11 legjobb fordított ozmózis rendszer

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt mindig konzultáljon szakemberrel.

A víz a bolygó legértékesebb erőforrása, amelytől minden élőlény függ. Az ember is 60-65%-ban folyadékból áll, és naponta legalább 1,5-2 liter tiszta vizet kell inni ahhoz, hogy a szervezetünk jó formában maradjon. De hogyan lehet ezt megtenni, amikor a csapvíz gyakran tartalmaz káros szerves és szervetlen szennyeződéseket, amelyek károsak lehetnek az egészségre?? A kiváló minőségű ivóvíz előállításához speciális fordított ozmózisos szűrőrendszereket használnak.

Javaslatok a választáshoz

A fordított ozmózisos rendszerek magas fokú víztisztítást biztosítanak, akár 99%-os tisztítási hatékonysággal. De mivel a piacon különböző típusú fordított ozmózis berendezések vannak, az emberek gyakran nehezen tudják kiválasztani a megfelelőt. Elvileg gyakorlatilag azonosak, a különbségek csak a megjelenésben, a felszereltségben és a szerelvényekben vannak.

Tisztítási szintek

A fordított ozmózis rendszer kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a tisztítási szakaszokra. Általában 5-7 fokozatot használnak. A legtöbb esetben a fordított ozmózis állomások 5 fokozatú tisztítórendszerrel rendelkeznek:

 1. Az első lépés a rozsda és a lebegő szennyeződések eltávolítása.
 2. A második szint a klór feloldását jelenti egy szemcsés szerkezetű szénszűrő segítségével.
 3. A harmadik szakaszban a szerves szennyeződéseket és a nehézfém szennyeződéseket egy blokkpatronnal távolítják el.
 4. A negyedik szintet molekuláris szinten tisztítják fordított ozmózis membránok segítségével. pórusain csak vízmolekulák és oldott oxigén halad át. A vízáramlás egy része a csatornahálózatba kerül, míg a másik része egy tartályba, az úgynevezett permeátumba.
 5. Az utolsó szint az ivófolyadék szagának és ízének javítása szén utószűrővel. Ez az elem aktív szénből és kókuszdióhéjból készül ezüstionok hozzáadásával.

Ez a fajta rendszer lehetővé teszi, hogy teljesen tiszta vizet készítsen főzéshez és egyéb feladatokhoz. További szakaszokra van szükség a folyadék ásványi anyagokkal való telítéshez vagy strukturáláshoz.

Ásványosító típusa

Az 5 lépéses tisztítási folyamat után a víz készen áll a fogyasztásra és a főzésre. Nyersen azonban nem ajánlott fogyasztani, mert alacsony az ásványianyag-tartalma. E hátrányok elkerülése érdekében a gyártók kiegészítő kezelést alkalmaznak mineralizálószerrel.

Ez az összetevő természetes kalcitból készül, és a víz ásványi anyagokkal való telítésére szolgál.

Biokerámia vagy texturált

Az egyes RO-rendszerek további vízkezelési szinttel, biokerámia turmalinpatronnal vagy strukturálóval vannak felszerelve. Ez az alkatrész felelős az infravörös sugárzás és az elektromágneses mező létrehozásáért, hogy a molekulák részecskékre váljanak szét. E kezelés után a molekulák szerkezete megfelelően kristályosodik, mint az olvadó vízben. Az ilyen folyadék jobban felszívódik a szervezetben, és pozitívan befolyásolja a sejtek létfontosságú funkcióit, felgyorsítja az anyagcsere-folyamatokat és erősíti az immunrendszert.

A 7 fokozatú szűrőket tartják a leghatékonyabbnak, mivel teljes körű vízdúsítást biztosítanak. Ezek azonban meglehetősen drágák, így az 5 fokozatú megfelelővel is beéri.

Fordított ozmózis rendszer típusok

A hagyományos változat 9 vagy 12 literes tartállyal van felszerelve, amely a mosogató alatt található. A tartály összegyűjti a folyadékot és nyomás alatt tárolja, megoldva a háztartási berendezésekben a fordított ozmózis membrán nem megfelelő teljesítményének problémáját (5-8 l/h). Ezen túlmenően egy ilyen víztározó extra ivóvízellátást biztosít vízellátási problémák esetén.

Ezek az egységek a legolcsóbbak és a legkönnyebben telepíthetőek. Ha otthonában nincs túl szűkös a hely, akkor biztosan nélkülözhetetlen lesz.

A következő típusú fordított ozmózisállomások más alkalmazásokhoz is választhatók:

 1. Kényelmi eszközök bajonettes patronnal. Ezek is rendelkeznek a tisztított víz gyűjtésére szolgáló tartállyal, de kompaktabbak és könnyebben kezelhetők. A patronok egy kattintással cserélhetők. Az izzó formájú bajonettes patron miatt azonban az ilyen rendszerek drágábbak, mint a hagyományos rendszerek.
 2. Kompakt állomások, amelyek egyetlen tartályos házban kaphatók. Kompakt méretük és vonzó kialakításuk jellemzi őket, és mind a mosogató alá, mind pedig kívülre felszerelhetők. Gyakran kijelzővel van ellátva, amely a patronok működésével és aktuális állapotával kapcsolatos fontos adatokat mutatja.
 3. Nagy teljesítményű berendezések tartály nélkül. Naponta akár 1500 liter vizet is képes feldolgozni, és nem igényel tárolótartályt.
Olvasson tovább  Vitesse VS-1278

Számítógép-vezérlésű egységeket is talál, amelyek digitális kijelzője mutatja a működés és az elemek aktuális állapotát. Az elektronikus töltés folyamatosan értékeli a vízminőséget és a patronok kopási fokát, és jelzi a csere szükségességét. A készülék automatikus membránöblítéssel is rendelkezik a megnövelt élettartam érdekében.

Általános kiválasztási kritériumok

A fordított ozmózis rendszer kiválasztásakor a következő kritériumokat kell alkalmazni:

 1. A tisztítási szakaszok száma.
 2. A rendelkezésre álló téren és méreteken belül.
 3. A membrán teljesítményparaméterei és működési ideje.
 4. Szivattyú rendelkezésre áll.
 5. A tárolótartály mérete és az építéséhez használt anyag.
 6. A gyártó hírneve.
 7. További funkciók és jellemzők.
 8. Csaptelep kialakítása.
 9. Izzó típusa.
 10. Garancia elérhető.

11 legjobb fordított ozmózis rendszer

Tekintse a legjobb fordított ozmózis rendszereket a minőségi ivóvíz előállításához.

Jelölés Helyszín Név Ár
11 Legjobb fordított ozmózis rendszerek 1 Atoll A-5500mp STD (utazás) 44 100 €
2

rio Új víz Praktic Osmos Stream OUD600

31 216 €
3 Atoll A-550m STD 1/2″-os fordított ozmózis 14 500 €
4

rio New Water Expert Osmos MO530 fordított ozmózissal

26 237 €
5 Aquaphor DWM-101S Morion fordított ozmózis 10 389 €
6 BARBER PROFI Osmo 100 Boost M 12 402 €
7 Geyser Allegro P fordított ozmózissal 12 912 €
8 Aquaphor Osmo 50 teljesítmény 5 fordított ozmózissal 8 300 €
9 BARBER PROFI Osmo 100 fordított ozmózissal 9 809 €
10

rio New Water Start Osmos OU380 fordított ozmózissal fehér színben

7 500 €
11 Geyser Prestige 2 (8 l) fordított ozmózissal 6 080 €

Atoll A-5500mp STD (utazás)

Értékelés: 4.9

ATOLL A-5500MP STD (UTAZÁS)

Az Atoll A-5500mp STD (Cruise) egy robusztus és bevált készülék a háztartási vízkezeléshez, a fogyasztáshoz, a főzéshez és egyéb igények kielégítéséhez. Ez a kis méretű és nagy teljesítményű rendszer központi vízellátással rendelkező városi lakásokhoz alkalmas.

A rendszer a következő összetevőkből áll:

 1. Mechanikus tisztítóbetét, amely képes eltávolítani az 5 mikronos vagy annál nagyobb szemcseméretű szennyeződéseket.
 2. Klóros szennyeződéseket, szerves szennyeződéseket és növényvédő szereket eltávolító szénbetét.
 3. Mechanikus tisztító patron az 1 mikronos részecskék eltávolítására.
 4. Fordított ozmózis membrán, a legkisebb szennyeződéseket is eltávolítja 0,0001 mikronról.
 5. Szénkazetta mineralizációs funkcióval. Felelős a víz pH-értékének (savasságának) beállításáért, valamint a folyadékban lévő kalcium- és magnéziumionok koncentrációjának növeléséért, ezáltal javítva annak ízét.

A csomag a következő elemeket tartalmazza – szűrőegység, a rendszerbe szerelt fogyóeszközök, tiszta vízcsap és a szereléshez szükséges tartozékok, tápegység, csövek a szűrőhöz, vízelvezető bilincs, villáskulcs, füstölőpánt.

A felhasználók elégedettek a háromlépcsős mineralizálással, amelynek eredményeképpen a víz minősége normalizált sav-lúg értékkel rendelkezik.

Előnyök

 • Elegáns, modern dizájn, amely lehetővé teszi, hogy kiemelkedő helyre tegye anélkül, hogy aggódnia kellene a harmóniája miatt;
 • A beépített mikroprocesszor minden munkafázist és üzemmódot felügyel, és a fontos információkat piktogramok formájában megjeleníti a kijelzőn;
 • Az egyes szűrők aktuális kapacitásának megjelenítése;
 • Automatikus megelőző öblítés az élettartam meghosszabbítása érdekében;
 • Cserélhető fogyóeszközök 10SL formátumban.

Hátrányok

 • Magas költségek;
 • Nehézségek az önálló patroncsere során.

Új víz Praktic Osmos Stream OUD600

Értékelés: 4.8

PRIO ÚJ VÍZ PRAKTIKUS OSMOS PATAK OUD600

A rio New Water Praktic Osmos Stream OUD600 egy közvetlen áramlású fordított ozmózis állomás, amely fejlett polimer film membránnal rendelkezik, gyors telepítéssel/ szétszereléssel.

A készülék elektronikus vezérlőegységgel, szivattyúval és automatikus membránöblítési funkcióval rendelkezik. Nincs további tartály telepítése.

A rendszer univerzális kezelést biztosít vízlágyítással és vízkármentesítéssel. Ezenkívül vízkőmentesíti, tisztítja és mineralizálja a folyadékot.

Gyakorlatilag minden ismert szennyeződés, káros mikroorganizmus és baktérium eltávolítható a vízből. Lehetővé teszi azt is, hogy soha többé ne kelljen aggódni a készülékek falának a rossz vízminőség miatti szennyeződése miatt.

A felhasználók elismerően nyilatkoznak a polimer membrán nagy teljesítményéről, a szénkondicionálón és mineralizáló anyagon alapuló kombinált utószűrőről és az automatikus membránöblítésről.

Előnyök

 • Progresszív műszaki jellemzők és lehetőségek;
 • Gyors és hatékony vízkezelés.;
 • 6-fokozatú tisztítás;
 • Hosszú modul élettartam (akár 50 köbméter). m víz);
 • Molekuláris vízkezelés;
 • Könnyű karbantartás és a fogyóeszközök cseréje.

hátrányok

 • magas költségek.

Atoll A-550m STD 1/2″-os fordított ozmózis

Értékelés: 4.

Atoll A-550m STD 1/2 fordított ozmózissal

Az Atoll A-550m STD 1/2″ egy fejlett vízkezelő készülék, amely 3 szintű előkezelést és szűrést biztosít a víznek a fordított ozmózis elvei alapján, valamint a folyadék végső kezelését és mineralizálását biztosítja. A beépített mineralizátor a vízben lévő leghasznosabb ásványi anyagokat biztosítja.

A rendszer hatékonyan távolítja el a folyadékból a szerves hulladékot, a szennyeződéseket és a sókat. Szabadon felszerelhető a mosogató alá (kiegészítő csapot tartalmaz).

Az Atoll A-550m STD 1/2″ támogatja az 5 fokozatú tisztítást a szennyeződések hatékony eltávolításával. A rendelkezésre álló termékválaszték kiterjed az expandált propilénszálas és szemcsés szénszűrőkre, valamint a fordított ozmózis membránokra. A kezelés eredménye az összes szennyeződés a szennyvízrendszerben.

a rendszer több mint 10 évig is megfelelően működhet, feltéve, hogy betartják az üzemeltetési szabályokat és időben karbantartják.

2,8 és 6 atm közötti üzemi nyomás., és a hőmérséklet-tartomány, amelyben működhet, +4 és +38 Celsius-fok között van.

A tulajdonosok elégedettek a hivatalos egyéves garanciával és a nagy, 0,08 l/perc teljesítményével.

Előnyök

 • Egyszerű telepítés;
 • Hatékony víztisztítás;
 • Nincs vízkő;
 • Nincs külső íz a vízben;
 • egyszerű frissítés.

Hátrányok

 • Nem kompatibilis a forró vízzel;
 • A tömlőcsatlakozások rossz minősége;
 • Nincs átlátszó ház a fogyóeszközök aktuális állapotának vizuális értékeléséhez.

Új Water Expert Osmos MO530 fordított ozmózissal

Értékelés: 4.7

PRIO ÚJ VÍZSZAKÉRTŐ OSMOS MO530 FORDÍTOTT OZMÓZISSAL

Az új Water Expert Osmos MO530 fordított ozmózisos készülék hasznos olyan területeken, ahol a vízben közepes vagy magas a keménységű sók, nehézfémek és oldott vas aránya. A rendszer rossz ökológiai körülmények között (ipari központok, nagy falvak stb.) is használható..).

A gyárilag felszerelt opciók közé tartozik a membrán és a patronok, a tiszta vízcsap, a tárolótartály és az önszereléshez szükséges tartozékok.

Új Water Expert Osmos MO530 fordított ozmózissal – univerzális szűrő, amely megtisztítja a csapvizet mindenféle mechanikai szennyeződéstől (rozsda, homok, iszap stb.)..), oldott zárványok, szerves klórvegyületek, peszticidek, műtrágyák, bomlástermékek stb..

A rendszer a japán Toray Industries Inc. által gyártott, nagy szelektivitású polimerszálas membránt használ.

Előnyök

 • Az eredeti japán gyártmányú membrán megnövelt kapacitással;
 • Ásványosító a készletben;
 • Hatékony munka alacsony víznyomás mellett;
 • Gyors tartályfeltöltés;
 • Csendben;
 • Gazdaság;
 • 3 év garancia.

Hátrányok

 • Elég nagy méret; Egyszerű telepítés.

Aquaphor DWM-101S Morion fordított ozmózissal

Értékelés: 4.7

Aquaphor DWM-101S Morion fordított ozmózissal

Az Aquaphor DWM-101S Morion rendszer professzionális vízkezelést végez otthoni körülmények között, és lehetővé teszi, hogy megtagadja a palackozott folyadékok megvásárlását prémium minőségben. A forrásvíz összetétele nem játszik szerepet. Hatékonyan eltávolítja a káros szennyeződéseket és szennyeződéseket, beleértve a baktériumokat, vírusokat és mérgező összetevőket. Az állomás megoldja a vízkő problémáját a háztartási konyhai és vízvezeték-berendezéseken.

A hagyományos, külön tartállyal rendelkező rendszerekkel ellentétben az Aquaphor DWM-101S Morion más eszközzel rendelkezik. Ez a szűrő kétszer kisebb méretű, és még a vízellátás elégtelen nyomása mellett is képes működni.

Az Aquaphor DWM-101S Morion egy nélkülözhetetlen eszköz, amely tiszta vizet biztosít az iváshoz, főzéshez, bébiételek elkészítéséhez és a háztartási készülékek helyes működéséhez. A rendszer hatékonyan távolítja el a kemény sókat, és meghosszabbítja a vízforraló, a kávéfőző, a multicooker és más készülékek élettartamát.

Előnyök

 • Oldja meg a problémákat a tiszta ivóvízzel;
 • kompakt méretek;
 • Hatékony szűrés.

Hátrányok

 • Magas vízfogyasztás.

BARRIER PROFI Osmo 100 Boost M

Értékelés: 4.7

BARRIER PRO OSMO 100 BOOST M

A BARRIER PROFI Osmo 100 Boost M tartozéka az összes fogyóanyag, beleértve a gyors telepítéshez és működéshez szükséges patronokat is. A rendszer élettartama eléri az 5000 litert.

A készülék doboza tartalmazza a patroncseréhez szükséges kulcsokat, a csatlakozószelepet, tömítéseket, szerelvényeket és bilincseket.

A rendszer teljesítménye 0,2 l/perc, a vízhőmérséklet-tűrés 35 °C.

a telepítés nem több mint 30 perc és szerszámok nélkül elvégezhető.

A rendszer kommunikál a házi vízellátással, és alkalmas a magánháztartásokban történő mindennapi használatra.

A felhasználók arról számolnak be, hogy jelentősen javult az olyan készülékek teljesítménye, mint a kávéfőzők, vízforralók, mosogatógépek, vasalók stb.. A tisztított víz használata után.

Előnyök

 • Egyszerű telepítés; A rendszer élettartama akár 5000 liter; Jó kialakítás;
 • Gyors telepítés és egyszerű kazetta telepítés;
 • Kis méret;
 • Külön csap.

Hátrányok

 • Számos karbantartási nehézség.

Geyser Allegro P fordított ozmózissal

Értékelés: 4.7

Geyser Allegro P fordított ozmózissal

Az Allegro P kapható átlátszó műanyag tárolótartályban, cserélhető antibakteriális membránnal, valamint kiváló minőségű, polipropilén habból készült mechanikus kezelőkazettával. A rendszer két SHS (préselt kókuszos aktív szén) patront is tartalmaz.

A rendszer hatékonyan eltávolítja a klórvegyületeket és a szerves anyagokat. A vízminőséget egy szénszűrőbetét javítja.

3 bar vagy annál nagyobb hálózati nyomáson is képes működni. Legfeljebb 25 atm., és akár 100000 vízütéses ciklust is kibír. Az összes csatlakozó tartozékot a gyárilag felszerelt készlet tartalmazza.

A vásárlók elégedettek a berendezések minőségével és a hosszú hivatalos garanciával.

Előnyök

 • A gyártó által megadott élettartam 10 év;
 • Fokozott szivárgásvédelem.

Hátrányok

 • Megnövekedett vízfogyasztás;
 • Nincs szükség további biztonsági szelepekre;
 • zajos működés.

Aquaphor Osmo 50 5. verzió fordított ozmózissal

Értékelés: 4.7

AQUAPHOR OSMO 50 5. VERZIÓ FORDÍTOTT OZMÓZISSAL

Az ötfokozatú fordított ozmózis szűrő hatékony vízlágyítást biztosít és megoldja a zavarosság problémáját. A tisztított folyadékhoz külön csapot és egy 10 literes speciális tartályt használ.

A rendszer fejlesztési fázisában olyan fejlett technológiát alkalmaznak, amely fokozza a vízkezelést, és lehetővé teszi, hogy a legkisebb szennyeződésektől is megszabaduljon akár 0,0005 mikronos méretig.

A felhasználók nagyon pozitívan nyilatkoznak a vízminőség kezelés utáni észrevehető javulásáról, valamint az alacsony telepítési költségekről.

Ez a rendszer vízelőkezelés nélkül működik, és egy további elemmel rendelkezik a durva folyadékmosáshoz, hogy csökkentse a membrán és más szűrőelemek általános terhelését.

Óránként akár 16 literes sebességgel, így otthoni és irodai használatra egyaránt alkalmas. Elengedhetetlen olyan helyiségek esetében is, ahol nincs vízelőkészítés.

A tisztító és utószűrő patronok a legmodernebb technológiát alkalmazzák, ami az Aquafor OSMO 50-et a piac egyik legjobb háztartási szűrőjévé teszi.

Előnyök

 • Megfizethető ár;
 • Ötfokozatú tisztítás;
 • A tisztított víz tárolókapacitásának rendelkezésre állása;
 • További csaptelep;
 • Kiváló minőségű szűrés.

Hátrányok

 • Meglehetősen lassú szűrési eljárás.

BARBER PROFI Osmo 100 fordított ozmózissal

Értékelés: 4.7

BARBER PROFI Osmo 100 fordított ozmózissal

A készülék lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű ivóvizet készítsen, amely nem különbözik a palackozott víztől. A cserélhető membrán rendkívül kis pórusokkal rendelkezik, amelyeken csak oxigén- és vízmolekulák jutnak át. Minden szennyeződést visszatart, így a folyadék kristálytiszta és biztonságos ivóvízzé válik.

A 8 literes víztartály közvetlen funkciót lát el, az 5 tisztítási szint pedig garantálja a kiváló minőségű végterméket.

Az első tisztítási szint az oldhatatlan szilárd anyagok, például a rozsda, homok, iszap stb. eltávolítását foglalja magában.. 5 mikron feletti méret élelmiszeripari minőségű polipropilén kazettán keresztül.

A következő szint a BARRIER PROFI szorpciós technológia a víz klórtól, szerves klórvegyületektől és szerves részecskéktől való szorpciós kezeléséhez. A kazetta aktivált szemcsés faszénből készül, és rendkívül hatékonyan távolítja el a káros részecskéket.

A kezelés harmadik szakasza egy további, élelmiszeripari minőségű propilénből készült szűrőt tartalmaz az 1 mikronos részecskék eltávolítására.

A negyedik szakaszban ozmotikus membránt használnak, amely gyakorlatilag minden típusú szerves és szervetlen szennyeződéssel megbirkózik.

Az utolsó szakaszban ezüsttel kezelt szénszűrő kerül a vízbe, amely javítja a kész víz ízét.

Előnyök

 • Tágas víztartály;
 • Kiváló minőségű 5-szintű tisztítás;
 • Hipoallergén anyagok;
 • A nemzetközi minőségi szabványoknak és tanúsítványoknak való megfelelés;
 • Megszünteti a kellemetlen vízszagot;
 • Könnyen használható;
 • Gyors beszerelés a mosogató alá.

Hátrányok

 • Átlag feletti költség.

Új Water Start Osmos OU380 fordított ozmózissal fehér színben

Értékelés: 4.6

Prio Új vízindító Osmos OU380 fordított ozmózis fehér

Ezzel a rendszerrel professzionális vízkezelés végezhető. A vállalat képviselői azt állítják, hogy a mechanikai szennyeződések és a káros szennyeződések, amelyek veszélyt jelenthetnek a szervezetre, teljes mértékben megszűnnek.

A tisztított folyadék tárolására egy kis tartály van beépítve. A kezelés után a víz szaga és íze jelentősen javul.

A felhasználói visszajelzések a rendszer megbízhatóságát és tartósságát, valamint a karbantartás és a fogyóeszközök cseréjének egyszerűségét említik.

A rendszer a vízhálózatra van csatlakoztatva, és külön szeleppel rendelkezik a tisztított víz számára.

Előnyök

 • Alacsony költségek;
 • Monolitikus tok;
 • Könnyen és gyorsan telepíthető;
 • Kompakt méretek;
 • Nagymértékben javult a víz szaga és íze;
 • A szennyeződések akár 99%-ának eltávolítása.

Hátrányok

 • Egyes berendezések építési minősége megkérdőjelezhető.

Geyser Prestige 2 (8 l) fordított ozmózissal

Értékelés: 4.5

Geyser Prestige 2 (8 l) fordított ozmózissal

Geyser Prestige 2 (8 l) – háztartási víztisztító állomás, lehetővé teszi a hideg víz tisztítását az idegen anyagoktól. Ez a rendszer 3 lépcsős kezelést végez szénszűrővel. A teljes folyamat a következő lépésekből áll:

 1. A szabad klór eltávolítása.
 2. A keménységi sók eltávolítása.
 3. Fordított ozmózisos kezelés.

A víz lágyítása a túlzott kalcium és ásványi anyagok eltávolításával.

A gyári patron élettartama eléri a 6000 liter tisztított folyadékot. A 3 literes tárolótartály biztosítja, hogy mindig hozzáférjen a tiszta ivóvízhez.

A felhasználói megjegyzésekben jó vélemények vannak a rendszer stabil és gyors működéséről, valamint a problémák hiányáról a használat teljes időtartama alatt.

A víz sózásához speciális sóoldatgyűjtőt kell vásárolni. Egy ilyen vásárlás olcsóbb lenne, mintha rendszeresen palackozott vizet vásárolna egy boltban.

Előnyök

 • Költségek;
 • Kompaktság;
 • Takarékos energiafogyasztás;
 • A fogyóeszközök hosszú élettartama;
 • Elegendő tartálykapacitás egy 3-4 fős család számára.

Hátrányok

 • Megnövekedett hidegvíz-fogyasztás.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: