A 12 legjobb késélező

*A szerkesztő megjegyzése a legjobb gépekről. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt kérjen szakmai tanácsot.

A japánok azt mondják: “A kés a szakács szíve és lelke”. Az ízletes ételek főzéséhez nemcsak a készségre, hanem egy jó szerszámkészletre is szükség van – egy éles késsel. Minden típusú élelmiszer szeletelésére használható, időt takarít meg. A tompa csak gyűrődik, így a felhasználónak több erőfeszítést kell tennie a hús, baromfi, zöldség, gyümölcs stb. vágására. . kaphatók olyan kések, amelyeket nem kell élezni, de ez gyakran csak marketingfogás. Idővel az a személy, aki ilyen szerszámot vásárolt, észreveszi, hogy elkezd tompulni, akárcsak egy hagyományos szerszám. Azt tanácsoljuk, hogy vásároljon egy jó élezőt, ahelyett, hogy a reklámtrükköknek bedőlne. Mindig legyen egy éles kés a konyhában. A késélezők különböző stílusokban kaphatók, mindegyik különböző előnyökkel jár. Mivel az otthoni konyhában nincs sok kés, bármilyen típusú késélezőt választhat.

Az élezés nem tévesztendő össze a kiegyenesítéssel. Az első lehetőség a fém leválasztását jelenti a pengéről, hogy éles él alakuljon ki. A második élezés nélkül változtatja meg a vágórész szögét, ami még a kisebb horpadásokat és egyéb hibákat is kisimítja. A csiszolást muszatok, kerámia tárcsák stb. segítségével végzik.

Az Expertology szakértői a 12 legjobb késélezőt értékelték.

Hogyan válasszunk egy késélezőt

 1. Fajták. Három fő kategória létezik: teljesen kézi, mechanikus és elektromos. A kézi eszközök közé tartoznak az élezőkövek, amelyekkel csak egy szakember tud megbirkózni, mert meg kell választani a szemcseméretet, a kő szögét, és rendkívül óvatosnak kell lennie a folyamat során a sérülések elkerülése érdekében, valamint a 20 és 25 fokos szögben elhelyezett rögzített rudakkal ellátott élezők, ahol a kést függőlegesen kell vezetni, ami egyszerűsíti a munkát. A mechanikus élezők közé tartozik a klasszikus asztali élező, amely kompakt, könnyen használható és biztonságos; vákuumos típusú, egy vagy két élezési zónával és egy speciális tapadókoronggal, amely az asztalra rögzíthető; vagy a bütyök típusú élező, amely a kézben viselhető, és annak ellenére, hogy az élezés túl sokáig tart, kényelmes, alacsony költsége miatt alkalmas a házi használatra. Az elektromos késélezők hordozható és kompakt készülékek, amelyek lehetővé teszik, hogy gyorsan és könnyedén élesítsen bármilyen hosszúságú és vastagságú kést. Az eljárás után a szerszáma hosszú ideig éles marad, így ha ezt prioritásként kezeli, válassza az elektromos késélezőt. Az alátét nem élező, hanem a vágóél kiegyenesítésére szolgál. Az élezés utolsó fázisában használatos, hogy nagyobb élességet érjen el, és növelje a kés éles maradásának időtartamát. Használja a többpengés élezőt a szerszám tompításához, ha az már kissé tompult. Mivel a daráló nem távolítja el a fémet a pengéről, sokszorosára növeli a kés élettartamát. Az éttermekben a szakácsok naponta több tucatszor használnak aprítógépet, mert a folyamat másodpercekig tart.
 2. Kés anyaga. Acélkésekhez olyan élezőt kell vásárolnia, amelynek csiszolóanyaga keményebb, mint a szerszám acélja. Ez lehet kerámia, gyémántforgács, karbidok vagy Arkansas kő. A kerámiakésekhez csak gyémántbevonatú csiszolóanyagok jók (fekete vagy fehér cirkónium-dioxid), mivel a kerámia nagyon érzékeny és eltörhet, ha nem megfelelően kezelik.
 3. Árszegmens.A fémtárcsás kézi élezők, valamint a durva szemcsés kövek kerülnek a legolcsóbban – 300-500 p. Természetes és szintetikus kövek, egyszerű elektromos és kézi modellek esetén 500-3 ezer forintot kell fizetnie. . Finomszemcsés és két szemcsés kombinált marófejek, kétfokozatú, háromfokozatú, elektromos és mechanikusan csiszolt, ára 3 000 és 10 000 között van. . A gyémántbevonatú csiszolóanyagokkal ellátott élezőállomások csoportjába tartozó, háromlépcsős élezéssel rendelkező professzionális eszközök akár 10 ezer forintba is kerülhetnek. p és így tovább.

A legjobb késélező értékelés

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb kézi késélező1Profi Cook PC-MS 10901 750€
2Rondell RD-323891€
3Fiskars 120740850€
4TimA TMK-001590€
A legjobb elektromos késélező1Chef’s Choice 12015 590€
2KitchenIQ 500733 671€
3Sititek Hozjajka 31M2 790€
A legjobb késélező az Aliexpress-től1Saim Fsda4 870€
2Ruixin PRO III1 350€
3NUOTEN ND-073680€
4Findking MDQ001270€
5Késélező150€

A legjobb kézi késélezők

PC-MS 1090

Értékelés: 4.9

Profi Cook PC-MS 1090

A rangsor első helyezettje egy asztali kézi élezőgép gyémánt csiszolókő csiszolóanyaggal. Gyors és hatékony módja a penge élezésének, csak helyezze a pengét a nyílásba a hegyével lefelé és húzza meg néhányszor. Az élezési szög optimális, így megakadályozza a fém penge sérülését és a karcolások kialakulását. Három nyílás van a különböző fázisokhoz: előélezés, finom élezés és durva élezés. Még a tompa kések is élezhetők ilyen módon. a ház rozsdamentes acélból készült. Az élezőkő nagyon kis helyet foglal el, így tárolhatja a fiókban, ahol a kanalakat, villákat és késeket tartja – így mindig könnyen elérhető közelségben lesz.

Előnyök

 • ergonomikus forma;
 • megfizethető áron 1650 p.

Hátrányok

 • nem azonosították.

Rondell RD-323

Értékelés: 4.8

Rondell RD-323

A második helyen a kézi élezőgép modell áll, természetes gyémánt bevonatú és profilozott kerámia csiszolólapokkal. A termék nem csak tökéletesen élezi a késeket, hanem meg is keményíti az élezés eredményét, így az hosszú ideig tart. Az élesség visszanyeréséhez elég, ha a pengét először 10-15-ször átfuttatjuk az első, majd a második nyíláson. A felhasználónak nem kell nagy erőt kifejtenie a késre. Hat gumibevonatú láb a test alján a biztonságos illeszkedés érdekében. Maga a test Soft Touch bevonattal rendelkezik, így az élező kézben tartásakor minimálisra csökken a csúszás veszélye.

Előnyök

 • A fogazott kések élezésének lehetősége;
 • Plexi borítás mellékelve;
 • könnyen szétszerelhető tisztításhoz;
 • műanyag ergonomikus fogantyú;
 • Ésszerű áron 870pp.

Hátrányok

 • nincs.

Fiskars 120740

Értékelés: 4.7

Fiskars 120740

A sorozat harmadik helyén a kézi élező a késekhez és baltákhoz. Ha szeret főzni és vágni, nemcsak késeket, hanem baltákat is használni, akkor ez az a készülék, amelyet meg kell néznie. A test tartós műanyagból készült. Egy kerámialemez foglalat áll rendelkezésre. Az ergonomikus kialakításnak köszönhetően az élezőt könnyen kézben lehet tartani a folyamat során. A felhasználók megjegyzik, hogy az élező annyira élesíti a pengét, hogy az eljárás után a kés nagyon finom szeleteket képes készíteni. Az erek, a rostok vágása, a nyers borágó szeletelése sokkal könnyebbé vált, ahogy a háziasszonyok is megjegyezték.

Előnyök

 • gyors élezés fél perc alatt
 • Levehető fedél a könnyű tisztításhoz;
 • költségvetési ár – 850 .

Hátrányok

 • nem azonosított.

TimA TMK-001

Értékelés: 4.7

TimA TMK-001

Negyedik hely egy kézi élező fém és kerámia vágókésekkel. A kialakítás, mint minden hasonló modellnél, egyszerű. A test kényelmes, ergonomikus fogantyúval rendelkezik, és az alján gumírozott betétek vannak, amelyek megakadályozzák, hogy a készülék elcsússzon azon a felületen, amelyre az élezőt szerelték. a szilikon bélésű felső rész kényelmes, csúszásmentes fogást biztosít. A készülék két résszel van felszerelve: alap (durva) és finom élezéshez. A penge élezésének kétlépcsős megközelítése meghosszabbítja a penge élettartamát. Csak acél kések élezhetők, a kerámia késekhez jobb, ha egy másik modellt vásárolnak. A kiegészítő élezőblokk alapfelszereltségként jár.

Előnyök

 • gyors élezés;
 • a blokkok megfelelőre cserélésének lehetősége;
 • rögzített szög;
 • Ésszerű áron 600p.

Hátrányok

 • nem derült ki.

A legjobb elektromos késélező

Chef’s Choice 120

Értékelés: 4.9

Chef's Choice 120

Az első helyen az amerikai gyártmányú elektromos élező, amely mind a normál, mind a fogazott (fogazott) kések élezésére alkalmas. Három szakaszban kezeli a pengét: az első durva élezést végez gyémántbevonatú csiszolókorongokkal, így az első ferde élezés jön létre; a második finom csiszolókorongokkal a második ferde élezést végzi; a harmadik még finomabb kerámia csiszolóanyagokkal csiszolja és polírozza a pengét, így jön létre a harmadik és végső ferde élezés, amelyet éles él jellemez. A felhasználó választhat a lépések kombinációjából, hogy különböző eredményeket érjen el. Az élező használható összecsukható, vadász-, túra-, sport-, horgász- és egyéb kések feldolgozására is.

Előnyök

 • A teljesítmény 75 W;
 • azonnali élezés;
 • élességszög-szabályozás – 20 fok.

Hátrányok

 • Drága – 16 ezer. .

KitchenIQ 50073

Értékelés: 4.8

KitchenIQ 50073

A második helyen a kések élezésére szolgáló elektromos készülék áll, amelyet a legjobbnak tartanak a minőség-ár arány tekintetében. Jelentősen olcsóbb, mint a kategória legjobbjai, de minőségben és praktikusságban megegyezik velük. A fémbetétes ház nehéznek tűnik, így kezdetben úgy tűnik, hogy a készülék súlya nagy lesz, de ez nem így van. Az élező könnyű és semleges kialakítású. Az alsó rész gumírozott betétekkel rendelkezik, hogy megakadályozza a gép csúszását az asztal felületén. Csak rozsdamentes, ötvözött vagy szénacélból készült késeket lehet élezni. Csak fogazott szerszámok élezésére használható a polírozó nyílásban. egyszerű és világos utasításokat tartalmaz.

Előnyök

 • szintetikus és kerámia csiszolóanyagok;
 • Különböző méretű kések élezésére alkalmas
 • A csiszolási szög beállítása;
 • ergonomikus fogantyú.

Hátrányok

 • Alacsony teljesítmény 6 watt;
 • viszonylag drága 4600 p.

Sititek Hozjajka 31M

Értékelés: 4.7

Sititek Hozjajka 31M

A nagy teljesítményű elektromos késélező a harmadik helyen áll. két lépésben működik, először élezi, majd csiszolja a pengét. A professzionális minőségű korund és kerámia pengékkel felszerelt készülék percek alatt élesíti a nagyon tompa késeket is. Az élezési útmutató segítségével beállíthatja a megfelelő élezési szöget. A ház tapadókorongokkal ellátott lábakkal van ellátva, amelyek szilárdan rögzítik az élezőt a felületre.

Előnyök

 • Teljesítmény 40 watt;
 • könnyű tisztítás;
 • Alkalmas kerámiakések élezésére;
 • elfogadható ár – 2800 .

Hátrányok

 • nem látható.

A legjobb késélező az Aliexpressről

Saim Fsda

Értékelés: 4.9

Saim Fsda

Először is egy elektromos élező, amely multifunkcionalitásáról nevezetes. A modell nem csak különböző kések élezésére alkalmas, hanem csavarhúzók, ollók és egyéb szerszámok élezésére is. A készülék hat különböző csiszolóanyaggal ellátott résszel rendelkezik a penge élességének biztosítása érdekében. A nagy teljesítmény csökkenti a feldolgozási időt, mivel 1-2 perc alatt újra működőképessé teszi a pengét. A védelem érdekében a gyártó automatikus kikapcsolást biztosít, amely túlmelegedés esetén aktiválódik. megakadályozza a motor meghibásodását. A test minőségi műanyagból készült. A felhasználók megjegyzik, hogy a készülék nem bocsát ki nemkívánatos szagokat. A legtöbb hasonló élező közül ez a modell kitűnik kiváló eredményei miatt.

Előnyök

 • teljesítmény – 60 watt;
 • ergonomikus kialakítás.

Hátrányok

 • Viszonylag drága – 4k. .

Ruixin PRO III

Értékelés: 4.8

Ruixin PRO III

A második sor a professzionális kézi élezőhöz megy. A készülék alján vákuumos tapadókorong található, amely biztonságosan tartja a készüléket a felületen, és megakadályozza, hogy az élezés során elcsússzon. A felhasználók megjegyzik a nagy élesítési sebességet. Csiszolókövek különböző szemcsékben (120, 320, 600, 1500 fg).) a műanyag csíkokhoz rögzítve lehetővé teszik a penge könnyű élezését. A szögek színes jelölése (10, 15, 20, 25, 30 fok) segít a munkafolyamatban való eligazodásban. Ollókhoz, csavarhúzókhoz és egyéb szerszámokhoz is alkalmas.

Előnyök

 • az élezési szög megválasztása;
 • Szervezőtáska és mikroszálas kendő tartozék;
 • késtartó rendszer;
 • rögzített állvány;
 • Ésszerű áron 1300 r.

Hátrányok

 • némi szakértelmet igényel;
 • élezés közben meg kell nedvesíteni az élezőköveket.

NUOTEN ND-073

Értékelés: 4.7

NUOTEN ND-073

A harmadik pozíciót a kézi késélező kapja, amelynek nagyméretű talpa gumibetéttel van ellátva a csúszás megakadályozására. Jó fogás ergonomikus fogantyúval, nem csúszik ki élezés közben. Négy nyílás a testen: kettő a normál és kettő a japán aszimmetrikus élezéshez. A modell bármilyen hosszúságú kést meg tud élezni. A felhasználók azt is megjegyzik, hogy a fém penge bármilyen vastagságú lehet. A tökéletes élezéshez mindössze 6-7 élező mozdulat szükséges a vágóéllel.

Előnyök

 • fém és kerámia csiszolóanyagok;
 • gyors élezés;
 • költségvetési ár 700 p.

Hátrányok

 • nem figyeltek meg.

Findking MDQ001

Score : 4.6

Findking MDQ001

A negyedik a kézi élező, amely két lépésben (durva és finom élezés) dolgozza fel a pengét. a test minőségi műanyagból készült. Csúszásgátló lábakkal rendelkezik az alapban a biztos fogás érdekében. Kis méreteinek (10 x 4,5 x 5,5 cm) köszönhetően a készülék kényelmesen illeszkedik a kézbe, ami kényelmesebbé teszi a munkavégzést. Két ujj bevágás felel az ergonómiáért. Alkalmas fém késekhez, de jobb a kerámiakésekhez, mert ez a modell óvatlan használat esetén eltörheti a szerszámot. A legtöbb felhasználói vélemény nagyon pozitívan nyilatkozott erről a termékről – az emberek a vártnál jobb minőségű terméket kaptak.

Előnyök

 • A csiszolókorongok rozsdamentes acélból készülnek;
 • alacsony ár – 300 p.

Hátrányok

 • nem ellenőrzött.

Késélező

Értékelés: 4.5

Késélező

Az ötödik helyen a kedvező árú kézi élező kategóriában. A honlapon mindössze 150 p. A ház alján egy vákuumos tapadókorong található, amely csúszásgátló hatást biztosít. A készüléket nem csak asztalra, hanem csempére is lehet rögzíteni. Egy speciális nyíl egyértelműen mutatja, hogy a késeket a hornyokban milyen irányban kell elhelyezni a megfelelő szögben történő élezéshez. A felhasználók panaszkodnak, hogy az élesítés csak rövid ideig, mindössze 2-3 napig tart. alacsony ár és rövid élezési idő ajánlom ezt a terméket, mivel minden nap élezheti a késeket akár mindennap is.

Előnyök

 • gyors élezési sebesség;
 • szilárd tartás.

Hátrányok

 • kémiai szag.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: