A 15 legjobb könyvek Szergej Lukjanenkótól

Nehéz megmondani, hogy Szergej Lukjanenko könyvei közül melyik a legjobb. Mindegyik lenyűgöző a cselekmény eredetiségével, a váratlan megoldással és a fantasztikus részletességgel. Rangsoroltuk a híres író műveit, amelyben a legnépszerűbb címeket választottuk ki, amelyek az olvasók és a kritikusok jóváhagyását kapták.

Szergej Lukjanenko legjobb könyveinek értékelése

Jelöléshelya mű címeértékelés
Szergej Lukjanenko legjobb könyveinek értékelése1A reflexiók labirintusa4.9
2Spektrum4.9
3Tervezet4.8
4Éjszakai őrség4.8
5Mélység4.8
6A NEGYVEN SZIGET LOVAGJAI4.7
7Nappali őrség4.7
8Hamis tükrök4.7
9Az Alkonyati őrség4.6
10A csillagok hideg játékok4.5
11Dream Line4.5
12Tánc a havon4.5
13A fiú és a sötétség4.5
14Az utolsó őrség4.4
15Genom4.4

A reflexiók labirintusa

Értékelés: 4.9

A reflexiók labirintusa

Az értékelés élén a “Reflektációk labirintusa” című könyv áll, amely kultikusnak számít. 1996-ban íródott, és még mindig aktuális. Az oldalakat a végtelenségig újra lehet olvasni. A történet egyszerre két világban játszódik. Deeptown virtuális városa kerül a középpontba. Itt minden megtalálható, amire szükséged van – üzletek, bankok, kaszinók, parkok stb. . Egy speciális program a virtualitásba meríti az embert. Az igazság az, hogy nem mindenki tud kijönni belőle. A tudatalatti azt hiszi, hogy a számítógépes valóság a valóság. A főszereplő Leonyid búvár. Képes tetszés szerint kilépni a virtualitásból. Meg kell mentenie az egyik felhasználót Diptownból.

Az olvasóknak tetszett maga a cselekmény, a helyszínek részletezése és leírása, a karakterek, a szerző reflexiói. Néhány kifejezés érthetetlennek tűnt számukra, a modern olvasóknak pontosításra lesz szükségük. Egyébként nincsenek nagyobb hibák a műben. A könyv kötelező olvasmány Lukjanenko kiadásainak minden rajongója és a fanatikus irodalom kedvelői számára.

Spektrum

Értékelés: 4.9

SPECTRE.webp

A következő a rangsorban egy meglehetősen nagy könyv. Még így is gyors olvasmány. Az oldalakat szó szerint “lenyelik”. A történet egy Martin nevű magánnyomozóról szól, aki egy 17 éves lányt keres, aki egy alternatív világban eltűnt. Egy kulcsosok által őrzött kapun keresztül lehet megközelíteni. A bejáratok a világ minden táján elszórtan találhatók. Kiderült, hogy a lánynak nem kevesebb, mint hét példánya van. A nyomozó feladata egyre nehezebbé válik.

Az olvasók szerint lehetetlen elszakadni az oldalaktól. Az író fantáziája lenyűgözi őket. A történetnek vannak filozófiai felhangjai, amin érdemes elgondolkodni. Minden világ tanít valami újat az embernek. A műből világossá válik, hogy Lukjanenko milyen erős szerző, és miért olyan népszerű. Minden magára valamit is adó regénykedvelőnek el kellene olvasnia.

A tervezet

Értékelés: 4.8

Tervezet

A Vázlat figyelemre méltó az érdekes cselekményvezetés miatt. A történet szerint bárki, aki ismeri a portál helyét, párhuzamos világokba léphet. A szolgáltatásokat főként tehetős magánszemélyek veszik igénybe. A főszereplő Kirill úgy dönt, hogy új életet kezd, és vámtisztviselő lesz. Az a dolga, hogy beengedje az embereket más világokba, és ezért pénzt kérjen. És minden nap egy teljesen új ajtó nyílik a párhuzamosság felé. Az olvasón múlik, hogy megtudja, mi van mögötte.

2004-ben. Így nem meglepő, hogy néhány pont már nem releváns. Az olvasók azt állítják, hogy rendszeresen olvassák a könyvet, és minden alkalommal kifejezhetetlen érzelmeket tapasztalnak. Ez egy nagyszerű lehetőség egy pihentető és érdekes időtöltésre. A könyvet magával vinni egy utazásra – a legjobb választás.

Éjszakai őrség

Értékelés: 4.8

NIGHTWATCH.webp

A Watch sorozatot 1998-ban hozták létre. Az “Éjjeli őrség” egy varázslatos sorozat első regénye. A főszereplő Anton Gorodetsky – egy fehér mágus, aki a Fény csapatának tagja. Ő őrzi a békét az egész világon, és segít a hétköznapi embereknek a problémáikban. Így kapja az energiáját. A könyv eredeti cselekményével, a jó és a rossz közötti küzdelemmel, a különböző lépések kombinációival vonzza az olvasót.

Timur Bekmambetov azonos című filmje némileg eltér a könyvtől. Tehát minden rajongó Lukianko munkája “Éjszakai őrség” egy must-read. Végül is, a film nem tudta közvetíteni a szerző által leírt valóság minden hangulatát. Az olvasók megjegyzik a mű érdekes könnyű verselését és lenyűgöző cselekményét. Varázslatos trükkökkel és hasznos gondolatokkal vannak elragadtatva. Bárki, aki szereti a sci-fit, élvezni fogja a könyvet.

Mélység

Értékelés: 4.8

DEEP.webp

A következő értékelés résztvevőjét egy pompás ötlet és eredeti cselekmény jellemzi. Talán még egyetlen országban sem írtak hasonló művet. A lényeg az, hogy létezik egy virtuális valóság, amit úgy hívnak, hogy A mélység. Az emberek többféle célból merülnek el benne. Egyesek szórakoznak, mások menekülnek a problémáik elől, mások keresik önmagukat. Sokakat annyira beszippant a Mélység, hogy segítség nélkül nem tudnak a felszínre jutni. Itt jönnek a búvárok a segítségükre. A főszereplő egy közülük. Saját kapcsolata van a Mélységgel.

A könyv felejthetetlen benyomást kelt. Az olvasók nem sajnálják az elvesztegetett időt. Megjegyzik a közérthető előadásmódot, a lebilincselő történetet. Negatív vélemények szinte egyáltalán nincsenek. Azoknak ajánlott, akik egy új világot szeretnének felfedezni.

A Negyven sziget lovagjai

Értékelés: 4.7

ROBERTS OF THE FORTY ISLANDS.webp

Egy átlagos tinédzser hirtelen egy negyven szigetből álló szigetcsoporton találja magát. Mindegyik a szomszédos hidakhoz kapcsolódik. Itt 8 és 18 év közötti gyerekek élnek. A kísérletezés kedvéért állították össze őket. Ahhoz, hogy hazatérhessünk, háborút kell vívnunk egymás ellen, és le kell igáznunk az egész szigetvilágot. Az olvasónak kell kiderítenie, hogy ki vagy miért rendezett ilyen kegyetlen játékot.

Ebben a könyvben van szerelem, gyűlölet és árulás. Nemcsak tizenéveseknek, hanem felnőtteknek is. A szöveg könnyen olvasható, és ugyanabban a lélegzetvételben. Gyakorlatilag nincsenek negatív vélemények a munkáról. Ez egy kiváló munka azok számára, akik szórakoztató időt szeretnének tölteni. Bárcsak lenne folytatása a történetnek. A könyv sokak számára rövidnek és kissé erőszakosnak tűnik.

Nappali őrség

Értékelés: 4.7

DAYWATCH.webp

A rangsorban a következő a népszerű regény, a Napi őrség. A történet meglehetősen dinamikusan “épül fel”. A történet több szálon fut, és kiszámíthatatlanul fejlődik. Az ember olvasás közben izgalomban van, tudni akarja, hogyan ér véget az egész a lehető leghamarabb. A Dozorok újabb összecsapásáról van szó. A gonosz erők Alice boszorkányt küldik a világunkba, mert szükségük van a gyermekek energiájára. A Light csapat elküldi a varázslóját, és a konfrontáció elkezdődik.

A szerelem központi szerepet játszik a regényben. A fénymágus és a sötét boszorkány között meleg érzelmek alakulnak ki. Kár, hogy a szerelmesek sosem tudtak megegyezni… Az olvasók örülnek a váratlan végkifejletnek. Örömmel olvassák újra a könyvet, és ajánlják a műfaj minden rajongójának.

Hamis tükrök

Értékelés: 4.7

HAMIS TÜKRÖK.webp

A regény két világban játszódik. Az ember képes virtuális valóságban élni az új számítógépes technológiának köszönhetően. A könyv főszereplői ismét búvárok, hackerek és a Deep. A cselekmény azzal kezdődik, hogy egy ember meghal a virtuális világban, és ugyanez történik a valóságban is.

A szöveg egyszerű, köznyelvi nyelven íródott. Van elviselhető humor, buta karakter dialógusok és egy izgalmas cselekmény. A regénynek nincsenek különösebb hibái. A leírt technológia egy része már elavult. Ez teszi a könyvet prófétává. A klasszikus sci-fi és a számítógépes játékok rajongói biztosan élvezni fogják.

Twilight Watch

Értékelés: 4.6

DARK WATCH.webp

A rangsorban a következő a harmadik könyv a Watch sorozatban. Az események itt még dinamikusabban bontakoznak ki, mint az előző könyvekben. Ismert karakterek új kihívásokkal néznek szembe, és váratlan kihívásokkal szembesülnek. Mind a Fénynek, mind a Sötétnek egy új szereplővel kell szembenéznie. Egy magasabb Másik részt vesz, fenntartva az erőegyensúlyt.

Az olvasók élvezik a könnyű szótagolást, az élénk leírásokat és a közérthető fordulatokat. Csodálkoznak a hősök hőstettein, üldözésein és hajszáin. A cselekmény nem vontatott, a szöveg egy lélegzetvételben olvasható. Van benne hely néhány meleg érzésnek. A feszültség egészen a végéig feszült. A könyvet elolvashatja a sorozatból, de jobb, ha megismerkedik az egész gyűjteményt.

A csillagok hideg játékok

Értékelés: 4.5

A HIDEG IDŐK KEZDETEI.webp

A rangsor következő helyezettje több mint fikció. A könyvben számos filozófiai téma található, amelyek nagyszerű okot adnak az elmélkedésre. A főszereplő döntéseket hoz az emberiség és a többi faj számára. A hős megítélhető és támogatható. Ő felelős mások sorsáért.

Mindenki felfedez valami újat a könyvben. A történet kiszámíthatatlanul bontakozik ki. A regény elgondolkodtató és elgondolkodtató. Vannak akciójelenetek, merész ötletek és egy barátságos történet… A felolvasás sok pozitív visszajelzést kapott. Javasoljuk, hogy ne álljon meg ezzel a könyvvel, és nézze meg a teljes dilógiát, amely a “Csillagárnyék” című művet is tartalmazza.

Dreamline

Értékelés: 4.5

ZÖLD VONAL.webp

Az olvasókra nagy hatással volt a “Dreamline”. Egy új világba vezeti be a nézőket, ahol a fajok egymás mellett élnek. Az entitásoknak különböző megjelenése és tudata van. A világ halhatatlan, és az időnek és a térnek nincs különösebb jelentősége. Mindegyik megvásárolható. Az ember elgondolkodik azon, hogy mit akarhatna még valaki, amikor minden adott. A regény a főszereplő halálával kezdődik. Ahogy olvasod, a hős nem különösebben szimpatikus. Csak azáltal, hogy az ember megismeri a lényegét és belső világát, mélyen átitatódik a.

A mű úgy olvasható, mint egy villámcsapás. Nem lehet halogatni az olvasást, mindent tudni akarsz a végéig. Amikor eljutsz az utolsó oldalra, frusztráló látni, hogy a történet véget ér. Ez egy nagyszerű olvasmány a sci-fi rajongók számára. Ez a kiadás senkit sem hagy közömbösen.

Tánc a hóban

Értékelés: 4.5

tánc a havon.webp

A következő értékelés lép be a Genome sorozatba. A történetek nem kapcsolódnak más könyvekhez. Ami összeköti őket, az a létező Intergalaktikus Birodalom a módosított emberekkel. Vannak életre alkalmas bolygók és különleges pontok az erőforrások kitermelésére. A főszereplő egy 14 éves Tikkirei. Menekülni akar az életéből, és megfelelő helyet keres a létezéshez. Az ő képét nagyon finoman közvetíti. Ez élénk és eleven, szépen feltárt belső világa. Buta hibák és kamaszos naivitás van a viselkedésében.

Az olvasók szeretik a pörgős cselekményt, az izgalmas kalandokat és magát a karaktert, aki a jóságra és az igazságosságra törekszik. Nemcsak a felnőttek fogják szeretni a könyvet, hanem a gyerekek is.

A fiú és a sötétség

Értékelés: 4.5

A BABA ÉS A SÖTÉTSÉG.webp

A következő a rangsorban egy váratlan cselekményű és könnyed stílusú könyv. Egy Danka nevű fiúról szól, aki találkozik Sunny Kittyvel. Egy ártalmatlan játék a végtelen sötétség világába taszítja. Hogyan találjuk meg a kiutat, ha semmit sem látunk vagy értünk?? Az olvasók megtapasztalják a főszereplővel azt, amit a felnőttek nem tudnak megtenni.

Nagyszerű 10-14 éves korú gyermekek számára. Sok rajongója van a felnőtt olvasók körében. Aggódtak a főszereplőért, figyelték, hogyan nő és érik, hogyan oldja meg a rejtvényeket és menti meg a társait. A csúcspontnak a fiú és a szokatlan lény közötti tandemet tartják. A könyv mindenkinek ajánlott, különösen azoknak, akik már ismerik a szerző műveit.

Az utolsó őrség

Értékelés: 4.4

Az utolsó őrség

A következő könyv befejezi a sorozatot Watchmen. Az olvasók szerint a cselekmény érdekes, de gyenge a sorozat többi könyvéhez képest. A befejezés váratlan, de hiányzik a konkrétumok és egy kicsit homályos. A szereplők mind szeretett és ismerősek a korábbi történetekből. Mindegyiknek megvan a maga hangmagassága és beszédmódja. A könyv könnyen olvasható, és arra késztet, hogy fejest ugorj egy másik világba, elvonatkoztatva a mindennapi élettől.

A munkának van egyfajta értelme. Az író teljesítette a feladatát, és megválaszolta a központi kérdést: “mi lesz velünk”??”. A kiadványról szóló vélemények túlnyomórészt pozitívak. Ajánlott a sorozat többi részével együtt olvasni az Őrségről szóló sorozatban.

A genom

Értékelés: 4.4

GENOME.webp

A minősítés nem lenne teljes Genome nélkül. A szerző egy érdekes és aktuális témát érint. Ma a világ tele van kísérletekkel a génekkel, új bolygókat próbálnak felfedezni. Így nem meglepő, hogy az olvasó elkezd hinni az emberiségnek a közönséges és a genetikailag módosított emberekre való felosztásában. Ez a könyv egy olyan fiú kalandjairól szól, aki értékeli a barátságot, igazságossággal és kedvességgel, hősiességgel és önzetlenséggel van felruházva. A történet lényege, hogy mindannyiunknak embernek kell maradnunk, az igazi értékek nem helyettesíthetik a vagyont.

A könyv egyetlen hátránya a vulgáris jelenetek. Az olvasók feleslegesnek találták őket. Úgy tűnik, a szerző így akarta a dolgokat valóságosabbá tenni. De itt ügyesen megteremtette az űrutazás hangulatát, meggyőzően írta a technikai részleteket és a világok leírását, amelyek nagy érdeklődésre tartanak számot az irodalmi műfaj rajongói számára.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: