A 9 legjobb japán konyhakés márka

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Vásárlás előtt kérjen szakmai tanácsot.

Ha konyhai eszközökről, különösen késekről van szó, a japán termékeket érdemes megfontolni. A japánok számára a konyha és annak alkotóelemei a történelmük fontos részét képezik, és tisztelettel tekintenek rájuk. Ezért a késeik tartósak, hosszú ideig megőrzik az éles pengét és jól néznek ki. Még ha az áruk túlzottnak is tűnik Önnek, javasoljuk, hogy nézze meg közelebbről. A nehéz választás megkönnyítése érdekében javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a szakértői csapat által összeállított értékelésünkkel. Figyelembe vettük az összes olyan tényezőt, amely fontos szerepet játszik a gyakorlati használatban.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő japán kést

A legtöbb modern japán kést amatőr szakácsok otthoni használatra alakítják át. Vásárláskor azonban a következő pontokra kell odafigyelnie:

 1. Élezés. Az európai hagyomány szerint a pengét mindkét oldalon élezik. Ez lehetővé teszi, hogy a bal- és jobbkezes szakácsok is kényelmesen használhassák a kést. Japánban az élezés az egyik oldalon történik, és a domináns kéznek felel meg. Az egyélű penge előnye, hogy lehetővé teszi a sashimi és sushi készítéséhez szükséges vékony, egyenletesen szeletelt halak minél pontosabb és precízebb szeletelését.
 2. Ergonomikus fogantyú.Ha teheti, próbálja fel a kést, mielőtt megvásárolja. Fogd meg, érezd a súlyát a kezedben. Kényelmesen kell pihennie a tenyérben. Ez a termék kényelmes használatának alapvető jellemzője.
 3. Cél.Az elvárásainak megfelelően válasszon egy adott típusú kést. A szerény szakácsok számára is vannak univerzális kések – ezek alkalmasak zöldségek, hal, hús, kenyér stb. vágására.
 4. A pengék anyagának minősége.Fontos, hogy a penge alja tömör rozsdamentes acélból készüljön. A legtöbb japán kés további erősítő rétegekkel rendelkezik, amelyek nagy szilárdságot és tartósságot biztosítanak. Például kőbe ágyazás, korróziógátló bevonat, tartós fémötvözetek stb.
 5. a fogantyú és a penge találkozási pontja. A legtöbb késnél gyenge pontnak számít. Győződjön meg róla, hogy biztonságosan csatlakoztatva vannak. Nincs hézag a kések között, amikor mechanikusan vágja őket. Figyeljen a fogantyú anyagára is. Ha fa, mennyire van megmunkálva, hogy megakadályozza a jövőbeni szilánkosodást és forgácsolódást?.

Az alábbi alapszabályokat javasoljuk, hogy a kés kiválasztásakor a következőkre figyeljen oda. És most azt javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a japán kések márkáival, amelyek bizonyítottak az orosz és az európai piacon.

A 9 legjobb japán konyhakés márka

JelölésHelyszínNévÉrtékelés
9 legjobb japán konyhakés márka1Kanetsugu5.0
2Tojiro4.9
3YAXELL4.8
4FUJI CUTLERY4.7
5Ryusen Hamono4.6
6Hattori4.5
7Hiroo Itou4.4
8Masahiro4.3
9Samura4.2

Kanetsugu

Értékelés: 5.0

Kanetsugu

A márka hivatalos indulási dátuma 1918, de valójában a Kanetsugu kések története évszázadokon keresztül egészen a 16. századig nyúlik vissza. A Kanetsugu márkájú késeket az utolsó részletekig gondosan tervezték – az éles és könnyen ápolható pengétől kezdve a természetes anyagokból készült ergonomikus markolatig. Mint a legtöbb japán késgyártó cégnél, itt is túlnyomórészt kézműves munka folyik. A termékminőség javítása érdekében azonban számos modern technológiát vezettek be a termelésbe.

A gyártó a hagyomány és az innováció harmonikus keverékének eredményeként helyezte el késeit a piacon. A rozsdamentes acélt alacsony negatív hőmérsékleten edzik, aminek köszönhetően a penge élessége elképesztő szilárdság és tartósság érhető el. A rengeteg modern technológiai funkcióról a hivatalos weboldalon tájékozódhat. Az ügyfelek nagyra értékelik a Kanetsugu késeket. Kiemelik az éles pengét, a könnyű ápolást, a különböző formákat és típusokat, a természetes fa fogantyúkat. De van egy hátránya – a magas ár.

Előnyök

 • Éles penge, a pontos vágáshoz;
 • Rengeteg lehetőség van a különböző felhasználási célokra, beleértve az univerzálisakat is;
 • A penge ék alakú vége nagyobb pontosságot biztosít a használat során;
 • A kések könnyen ápolhatók, nem igényelnek különleges tárolási körülményeket;
 • Jól ismert márka, amely már bizonyított a piacon;
 • Speciális acélkezelés a pengékhez.

Hátrányok

 • Egy túlnyomórészt magas ár.

Tojiro

Értékelés: 4.9

Tojiro

1955 óta a Tojiro márka kiváló minőségű késeket gyárt, amelyek az orosz vásárlók elismerését nyerték el. A gyártó a nemzeti hagyományok szerint gyárt termékeket, de vannak európai modellek is. Közel kerülhet a japán kultúrához, ha vékonyra szeletelt friss tonhalat szantoku késsel szeletel fel. Vagy főzzük a marhahúst, gyuto késsel óvatosan felszeletelve. A profi szakácsok nagyra értékelik a Tojiro termékeket, és mesterművek készítéséhez használják őket.

Érdemes megjegyezni, hogy a vállalat különböző ötvözeteket és technológiákat használ a kések gyártásához. Ezáltal a szűk főzési igényekhez szükséges sűrűség, keménység és tartósság érhető el a késeken. A Tojiro kések széles választékával minden szakács megtalálja a megfelelőt az árához képest. A márka rugalmas árpolitikával rendelkezik, így sokan kényeztethetik magukat minőségi japán konyhai eszközökkel. A gyártóba vetett bizalmat tovább növeli az élethosszig tartó termékgarancia.

Előnyök

 • Széles árkategória;
 • Japán hagyományos késsorozat (egyélű, lekerekített markolatú, egyszerű formájú kések);
 • Különböző gyártási technológiák;
 • Népszerűség az orosz piacon;
 • A márka élethosszig tartó garanciát vállal termékeire;
 • Modellek és ötvözetek sokfélesége.

Hátrányok

 • A professzionális használatra szánt kések darabonként több tízezer forintba kerülnek.

YAXELL

Értékelés: 4.8

YAXELL

A Yaxell kések olyan műalkotások, amelyeket úgy terveztek, hogy a főzés igazi élvezetet jelentsen a szakács számára. 1932-től kezdődött a konyhai eszközök gyártása, és ezt megelőzően több évszázadon keresztül az eredeti japán hagyományok szerint mesteri éles fegyvereket készítettek a kézművesek. Napjainkban modern késmodelleket vásárolhat damaszkuszi acélból és más szilárd ötvözetekből. Fő tulajdonságai a nagyobb rugalmasság, a korrózióállóság és a keménység. Ezzel a segítővel bármilyen kulináris remekművet létrehozhat.

A Yaxell kések több termékcsaládban kaphatók, amelyeket otthoni főzésre és professzionális szakácsok számára egyaránt terveztek. A márka lépést tart a korral, de egy régi hagyományra összpontosít. Ezért még mindig az egyik vezető késgyártó a Keleten. Oroszországban nem olyan népszerű. Valószínűleg a termékek magas ára miatt.

Előnyök

 • Rendkívül esztétikus termékek;
 • Kiváló minőségű ötvözetek a hosszú élettartamú pengékhez;
 • Több különböző vonal jelenléte;
 • Az évszázados hagyományok és a modern technológiák kombinációja.

Hátrányok

 • Elegendő számú felülvizsgálat hiánya.
 • Magas ár.

FUJI CUTLERY

Értékelés: 4.7

FUJI CUTLERY

A márka késeket gyárt a japán hagyományoknak megfelelően a minőségi anyagokból, külföldi fejlesztőkkel együtt (együttműködnek Németországgal a sérülésre és korrózióra hajlamos, ellenálló ötvözetek kifejlesztésében). Különböző acélokat használnak a különböző célokra alkalmas, tökéletesen élesített kések előállításához: molibdén-vanádium, kobalt stb., a tökéletes penge létrehozásához a finom vágásokhoz stb.

A Fuji Cutlery márka széles körben elterjedt Oroszországban. Ezt a népszerűséget termékei minőségével, amelyek sok éven át szolgálnak, és elfogadható árával érdemli ki. A márka a gyártás egy részét Kínába helyezte át, ami hozzájárult az európai országok és Oroszország árpolitikájának demokratizálásához. Itt minden célra használható és többcélú késeket talál, egyszerű, lezárt csomagolásban és ajándékkészletben egyaránt. A hivatalos weboldalon a gyártó azt állítja, hogy termékeiket folyamatosan fejlesztik, és új módszereket sajátítanak el a kések és az új anyagok gyártására.

Előnyök

 • A kiváló ár és minőség kombinációja;
 • Széles választék;
 • Különböző technológiák használata a tökéletes kések elkészítéséhez;
 • Alkalmas otthoni és professzionális használatra;
 • Jelen az orosz piacon.

Hátrányok

 • Nem észlelt.

Ryusen Hamono

Értékelés: 4.6

Ryusen Hamono

A gyártás a Fukui prefektúrában, Echizen Uchihamonóban generációkon át öröklődő ősi technológiára épül. Több réteg lágy és kemény acél váltakozik a pengében. A penge polírozása után egyedi minta alakul ki rajta, ami garantálja a Ryusen Hamono kések minőségét. Történelmi hivatkozások szerint minél hangsúlyosabb a minta a pengén, annál élesebb és erősebb lesz. A kések hagyományos anyaga a damaszkuszi acél, de a modern gyártás sok modern ötvözetet tartalmaz (VG10, ATS314, poracél).

Engedélyezett kereskedő Oroszországban, moszkvai offline irodával. A Ryusen Hamono termékek azonban nem népszerűek az oroszok körében. Valószínűleg a magas ár miatt. A kézműves munka nagymértékben növeli a késztermék értékét. Érdemes azonban megjegyezni, hogy Európa és az Egyesült Államok számos országában a Ryusen Hamono termékek iránt nagy a kereslet.

Előnyök

 • Kézzel készült, több mint 700 éve létező, egyedülálló technológiával;
 • A márka kései egyéni stílussal rendelkeznek, és tökéletes ajándékot jelentenek a profi szakácsok számára;
 • A gyártás során egyaránt használnak régóta bevált anyagokat és modern, csúcstechnológiás anyagokat;
 • Vannak professzionális és háztartási használatra tervezett termékcsaládok;

Hátrányok

 • Magas árak;
 • Nem népszerű az oroszok körében.

Hattori

Értékelés: 4.5

Hattori

A márka főként professzionális konyhai kiegészítőket gyárt, amelyek segítenek a kulináris alkotóknak lenyűgöző remekművek létrehozásában. A pengék megnövelt keménysége, laboratóriumban tesztelve. Például a HRC átlagos keménysége nem kevesebb, mint 63 %. Ezek kiváló értékek, amelyek garantálják, hogy a penge hosszú ideig megőrzi kiváló megjelenését és műszaki tulajdonságait. A szakemberek egyedi formát adnak a pengéknek, hogy a vágás a lehető legpontosabb és legpontosabb legyen.

Érdemes megjegyezni, hogy a Hattori termékek meglehetősen drágák és jóval a piaci átlag felett vannak árazva. A márka gyűjteményeiben az egyedi konyhai kiegészítők ismerői megtalálják a tökéletes késeket, amelyek díszítik a konyhát. Az orosz vásárlók néhány megjegyzése pozitív. Az anyagok minősége, jól megtervezett modellek (nincs rés a fogantyú és a penge között a szennyeződések csapdájához), a penge élességének tartóssága.

Előnyök

 • Az acél tartós, rozsdamentes és nem hajlamos a sérülésre;
 • Tökéletesen alkalmas professzionális használatra
 • A tökéletesen csiszolt, erős penge precíz, pontos vágásokat tesz lehetővé;
 • Az ügyfelek különösen a termékek hosszú élettartamát dicsérik.

Hibák

 • Magas árak az egyedi késekért, amelyek sajnos nem mindenki számára elérhetőek.

Hiroo Itou

Értékelés: 4.4

Hiroo Itou

A Hiroo Itou kések sokkal többek, mint egyszerű konyhai eszközök. Minden termék kézzel készült és egyedi tervezésű. Nem egyszerű módja annak, hogy Hiro Itou kést birtokoljon – a legtöbb kiskereskedelmi láncban nem kapható, mivel ezek a termékek exkluzívnak számítanak. Ráadásul az árak arányosak a termék egyediségével – nem mindenki engedheti meg magának. Oroszországban számos kereskedő van az online üzletek között, amelyek közvetlenül a márkával dolgoznak.

Minden kés három alapvető acéltípusból készül – magas széntartalmú, puskaporos, rozsdamentes acélból. az egyedülálló kopás- és korrózióálló tulajdonságokkal rendelkező puskaporos acélkészítmény története rejtélybe burkolózik. Gondosan tárolják, és még nem hozták nyilvánosságra senkinek. A fogantyúk természetes anyagokból készültek és egyedi kialakításúak. Figyelemre méltó, hogy a márka nemcsak hagyományos japán késeket, hanem európai hagyományú termékeket is gyárt.

Előnyök

 • Az egyes modellek fogantyújának egyedi kialakítása;
 • Természetes, természetes anyagok
 • Egyedi összetételű, fokozott tartósságú poracél;
 • Éles penge finom vágással;
 • Különböző modellekben kapható.

Hátrányok

 • Nagyon magas árak.

Masahiro

Értékelés: 4.3

Masahiro

A Masahiro márka Japánban az egyik legnépszerűbbnek számít. Ez a cím megéri a termékeik hitelességét, mivel a japánok hagyományosan tisztelettudóak a konyhai és főzőeszközökkel kapcsolatban. A márka hivatalosan 1927 óta létezik, de sok más japán márkához hasonlóan már jóval korábban elkezdődött. Egy családi mesterségből származik, amely nemzedékről nemzedékre öröklődik. A Masahiro kések jellemzője a masszív, éles penge, amely idővel megőrzi tulajdonságait. Ezek a jellemzők az egyedi ötvözetnek köszönhetőek. Molibdénből, amely rugalmas és szívós, és vanádiumból áll, amely kemény és kopásállóvá teszi a készterméket.

Az ötvözetek keménységének kísérleti ellenőrzése azt mutatja, hogy a nagy széntartalmú molibdén-vanádium acél keménysége nem kevesebb, mint 60 HRC. Ez még a japán kések között is nagyszerű eredmény. A márka késeinek ára magasnak tekinthető, de hosszú élettartam és magas használati kényelem kompenzálja. A Masahiro márka jelenleg nem népszerű Oroszországban, de ez valószínűleg hamarosan megváltozik.

Előnyök

 • Népszerű márka Japánban;
 • Tartós termékek;
 • A különböző modellek elérhetősége a sorban;
 • A penge nagy sűrűsége és keménysége;
 • Masszív penge és fogantyú rögzítők.

Hátrányok

 • Magas ár.

Samura

Értékelés: 4.2

Samura

Az utolsó márka a rangsorunkban, de semmiképpen sem az utolsó a minőség és a pozitív vásárlói visszajelzések tekintetében. Ez az egyik legnépszerűbb Oroszországban, és rengeteg visszajelzést kapott honfitársainktól. Sok lelkes vélemény van köztük, de vannak elégedetlen ügyfelek is. A felhasználók szerint a negatív tulajdonságok közé tartozik a termékek magas ára és a rosszul csomagolt, azonos típusú késeket tartalmazó készletek.

A kollekciók hagyományos fémötvözetekből (AUS-8, AUS-10, VG-10), feketített acélból és kerámiából készült pengékkel ellátott késeket tartalmaznak. Számos termék pengéi érdekes mintákkal díszítettek, és díszítik a konyhát. Ez a márka nyugati orientációjú, ezért elsősorban európai szabványok szerinti késeket gyárt (kétoldalas élezés, ergonomikus markolat). Az ötvözet keménysége átlagosan 58-60 HRC, ami a tartósság és a kopásállóság kiváló mutatója.

Előnyök

 • Széles körben képviselteti magát az orosz piacon;
 • Kiváló értékeléseket kapott, nagy számban megtalálható a szakosodott forrásokon;
 • Típusok és anyagok sokfélesége
 • Masszív pengék és éles pengék, amelyek könnyen ápolhatók;
 • A márka elsősorban az európai fogyasztókat célozza meg.

Hátrányok

 • A vásárlók kiemelik a rosszul illeszkedő készleteket, különösen a Golf vonalat, amely két azonos típusú kést tartalmaz;
 • Magas árak.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: