Top 5 zongora márka

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez a dokumentum szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Vásárlás előtt kérjen szakmai tanácsot.

Szeretek zongorázni? Ezt a hangszert keresi a saját otthonába? Zeneiskola létrehozása? Frissíteni szeretné filharmonikusát? Mindezekben az esetekben az agyadat kell használnod. A megfelelő távcső a megfelelő munkához? Először is, javasoljuk, hogy tekintse meg a legjobb zongoragyártókat tartalmazó válogatásunkat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy hangszereik teljesen kielégítőek – ennek a terméknek nincs különösebb hátránya.

A legjobb zongoramárkák értékelése

JelölésHelyszínNévÉrtékelés
A legjobb zongoratársaságok értékelése1Steinway Sons5.0
2C. Bechstein4.9
3Boesendorfer4.8
4Fazio
 • 4.7
  5Yamaha4.6

  Steinway Sons

  Értékelés: 5.0

  Steinway Sons

  Sok koncertterem-tulajdonos vásárol Steinway Sons zongorákat. Ez a kiváló minőségű kézműves munkájuknak köszönhető. Azt is mondhatnánk, hogy verhetetlen. Minden hangszert szigorúan hangolunk és tesztelünk, így tökéletes hangzásra számíthat.

  A vállalatot 1853-ban alapította a német bevándorló Heinrich Steinweg, aki később kissé megváltoztatta a nevét. Az asztalos már korábban is készített zongorákat a saját otthonában. Miután megérkezett az Egyesült Államokba, úgy döntött, hogy folytatja azt, amit szeretett. És tudta, hogy számos fia az ő nyomdokaiba lép, ezért a cég neve Steinway Sons. Az első műhely Manhattanben volt. Az első zongora a 483. zongora volt – Steinweg nem akarta újra kezdeni a visszaszámlálást. Aki ellátogat a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumba, megnézheti ezt a műszert.

  Zongorákat szállítani Európába nem könnyű feladat. Ehhez kapcsolódóan 1880-ban megépült a német Steinway Sons gyár, amelyet Hamburgban nyitottak meg. Ennek eredményeként a vállalat egykor Viktória királynő udvarának beszállítója lett. Sikeres Norvégiában, Perzsiában, Romániában, Oroszországban, Svédországban, Törökországban és sok más országban is.

  A zongoragyártó ma már a Steinway Musical Instruments része. Sajnos a vállalat már nem nevezhető családi vállalkozásnak – az utolsó Steinway-elnök 2008-ban halt meg. Ez azonban nem akadályozza meg a vállalatot abban, hogy előkelő zongorákat készítsen. Ráadásul még mindig szokatlan technológiát használ, ami még jobbá teszi a hangszereit. 2009-ben például a gyár a világ legnagyobb napkollektorral működő légkondicionáló és párátlanító rendszerét helyezte üzembe. Jelentősen javította a zongorák tárolási körülményeit.

  Most a Steinway Sons gyárt zongorákat és zongoraszárnyakat. A fent említett német gyárban készült modelleket Európában értékesítik. Az Egyesült Államokban viszont még mindig működik a saját összeszerelő szalagja. A Steinway Sons magas státusza ellenére viszonylag olcsó zongorákat is gyárt, de ezeket más márkanevek alatt kell keresni: Boston és Essex.

  C. Bechstein

  Értékelés: 4.9

  C. Bechstein

  Német vállalat C. A Bechsteint 1853-ban alapították. Carl Bechstein néhány év alatt 176 zongorát ad el. A kézművesség minősége fokozatosan javult. A kis cég hamarosan olyan hangszereket kezdett gyártani, amelyeket biztonságosan lehetett koncerttermekben is használni. Fokozatosan a C. A Bechstein gyakorlatilag egész Európában hírnevet szerzett magának. Többek között oroszországi és nagy-britanniai zenészek is használták. 1870-ben a gyár évente több mint ötszáz zongorát kezdett gyártani! Szép nyereséget termelt, ami további gyárak megnyitását eredményezte Londonban és Berlinben.

  C. Bechstein híres arról, hogy a múlt század elején megnyitotta saját koncerttermét. A legjobb hangszereket ott tesztelik. Nem meglepő módon a C. A Bechsteint számos híres zeneszerző választotta – például Liszt Ferenc, Claude Debussy és Richard Wagner. A vállalat a második világháború után élte a legnehezebb időket. Még nehezebb volt a 20. század végén, amikor mindenféle szintetizátorok kezdtek elterjedni. Ekkor még csődöt is jelentettek. A Bechstein azonban el tudta kerülni ezt a problémát, bár nem anélkül, hogy ne kellett volna több gyárat feladnia egyetlen seifhennersdorfi gyárért.

  Manapság C. A Bechstein részvénytársaság, amelynek még mindig nincs anyavállalata. Elsősorban csúcskategóriás zongorákat gyárt hegyi lucfenyő billentyűkkel, amelyek könnyen több millió rubelbe kerülnek. Létezik azonban egy külön márkanév is: C. Bechstein Academy, amelynek keretében valamivel kedvezőbb árú zongorákat forgalmaznak. A hangszereket nemcsak Európában, hanem más kontinenseken is értékesítik.

  Boesendorfer

  Értékelés: 4.8

  Boesendorfer

  Ez az egyik legrégebbi zongoragyártó, amely még ma is létezik. 2007 óta azonban már nem független – a vállalatot teljesen felvásárolta a japán Yamaha konszern. Az új tulajdonos azonban alig avatkozott bele a gyártási folyamatba, és továbbra is Boesendorfer márkanév alatt készülnek a zongorák.

  Az osztrák vállalatot 1828-ban alapították. Az első zongorái csodálatosak voltak. Ennek eredményeként a vállalat néhány éven belül az osztrák császári udvar hivatalos hangszerbeszállítója lett.

  1872-ben a Boesendorfer megnyitotta saját koncerttermét. Sok híres zenész játszott a platformján. Ezt azonban 1913-ban bezárták, nem sokkal azután, hogy a vállalatot eladták Karl Hutterstrassernek. A vállalatot utoljára 1966-ban adták el a Jasper Corporationnek, egy holdingvállalatnak, amely később megvásárolta az osztrák Boesendorfer márkát. Meglepő módon a vállalat minden nehézség ellenére továbbra is elit zongorákat gyártott, amelyeknek nem voltak különösebb hibái.

  Jelenleg körülbelül százötven ember dolgozik a Boesendorfernél. Mint korábban minden hangszert kézzel állítanak össze. A vállalat elsősorban 88 billentyűs standard zongorákat gyárt. De vannak egyedi darabok is a kínálatában, 92 vagy akár 97 billentyűvel. Az ilyen hangszerek extra basszushangokat biztosítanak. Az egyetlen hátránya, hogy nagyon kevés darabot írtak rá. Nem mindenki örülne egy ilyen szörnyeteg árcédulájának, hiszen könnyen elérheti a 250 000 dollárt.

  Az osztrák cég természetesen megfizethetőbb hangszereket is gyárt. Nem ritka a filharmóniák termeiben. Az oktatási intézmények számára tervezett zongorák külön termékcsaládja is létezik. A zongorákat a Conservatory márkanév alatt is forgalmazzák.

  Bármilyen Boesendorfer zongorát is vásárol, biztos lehet benne, hogy a hangzása megfelelő lesz. És milyen pompásan nézne ki a műszer a külsején! Ez nem meglepő, hiszen az osztrákok még mindig értékes fákat használnak. A konkrét felület a megrendelő kívánságaitól függ – lehet juhar, ambignit, mahagóni, amerikai dió… Egyszóval, sokféle változat létezik.

  Fazio

 • Értékelés: 4.7

  Fazio<li></div><p>” src=”/wp-content/uploads/2023/02/82516666198001-675-.jpg” title=”Fazio</p><li>“></p><p>Köztudott, hogy a legjobb zongorák Európában készülnek. Jelenleg több gyár is működik. Az egyik az olaszországi Sacile városában található, és a Fazio vállalathoz tartozik</p><li>. Itt minden hangszer kézzel készül, ahogy azt kell. Ez elit státuszt biztosít számukra. A vállalat évente legfeljebb 140 darabot gyárt.</p><p>A vállalatot Paolo Fazioli alapította. Nem volt ez olyan messze 1981-ben. Paolónak már volt egy családi vállalkozása, de az irodabútorok készítésével foglalkozott értékes és egzotikus fákból. Fazioli számára azonban ez nem volt elég. 1971-ben zeneszerzésből szerzett mesterdiplomát. Ezt követően egy prémium kategóriás zongorákat gyártó gyár alapításán kezdett el gondolkodni. Nem telt el sok idő, mire felfedeztek egyet – Velencétől 40 mérföldre északra.</p><p>Minden egy gyermekzongorával kezdődött, amelynek prototípusát Paolo 1979-ben kezdte el építeni. Ma már több modell is szerepel a kínálatukban, köztük olyanok is, amelyeket koncerttermekben való használatra terveztek. Fazio termékek keresése</p><li>A Yamaha zongorák nem csak Európában, hanem az Egyesült Államok egyes részein is megtalálhatók, mivel a Yamaha zongorák kiváló minőségűek.</p><p>Egy modern Fazio gyár</p><li>a 21. század elején épült. Ekkor ötven alkalmazott évente körülbelül 100-140 szerszámot tudott gyártani. Most Fazio zongorák<li>Sok profi zenész használja. Alfred Brendel például ezen a zongorán játszott olaszországi turnéján. Volt egy Fazio zongora is<li>Ananda Sukarlan indonéz zongoraművész használta. A zongorákat gyakran választják az európai elit zeneiskolák is.</p><p>Mindent egybevetve, most Fazio</p><li>hat zongoramodellt kínál. Méretükben különböznek egymástól, amely 156 és 308 cm között változik. Érdekes módon a legnagyobb modell egy negyedik pedállal van felszerelve, amely közelebb hozza a kalapácsokat a húrokhoz, így csökkentve a hangerőt, bár a hangszín ugyanaz marad. Ebben a tekintetben hasonlít a zongorába integrált lágy pedálhoz.</p><h3>Yamaha</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Yamaha

  Ez a márka minden Expertology-olvasó számára ismerős lehet. Néhányan kiváló motorjairól ismerik. Mások Yamaha csónakmotorokat használnak. Megint mások azt hallották, hogy a japánok nagyszerű hangszereket építenek. Most a szintetizátorokra koncentráltak, de addig a zongorák voltak a piac csúcsán. Amit ma is gyártanak, de sokkal kisebb mértékben.

  1887-ben alapított japán vállalat. Alkotója Torakusu Yamaha, egy nagaszaki szamuráj fia. Az egész akkor kezdődött, amikor a Yamahát felkérték, hogy javítson meg egy amerikai gyártmányú orgonát egy helyi iskolában. A japánoknak megtetszett az üzlet, és úgy döntöttek, hogy folytatják. De ahelyett, hogy átdolgozta volna, új hangszerek tervezésébe fogott.

  A Yamaha a korai években pontosan ilyen orgonákat gyártott. Mindannyian Délkelet-Ázsiában voltak elszórva. Zongorákat viszont 1902-ben kezdtek el építeni. És ez sikerrel járt a vállalat számára! Két évvel később a termék megnyerte a St. Louis-i világkiállítás nagydíját!

  Ettől kezdve a vállalat csak terjeszkedett. Még az alkotó halála ellenére is. A kínálat egyre gazdagabb és gazdagabb lett. Még a repülőgépgyártásba is belevágtak, légcsavarokat és egyéb alkatrészeket gyártottak. De nem felejtette el a hangszereket sem. A századfordulón megjelentek a Yamaha szintetizátorok. És még mindig a világ legjobbjai között tartják őket számon.

  A Yamaha zongorákat ma is gyártják. Többnyire olyan modellek, amelyek közel állnak az elit státuszhoz. Kézzel összeszereltek és a legjobb minőségű fából készültek. Minden zongorát egy erre szakosodott személy hangol és ellenőriz, mielőtt elszállítanánk az ügyfélnek vagy a boltba. Egy ilyen eszköz körülbelül egymillió rubelbe kerül. És csak szerény méretű és kissé egyszerűsített kialakítású szekrénymodellekről beszélünk. A koncertzongorák megrendelésre készülnek, és többszörösébe kerülnek.

  Következtetés

  Most már tudsz a legjobb zongoravállalatokról. Az e márkák alatt forgalmazott termékek hosszú élettartammal és közel tökéletes hangzással büszkélkedhetnek. Biztos lehet benne, hogy a megvásárolt eszköz teljesen be lesz állítva és tesztelve. De az biztos, hogy nem számíthat alacsony árcédulára.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: