A 7 legjobb német serpenyőmárka

*A szerkesztők szerint a legjobbakról van szó. Kiválasztási kritériumok. Ez a dokumentum szubjektív, nem reklám, és nem eladási ajánlat. Kérjük, vásárlás előtt kérjen tanácsot.

Minden háziasszony tudja, mennyire fontos, hogy minőségi serpenyővel rendelkezzen, amelyen könnyű és kellemes főzni. A szakértők szerint a serpenyő anyaga és bevonata közvetlen hatással van arra, hogy a rajta főzött étel mennyire lesz ízletes és egészséges. Valószínűleg ez az a fajta edény, amin soha nem szabad spórolni. A német serpenyők a minőség arany mércéje, számos nemzetközileg elismert márka védjegye. Az Expertology tapasztalt szakértői elvégezték saját elemzésüket, és rangsorolták a legjobb német serpenyőmárkákat, amelyek biztosan megfelelnek a fogyasztók magas elvárásainak.

Hogyan válasszunk egy német serpenyőt?

A német edénygyártók különböző konfigurációkban, különböző anyagokból készült serpenyők hatalmas választékát kínálják. A szakemberek a következő szempontok alapján adnak tanácsot a helyes választáshoz.

Anyag

Az első dolog, amit a serpenyők kiválasztásakor meg kell nézni, az az anyag, amelyből készültek. A legnépszerűbb serpenyők manapság ezekből a fémekből készülnek:

 1. Öntöttvas. A hagyományos öntöttvas serpenyők nehezek, de az ebből az anyagból készült serpenyők univerzálisnak tekinthetők. Az ilyen serpenyő falai lassan, de egyenletesen melegednek, és nem sérülnek meg éles fémtárgyak (kések, villák) által. Ezenkívül a kiváló minőségű öntöttvas edények úgy készülnek, hogy nagyon hosszú ideig tartsanak.
 2. Titánium. Tulajdonságait tekintve ez a fém hasonló az öntöttvashoz, de az anyag még hosszan tartó használat mellett sem korrodálódik. Fontos megjegyezni, hogy a titán serpenyők nem alkalmasak a modern konyhákban igen elterjedt indukciós tűzhelyekre. Ez fontos szempont a főzőedények vásárlásakor.
 3. Rozsdamentes acél.Az öntöttvas serpenyőkhöz képest a rozsdamentes acél serpenyők kevésbé tartósak és sokoldalúbbak. Ezekkel a modellekkel nehéz elérni a falak és a barnítólemez egyenletes felmelegedését. Emiatt a rozsdamentes acél serpenyőben való sütést legalább némi olajjal kell végezni. Ennek előnye, hogy könnyű és könnyen tisztítható.
 4. Alumínium. Az ebből a fémből készült serpenyők könnyűek és olcsók, és gyorsan felmelegednek. Sajnos itt véget érnek az alumínium előnyei. A felhasználók arra panaszkodnak, hogy melegítéskor rossz íze és szaga van, és a szakértők óva intenek a védőbevonat nélküli alumínium használatától.
 5. Réz. A szakértők úgy vélik, hogy a rézedények a legnehezebben használhatók – gyorsan felmelegednek és lehűlnek, ezért főzés közben sok figyelmet igényelnek a háziasszonyoktól. Emellett fontos megemlíteni, hogy a réz nagyon tartós.

Munkalap bevonat

A következő szempont, amelyre a serpenyő kiválasztásakor figyelni kell, a sütőfelület bevonata.

Teflon. Az optimális tapadásmentes bevonat a könnyű és praktikus teflonból (politetrafluor-etilén) készül. Az ételek nem égnek meg, még száraz állapotban sem, ami megkönnyíti a főzést. A teflon 200 °C-nál magasabb hőmérsékletre történő melegítésével azonban fennáll a mérgező gázok felszabadulásának veszélye. A teflonbevonatú főzőedények szavatossági ideje a fogyasztói vélemények szerint szintén legfeljebb 1-1,5 év.

Kerámia. Manapság a legnépszerűbbek a sütőfelület kerámia bevonatával ellátott modellek. A kerámia serpenyők nanokompozit polimert tartalmaznak homok nanorészecskékkel. Biztonságos minden hőfokon, de hajlamos a lepattanásokra, karcolásokra és nem alkalmas mosogatógépben való mosogatásra.

Márvány. A több réteg teflonból készült márványbevonat, amelyhez márványforgácsot adnak hozzá, rendkívül jól bevált tulajdonság. Könnyű, gyorsan és egyenletesen melegít, és nem károsítják az éles fémtárgyak. Az egyetlen hátránya ennek a lehetőségnek a magas ár.

Gyémánt bevonat. Ez a bevonat szintén teflonból készül, és gyémántkristályokkal kirakott nanokompozit bevonattal van bevonva. Egy gyémántbevonatú serpenyő nagyon hosszú ideig (akár 25 évig) tart, ami óhatatlanul tükröződik a termék árában.

További kritériumok

A szakértők rámutatnak néhány további fontos árnyalatra, amelyekre érdemes odafigyelni, amikor minőségi univerzális serpenyőt választunk:

 1. Fedél anyaga.A fémfedelek erősek és tökéletesen tartják a hőt, de egyre inkább felváltják őket az üvegfedelek. Az üvegfedélen keresztül figyelheti az étel főzését anélkül, hogy változtatnia kellene a hőmérsékleten.
 2. A serpenyő átmérője. A modern piacon 18-28 cm átmérőjű serpenyőket kínálnak. A 18-24 cm átmérőjű főzőedények 1-2 személy számára elegendőek. Ennek megfelelően minél nagyobb a család, annál nagyobbnak kell lennie a mindennapi főzéshez szükséges edényeknek.
 3. A fogantyú rögzítésének típusa.A hőálló szegecsekkel rögzített fogantyúval ellátott serpenyők a legnépszerűbbek. Ezek a lehetőségek sokoldalúak és tartósak. Azok számára, akik a serpenyőt sütőtálcaként is tervezik használni a sütőben, a levehető fogantyúval ellátott edények a megfelelő választás. Vannak a piacon öntött fogantyúval ellátott változatok is, amelyek ugyanabból a fémből készülnek, mint a serpenyő alapja. Ezek a modellek praktikusak és tartósak, de az öntöttvas fogantyúk a főzés során felforrósodnak, ami megnehezíti a főzési folyamatot.

Mindezek a kritériumok fontosak, de gyakran az a márka, amelyben az ügyfelek megbíznak, teszi a különbséget. Az Expertology csapata rangsorolta a legjobb német serpenyőmárkákat, amelyekre érdemes odafigyelni.

A legjobb német serpenyőmárkák értékelése

JelölésHelyszínNévértékelt
A legjobb német serpenyőmárkák rangsora1WMF5.0
2AMT Gastroguss4.9
3WOLL4.8
4Fissler4.7
5Borner4.6
6Gipfel4.5
7Rondell4.4

WMF

Értékelés: 5.0

WMF

A kiváló minőségű főzőedények német gyártója A WMF több mint 160 éve határozza meg a funkcionalitás mércéjét a nemzetközi piacon. A márka rendszeresen új fejlesztéseket és technológiákat vezet be a termékminőség javítása érdekében. A WMF kínálatában különböző anyagokból készült serpenyők szerepelnek. A WMF egyik első újítása az innovatív Cromargan® anyag volt, amely egy olyan kiváló minőségű acél, amely ellenáll a mechanikai, termikus és kémiai sérüléseknek . Az ebből az anyagból készült serpenyők fantasztikusan erősek és kiváló hővezető képességgel rendelkeznek. A márka egyik új fejlesztése a Fusiontec szuperötvözet, amely az öntöttvas hőkapacitását az alumínium könnyűségével és a rozsdamentes acél szilárdságával ötvözi. Ma már sok WMF-edény többrétegű, innovatív ötvözeteket kombinálnak a nagyon kemény alumíniummal és a krómozott acéllal.

Különös figyelmet kell fordítani a WMF német serpenyők felületi bevonataira. A márka kínálatában tartós kerámia felülettel, valamint az egyedülálló PermaDur tapadásmentes bevonattal ellátott modellek szerepelnek. Külön figyelmet érdemel a Profi Resist sütőlapok sorozata, ahol az eredeti rozsdamentes acél méhsejtes szerkezet védi az alatta lévő tapadásmentes bevonatot. Ez karcálló és tartós sütőfelületet eredményez.

Ma a német WMF cég felajánlja ügyfeleinek, hogy döntsék el, mit várnak el egy serpenyőtől. Azok számára, akik inkább gyorsan sütik a húst és a halat, a márka speciális bevonat nélküli serpenyőket kínál intenzív sütéshez. A tapadásmentes bevonatú termékek speciális termékcsaládját a kíméletes, “finom” főzéshez fejlesztették ki. A vállalat grillsütők, wokok és roston sütők széles választékát is kínálja. Minden WMF modell tartós, praktikus és biztonságos.

Előnyök

 • Egy több mint 160 éves múltra visszatekintő márka kifogástalan hírneve;
 • a Cromargan® és Fusiontec szabadalmaztatott anyagok, valamint a tartós alumínium és krómacél használata;
 • a különböző célokra szánt serpenyők széles választéka;
 • az egyedülálló PermaDur és Profi Resist tapadásmentes bevonatok;
 • széles árkategória;
 • Szakértők és fogyasztók által megerősített tartósság.

hátrányok

 • a fedelet külön kell megvásárolni.

AMT Gastroguss

Értékelés: 4.9

AMT Gastroguss

Az AMT Gastroguss neves német főzőedénygyártó a világ legjobb szakácsainak választása. 2012 óta a márka praktikus és funkcionális főzőedényeit a német nemzeti főzőcsapat használja a nemzetközi versenyeken. A Német Szakácsok Szövetsége is az AMT Gastroguss sütőlapokat a világ legjobbjának választotta. A márka serpenyői öntött alumíniumból készülnek, amely egy olyan módszer, amelyet a fém shake-be (fémedénybe) való öntésére használnak. Egy további lépésben az alumínium felületére titániummal kiegészített speciális kerámiaréteget visznek fel, amely a lehető legstabilabbá és legsokoldalúbbá teszi a főzőedényt. Ez a technológia lehetővé teszi a hő egyenletes eloszlását a serpenyő teljes felületén, ami különösen fontos az ízletes és egészséges ételek elkészítéséhez.

Az AMT Gastroguss büszke az egyedülálló Lotan® tapadásmentes bevonatára, amely négy réteg kerámiarészecskéből áll, amelyeket plazmakezeléssel olvasztanak össze. Ennek a bevonatnak köszönhetően a főzés során az étel nem tapad a munkafelülethez, még olaj használata nélkül sem. Ezenkívül az anyag a legmagasabb hőmérséklet- és teljesítménykövetelményeknek is ellenáll anélkül, hogy eredeti tulajdonságai megváltoznának. Azt is fontos megjegyezni, hogy a Lotan® tapadásmentes bevonat könnyen, hideg vízzel, erőfeszítés nélkül tisztítható. Ezzel vizet és energiát takarít meg a háziasszony. Az AMT Gastroguss annyira biztos termékei minőségében, hogy minden termékére 25 év garanciát vállal.

Az előnyök

 • A legmagasabb német minőség, amelyet a világ legjobb szakácsai is megerősítettek;
 • az alumínium öntőformába történő öntés egyedülálló technológiája a termék szilárdsága és praktikussága érdekében;
 • egyenletes hőeloszlás a főzőedények melegítésekor;
 • a márka által szabadalmaztatott, egyedülálló Lotan® tapadásmentes bevonat;
 • Sütés minimális mennyiségű olajjal;
 • 25 év garancia minden termékre;
 • könnyen tisztítható napi szinten.

Hátrányok

 • A fedelet külön kell megvásárolni.

WOLL

Értékelés: 4.8

WOLL

A kiváló minőségű serpenyők másik figyelemre méltó német gyártója a WOLL. A serpenyőket öntött alumíniumból kézzel gyártják, majd speciális tapadásmentes bevonattal látják el, amely ellenállóvá teszi őket a mechanikai sérülésekkel szemben. Mivel a WOLL-edények jobban vezetik és jobban megtartják a hőt, használatuk jelentős energiamegtakarítást eredményez. Az energiafogyasztás például legalább 30 %-kal csökken az öntöttvas társaihoz képest. A WOLL serpenyő felülete mindössze 3 perc alatt 300 ⁰C-ra melegíthető, és a főzés befejezése után az étel sokáig forró marad. Továbbá, ellentétben sok modern márkával, ennek a gyártónak a serpenyői tökéletesen alkalmasak az indukciós tűzhelyeken való főzésre minimális olaj használatával.

A WOLL serpenyők szabadalmaztatott tapadásmentes bevonata kapta a legtöbb pozitív fogyasztói véleményt. Robusztusságának és kopásállóságának köszönhetően a felhasználók számos főzőeszközt használhatnak, beleértve a fémeket is, anélkül, hogy aggódniuk kellene a bevonat károsodásáért. Ha a serpenyő felületén egy forgács vagy karcolás keletkezik, a felhasználó tovább használhatja a főzőedényt anélkül, hogy félnie kellene a mérgező anyagok kibocsátásától. Minden WOLL főzőedény PFOA (egészségre veszélyes polifluoroktánsav) nélkül készül. Továbbá ez a német mosogatógépben mosogatógépben mosható vagy 30°C-on mosható.

Előnyök

 • Tartós és hosszú élettartamú öntött alumínium;
 • Az egyedülálló tapadásmentes bevonat ellenáll a mechanikai sérüléseknek;
 • A főzőedények magas hővezető képessége;
 • Jelentős energiamegtakarítás;
 • mosogatógépben mosható opció;
 • az anyagokban nincsenek mérgező összetevők;
 • Széles termékválaszték.

Hátrányok

 • Nagy serpenyő súlya;
 • nem kell külön megvásárolni a fedelet.

Fissler

Értékelés: 4.7

Fissler

A Fissler professzionális német főzőedények 1845 óta vannak jelen a nemzetközi piacon. Azóta a márka számos alkalommal forradalmasította a professzionális főzőedények piacát, és több mint 50 országban vált népszerűvé. A Fissler fő kompetenciája a kiváló minőségű, funkcionális serpenyőkben rejlik. A márka többféle edénycsaládot gyárt, amelyek mindegyike meghatározott célra készült. Például a legendás Crispy sorozatot kifejezetten a szaftos, grillező hatású steakekhez tervezték, a Levital® sorozat pedig környezetbarát és az egészséges főzéshez készült. A Fissler egyedülálló “Secural” és “Protectal+” tapadásmentes bevonatai szintén külön figyelmet érdemelnek. Ezek a bevonatok nemcsak azt akadályozzák meg, hogy az ételek a főzés során megégjenek, hanem azt is biztosítják, hogy az ételek egyenletesen melegedjenek és megtartsák minden tápértéküket. Ez lehetővé teszi, hogy olaj nélkül főzzön a márka serpenyőiben, és sütőben süssön.

A legtöbb márkás serpenyő kiváló minőségű acélból készül, egyedülálló “SuperThermic” aljjal, amely egyenletesen melegszik és minden típusú tűzhelyen használható. A Fissler serpenyők és serpenyők új generációja még jobb “CookStar” kapszulázott aljjal rendelkezik, amely garantálja a serpenyő tartósságát. Azt is fontos megjegyezni, hogy a főzőedények fogantyúi nem melegednek fel főzés közben, és ponthegesztéssel vannak az alaphoz rögzítve, ami biztonságos és higiénikus. A felhasználók különösen elégedettek azzal, hogy ezeket a német edényeket mosogatógépben mosogathatják anélkül, hogy aggódnának az állapotuk miatt. Minden egyes Fissler serpenyőt egyedileg ellenőrzik, ami garantálja a termék hosszú élettartamát és tartósságát.

Előnyök

 • Hibátlan hírnévvel és hosszú múlttal rendelkező német márka;
 • Kiváló minőségű acél használata;
 • Többrétegű, egyenletesen fűtött “SuperThermic” és “CookStar” aljzat;
 • “Secural” és “Protectal+” kopásálló tapadásmentes bevonatok;
 • Többlépcsős termékellenőrzés;
 • Többféle serpenyősorozat különböző felhasználási célokra és árszegmensekre;
 • Minden típusú tűzhelyen használható;
 • mosogatógépben mosható.

Hátrányok

 • viszonylag magas ár.

Borner

Értékelés: 4.6

Borner

A Borner professzionális főzőedények német márkája több mint 60 éve van jelen a nemzetközi piacon. Oroszországban a márka zöldségszeletelői és serpenyői 1991 óta népszerűek. A gyártó serpenyői többrétegű alappal rendelkeznek, amely az öntött alumíniumot, a polimer anyagokat és a rozsdamentes acélt ötvözi. Ez a kombináció lehetővé teszi a fém gyors és egyenletes felmelegedését a főzés során. Az egyedülálló ötvözet még a magas hőmérsékletnek is ellenáll, és sütőben való sütéshez is használható. Az eredeti Borner főzőedények ellenállnak a vetemedésnek és a mechanikai sérüléseknek, ami kivételesen tartóssá teszi őket.

A serpenyők tapadásmentességét a “Peak Performance Resist Pro” speciális bevonat garantálja, amely egy további ásványi részecskékből álló réteggel rendelkezik. Ez lehetővé teszi az egészséges főzést minimális zsírokkal. Emellett számos felhasználói vélemény bizonyítja, hogy a Borner sütőlap hosszú ideig történő használatakor a tapadásmentes bevonat nem változtatja meg funkcionális és esztétikai tulajdonságait. A márka viszonylag demokratikus ára ellenére a márka serpenyőinek ára, a modellek többségénél a fogyasztónak meg kell vásárolnia egy fogantyút és egy fedelet.

Előnyök

 • Az öntött alumínium egyedülálló kombinációja műanyaggal és rozsdamentes acéllal;
 • Stabil és deformálható még a gyors hőmérséklet-ingadozások hatására is;
 • A “Peak Performance Resist Pro” tapadásmentes bevonat egy további réteg ásványi részecskékkel;
 • Lehetőség a serpenyők sütőedényként való használatára;
 • az edények tartóssága;
 • Megfizethető árak prémium termékekért.

Hátrányok

 • A legtöbb modell esetében a fogantyúk és a fedelek külön-külön kaphatók;
 • A márkakínálatban viszonylag kis választékú serpenyők.

Gipfel

Értékelés: 4.5

Gipfel

A német Gipfel cég közel 25 éve készít kiváló minőségű főzőedényeket, amelyekben az évszázados hagyományok és az izgalmas innovációk ötvöződnek. A stílusos és funkcionális Gipfel serpenyők különböző anyagokban kaphatók. Nagyon népszerű a klasszikus MABELLE serpenyőcsalád, amely minőségi kovácsolt alumíniumból készült. A márvány bevonattal ellátott dupla rétegű PFLUON tapadásmentes bevonatnak köszönhetően az összetevők egyenletesen felmelegednek és nem ragadnak le a főzés során. Külön figyelmet érdemel a masszív és praktikus bakelit fogantyú tapintható SOFT TOUCH bevonattal.

A kovácsolt alumínium mellett a Gipfel rozsdamentes acélból és öntöttvasból is készít serpenyőket. Azok a fogyasztók, akik a kerámia bevonatú serpenyőket részesítik előnyben, értékelni fogják a tapadásmentes Weilburger modelleket, amelyek gyakorlatilag olajmentes főzést tesznek lehetővé. A legtöbb Gipfel serpenyő minden tűzhelyen használható, beleértve az indukciós tűzhelyeket is, és mosogatógépben is tisztítható. Az ilyen tulajdonságok teszik a márka főzőedényeit univerzálissá. A Gipfel serpenyők egyik hátránya azonban, hogy hajlamosak elgörbülni, ha túl magasra hevítik őket, és a hőmérséklet-változásnak kitéve vannak. Ezt a funkciót számos fogyasztó kiemeli a márka termékeiről szóló véleményében.

Előnyök

 • Rozsdamentes acél, alumínium és öntöttvas serpenyők széles választéka;
 • A kiváló minőségű tapadásmentes bevonat PFLUON márványforgácsokkal;
 • szabadalmaztatott Weilburger kerámiafelületek;
 • A bakelit fogantyúk robusztusak és praktikusak;
 • Kompatibilis minden típusú tűzhelytípussal, beleértve az indukciós tűzhelyeket is;
 • mosogatógépben mosható
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • A rozsdamentes acél serpenyők nagy deformálódási valószínűsége nagy hő hatására;
 • A fedelet külön kell megvásárolni.

Rondell

Értékelés: 4.4

Rondell

A Rondell professzionális német háztartási edényei az esztétikát és a funkcionalitást ötvözik megfizethető áron. A márka legnépszerűbb serpenyői vastag kovácsolt alumíniumból készülnek, kiváló hővezető képességgel. A főzőedények gyorsan és egyenletesen melegednek az optimális főzés érdekében. A belső titánalapú tapadásmentes bevonatnak köszönhetően

Az iTitan használatával az ételek minimális olajhasználat mellett sem égnek meg, és megőrzik maximális zamatosságukat. Ez a bevonat nem tartalmaz veszélyes perfluoroktánsavat (PFOA), és használat közben nem károsodhat. A serpenyők kínálatában megtalálható a Whitford (USA) által kifejlesztett innovatív Xylan tapadásmentes bevonat is. A polimerréteg tartóssága egyedülálló.

A Rondell edényei és serpenyői tervezésekor minden részletre gondol. A serpenyők fogantyúi például tapintható szilikonbevonattal rendelkeznek, amely megakadályozza a csúszást. Ezenkívül a fogantyúk nem forrósodnak fel. Mosogatógépben mosható és minden típusú tűzhelyhez alkalmas, de a gyártó nem ajánlja a Rondell serpenyők használatát sütőben való sütéshez.

Előnyök

 • Erős és tartós kovácsolt alumínium felhasználásával;
 • számos lehetőség a praktikus és biztonságos tapadásmentes bevonathoz;
 • az edények mosogatógépben való elmosásának lehetősége;
 • könnyű napi használat;
 • hőálló fogantyúk puha szilikon bevonattal;
 • megfizethető árak prémium termékekért;
 • 2 év gyártói garancia.

Hátrányok

 • nem alkalmas sütőben való használatra.

A német serpenyők évszázadok óta nemcsak a hétköznapi háziasszonyok, hanem a hivatásos szakácsok körében is népszerűek. Ez bizonyítja kiváló teljesítményüket. Az Expertology csapat rangsorában bemutatott főzőedény márkák kiválasztásával a vásárló biztos lehet a termékek magas minőségében és funkcionalitásában.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: