12 Emile Zola legjobb könyvei közül

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánják, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

Emile Zola az irodalomban a naturalizmus megalapítója. A tizenkilencedik század kiemelkedő embere. Kipróbálta magát az újságírás és a politika műfajában.

22 évesen, miután apja halála után Párizsba költözött, Emile munkát keres… Anyagi nehézségek felkeltette az író és ő csatlakozik a kiadó Hachette. Négy évvel később Zola távozik, de nem hagy fel az élet és az irodalom összekapcsolására tett kísérleteivel.

1865-ben jelenik meg a szerző első műve, a Claude vallomása. Nagy a felhajtás a regény körül. A botrányok egy Manet-festmény védelmével kapcsolatosak. Három év múlva Emile belevág a fő feladatba, a Rugon-McCarthy-sorozat megírásába.

A mű ugyanazon család több generációjáról szól. A könyvek tele vannak a kisvárosok és falvak életének részletes leírásával. Zola itt az akkori francia társadalom számára fájdalmas témát vet fel: az 1870-1871-es francia-porosz háború eseményeit. Míg sok más regény a Második Birodalom társadalmáról szól, addig Napóleon III. A sorozatban szereplő művek nem időrendben kapcsolódnak egymáshoz…

Az első könyveket a közönség hidegen fogadta. A szegénység a végletekig feszíti Zolát – csapdákat állít a tetőn, és verebeket fog ki. Könnyes szemmel kitekeri a nyakukat, és egy függönyről leemelt acélrúdon megsüti őket. A sorozat hetedik könyvének, a Csapdának a megjelenésével azonban a szerző régóta várt hírnévre, elismerésre és ezzel együtt vagyonra tesz szert.

Az Expertology szakértői válogatást kínálnak Emile Zola 12 legjobb könyvéből, amelyeket mindenképpen el kell olvasni.

Emile Zola legjobb könyveinek értékelése

Jelöléshelya munkaértékelés
Emile Zola legjobb könyveinek értékelése1Egy hölgy boldogsága5.0
2Csíra4.9
3Nana4.8
4Teresa Racken4.7
5Trap4.6
6A Rougons karrierje4.5
7Párizs roncsai4.4
8A szeretet oldala4.3
9Kreativitás4.2
10Prey4.1
11Money4.0
12Vízkő3.9

Egy hölgy boldogsága

Értékelés: 5.0

Egy hölgy szerencséje

A Rugon-Maccarat-sorozat tizenegyedik könyve a Spillover című regény logikus folytatása. Nem kell elolvasni az előzőeket, a Lady’s Happiness önálló műként is jól megállná a helyét. A narratíva öt játékfilm és egy tévésorozat alapjául szolgált, a legutóbbi, 2015-ben Olaszországban készült.

Zola bemutatja az olvasónak Octave Mouret-t és Denise Baudet-t, a könyv főszereplőit. Ezek az emberek találkoznak és összecsapnak az érdekek párbajában… De vajon melyikük győzedelmeskedik, vagy mindkettő vereséget szenved??

A kapzsi és gátlástalan Octave-val, a Női szerencse boltosával ellentétben Denise a bátorság, a bátorság és a tisztesség példaképe. Míg az egyik a kis boltokat tönkreteszi, és bezárásra kényszeríti őket, mert nem tudnak versenyezni, addig a másik azzal van elfoglalva, hogy megtalálja a módját annak, hogy testvéreit, a tizenhat éves Jacques-ot és az ötéves Pepaut-t talpra állítsa.

Denise története egy erős, elveihez hű, önfeláldozásra képes ember története. Azt gondolnád, hogy túlságosan alázatos, sodródik, panaszmentesen elfogadja a sors csapásait, némán tűri a körülötte lévők gúnyolódását… De Hamupipőke mindig is hasonló tulajdonságokkal volt felruházva.

A regény a kisboltok és a nagyboltok közötti rivalizálásról is szól, ahol a vesztes már előre ismert. Ilyen körülmények között minden kísérlet a túlélésre és a felszínen maradásra gyötrelmes, még akkor is, ha a tulajdonosok nem adják fel és tovább küzdenek.

Egy hölgy boldogsága nem egy klasszikus szerelmi történet, és nem is két gondolkodásmód összecsapása. A könyv szó szerint felráz és felébreszt; arra késztet, hogy más szemszögből nézzünk a megszokott dolgokra. A drámairodalom kedvelőinek kötelező darab.

Csíra

Értékelés: 4.9

Csíra

A Rougon-Macquarie-sorozat újabb regénye, amely 1885-ben íródott. Ez a sorozat tizenharmadik könyve, és az egyik legjobb. A többi műhöz hasonlóan tele van metaforákkal, sok részletes leírást tartalmaz a történelmi helyszínekről és a szereplőkről. A Germinal az igazságot mondja el az emberi természetről, az alacsonyabb és magasabb rendű motívumokról: szerelemről és árulásról, nagylelkűségről és kapzsiságról, életről és halálról.

A Germinal a tavaszi hónap (március 21-től április 19-ig) a francia forradalom naptárában. A germinal elnevezés a latin germen szóból származik, ami csírát jelent. A könyv egy új társadalmi tudatosság felemelkedéséről szól, amely a föld mélyéről emelkedik ki. Odakint a sötétben a bányászok keményen dolgoznak. Elégedetlenek a körülményeikkel, a filléres bérekkel és a főnökeik hozzáállásával, ezért sztrájkba lépnek.

A történet középpontjában Etienne Lantier, egy fiatal idealista, egykori vasúti szerelő áll. Elbocsátották egy pofonért, amiért megpofozott egy felettesét… A hős sorsa úgy hozza, hogy egy sztrájkoló földmunkásokból álló csoport vezetőjévé válik. Sok könyv elolvasása után megvilágosodik, és felszólal az osztályok közötti egyenlőtlenségek ellen. De nem a jó szándék vezérli őt; Etienne maga is arról álmodik, hogy a burzsoázia egyikévé válik, amely ellen harcol.

Zola megmutatja az ásók kemény munkájának alját. A gazdagokat nem érdekli, hogyan és miből élnek a dolgozók. Az olvasóknak ki kell deríteniük, hogyan végződik a sztrájk a végén? Milyen megtorlás vár a lázadókra? Mennyi ideig maradhatnak az emberek a föld alatt?

A könyv minden bizonnyal érdekes lesz a Zola-rajongók számára és azon túl is. Ma sem kevésbé aktuális, és a benne felvetett témák mélyen megérintenek minket…

Nana

Értékelés: 4.8

Emile Zola nagyija

A mű a Rougon-Macquarie sorozat része. A regény 1880-ban jelent meg. Zola itt az erkölcsről elmélkedik, annak akkori állapotáról Franciaországban. Nana, a hősnő kurtizán, aki a hatalmon lévőket szórakoztatja. Ő lett a társadalom erkölcsi hanyatlásának megtestesítője.

Megjelenése után a könyvet obszcenitása miatt bírálták. Emile azonban nyugodtan és magabiztosan reagált a kirohanásokra: “A polgárság az, amilyennek lefestem a regényeimben, és ha sok a mocsok az írásaimban, az azért van, mert az életben is sok van belőle.

Minden, amit a természet adott Nanának, a szépség és a szexualitás. Anne Coupeau színésznő mindig is mohó volt a pénzre és a szórakozásra. Amikor lehetőség adódott arra, hogy eltartott nő legyen és gondtalan életet éljen, fejvesztve ugrott rá… A hősnő később ügyes manipulátor lesz, aki családokat tesz tönkre és sorsokat tör össze.

A cselekmény III. Napóleon uralkodása alatt játszódik, akit Zola egyébként nem tudott elviselni. A regény során a szerző elmeséli az élet fordulatait, a szerelmeseket és a szeretőket, a házat és a kutyát, Nana végtelen sóvárgását. Egyszerű és világos nyelven mesél a helyi polgárság alantas vágyairól; a perverziókról és a vétkekről, amikor egy szerető hajlandó négykézláb mászni, hogy medveként viselkedjen; hármasok és alkalmi szexuális kapcsolatok.

A könyv nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Az olvasónak ki kell derítenie, hogy ki volt valójában a főszereplő – a körülmények áldozata vagy egy hidegvérű csábító, aki semmitől sem riad vissza, hogy anyagi előnyökhöz jusson?. Zola szubjektív értékelést ad Nana viselkedéséről – egyetértesz vele??

Teresa Racken

Értékelés: 4.7

Teresa Racken

A regény előszavában a szerző azt írta: Olyan személyekre összpontosítok, akik teljes mértékben alá vannak vetve saját hangjuknak és a vér hangjának, híján vannak a szabad akaratnyilvánítás képességének, és minden cselekedetük a testük végzetes hatalmának köszönhető. A mű feltárja az emberek cselekedeteinek indítékait és az emberi lélek mély szenvedélyeit.

A könyv egy gyermekként árván maradt fiatal nő történetét meséli el, aki kénytelen unokatestvérével házasságban élni. Teresa sorsának egy pontján fordulópont következik be – a Laurent zsoldossal való találkozás megtöri a hősnőt a szokásos eseménysorozatból. oktatás 1 A Teresa sorsának egy pontján fordulópont következik be. Most a szerelmesek szörnyű tervet eszelnek ki, hogy elnyerjék örök boldogságukat.

Teresa Racken alázatos lányként mutatkozik be az olvasónak, aki megalkuvás nélkül elfogadja a sorsát. A hősnő életének folyása unalommal és szürke színekkel telik, mígnem egy ponton megjelenik a vak szerelem.

Teresa túlságosan védelmező nagynénjével, Miss Racken-nel és annak gyenge akaratú fiával, Camille-lal nő fel. Laurent, a sikertelen festőművész, mindig a könnyű pénzt kereste, és a barátja volt. Miután megismerkedtek, a szenvedély mindkettőjüket felemészti. Laurent és Thérèse úgy döntenek, hogy megölik Camille-t, hogy megszerezzék a pénzt és együtt élhessenek. De egyikük sem sejti, milyen megtorlás vár a végén.

A mű arra kényszerít, hogy beleéljük magunkat, hogy elfogadjuk a helyzeteket, hogy átéljük, amit a szereplők éreznek. A regényt érdemes elolvasni, és a tragikus és drámai irodalom minden rajongójának ajánlott.

A csapda

Értékelés: 4.6

A csapda

Az 1877-ben megjelent könyv a munkásosztályra összpontosít. Ebben Zola a létezés határán álló egyszerű emberek életét mutatja be; életüket és modorukat mutatja be. A történet középpontjában egy mosónő és egy tetőfedő áll. Pusztán fillérekért dolgoznak, és inkább rabszolgák, mint szabad polgárok. A szerző bemutatja, hogy a szegénység által hajtott emberek hogyan képesek bűncselekményt elkövetni.

A Csapda megjelenésével a szerző hírnevet szerez magának. Az akkori olvasókat megdöbbentette a szegények hétköznapi életének valósághű leírása. Zola tudta, miről beszél, hiszen ő maga is hasonló utat járt be. A realizmus a darab fő és legerősebb pontja.

A mosónő férje többször is eltűnik egy kocsmában, de a külváros lakói nem sejtik, hogy ők maguk is csapdába estek, ahonnan szinte lehetetlen kiszabadulni…

Gervaise, aki egyedül maradt a gyermekével, miután egy fiatalember dobta őt a szeretőjéért, elvállal egy mosodai munkát… Egy idő után azonban találkozik egy kedves és szorgalmas férfival, Cupot-val, akivel megosztja az életét. Gervaise saját vállalkozást alapít, amely jól prosperál. Minden rendben volt, amíg a szivacsos Lanthier újra fel nem tűnt a horizonton. Az állandó ivászat, amit ő szervez, magával rántja a családot.

A házasságtörés, a családon belüli erőszak és a lustaság virágzik és erősödik. Tíz év alatt Gervaise senkivé válik, elveszti emberi arcát. A szereplők évről évre egyre inkább ki vannak téve a romlásnak, eliszogatják az utolsó maradékot is, ami a házban maradt.

A regényt nehéz olvasni. A kritikák szerint utána zuhanyozni vágyik az ember, annyira valósághűen ábrázolja Zola a szegények életét és az erkölcsök hanyatlását. Ezt a könyvet azoknak a nem különösebben befolyásolható karaktereknek ajánljuk, akik felkészültek a kellemetlen utóízre.

A Rougonok karrierje

Értékelés: 4.5

Rugon karrierje

A Rugon-McCarthy-sorozat első műve egy család társadalomtörténetét meséli el. A cselekmény a Poroszországgal vívott háború előestéjén játszódik, a második birodalom idején. Ebben a szerző két fiatal idealista, Silver és barátja, Miette történetét meséli el, forradalmi szenvedélyüket, tiszta indulataikat… A hősök olyan emberekkel kerülnek szembe, akik csak azzal vannak elfoglalva, hogy drágábban adják el magukat azzal, hogy átállnak a nagylelkűbbek oldalára.

Ebből a regényből az olvasó megtudja, hogyan kezdődött a család története. A történet egy Plassane nevű városban játszódik. A család nagymamája, Adelaide Fook, egy tompa eszű asszony, egy birtokon él, amelyet néhai férjétől örökölt. Bármit megtesz, ami a fejébe jut. Rugon ága a törvényes házasságból származó gyermeke, Pierre fia, a Maccara ága pedig a törvénytelen, Ursula lánya és Antoine fia. Az apjuk csempész és gazember.

Adelaide maga sem volt éppen nemes. Nem fordított kellő figyelmet a gyerekekre, csak saját maga és a saját vágyai érdekelték. Az ilyen körülmények között felnövő fiúk alattomossá és gátlástalanná váltak. Minden helyzetben igyekeztek megragadni az étvágygerjesztő szeletet a tortából. Pierre-nek több szellemi kapacitása volt hozzá, mint Antoine-nak. Pierre álmai azonban fejlett intellektusa ellenére sem váltak valóra, és csak idős korában kapta meg feleségével együtt a lehetőséget, hogy beteljesítse azt, amire már régóta vágyott.

Elképesztő, hogy egy ilyen családban hogyan jelenhet meg egy ilyen kedves és tiszta szívű ember – Pascal. Apja, Pierre, megpróbálta bevonni fiát az összeesküvők csoportjába, de a hős hozzáállása velük szemben egyértelmű volt – Pascal ezeket az embereket állatokhoz hasonlította.

A könyv minden bizonnyal tetszeni fog a történelemrajongóknak. Ebben Zola a fikció mellett meglehetősen részletes leírást ad a kor politikai eseményeiről.

Párizs méhében

Értékelés: 4.4

Párizs méhe

A húszkötetes Rugon-Macquara című eposz, bár hírnevet szerzett a szerzőnek, nem szorította háttérbe a többi regényét, köztük A párizsi méh címűt. A mű 1873-ban jelent meg, és számos nyelvre lefordították. Zola egy egyedülálló kisember sorsáról mesél, aki szó szerint képes eltévedni a nagyváros utcáin.

Most a Párizs hasa a Louvre-tól nem messze egy tér, ahol egy tér van kialakítva földalatti boltokkal, kávézóval, mozival… De Zola idejében ez volt a neve a központi párizsi piacnak. Itt bármit lehetett kapni a nap bármely szakában. Körülöttük a híres udvarok a csodák – bordélyházak, a város legalsó része. Itt mindent megvettek és eladtak, és az erkölcs nem jelentett semmit.

Florent jóllakott és nagyképű emberek között bolyong, nem érti őket, ahogy ők sem őt. Ez konfliktushoz vezet a kisember és a helyi társadalom között. A hős változtatni akar valamit az életben, ezért lép fel minden erőszak ellen. Florent áll a forradalmárok élén. Képes lesz-e tovább vinni elképzeléseit az emberekhez, és képes lesz-e fordulatot hozni anélkül, hogy kompromisszumot kötne humanista elveivel??

A könyvet az elmélyült olvasás rajongóinak ajánljuk. A regény lapjain két világnézet összecsapásával találkozunk. Képes-e az ember úgy kiállni a társadalom egésze ellen, hogy egyéniségét megőrizve megnyeri a harcot?.

A szeretet oldala

Értékelés: 4.3

A szeretet oldala

A Trap és Nana hátterében a darab egy lírai intermezzo, amelyet a megmagyarázhatatlan és villámcsapásként csábító szerelem, valamint a háztetők nyugtalan óceánjához hasonlóan ködös Párizs témái uralnak. Még a gyönyörű Hélène és lánya, Jeanne idilli visszavonultsága sem tudta megvédeni őket a végzetes szenvedélyektől. A tudatlanság édes békéjét elkerülhetetlenül megzavarják.

Hélène egy orvos szomszédságában lakik – Henri Deberle. Nagyon fiatal, még harminc éves sincs, de már özvegy. Egy nap lánya, a tizenkét éves Jeanne megbetegszik. Az orvos, Deberle egyre gyakrabban látogat el Hélène házába, mígnem mindketten rájönnek, hogy a látogatások nem csak üzleti utak… A váratlanul fellángoló érzelmek boldoggá tehetik őket, bár csak az akadályok leküzdése után, mint például Henri felesége… De a véletlen beleavatkozik a sorsok kusza szövevényébe. Jeanne nem tudja elfogadni, hogy egy harmadik személy áll közte és az anyja közé. Mindent megtesz, hogy meghiúsítsa a közeledést. Az állandó dühkitörések, botrányok és a látszólag hétköznapi helyzetekre adott nem megfelelő reakciók váratlan fináléhoz vezetnek.

Ebben a regényben az olvasó Zolát másnak látja, mint az összes többi könyvben. Itt nem egy éles társadalmi problémára összpontosít, nem mutat igazi drámát, amit a naturalizmus és a frappáns karakterek rajongói megszoktak. A mű mintha visszafogott tónusokban íródott volna, és a szavak hullámzanak. A kamaraiságot a szereplők kis száma és a helyszín fejezi ki.

Párizsról számos leírás létezik. A szerző őszinte szeretete minden mondatában érződik. A város négy évszakban jelenik meg: hol zöld és virágokkal teli, az embereket szórakozásra ösztönzi; hol komor és borongós, elárasztja az esővíz, amely lezúdul a lépcsőházakon és a járdákat sáros mocsárrá változtatja; hol álmos és álmodozó, hótakaró borítja; hol tavaszi madárcsicsergés és a még nem fűtött nap sugarai töltik meg….

A mű azoknak tetszeni fog, akik a nyugodt és kimért elbeszélést kedvelik.

A munka a

Értékelés: 4.2

Teremtés

Zola a kirekesztett impresszionista festők – Manet, Cézanne és mások – barátja és heves védelmezője volt. A könyvben három barátról mesél, akik a főiskola óta barátok. Az író Sandoz, a festő Claude és az építész Dubuche éjjel-nappal dolgoznak, elfelejtenek enni és aludni. Egy új művészetről álmodnak, de mindegyikük a maga módján képzeli el. Sikerül-e megvalósítaniuk álmaikat, sikerül-e karrierjüket irányítaniuk és megtalálják-e a boldogságot a szerelemben? Sikerül-e felülemelkednie a világ tökéletlenségein, és milyen árat fizetnek a szereplők a sikerért?

A Rugon-Macquarie-sorozat egy másik könyve Claude Lanthier, egy mosónő fiának és a köréhez tartozó kreatív emberek történetét meséli el. Ezek a karakterek egy saját világban élnek, amely a művészettől távol álló emberek számára érthetetlen. Szobrászok, írók, művészek – mindannyiuknak szüksége van arra, hogy mások elfogadják őket olyannak, amilyenek, és ne próbálják megváltoztatni a nézeteiket.

Az élet útján Claude találkozik Christine-nel. Ez a pár tökéletesnek tűnik, mivel a külvárosban élnek, gondoskodással és szeretettel veszik körül egymást. De Párizs hívogatja Claude-ot, és egy pillanatra sem hagyja el a gondolatait. Csak ott érzi magát inspirálva és képes alkotni. A hős nem gondol arra, hogy a művészet nem hoz sem hírnevet, sem anyagi javakat. Nem érdekli, hogy a családnak van-e mit enni adni, hogy szükségük van-e valamire…

Fia születése után Christine nem talál örömet az anyaságban. A fő riválisa – a festészet – ellen még nagyobb buzgalommal küzd. Mit jelent ez a felelőtlen hozzáállás a pár számára?? Megtalálják-e az erőt, hogy a prioritásaikat rendbe tegyék, vagy tönkreteszik a házasságukat..?

A befejezés kiszámíthatatlan. A Kreativitás című regényről gyakran találunk vitát a kritikákban. Vannak, akik megértik, hogy mi történik, és érveket találnak mellette, mások viszont határozottan elutasítják és helytelenítik a szereplők cselekedeteit. Olvassa el a cikket, hogy megtudja, kinek az oldalán áll.

Prey

Értékelés: 4.1

Prey

A Rugon-Maccarat-sorozat újabb könyve egy kalandor és tőzsdeügynök, Aristide Saccard történetét meséli el, aki mindenből pénzt csinál, ami az útjába kerül. Felesége is fontos szereplő: a fiatal hölgy szereti a luxust, kicsapongó és féktelen, ami végül bűnözéshez vezet.

A szerző sokadik alkalommal vet fel egy időszerű témát az emberi erkölcsökről és mindenekelőtt a kapzsiságról. A karakterek kicsinyesek, és sokan már rég elvesztették emberi mivoltukat, de élnek és valóságosak. Nem csak az igazak érdemlik meg az ikonikus karakterek szerepét. A férfiak életének történetei megragadnak, és megakadályozzák, hogy a könyvet félretegyük egy kis szünetre. Spekuláció, csalás, feleségek és gyerekek mint alku tárgyai, erről beszél Zola a könyveiben. Itt vadásznak a ragadozók: egyesek a pénzért, mások, akiknek nincs szükségük anyagi javakra, az érzelmekre.

Gyönyörű nyelvezettel megírt regény, amelyet a szerző ügyesen elsajátított, de néhány olvasónak kellemetlen a sokszor értelmetlennek és feleslegesnek tűnő leírások sokasága. Véleményünk szerint a táj feltérképezése megfelelő hangulatot teremt. A Párizsban játszódó jelenetek elragadóak. Vacsorapartik, a helyi közönség öltözködése, a hölgyek túranyakokban, kalapokban, hajcsatokban, ékszerekben; stukkók a mennyezeten, lámpák, finom edények az asztalokon – mindez visszahozza az akkori évek Franciaországát.

A könyv sok érdekes pontot tartalmaz a gazdasági tevékenységekről. Ajánlott olvasmány az e területen diplomát szerzők számára. Egyesek sokkal többet találnak A prédában, mint Theodore Dreiser A pénzemberében.

Money

Értékelés: 4.0

A pénz

A regény kronológiai folytatása az előző regénynek. Az olvasó egy ismerős Saccardot lát, aki egy újabb pénzügyi katasztrófából megmenekülve új fordulatot vesz… A film fő karizmatikus figurája az a fiatalember, aki vállalkozásba kezd, és milliókat keres vele – legyen az egy bank, egy ezüstbányászati vállalkozás vagy egy nemzetközi hajózási társaság.

A pénzügyi mogulok világát példátlan pontossággal ábrázolja, ami az ilyen irodalom kedvelőinek tetszik. Négy évet él át együtt, amely egy látványos sikerrel és egy pusztító összeomlással végződik.

Sakkar sokakat emlékeztet Szergej Mavrodira, aki a 90-es években létrehozta az MMM pénzügyi piramisjátékot, amely sok embert tönkretett. A főhős nem annyira csalóként, mint inkább lelkes emberként mutatkozik meg, aki a világot sajátos szemszögéből látja. Aristide szervezőtehetsége. Azzal inspirálja az embereket, hogy bemutat nekik valamit, bizalmat ébreszt bennük. Ilyen képességekkel Saccard messzire juthat csalárd terveivel. De túlzott önhittsége, rendíthetetlen magabiztossága és a kockázatok figyelmen kívül hagyása boldogtalan végkifejlethez fog vezetni.

A regényt mindenkinek ajánljuk, aki érdeklődik a közgazdaságtan és a pénzügyek iránt. Zola dinamikus cselekményt bonyolít le, aktuális kérdéseket vet fel, színesen írja le a párizsi nyomornegyedeket a maguk mocskával, szennyével és erkölcstelenségével, és mindennek a hátterét – a pénzt…

Skála

Értékelés: 3.9

Vízkő

A regény megelőzi a Hölgyek szerencséjét, bár mindkét mű különálló cselekményt tartalmaz. A szerző ismét megmutatja az olvasónak a burzsoázia szentségtörését, amely a képmutatás valóságos komédiájává változtatta a magán- és a közéletet.

A cselekmény középpontjában a fiatal Octave Mouret áll, aki Párizs meghódítására érkezett. Bájos, jóképű, van érzéke a kereskedelemhez és termékeny fantáziája… A hős arról álmodik, hogy sikeres üzletet vezet, majd meghódítja a világot, de egyelőre eladóként dolgozik egy női szerencsét árusító üzletben, amely még nem vált monopóliummá, amely diktálja a szabályokat.

Octave női mecénás segítségével tervezi a karrier csúcsát elérni. Beleveti magát minden nő meghódításába, akivel útközben találkozik, de a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan szerette volna.

Egy építész ismerőse tanácsára a hős lakást bérel egy tisztességes házban. Eleinte nyomasztja a falakon belül áradó tisztesség és unalom. De már az első héten Octave kezdi meglátni a helyi lakosok titkait az ajtók mögött. A maszkok egyenként lehullanak. Annyi minden rejtőzik e látszólag tisztességes lakás teteje alatt. Itt mindenki lefeküdt mindenkivel, harcoltak a hozományért vagy az örökségért… Még egy szeretett személy halála is zsarolásra ad alkalmat, és megpróbál mások érzelmeivel játszani a saját hasznára.

Az olvasó megtudja, hogy Octave Mouret megtalálja-e a helyét, és sikerül-e valóra váltania álmát – meghódítani a fényűző francia fővárost? És ha igen, tetszeni fog neki ez a Párizs?

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: