9 legjobb professzionális kávégép

*A legjobbak összehasonlítása a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem tekinthető vásárlási ajánlásnak. Vásárlás előtt konzultálni kell egy szakértővel.

A professzionális kávéfőzők olyan teljes körű szolgáltatást nyújtó kávéfőzők, amelyeket kifejezetten a vendéglátóipar számára terveztek (HoReCa – Hotel, Restaurant, Cafe). Nagy teljesítményű kávégépek, amelyek a barista operátor minimális ráfordításával gyorsan ki tudják szolgálni a vásárlók áramlását.

Az Expertology magazin szerkesztői megkérték a HoReCa iparág szakmai tanácsadóit, hogy adjanak tanácsot a mai legjobb professzionális kávéfőzők kiválasztásához az ár, a teljesítmény, a funkcionalitás és a minőség kombinációja alapján.

A professzionális kávéfőzők különleges jellemzői

Először is nézzük meg a legfontosabb jellemzőket, amelyek megkülönböztetik a háztartási kávéfőzőket a professzionális kávéfőzőktől.

Termelékenység a minőség feláldozása nélkül

A kávé és különböző italok főzésére alkalmas kávéfőzők – gyorsan és nagy mennyiségben – korántsem csak professzionálisak. Az is fontos, hogy az ital minősége ne sérüljön a sebesség miatt. Ez különösen megkülönböztetheti a professzionális gépeket az irodai kávéfőzőktől, amelyek bár termelékenyebbek, mint az otthoni, de az intézmény igényeinek kielégítésére többé-kevésbé aktív forgalommal nem eléggé képesek.

A professzionális kávéfőzők másik különlegessége a kapacitás tekintetében az, hogy egyszerre több ital elkészítésének lehetősége, ami azt jelenti, hogy a csészéknek több ülőhelye van.

Erőforrás

Általánosságban elmondható, hogy egy professzionális kávéfőzőnek robusztusabbnak, tartósabbnak és megbízhatóbbnak kell lennie. Mindez az anyagok és az összeszerelés magasabb minőségét és ezáltal lényegesen magasabb árat eredményez.

Autonómia és automatizálás

A kávégép és a kávéfőző közötti terminológiai különbség nagyon relatív, de van egy elfogadott megkülönböztetés – a kávégép egy teljes ciklust jelent a kávébabok őrlésétől a kész italig. A cél az, hogy a pultos a lehető legkevesebb lépést tegye, ha a létesítmény nem akarja, hogy a szerző “Kraft” kávéja. Kötelező a forgalmas gyorséttermek számára.

Kényelem

A kapcsolódó jellemző és visszhangzik a teljesítmény. A kritériumok inkább szubjektívek, mint objektívek, de van néhány egyértelmű ajánlás. A kávéfőző hasznos és gyakran szükséges tartozéka például egy lefolyóráccsal ellátott felső rekesz.

Funkcionalitás

Végül, a legtöbb alkalmazás olyan gépet igényel, amely nemcsak eszpresszó, hanem americano, cappuccino, latte és egyéb különlegességek, például tea, kávé és eszpresszó készítésére is képes. Tartalmazza a gép információs értékét is – állapot, hibák és szervizüzenetek megjelenítése.

A legjobb professzionális kávégépek értékelése

Jelölésszékhelytermék neveár
A legjobb olcsó professzionális kávéfőzők1Saeco
 • One Touch Cappuccino
 • 27 996€
  2

  Szia

 • ps EP3243 sorozat 3200 LatteGo
 • 36 580€
  3Saeco SM5573 PicoBaristo Deluxe63 889€
  4Saeco SM7580 Xelsis114 890€
  5Caffitaly Professional S900183 993€
  A legjobb professzionális High-End kávéfőzők1Nuova Simonel
 • Appia II 1Gr V magas csoport
 • 136 223€
  2La Spaziale S9 EK, 2 alacsony csoport295 000€
  3Ascaso Barista T Zero, fekete259 000€
  4Dalla Corte Evolution Nera (3GR)383 000€

  A legjobb olcsó professzionális kávéfőzők

  Először nézzük meg a belépő szintű, de mégis professzionális kávégépek választékát. A “kedvező árú” kifejezés csak viszonylagosan alkalmazható a HoReCa nagy teljesítményű gépeihez képest, amelyekre a felülvizsgálat második részében fogunk összpontosítani. Ezeket a modelleket olyan irodákba vagy vendéglátóipari létesítményekbe tervezték, ahol a kávé nem a leggyakoribb tétel az étlapon. Ez a cikk a kávéfőzőkről/ kávégépekről szóló műszaki tanulmány eredményein alapul.

  Saeco

 • One Touch Cappuccino

  Értékelés: 4.9

  Saeco<li></div><p>One Touch Cappuccino” src=”/wp-content/uploads/2023/03/61316666195911-749-.jpg” height=”421″ title=”Saeco</p><li>One Touch Cappuccino”></p><p>Kezdjük a legolcsóbb géppel, amely képes egy átlagos munkaterhelést kezelni, megfelelő italminőséget, kényelmet és sebességet kínál, anélkül, hogy a barista osztatlan figyelmét igényelné. Az olasz Saeco International Group S által gyártott.p.A. közel fél évszázados múltra tekint vissza. Philips 2009-től. A modell összeszerelése Romániában történik.</p><p>Ez egy automata eszpresszógép, amelyet babok számára terveztek, egyetlen főzőcsoporttal egy vagy két csésze főzéséhez. A gép méretei – 22x38x45 cm, súlya 8 kg, színe ezüst metál színű. Elektronikus nyomógombokkal vezérelhető, kompakt LCD kijelzővel felszerelve. Teljesítmény – 1850 W, nyomás – 15 bar (nyomásmérő nélkül), kazán típusú fűtőberendezés. Külön bojler a kávéhoz és a forró vízhez.</p><p>A gép az egész ciklust, a babok őrlésétől kezdve. Az őrlési szint 5 tartományból választható ki. A nyers kávébabtartályban körülbelül 500 g kávébab fér el. Víztartály kapacitása – 2.5 .</p><p>Az alapprogramok cappuccino, eszpresszó, latte macchiato, americano, ristretto. A Cappuccino elkészítése még a modell nevét is viseli, a One Touch Cappuccino funkciónak köszönhetően. Ha aprólékos vagy, a gyári beállításoknál még mindig két nyomásra van szükséged, és egy nyomásra, ha a gombot programozod.</p><p>További hasznos funkciók: kávéerősség-szabályozás, forró víz beállítása, előnedvesítés, automatikus vízkőmentesítés. A gép lehetővé teszi a kávé mennyiségének és az ital mennyiségének csészénkénti beállítását. A barista kényelme érdekében az adagoló állítható magasságú. A véletlen (vagy nem véletlen) hozzáférés elleni védelem érdekében az italtartály fedele zárral van ellátva.</p><p>Külön tápkábel, csepegtetőtálca rács, kapucsinátor, kiöntő, őrlésbeállító gomb, dokumentáció.</p><p>Formailag a leírt modell otthoni használatra valónak tekinthető, de funkcionalitása és erőforrása egy kis kávézónak is elegendő, és az ára semmiképpen sem hasonlítható össze a minden szempontból professzionális verziókkal.</p><p>A darálóval kapcsolatban nincs komolyabb panasz. Az egyetlen fenntartás kiadásunk szakmai tanácsadóitól az, hogy a cappuccinator nem éri el a professzionális szintet a tartósság és a várható élettartam tekintetében.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Európai közgyűlés;</li><li>Nagy kávé-, víz- és tejtartályok;</li><li>Öt fokozattal állítható csiszolás;</li><li>külön kazánok;</li><li>One Touch Cappuccino funkció;</li><li>egyszerű tisztítás;</li><li>Jó ár-érték arány, funkcionalitás és minőség.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>a zárószerkezet gyenge – néhány hónapos intenzív használat után meghibásodik.</li></ul><h3><p>Szia</p><li>ps EP3243 sorozat 3200 LatteGo</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=
  Philips EP3243 sorozat 3200 LatteGo

  A második az áttekintésünkben, egy viszonylag olcsó kávéfőző, amely megközelíti a professzionális specifikációkat, a Philips egyik népszerű modellje. Valamivel kisebb teljesítményű, mint elődje, de sokkal finomabb őrlési fokozatok beállítását teszi lehetővé. A Philips márkát nem kell bemutatni, és a gépet Romániában szerelik össze.

  Ez egy teljesen automata kávégép, mint elődje, de a megfelelő nyersanyagok széles választékával – a gép őrölt és különleges kávékat egyaránt képes elkészíteni. Akár 12 különböző kávéfajtát is őrölhet, és 275 gramm kávézaccot tartalmaz. Érintőképernyős vezérlés, háttérvilágítású LCD képernyő. A gép teljesítménye 1500 watt. Víztartály kapacitása 1.8 liter, tejhez – 0.26 . Nincs vízszintjelző, ami nem kényelmes a HoReCa számára. Nyomáshatár – 15 bar-ig, manométer nélkül.

  A vízkeménység ebben a modellben beállítható, de nincs automatikus vízkőmentesítés a vízkőmentesítéshez. A cappuccino elkészítése teljes körű és automatikus, a LatteGo cappuccinator technológia pedig lehetővé teszi, hogy tökéletes, krémes tejhabot kapjon a megfelelő hőmérsékleten. Automatikus alapprogramok: cappuccino, eszpresszó, latte macchiato, americano. A gép lehetővé teszi a gőz mennyiségének, az ital hőmérsékletének (3 pozíció) és erősségének (3 pozíció) beállítását is. Jól megtervezett hulladék- és tisztítórendszer. Az őrleménytartály kapacitása 12 kávé lefőzésére alkalmas.

  A fent említett automatikus vízkőmentesítés hiányát az AquaClean szűrő részben ellensúlyozza. Ez az olasz Saeco által kifejlesztett szabadalmaztatott technológia, amely lehetővé teszi, hogy akár több ezer csésze kávét is lefőzzön, mielőtt a gép belsejét vízkőmentesíteni kellene, és a gép erre figyelmeztetni fogja Önt.

  A modell további jellemzői, amelyek különbséget jelenthetnek: kivehető főzőcsoport, kerámia őrlőkövek, két adag elkészítése, eco-mód, 2 év gyártói garancia. Tartalmazza a fent említett AquaClean szűrőt, kenőanyagot egy csőben, mérőkanalat, kupakot a kapucsínó tárolásához, vízkeménység-jelzőt.

  Előnyök

  • minőség és kényelem;
  • A nyersanyag a kávébab vagy őrölt kávé;
  • 12 fokozatú őrlésbeállítás;
  • LatteGo cappuccinator;
  • AquaClean szűrő tartozék;
  • Könnyen és gyorsan tisztítható;
  • berendezés.

  Hátrányok

  • nincs automatikus mésztelenítés;
  • Nincs vízszintjelző.

  Saeco SM5573 PicoBaristo Deluxe

  Értékelés: 4.7

  Saeco SM5573 PicoBaristo Deluxe

  Most egy másik olasz kávégép a Saeco márkától. Ezúttal ez egy belépő szintű modell lesz, de még mindig professzionális, fenntartások nélkül. Kiterjesztett funkcionalitás, jó élettartam, finomhangolás, számos receptúra-előbeállítás tárolása – mindez a gépet sikeressé teszi a HoReCa szektorban egy közepes méretű, mérsékelt forgalmú létesítményben.

  Először is tekintsük át röviden a modell legfontosabb műszaki jellemzőit. Teljesen automata gép, alapanyagként őrölt vagy különleges kávékat fogad el. A vezérlés elektronikus. A képernyő kicsi, de színes és igen informatív. Nyomáshatár 15 bar, nyomásmérő nélkül. Tartalmazza az 1.7 liter víz, legfeljebb 250 g bab egy külön edényben és legfeljebb 0.5 liter tej egy kancsóban. Kazán típusú fűtőberendezés. Csak egy főzőcsoport van, amely egyszerre két csésze kávé elkészítésére képes. A gép méretei – 21x43x34 cm, súlya – 7.2kg. A test anyaga műanyag, fémes kivitelben.

  A készülék képes cappuccino, eszpresszó, latte macchiato, lungo, americano, ristretto készítésére különböző ízváltozatokkal. Kapja meg a kívánt ízt, finoman beállítva a receptet – 12 előre beállított program van, és még mindig a készülék lehetővé teszi, hogy saját programokat, recepteket hozzon létre, és a memóriában tárolt, összesen akár 75 eredeti receptet is. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy könnyen kidolgozza egy adott intézmény “aláírás” receptjét, amely a maga módján egyedülálló lesz.

  Ez a modell nem rendelkezik rekord sebességgel, de rendben van. Előmelegítési idő több mint 70 másodperc, egy csésze kávé közvetlen elkészítési ideje kb. 40 másodperc. Az erősség legfeljebb 5 fokozatban, a hőmérséklet legfeljebb 3 fokozatban állítható be. Ezek és más beállítások külön felhasználói profilba menthetők – összesen legfeljebb 4 profilba.

  Furcsa hiba ebben a modellben a hulladéktartály töltésérzékelő hiánya. Ez apróságnak tűnhet, de nem egy professzionális készülék esetében, amelynek késedelmei kellemetlenséget okozhatnak az ügyfeleknek. A tartály kapacitása 14 feltételes adag, és ha nem követi nyomon a túlfolyást, a tisztítás valószínűleg elég kellemetlen idő- és fáradságigényű lesz.

  Előnyök

  • Teljesen professzionális szint;
  • anyagminőség;
  • megbízhatóság és tartósság;
  • egyszerű és egyszerű működés;
  • 12 őrlési szint;
  • Hőmérséklet és erősség beállítása;
  • Legfeljebb 75 recept tárolható;
  • Legfeljebb 4 felhasználó által meghatározott profil támogatása
  • AquaClean szűrő támogatás.

  Hátrányok

  • Nincs érzékelő a szemetesláda feltöltéséhez; általában nem a legkönnyebb tisztítani.

  Saeco SM7580 Xelsis

  Értékelés: 4.7

  Saeco SM7580 Xelsis

  És egy másik kávégép az olasz Saeco márkától – Xelsis modell még érdekesebb funkcionalitással, rugalmas beállításokkal és tisztességes teljesítménnyel a HoReCa-ban. Az ár többszöröse a felülvizsgálatunkban szereplő első modellnek, de a funkciók megérik az árát.

  Ez egy egyfőzős gép, amely meglehetősen kompakt és alkalmas egy kis kávézó számára – 28x39x49 cm, 8 kg súly mellett. Teljesen automatikus, őrölt vagy előőrölt kávé alkalmas alapanyagként. Érintőképernyős vezérlés nagy, könnyen kezelhető gombokkal és kompakt LCD képernyővel. Maximális üzemi nyomás 15 bar. Kazán típusú fűtőberendezés. Vízmennyiség – 1.7 . Hulladékgyűjtő (párásító) kapacitás 14 szabványos ital számára.

  Funkcionalitás A Saeco SM7580 Xelsis általában hasonló a korábbi modellekhez, de fontos különbségek vannak a képességek javításának és bővítésének irányában. A hőmérséklet-, erősség- és kapacitásbeállítások mellett új gyorsgőz funkcióval is rendelkezik. 12 konzisztenciaszintű őrlési szint és ugyanennyi standard italprogram. Az erősség akár 5 fokban is beállítható. A kávéfőző egyéni beállításai egyéni barista-profilban menthetők el; összesen legfeljebb hat profil lehet.

  Fontos előrelépés ebben a modellben a jobb vízkő elleni védelem. Tehát itt is megvalósul az innovatív AquaClean szűrővel való kompatibilitás, és emellett az automatikus mészmentesítési funkció is. Csak az AquaClean szűrők használata önmagában elegendő napi 5000 étel elkészítéséhez. Az automatikus vízkőmentesítési folyamat az automatikus szűrőtisztításnak köszönhetően szinte teljesen megakadályozza, hogy a vízkőmaradványok az italokba kerüljenek és a gép meghibásodjon.

  Előnyök

  • anyagok és felépítés;
  • Könnyű használat;
  • 12 őrlési szint;
  • Tökéletes tejhab a Latte Perfetto technológiával;
  • megbízhatóság, megbízhatóság és tartósság;
  • Dupla vízkő elleni védelem AquaClean szűrővel és automatikus vízkőmentesítéssel;

  Hátrányok

  • egyes felhasználók mégis túlárazottnak tartják az árat.

  Caffitaly Professional S9001

  Értékelés: 4.7

  A Caffitaly Professional S9001

  Az Expertology magazin kiegészíti a viszonylag olcsó professzionális kávégépek választékát, amelyek professzionális szintjét már a név is hangsúlyozza. Itt sem marketingfogásról van szó. Néhány fontos szempontból jelentősen eltér a fenti változatoktól, és szakértőink azért vették fel ebbe az áttekintésbe, mert megfelel néhány nagyon speciális követelménynek és feltételnek.

  Azt, hogy a gép biztosan nem alkalmas egy városi lakás konyhájába, a mérete és a súlya mutatja – 55x40x44 cm és 26 kg. Az anyagok és a kivitelezés kivételes minőségű és megbízható. A legveszélyeztetettebb részek rozsdamentes acélból készülnek, ami biztosítja a tartósságot, a rugalmasságot és összességében a hosszú élettartamot.

  Ezt a modellt már csak kapszulákhoz tervezték, és a kávébabok vagy akár az őrölt laza kávé mint nyersanyag nem alkalmasak. Ez hátránynak tűnhet, mivel korlátozza a gép rugalmasságát, de meg kell jegyezni, hogy az ilyen szűk specializáció nem ritka a professzionális kávégépeknél.

  A második fontos megkülönböztető jellemző a két független sörfőző csoport jelenléte. Fizikailag is elkülönülnek egy vezérlőpanellel ellátott egységgel. A víztartály a leglenyűgözőbb a korábbi modellekhez képest – 4 literes. Ez azonban nem a határ, és ha a kávéházban a csúcsidőben nagy az átmenő forgalom, a gépet a vízhálózatra lehet csatlakoztatni a megszakítás nélküli ellátás érdekében. A hulladéktároló kapacitása is megfelelő – akár 60 kapszula is lehet.

  Egy másik korlátozás, amely nem feltétlenül tetszene az ügyfeleknek – csak kézzel készíthető cappuccino. De ez egy vitás kérdés, mivel sok barista nem értene egyet azzal, hogy a teljesen automatikus cappuccino gép jó. A panarello tartozékot a cappuccino, latté és hasonló italok tökéletes habjának elkészítéséhez használják.

  A gép felhasználóbarát, és professzionális státusza még a kezdő bártendereket sem riasztja el. A kezelőpanel gombjai nagyok és informatívak, és az üzemmódtól függően változik a színük: zöld – készen áll a funkció elindítására, sárga – a főzés folyamatban van, piros – valami baj van, be kell avatkoznia.

  Előnyök

  • Két független főzőcsoport;
  • állítható magasságú adagolók;
  • gyors kazánmelegítés;
  • Csatlakoztatható a vízhálózathoz;
  • Az ital minősége egyenletes;
  • nagyméretű tartályok (víz, hulladék);
  • Megbízhatóság, hibatűrés, tartósság.

  Hátrányok

  • Az alapanyag csupán kávékapszulák;
  • cappuccino kézi készítése.

  A legjobb professzionális minőségű kávéfőzők

  A HoReCa szektor legjobb professzionális kávéfőzőinek áttekintésének második részében a legjelentősebb csúcskategóriás modelleket vesszük szemügyre. Ezek mind nagyon drágák, és a régebbi modelleket csak a nagyon jól bejáratott HoReCa vállalkozások vagy a tisztességes befektetéssel rendelkező új létesítmények engedhetik meg maguknak.

  Egy kis megjegyzés. A felülvizsgálat ezen része a félautomata gépekre is kiterjed. Félautomata – ez semmiképpen nem hátrány. Itt és alább a teljes automatizálástól való eltérés csak a magas színvonal jele. Az egész arról szól, hogy a teljes automatizálás kiegyenlíti a barista szerepét, és megnehezíti az igazi ínyencek számára, akik a legfinomabb árnyalatokat is meg tudják különböztetni, a kávé elkészítését. Ezért a teljesen automata gépek alkalmasak a gyorséttermi vállalkozások számára, és a kifinomultabb és drágább létesítmények számára szükség van némi hely a barista tehetségének és szakmai készségeinek.

  Nuova Simonel

 • Appia II 1Gr V Magas

  Értékelés: 5.0

  Nuova Simonel<li></div><p>Appia II 1Gr V magas sáv” src=”/wp-content/uploads/2023/03/291166195911-379-.jpg” height=”455″ title=”Nuova Simonel</p><li>Appia II 1Gr V magas csoport”></p><p>Mi vagyunk az elsők, akik a Nuova Simonel neves olasz cég kávégépét kínáljuk Önnek</p><li>. A vállalat 1936 óta gyárt kiváló minőségű berendezéseket a kávé- és teakészítéshez, és az egész világba exportálja azokat. Az Appia II a sikeres és keresett első generációs Appia sikeres folytatása. A második modell elvileg nem különbözik az elsőtől.</p><p>Ez egy professzionális, félautomata típusú kávékürtős kávéfőzőgép. A Nuova Simonel tartományban</p><li>Van egy még újabb termékcsalád – Appia<li>Az Appia II az ajánlott kávéfőző, de az Expertology azért ajánlja, mert szakmai körökben a HoReCa “alapértelmezett kávéfőzőjének” tekintik. Sokkal alaposabban tesztelték az idő és számos intézmény világszerte és különösen a FÁK-országokban.</p><p>A sorozatnak több változata létezik, amelyek a sörfőző csoportok számában és paramétereiben különböznek egymástól. Az 1gr, 2gr és 3gr jelölések a csoportok paramétereit (alacsony, magas, különböző) és az opciók elérhetőségét (teljesítmény, kazánkapacitás stb.) mutatják. .).</p><p>A két főzőcsoporttal rendelkező 2gr-os változatot tartják a leguniverzálisabbnak. De a kiindulópontunk a viszonylag olcsó 1Gr modell V előtaggal, amely megfelel a magas alapoknak – a kiöntőcső távolsága 140 mm.</p><p>A gép teljesítménye 2000W. A kürt anyaga kizárólag fém, és ez egy másik mutatója a készülék magas színvonalának. Rézből készült kazánmelegítő. 5 literes kapacitás. Nyomáshatár 15 bar. Van nyomásmérő, de a leolvasás pontossága nem tökéletes. Minden olyan funkció, amit egy profi géptől elvárhat, mint az előnedvesítés és a csészemelegítő. Nincs csepegésgátló rendszer, ami néhány ügyfelet frusztrál. Ez a modell csak őrölt kávéhoz, mint nyersanyaghoz alkalmas.</p><p>A gép nem hatalmas – 40x53x55 cm -, de 42 kg-os súlyával határozottan nehéz, amit figyelembe kell vennie a telepítési hely megtervezésekor. A ház ABS műanyagból készült, és a kialakítás nagyon vonzó és mutatós. Stabil ülés a gumilábakon.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Évszázados múltra visszatekintő, világszerte elismert legendás márka;</li><li>drága és kiváló minőségű anyagok;</li><li>időtálló;</li><li>Fém kürt és rézkazán;</li><li>a vízhálózatra való csatlakozás lehetősége.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem túl pontos mérőeszköz;</li><li>nincs csepegtető rendszer.</li></ul><h3>La Spaziale S9 EK, 2 alacsony sávban</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=La Spaziale S9 EK, 2 alacsony csoport

  Az előző kompakt, egycsoportos modellel ellentétben fontolja meg egy másik gyártó professzionális kávéfőzőjét – La Spaziale. Ez is egy olasz vállalat, amelynek gazdag történelme egészen az 1970-es évekig nyúlik vissza.

  Ez a gép már teljesen automatikus. Méretek – 580x530x520 mm, tömeg 54 kg. Fém burkolat. Kényelmes kezelőpanel, valamint kényelmes és megbízható karok a gőz vagy víz számára. A gép többféle házszínváltozatban – fekete, fehér, piros és antracit – kapható. Fűtés – 5 literes bojler. A gőz az italok melegítő összetevője – nemcsak a jó ivási élményt biztosítja, hanem energiát is megtakarít, és már nagyon korán megakadályozza a vízkő kialakulását.

  A gőzt a gép forgó csöveken keresztül, a forró vizet csapokon keresztül szállítja. Az adagolás automatikus. Manométerek minden csoporthoz, hogy a barista személyesen ellenőrizhesse a szivattyú és a kazán nyomását. Minden nyomásmérő kettős skálával van felszerelve, hogy külön-külön ellenőrizni lehessen a kazán- és a szivattyúnyomást. Kazán itt továbbfejlesztett jellemzőkkel – réz nikkelezett felülettel, fokozott robusztussággal. Van egy vízszintérzékelő.

  A gép energiafogyasztása 2.3 kW. Magán a készüléken kívül három szűrőtartót, egy tartalék szűrőháló-készletet a főzőcsoporthoz, egy szűrőelszívót és egy kefét tartalmaz.

  A modell elektronikus hőmérséklet-szabályozással is rendelkezik a kazánban, amely egy kellemes háttérvilágítással ellátott oszlopdiagramról olvasható le. Termosztát véd a túlmelegedés ellen vészhelyzetekben. Bármilyen nehézséget vagy hibát a gép riasztással jelez.

  Előnyök

  • anyagok és összeszerelés;
  • fém tok;
  • Két független főzőcsoport;
  • megbízhatóság és megbízhatóság;
  • hibajelzők;
  • fokozott tartósságú kazán;
  • pontos nyomásmérők dupla skálával;
  • biztonsági termosztát;
  • berendezés.

  Hátrányok

  • Nem észleltek fő hátrányokat vagy rendszeres panaszokat.

  Ascaso Barista T Zero kétrészes, fekete

  Értékelés: 4.9

  Ascaso Barista T Zero dupla csoportos, fekete

  Az Expertology tematikus áttekintésének harmadik professzionális prémium kávéfőzője a spanyol Ascaso cég feltűnő terméke. Itt a prémium anyagok, a nagy teljesítmény és a kifogástalan minőség kéz a kézben járnak a szintén kifogástalan stílussal.

  Barista T Zero – Közepes ár és teljesítmény. Azt vesszük, hogy demonstrálja a képességeit. A Bar One egycsoportos és a kétcsoportos, de drágább Barista T Plus is létezik. 2K többletköltségért. Euró, és hogy az extrák megérik-e a pénzt, az nagy kérdés.

  A kávéfőző méretei lenyűgözőek – 700x535x475 mm, súlya 71 kg. Ami pedig a súlyát illeti, ugyanannyit nyom, mint egy felnőtt, amit már az elején érdemes észben tartani. 220 V-os hálózatról táplálva, energiafogyasztási szint 3.5W. A külső rendkívül feltűnő – a felületek valódi rozsdamentes acél és króm csillognak. Nem csak a kellékeknek és az utánzatoknak nincs helye, de még az anyagokon sem lehet a legkevesebbet megtakarítani. Ez még a 2 mm vastag rozsdamentes acélból készült házon is látszik.5 mm! Visszafogott, de szokatlanul elegáns külső fa díszítőelemekkel.

  Nézzük röviden a specifikációkat. A gépet többkörös technológiával építik – ebben az esetben két kör van, ami a főzőcsoportok teljes függetlenségét biztosítja. Külön gőzkazán. 20 bar nyomásig fejleszti a nyomást. Lehetőség van a vízhálózatra való csatlakozásra. Van egy PID szabályozó + 0,1º-os aránnyal minden egyes csoportra és a gőzkazánra külön-külön. Stimmer 360 fokos forgási szabadsággal. A munkaterület világos fényű.

  Két különálló rozsdamentes acél kazán és más figyelemre méltó tulajdonságok biztosítják a kiváló hőmérséklet-stabilitást +/- 0,2ºC-on belül. Ez már lehetővé teszi olyan italok elkészítését, amelyek kielégítik az ínyencek finom ízlését.

  Azt is hozzá kell tennünk, hogy ez a modell nem mentes a csúcstechnológiától. Az Ascaso saját receptjei kezdettől fogva beépülnek a gép szoftverébe, és a gyártó rendszeresen frissítéseket ad ki.

  A gép tartozéka: Tartó két kiöntővel, tartó sapka, időzítő, szűrő egy eszpresszóhoz, szűrő két eszpresszóhoz.

  Előnyök

  • Prémium osztály;
  • Drága és kiváló minőségű anyagok;
  • Elegáns stílus;
  • Kifogástalan eszpresszófőzés;
  • tökéletes hőmérséklet-stabilitás;
  • Rengeteg testreszabási lehetőség;
  • 5 programozható hangerő beállítás;
  • testreszabási lehetőségek;
  • Könnyen tisztítható és karbantartható.

  Hátrányok

  • nem azonosítottak nagyobb hibákat.

  Dalla Corte Evolution Nera (3GR)

  Értékelés: 4.8

  Dalla Corte Evolution Nera (3GR)

  Az Expertology 2020 legjobb professzionális kávégépeinek áttekintését a HoReCa szegmensben a középvállalkozások számára elérhető legerősebb, legnagyobb teljesítményű és legdrágább prémium gép teszi teljessé. Ez az Evolution Nera háromegységes modell, amelyet az olasz Dalla Corte gyártott, és amely a múlt század közepére nyúlik vissza.

  Méretek 940x505x550 mm, tömeg 89 kg. Az anyagok és az összeszerelés minősége egyáltalán nem kérdéses, a Dalla Corte név itt elegendő. Tény, hogy a vállalat története során nemcsak kávéfőzőiről és eszpresszógépeiről vált híressé, hanem egy sor mérnöki találmányáról és fejlesztéséről is ezen a területen, valamint a részletekre való fanatikus odafigyeléséről. Még egy olyan látszólag egyszerű tartozék, mint a portafilter, ha a gyártója a Dalla Corte, könnyen 500-600 dollárba kerülhet.

  Most pedig nézzük át a specifikáció főbb pontjait. Ahogy a neve is jelzi, a gép három munkacsoportból áll. Mindegyik teljesen független, mindegyikhez külön kazán tartozik, egy pedig az extra gőz számára. Nyersanyagként csak őrölt kávét használnak. Az energiafogyasztás több mint jelentős – akár 6300 W – ezt figyelembe kell venni a telepítés során, szükség lehet az elektromos vezetékszakasz cseréjére.

  A fent említett példa a portafilter költségével kapcsolatban hátrányként róható fel ennek a kávéfőzőnek. Alkatrészei és pótalkatrészei megfizethetetlenül drágák, és minden javítás tiszta romlás. Maga a gép megbízható és tartós, egyszerűen nem romlik el, de kívánatos, hogy megpróbáljuk kizárni a veszélyeket, különösen az emberi tényezőt.

  Előnyök

  • Egy kifogástalan hírnévvel rendelkező márka;
  • a legmagasabb technológiai szint;
  • Páratlan gyártói figyelem a részletekre és a minőségellenőrzésre;
  • három független munkacsoport;
  • Négy kazán a munkacsoportok számára, és egy külön a gőz számára;
  • megbízható és üzembiztos.

  Hátrányok

  • Kivételesen magas minőségű alkatrészek és komponensek.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: