410″ title=”DAIWA Tat</p><ul>a SV TW 103XSL”><p>Ez az orsótekercs többféle változatban kapható. Elsősorban a vonalkapacitásban különböznek egymástól. Léteznek jobb- és balkezes változatok is (a típusnév végén található R és L betűkkel jelölve). Az általunk fontolóra vett változat balkezes, ami a jobbkezes horgászok számára lesz a legkényelmesebb. Ami a zsinórkapacitást illeti, 0,31 mm-es zsinórátmérővel akár 90 m hosszú zsinór is feltekerhető. El kell ismerni, hogy ez nem sok. Ez az orsó nem azoknak való, akik a lehető legmesszebbre szeretnének dobni.</p><p>A sor csak úgy felgöngyölítjük, nincs időnk. Az orsó áttételezése 8,1:1! Ha a hal kevés ellenállást tanúsít, néhány másodperc alatt kihalászható a vízből! A probléma azonban az lenne, ha egy pisztráng kapás lenne. Sajnos, ez a modell nem ilyen nagy halak könnyű halászatára készült. De ez nem jelenti azt, hogy az orsó nem alkalmas erre az esetre! Fékje 6 kilogrammos terhelést képes elviselni, ami elég tisztességes.</p><p>Apró mérete ellenére a tartozék egy görgős és hét golyóscsapágyat tartalmaz. Ezek lehetővé teszik, hogy az orsó és a fogantyú a lehető legsimábban forogjon. Meg kell jegyezni, hogy mindegyikük korrózióvédett, így nem kell félni, hogy rossz időben is halászhat. És a minimális méret nem tudott segíteni, de befolyásolja a súlyt. Akár hiszi, akár nem, az orsó alatti mérleg mindössze 200 g-ot mér. Ha könnyű pörgést kap, akkor bármilyen hosszú ideig a kezében tarthatja! Meglepő módon az orsó építésénél nem használtak szén-dioxidot – a minimális súlyt még alumíniummal is el lehetett érni.</p><p>A gyártó saját gyártmányát TWS vonalvezetési rendszerrel szerelte fel. Minimálisra csökkenti a zsinór súrlódását a horgászzsinóron. A tisztességes dobási távolságot a fent említett csapágyak tovább növelik. A fékrendszer szénszálas alátétekből áll. Tökéletes ellenállást biztosít a halak birkózásakor.</p><p>DAIWA Tat alkotók</p><ul>A SV TW 103XSL kijelenti, hogy termékük jig és twisting horgászathoz ajánlott. A halász maradhat a szárazföldön vagy a csónakban.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Minimális méret és súly;</li><li>Nagyon sok csapágy;</li><li>Kényelmes fogantyú;</li><li>Kiváló védelem a nedvesség ellen;</li><li>Jó fékrendszer;</li><li>Ötletes zsinórrakodási rendszer;</li><li>A lehető leggyorsabb vonaltekercselés.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Szeretnék több vonalkapacitást;</li><li>Magas költségek.</li></ul><h3>RYOBI Pluma</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=RYOBI PLUMA

  Hagyományosan a rangsor zárja az egyik legolcsóbb tárcsák spinning. Az orosz internetes boltokban 5-6 ezer forintot kérnek egy 0,3 mm átmérőjű horgászzsinórért. rubel. És ez a tartozék két változatban kapható – mindenképpen vegye figyelembe, hogy. A kezükre tervezett kezek tekintetében különböznek egymástól. A balkezes, érdekes módon, valamivel drágább. Ha balkezes felhasználó vagy, szerencséd van – spórolhatsz egy kis pénzt. Ha persze találsz egy jobbkezes példányt, mert ez elég ritka.

  A japán RYOBI cég még a Szovjetunióban is ismert volt. Termékeik csak egyre jobbak lettek. Ha konkrétan a Pluma nevű modellről beszélünk, akkor a robusztusság és a tartósság jellemzi. Ez az orsó könnyű ötvözetből készült, így sem az édes, sem a sós víz nem árthat neki. Mondanom sem kell, hogy nem nélkülözheti a flyback stopper, amely szinte azonnal működésbe lép. Ami a sebességfokozatot illeti, a 7,1:1 azt jelenti, hogy az orsó lehetővé teszi a vonal őrült gyors tekercselését. Biztosan tetszeni fog mindenkinek, aki nem akar túl sok időt tölteni a halakkal való küzdelemmel.

  Nem minden viszonylag olcsó casting orsó képes a lehető legsimábban felpörgetni a vonalat. Szerencsére ez itt nem probléma. Épp ellenkezőleg, a japán gyártó még túlzásba is vitte! Egy görgőscsapágyat és tíz golyóscsapágyat épített be alkotásába! Kétségtelen, hogy ez egy rekord! Érdekes módon a csapágyak száma nem befolyásolta a súlyt. Valahogy megmagyarázhatatlan módon a japánoknak sikerült 165 grammra csökkenteniük. Kiderült, hogy a RYOBI Pluma a legkönnyebb a felülvizsgálatunkban.

  Mondanom sem kell, hogy ennek az orsónak nincs problémája az egyenletességgel. Összesen 200 m 0,235 mm átmérőjű horgászzsinór fér fel az orsóra. De természetesen sok halász egy megfizethetőbb, 0,3 mm átmérőjű vonalat választ, amely esetben a hossza nem haladhatja meg a 130 m-t.

  Röviden, ez egy nagyszerű orsó, amely mind az orsó, mind a test alumíniumból készült. Az egyetlen panasz az anyag minimális vastagsága. Ezáltal a fogantyú gyengének tűnik, és bizonyos körülmények között hajlani kezd. De nem törik el, így nem kell aggódni.

  Az előnyök

  • Nagyon hosszú dobás;
  • Szinte semmi zaj;
  • Rengeteg csapágy;
  • Rendkívül alacsony súly;
  • Nagy áttétel;
  • Jó szeletkapacitás.

  Hátrányok

  • Az ár nem mindenkinek fog megfelelni;
  • Vannak fejlettebb fékrendszerek is;
  • A fogantyú terhelés alatt hajlani kezd.

  Következtetés

  Ez a legjobb orsók listája. Így már csak annyi a dolga, hogy eldöntse, melyik modellre szavazzon. Tehát menj a horgászstílushoz, amit kedvelsz. Azt is el kell fogadnia, hogy a legjobb orsók meglehetősen drágák. Hozzátesszük, hogy az ilyen áruk egyik legjobb gyártója a SHIMANO vállalat. Talán a kerékpárfékekről és a váltókról ismeri – azokat is ez tervezi.

  Olvasson tovább  12 legjobb akvarell ceruza készlet
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: