5 legjobb zöldséghámozó

A késsel történő zöldséghámozáshoz hozzá kell szokni, de még a megfelelő készségek birtokában is sok időt vesz igénybe a folyamat, ami gyakran sok hulladékot eredményez. a zöldséghámozók segítenek csökkenteni a hámozások számát. Íme a legjobb öt zöldség- és gyümölcshámozó, amelyek valóban időt takarítanak meg a konyhában, és minimalizálják az egészséges gyümölcsök elvesztését.

Néhány szó a megfelelő zöldséghámozóról

Az összes zöldséghámozót két fő típusra lehet osztani:

 1. hosszúkás, késszerű forma, kerek, kis gyümölcsökhöz alkalmas,
 2. a nyélre merőleges pengékkel, a legmegfelelőbb a hosszúkás gyümölcsök – uborka, sárgarépa – hámozására. Univerzálisnak számítanak, és kerek zöldségekhez is alkalmasak.

A második dolog, amire figyelnie kell, az az, ahogyan a fejet a pengékkel rögzíti. A hámozó lehet álló (általában több héjat hámoz meg) vagy forgó, amely a gyümölcs alakjához igazítja a helyzetét, és csak a vékony héjréteget ragadja meg.

A választás másik szempontja a penge anyaga és típusa. A kerámia hosszabb ideig tart és könnyebb ápolni, de a finom élezés problémásabb, nehezebb hámozni, és általában az egyik oldalon élezik. Sokkal funkcionálisabbak, mint a rozsdamentes acél pengék – olcsóbbak és mindkét oldalon újraélezhetők. A fogazott vágófelületek jobban megragadják a finom gyümölcsök és a paradicsom héját, míg a sima felületek alkalmasabbak a vastagabb héjú gyümölcsök feldolgozására.

A legjobb zöldséghámozók

i-Peeler
Jelölésszékhelytermék neveár
A legjobb zöldséghámozók1Joseph Joseph
1 015€
2A Borner Öt az egyben dekoratív zöldséghámozó390€
3MO
  INvilla mesterkurzus
199€
4adex Turbo 2 Zöldséghámozó hámozó funkcióval, 18 cm hosszúságú284€
5Attribútum Gadget “Fresh120€

Joseph Josephi-Peeler

Értékelés: 4.9

Joseph Joseph<tr></div><p>i-Peeler” src=”/wp-content/uploads/2023/03/68916666193691-615-.jpg” height=”480″ title=”József József</p><tr>i-Peeler”></p><p>Joseph Joseph Joseph univerzális zöldséghámozó az első helyen</p><tr>i-Peeler, amely gyümölcsök és zöldségek hámozására és rusztikussá tételére használható. A készülék 3 munkafelülettel rendelkezik a fejen, amelyek közül 2 védőburkolattal van ellátva, hogy megakadályozza a vágásokat működés közben. Az egyik sarkában egy praktikus, éles szélű szemcse van a burgonyahéj és más apró hibák eltávolítására. A pengék megfordításához nyomja meg a középső gombot mindkét oldalon, húzza ki a háromszöget, majd nyomja be a megfelelő oldalt.</p><p>A zöldséghámozó igénytelen kialakítású, fekete nyéllel és piros hámozó karral. A termék szilárdan ül a kezében, de néhány háziasszony panaszkodik az eszköz kényelmetlenségére – meg kell szokni, mint bármely más, hogy a tisztított felülethez képest szinte derékszögben tartsa. Vékony, hámozott zöldségekhez válasszon finom fogazású pengét a durvább kidolgozáshoz; vastagabb zöldségekhez válasszon finom vágófelületet.</p><p>A Joseph Joseph Joseph Universal zöldséghámozó átlagos ára</p><tr>i-Peeler – 1200 €.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>2 tisztítófelület és 1 vágófelület (hámozó);</li><li>CUT-védett kialakítás;</li><li>Csukló tökéletlen felületek tisztítására és mélyen ülő pöttyök eltávolítására;</li><li>Finom hámlás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Meg kell tanulnod a hámozást;</li><li>Magas ár.</li></ul><h3>Öt az egyben díszítő zöldséghámozó, Borner</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=
Borner

A második legjobb többcélú zöldséghámozó, amely a gyümölcsök és zöldségek héjának eltávolítására, valamint sárgarépa, uborka és más gyümölcsök díszítésére használható.

A Borner zöldséghámozó kétélű, éles pengével rendelkezik, amely mindkét irányba, felfelé és lefelé is mozgatható, így bal- és jobbkezes hámozók számára egyaránt alkalmas. Szinte lehetetlen megvágni a kezét – véletlen elcsúszás esetén a vágótömb vízszintesen elhelyezhető, és nem fogja meg a bőrt. A műanyag nyél végén egy hegyes toll található. Jó a burgonyaszemek eltávolítására, az uborkán és a sárgarépán a kosárkák készítéséhez, a narancshéj felszedéséhez. A penge oldalán található egy szem, amely a burgonyaszemek és más mély hibák eltávolítására használható, és alkalmas a gyümölcsök és zöldségek barázdáinak vágására. A másik oldalon van egy műanyag borda a vastag narancshéj hámozás előtti levágásához. A kar alján lévő lyukat a citrusfélék szárának eltávolítására használják hámozás előtt.

Ha a Borner “Five in One” zöldséghámozó alkalmazásához fantáziáját alkalmazza, akkor a már ismert gyümölcsök és zöldségek tálalását különböző vágófelületek kombinálásával változatossá teheti. A termék ára csak 400 rubel.

Előnyök

 • Rengeteg lehetőség a gyümölcsök és zöldségek hámozására;
 • A pengék nem tompulnak;
 • Biztonságosan használható;
 • Könnyen díszíthető speciális szerszámok nélkül;
 • Kreatív szabadság 5 vágási felülettel.

hátrányok

 • Nincs meghatározva.

MO
  INvilla mesterkurzus

Értékelés: 4.8

MO<ul></div><p>INvilla mesterkurzus” src=”/wp-content/uploads/2023/03/5381666193691-345-.jpg” height=”409″ title=”MO</p><ul>INvilla Masterclass”></p><p>Az MO egy funkcionális és gyönyörű zöldséghámozó</p><ul>Az INvilla Masterclass klasszikus formájú: az iker súrolópenge egy fémnyélre van szerelve, és 360°-ban forgatható<su>0</su> A gyümölcsök és zöldségek lekerekített kontúrjainak könnyű megmunkálásához. A pengék mindkét oldalon ki vannak élezve, így a hámozó felfelé és lefelé történő mozgása lehetséges.</p><p>A fogantyún hurok található a zöldséghámozó felakasztásához MO</p><ul>INvilla mesterkurzus.</p><p>Átlagos ár – 200 rubel.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>a csúszásmentes fogantyúval könnyen megfogható;</li><li>Forgófej;</li><li>Akasztóhurok a szerszámok felakasztásához;</li><li>Kétélű, kétélű penge;</li><li>Alacsony ár.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nincs pengetípus kiválasztása.</li></ul><h3>adex turbo 2 szeletelő funkcióval, 18 cm hosszú</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=</div><p>adex Turbo 2″ src=”/wp-content/uploads/2023/03/4721666193691-465-.jpg” title=”<br />adex Turbo 2″></p><p>Hosszúkás zöldségek és gyümölcsök hámozására szolgáló eszköz <br />Az adex “Turbo 2” két vágópárral van felszerelve: az egyik dupla a hámozáshoz, a másik a gyümölcsök szeleteléséhez. Az oldalakon is vannak fogak – az egyik lekerekített, a másik háromszög alakú. Alkalmasak a burgonyahéj eltávolítására és a barázdák, szirmok, szirmok formázására. A fogantyú szerszámfelakasztóval rendelkezik. Az egyetlen érthető hátránya, hogy a fej nem forog.</p><p>Az átlagos ár – 280 rubel.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Többfunkciós eszköz tisztításhoz, díszítéshez és szeleteléshez;</li><li>Kényelmes használat, jól illeszkedik a kézbe;</li><li>Felfüggesztési hurok a tároláshoz.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A pengefej nem forog.</li></ul><h3>Attribútum Gadget “Fresh”</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Attribútum Gadget

Egy másik klasszikus zöldséghámozó az Attribute Gadget “Fresh” termékcsaládban; Dupla éles pengével és egy szemlyukkal rendelkezik a burgonyahéj eltávolításához. A műanyag fogantyú kellemes tapintású és biztonságosan ül a kézben. Van egy lyuk a szerszámok felakasztásához. Attribútum Gadget “Fresh” lehetővé teszi, hogy vékonyan hámozzon, de nem a legélesebb vágó megnehezíti a vastag héjú zöldségek hámozását, erőfeszítéseket kell tennie, hogy teljesen eltávolítsa a bőrt.

Átlagos ár – csak 100 rubel.

Előnyök

 • Normál zöldséghámozó hámozott burgonya funkcióval;
 • Ragyogó tervezés;
 • Finom hámlás;
 • Kényelmes forma.

Hátrányok

 • A pengék nem elég élesek.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: