11 a legjobb kávéfőző vasalók közül

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez a dokumentum szubjektív, nem reklám, és nem tekinthető vásárlási ajánlásnak. Vásárlás előtt kérjük, konzultáljon szakemberrel.

Gyakorlatilag mindenki szereti a kávét, és sokan nem tudják elképzelni a reggelüket az illatos és élénkítő ital nélkül. Ma különböző multifunkcionális gépeket vásárolhat, amelyek nem igényelnek különleges készségeket, és automatikusan mindent megtesznek az ember számára. De az igazi kávérajongók hűek maradnak a hagyományos attribútumhoz – a karafához.

Az első edényt már ősidők óta használják. Az afrikai nomádok fogták a nagy réz wokjukat, és savanykás italt főztek benne. Az egyik helyről a másikra való szállítás kényelmetlensége fokozatosan csökkentette a méretét. A wokok pedig kis kancsókká váltak, hosszú nyéllel és kiöntővel.

Miután az ilyen eszközök elterjedése után az Arab-félszigeten, fokozatosan kezdett változni, és vált a mi ismerős ismerős inkjesu. A szűkített nyak megakadályozza az ital kiömlését. Az extra hosszú fogantyú leegyszerűsíti a főzési folyamatot és sokkal kényelmesebbé teszi azt.

Hogyan válasszunk kávéfőzőt

A különböző termékek, hogyan válasszuk ki a készítő, amely nem csak kényelmes, hanem garantálja a legjobb minőségű kávé? szakértői tippek a megfelelő vásárláshoz.

 1. A hagyományos főzőedény egy kúp alakú főzőedény. Ebben a szemcse gyorsabban leülepszik, és a hab a lehető legtisztább lesz.
 2. Minél vastagabb az alap és a falak, annál jobb. Ez a fajta kávéfőző egyenletesen melegít, és a kávé tovább marad forró.
 3. Klasszikus italt szeretne, ezért válasszon egy bögrét, amely elég nagy 1-2 csésze számára.
 4. A lapos, lapos aljú edények a legjobbak az elektromos tűzhelyekhez, a lekerekítettek a gáztűzhelyekhez.
 5. A réz a legpraktikusabb és megfizethetőbb kávéfőző mindenki számára.
 6. Kezdők számára választhat egy átlátszó bögrét, hogy ellenőrizze a folyamatot, és elkerülje a felforrást.
 7. Minél hosszabb a nyél, annál kényelmesebb. A hőálló anyag lehetővé teszi, hogy a főzőedényt kesztyű használata nélkül használhassuk. A levehető fogantyúk megkönnyítik az edény tisztítását főzés után.
 8. A magas lepárlók lassabb forralási folyamatot eredményeznek, így az ital gazdagabbá és aromásabbá válik.
 9. A beépített kifolyócső megkönnyíti a kávé csészékbe töltését. Minél szélesebb, annál kényelmesebb.
 10. Az ideális eredmény érdekében a nyak átmérőjének 2-3-szor kisebbnek kell lennie, mint az alap átmérője.
 11. Nagy családok vagy baráti társaságok számára egy 500 ml-es vagy nagyobb főzőedény a megfelelő választás.

Melyik a jobb: a réz, a kerámia vagy az acél?

Manapság különböző anyagokat használnak a vízforraló készítéséhez. A leggyakoribb a réz, a kerámia és a rozsdamentes acél. Próbáljuk meg kideríteni, hogy melyik anyag jobb egy igazi energiaital elkészítéséhez, és melyek az egyes anyagok hátrányai.

Az anyag

Előnyök

Hátrányok

Réz

+ a törökök hagyományos anyaga;

+ magas hővezető képesség;

+ Alkalmas gáz- és elektromos tűzhelyekre, grillezésre és homokon való főzésre;

+ Ellenáll a leütésnek, és nem deformálódik;

+ Esztétikus megjelenés;

+ megfizethető ár.

– Belső ón- vagy ezüstbevonat nélkül oxidálódhat és káros anyagokat szabadíthat fel;

– gyorsan lehűl.

Kerámia

+ a különböző kávéfajták elkészítése;

+ lassan lehűl;

+ Egyenletes melegítés a jobb intenzitás és íz érdekében;

+ környezetbarát és biztonságos;

+ különböző minták;

+ kellemes megjelenés.

– törékeny test;

– Sokáig tart a felmelegedés;

– Hirtelen hőmérséklet-változás hatására megreped;

– A mázatlan modellek magukba szívják a szagokat;

– magas ár.

Rozsdamentes acél

+ könnyű súly;

+ nem befolyásolja a kávé aromáját és ízét;

+ Szélsőséges hőmérsékleteknek ellenálló;

+ könnyen ápolható;

+ szilárdság és tartósság;

+ Nem bocsát ki káros anyagokat

+ kedvező ár.

– egyszerű kialakítás;

– széles nyakú törökök;

– egyenetlen fűtés;

– az ital íze kevésbé árulkodó.

Rangsorunkban 11 olyan török modellt választottunk ki, amelyek a legjobb tulajdonságokat ötvözik, és ezek az ügyfelek és a független szakértők által jóváhagyott értékesítési találatok.

A legjobb kávéfőzési alapok rangsora

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb réz kávéfőző1Rézlemez, 500 ml989€
2Mayer Boch 750 rozsdamentes acél kávéfőző810€
3Grazia Maker, 350 ml918€
4TimA TU-550s724€
5Mallony “Keleti szépség”, (Művészet. 985223)905€
A legjobb rozsdamentes acélból készült főzők1Vitesse “Turguoise”, 685 ml VS-8634790€
2Fissman, 550 ml. 33051 259€
3Padia, 340 ml (Art. 6100-23)286€
A legjobb kerámia pálinkafőzők1Ceraflame I
Új 500 ml. D9375
2 417€
2Gutenberg ‘Oriental Mosaic’, 200ml (C09-200)2 069€
3Ceraflame “I
iks Hammered” (művészet. D9409)
2 890€

A legjobb rézpárlatok

Réz flakon, 500 ml

Rangsor: 4.9

Sztanicsa Mednaja

Az első helyezett egy klasszikus klasszikus kávéfőző 500 ml-es kapacitással. Rézből készül, védőbevonattal. A belseje élelmiszeripari minőségű ónozott, ami megakadályozza az oxidációt és biztonságossá teszi a modell használatát. A keskeny nyak elősegíti a savanykás, aromás főzet elkészítését.

A fogantyú elég hosszú, kényelmes, természetes fából készült. Segít kényelmesebbé tenni a kávékészítés élményét, és kiküszöböli a leforrázás veszélyét. A fémgyűrű nem csak azt teszi lehetővé, hogy a készítő a polcon tartsa, hanem a kampóra is felakaszthatja. Kiváló kialakítás teszi stílusos elemmé a konyhában. A lepárló tökéletes ajándék a mély L szerelmeseinek bármilyen alkalomra.

Sok felhasználó megjegyezte a nagyszerű külső kialakítást és a valóban valódi kávé elkészítését, élénkítő aromával és gazdagsággal. A pulyka rendkívül tartós, vetemedésálló és karcálló belső rétegből készült pulyka. Nem rosszabb minőségű, mosogatógépben mosható.

Előnyök

 • Minden típusú kávéhoz
 • Fűtetlen fa fogantyú;
 • kiöntő;
 • biztonság;
 • az alsó és a nyak átmérőjének ideális aránya;
 • Belül ónozott.

Hátrányok

 • nem található.

Mayer Boch 750 Mouth Mouth Mouth

Értékelés: 4.8

Mayer Boch 750 rombuszhal

A neves Mayer Boch márka inkubátora a második helyen áll. Kiváló minőségű rézből készült, kívül fekete nikkel bevonattal. A háromdimenziós design felhívja a figyelmet és élvezetesebbé teszi a kávékészítést. Élelmiszeripari minőségű ónnal bevont belső rész a rézeszközök biztonságos használatához.

A készülék egyenletes fűtést biztosít. A keskeny nyak elősegíti a por gyors ülepedését az alján, és a crema tisztábbá válik a szennyeződésektől. A magas tábla optimális feltételeket biztosít az ital telítettségéhez és aromás tulajdonságainak megőrzéséhez. A faragott fa fogantyú lehetővé teszi, hogy a készítő gyorsan levehető legyen a főzőről forrás közben. Nem melegszik fel és megakadályozza a leforrázást.

A modell az indukciós főzőlapok kivételével minden főzőfelületen használható. Nem ajánlott súrolószerekkel vagy mosogatógépben tisztítani. Sokan kiemelték, hogy a Mayer Boch 750 nyomástűzhely alkalmas nagy csoportok kávéjának elkészítésére, mind a hagyományos receptek, mind a szerzői receptek szerint italt készít. oktatás 1 A Mayer Boch 750 nyomástűzhely alkalmas a kávé elkészítésére nagy csoportok számára.

Előnyök

 • kiváló minőségű réz;
 • hőszigetelő fogantyú;
 • élelmiszeripari minőségű ónbevonat;
 • Magas oldalak – 13 cm
 • szép design;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • nem található.

Tál “Grazia”, 350 ml

Értékelés: 4.8

Grazia

A klasszikus kávéreceptek szerelmeseinek megfelel az orosz márka forgótányérja, amely optimális paraméterekkel rendelkezik a tökéletes eredmény érdekében. Kiváló minőségű réz, belsőleg élelmiszeripari minőségű ónnal bevonva. Ez biztosítja, hogy a fém nem bocsát ki káros vegyületeket, amikor melegítik, így használata biztonságosnak tekinthető az egészségre nézve.

A teteje hőálló lakkozással van bevonva. A fényes test elegáns és drága. Az alja átmérője 7 cm, a nyaka 5 cm. Használható gáz-, üvegkerámia- vagy elektromos főzőlapon. A fogantyú természetes fából készült. Kényelmes alakja van, nem vezeti a hőt. Gyűrűvel rendelkezik a kés horoghoz való rögzítéséhez.

Sok vásárló választja ezt a modellt optimális térfogata, vonzó kialakítása és praktikus formája miatt. Kézzel vagy mosogatógépben történő használat után jól tisztítható, nem deformálódik, ha leesik, még hosszú használat után is ugyanúgy néz ki, mint a vásárlás után.

Előnyök

 • Belül vastag ónréteg;
 • Kiöntőcső a kávé csészékbe töltéséhez;
 • biztonságosan rögzített fogantyú;
 • keskeny nyak;
 • Kívülről tükörpolírozott;
 • mosogatógépben mosható.

Hátrányok

 • nem található.

TimA TU-550c

Értékelés: 4.7

TimA TU-550s

Ezután a “Turchanka” beszélő név alatt egy modellt tartalmazunk, amely a valódi, erős kávé rajongóinak tetszeni fog. Az alap és a nyak mérete, a falak átmérője és az oldalak magassága közötti ideális aránynak köszönhetően az ital pontosan a klasszikus recept szerint készül, megőrizve az aromát és a csodálatos tiszta habot. Alkalmas minden tűzhelyre (kivéve az indukciós tűzhelyeket) és török kávé készítéséhez homokon.

Belső élelmiszeripari minőségű ónbevonat. A testet átlátszó lakkozással és gyönyörű keleti motívumokkal díszített díszítéssel látják el. A fa fogantyú levehető és szükség esetén kicsavarható. Kényelmesen fekszik a kefén, nem forrósodik fel és megakadályozza az égési sérüléseket.

A vélemények szerint a modell pontosan reprodukálja a hagyományos füstölő edény alakját. A keskeny nyak megakadályozza az illóolajok elpárolgását, a folyadék fokozatosan melegszik fel, így erős és testes italt eredményez. A felhasználók és a szakértők egyaránt a TimA TU-550c-nek adták a legmagasabb pontszámot az összes jellemző tekintetében.

Előnyök

 • elegáns megjelenés;
 • keskeny nyak kiöntővel;
 • Stabil, széles alap;
 • hőálló, levehető fogantyú;
 • klasszikus kúp alakú;
 • akasztóhorog.

Hátrányok

 • nem észlelt.

Mallony “Keleti szépség”, (Művészet. 985223)

Értékelés: 4.6

Mallony Oriental Beauty (Cikkszám: 985223)

A Classic M1M rézköteg kétszeresen élelmiszeripari minőségű ónnal van bevonva, ami kiküszöböli a vegyi anyagok felmelegedésének kockázatát. A hőálló lakk különleges fényt ad, és a gyönyörű díszítés a modellt stílusos kiegészítőjévé teszi a konyhában. Minden fűtőfelületen használható, kivéve az indukciós főzőlapokat. A keskeny nyak elősegíti az aroma megőrzését. Az alap egyenletesen melegszik.

Természetes fa fogantyú, könnyen dönthető. Nem vezeti a hőt, lehetővé teszi, hogy forrás közben gyorsan levehesse az edényt a tűzhelyről. A fogantyú szükség szerint kicsavarható. Könnyen tisztítható, könnyen ápolható.

A réz nem mattul az idő múlásával, a felület nem foltosodik, és ugyanolyan szépen néz ki, mint amikor először megvásárolták. A kávé testes, fanyar ízű és aromájú. Az alacsony költség erős érv volt a “Oriental Beauty” modell mellett.

Előnyök

 • klasszikus forma;
 • Az alap és a torok optimális átmérője;
 • Levehető hőálló fogantyú;
 • Kiváló minőségű réz;
 • két réteg ón;
 • kiöntő.

Hátrányok

 • nem található.

A legjobb rozsdamentes acél szűrő

Vitesse “Turguoise”, 685 ml VS-8634

Értékelés: 4.9

Vitesse Turguoise

A rangsor első helyezettje ebben a kategóriában a 18/10 rozsdamentes acélból készült gyorsfőző. matt fényezett, tükörbetétekkel ellátott felülete vonzóvá teszi, és minden típusú konyhabelsőbe illik. A falak és az alap gyorsan felmelegszik, így gyorsan és egyszerűen elkészíthető a reggeli frissítő ital. Csak 300g súlyú.

A praktikus fém fogantyú bakelit borítású, csúszásmentes, hőálló markolattal rendelkezik.a Turguoise a legmegfelelőbb ital a különböző típusú kávék elkészítéséhez 4 személy számára.

A felhasználók szerint a kialakítás jól párosítható más rozsdamentes acélból készült edényekkel. Jó kihasználási tulajdonságokkal rendelkezik, ellenáll a sérüléseknek, jól leöblíthető a kávémaradványoktól, nem sötétedik, nem foltosodik, mosogatógépben tisztítható. A legjobb ár-érték arányúnak ítélték.

Előnyök

 • Kiváló minőségű rozsdamentes acél
 • kifolyócső a könnyű kiöntésért;
 • Bakelit fogantyú;
 • elegáns megjelenés;
 • minden típusú felületre (kivéve indukciós főzőlapok).

Hátrányok

 • széles szájú.

Fissman, 550 ml. 3305

Értékelés: 4.8

Fissman, 550 ml. 3305

Nemcsak segít a valódi, aromás kávé elkészítésében, hanem a híres dán márka, a Fissman karafa belsejének dekorációjává is válik. A rozsdamentes acél nem szívja magába a szagokat, nem bocsát ki káros anyagokat, biztonságos az egészségre. Különleges szilárdsága miatt hosszú ideig használható a deformáció vagy sérülés veszélye nélkül.

A tükörfényes fényezés fokozza a modell kifinomultságát és nemességét. A fogantyú bakelit bevonata nem vezeti a hőt és csúszásmentes. Van egy nyílás a horoghoz való rögzítéshez. Széles, stabil alap elősegíti az egyenletes fűtést. A nyakon lévő kifolyócső lehetővé teszi, hogy a kávét könnyedén a csészékbe öntse.

A vásárlók különösen szeretik a készítő megjelenését. Jól illik a modern konyhai enteriőrökhöz, és jól kombinálható más edényekkel. Megjegyezték, hogy mosogatógépben tisztítható. De sokan rámutattak arra is, hogy kézzel is jól tisztítható, nem marad pigment a falakon, nem kell további csiszolóanyagokat használni.

Előnyök

 • Tartós rozsdamentes acél
 • a kifolyócső jelenléte;
 • hőálló fogantyú;
 • modern design;
 • magasfényű lakk;
 • mosogatógépben mosható.

Hátrányok

 • nem található.

adia, 340 ml (Art. 6100-23)

Értékelés: 4.7

Padia, 340 ml (Cikkszám: 6100-23)

A füstölő, amely a minősítésünkben szerepelt, stílusos és modernnek tűnik, köszönhetően a fényes, polírozott rozsdamentes acélnak. Könnyű és praktikus, gyorsan elkészíti az italát, és nem igényel bonyolult karbantartást, mivel a fém nem mattítja a sötét kávépigmentet, és nem szívja magába a szagot.

A bakelit fogantyú kényelmes formájú, nem melegszik, nem csúszik, a rögzítés biztonságos. A speciális nyílás nem csak a szekrényben, hanem a kampón is tárolhatja a lepárlót. A modell alakja megkönnyíti a folyadék fokozatos felmelegedését. A nyakon lévő gomb növeli a használat kényelmét.

A Padia edényt a gazdasági szegmensben a legjobbnak választották. Alacsony költség, valamint a jó teljesítmény és a jó megjelenés miatt népszerű választás az ügyfelek körében. Bár nem bonyolult receptekhez tervezték, még kezdők számára is képes klasszikus kávét készíteni. Mindenképpen megfontolandó modell, ha az ár nem másodlagos szempont.

Előnyök

 • Kiváló minőségű acél;
 • könnyen ápolható;
 • Kampólyuk;
 • kiöntő;
 • Ergonomikus fogantyú melegedésgátló bevonattal;
 • alacsony költség.

Hátrányok

 • Alacsony falvastagság.

A legjobb kerámia szűrő

Ceraflame I
iks New500ml. D9375

Értékelés: 4.9

Ceraflame I</div><p>iks New 500″ src=”/wp-content/uploads/2023/03/3511666197571-6611.jpg” height=”448″ title=”Ceraflame I<br />iks New 500″></p><p>Az első hely a rangsorban a legjobb kerámia Turkle megy a modell, amely nagyon elegáns és elegánsnak tűnik. Sima zománcbevonatú, amely semlegesíti az érdességet és a repedéseket, fényes és karcálló felületet biztosít. A kávéfőző nagyszerűen néz ki, még a súrolószerrel történő tisztítás után is.</p><p>I<br />Nyílt tűzre, gáz- vagy elektromos tűzhelyre, mikrohullámú sütőbe vagy fagyasztóba helyezhető. Tulajdonságait nem befolyásolja a hőmérséklet változása. A gyártás során felhasznált környezetbarát anyagok ártalmatlanok az egészségre.</p><p>Fő előnye: fokozatosan melegíti fel a folyadékot a belsejében, és “keverő” hatást kelt, ami a leggazdagabb ízt és aromát eredményezi. A fűtőfelületről való eltávolítás után a kerámia hosszú ideig hűl, megőrizve az ital minőségét. A fogantyú levehető a könnyű tisztításhoz a főzés és tárolás után.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>a forma éppen megfelelő;</li><li>lecsavarható fogantyú;</li><li>környezetbarát és biztonságos;</li><li>ellenáll a hőmérséklet-változásoknak;</li><li>a zománcbevonat tartósan zománcozott;</li><li>mosogatógépben mosható; mosogatógépben könnyen tisztítható.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem található.</li></ul><h3>Gutenberg “Oriental Mosaic”, 200 ml (C09-200)</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Gutenberg Keleti mozaik 200ml (C09-200)

A gyönyörű díszítésű kávéskanna a kedvenc konyhai kiegészítő és tökéletes ajándék az igazi kávérajongóknak. Kerámia fémből készült, amely tartós és nagy hővezető képességű. A fokozatos forralás garantálja a savanykás ízt és aromát. Nem áll le még akkor sem, ha leveszi a főzőedényt az égőről.

Háromdimenziós kép többszínű mázból, amely a keleti mesék fantasztikus tűzmadarára emlékeztet. A páratlan esztétikai élvezet találkozik az ízleléssel. A Gutenberg dekantáló továbbá nagyon praktikus és könnyen kezelhető. A természetes fa fogantyú ergonomikusan formázott, megakadályozza az égést, mivel nem vezeti a hőt.

A kávékedvelők, akik utálják az egyszerűséget és a design egyszerűségét, “Kiváló” minősítést adnak ennek a modellnek. Azt is kiemelték, hogy indukciós fűtőfelületeken is használható, ami még nagyobb érdeklődést és új vásárlókat vonzott.

Előnyök

 • elegáns külső kialakítás;
 • keskeny nyak és kifolyócső;
 • hőálló fogantyú;
 • széles alap;
 • tartós anyag;
 • minden típusú tűzhelyhez alkalmas.

Hátrányok

 • kíméletes ápolást igényel fémkefék és súrolószerek használata nélkül.

Ceraflame “I
Kalapácsos” (Cikkszám: “Kalapácsos”). D9409)

Értékelés: 4.8

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: