19 a legjobb akusztikus gitárok közül

Úgy döntött, hogy megszerezze első akusztikus gitárját? Készüljön fel a nehéz döntésre. Bármelyik zeneboltban több tucat különböző gitárt találsz. Honnan tudod, hogy melyik illik hozzád a legjobban?? Ez a cikk erre a kérdésre ad választ. Átnézzük a lehetőségeket, és egy gyors áttekintést adunk arról, hogy mi számít most a legjobb gitárnak. Ez a minősítés nemcsak a professzionális modellekre összpontosít, amelyek nagyon drágák, hanem a kezdőknek szánt gitárokra is.

Hogyan válasszunk egy akusztikus gitárt?

Még azoknak a zenészeknek is vannak bizonyos nehézségeik a gitár kiválasztásakor, akik már évek óta a szakmájukban vannak. Mivel minden gitár más és más, nem a teljesítménye, hanem a hangja alapján kell megítélni egy gitárt. Tehát nem árt elmenni egy igazi boltba, ahol megérintheted a gitárt és játszhatsz rajta. Ideális esetben az akusztikus gitár kiválasztása a következő lépéseket követi:

 1. Költségvetés– Fontos lépés, amely befolyásolja, hogy milyen jó gitárt vásárol. Jobb, ha előre tudod a hozzávetőleges árát, különben fennáll a veszélye, hogy minden egyes fizetéssel egyre drágább akusztikus gitárt akarsz vásárolni. Egyébként nem kell megtanulni egy olcsó hangszeren játszani. Ha tehát sok pénzed van, válassz a drágább gitárok közül – sok évig fog tartani.
 2. Válasszon országot és márkát– Próbáljon meg nem a hazai gitárok felé nézni, a mi gyáraink értelmesen csak klasszikus gitárokat tudnak készíteni, és akkor is csak bizonyos fenntartásokkal. Az ideális hangszereket japán és amerikai cégek gyártják. Biztosan elégedett leszel egy Yamaha vagy Ibanez akusztikus gitárral, különösen a Yamaha vagy az Ibanez gitárral. A német, cseh és koreai gitárok is nagyszerűen szólnak.
 3. Anyagválasztás– Minden gitár fából készül. És végül, de nem utolsósorban, a felső fogólap és az oldalak különböző anyagokból készülhetnek. Nem lehet megmondani, hogy egy adott fa jobb vagy rosszabb – a belőle készült gitárok másképp szólnak. A lucfenyő például dübörgő, ropogós és ütős hangzást eredményez. Az oldalak és a hátlapok készülhetnek mahagóniból, juharból vagy rózsafából – ezek mindegyike más-más hangzással rendelkezik. Ezt csak akkor tudod felmérni, ha már a kezedben tartod a gitárt.
 4. Nézze meg az építési minőséget– a végső szakasz. Ideális esetben a gitárt vásárlás előtt érdemes kipróbálni. Mérje fel a test vastagságát – tisztességesnek kell lennie, különben a hangszer ijesztően törékeny lesz. Ne feledje, hogy vegye fel a gitárt, mint egy sörétes puska, a testet használva, mint egy állományt. Így megnézheted a nyak síkját, hogy biztosan vízszintes legyen. Egyébként, ha a nyak a testhez van ragasztva, a bund és a húr közötti távolságot úgy ítélje meg, hogy az ne legyen több, mint 4-5 mm.

Valójában egy akusztikus gitár kiválasztása sok más finomsággal is jár. De a cikkünk a kezdőknek szól, és számukra a fentiek elegendőek lesznek. A tapasztalt zenészek egyenesen a cikk második részére ugranak, amely a legjobb gitárokról nyújt információt, amelyek elég magas árcédulát kóstálnak.

Melyik gitár a jobb: a klasszikus vagy az akusztikus??

Az ősrégi kérdés. Sokan rendszeresen megkapják ezt a kérdést. Miért nem veszel klasszikus gitárt akusztikus helyett?? Miben különböznek? Nos, járjunk a végére a dolognak.

A klasszikus gitár felépítése a spanyol gitáréhoz hasonló. Ezért nevezik rendszeresen spanyol gitárnak. Széles nyakú, nylonhúrokkal. Emellett ennek a gitárnak keskenyebb a teste, így az így kapott hang tompább.

Az akusztikus gitár acélhúrokkal rendelkezik, hangja sokkal rezonánsabb és gazdagabb. Ennek a gitárnak hosszabb és keskenyebb nyaka van. Az akusztikus gitár teste valamivel nagyobb.

Valószínűleg már rájöttél, hogy lehetetlen azt mondani, hogy az egyik gitártípus jobb, mint a másik. Sok hivatásos zenész választja az akusztikus gitárt. De ez nem jelenti azt, hogy nincs olyan, aki nem kedveli a klasszikus gitár hangzását. Ami pedig a felépítését illeti, egyesek talán a klasszikus változatot találják kényelmesebbnek (különösen az alacsonyabb emberek számára). A klasszikusokat is a legkönnyebb játszani az overdrive-on.

Legjobb akusztikus gitárok

Jelölés székhely termék neve ár
Legjobb értékű akusztikus gitárok 1 YAMAHA F-310 8 990€
2 ENYA EA-X1 12 990€
3 FENDER ESC80 TERMÉSZETES KLASSZIKUS 3/4 9 100€
4 MARTINEZ FAW-702 B 6 350€
5 Colombo LF-3800CT SB 4 190€
A legjobb akusztikus gitárok a középárszegmensben 1 CRAFTER D-7/N 32 150€
2 SIGMA 00M-15 32 990€
3 FENDER CD-60S BLK 19 800€
A legjobb professzionális akusztikus gitárok 1 IBANEZ AE900-NT 236 000€
2 GIBSON J-35 ANTIK TERMÉSZETES 104 300€
A legjobb klasszikus akusztikus gitárok 1 ANTONIO SANCHEZ S-1005 CEDAR 31 072€
2 CORT AC250 NAT 9 950€
3 EPIPHONE PRO-1 CLASSIC 10 700€
A legjobb akusztikus gitárok, mint pl 1 IBANEZ PF17-LG DREADNOUGHT 48 000€
2 Crafter MD-40/N 21 200€
A legjobb elektroakusztikus gitárok 1 YAMAHA SLG200S TBS 52 900€
2 CRAFTER HI
 • TE-DE SP/VTG
 • 39 282 €
  3 SIGMA DMC-15E 42 890€
  4 IBANEZ PF15ECE-TBS 20 600€

  A legjobb olcsó akusztikus gitárok

  YAMAHA F-310

  értékelés: 4.8

  YAMAHA F-310

  Nagyszerű belépő szintű eszköz. Csak 10kért. RUB. kapsz egy akusztikus gitárt neves japán gyártótól. A hangszer fedőlapja lucfenyőből készült, a legolcsóbb és legkönnyebben megmunkálható fából. A gitárnak tisztességes hangja van, ahogy a gyártó állítja, és még a hangulat legfinomabb árnyalatait is képes megragadni. Ne feledkezzünk meg a szemet gyönyörködtető formatervezéséről: a készülék minden, csak nem hétköznapi vagy általános.

  A japánok megpróbálták kissé csökkenteni a test mélységét és a furat hosszát. Ez szinte semmilyen hatással nincs a hangminőségre, de sokkal kényelmesebbé vált a lejátszás. Az alsó hangfal és az oldalak merantiból készültek. Rózsafa fogólap. Gyakorlatilag lehetetlen panaszkodni a teljesítmény minőségére.

  Nem lennénk egy online magazin Expertology, ha nem figyelmeztetnénk a hiányosságokra. Annak ellenére, hogy a hangszer szerepel a rangsorunkban, készüljön fel egy olyan gitárra, amely nagyon különleges hangzást ad. A magas hangok túl erősek, míg a mélyek szinte hallhatatlanok. Ha jó a zenei hallása, keressen egy kiegyensúlyozottabb modellt. A véleményekben is említették a küszöb magas alsó magasságát – a dübel beállítása ezt megoldhatja, de nem teljesen.

  Előnyök

  • Alacsony költségek;
  • Minőségi kivitelezés;
  • Szép design;
  • Kényelmes kezelés;
  • A legjobb orosz üzletek.

  Hátrányok

  • Javasoljuk, hogy az alsó faanyagot egy kicsit borotválja meg;
  • Ez vonatkozik a felső kategóriára is.

  ENYA EA-X1

  Értékelés: 4.7

  ENYA EA-X1

  Egy másik akusztikus gitár, amely a “western” típusba tartozik. Ami megkülönbözteti a fenti verziótól, az a KOA HPL mintával ellátott felső bund, az oldalak és a hátsó bund. Valójában az egész nagynyomású laminált. Az alkalmazás módja egyszerű és olcsó, de nem valószínű, hogy hosszú évekig tökéletesen megmarad.

  Ennek a modellnek az átlagos ára az orosz üzletekben 13 ezer rubel. dörzsölje:. Nem rossz, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a hangszerhez tok is jár. Egyes online boltok tartalék húrokat, pengetőt és szíjat is biztosítanak. De térjünk vissza magához a gitárhoz. A fogólap és a farokrész ébenfa technológiával készült. A húrok fekete acélból vannak öntve. A fogólapot viszont mahagóniból készítették. Ami a hangzást illeti, aligha fog meglepődni. A kínaiak még nem tanulták meg, hogyan kell tökéletes hangszert készíteni, így az egyik darab hangzás szempontjából nagyon kiegyensúlyozott lehet, a másik pedig magas vagy mély frekvenciákra mehet. Nem minden példány rendelkezik magas minőségű kézművesmunkával. Ezért érdemes óvatosan vásárolni egy akusztikus gitárt egy online boltban.

  Előnyök

  • Gyönyörű design;
  • Olcsó;
  • A hangzás minden kezdőnek megfelel;
  • Egy tokkal, és leggyakrabban más ajándékokkal együtt érkezik;
  • A gitárra nincs hatással a páratartalom és a hőmérséklet változása.

  Hátrányok

  • A tökéletes megjelenés nem tart sokáig;
  • a hangzás nagyon eltérő lehet egyik gitárról a másikra.

  FENDER ESC80 TERMÉSZETES KLASSZIKUS 3/4

  Értékelés: 4.7

  FENDER ESC80 TERMÉSZETES KLASSZIKUS

  Ahogy a neve is sugallja, ez a gitár 3/4-es méretű. Az is könnyen belátható, hogy a hangszer a klasszikus hathúros típusba tartozik. A gitár hangszedő nélkül érkezik, mint a legtöbb vizsgált modell a minősítésünkben.

  Az alacsony ár ellenére a hangszer hangja kiegyensúlyozott. A hang telítettségre sem lehet panasz. A gitár felépítését tekintve szinte semmit sem lep meg. A vásárlónak hagyományos, lucfenyőből készült felső fedélzetet kínálnak. A testhez és az alsó deszkához agathist használtak. Mindez kellemes felhangokat eredményez. Egyes modellekben több a magas, mint a mély hang. Ezt a gitárt akár egy gyermek is használhatja, a kis méretének köszönhetően nem lesz túl nagy a méretéhez képest.

  A rezonátor lyuk ezen a modellen eredeti kivitelben van. Elégedett lehet az egész felső fedélzettel, különösen a fekete díszítéssel. De ez a gitár nem nevezhető figyelemre méltónak. Még a mahagóni fogólap sem különleges. Igen, rózsafa furnért használ. De melyik modern akusztikus gitár ne büszkélkedhetne ezzel?? Egyszóval ez egy tipikus hangszer, amelyet hazánkban nagyon kevés pénzért árulnak (bár nem túl olcsó). Ideális azok számára, akik először vásárolnak gitárt. Csak egy jó hangszeres mikrofont kell venned, és máris írhatod az első dalaidat!

  Előnyök

  • Csökkentett méret;
  • Hagyományos rugós rendszer;
  • A teljes készlet egy tokot is tartalmaz;
  • Elég magas színvonalú felépítéssel rendelkezik;
  • Jól néz ki;
  • Alacsony ár.

  Hibák

  • A dizájn nem nevezhető emlékezetesnek;
  • A basszusválasz nem erős.

  MARTINEZ FAW-702 B

  Értékelés: 4.6

  MARTINEZ FAW-702 B

  Nincs kedvem akusztikus gitárt vásárolni a szokásos világos színekben? Ebben az esetben fontolja meg a MARTINEZ FAW-702 B. Ez a hangszer nemcsak a mélyfekete színű test, hanem a nagyon alacsony ár miatt is bekerült a minősítésünkbe. 6 000-et költeni egy gitárra. RR. Még sok diák is képes lesz. Teljesen elégedettek lesznek mind a tervezéssel, mind a kivitelezéssel.

  Ez a hathúros gitár 20 bundot kínál. Felső fedélzete lucfenyőből készült, ahogy azt sejteni lehetett. Agathis-t használtak az akusztikus karhoz és a hangfalhoz. A hangszer mahagóni fogólapot is tartalmaz. Rózsafa borítással egészül ki, amelyen a húrok és az összes jelölés jól látható. A fogólap rózsafa.

  Kínában készült gitár. De ez szinte minden belépőszintű modellről elmondható. Nem a vegyészek és az amerikaiak nagyon kis pénzért árulják termékeiket. Azonban még egy kínai gitár is elég jól szólhat. Az is benyomás, hogy ez az eszköz elég hosszú ideig fog szolgálni. Ha azonban pénzt akarsz keresni a zenéddel, hamarosan észreveszel némi egyensúlytalanságot a hangzásban, és egy bizonyos plafont, amelyet a gitár nem képes áttörni. Ebben az esetben javasoljuk, hogy a MARTINEZ FAW-702 B készüléket cserélje le egy professzionálisabb modellre.

  Előnyök

  • A test fekete színe;
  • Vannak olyan változatok, amelyeknél a hangfal színe eltérő;
  • Nagyon alacsony ár;
  • Tömör fogólap;
  • Számos zenei boltban kapható.

  Hátrányok

  • Nem nevezhető tökéletesen kiegyensúlyozottnak;
  • Takarékos felszerelés.

  A Colombo LF-3800CT SB

  Értékelés: 4.5

  Colombo LF-3800CT SB

  A legtöbb költségvetés akusztikus gitár a mi értékelésünkben. A többi fentebb vizsgált eszközhöz hasonlóan a “nyugati” típushoz tartozik. Ez a modell különbözik néhány versenytársától a 21 bundos ajánlatokkal. Emellett nem minden gitár büszkélkedhet mészkőből készült fenéklemezzel. Tudnia kell azonban, hogy ez nem hátrány vagy előny. Ez csak a termék egyik jellemzője, amelyet nem szabad előítéletekkel illetni.

  A Colombo LF-3800CT SB már 4 ezer forintért kapható az orosz boltokban. Rubelek. És ez a legszebb gitár ebben az árkategóriában. A felső fedélzet “csíkos sunburst” színű. Hogy hosszú ideig megőrzi-e tökéletes megjelenését, arra még nem született válasz. De nem valószínű, hogy egy ilyen gitárt egy életre vásárolnak.

  A basszuslemez és a fenéklemez szintén hársfából készült. Mahagóni fogólapot tartalmaz rózsafa furnérral. A gitár súlya kb. 2 kg és természetesen Kínában készült.

  Ha elolvassa a Colombo LF-3800CT SB véleményét, a gitár csak pozitív benyomásokat kelt. Ez azonban egy olyan eset, amikor az egyik darab a másiktól nagyon is eltérhet. Vannak olyan hibás darabok is, amelyek nagyon rossz minőségűek, és amelyeket még a kezdő zenészek sem fognak értékelni. Ezért javasoljuk, hogy ezt a gitárt csak offline boltban vásárolja meg, hogy értékelni tudja, mielőtt pénzt adna érte. Az online boltban történő vásárlás saját felelősségre történik!

  Előnyök

  • Egyenes nyak 21 bundon;
  • Az összeszerelés kiváló minőségű;
  • Nagyon alacsony ár;
  • Feltűnő design;
  • Szép hang.

  Hátrányok

  • Messze nem a legjobb húrok a készletben;
  • Néhány gitár hibás.

  A legjobb akusztikus gitárok a középárszegmensben

  CRAFTER D-7/N

  Értékelés: 4.9

  CRAFTER D-7

  Ha hosszú ideig szeretne vásárolni egy gitárt, akkor néhány tízezer rubelt kell költenie. Különösen kiváló választás a CRAFTER D-7/N, egy hangszer, amely 30-32 ezer forintba kerül. Rubel. Ez a gitár jön egy szürke gitártáskában. Maga a gitár természetes fa hangzással rendelkezik. A hangszer nagy értékét jelzi, hogy a felső fedélzete tömör cédrusból készült. Ez a modell is mahagóni felhasználásával készült. Ez utóbbinak köszönhetően ez a gitár olyan húros és viszkózus hangzással büszkélkedhet, amely egyszerre úgy tűnik, hogy beborítja Önt.

  A terméknek keskeny nyaka van, így az ujjak nem ajánlottak a gitáron való játékhoz – helyette plektrumot kell használniuk. A szerelés itt hagyományos “fecskefarok” formájában történik. Ebben a tekintetben a CRAFTER D-7/N nem sokban különbözik a többi “nyugati” formájú gitártól. A fogólap indiai rózsafa fogólapot tartalmaz, amely a végtelenségig tart. Hogy befejezzem a gitár megjelenéséről való beszédet, nem hagyhatom figyelmen kívül a gitár testén lévő csillogó és irizáló betéteket.

  Ez a hangszer Dél-Koreában készült. A kivitelezés minősége – dicséretre méltó. Ez nem csak a vizsgálat, hanem a mérlegelés során is elmondható – a gitár elég nehéz.

  Előnyök

  • A gyártó tokjával együtt;
  • Nagyszerű hangzás;
  • Vannak krómozott hangszedők;
  • A matt felületet használják;
  • Gyönyörű megjelenés;
  • Jó húrokat tartalmaz.

  Hátrányok

  • Egyesek azonban unalmasnak találhatják ezt a dizájnt.

  SIGMA 00M-15

  Értékelés: 4.8

  SIGMA 00M-15

  Egy másik gitár a mi értékelésünkben, ami 30k körül kerülne neked, ha megvennéd. RUR. Kínában készült. De a kivitelezés minősége itt jelentősen magasabb, mint a cikk első részében ismertetett kínai gitárok esetében. A felső lemez csontból készül. A felső hangfal tömör mahagóniból készült. A test és az alsó hangfal ugyanabból az anyagból készült. Ez az anyag lehetővé teszi az alkotók számára, hogy sima hangzást érjenek el – a gitár nem megy sem az alsó, sem a felső frekvenciákon. A mahagóni fogólap szintén hozzájárul a dallamos hangzáshoz.

  Rézhúrokkal érkezik. A hangolás az öntött krómozott billentyűkkel történik, amelyek szimmetrikusan helyezkednek el egymáshoz képest. Van egy 645 mm-es skála is. Felső sínszélesség 42,9 mm. A bundok megfelelően vannak utasítva pontokkal.

  Röviden, ez egy sokoldalú hathúros gitár. Alkalmas tanulásra és rendszeres zenei gyakorlásra is. Talán nem csak olyan szakemberek számára lesz vonzó, akik soha nem néznek kínai gitárokat.

  Az érdemek

  • A testet átlátszó lakkréteggel vonják be;
  • Öntöttvas csákányok;
  • Csontküszöbök;
  • A hangzás jó;
  • Elég jó húrokat tartalmaz.

  Hátrányok

  • Tok nélkül érkezik;
  • Nem minden darab tartós.

  FENDER CD-60S BLK

  Értékelés: 4.8

  FENDER CD-60S BLK

  Már kevésbé drága gitár, ára az orosz üzletekben körülbelül 20 ezer dollár. Rubel. A feketére festett hangszerek szerelmeseinek készült. Gazdasági megfontolások miatt a hangszerkészítőnek tömör lucfenyőt kellett használnia. Ami a fejtámlát és a háttámlát illeti, mindkettő mahagóniból készült.

  A gitár teste dreadnought formájú. Ez nem “nyugati”, amelyhez az olcsóbb hangszerek tartoznak. És ez azt jelenti, hogy a hangzás más. A fogólap 20 bundot tartalmaz, és a profilja lekerekített élekkel rendelkezik. A gyártó azt állítja, hogy alkotása ideális bármilyen játékstílushoz, a feszes hangzástól a kellemes overdrive-ig. A zenészek élvezik a kiegyensúlyozott hangzást, sok középtartománybeli frekvenciával.

  Természetesen a FENDER CD-60S BLK gitár nem tökéletes. A fogólap műanyagból készült. Ilyen árcédula mellett azonban érthető, hogy a hangszer nem a legjobb anyagokat használja.

  Előnyök

  • Krómozott pengetőfejek;
  • Kényelmes fogólap forma;
  • Nem túl drága;
  • Kiegyensúlyozott hangzás;
  • Elegáns megjelenés;
  • Jó húrokat tartalmaz.

  Hibák

  • A bordák műanyagból készültek;
  • A lucfenyő fedélzet nem mindenkinek való;
  • tok nélkül érkezik.

  A legjobb professzionális akusztikus gitárok

  IBANEZ AE900-NT

  Értékelés: 4.9

  IBANEZ AE900-NT

  Ez egy másik szint. Ez a gitár egy elektromos akusztikus gitár. Tehát akusztikus hangszedővel rendelkezik, ami sokkal könnyebbé teszi a zenei felvételt – nem kell kiváló minőségű mikrofont keresnie. Külsőleg ez a hangszer szinte semmiben sem tűnik ki. Ha távolról nézed, úgy néz ki, mint egy közönséges akusztikus gitár több tízezer rubelért. Csak akkor láthatjuk a különbségeket, ha alaposan megnézzük a műszert. De még ezek után sem hinnéd el, hogy egy ilyen gitárt 230 ezerért árulnak. RUB.

  Ez a modell mahagóni fogólappal rendelkezik, szatén kivitelben. Csont küszöböket és rózsafa betéteket is használnak. Ami a hanglapot illeti, az rózsafából készült, míg az elülső Sitka fenyőből. A kellemes megjelenést kiegészíti a juhar intarziás rozetta. Nem is beszélve a krómozott szerelvényekről, amelyek fényesen ragyognak a koncertterem fényeiben.

  651 mm-es skálával és IBANEZ T-bar hangszedőkkel, kiegészítve egy IBANEZ Custom előerősítővel. Összességében ez egy szép hangszer egy elegáns tokban. Ez a modern modell a minőségi anyagokat és a csúcsminőségű elektronikát ötvözi. Vegye figyelembe, hogy a felső fedélzet fényes felületű – a gitárt óvatosan kell kezelni, különben fokozatosan megkarcolódik. De ne ijedjünk meg, csak éles tárgyakkal lehet átütni a lakkot.

  Előnyök

  • Tökéletes kivitelezés;
  • Előerősítővel rendelkezik;
  • A gitár piezo hangszedővel van felszerelve;
  • Csontküszöbök;
  • Krómozott hangszedők;
  • Gyönyörű megjelenés;
  • Viszonylag könnyű.

  Hátrányok

  • Nagyon magas ár.

  GIBSON J-35 ANTIK TERMÉSZETES

  Értékelés: 4.8

  GIBSON J-35 ANTIK TERMÉSZETES

  Egy másik elektroakusztikus gitár a mi értékelésünkben, de sokkal alacsonyabb áron. Körülbelül 150k. RUB. A zenész egy gyönyörű hangszert kap a Sitka lucfenyőből készült felső lemezzel. A mahagóni kagylót és a hátlapot is meg tudja majd vásárolni. A nyak ugyanebből a fából készült. Fafurnérral borított fogólapja rózsafa, így gyakorlatilag megegyezik olcsóbb társaival. És miért kellene megváltoztatni?? A rózsafa tartós anyag, ezért szeretik a gitárkészítők.

  A fogólapon 20 intarziás pont található. Az ide szerelt felső sín szélessége 44,5 mm. Egy profi zenész azonnal észreveszi a vintage X-rugós rendszert. Közelebbről megvizsgálva a ’90-es évek óta történt néhány javulás. És lényegesen jobban hangzik, mint a néhány évtizeddel ezelőtti hangszerek.

  Az akusztikus hangszeren a zene meghajtására az LR Baggs VTC hangszedőt használják. A gitár további jellemzői a kézzel vágott híd és a speciális olajjal való impregnálás. A nyakpárnát is impregnálták, ami tovább növeli annak hosszú élettartamát. A gyártó azt is állítja, hogy az új olajösszetétel javítja a fa természetes rezgését. Röviden, nehéz hibázni a Gibson híres, lekerekített vállú, fuvolafejű gitárjának modern megfelelőjét.

  Előnyök

  • Vintage rugós rendszert használ;
  • A fogólap élei lekerekítettek;
  • Nagyszerű hangfelvétel;
  • A gitárt speciális olajjal impregnálják;
  • Tökéletes fényes kivitel;
  • Figyelemre méltó hangzás.

  Hátrányok

  • Nincs előerősítő;
  • Az ár nem mindenkinek tetszik.

  A legjobb klasszikus akusztikus gitárok

  ANTONIO SANCHEZ S-1005 CEDAR

  Értékelés: 4.9

  ANTONIO SANCHEZ S-1005 CEDAR

  Nagy klasszikus gitár, 35-37k áron eladó. Rubel. A kézműves munka minőségét jól mutatja, hogy a hangszer egészen Spanyolországból származik. A gyártó azt állítja, hogy alkotásai teljesen kézzel készültek, és ezért kiváló hangzással rendelkeznek. A hangzásról nem lehet vitatkozni – a hathúros gitár dallamának minden vásárlónak tetszeni kell. Az, hogy a vállalat hogyan ér el ilyen mennyiséget kézi gyártással, az a kérdés.

  Ez a gitár 19 fogólap jelölések a nyakon. A darab mahagóniból készült, a fogólap pedig rózsafa. Az alsó hangfalhoz szintén mahagónit használtak. A felső tömör cédrusból készült. A hangolókarok anyaga nincs megadva, de arany bevonatúak – ez rögtön feltűnő.

  Feltételezzük, hogy ez a klasszikus gitár a mi értékelésünkben tökéletes mind a kezdők, mind azok számára, akik magukat az ilyen jellegű művészet mestereinek tartják. Biztosan az egyik legolcsóbb hangszer a kézzel készített és hosszú élettartamú eszközök között.

  Előnyök

  • Nem a legmagasabb ár;
  • Klasszikus aranyozott koptató;
  • Jó hangzás;
  • A gitár tartósan készült;
  • Spanyolországban készült.

  Hátrányok

  • Egyszerű kialakítás.

  CORT AC250 NAT

  Értékelés: 4.8

  CORT AC250 NAT

  Nem fogsz több tízezer rubelt költeni egy klasszikus gitárra? Nos, ez nem jelenti azt, hogy le kell mondania egy ilyen hangszer megvásárlásáról. Megvásárolhatja a CORT AC250 NAT. Ez egy elég jó gitár, 19 bundos lapokkal. Oroszországban az ára nem haladja meg a 14 ezer dollárt. Spanyolországban megvásárolható. Természetesen ezért az árért egy olyan hangszert kap, amely szinte ugyanúgy néz ki, mint több száz más gitár ebben az árkategóriában. De sokkal fontosabb az a tény, hogy a modell jól hangzik: nehéz hibát találni a hangerővel és a hangzás gazdagságával. A jó hangzást elsősorban a következőknek köszönheti: a gitár alkatrészeinek szoros illeszkedése növeli a test rezonanciáját. Ebben az árkategóriában nem minden klasszikus gitár van ilyen jól összeszerelve.

  Mint szinte minden ilyen típusú modern hangszer, ez a termék is lakkozott. Ebben az esetben azonban a lakk mennyisége minimálisra csökken. Ez lehetővé tette, hogy a gitár egyszerre legyen védve, és ne befolyásolja a hangzás szépségét.

  Más olcsó gitárokhoz hasonlóan a CORT AC250 NAT is lucfenyő borítású. És mahagónit használtak a fejléchez és a fenéklaphoz. A nyak mahagóniból készült. A fogólap illesztése fecskefarok alakú. Nem feledkezve meg a rózsafa fogólapról a fent említett 19 bunddal. A küszöb szélessége 52 mm. A nyak végén klasszikus krómozott hangszedők vannak, barna tippekkel.

  Azt hiszem, ez a gitár nem véletlenül szerepel az értékelésünkben. Viszonylag alacsony árért mély és rezonáns hangzást kínál. Ugyanakkor az eszköz meglehetősen tartósnak bizonyult, ami rendkívül szokatlan ebben az árszegmensben. Hozzá kell még tenni, hogy a DAddario EXP46N húrjaival érkezik.

  Előnyök

  • A lakkozás modern eszközeit használták;
  • Minimális súly;
  • Jó minőségű anyagok;
  • Nem túl magas ár;
  • Klasszikus krómozott csákányok.

  Hátrányok

  • Csekély felszerelés;
  • Egyszerű kialakítás.

  EPIPHONE PRO-1 CLASSIC

  Értékelés: 4.7

  EPIPHONE PRO-1 CLASSIC

  Egy másik nagyon olcsó klasszikus gitár a rangsorunkban. És ez az egyik legolcsóbb a gitárok közül, a felső fele cédrusból készült. A műszer, mint könnyen kitalálható, Kínában készül. Az összeszerelés minőségére azonban nincs különösebb panasz. Minden alkatrész szorosan illeszkedik egymáshoz, így a hangzás meglehetősen kiegyensúlyozott.

  A termék gyönyörű négyrétegű keretet kap. Azonban nem nevezhetjük a dizájnt egyedülállónak – valójában a gitár nem emelkedik ki más hasonló hangszerek közül, ha csak a költségvetési szegmensről beszélünk. A test és a fenéklemez anyagát tekintve a gyártó a jól ismert mahagónit használta. Ugyanezt az anyagot használták a nyakhoz a rózsafa fogólappal. A fogólap itt egyébként be van ragasztva. Nejlonhúrokkal rendelkezik, amelyek minden elképzelhető módon játszhatók. Tartalmazza a standard krómozott csákányokat is.

  Egyébként nehéz bármi különlegeset mondani erről a gitárról. Az egyetlen dolog, amit hozzá kell tenni, hogy fényes felületű.

  Előnyök

  • Alacsony költségek;
  • Jó húrokat tartalmaz;
  • A felső fedélzet tömör vörös cédrusból készült;
  • Nem rossz minőségű;
  • A csapok minősége.

  Hátrányok

  • Nem minden példány készül tökéletesen;
  • Aligha egy hosszú élettartamú eszköz.

  A legjobb nyugati stílusú akusztikus gitárok

  IBANEZ PF17-LG DREADNOUGHT

  Értékelés: 4.9

  IBANEZ PF17-LG

  Kiváló akusztikus gitár, amelyet viszonylag alacsony áron lehet megvásárolni. Azonban, hogy eladja-e? Az értékelés időpontjában mindegyik elfogyott. Hogy várható-e a következő tétel – senki sem tudja. De nem maradhattunk le semmiről!. Ez egy meglehetősen szép megjelenésű népi gitár, amely a megfizethető hangszereket tartalmazó PF sorozat koronája. A terméknek cédrusfa teteje van, amelynek köszönhetően a hangzás lágy és meleg. A test többi része hagyományosan mahagóniból készül. A gyártó azt állítja, hogy a gitárjai megbízhatóak és tartósak, és senki sem vitatja ezt a kijelentést a véleményekben. A hangszer ideális kezdőknek és tapasztalt zenészeknek egyaránt. Bár világos, hogy ez nem az álmok határa.

  Az ugyanebből a mahagóniból készült fogólap 20 bundot tartalmaz, amelyek pontok alakjában vannak berakva. Rózsafa fogólappal is rendelkezik. A csont húrtartó kellemes meglepetés. A hardver nikkelezett kivitelben készül.

  Az IBANEZ PF17-LG DREADNOUGHT egy ritka eset, amikor egy gitár két változatban létezik. 15 ezerért. dörzsölje. Kapsz egy hagyományos “akusztikus” hangszert a hangszedő és minden más nélkül. De ha hajlandó sokkal többet fizetni, akkor megkapja az elektro-akusztikus változatát, elektronikus hangolóval és alacsony akkumulátor-jelzővel.

  Előnyök

  • A készlet minőségi húrokat tartalmaz;
  • Az ár nem drága;
  • A felső fedélzet cédrusból készült;
  • Csont fogólapot használnak;
  • Tartós kialakítás.

  Hátrányok

  • A készletben nincs tok.

  Crafter MD-40/N

  Értékelés: 4.8

  Crafter MD-40

  Már egy kissé drágább akusztikus gitár. Az orosz webáruházak közel 30k-t kérnek ezért a készletért. RUR. És lucfenyő fedélzettel rendelkezik, ami nem mindenkinek való. Az itt használt fa minősége azonban kiváló minőségű, így a hangzás sima és kiegyensúlyozott. A hangminőséget a tökéletes illeszkedés és összeszerelés is pozitívan befolyásolja – minden karosszériaelem tökéletesen illeszkedik egymáshoz, nincsenek hézagok. Érdemes megjegyezni, hogy a gitárból hiányzik némi rezonancia – a lucfenyő miatt kissé tompán szól. A fogólap és a hátlap mahagóniból készült. Ami a hidat és a fogólapot illeti, ezek indiai rózsafából készültek. A megfelelő árú gitárok rendszeresen kapnak krómozott szerelvényeket. A Crafter MD-40/N nem kivétel a szabály alól.

  Ez a modell Dél-Koreában készült. Mint minden Crafter gitár, ez is saját szürke színű tokkal érkezik. És néhány online üzlet extra húrokat, pengetőket és egyéb ajándékokat kínál ajándékba.

  A gitár a dreadnought formavilághoz tartozik. Kívülről nézve nincs semmi rendkívüli. De nem is tűnik olcsónak, ami őrülten kellemes. Hozzá kell tenni, hogy a gitár teste fényes, míg a nyak matt. Röviden, ez egy nagyszerű ár-érték arány!

  Előnyök

  • Kiváló minőség;
  • Krómozott hangszedők;
  • Márkás, szigetelt tokkal érkezik;
  • Gyöngyház gyöngyház fogólap.

  Hátrányok

  • A hang kissé tompának tűnik;
  • Nem világos, hogy tömör lucfenyőt vagy csak lamináltat használ.

  A legjobb elektroakusztikus gitárok

  YAMAHA SLG200S TBS

  Értékelés: 4.9

  YAMAHA SLG200S TBS

  Értékelésünk nem nélkülözheti az elektromos akusztikus gitárokat. Beleértve olyan szokatlan alkotásokat, mint a YAMAHA SLG200S TBS. Ez a modell a szörny alakjáról nevezetes. A fedélzeti területet itt minimálisra csökkentették. Mondhatnánk, hogy a zenész csak egy nagyon hosszú nyakat tart a kezében, amely mahagóniból készült és rózsafa fogólappal rendelkezik. A híd szintén rózsafából készült.

  A gitár egy márkás tokban érkezik. Két elemet és sztereó fejhallgatót is tartalmaz. A hangszer teste dohányszürke színűre van festve. A gitár összecsukható – a felső rész levehető. Ez azt jelenti, hogy könnyedén magával viheti bárhová, ahol próbálni szeretne.

  Ami a hangzást illeti, a YAMAHA SLG200S-sel nincs semmi baj. A japánok számos előadóművésszel együttműködve alkották meg az SRT Powered technológiát. Az egész a hangzás modulálásáról szól, egy csúcsminőségű YAMAHA akusztikus gitár hangzása alapján. Minden hangot tökéletes mikrofonnal rögzítettünk professzionális stúdió környezetben. És egy elektromos akusztikus gitár még a sustain természetes érzését is képes megismételni. Röviden, egy jó fülű zenész érezheti a deszka rezonanciáját, tonalitását és sajátos “akusztikus” környezetét.

  Érdemes megemlíteni azt a tényt, hogy a gitár képes a piezo hangszedő és az SRT Powered hangját keverni, ami teljesen egyedi hangszínt eredményez. Valaki másnak pedig nem kell mikrofonhoz csatlakoztatni – a hangkimenet a mellékelt fedélzetről már ott van. Nagyon csendes is, így akár éjszaka is megtanulhatsz játszani, amikor nem kívánatos a zajkeltés. A gyártó azt állítja, hogy alkotása körülbelül 90%-kal halkabb, mint egy hagyományos akusztikus gitár.

  Lehetőség van fejhallgató csatlakoztatására, hogy a zenét teljes egészében élvezhesse. Nagy pontosságú kromatikus hangolóval is rendelkezik. Nemcsak akkumulátorral, hanem hálózati áramról is működtethető.

  Előnyök

  • Az ellenőrzések nagy száma;
  • Könnyen átkapcsolható elektromos gitár üzemmódra;
  • Csatlakoztassa a fejhallgatót;
  • Kiváló hangoló van beépítve;
  • Alacsony lejátszási hangerő;
  • Minőségi anyagokból készült;
  • Szétszerelt állapotban könnyen szállítható;
  • Az eredeti tokkal együtt;
  • Akkumulátor és hálózati tápegység áll rendelkezésre;
  • Nagyszerű hangzás.

  Hátrányok

  • A költségek nem mindenkinek tetszenek.

  CRAFTER HI
 • TE-DE SP/VTG
 • Értékelés: 4.8

  CRAFTER HI<li></div><p>TE-DE SP” src=”/wp-content/uploads/2023/05/2491666194331-9319.jpg” height=”470″ title=”KERESKEDELMI HI</p><li>TE-DE SP”><p>Ez a gitár klasszikusabb megjelenésű. Pontosabban, dreadnought típusú kialakítással rendelkezik. Más analógoktól abban különbözik, hogy elég nagy kivágás van a nyak oldalán, mintha valaki leharapná a test egy részét. A felső fedélzet masszív lucfenyőből készült. A fogólap, a fogólap és az aljzat mahagóniból készült. A fogólap természetesen indiai rózsafa furnérral van ellátva. 20 bundja van, fehér pontokkal berakva. A D’Addario EJ-26 húrokat krómozott hangolókarok tartják a helyén. Mindez a jóság egy szigetelt tasakban érkezik.</p><p>Az elektromos gitár státuszát a C4T toneblock bizonyítja. Több vezérlőelemből áll. Négysávos equalizerrel is rendelkezik, amely lehetővé teszi a hangszer hangjának finomhangolását. A gyártó bevezetett egy fázisváltó gombot is, amely elnyomja a visszajelzéseket.</p><p>Egyébként ez egy tipikus elektroakusztikus gitár. Semmi különöset nem kínál. Egy profi biztosan többet akar. De mit vársz egy ilyen technikailag fejlett műszertől, amit 40kért árulnak?. dörzsölje.? Azonban ez a legjobb választás egy kezdő számára.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Érdekes vintage design</li><li>Saját márkás tokkal érkezik;</li><li>Krómozott pengetők;</li><li>A gitár minőségi anyagokból készült.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nem a legfejlettebb elektronikus alkatrész.</li></ul><h3>SIGMA DMC-15E </h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=SIGMA DMC-15E

  Egy másik elektroakusztikus gitár, amelynek ára Oroszországban 38 és 45 ezer között mozog. RUB. A felső hangszedő masszív vörösfenyőből készült, ami olyan kialakítást eredményez, amellyel nem minden zenész lenne elégedett. A gitár minden más része mahagóniból készült. A fogólap természetesen rózsafa furnérral van ellátva. A hangszer testén látható a bevágás – ez a legtöbb elektroakusztikus gitár védjegye.

  Ez a modell Kínában készült. Bármilyen furcsa is, ez nem a minőségi kivitelezés jele. Szilárd felépítésű, az összes alkatrész tökéletesen illeszkedik egymáshoz. Nem csak a testben használnak minőségi anyagokat – a gyártó öntött krómozott hangszedőket is beépített. A gitár is büszkélkedhet egy csont nyereg és egy felső él. Ami az elektronikát illeti, Fishman Isys+ hangolóval és kétsávos EQ-val felszerelt Fishman Isys+-t használ.

  Talán a gitárt lehet piszkálni, de csak a megjelenésével kapcsolatban. Igaz, ez a kialakítás nem mindenkinek fog tetszeni. A hangzás szempontjából biztosan rosszabb, mint a japán gitárok, de még mindig szeretni fogja és emlékezni fog rá.

  Előnyök

  • Az építés során minőségi anyagokat használnak;
  • A csontpárkány;
  • Krómozott szerelvények;
  • Jó elektronika.

  Hátrányok

  • A dizájn mindenki ízlésének megfelel;
  • Tok nélkül érkezik;
  • Az árcédula nem olcsó.

  IBANEZ PF15ECE-TBS

  Értékelés: 4.5

  IBANEZ PF15ECE-TBS

  Ez az egyik legolcsóbb elektromos akusztikus gitár. Legalábbis azok közül, akikre érdemes odafigyelni. Ez az egyetlen fekete és kék színűre festett gitár az értékelésünkben. A felső fedélzet lucfenyőből készült, fényes lakkozással. A test többi része mahagóni fából készült, ami az alsó frekvenciákat melegebbé teszi. Ez a gitár tetszeni fog Önnek egy szép fenntartással.

  A nyak végén krómozott pengetők vannak, ami szépen kiegészíti a megjelenést. IBANEZ Under Saddle hangszedővel is rendelkezik. Itt van az IBANEZ AEQ-2T előerősítő integrált hangolóval is. Ez az elektronika minden törekvő zenésznek megfelel. Csak a szakemberek fogják észrevenni a hangolási lehetőségek hiányát. Érdemes megemlíteni, hogy ez a gitár formáját tekintve egy dreadnought.

  Előnyök

  • Alacsony költségek;
  • Minőségi hangfelvétel;
  • Az építési minőség nem rossz;
  • Öntött krómozott pengetőfejek;
  • Aranyos dizájn;
  • Alacsony súly.

  Hátrányok

  • A lucfenyő teteje nem mindenkinek fog tetszeni.
  • Nem a leggazdagabb funkciók;

  Következtetés

  Ebben a válogatásban megpróbáltuk megnézni az összes legjobb akusztikus gitárt. Természetesen még a klasszikus modellek is szerepelnek, amelyeket külön cikkben kellene ismertetni. Remélem, hogy ez a cikk hasznos volt, és segít megvásárolni a tökéletes hangszert, amely hosszú éveken át szolgálja Önt.

  Olvasson tovább  7 legjobb hőkamerák vadászathoz
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: