14 legjobb sütő márka

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. Mik a kiválasztási kritériumok?. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem vásárlási útmutatónak szánjuk. Mielőtt megvásárolná, konzultálnia kell egy szakértővel.

Az évtized fordulóján a felhasználók tömegesen kezdtek elszakadni az előre gyártott sütőktől és főzőlapoktól, és a különálló sütők és főzőlapok javára váltottak. Ennek a tendenciának 2 jó oka van:

  1. Először is, a különálló konstrukció jelentősen egyszerűsíti a tervezést és alacsony javítási költségeket eredményez;
  2. Másodszor, lehetővé teszi, hogy a konyhában különböző kialakításokat hajtsanak végre.

A nagy kereslet hullámán az Expertology magazin szerkesztősége úgy döntött, hogy független piackutatást végez. Kézzel válogattuk össze a 14 legjobb sütőmárkát, amelyekben megbízhatunk, és amelyeket a fogyasztók széles körének ajánlunk. Az értékelés során a következő paramétereket használták kritériumként:

  1. megfizethető funkcionalitás;
  2. A megbízhatóság és a szolgáltatás minősége;
  3. az átlagár és az árszegmensek száma;
  4. Felhasználói és szakértői vélemények.

Hogyan válasszunk sütőt

A sütő kiválasztásakor a következő kritériumokra kell figyelni

Gáz vagy elektromos.Ez egy vitatható kérdés, de sok gyártó már kivonta a gázüzemű sütőket. Ennek oka a viszonylag magas biztonsági követelmények, ami az építés során többletköltségeket jelent. Az elektromos sütők választását javasoljuk, már csak azért is, mert nagyobb a választék.

Független vagy függő.A konyha elrendezése itt nagyon fontos. A független sütő bárhol elhelyezhető, ahová a kommunikációs vonalak elérnek. A függő csak a főzőlap alá illeszkedik, így egy klasszikus főzőlapot alkotva.

Méretek. Győződjön meg róla, hogy a készülékek kiválasztásakor figyelembe veszi a konyhában rendelkezésre álló hely nagyságát. Ha egy egy- vagy kétszobás lakás kis szobájáról van szó, akkor a 45 cm széles sütőket ajánljuk. Ha sokkal több hely áll rendelkezésére, akkor válasszon 60-90 centiméteres sütőket.

Öntisztító típus.Ettől a beállítástól függően 3 féle sütő áll rendelkezésre:

  1. hidrolízissel öntisztító – a zsír és a lerakódott lerakódások a gőz hatására fellazulnak. A legkevésbé hatékony és legolcsóbb módja a tisztításnak.
  2. Katalitikus öntisztítással – a bontás a sütő falán történik egy speciális zománcozásnak köszönhetően. Az ajtó és az aljzat ugyanúgy elszíneződik, mint egy hagyományos sütőnél.
  3. pirolitikus öntisztítással – 500 Celsius-fokon minden szennyeződés elégetése. Csak annyit kell tennie, hogy leöblíti a hamut.

Extra funkciók.Az automatikus főzőprogramok, a leolvasztás, a pizzasütés, a lassú hűtés stb. mind fontosak az Ön számára.., akkor vásárlás előtt részletesen tanulmányozza a funkciók körét.

Biztonsági jellemzők. Ha gyermekei vannak, ideális megoldás a gyermekbiztos funkcióval és érintőleges fali ventilátorral ellátott sütő választása. Az első lehetetlenné teszi, hogy gyermekei zavarják a főzést, míg a második megakadályozza, hogy megégessék magukat, ha véletlenül hozzáérnek a készülékhez.

A legjobb sütőmárkák rangsora

JelöléshelyszínGyártóÉrtékelés
A legjobb sütőmárkák értékelése1AEG5.0
2Miele4.9
3NEFF4.8
4Siemens4.7
5Electrolux4.6
6Bosch4.5
7Gorenje4.4
8Hotpoint-Ariston4.3
9Hansa4.2
10MAUNFELD4.1
11LG4.0
12DARINA3.9
13Gefest3.8
14Beko3.7

AEG

Értékelés: 5.0

Az AEG a BER 455120 B

A német AEG méltán vezeti a listát. A Miele is átállította termelését a kizárólag elektromos sütők gyártására, és a Miele-hez hasonlóan a professzionális készülékek útjára lépett. A sütők választékát a prémium szegmens képviseli. Mindennel rendelkeznek, amire a mindennapi kényelemhez szüksége van: érzékeny érintőképernyős kijelzők, hőmérséklet-szondák, pirolízis-tisztító mechanizmusok, extra ellenálló tapadásmentes bevonatok stb..

Az AEG márka kiemelkedő képviselője a BER 455120 B modell. A++ energiahatékonysági osztályú, 275 Celsius-fokig melegíthető, gőzfunkcióval, konvekciós és grillfunkcióval, valamint teleszkópos vezetőkkel rendelkezik.

A második versenyző az AEG BSR 892330 M, amely akár 300 Celsius-fokos folyamatos fűtési tartományban (nincs külön üzemmód), gyermekbiztos beállítási funkcióval és az előző modellel megegyező funkciókkal rendelkezik. Az egyetlen hátránya a kemence hidrolízis helyett a pirolitikus tisztítás.

Miele

Értékelés: 4.9

H 2860 BP

A rangsor második helyén egy német vállalat áll, amely elektromos sütőket gyárt a konyhai szakemberek számára. A nagyképűségnek semmi nyoma – csak fontos és hasznos funkciók. Például minden modell rendelkezik magszondával és pirolitikus tisztítómechanizmussal. Az érintőleges légáramlás hűvösen tartja az ajtófelületeket és az oldalfalakat, és a teljes belső tér Perfect Clean tapadásmentes bevonattal van lezárva.

Ami a konkrét képviselőket illeti, javasoljuk, hogy nézze meg közelebbről a legköltséghatékonyabb Miele H 2265-1 B ACTIVE változatot 76 literes térfogattal és 5 polcbeállítással. Az igényesebb felhasználóknak a H 2860 BP-t ajánljuk fekete burkolatban. Minden olyan funkció, amit egy sütőtől elvárhat, beleértve a hosszú élettartamú teleszkópos síneket, az időzítőt és még sok más funkciót.

NEFF

Értékelés: 4.8

NEFF B15M42C3.webp

Már a NEFF kínálatában is van egy csipetnyi nagyképűség és elitizmus. Szerencsére csak néhány speciális modell sütők “bűn” ezzel a. A németek már régóta felhagytak a gázüzemű modellek gyártásával, és a fő erőfeszítéseket az elektromos lehetőségekre összpontosítják. Alapvetően a NEFF a Miele ellenfele. Ha az utóbbi a technológiát hajszolja, miközben jelentősen növeli az árakat, akkor az előbbi a késztermék funkcionalitását és költségeit próbálja kompenzálni. Ez lehet a legfontosabb tényező a két márka sütői közötti választásnál, de ahogy mondani szokták, mindenkinek a sajátja.

Úgy döntöttünk, hogy a NEFF B15M42C3 készüléket, amely fekete színű, arany díszítéssel a fogantyúkon, megemlítjük ajánlásainkban. Ez a stílus nem fog minden konyhába illeni, de biztosan elragadtatott kritikákat fog kapni. A modell 8 fűtési módot, 275 Celsius fokos hőmérsékletet, időzítőt és digitális kijelzőt, valamint hidrolízis (gőztisztítást) kínál. A második sütő a NEFF B1ACE0AN0R, egy fejlettebb változat, 71 literes űrtartalommal és 7 fűtési móddal. Mindennel rendelkezik, amire a kényelmes mindennapi használathoz szüksége van, beleértve a gyermekbiztosítást is.

Siemens

Score : 4.7

Siemens HB675G0S1.webp

A Siemens kizárólag prémium kategóriás elektromos sütőkkel foglalkozik. Ez annak köszönhető, hogy a termék iránti alacsony kereslet az orosz piacon, de ellentétben az LG cég jól érzi magát, és nem fogja csökkenteni a termelést. Részben azért, mert az összes sütő a limitált szériához tartozik – sokuk egyesíti a mikrohullámú sütők funkcióit, külön szekrényekkel rendelkezik több étel egyidejű elkészítéséhez, és rendkívül energiatakarékos.

Példaként vegyük a Siemens HB634GHS1 elektromos sütőt, az elektromos sütő egyik változatát, 48 000 forintos áron. 300 Celsius-fokig melegít, 13 fűtési móddal és 71 liter belső térfogattal rendelkezik. Minden beállítás érintőképernyőn keresztül történik, ami tökéletesen kiegészíti a megjelenést, így elegáns és progresszív.

A második lehetőség drágább: Siemens HB675G0S1 hasonló paraméterekkel és szinte ugyanolyan megjelenéssel, de pirolitikus tisztítási funkcióval. Valójában a teljes árkülönbség az egyes alkatrészek megbízhatóságának növelésére megy el. Ez az a pont, ahol a túlfizetés valóban számít.

Electrolux

Értékelés: 4.6

Electrolux EOB 53434 AK.webp

A sütőszegmens egyik prémium gyártója, amely a legmagasabb minőségű elektromos és gázüzemű modellekkel látja el a piacot. Az elmúlt néhány évben az Electrolux egyre egészségtudatosabbá vált, és ennek következtében számos beépíthető készüléküket a gőzfőzésre tervezték. A folyadékok recirkulációját az alacsony hőmérséklet és a gőzfürdő teszi lehetővé. Ennek következtében a sütők néhány legfontosabb alkatrésze és belső szervezése megváltozott.

A két vagy több független rekesszel rendelkező osztott sütők szintén trendnek számítanak. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerre több ételt főzzön anélkül, hogy a szagok és az ízek keverednének.

Ha elektromos sütőt keres, nézze meg az Electrolux EOB 53434 AK elektromos sütőt. Nagyszerű visszajelzés a felhasználóktól, 72 liter nettó térfogat, 8 fűtési mód, öblíthető kapcsolók a biztonság érdekében és egy praktikus elektronikus kijelző. Ez csak néhány a modell előnyei közül. Az ára 27 ezer rubelről indul.

A második lehetőség – gáztűzhely Electrolux EOG 92102 CX. A sütők konvekciós és grillfunkciókkal, valamint forgó grillsütővel vannak felszerelve. A sütő vezérlése forgatható gombokkal történik. Hasznos kapacitása 70 liter. 5 különböző fűtési mód létezik. Magas árú, de garantáltan hosszú ideig tart.

Bosch

Értékelés: 4.5

Bosch HBG634BW1.webp

Egy olcsóbb, kiváló minőségű gyártó is leteszi a névjegyét a konyhai sütők ágazatában. A kínálatban gáz, elektromos és kombinált modellek szerepelnek. A Bosch követi az általános piaci tendenciákat, és ennek megfelelően gyártási kapacitását fokozatosan a beépíthető sütőkre összpontosítja, és eltávolodik a teljes méretű, önálló készülékektől. Nehéz csak néhány jellemzőt megnevezni a modellek között, mivel ezek még egy árkategórián belül is nagymértékben eltérhetnek egymástól.

A Bosch HBG634BW1 elektromos sütő és a Bosch HGN22F350 gáztűzhely egyaránt alkalmas a következőkhöz. Az előbbi a multifunkcionalitásáról és az egész belső tér egyenletes fűtéséről híres. A második különlegesebb funkciókkal rendelkezik: érintőképernyős kezelőpanel, 5 előre beállított fűtési mód, konvekciós és grillezési módok, valamint a magszonda a készre főzéshez. Ez a modell viszonylag olcsó, és jó segítség lehet az otthoni konyhában.

Gorenje

Értékelés: 4.4

Gorenje BO 637 INI

Egy figyelmeztetés: a Gorenje nem gyárt gázüzemű sütőket. Emiatt sokan úgy érezhetik, hogy nem érdemli meg a 7. helyet a rangsorunkban. Mi azonban megpróbáljuk meggyőzni Önt az ellenkezőjéről.

A Gorenje sütők világszerte a praktikum és az innováció szintézisét jelentik. Még a beépített készülékek költségvetési szegmensében is megtalálhatók az érintésvezérléssel ellátott változatok, számos fűtési mód és automatikus főzési program. A megbízhatóság azonban messze felülmúlja a tartomány alsó határát.

A vállalat méltó képviselőjeként megkülönböztethetjük a Gorenje BO 637 INI sütőt. Híres kiváló hőmérséklet-tartásáról és kiváló ajtószigeteléséről – még akkor is mérsékelten hűvös marad, ha hosszú ideig van kitéve a hőnek. Gyermekvédelmi funkció, amely lezárja az érzékelőt. És az utolsó trükk – az ajtó gyors eltávolításának képessége a sütő belső térfogatának teljes tisztításához. Javasoljuk továbbá, hogy nézze meg közelebbről a Gorenje BO 658-ORA-B készüléket.

Hotpoint-Ariston

Értékelés: 4.3

Hotpoint-Ariston FA5 844 JH IX

A tíz nagy sütőgyártó közül talán az egyik leginkább ügyfélközpontú márka. A Hotpoint-Ariston kínálatában minden árszegmensben találhat sütőket: a kedvező árú mechanikus és a prémium érintős modellekig. Hagyományosan a fő hátrány itt a “szegény” berendezés – a rácsok és tálcák száma. Ez azonban nem olyan nagy probléma, mivel sok felhasználó alapértelmezés szerint speciális edény- és sütőedénykészletekkel rendelkezik. De az erősségek bőven vannak: egyedülálló funkciók, mint például a külön pizzasütési üzemmód, és a kétkörös fűtési rendszernek köszönhetően magas hatékonyság minden üzemmódban.

A Hotpoint-Ariston beépített sütők képviselői közül kiemelkedik az FA5 844 JH IX. A modell előnyei közé tartozik a 71 liter hasznos térfogat, 10 fűtési mód és számos automatikus program végrehajtása az egyes ételekhez. A legjobb az egészben, hogy gyermekbiztosítással rendelkezik.

A gáztűzhelyek közül érdemes közelebbről megnézni a Hotpoint-Ariston GA2 124 BL-t. Az alacsony ár kiváló tulajdonságokkal kombinálva ezt a modellt a legközelebbi versenytársak között a legkelendőbbé teszi.

A Hansa

Értékelés: 4.2

Hansa BOES68402.webp

A Hansa 1992-ben jelent meg a piacon, de termékeik minősége és kiváló kialakítása miatt gyorsan a versenytársak fölé emelkedett. A Hansa sütők a konyhai készülékek minden fontos tulajdonságával rendelkeznek: robusztusság, jó felépítés és sokoldalúság. A közelmúltig a vállalat legmenőbb ajánlata egy elektromos sütő volt, amely több mint 10 fűtési móddal, külön leolvasztási móddal és a mellékelt szondával a sütési fok leolvasásának lehetőségével rendelkezett. Az ár megfelelő. Van azonban egy hátránya, ami minden Hansa készüléknek közös: a cserealkatrészek túl drágák.

A Hansa BOES68402 elektromos sütő egyensúlyt teremt az ár és a minőség között. 8 hőfokozattal, konvekciós és grill funkcióval rendelkezik. A beállítások beállítása a karcsú előlapon lévő érintőképernyős kijelzőn keresztül történik. Ennek a cégnek a kínálatában nem találunk gáztűzhelyeket.

MAUNFELD

Értékelés: 4.1

MAUNFELD EOEC.586W

Kizárólag konyhai berendezéseket gyártó cég. A rangsor meglehetősen alacsony pozícióját csak azért tölti be, mert az orosz fogyasztók körében alacsony a népszerűsége, bár a szállított sütők valójában összehasonlíthatók a Gorenje vagy a Bosch modelljeivel. A MAUNFELD elsősorban a piac középkategóriás és prémium szegmensére összpontosít, és elsősorban elektromos sütőket gyárt. Kicsit aszketikus a kialakításuk, de a funkcionalitásra és a megbízhatóságra nem lehet panasz.

A felhasználók véleménye szerint a vállalat legjobb képviselője az EOEC 586W – egy olcsó elektromos sütő, amely akár 280 Celsius-fokos fűtési lehetőséggel rendelkezik. Az 58 literes belső térfogat és a teljes fűtési tartomány 7 főzési módra van osztva. Az extrák közé tartozik a konvekciós és grill üzemmód, valamint a hidrolízis tisztítás.

A gáztűzhelyek közül kiemelkedik az MGOGG 673RIB TM – egy extravagáns modell, amely az elitizmusra tart igényt. A krémszínű burkolat és a bronz fogantyúk kombinációja nem minden belső térbe illeszkedik. A szekrény belső térfogata 67 liter, és csak 4 fűtési üzemmód áll rendelkezésre. Gázvezérléssel és az összes standard extrával rendelkezik.

LG

Értékelés: 4.0

LG LB645479T1

Az LG képviselete a beépíthető elektromos sütők szegmensében fokozatosan semmivé válik. Talán maga a vállalat is úgy érezte, hogy nem érdemes prémium gépekre pazarolni a termelési kapacitást. És az egyetlen sütő, amit a koreaiak forgalomba hoztak. Az aktuális beállításokat mutató digitális kijelzők, több mint 10 fűtési mód, hidrolízis tisztítás, kiterjedt felszereltség és így tovább, alapfelszereltség volt..

LG LB645479T1 és LG LB645E329T1 az egyik utolsó tisztességes sütők a cég a piacon. Mindkét sütő 67 liter nettó térfogattal, érintőképernyős kijelzővel, ventilátor- és grillfunkciókkal, valamint süllyesztett kapcsolóval rendelkezik. A fűtési módok száma az első változatban 11, míg a másodikban csak 7. Ezenkívül az első modell gyermekbiztosítási beállításokat hajtott végre. Az árszint stabilan magas: 39 és 33 ezer rubel.

DARINA

Értékelés: 3.9

DARINA 1U BDE111 707 W.webp

A költségvetési elektromos sütők gyártója DARINA nagyon népszerű az orosz fogyasztók körében. A vállalatnak sikerült megszabadulnia a készülékek aszketizmusától, és megfelelőbb, “nemesebb” tulajdonságokkal ruházta fel őket. A jó minőség és a feszes megbízhatóság mellett ez volt az egyik fő katalizátora a kereslet növekedésének. Mindez a vállalatot a prémium márkák félelmetes versenytársává tette, amelyek egyszerre több árszegmensben is tevékenykednek.

A DARINA esetében az 1U BDE111 707 W és az 1V5 BDE111 705 B modellek megvásárlása ajánlott. Alapvetően az egyetlen különbség a karok színe és kialakítása. Az első fehér színben, forgatható gombokkal, a második pedig fekete színben, nyomógombokkal kapható a piacon. Egyébként szinte azonos: 50 liter nettó térfogat, konvekciós és grillfunkció, 9 fűtési mód, A-kategóriás energiafogyasztás.

Gefest

Értékelés: 3.8

GEFEST DA 602-02.webp

A GEFEST márka a Brestgazoapparat nagy holdingvállalathoz tartozik, amelynek székhelye Fehéroroszországban található. A sütők kínálatában minden árkategóriában találhat gáz-, elektromos és kombi modelleket. Igen, a sütők választéka közel sem olyan jó, mint a piacon lévő nagy gyártóké, de a vállalat jól működik: a csökkentett ár versenyképessé teszi termékeiket.

A sütők példájaként osszuk ki a GEFEST DA 602-02 elektromos modellt a grill, a konvekció, a nyárs, a hidrolízis tisztítószer és a biztonsági rendszerek funkcióival. Jól néz ki, praktikus elektronikus időzítővel és mechanikus gombokkal rendelkezik az üzemmódok beállításához.

A GEFEST DHE 621-01 gázsütő változat szintén rendelkezik grillsütővel és grillsütővel, de elektromos biztonsági háló helyett gázvezérlő funkcióval van felszerelve. A modell elegáns fekete házzal rendelkezik, három gombbal a működési módok vezérlésére. Nagyon megbízható és funkcionális készülék.

Beko

Értékelés: 3.8

Beko BCM 12300 X

A Beko a sütők szegmensének olcsó tagja. A kínálatában szereplő termékek nagy része elektromos, és a gyártó itt nagyon jó műszaki eredményeket ért el. Például szinte minden sütő rendelkezik intelligens légszűrő funkcióval, amely 2 vagy 3 szinten működik a sütőn belül. Ezáltal elkerülhető a szagok keveredése, és egyszerre több étel főzése is lehetséges.

A Beko termékeinek méltó példájaként szeretnénk kiemelni a BCM 12300 X. Ez a modell 48 literes térfogattal rendelkezik, és lehetővé teszi, hogy a belső hőmérsékletet 280 Celsius-fokig növelje. A vezérlésük egy gyermekbiztos érintőképernyős kijelzőn keresztül történik, és további jellemzőik közé tartozik a ventilátor és a grill funkció. Második kihívó: Beko BIE 21300 B, 6 hőfokszabályozással 250 Celsius-fokig. Majdnem pontosan ugyanaz, mint az előző modell, de hidrolízis tisztító funkcióval, és csak elegáns fekete kivitelben kapható.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: