10 legjobb beltéri antenna

*Szerkesztőségünk választása a legjobbak közül. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy eladási ajánlatnak. Vásárlás előtt feltétlenül konzultáljon szakértővel.

A beltéri antennák az UHF vagy MF sávban működnek, és néhányan képesek az FM hullámok vételére is. Képesek átalakított digitális adások rögzítésére is. Kompakt méretüknek köszönhetően könnyen találnak helyet egy szobában, és nem kell felmászniuk a tetőre. Praktikus lehetőség a házikóban vagy bérelt lakásban lévő TV jelének vételére. A készüléket nem fogják ellopni, és mindig magával viheti, ha költözik. Mely beltéri antennák a legnépszerűbbek Oroszországban és miért, szakértőink kiderítették.

Hogyan válasszunk TV-antennát

Nézzük meg röviden, milyen paraméterekre kell figyelni a beltéri használatra szánt antenna kiválasztásakor:

 1. Milyen műsorszórási szabványokkal és sávokkal működik. Vannak VHF-hez tervezett modellek. Ez egy 2 méteres, nagy hatótávolságú antenna, amely jól fog a városon kívül is. Mások csak UHF-en működnek. Ezek 80 cm-es hullámok, és a hatótávolságuk sokkal rövidebb – lehetőleg a város határain belül. Az analóg műsorszórás mellett egyes modellek képesek nyílt digitális csatornák rögzítésére is.
 2. Beépített erősítő és teljesítménye.Ha a TV messze van a toronytól vagy akár a városon kívül, akkor erősítőre van szükség. 10dB és 50dB között kapható. Minél magasabb a szám, annál jobb.
 3. Kábel hossza a TV-hez. A mellékelt kábel az elektromos jelek továbbításához a TV-hez. 1m és 3m közötti hosszúságban kapható. Ha nem kap jelet a tévé mellett, akkor a szobában kell mozgatnia a tévét. Hosszú vezetékkel kényelmes, mert nem kell magát a tévét mozgatni.
 4. Hogyan kell telepíteni.Egyes készülékek a falon lógnak

és lyukat kell fúrni a betonlapba vagy a téglafalba. Másokat az ablakpárkányra vagy magára a TV-re szerelnek, ha a felület lehetővé teszi.

A legjobb beltéri antennák áttekintése

A legjobb szobamodellek listájának összeállításakor a vásárlói vélemények, a termék elterjedtsége, a teljesítmény és az értékesítési statisztikák vezettek minket. Mindez segített azonosítani a legnépszerűbb elemeket, amelyek közül könnyebb lesz kiválasztani egy edényt az Ön céljaira.

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb beltéri antennák áttekintése 1 LUMAX DA1502A 1 430 €
2 HARPER ADVB-1420 1 100 €
3 HARPER ADVB-2969 950 €
4 BBK DA20 1 110 €
5 Delta K131A.03 1 050 €
6 Selenga 103A 720 €
7 Delta Digital.5V 700€
8 Remo BAS-5107-DX Mini digitális 690 €
9 Selenga 105A 710 €
10 Locus L 941.10 KEYMAN 550 €

LUMAX DA1502A

Értékelés: 4.9

LUMAX DA1502A

Az antenna mérete 28x13x14 cm, súlya 700 g. Lapos téglalap, amely az ablakpárkányra helyezhető vagy egy árbocra függeszthető. 3 méteres kábellel érkezik a TV-készülékhez, így könnyen csatlakoztatható. Az 5 V-os feszültséget az USB-csatlakozó szolgáltatja, de maga a tápegység nem tartozik az antennához. De akár laptophoz vagy számítógéphez is csatlakoztatható. A vélemények szerint az antenna nagyszerűen működik a városban, egyesek akár 20 csatornát is fogtak. Több tulajdonos arról számol be, hogy a jel a Moszkván kívüli nyaralókban is jó, legfeljebb 30 km-re a körgyűrűtől, de a várostól 60 km távolságban erős interferencia és kevés csatornaválaszték van. A beállítás egyszerű és minden funkció működik.

Olvasson tovább  6 legjobb sarkvidéki termosz

Ez a legjobb beltéri antenna, amely tökéletesen rögzíti a digitális műsorszóró csatornákat. A készülék jól rögzíti a DVB-T és T2 műsorszórási formátumot. Ugyanakkor az antenna beépített 28 dB-es erősítővel rendelkezik, amely nagymértékben javítja a jel minőségét. Az erősítő tényleg működik, mert anélkül, hogy a városon kívül a jelerősség 0%.

Előnyök

 • 3 m hosszú kábel;
 • Beépített erősítővel rendelkezik;
 • digitális adásokat vesz fel;
 • USB tápcsatlakozás.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • Erős interferencia a várostól 60 km-re.

HARPER ADVB-1420

Értékelés: 4.8

HARPER ADVB-1420

A beltéri antenna képes a nyílt digitális csatornák kezelésére, valamint az analóg adások fogására is. Ez a modell a rádiócsatornák kereséséhez is jól használható. A szobaegység egy függőleges gyűrűvel és két “indával” rendelkezik a jel befogására. Ez egyszerűen telepíthető az ablakpárkányra – nem igényel semmilyen rögzítést, így csatlakoztatható még a tapasztalatlan felhasználó is. Az antennát az 1. kábellel szállítjuk.3m, tehát a TV-nek közel kell lennie az ablakhoz, vagy egy vezetéket kell vásárolni.

A szobamodell 30dB teljesítményű aktív jelerősítővel tűnik ki. Ez növeli a készülék érzékenységét és tisztábbá teszi a képminőséget. Még akkor is, ha egy lakóház van a TV és a torony között, az antenna elvégzi a feladatát.

Előnyök

 • könnyű csatlakoztatás;
 • erős erősítő;
 • nem foglal sok helyet;
 • könnyen felszerelhető az ablakpárkányra.

Hátrányok

 • Rövid kábel 1.3 ;
 • magas költség.

HARPER ADVB-2969

Értékelés: 4.7

HARPER ADVB-2969

Egy másik szobamodell a Harper márkától, amely nagy keresletnek örvend. FM, UHF, VHF és DVT készülékekkel működik. A készülék beépített 30 dB-es erősítővel rendelkezik, de a TV-hez vezető vezeték itt még rövidebb – 1 m. Kompakt formájának köszönhetően könnyen elfér az ablakpárkányon. A fent leírt szobai modellhez hasonlóan nem kell felszerelni. Az egyszerű beállítások megkönnyítik a csatlakozást.

A vásárlói vélemények dicsérik a robusztus vázat és a jó erősítőt. Teljesítménye egy forgókapcsolóval állítható, amely segít a vétel finomhangolásában. Az antennán lévő “bajuszok” elég erősek, és nem fognak leesni, még akkor sem, ha a szobai eszköz véletlenül leesik. A tápegység itt a házba van beépítve, így egy dugó illeszkedik a csatlakozóaljzatba. Az antenna be-/kikapcsolóval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nem kell kihúznia a készüléket, hogy kikapcsolja a készüléket.

Előnyök

 • A design modern és tömör;
 • könnyen beállítható;
 • könnyű telepítés;
 • magabiztos fogadtatás;
 • hallja a rádiót.

Hátrányok

 • 1 m kábel;
 • A kék LED lámpa nagyon fényesen világít.

BBK DA20

Értékelés: 4.7

BBK DA20

A BBK világmárkájú beltéri lapos panel antenna mérete 34h9h0.1 cm, így könnyen elfér az ablakon, falon vagy ablakpárkányon. Vékony kialakításának köszönhetően nem lóg ki, és nagyon stílusosnak tűnik. Első ránézésre nem is egyértelmű, hogy ez az antenna. A vélemények azt mutatják, hogy a készülék teljesítménye a reklámozottak szerint van, és még jobb hullámokat kap, mint a nagyobb teljesítményű beltéri modellek, amelyek teljesítménye egyértelműen eltúlzott a leírásban. A készülék tökéletesen fogadja az első adag digitális jelet és 3 digitális rádiót. A tulajdonosok azonban arról számolnak be, hogy a jó képminőség érdekében (hogy ne pattogjon) a készüléket az ablak mellé kell helyezni.

Olvasson tovább  11 a legjobb gélek mosáshoz

A beltéri televíziós antenna a munkaformátumok széles választékával tűnik ki. ATSC, DVB-T, DVB-T2, DMB-T/H, ISDB, valamint VHF és UHF vételére alkalmas. Ezzel sokkal több csatorna elkapásának esélye javul.

Előnyök

 • Erősítő 22 dB;
 • kompakt ház;
 • munkaformátumok széles választéka;
 • nincs zaj.

Hátrányok

 • Nem fogadja a hagyományos rádiót;
 • Az ideális vétel érdekében ablak közelében kell elhelyezni;
 • magas költség.

Delta K131A.03

Értékelés: 4.6

Delta K131A.03

A beltéri aktív antennát klasszikus stílusban tervezték, központi sávval és keresztrudakkal, a megnövelt érzékenység érdekében. Függőlegesen 0 és 25 fok között állítható, hogy a fogót pontosabban a toronyra irányítsa. Digitális és analóg műsorszórás vételére alkalmas szobamodell. A készülék 12 V-os tápegységhez csatlakozik. Az értékelésekben a felhasználók arról számoltak be, hogy a készülék mind a közvetlen, mind a visszavert jeleket fogadja, még akkor is, ha a TV-torony egy magas épület másik oldalán található. Az antenna belsejében lévő áramköri lap jól forrasztott, de az elválasztó érintkezők gyengék.

A beltéri használatra szánt antennát a beépített aktív erősítő megnövelt teljesítménye különbözteti meg. 40 dB-es névleges teljesítményű. Bár ez nem a lehetséges határérték, de magasabb, mint a többi termék a felülvizsgálatban, és segít az adások jobb befogásában, ha sok akadály van a TV-toronytól az otthonáig vezető úton.

Előnyök

 • magabiztos a csatornák elkapásában;
 • van egy szögbeállítás;
 • Még a visszavert jelet is fogadja.

Hátrányok

 • Nem túl vonzó megjelenés;
 • gyenge érintkezők a ketrecen;
 • a TV-hez csatlakozót önállóan kell felcsavarozni;
 • Gyenge műanyag.

Selenga 103A

Értékelés: 4.5

SELENGA 103A

A beltéri antenna téglalap alakú, belül átlós betétekkel. További árnyékolásként szolgálnak, ami növeli a vevő érzékenységét. Veszi az analóg műsorszórás deciméteres hullámait és a nyitott digitális csatornákat. A 33 dB teljesítményű aktív erősítő stabilabb képet biztosít. A vélemények azt mutatják, hogy a toronytól akár 32 km-es távolságban az antenna jól működik, és körülbelül 30 csatornát vesz fel. Még az is könnyen csatlakoztathatja, aki nem nagyon ismeri a rádiótechnológiát.

A beltéri aktív antenna egyik jellemzője, hogy a TV-kábelről kapja a tápellátást. Az egyik oldalra elektromos impulzusokká alakított jelet, a másik oldalra pedig feszültséget szállít a munkához. Így nem kell extra vezetéket húzni az antennához, különösen, ha nincs konnektor a közelben.

Előnyök

 • Az érzékenységi nyereség akár 33dB is lehet;
 • kis méret;
 • fel lehet akasztani egy szögre;
 • TV vezeték által szolgáltatott feszültség.

Hátrányok

 • Egyes külföldieknek rossz a vétel;
 • Rossz időjárás esetén zavaró lehet.

Delta számjegy.5V

Értékelés: 4.4

Delta Digital.5V

A szobai kompakt antenna lapos téglalap alakú, és konzolra vagy falra szerelhető. Nagyon esztétikusan néz ki, ezért nem csak vidéki házakhoz alkalmas. 3 méteres kábel a TV-hez való csatlakoztatáshoz. A szobai egységet a set-top box látja el feszültséggel, de rendelkeznie kell tápellátási funkcióval. A beépített erősítő teljesítménye 22dB. A DVB-T mellett a készülék az UHF- és az UHF-csatornákkal is működik. A tulajdonosok visszajelzései dicsérik az automatikus felismerési funkciót, amely magától megtalálja az összes elérhető adást.

A kültéri aktív antenna akár 30 digitális nyitott csatornát is elkaphat, ami a csomagoláson egyértelműen fel van tüntetve. Ezenkívül a készülék nagyon jól teljesít a 470-790 MHz-es UHF-sávban, akár 60 csatornát is rögzíthet. Ha messze van a toronytól, és a “digitális” nem áll rendelkezésére, használja ezt a beltéri készüléket.

Olvasson tovább  8 legjobb TV állvány

Előnyök

 • Falra vagy konzolra szerelhető;
 • A kábel 3 m hosszú;
 • Tápellátás egy TV készülékről;
 • súly 200g.

Hátrányok

 • nincs feszültség a TV-n keresztül – csak a set-top boxon keresztül.

Remo BAS-5107-DX Mini digitális

Értékelés: 4.3

REMO BAS-5107-DX MINI DIGITÁLIS

REMO – a kisméretű beltéri antennák gyártásának egyik vezetője. A BAS-5107-et a deciméteres sávra tervezték, valamint a nyílt digitális adások keresésére. A beépített 33dB erősítő jelentősen növeli a készülék érzékenységét. Kábellel együtt 1.8 m, amely lehetővé teszi az antenna csatlakoztatását a televízióhoz távolabbról anélkül, hogy az elektromos készülékeket az ablakhoz kellene helyezni. Közvetlenül csatlakoztatható 220V-os áramkörhöz, és belsőleg 12V-ra alakítja át. A visszajelzések szerint a legjobb vételi minőség akkor érhető el, ha az antennát az átjátszótól legfeljebb 10 km-re helyezik el.

A kis beltéri antennák közül ez az egyik legkompaktabb. Szó szerint egy csuklóval és egy 17x26x4 cm-es talppal rendelkezik. A készülék diszkréten elhelyezhető a televízió mögött vagy az ablakpárkányon. Szinte láthatatlan a fehér szín miatt.

Előnyök

 • Torzításmentes képet mutat;
 • megfizethető ár;
 • Jól illeszkedik a fehér TV-hez vagy ablakpárkányhoz.

hátrányok

 • Csak a toronytól 10 km távolságig hatékony.

Selenga 105A

Értékelés: 4.2

Selenga 105A

Az antenna mérete 22x19x18 cm, és egy aljzatba van dugva, hogy később 12 V-ra lehessen lecsökkenteni. A beépített erősítő akár 12dB érzékenységnövekedést biztosít. A hullámok vételére egy árnyékolt gyűrűt és két “indát” használnak. A szobamodell VHF/UHF sávokhoz és a T1 és T2 digitális szabványokhoz készült. A 75 ohmos impedancia optimális impedanciát biztosít, és kevésbé veri vissza a jelet.

Néhányan arról számoltak be, hogy ezzel az antennával akár 10 csatornát is tudtak fogni, miközben 70 km-re voltak Moszkvától. A közeli külvárosokban 20km-ig 20 csatornát és 3 digitális rádiót ad ki stabilan. A terméket a gyönyörű háromszög alakú formatervezés és a kék háttérvilágítás miatt is dicsérik, amely jól illik a modern televíziókhoz.

Előnyök

 • beépített erősítő;
 • gyönyörű design;
 • minimális beállítások.

Hátrányok

 • rövid vezeték 1.5 ;
 • gyengén rögzített “indák”;.

Locus L 941.10 KAYMAN

Értékelés: 4.1

LOCUS L 941.10 KAJMÁN-SZIGETEKI HELY

Befejezi a felülvizsgálatot egy acélból készült olcsó antennával. Egy hajlított konzolon ül, és az érzékenység növelése érdekében egy sor kereszt “bajuszkával” rendelkezik. A szobamodell irányított, és a TV-torony felé kell irányítani, és lehetőleg az ablaknak a TV-torony felé kell néznie. A jel javításához 11 dB-es erősítővel van ellátva. Az antenna jól teljesít az UHF-tartományban, és megtalálja a DVB digitális adásokat. A véleményekben a felhasználók megjegyzik a tervezés megnövekedett szilárdságát, így biztonságosan megrendelhető az online boltokban távolról. ✅ Ez a készülék szállítás után könnyen javítható, legfeljebb akkor, ha a közelben sérül meg. A tulajdonosok szeretik a tiszta, négyzet nélküli képet és a készülék stabil elhelyezését a gumi markolatoknak köszönhetően.

A szobai telepítésre szánt antennát a legjobb ár-érték arányban emeltük ki, miközben a teljesítmény minősége megmaradt. Kétségtelen, hogy vannak olcsóbb lehetőségek, de lehet, hogy nem fogják még a városközpontban is. Ugyanez a készülék jól megtalálja a 20 csatornát, bár 250-490 rubelbe kerül, de a város határain belül kell élni.

Előnyök

 • csúszásgátló lábpárnák;
 • Stabilan áll a TV-n vagy az ablakpárkányon;
 • A robusztus fémszerkezet;
 • kép négyzetek nélkül.

Hátrányok

 • rövid vezeték 1.2 ;
 • tápegység nélkül;
 • nem túl vonzó megjelenés.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: