13 a legjobb szögletes motorháztetők közül

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy értékesítési ajánlatnak. A vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

A konyhai és kéményes páraelszívók ferde formája viszonylag új trend a páraelszívók piacán. Ez a belsőépítészeti megoldás egyre több figyelmet vonz a fogyasztók részéről. Az Expertology szerkesztői az Expertology piaci elemzőivel együttműködve átfogó áttekintést készítettek a 2020-as év első felében elérhető legjobb páraelszívókról.

A döntött motorháztetők jellemzői

Először is, röviden emlékeztessük az olvasót arra, hogy mik a ferde páraelszívók fő jellemzői, és mit kell figyelembe venni, amikor kiválaszt egy adott modellt az Ön otthona vagy lakása számára.

A legnyilvánvalóbb – a forma – mellett a ferde páraelszívóknak megvannak a maguk előnyei és hátrányai a kupolás páraelszívókkal szemben – a tömegfogyasztók által leggyakrabban használt formafaktor, vagy bármely más olyan forma, ahol a felfogó felület a főzőlappal párhuzamos.

Kezdjük a formával, hiszen nem csak a szépségről van szó – vagy inkább nem is elsősorban. A lejtős elszívó mögött az az elképzelés áll, hogy kiküszöbölje a kupolaformával járó kellemetlen tulajdonságot, nevezetesen a tűzhelyhez való korlátozott hozzáférést. A vizuális hozzáférhetőség elsődleges szempont – a kupolás elszívó egyszerűen nem teszi lehetővé, hogy a főzőasztal fölé hajoljon, amire főzés közben többször is szükség lehet.

A szögletes forma előnyei azzal a hátrányával járnak, hogy az ilyen páraelszívók eleve nem süllyesztett kialakításúak, és nem is illeszkednek minden belsőépítészeti stílushoz. Például egy ilyen páraelszívó nem illene egy neoklasszikus konyhába, és lehetetlen lenne retro stílusban kialakítani. A ferde páraelszívók ideálisak a high-tech vagy bármilyen minimalista kialakításhoz, megkülönböztető stílusjegyek nélkül.

A döntött forma további előnye, hogy a páraelszívót alacsonyabbra helyezheti, mint bármelyik kupolás páraelszívót, mivel soha nem fogja akadályozni a főzőlap kilátását. Ez a funkció automatikusan csökkenti a motor minimális teljesítményigényét és a ventilátor fordulatszámát – minél alacsonyabb a páraelszívó, annál jobb a párafelfogás és annál kisebb a nem kívánt szagok kibocsátása. Másodlagos előnye a zajkibocsátás csökkentése, bár nem szabad elfelejteni, hogy a teljesen csendes páraelszívók sosem teljesen csendesek.

A lejtős tűzterű páraelszívó másik hátránya, amelynek semmi köze az alaki tényezőhöz, hogy súlyát tekintve jelentősen drágább, mint a hagyományos páraelszívók.

A legjobb billenő páraelszívók

Jelölésűrtermék neveár
A legjobb olcsó billenő páraelszívók1LEX Luka 600 fekete4 590€
2Krona Olly PB 600 fekete5 275 €
3MAUNFELD C torony 507 472€
4Weissgauff Gamma 60 PB6 990€
A legjobb középáras ferde motorháztetők1E
 • KOR Rubin S4 50
 • 9 080€
  2Krona FREYA 600 PB6 160€
  3Weissgauff TAU 60 TC WH9 990€
  4LEX Plaza 600 Fehér13 590€
  5E
 • ca BELT LUX BL/A/55
 • 20 245€
  6Faber Cocktail BK F8036 900€
  A legjobb prémium billenő motorháztetők1Bosch DWK 97JM6051 606€
  2Siemens LC 91 KWW 60113 990€
  3Falmec QUASAR 90 fekete üveg67 900€

  A legjobb ár-érték páraelszívók alacsony költséggel

  A felülvizsgálat első válogatásában hagyományosan a legmegfizethetőbb árkategóriában lévő méltó modelleket fogjuk megvizsgálni. A cikkben szereplő gyártói márkák minden árszegmensen átmennek, mivel a legtöbb jól ismert márka a különböző fogyasztói igényeknek megfelelő választékkal rendelkezik. Az árképzést illetően meg kell jegyezni, hogy az egyes modellek ára jelentősen eltérhet az egyes értékesítési pontok között. Csak reális és a lehető legmegfizethetőbb lehetőségeket vesszük figyelembe.

  LEX Luka 600 fekete

  Értékelés: 4.6

  LEX Luka 600 fekete

  Kezdjük az olasz LEX Slant Hooddal a Luka 600-as sorozatban. A vállalat Olaszországban, Lengyelországban és Kínában rendelkezik gyártóüzemekkel. Ezt a különleges terméktípust – páraelszívók – a Közel-Királyságban gyártják, de a központ teljes minőségellenőrzése alatt.

  A Luka 600 egy falra szerelhető, lejtős tűzhely elszívója. Méretek – 103x60x28cm, csapszelvény – 120mm. Készlet súlya – 12 kg. Burkolat anyaga: fém és edzett üveg. Ez a sorozat két alapszínben, fekete és fehér színben kapható. A 60 cm széles csapóajtó megfelel a beépítési referenciaszélességnek, és a főzőlapnak is ugyanolyan szélesnek kell lennie.

  Ebben a modellben egy 68 W teljesítményfelvételű ventilátormotor felel a kényszerített elszívásért. Két elszívási üzemmód (eltérő intenzitással) és egy recirkulációs üzemmód, amely nem elszívja a levegőt, hanem egy szűrőn keresztül vezeti, majd megtisztítva kerül a helyiségbe. Páraelszívó üzemmód három ventilátorsebességgel. Süllyesztett világítással felszerelve – két 1 x LED-es lámpa.egyenként 5W. Az üzemmódok vezérlése és a világítás be- és kikapcsolása a testen található mechanikus gombokkal történik.

  A motorháztető teljesítménye már a nevében is összefoglalható – a 600-as szám csak egy másik név, amely az óránkénti 600 köbméteres légkapacitást jelöli. Nagyon jó ár-érték arányban egy motorháztető ebben az osztályban. Elrendezés mód szerint: 500-600m³/h szabad elszívásnál, 400-500m³/h szellőztetésnél és 300-400m³/h keringetésnél. Névleges zajszint – üzemmódtól függően 36 és 44 dB között.

  A körkörös szívás elve. A továbbiakban ez a kifejezés azt jelenti, hogy az elszívott levegőt nem a szűrőtál teljes felületén, hanem a tál peremén lévő keskeny peremnyílásokon keresztül szívják be. Ez az elv a hagyományos motorháztetőkhöz képest jelentősen nagyobb teljesítményt eredményez, ha minden más dolog megegyezik. A lényeg az, hogy ebben az esetben egyfajta “porszívóhatás” jön létre, amikor a levegőt lényegesen nagyobb nyomás alatt szívják el, megakadályozva a nem kívánt gőzök áramlását a motorháztető tál körül.

  A termék szállítása tartalmazza a dekoratív paravánt, a két U alakú fedőlapból álló csapot, a műanyag karimát beépített szeleppel, a rögzítőkészletet, a dokumentációt és a rajzot.

  A gyártó 3 év garanciát vállal erre a páraelszívóra, a motorra pedig 8 év külön garanciát.

  Előnyök

  • A jól ismert olasz márka;
  • minőségi anyagok
  • 3 év garancia a motorháztetőre és 8 év garancia a motorra;
  • teljesítmény;
  • megbízhatóság;
  • periméteres szívás;
  • stílusos design.

  Hátrányok

  • A mellékelt méretrajz hibás lehet – a rögzítőfuratok fúrása előtt nagy körültekintéssel kell eljárni.

  Krona Olly PB 600 fekete

  Értékelés: 4.5

  Krona Olly PB 600 fekete

  Az Expertology legjobb költségvetési billenő páraelszívók listájának második helyezettje, nézzük meg a Krona márka hasonlóan nagy teljesítményű modelljét. Más híres márkanév a Krona Steel GmbH. A név német stilisztikája ellenére ez az orosz szakosodott védjegy, az Orosz Föderációban az alacsonyabb és az átlagos árkategóriájú elszívók értékesítésének egyik vezetője. A gyártás Kínában és Törökországban történik.

  A termék fő testének méretei: 137x60x27.80 cm, teljes súly 7.8kg. Több színben kapható. A legnépszerűbb változat – mélyfekete, matt felületi textúrával. Légcsatorna keresztmetszete – 150mm.

  Teljesítmény tekintetében ez a modell gyengébb, mint az előző, de jelentéktelenül – 500 köbcentiméter. m/h. A működést egy 65 W teljesítményfelvételű motor biztosítja. További 2W energiafogyasztás két LED-es lámpával. Elődjéhez hasonlóan a Krona Olly PB 600 elszívó és recirkulációs üzemmódban is működtethető. A kiküszöbölési üzemmódban is három sebesség áll rendelkezésre. A megadott maximális zajszint magasabb, mint a LEX Luka 600 black esetében, 50 dB. A kezelőszervek pontosan ugyanazok – mechanikus nyomógombok.

  Ez is egy peremkerületi szívó mintát használ, bár furcsa módon a panaszok ezzel kapcsolatban érkeznek. A kerületi rendszer elsöprő népszerűsége ellenére még mindig van a fogyasztóknak egy nagy része, akik nem bíznak a régi, bevált, klasszikus, évtizedek óta létező kialakításban. Szakértőink azonban ezt a pontot nem írták a modell hátrányai közé, nyilvánvaló okok miatt.

  Van egy “alapértelmezett” zsírszűrő, amelynek fő feladata, hogy megvédje a motort, a ventilátort és a légkivezető felületeket az apró zsírrészecskéktől, amelyek megtapadhatnak és felhalmozódhatnak, és a közeljövőben problémákat okozhatnak. A szagelnyelőt, amely csak opcióként rendelhető ehhez és a korábbi modellekhez, mindig meg kell adni a megrendeléskor.

  A teljes termékre 2 év, a motorra külön-külön 7 év garancia vonatkozik.

  A

  • minőségi anyagok;
  • megbízható és problémamentes működés;
  • vonzó megjelenés;
  • egyszerű telepítés;
  • periméteres szívás;
  • 2 év garancia és külön 7 év garancia a motorra.

  Hátrányok

  • néhány panasz a zajkibocsátással kapcsolatban.

  MAUNFELD C torony 50

  Értékelés: 4.4

  MAUNFELD C torony 50

  Harmadik érdekességünk a MAUNFELD Tower C 50 szögletes motorháztető sorozat. A márka szintén teljesen orosz, a fent leírtak szerint. Az azonos nevű kereskedelmi házhoz tartozik, amely a hazai piacon más jól ismert nevek – HOMSair, HOMS, Matteo – tulajdonosa.

  Ennek a páraelszívónak a beépítési elve ugyanaz, mint az előző modelleké – falra szerelhető. A főegység méretei 97x50x31cm. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy ez a modell egy keskenyebb főzőlapfelületre – 50 cm – irányul. a gyártó széles színválasztékot kínál – mélyfekete, fehér, bézs, sötétbézs, metál, elefántcsont és a tételtől függően opcionálisan más színek is választhatók. 120 mm átmérőjű csatornavágás.

  A motorháztető teljes energiafogyasztása 96 W, amelyből 6 W-ot összesen két LED-es lámpa fogyaszt. A becsült teljesítmény kissé megnövekedett, 650 köbméter levegő óránként. A működési módok ugyanazok, mint a fent leírt két modellnél: légterelés három választható sebességgel; keringtetés. A kezelőszervek nyomógombosak, de a gombok elektronikusak.

  Mint látható, a páraelszívó érezhetően több energiát igényel, és mégis valamivel hatékonyabb, annak ellenére, hogy kisebb a hasznos szélessége. Ez az optimális kombináció nem utolsósorban az azonos kerületű szívóerőnek köszönhető.

  Ebben a modellben a standard szűrő csak zsírszűrő. Nincs információ a faszénes motorháztetővel kapcsolatban, még opcióként sem áll rendelkezésre. Ami a zajszintet illeti, legfeljebb 51 dB-ig csendes. Ez elég sok, de még mindig a maximális sebességről beszélünk intenzív üzemmódban. A rezonanciahatás maximális sebességnél történő fellépésére vonatkozóan vannak visszajelzések.

  A gyártó becslése szerint a modell élettartama 10 év. A jótállási idő három év.

  Az előnyök

  • kompakt (akinek ez fontos);
  • periméteres szívás;
  • számos árnyalat a kínálatban;
  • Lakonikus, de kifinomult és elegáns megjelenés;
  • nagy teljesítmény;
  • megbízható és megbízható;
  • három év garancia.

  Hátrányok

  • zaj és rezonancia maximális sebességnél.

  Weissgauff Gamma 60 PB

  Értékelés: 4.3

  Weissgauff Gamma 60 PB

  A csoport legolcsóbb Weissgauff billenőtetője teszi teljessé az Expertology magazin legolcsóbb Weissgauff billenőtetőkre vonatkozó válogatását. Ez is egy “gerilla” márka, amelynek semmi köze Németországhoz. De ebben az esetben nincs ezzel semmi baj, mert a teljes globalizáció tompította a sztereotípiákat, és a márka bejegyzési országa már aligha szólít meg bárkit is. A Weissgauff minőségellenőrzése nagyon jó, és ez a legfontosabb dolog.

  A Weissgauff Gamma 60 PB szintén egy ferde falra szerelhető páraelszívó, amelynek méretei 89.5059.60x33cm és súlya 6.5kg. A főzőlap ajánlott szélessége – legfeljebb 60cm. A csapvágás 150 mm. Az alapanyagok tipikusak erre a formavilágra – fém és üveg, minimalista, high-tech stílusban. Számos árnyékolási lehetőség áll rendelkezésre.

  Ami a már említett nagy elszívókapacitást illeti, az valóban inspiráló – akár 900 köbméter is lehet. méter levegő óránként. Mindent egybevetve, a motor energiafogyasztása meglehetősen mérsékelt, 85W. Teljes energiafogyasztás 155W. Ez a nagy különbség a felhasznált izzók típusának köszönhető. Halogén spotlámpák, egyenként 35 W fogyasztással. Ez meglehetősen bizarr megoldás, tekintettel e lámpák nagy energia- és hőfogyasztására. Ha a cél a lehető leghatékonyabb világítás volt, a LED-ekből származó nyereség minimális, ha egyáltalán van ilyen.

  Az üzemmódok elrendezése pontosan ugyanaz, mint a fent említett modelleknél – három sebesség és egy keringtetési üzemmód. Mechanikus nyomógombokkal történő vezérlés. Szabványos zsírszűrő van beszerelve.

  Az alapalkatrész-készleten kívül az összeszerelési és telepítési rajzokat tartalmazó dokumentációt is tartalmazza. Itt nagyon óvatosnak kell lennie, mert a tételtől függően a telepítési utasításokban hibák lehetnek.

  Előnyök

  • Kellemes, minimalista design;
  • könnyű telepítés;
  • viszonylag alacsony zajkibocsátás;
  • Megbízhatóság és megbízhatóság;
  • a legtermékenyebb a választékban.

  Hátrányok

  • hibák és ellentmondások lehetségesek a rajzokban;
  • Halogén izzó megvilágítás.

  A legjobb középáras ferde motorháztetők

  Az áttekintésünk második válogatása a ferde motorháztetők szélesebb választékát mutatja be a feltételes középárkategóriában. itt is emlékeztet arra, hogy az árak ingadozása az ilyen típusú termékek az orosz piacon nagyon jelentős, és ha hirtelen talált szubjektíven túl magas ár egy adott modell, egy másik piacon is lehet, hogy hűségesebb a fogyasztó rovására alacsonyabb felárak vagy kedvezmények.

  E

 • KOR Rubin S4 50

  Értékelés: 4.9

  E<li></div><p>KOR Ruby S4 50″ src=”/wp-content/uploads/2023/03/55916666195901-2513.jpg” height=”420″ title=”E</p><li>KOR Rubin S4 50″></p><p>A ferde motorháztető a kategória egyik legmegfizethetőbb árú, az E márkájú Ruby S4-es modellje nyitja ezt a szekciót</p><li>KOR. A márka orosz, és egy orosz technológiai holding termelését képviseli, amelynek székhelye Kalugában van, és amely több tucat vállalatot foglal magában.</p><p>A Rubin S4 egy teljes motorháztető sorozat, amely a Modern kollekcióban szerepel. A termékcsalád számos szín- és textúraválasztékot kínál a külső felületkezeléshez, sőt, az edzett üvegtől a kerámiáig stb. terjedő képernyőanyagokat is. Háromféle szélességben – 50, 60 és 90 cm – is kapható. Példaként a legkompaktabb, 118x50x43 cm-es modellt vettük. Még ez a kompakt modell is meglehetősen nehéz, 13 kg, amit egyes felhasználók hátrányként emlegetnek. A legszélesebb, 90 cm-es változat súlya 17.5kg.</p><p>A foglalat átmérője 150 mm. A teljes energiafogyasztása jelentősen magasabb, mint a fent leírt olcsó modellek bármelyike, 225 W, de a háttérvilágításból is kiveszi a részét – két halogénlámpa, amelyek egyenként 20 W-ot fogyasztanak.</p><p>E</p><li>KOR Ruby S4 50 látjuk a kibővített üzemmód-választást – a három standard ventilátorsebesség mellett egy intenzív üzemmódot is hozzáadtak, hogy sürgősen kezeljék a heves füstöt és a füstöt a perzselésből származó füstöt. Maximális kapacitás – 700 köbcenti. méter per óra. Az állítólagos zajszint nem haladja meg az 52dBA-t. A fent leírt összes modellhez hasonlóan a légbeszívás kerületi mintázatát alkalmazzák, így a teljesítmény átlagosan 20%-kal javul a klasszikus mintázathoz képest, azonos teljesítményt, fordulatszámot és tálfelületet figyelembe véve.</p><p>A levegő tisztítására zsírszűrőt használnak, de a szagok semlegesítésére nincs faszénszűrő. A független tesztek és a valós felhasználók visszajelzései alapján azonban a páraelszívó meglehetősen jól teljesít az elszívás tekintetében, és nincs szükség extrém módon szénszűrőre.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>anyagminőség;</li><li>teljesítmény;</li><li>Kerületi szívás;</li><li>időzítő;</li><li>elegáns megjelenés;</li><li>Sok szín és textúra.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Viszonylag nagy súly;</li><li>Halogén világítás.</li></ul><h3>Krona FREYA 600 PB</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Krona FREYA 600 PB

  Most visszatérünk a Krona márkához, és megnézzük a FREYA 600 PB ferde motorháztetőt. Az ár valahol a költségvetés és a középkategória között van, akárcsak az elődje az E

 • KOR.

  A motorháztető fő részének méretei – 59x70x29cm, súly 8.2kg. A főzőlap ajánlott szélessége: 60 cm. 12 cm átmérőjű csap. A kínálatban elég sok színválaszték van, és gyakran jelentősen eltérnek az árak az egyes kiskereskedők között. A legnépszerűbb színek az antracitfekete és a fehér. A stílusos kialakítás majdnem olyan minimalista, mint a motorháztető többi része, de eltérő textúrájú üvegablakokkal és oldalakkal.

  A hatótávcső messze nem dönt rekordot a teljesítmény tekintetében – akár 550 köbméter. méter óránként. Az energiafogyasztása azonban szerény – 110 W 28 W-os halogén háttérvilágítással. És az állítólagos zajszint is észrevehetően alacsonyabb – 48dB. ez a különbség jelentéktelennek tűnhet, de a számítási rendszer (decibelek) azt jelenti, hogy a szomszédos egységek közötti becsült különbség a kérdéses érték növekedésével nő, így a 48 dB szubjektíven sokkal csendesebbnek érzékelhető, mint ugyanaz az 52 dB. A három sebességmód és a háttérvilágítás a hajótest mechanikus nyomógombjaival vezérelhető.

  A Krona FREYA 600 PB szénszűrők felszerelésére is van lehetőség, de a szállítás nem tartalmazza őket. Néhány felhasználó az ilyen szűrők telepítésének kényelmetlenségét is kiemelte.

  A készülék magas osztályát jelzi a gyártónak a termék tartósságába vetett bizalma. Erre a modellre 2 év hivatalos gyártói garancia és opcionális 7 év motorgarancia vonatkozik.

  Előnyök

  • minőségi anyagok;
  • nagy megbízhatóság és megbízhatóság;
  • Kerületi szívás;
  • 7 év garancia a motorra és 2 év garancia a készülékre;
  • Viszonylag csendes működés;
  • lenyűgöző megjelenés.

  Hátrányok

  • Kényelmetlen szénszűrő telepítés.

  Weissgauff TAU 60 TC WH

  Értékelés: 4.7

  Weissgauff TAU 60 TC WH

  Folytassuk a felülvizsgálatot annak a márkának a mintájával, amellyel előző válogatásunkat befejeztük. Ez a Weissgauff TAU 60 TC WH. A megnevezésben szereplő WH index a fehér színt jelöli, de a Weissgauff csoport kínálatában más változatok is elérhetők.

  A motorháztető méretei; 109.2059.5038.50cm. A főzőlap ajánlott szélessége 60 cm. A páraelszívó levágási mérete 150 mm. A motorháztető kiváló minőségű anyagokból készült, ugyanolyan kiváló minőségű konstrukcióval. A készülékház fémből, a panel és a keret edzett üvegből készült.

  Az előző válogatásban leírt Weissgauff motorháztető már lenyűgözött minket teljesítményével. Ez a modell 1000 köbméterrel meghaladja azt. méternyi levegő elszívása óránként. A rekord energiahatékonysággal kombinálva ez a különbség különösen érezhetővé válik – a készülék mindössze 65 wattot fogyaszt. Az izzó energiafogyasztása elhanyagolható, mivel csak egy fényt használ.

  Ez a modell háromféle sebességű üzemmódot kínál. Az üzemmódok a vezérlőpanelen lévő érintőképernyő gombjaival kapcsolhatók. Az érintésvezérlők többnyire megfelelnek a felhasználóknak, és ez nagy előny a karbantartás szempontjából – kevesebb szennyeződési tényező. A Weissgauff TAU 60 TC WH az alapfunkciókon túlmenően kompakt kijelzővel is rendelkezik az üzemmódok és állapotok kijelzésére. A felhasználók különösen értékelik az időzítőt. Maximális megadott üzemi zajszint 49 dB.

  Ez a modell, mint minden korábbi modell, alumínium zsírszűrővel rendelkezik. Aktív szénszűrők is felszerelhetők, de nem tartoznak a szállítási terjedelembe.

  Van azonban egy hátrány, amely egy olyan műszaki hibából adódik, amely nem kapcsolódik közvetlenül a motorháztető rendeltetésszerű használatához. A fény témája, amely a főzőlap helyett többnyire a falra esik.

  Előnyök

  • az anyagok és az összeszerelés minősége;
  • periméteres szívás;
  • Extra nagy teljesítmény;
  • energiahatékonyság;
  • kijelző;
  • időzítő;
  • érintésvezérlés;
  • aktív szűrő telepítésének lehetősége;
  • stílusos design.

  Hátrányok

  • a megvilágítás szerencsétlen iránya.

  LEX Plaza 600 Fehér

  Értékelés: 4.6

  LEX Plaza 600 Fehér

  Az olasz LEX márka, amellyel a felülvizsgálatot kezdtük, ismét szerepel az Expertology ajánlásában. A Plaza 600 White motorháztető Kínában készül, de ez nem jelent semmi rosszat – a gyártó minőségbiztosítása elsőrangú.

  Ez a modell csodálatosan “felhígítja” a piacon kapható legtöbb döntött motorháztető minimalista egyhangúságát az ívelt képernyővel ellátott kialakításával. A motorháztető méretei, a módosítástól függően – 115x60x36.7, a súlya elég jelentős – 12.7 kg, elsősorban a nehéz edzett üvegből készült képernyő és a nagy felület miatt. Hüvely átmérője 150mm.

  A készülék 69 W hálózati áramot fogyaszt, beleértve a két 1 W-os LED-lámpát is.egyenként 5W. A háttérvilágítás a hátoldalon van, aminek az a sajnálatos hatása, hogy több fény éri a falat, mint a főzőlapot. A ventilátor intenzitása a perimetrikus szívással kombinálva körülbelül 420 Pa nyomást generál, ami akár 500 cm3 elszívási kapacitást is biztosít. Óránkénti kitermelés 300 köbméterig. méter/óra keringtető üzemmódban. Három sebességi mód van, amelyek az érintőgombokkal kapcsolhatók. Az üzemmódok a digitális kijelzőn jelennek meg. A gyártó becslése szerint ezt a modellt legfeljebb 12 négyzetméteres konyhai területre tervezték. méter.

  A LEX Plaza 600 White szinte mindenre jó, kivéve a zajszintet. Az 50 dB-es maximális zajszint nem magasabb, mint a legtöbb középáras páraelszívóé, de a zaj még minimális sebességnél is kellemetlenséget okozhat. El kell azonban ismerni, hogy a gyártó értékesítés utáni szervizcsapata rendkívül figyelmes a felhasználók visszajelzéseire, és mindig megpróbál hangcsökkentési tanácsokat adni a népszerű online helyeken közzétett megjegyzésekre válaszul.

  A gyártási garancia erre a modellre 3 év és 18 nap.

  Előnyök

  • elegáns kialakítás, ívelt üveg képernyővel;
  • az anyagok és az összeszerelés minősége;
  • megbízhatóság és megbízhatóság;
  • érintésvezérlés;
  • digitális kijelző;
  • Figyelem a felhasználói visszajelzésekre.

  Hátrányok

  • kellemetlen zaj.

  E

 • ca BELT LUX BL/A/55

  Értékelés: 4.5

  E<li></div><p>ca BELT LUX BL/A/55″ src=”/wp-content/uploads/2023/03/60216666195901-6013.jpg” height=”400″ title=”E</p><li>ca BELT LUX BL/A/55″></p><p>A következő közepes árkategóriájú motorháztető a neves olasz márka E</p><li>a BELT LUX BL/A/55 folytatja az eredetiség jó hagyományát a formatervezés terén. A minőség és a funkciók is megfelelnek a követelményeknek, ezért kap magas pontszámot a szakértőktől és a hétköznapi felhasználóktól egyaránt.</p><p>A készülék méretei – 139.454.832.6cm, a súlya lenyűgöző 17.4 kg nettó súly és 19 kg csomagolással együtt. Ez az első és eddig az egyetlen modell a felülvizsgálatunkban, ahol a tervezők úgy döntöttek, hogy nem alkalmaznak perimetrikus szívást. ez hatással van a motorháztető megjelenésére. Más, mint a piacon kapható legtöbb döntött modell, de a design mégis szép és nem elcsépelt egyszerre.</p><p>A csap átmérője 150 mm. A főzőlap ajánlott szélessége: 55cm. Világítás két 20W-os halogén lámpával. A készülék teljes energiafogyasztása 315 W.</p><p>Az energiafogyasztás észrevehetően magasabb, mint a többi vizsgált modellé, de ez csak a maximális energiafogyasztás intenzív üzemmódban. Egy ilyen üzemmód jelenléte nagy előny, mivel akár 1200 köbméteres légelszívási kapacitást biztosít. méter per óra. Természetesen a zaj jelentős lesz, és a gyártó nem próbálja elrejteni ezt a tényt, ez akár 67 dB is lehet. A másik három ventilátorsebesség már megbocsátóbb.</p><p>Elektronikus üzemmódvezérlés – az érintőképernyő gombjain keresztül. Az üzemmódok egy kompakt kijelzőn jelennek meg. Időzítővel is fel van szerelve.</p><p>Egy másik egyértelmű előnye az E</p><li>A ca BELT LUX BL/A/55 egy olyan konfiguráció, amely lehetővé teszi egy csúcskategóriás páraelszívó beszerzését viszonylag kedvező áron. A termék nem csak egy alumínium kazettás zsírszűrőt tartalmaz, hanem egy faszénszűrőt is FCB0060650, amelyet úgy terveztek, hogy még keringtetési üzemmódban is megbízhatóan küzdjön a nemkívánatos szagok ellen.</p><p>A hivatalos gyártói garancia erre a modellre 24 hónap. Ez a terméktípus közvetlenül Olaszországban készül.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Eredeti (viszonylag) eredeti kialakítás;</li><li>a neves olasz márka;</li><li>Olasz gyártmány;</li><li>Az anyagok és a kivitelezés minősége;</li><li>Kivételes szívóképesség;</li><li>A szénszűrő a tartozék;</li><li>rekordot döntő teljesítmény.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nem észleltek nyilvánvaló hibákat.</li></ul><h3>Faber Cocktail BK F80</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=Faber Cocktail BK F80

  Az áttekintés második részét a minőségi olasz háztartási gépek egy másik példájával zárjuk: a Cocktail F80 páraelszívóval a Faber márkától, amely már 75 éve híres kiváló minőségű termékeiről.

  Ez a modell díjat kap a kiváló formatervezéséért és műszaki kifinomultságáért. A dizájn “légiessége” önkéntelenül is asszociációkat kelt az Apple elektronika legszembetűnőbb példáival kapcsolatban.

  A motorháztető főtestének méretei 50x80x40cm. Ezt a modellt már 80 cm-ig terjedő széles főzőlaphoz tervezték. A készüléktest anyaga – rozsdamentes acél, képernyő – edzett üveg. 120 mm átmérőjű csap átmérője. A formatervezés, ahogy már említettük, hihetetlenül vonzó, sőt, némileg hipnotizáló, bár mint ilyen, egyáltalán nincsenek dizájnelemek, csak tökéletesen sima monokróm felületek és lekerekített sarkok. A szokatlanul markáns arányokat választották, ami rendkívül kellemes látványt nyújt a szemnek.

  A páraelszívó energiafogyasztása 140 W, amelyből 3 W-ot a két LED-es lámpa fogyaszt. Három hagyományos sebességi üzemmód áll rendelkezésre, valamint egy magasabb intenzitású üzemmód. Maximális teljesítmény normál üzemmódban – akár 535 köbméter. Több mint 700 köbméter óránként a felturbózott változatban; több mint 400 köbméter kitermelés a bővített változatban. m óránként. A készülék időzítővel van felszerelve a késleltetett kikapcsoláshoz, amikor a tűzhely ki van kapcsolva, de a maradék ételből származó füst még egy ideig távozik. A motorháztető kezelőpanelje érintésérzékeny és nagyon kényelmesen helyezkedik el.

  A termék magas színvonala tükrözi a fejlesztők aprólékos figyelmét a részletekre. A beépített zsírszűrő például szennyeződésjelzővel rendelkezik. És ez a modell minőségi aktív szénszűrővel rendelkezik 112.0158.127 vagy 112.0185.278. Ami szintén kellemes és gyakran hasznos, az a dimmelhető háttérvilágítás jelenléte.

  Előnyök

  • Egy jellegzetes olasz márka;
  • Kivételes minőségű anyagok és összeszerelés;
  • megbízhatóság és tartósság;
  • intenzív üzemmód;
  • Kerületi szívás;
  • háttérvilágítás beállítása;
  • felszerelés;
  • nagy teljesítmény;
  • kifinomult, kifinomult design.

  Hátrányok

  • nem észlelték.

  A legjobb prémium billenő motorháztetők

  Az Expertology 2020 első félévének legjobb billenő páraelszívóinak áttekintésének harmadik és utolsó része2 a piac legdrágább, de egyben legérdekesebb szegmensét képviseli. A legtöbb esetben a képviselt prémium kategóriás páraelszívók jelentősen, ha nem is nagyságrendekkel drágábbak, mint a fent leírt modellek bármelyike, de stabil célközönséggel rendelkeznek.

  Bosch DWK 97JM60

  Értékelés: 4.9

  Bosch DWK 97JM60

  Kezdjük a legolcsóbb modellel, amely a legfontosabb paramétereket tekintve alig marad a prémium kategóriában. A legendás német márka az elmúlt években számos kellemetlen kérdés tárgya volt, mivel egyes termékek, különösen a Kínában készült termékek meglehetősen rossz minőségellenőrzése miatt. De ebben az esetben a Bosch vállalat által évtizedeken át bizonyított német minőséggel kell foglalkoznunk.

  Ezt a páraelszívót még szélesebb főzőlaphoz is tervezték, mint a fent leírt Faber Cocktail BK F80-at. Főegység méretei – 119.80x90x50cm és a főzőlap ajánlott szélessége – 90cm. A kialakítás folytatja a minimalista megközelítést, amely a piacon kapható legtöbb más döntött motorháztetőnél megtalálható. Ennek a modellnek a színösszeállítása fekete edzett üvegből készült képernyő és fekete tok. Csapszegvágás – 150mm.

  A motorháztető 140 W teljesítményfelvételű motoros ventilátorral van felszerelve. További 3W teljesítményt egy pár LED-es lámpa biztosít. A páraelszívó normál és fokozott üzemmódban akár 730 köbméter elszívást is lehetővé tesz. m óránként. A módváltás az előlapi érintőkapcsolókkal történik. A megadott maximális zajszint 57 dB, ami intenzív működés esetén teljesen elfogadható. Alacsonyabb üzemmódban a motorháztető lényegesen csendesebb.

  A Bosch DWK 97JM60 minden előnye mellett ez a modell nem túl éles, de még mindig elégedetlen felhasználókkal találkozik a rendkívül korlátozott funkcionalitással. Az árat figyelembe véve furcsa, hogy a gyártók nem látták el a készüléket időzítővel, vagy legalább kijelzővel. Ez a felfoghatatlan gazdaságosság még a teljes készletnél is észrevehető – teljesen minimális, és még szénszűrő sincs, bár a telepítés lehetőségét a kialakítás biztosítja. Ezért az Expertology szakértőinek általános következtetése erről a modellről szigorúan pozitív, de a leírt ellentmondásos pontokat még mindig a nyilvánvaló hiányosságoknak tulajdonítják.

  Előnyök

  • márka;
  • Kiváló minőségű anyagok és összeszerelés;
  • nagy teljesítmény;
  • érintésvezérlés;
  • periméteres szívás;
  • nagy intenzitású üzemmód;
  • kellemes, minimalista design.

  Hátrányok

  • A funkcionalitás túl minimális egy ilyen árhoz képest;
  • nincs benne szénszűrő.

  Siemens LC 91 KWW 60

  Értékelés: 4.8

  Siemens LC 91 KWW 60

  Egy másik német márka, amely nem kevésbé ismert és elismert, mint a Bosch, folytatja a prémium motorháztetők témáját. A Siemens LC 91 KWW 60 szintén széles főzőlaphoz készült, feleannyiba kerül, mint a fent leírt modell, de már nemcsak a legmagasabb minőséggel, hanem a kibővített funkcionalitással is büszkélkedhet.

  A felfogó egység méretei 126x90x50cm egy 90cm széles főzőlaphoz. 120 mm-es csapszélesség. Semmi úttörő nincs a dizájnról – ugyanolyan minimalista, mint a nagy háztartási készülékek piacának e szegmensében az oroszlánrész. Az anyagok szintén “szabványosak” – rozsdamentes acél, edzett üveg. A legnépszerűbb színösszeállítás – fekete ház, fekete képernyő.

  Az iQdrive nagy hatékonyságú motor fogyasztása 260 W. A teljes energiafogyasztás 270 W. A háttérvilágításról egy dimmelhető LED-lámpa gondoskodik. Három standard ventilátor üzemmód és egy intenzív üzemmód áll rendelkezésre. A motorháztető maximális elszívási kapacitása – 991 köbméter. m óránként. A zajszint az üzemmódtól függően 41 és 69 dB között mozog. A funkciók elektronikus vezérlése, touchControl.

  Mint már említettük, ez a modell észrevehetően érdekesebb funkcionalitással rendelkezik. Először is, természetesen ott van az időzítő, amely lehetővé teszi a páraelszívó működési idejének beállítását a főzési folyamat vége után. másodszor, van egy érzelmi funkció

 • ght – a háttérvilágítás színének megváltoztatása kilenc lehetőségen belül. Az intenzív üzemmódot automatikus kikapcsolási funkció egészíti ki. A funkció működése a levegőminőség-érzékelőn alapul.

  Ami ennek a kétségtelenül kiemelkedő modellnek a hátránya, az az opcionális faszénszűrő opció hiánya. Bár, hogy tisztességesek legyünk azt kell mondanunk, hogy a Siemens LC 91 KWW 60 hatékonysága és teljesítménye elég a szénszűrő kérdés különösen nem kérdezni.

  Előnyök

  • márka;
  • kifogástalan minőségű anyagok és összeszerelés;
  • nagy hatékonyságú iQdrive motor;
  • teljesítmény;
  • továbbfejlesztett funkcionalitás;
  • időzítő és kijelző;
  • az intenzív üzemmód automatikus kikapcsolása;
  • Levegőminőség-érzékelő.

  Hátrányok

  • nem rendelkezik faszénszűrővel.

  Falmec QUASAR 90 fekete üveg

  Értékelés: 4.8

  Falmec QUASAR 90 fekete üveg

  Harmadik kérdésként fontolja meg a Falmec olasz készülékmárka csúcskategóriás páraelszívóját. Nézzük meg a legnépszerűbb Black Glass modellt, amely fekete színben kapható 90 cm széles főzőlaphoz. Tény, hogy a QUASAR – egy egész sor motorháztetők Falmec, és még akkor is, ha hirtelen a jelenlegi modell kivonták a termelésből (ami történik minden alkalommal javára új modellek), hogy megtalálja a szinte azonos csere a legszélesebb körű Falmec nem lesz nehéz.

  A motorháztető tökéletesen ragyog a fekete edzett képernyőüvegben és a fekete rozsdamentes acél kivitelben. A háttérvilágítást két LED-lámpa biztosítja a gép hátulján, amelyek teljesítménye 1,5 mA.2W fejenként. Teljes súly 26kg.

  Ez a szívás perimetrikus elvét használja, amelyet már sok fogyasztó ismer. Az erőteljes, mégis csendes motor négy üzemmódban működik – három fő üzemmódban és egy speciális, magasabb intenzitású üzemmódban. Maximális elszívási teljesítmény akár elképesztő 1280 m³/h szabad kifolyóval és akár 800 m³/h recirkulációval. A motor kívánság szerint a falba vezethető.

  Érdemes megdicsérni a gyártót, amiért nem fukarkodik a felszereléssel. A készlet például egy 289×326 mm-es alap zsírszűrőt és egy hatodik típusú aktív faszénszűrőt tartalmaz. Minden üzemmódot érintésvezérléssel lehet vezérelni. A szűrők szennyeződésjelző rendszerrel vannak felszerelve, amely jelzi az optimális csereidőt. A késleltetett be- vagy kikapcsolás időzítője kiegészíti a páraelszívó funkcióit.

  A modell másik érdekes funkciója a “24 órás” funkció. A függvény lényege már a névben is benne van. Ebben az üzemmódban a páraelszívó egy órán keresztül minimális fordulatszámon működik, nem csap zajt, de fokozatosan felfrissíti a helyiség levegőjét. Ezután három órára kikapcsol, majd a ciklus megismétlődik.

  Előnyök

  • Egy csúcskategóriás olasz márka;
  • kifogástalan minőség;
  • elegáns megjelenés;
  • kivételesen nagy kapacitás;
  • viszonylag alacsony zajszint;
  • időzítő;
  • felszerelés;
  • 24 órás levegőfelújítási funkció.

  Hátrányok

  • nem található.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: