13 legjobb szakácskés

A szakácskés az egyik legfontosabb dolog a konyhában, mivel a munka nagy részét elvégzi. Ezért különleges követelményeket támaszt, mint például a tartósság, élesség és fémszilárdság, valamint a könnyű használat. A gyártók a szakácskések számos különböző változatát kínálják. Szakértőink kiemelték a legfontosabb paramétereket, és ezek alapján rangsorolták a legjobb konyhai eszközöket.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő séfkést

A szakácskéssel szemben számos követelményt támasztanak, amelyek közül a legfontosabbak a tartósság és a megbízhatóság. Ezek a minták nagy szilárdságú acélból vagy damaszkuszból készülnek, ami csökkenti az élesség megőrzéséhez szükséges élezés gyakoriságát. És hogy megkönnyítsük a választást, szakértőink kiválasztották a 10 legfontosabb követelményt a késekkel szemben:

 1. Penge.A szakácskés mindig széles pengével rendelkezik, amely vastagságon vág át. A legnépszerűbb pengehossz 20 centiméter, amely minden kéz számára kényelmes. Ezenkívül a súlya lehetővé teszi, hogy még a kemény húst is átvágja.
 2. Fém. A szakács a konyhában dolgozik a legkeményebben, ezért fontos, hogy olyan pengét válasszon, amely olyan anyagból készült, amely a legtöbb visszaélést elviseli. A magas széntartalmú, ötvözött acélok itt jó eredményeket mutatnak.
 3. Fogantyú.A szakácskés kezelését elsősorban a markolat határozza meg. A professzionális szerszámok tömör fából vagy fémből készült fogantyúval készülnek, ez egy súlyos szerkezetet alkot. A modern alternatíva a polimerek használata.
 4. Shape.A késeknek 2 alaptípusa van: japán és európai. Ez utóbbi egy univerzális, háromszög alakú vágóeszköz, amelynek a hegyénél lekerekített egyenes él van. A japán késeket valamivel könnyebb élezni, de csak a szigetország hagyományos ételeinek elkészítéséhez alkalmasak.
 5. Az egyensúly. A fogantyúnak és a pengének alkalmasnak kell lennie a fő feladatra, pl. ha kemény ételek vágását tervezi, válasszon súlyozott pengével rendelkező kialakítást.
 6. Súly.A könnyű és nehéz késeknek megvan a maguk előnye és hátránya, amit figyelembe kell venni. Ha precizitásra van szükség, akkor a könnyű modell előnyösebb. Ha nehéz és kemény termékeket kell aprítani, akkor a súly jobb.
 7. Élezés.A legfontosabb paraméter az, hogy mennyire könnyű visszanyerni az élességét. Vannak olyan kések, amelyeket nem lehet újracsiszolni, de ez a legrosszabb. Emellett fontos, hogy találjon egy élező szakembert, vagy tanulja meg, hogyan élezze meg őket saját maga.
 8. Tárolás.Egyes modellekhez állványok tartoznak, hogy a penge tiszta és folyadékmentes maradjon.
 9. gyártási módszer. Az öntöttvas változatok mellett vannak kovácsolt változatok is, amelyek jobb jellemzőkkel rendelkeznek, de drágábbak is. A legrosszabbnak a megbélyegzettek számítanak.
 10. Ár.A legtöbb ilyen termék meglehetősen magas árcédulával rendelkezik, mivel az anyagokról és a hatékonyságról van szó. Szakértőink azt tanácsolják, hogy ne spóroljon ezen a terméken.

Ezeket a pontokat szem előtt tartva állítottuk össze a nemzetközileg elismert cégek legjobb késeinek rangsorát. Jó olvasmány.

A legjobb szakácskések

Jelöléshelytermék neveár
Top szakácskés lista1Tojiro J
  Vysotskaya professional PRO Damaszkusz, 18 cm
13 300 €
2Samura damaszkuszi, 20cm10 000 €
3Yaxell Ran, 20 cm11 900 €
4Wusthof Classic, 20 cm9 700 €
5Tojiro Western kés F-807, 18 cm, 18 cm9 750 €
6FUJI CUTLERY J
  Vysotskaya professional, 18 cm
6 500 €
7Swiss Diamond szakácskés, 20 cm6 500 €
8Samura Kaiju, 21 cm2 700 €
9Samura Harakiri, 20,8 cm1 400 €
10Rondell Glanz Fehér, 15 cm1 700 €
11FISKARS Funkcionális forma+, 17 cm3 300 €
12Tefal Ice force, 20 cm2 000 €
13Arcos Universal, 20 cm2 700 €

Tojiro J
  Iia Vysotskaya profi PRO Damaszkusz, 18 cm

Értékelés: 4.9

TOJIRO J<ul></div><p>IA VYSOTSKAYA PROFESSIONAL PRO DAMASK, 18 cm” src=”/wp-content/uploads/2023/03/7451666194701-213.jpg” height=”400″ title=”TOJIRO J</p><ul>IA VYSOTSKAYA PROFESSIONAL PRO DAMASZKUSZ, 18 CM</p><p>A lista tetején található kés damaszkuszi acélból készült és 31 cm hosszú. Ez a szakácsszerszám teljesen bármilyen feladatra alkalmas, mivel a gyártó univerzális formával tervezte. Nagy szilárdságú fából készült fogantyú, lakkozott és vízálló, hogy megakadályozza a szennyeződést és a felpuhulást.</p><p>Súlya 250 g, pengehossza 18 cm. Ez egy tipikus európai modell, kétoldalas élezésre tervezve. A kés Japánban készült, és a penge szöge eléri a 15 fokot. Ez az egyik legjobb választás mind a kezdő szakácsok, mind a profik számára a sokoldalúsága miatt.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>tartósság;</li><li>univerzális pengeforma;</li><li>könnyű használat;</li><li>kiváló minőségű acél.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem található.</li></ul><h3>Samura Damaszkuszi, 20 cm</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=
Samura Damaszkuszi, 20 cm

A rangsor második helyén egy japán gyártmányú kés áll, amelyet professzionális konyhákban való használatra terveztek. A penge a Shark-módszerrel van élezve, plein edge-vel. A pengéhez a legjobb minőségű damaszkuszi acélt használták, amely 61 Rockwell keménységet biztosít. Fogantyú üvegszál erősítésű műanyag G-10-ből készült.

Szín szürke, fekete fogantyúval. A kés kartondobozban érkezik. A termék súlya eléri a 216 grammot, a penge hossza pedig a 20 grammot. Fogantyú mérete 33.8 cm. Ezt a modellt az ügyfelek és a szakértők rendkívül pozitívan értékelték.

Előnyök

 • diszkrét kialakítás;
 • Damaszkuszi acélból készült;
 • erős fa fogantyú;
 • univerzális használat.

Hátrányok

 • nincs.

Yaxell Ran, 20 cm

Értékelés: 4.8

KÉS, 20 CM

A legjobb séfkések értékelésének harmadik helyét egy japán márka egy másik modellje foglalja el, amelyet bármilyen élelmiszer vágására terveztek. Ez a szerszám kétoldalas élezéssel rendelkezik, Plein-típusú vágóéllel. Minőségi damaszkuszi acélból készült penge, akár 69 réteggel. Az anyagot VG-10 jelöléssel látják el. A penge nem rendelkezik kiegészítő védelemmel.

Fekete mycarta markolat. A kés kartondobozban van. A penge 20 cm hosszú, és valamivel kevesebbet nyom, mint az előző versenyző, 228 g súlyú. A RAN sorozat számos kiváló szakácsszerszámot tartalmaz különböző alkalmazásokhoz.

Előnyök

 • Japán minőség;
 • Alacsony súly;
 • Damaszkuszi acélból készült;
 • kényelmes fogantyú.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Wusthof Classic, 20 cm

Értékelés: 4.7

Wusthof Classic, 20 cm

Negyedik pozícióban lévő szakácskés, kovácsolt acélból készült. Ezt a szerszámot egy jól ismert német márka gyártja, és a Classic sorozat európai modelljei közé tartozik. Ebben a termékcsaládban számos kés létezik, de a szakácsok számára tervezett kés a 4582/20 feliratot viseli. A fogantyú modern szintetikus anyagból, polioximetilénből készült, nedvesség és egyéb anyagok által nem befolyásolt fogantyú.

A kés kovácsolt acélból készült, molibdén és vanádium részecskék hozzáadásával, a nagyobb szilárdság és a könnyű használat érdekében. A Rockwell-keménység eléri az 58. A kés hagyományos, kétoldalas, szimmetrikus, 15 fokos furattal rendelkezik.

Előnyök

 • Német minőség;
 • kovácsolt;
 • minőségi anyag;
 • könnyű használat.

Hátrányok

 • nem észlelt.

Tojiro Western kés F-807, 18 cm, 18 cm

Score : 4.7

TOJIRO WESTERN KÉS, F-807, 18 CM

Az ötödik helyen a Tojiro DP Chef’s Knife F-807 áll, amely egy közepes méretű szakácsszerszám, amely a legtöbb konyhai feladatra használható. A penge 18 cm hosszú és 1,7 mm vastag, és háromrétegű VG-10 rozsdamentes acélból készült, amelynek szilárdsági besorolása körülbelül 60 a Rockwell-skálán. A japán kés kényelmes profillal rendelkezik, amely megkönnyíti a felszeletelt összetevők felszedését és más ételekbe való átvitelét.

A hornyolt élek lehetővé teszik bármilyen vágási technika használatát. Fekete mikartából készült nyél, tartós és baktériumoknak ellenálló kialakítású. A tervező a lehető legkényelmesebbé tette a fogást. A 180 mm-es pengehosszúságnak köszönhetően teljes kontrollt biztosít a vágás felett.

Előnyök

 • hosszú élettartam;
 • könnyű élezés;
 • nagy tartósság;
 • ötletes fogantyú.

Hátrányok

 • nincs.

FUJI CUTLERY J
  IA VYSOTSKAYA PROFESSIONAL, 18 cm

Értékelés: 4.7

FUJI CUTLERY J<ul></div><p>IA VYSOTSKAYA PROFESSIONAL, 18cm” src=”/wp-content/uploads/2023/03/6811666194701-813.jpg” height=”400″ title=”FUJI CUTLERY J</p><ul>IIA VYSOTSKAYA PROFESSIONAL, 18 CM”></p><p>A hatodik helyen egy damaszkuszi acélból készült univerzális szakácskés áll. Műanyagból készült fogantyú, amely nagymértékben ellenáll a víznek, zsírnak és más agresszív anyagoknak. Teljes hossza 30,5 cm, súlya 230 g. kétoldalas szimmetrikus élezés.</p><p>A 18 cm hosszúságú penge több mint elegendő bármilyen étel gyors és pontos vágásához. A hagyományos formájú japán termékek minden szakács számára tökéletesek. A damaszkuszi acél használata pedig növeli a tartósságot, csökkentve a penge élezésének gyakoriságát.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>kiváló minőség;</li><li>Damaszkuszi acél felhasználásával;</li><li>kényelmes forma;</li><li>valamivel alacsonyabb ár, mint más modellek.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem azonosított.</li></ul><h3>Swiss Diamond szakácskés, 20 cm</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Swiss Diamond szakácskés, 20 cm

A hetedik helyen egy 20 cm hosszú pengével rendelkező hagyományos szakácskés áll. Rozsdamentes acélból és műanyag fogantyúból készült. A fogantyú kifejezetten ergonomikus a tömeges fogás érdekében. A pengék tartós szegecsekkel vannak rögzítve. A svájci gyártmányú szakácskés. Ez egy hagyományos, egyetlen darab acélból készült szakácsszerszám.

A penge alakja alkalmas aprításhoz, szeleteléshez és egyéb munkafolyamatokhoz. És a kés megjelenése is csúcsminőségű. A gyártó megpróbált egy igazán egyedi terméket létrehozni azáltal, hogy 1. osztályú korrózióálló acélt használt.4116, Németországban öntött. az anyag ellenáll a nedvességnek vagy más agresszív anyagoknak való tartós kitettségnek. A késsel kapcsolatos vélemények többnyire pozitívak.

Előnyök

 • Svájci minőség;
 • kellemes design;
 • rozsdamentes acél használata;
 • univerzális fogantyú.

Hibák

 • nincs.

Samura Kaiju, 21 cm

Értékelés: 4.5

Samura Kaiju, 21 cm

A nyolcadik helyet egy japán gyártmányú szakácskés foglalja el, amely a leghosszabb a rangsorban. Pengéje 21 cm hosszú, és Shark technológiával van élezve, míg az éle a Plain penge típusba tartozik. A felhasznált anyag AUS-8 rozsdamentes acél, további bevonatok nélkül. Fémkeménység akár 58 Rockwell-pontig.

Vörösfenyőből készült markolat, amely a szakácskés hagyományos modelljét képviseli. Ezenkívül víz vagy más agresszív anyagok ellen is kezelik. A kés egy kicsit nehéz, súlya 365g, és teljes hossza 34cm, így a penge csak 60% -os. Alkalmas nagy és erős kézre.

Előnyök

 • érdekes kialakítás;
 • Japán minőség;
 • nagy pengehossz;
 • ergonomikus fogantyú.

Hátrányok

 • nincs azonosítva.

Samura Harakiri, 20,8 cm

Értékelés: 4.5

SZAMURA HARAKIRI, 20,8 CM

A rangsor kilencedik helyét egy másik japán szakácskés foglalja el, amelyet “Harakiri” néven emlegetnek. A Pro+ technikával van élezve és az éle a Plain stílusú. A penge kiváló minőségű AUS-8 rozsdamentes acélból készült. Nincs további bevonat. Rockwell-keménység 58.

Az ABS műanyagból készült fogantyú úgy van kialakítva, hogy ellenálljon bármilyen ütésnek. A kés szürke, és beleolvad a konyhabelsőbe. Fogantyú hagyományos fekete árnyalatban. A mesterkés buborékcsomagolásban érkezik. Ez az egyik legkönnyebb modell a rangsorban, súlya mindössze 118 g. a költségek is meglehetősen alacsonyak.

Előnyök

 • Minél kényelmesebb a konyhában végzett mindenféle munkához;
 • kiváló minőségű anyagok;
 • alacsony súly;
 • alacsony ár.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Rondell Glanz Fehér, 15 cm

Értékelés: 4.5

Rondell Glanz Fehér, 15 cm

A tizedik legjobb szakácskés a cirkónium-dioxid-kerámiából készült kés. A kényelmes fogantyú pedig gumírozott ABS műanyagból készült, amely ergonomikusan formázott, és nem engedi kicsúszni a kezéből. Csak puha ételekhez tervezték, a keményebb ételek elkezdhetnek szétesni.

A modell nagy előnye az alacsony ár, amely körülbelül fele a többi professzionális szakácskés árának. A kerámia penge azonban nem élezhető, ezért eldobhatónak mondható. Ezenkívül egy ilyen penge nem kívánatos, hogy kemény felülethez érjen, leessen és véletlenül megütközzön. A kerámia szakácskésről szóló vélemények főként pozitívak voltak.

Előnyök

 • Kerámia penge;
 • Nagyon alacsony ár;
 • ergonomikus fogantyú.

Hátrányok

 • törékenység
 • Nem érzékeny az élezésre.

FISKARS Funkcionális forma+, 17 cm

Értékelés: 4.4

FISKARS FUNCTIONAL FORM+, 17 CM

A japán modell, amely rozsdamentes acélból és műanyagból készült, a tizenegyedik helyet foglalja el. A santoku szerszámok közé tartozik, azaz univerzális modellek, egyoldalú élezéssel. A sima él lehetővé teszi a hús és más puha ételek könnyű vágását. A rövid penge pedig nagyszerű a precíziós vágáshoz.

A fogantyú műanyagból készült, és minden szükséges ellenállással rendelkezik a nedvességgel és az agresszív környezetekkel szemben. Penge hossza – 170 cm. A súly 252g. Az acél azonban kevésbé kemény, mint más szakácskések a konyhai szakemberek számára. A gyártó 5 év garanciát vállal termékeire.

Előnyök

 • A legjobb ár-érték arány;
 • alacsony ár;
 • Kényelmes a pontos szeleteléshez;
 • könnyen megtalálható a boltokban;
 • jó garancia.

Hátrányok

 • alacsony tartósság;
 • a japán forma nem biztos, hogy sok szakácsnak megfelel.

Tefal Ice force, 20 cm

Értékelés: 4.3

Tefal Ice force, 20 cm

Az utolsó előtti pozíciót egy Tefal rozsdamentes acélból készült kés foglalja el. Kínában gyártják, és a vállalat 2 év garanciát vállal rá. Anyagként német acélt használnak, amely korróziógátló tulajdonságokkal rendelkezik. A penge hossza 20 cm.

A fogantyú műanyagból készült és feketére festett. A gyártó garantálja, hogy biztonságosan mosható a gépben. A vásárlók kiemelik nagy szilárdságát és alacsony súlyát. Az acél azonban kissé rosszabb minőségű, mint a damaszkuszi, ezért munka közben gyakran kell újraélezni.

Előnyök

 • minden típusú konyhában használható;
 • X5Cr15MoV acél használata;
 • alacsony súly;
 • 2 év garancia;
 • optimális ár.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Arcos Universal, 20 cm

Értékelés: 4.2

ARCOS UNIVERZÁLIS, 20 CM

A rangsor utolsó helyét a professzionális konyhákban használt rovátkolt szakácskés foglalja el. A szerszám spanyol acélból készült. Polioximetilénből készült, ergonomikus formájú markolat. A rovátkák megakadályozzák a penge beragadását. A szakácskést kovácsolták.

A sokoldalú modell tökéletes a legtöbb szakács számára. A kés súlya 260g és a penge 20cm hosszú. A szerszámot Spanyolországban gyártják. A vásárlók dicsérték ezt a kést, de meg kell mondani, hogy a kovácsolási módszer nem biztosít elég szilárdságot és tartósságot az élnek.

Előnyök

 • sokoldalúság;
 • alacsony ár;
 • kényelmes fogantyú;
 • Jó acél.

Hátrányok

 • nem észlelik.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: