9 a legjobb Electrolux főzőlapok közül

*A legjobb főzőlap a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáljon egy szakértővel.

A svéd Electrolux márka szinte mindenki számára ismerős. Ez alatt a legmegbízhatóbb készülékek kerülnek elosztásra, amelyek jellemzőiknek megfelelően tetszenek. Leginkább konyhai használatra szánták. Ez különösen a főzőlapokra vonatkozik. Ezeket a kritériumokat vesszük figyelembe ebben a cikkben. Mind az elektromos, mind a gázüzemű modellekről beszélünk.

A legjobb Electrolux főzőlapok értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb Electrolux indukciós főzőlapok 1 Electrolux IPE 6453 KF 24 870 €
2 Electrolux EHH 96340 IW 29 896 €
3 Electrolux EHH 56240 IK 16 760 €
A legjobb Electrolux elektromos főzőlapok 1 Electrolux EHG 96341 FK 23 990 €
2 Electrolux EHF 96547 SW 20 340 €
3 Electrolux EHF 96547 XK 15 220 €
A legjobb Electrolux gázfőzőlapok 1 Electrolux EGV 96343 YK 25 200 €
2 Electrolux GPE 363 YK 19 250 €
3 Electrolux GPE 263 MB 12 150 €

A legjobb indukciós főzőlapok Electrolux

Electrolux IPE 6453 KF

Értékelés: 4.9

ELECTROLUX IPE 6453 KF

Ez a főzőlap üvegkerámiából készült. Ezáltal a készülék színe szénfekete lesz. A panelen egy mintázatot lehet észrevenni, mintha a gyártó valamilyen csillagképet rajzolt volna rá. Ez valójában azt mutatja, hogy ovális fűtési zónával rendelkezik. Ez az a ritka eset, amikor egy főzőlap teljesen bármilyen főzőedénnyel kompatibilis.

A beépített méretek szabványosak ennél a modellnél – 59x49cm. A főzőlap induktív, így mindig tudja, ha forró zóna van. Ami a felület tisztítását illeti, ez nem jelent semmilyen nehézséget – egy egyszerű nedves ruhával elég.

Ha a fűtési zónákról beszélünk, akkor három van belőlük. A bal oldali, mint már említettük, ovális átmérőjű – 21 cm-es. A jobb oldalon két 14,5 és 18 cm átmérőjű zóna található. Nehéz elképzelni, hogy bárki is elégedetlen lenne a fűtési zónák ilyen elrendezésével.

Ami a kezelőpanelt illeti, az a készülék elején található. Sajnos a gyártó úgy döntött, hogy nem használ forgókapcsolókat. Természetesen egy fiatal ember könnyen kezeli az érintésvezérlést, de ugyanez nem mondható el az idősekről. Az égő időzítő öröm a használatban. A svéd gyártó elfelejtette a panelzár gombot is – ez megakadályozza, hogy a kíváncsi barbárok bekapcsolják a főzőlapot.

A készülék magas ára az automatikus edényérzékelő funkciónak köszönhető. Talán ez az, ami megkönnyíti a nagy mennyiségű főzést. Nem csoda, hogy az Electrolux IPE 6453 KF-et még az étteremtulajdonosok is megvásárolják.

Ha a hátrányokról beszélünk, néhány felhasználó rámutat arra a tényre, hogy itt egy furcsa megvalósult fűtési intenzitás van. Az égők alig melegednek fel az első kilenc beállításnál.

Előnyök

 • Nagyon szép külső;
 • Ovális főzőzónával rendelkezik;
 • Automatikus cserépedény-érzékelés van bevezetve;
 • Jó védelmi rendszer;
 • Van egy égő időzítő;
 • Van egy maradékhő-jelző.

Hátrányok

 • Furcsa módja a fűtés intenzitásának megvalósítására;
 • Nem mindenki fogja szeretni az érintésvezérlést;
 • Nagyon jó érték.

Electrolux EHH 96340 IW

Értékelés: 4.8

ELECTROLUX EHH 96340 IW.webp

Az indukciós főzőlapokat általában feketére festik. De ez nem minden konyha számára alkalmas. Ha világosabb színű opcióra van szüksége, akkor az Electrolux EHH 96340 IW készüléket ajánljuk. Ez az üvegkerámia főzőlap fehér kivitelben kapható. Könnyen tisztítható – csak törölje le a főzőlapot nedves ruhával. Ez azt jelenti, hogy négy égő van. Sajnos nincs ovális fűtési zóna, de ez a modell viszonylag alacsony költséggel büszkélkedhet.

Folytatva az égőkről való beszélgetést, lehetetlen nem észrevenni a különböző méreteket. A legkisebb égő átmérője 14,5 cm. A másik kettő átmérője 18 cm. A legnagyobb 21 cm-es. Ha mind a négy főzőzónát bekapcsolja, az energiafogyasztás eléri a 7,4 kW-ot.

Az Electrolux EHH 96340 IW teljesen különbözik a lényegesen olcsóbb társaitól. Különösen az automatikus cserépfelismerés valósul meg itt. A gyártó bevezette a rövid távú szünet beállításának lehetőségét is. Ami a kezelőpanelt illeti, az a legmodernebb módon készült – érintőgombokat használ. Öröm, hogy van egy égő időzítő a keverékben. Lehetővé teszi, hogy levest főzzön, miközben egy teljesen más helyiségben van. Ha valami történne, a főzőlap automatikusan lekapcsolná a főzőzónák áramellátását.

Olvasson tovább  6 legjobb Polaris multicooker

Röviden, ez egy kiváló készülék, amelynek nincsenek különösebb hátrányai. Itt még a tisztítás utáni csíkok is gyakorlatilag láthatatlanok – a felület színe a lényeg. Egyébként nem tökéletesen fehér – inkább krémesnek lehetne nevezni. Talán az egyetlen hátránya, hogy nincs lehetőség a hang elnémítására. Nem túl hangos azonban, így a nyikorgás nem lehet túlságosan zavaró.

Előnyök

 • Szép design;
 • Van egy gyorségő;
 • Az égő időzítője jelen van;
 • A vezérlőpanel zárja megtörtént;
 • Van egy biztonsági kapcsoló;
 • Van egy maradékhő-jelzés;
 • A főzőlap automatikusan érzékeli a főzőedények jelenlétét.

Hátrányok

 • Néhány példa rosszul van összeszerelve;
 • A hang elnémítása nem lehetséges;
 • Nincs ovális fűtési zóna.

Electrolux EHH 56240 IK

Értékelés: 4.7

ELECTROLUX EHH 56240 IK.webp

Egy másik üvegkerámia főzőlap. A megszokott fekete színben készül. Ennek a modellnek az ára nagyon magas, de még mindig messze van a rekordtól. Nem csoda, hogy a készüléknek nincs ovális fűtési zónája. A 21 cm-es főzőzóna sok fogyasztó számára elegendő lesz. A többi égő átmérője 18 cm, a másik kettőé pedig 14,5 cm.

Igaz, ez a főzőlap nem egy rekordot döntögető erőmű. Névleges teljesítménye 6,6 kW. Azonban még ez a paraméter is arra kényszeríti a régi “Hruscsov” házakban élő embereket, hogy figyelmeztessék a modell megvásárlását.

Az Electrolux EHH 56240 IK maradékhő-jelzővel rendelkezik. Biztonsági kapcsolóval is rendelkezik. Nincs automatikus pot-érzékelés, bár. Nincs időzítő, sajnos. A panelt a gombok megérintésével lehet vezérelni.

Felhívjuk figyelmét, hogy ez a modell háromfázisú csatlakozásra készült. Ha hagyományos egyfázisú rendszerrel rendelkezik, akkor az összes fázisérintkezőt össze kell kötnie, de ehhez megfelelő jumperekre van szükség, amelyek nem tartoznak a készlethez. Ellenkező esetben csak két főzőzóna lehet egyidejűleg üzemben.

Előnyök

 • Van egy gyorségő;
 • Van egy gomb a vezérlőpanel lezárására;
 • A biztonsági kikapcsolás megtörtént;
 • Maradékhő kijelzővel rendelkezik; Nincs égő időzítője; ELECTROLUX EHG 56240 IK webp.

Hátrányok

 • Az égő időzítője hiányzik;
 • Nincs automatikus cserépérzékelés;
 • Elsősorban háromfázisú áramellátásra szolgál;
 • Nincs ovális fűtési zóna.

A legjobb Electrolux elektromos főzőlap

Electrolux EHG 96341 FK

Értékelés: 4.9

ELECTROLUX EHG 96341 FK.webp

Ha az összes elektromos főzőlapról van szó, az Electrolux EHG 96341 FK a legjobb. A svéd vállalat által gyártottak közül természetesen. Nincs sok versenytársa, bár. Mit kínál ez a modell? Először is, az automatikus edényérzékelő funkció. Ezáltal sokkal könnyebben kezelhetővé válik, és az energiafogyasztás is kissé csökken. Egyébként, ha mind a négy égőt bekapcsolja, a készülék 6,6 kW-ot fogyaszt.

Az olcsóbb modellekkel ellentétben ez a panel kétkörös égővel rendelkezik. Átmérője 18 cm (az áramkör belső átmérője 12 cm). Úgy gondolom, hogy ideális lenne egy nagy fazék leves melegítésére ezen az égőn – nem tart sokáig felmelegíteni. A főzőlap azonban még nagyobb főzőzónával rendelkezik – 21 cm hosszú. A másik két főzőzóna átmérője 14,5 cm.

A többi modern elektromos főzőlaphoz hasonlóan az Electrolux EHG 96341 FK is érintésvezérléssel rendelkezik. Jó, hogy van egy égő időzítője. A hangja egyébként kikapcsolható. Egyszerű, de sok más főzőlapról hiányzó funkció! És ott van még a vezérlőpanelen található zárógomb, ami biztosan tetszeni fog a szülőknek. Ez azonban nem ritka – az ilyen készülékek gyakran nem nélkülöznek ilyen funkciót.

Egyébként ez az ismerős főzőlap. Ez magában foglalja a rövid távú szünet funkciót. Van egy biztonsági kapcsoló is. A maradékhő-jelző pedig tudatja, hogy a készüléket el lehet mosni, ha valamire ráöntötték. Nos, ez csak az érintőgombokkal kritizálható. Néhány más modellhez hasonlóan határozott nyomást igényel. Ez nem egy olyan okostelefon, amely megfelelően felismeri még a nem túl pontos érintést is. A megnövekedett zajszintet is észreveheti – itt jól hallható a ventilátor hangja.

Előnyök

 • Az égő időzítő is jelen van;
 • Kettős égővel rendelkezik;
 • Könnyű tisztítás;
 • Lehetőség van automatikus edényérzékelésre;
 • Kivéve a maradékhő-jelzőt – biztonsági kapcsoló;
 • Nem feledkezve meg a maradékhő-jelzőről sem.

Hátrányok

 • Tisztességes ventilátorzaj;
 • A gombműveletek néha rosszul sülnek el;
 • Nagyon magas ár.

Electrolux EHF 96547 SW

Értékelés: 4.8

ELECTROLUX EHF 96547 SW.webp

A svéd gyártó igyekszik nem megfeledkezni azokról az emberekről, akiknek világos belső térrel rendelkező konyhájuk van. Az olyan főzőlapokat, mint az Electrolux EHF 96547 SW, nekik találták ki. Az üvegkerámia főzőlap felülete fehér színű. Itt egy szabványos égőelrendezést használunk. De önmagukban nem hagyományosak. A lényeg az, hogy ovális fűtési zónával rendelkezik. És nem csak ez! A főzőlap háromkörös égővel is büszkélkedhet. És a másik két főzőzóna sem nagy dolog – mindössze 14,5 cm átmérőjűek.

Olvasson tovább  5 legjobb kacsaedény

Ennek a modellnek a beépített méretei 56×49 cm-esek. Az extra nagy főzőzónák azt jelentik, hogy a készülék hatalmas mennyiségű energiát képes felvenni. Az adatlapon valójában 7,1 kW-ot állít.

Visszatérve az égőkre, nézzük meg a méreteiket. A három égő átmérője 12 és 21 cm között van. Az ovális főzőzóna mérete 17×26,5 cm. Az égők az érintésérzékeny gombok megérintésével vezérelhetők. Jó, hogy a svéd gyártó nem feledkezett meg az égő időzítőjéről. Lehetővé teszi, hogy levegye a kezét a főzőlapról, hogy tévéműsorokat nézhessen. A kezelőpanel is lezárható. Szüksége lehet rá, ha új, kíváncsi gyermeke van.

Természetesen ez nem ideális az idősebbek számára. A főzési szint kiválasztására szolgáló vezérlőgombon lévő csúszkákat a gyermek nagyon nehezen tudja megszokni. A fiatalok azonban imádni fogják az Electrolux EHF 96547 SW készüléket! Nagyra értékelik a maradékhő-jelzést, a biztonsági kikapcsolási funkciót és a rövid távú szünetelés lehetőségét is. Az egyetlen dolog, ami itt hiányozhat, az az automatikus pot-érzékelés. De ennek köszönhetően a gyártónak sikerült csökkenteni a modell költségeit – körülbelül 5 ezer eurót takaríthat meg. RUB.

Hozzá kell tennünk, hogy ez a termék nem fehér színű, hanem inkább tejes színű. Ez fontos azok számára, akik olyan főzőlapot keresnek, amely illeszkedik a meglévő berendezésükhöz.

Előnyök

 • Háromkörös égővel rendelkezik;
 • Van egy ovális fűtési zóna;
 • Nagyon könnyen tisztítható;
 • Tartalmaz egy égő időzítőt;
 • A kezelőpanel lezárható;
 • Van egy maradékhő-jelzés;
 • Ne feledkezzünk meg a szünet üzemmódról sem.

Hátrányok

 • A vezérlőpanel nehezen elsajátítható;
 • Nincs automatikus cserépérzékelés;
 • Még mindig nagyon magas költségek.

Electrolux EHF 96547 XK

Értékelés: 4.7

ELECTROLUX EHF 96547 XK.webp

Egy másik üvegkerámia főzőlap. Ezúttal feketében. Ez a modell remekül mutatna egy modern berendezésű konyhában. Ezen kívül számos további funkciót is kínál! Négy égővel rendelkezik, amelyek közül csak kettő szabványos égő (14,5 cm átmérőjű). A másik kettő nagyon szokatlan kialakítású.

Kezdjük a háromkörös főzőlappal. Az aktivált áramkörök számától függően 12, 17,5 vagy 21 cm átmérőjű lehet. A másik főzőzóna ovális főzőzóna – méretei 17×26,5 cm-esek. Röviden, akár hatalmas edényeket és serpenyőket is melegíthet a főzőlapon. A meglepő az, hogy ez a konstrukció nem különösebben drága – a legtöbb orosz boltban 19 000 euró körüli összegbe kerül. RUB.

Az ilyen nagyszámú égő csak negatív hatással lehet a teljesítményre. Maximális teljesítményénél eléri a 7,1 kW-ot. Győződjön meg róla, hogy a konyhai vezetékek bírják a hőt!

Mint sok üvegkerámia főzőlap, az Electrolux EHF 96547 XK is érintésérzékeny kapcsolókkal rendelkezik. Egy csúszkás vezérlőrendszert használ, amelyhez hozzá kell szokni. Ha idős embernek vásárol, érdemes más modellt választania. Kellemes funkció, hogy a műszerfalon van hely az égő időzítőnek. Mellesleg, kikapcsolhatja a hangot, amit kiad!

Egyébként ez egy tipikus főzőlap, de van egy maradékhő-jelzés. Könnyen tisztítható, mivel a felülete sima, mint amennyire csak lehet. A kezelőpanel lezárható, így biztonságban tarthatja gyermekeit. Biztonsági kikapcsoló rendszerrel rendelkezik, amely baleset esetén kikapcsol. Van egy rövid szünet üzemmód is.

Mi a kifogásolnivaló a már említett vezérlésen kívül?? Talán a rövid tápkábel. De ez gyakorlatilag minden ilyen típusú főzőlapra igaz. És az egyik égő és a vezérlőpanel közelsége nem hagyható figyelmen kívül, bár ez a probléma egyre gyakrabban fordul elő hasonló eszközökben. Néhány vásárló arra is panaszkodott, hogy a főzőlap jobb oldalán lévő jobb égő hőfokjelzője néhány év után elhalványult.

Előnyök

 • Van egy ovális fűtési zóna;
 • Háromkörös égő van;
 • Az égő időzítőjéről nem feledkezik meg;
 • Biztonsági kikapcsolás van bevezetve;
 • A kezelőpanel lezárható;
 • Hőmaradványjelzéssel rendelkezik;
 • A “Szünet” üzemmód jelen van.

Hátrányok

 • A hőfokjelző leállhat;
 • A kezelőpanel megszokást igényel.

A legjobb Electrolux gázfőzőlapok

Electrolux EGV 96343 YK

Értékelés: 4.9

ELECTROLUX EGV 96343 YK.webp

Csoda, hogy a svéd óriás egyáltalán képes gyönyörű gázfőzőlapokat készíteni. Az Electrolux EGV 96343 YK jó példa erre. Ez a modell nemcsak öntöttvas főzőlapokkal, hanem edzett üvegfelülettel is rendelkezik. Ennek eredményeképpen a termék színe fehér helyett fekete. Természetesen nem mindenki fog örülni ennek. De ha már van néhány hasonló színű készülék a konyhájában, ez a főzőlap tökéletesen illeszkedik a berendezésbe.

Ennek a modellnek rendkívül magasak a költségei. Mi az oka ennek?? Főleg minőségi égők, szállított. Van még egy WOK-égő is, amelynek átmérője 12,2 cm. A “Triple Crown” típushoz tartozik, amely lehetővé teszi, hogy igazán hatalmas edényeket és serpenyőket helyezzenek rá.

Természetesen sokkal nagyobb valószínűséggel használja a többi főzőzónát, amelyek jóval kevesebb gázt fogyasztanak. Két égő átmérője 7 cm, egy égőé pedig csak 5,4 cm. Ezeket forgó mechanikus kapcsolókkal vezérlik. Úgy tűnik, hogy még egy idős ember számára is könnyű lesz megszokni az új készüléket. Egyébként nem kell öngyújtót vagy gyufát használnia! Elektromos gyújtással rendelkezik, amely automatikus üzemmódban működik. Gázvezérléssel is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy azonnal kikapcsol, ha a láng hirtelen kialszik. Ez különösen fontos azok számára, akik rendszeresen kihúzódnak a tűzhelyről.

Olvasson tovább  Top 12 nyomás gőzölő

Valójában ez egy ritka eset, amikor nem lehet panaszkodni a főzőlapra. A gyártó még az öntöttvas rácsokat is puha párnákkal látta el – ezek lehetővé teszik, hogy ne aggódjon az ütésálló üveg állapota miatt. Talán az egyetlen dolog, ami csalódást okoz, az az ár, ami túl magas.

Előnyök

 • Van egy WOK-égő;
 • Kényelmes forgókapcsolók;
 • Stílusos megjelenés;
 • Automatikus gyújtáskapcsolóval rendelkezik;
 • Nagyszerű öntöttvas főzőlapok;
 • Végrehajtott gázellenőrzés.

Hátrányok

 • Nagyon magas ár.

Az Electrolux GPE 363 YK

Értékelés: 4.8

ELECTROLUX GPE 363 YK.webp

Egy másik gázfőzőlap edzett üvegből készült felülettel. Ez a modell azonban körülbelül 10 ezrelék. Olcsóbb, mint elődje. Ezért itt ne számítson a “tripla koronára”. De a “dupla korona” sok ügyfél számára elegendő lesz. És pontosan ez a WOK-égő itt a WOK-égő. Átmérője egyébként 12,8 cm.

Ha a másik három égőről beszélünk, semmi rosszat nem lehet róluk mondani. Kettő közülük 8 cm átmérőjű. A legkisebb átmérője 6,5 cm. A láng meggyullad, amint elfordítja a kapcsolót – ez az automatikus gyújtáskapcsolónak köszönhető.

Valószínűleg a legjobb főzőlap az idősek számára. Biztos lehet benne, hogy percek alatt üzembe helyezzük. Az Electrolux GPE 363 YK-t öröm használni, még rendszeres feledékenység esetén is. Az a tény, hogy a gyártó gázszabályozást hajtott végre. Ez azt jelenti, hogy ha valami felforr, a láng eloltása azonnal megszakítja a gázellátást.

Egyébként ez az ismerős főzőlap. Öntöttvas rácsokkal van felszerelve. Mindegyikük könnyen levehető, így nem okoz gondot a tisztításuk. Ez a modell azonban nem mindenkinek fog tetszeni. Az igazság az, hogy az edzett üveg gyorsan koszolódhat. Néhány vásárló arról is beszámolt, hogy a kapcsolók túl csúszósak, és néha megcsúszik rajtuk a kezük.

Előnyök

 • Van egy égő “dupla korona”;
 • Stílusos kialakítás;
 • Könnyen megtanulható vezérlés;
 • Automatikus elektromos gyújtás is rendelkezésre áll;
 • Az öntöttvas rácsok könnyen eltávolíthatók;
 • A gázszabályozás a következő módon történik.

Hátrányok

 • A forgókapcsolók túl dörzsöltek;
 • Magas költségek;
 • Egy időzítő jó lenne.

Electrolux GPE 263 MB

Értékelés: 4.7

ELECTROLUX GPE 263 MB.webp

Nem minden fogyasztó hajlandó fizetni egy 20 ezer rubel feletti gázfőzőlapért. Rubel. E tekintetben a svéd Electrolux cég olcsóbb modelleket is gyárt. A GPE 263 MB például körülbelül 15 000 euróba kerül. Rubelek. És szinte minden megtalálható benne, amire csak szükséged lehet. Például a takaros öntöttvas rácsok minden gond nélkül eltávolíthatók – a tisztítással biztosan nem lesz gond. Nem panaszkodhat túl sokat a forgókapcsolóval sem, amelyet még egy idős ember is el tud sajátítani.

Természetesen a gyártónak néhány egyszerűsítést kellett eszközölnie. De sok vásárló minden bizonnyal képes lesz együtt élni velük. Például nincs “dupla korona” egy nagy serpenyő nagyon rövid idő alatt történő felmelegítéséhez. A svédek az edzett üveget is eltörölték, és a sima, zománcozott felületet választották. A legkisebb modell átmérője 6,5 mm, de ez egyesek számára bónusz, mivel a felületen nem látszik könnyen a szennyeződés, és gyakorlatilag lehetetlen megsérülni.

Ez a főzőlap 56×48 cm-es szabványos beépített méretekkel rendelkezik. Amint az várható volt, ez a termék két közepes méretű égővel, egy kis és egy nagyon nagy égővel rendelkezik. A láng automatikusan meggyullad – csak arra kell emlékeznie, hogy a panelt csatlakoztassa az áramhoz. Gázvezérléssel is rendelkezik. Jó, hogy a gyártó nem spórolt vele. Nem kell aggódnia, hogy a lángot elönti a víz – ha a láng kialszik, a gázellátás biztosan megszűnik.

Röviden, egy gyönyörű és modern főzőlap. És ne figyeljen a képekre. Mivel itt csak fekete elemeket használnak (felület, égők és rácsok), ezt a modellt szinte soha nem lehet szépen lefényképezni. És nagyon jól néz ki a való életben.

Előnyök

 • A gyorsfőző rendelkezésre áll;
 • Gázvezérléssel rendelkezik;
 • Könnyen eltávolítható öntöttvas rácsok;
 • A zománcozott felületet feketére festették;
 • Automatikus elektromos gyújtás megvalósítva.

Hátrányok

 • Szeretnék legalább egy “Double Crown”-t kapni.

Következtetés

Az Electrolux márkájú termékek gyakran drágák. De hosszú élettartamúak. Az ilyen készülékek általában modern megjelenéssel is büszkélkedhetnek. Erről maga is meggyőződhet, ha vet egy pillantást a REDMOND SkyCooker M903S készülékre. Még a gázüzemű modellek is, amelyek látszólag semmi különöset nem jelentenek, élvezetesek.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: