10 legjobb füstgenerátor

A füstölést régóta használják a romlandó élelmiszerek eltarthatóságának meghosszabbítására. A forró főzési eljárás néhány napig tartósítja a húst vagy halat, de a hideg főzési módszer akár egy hónapig is frissen tartja őket. A hideg füst előállításához egy speciális generátorra van szükség. A rendszer elégeti a faforgácsot, megtisztítja a szennyeződésektől és lehűti azt. A füstgenerátorok külön-külön vagy füstölőkamrával együtt kaphatók. A piacon a modellek széles választéka létezik, így az újoncok nehezen tudnak választani. A szakértők azt tanácsolják, hogy nézzenek meg közelebbről több fontos paramétert.

Hogyan válasszunk füstgenerátort

 1. Egyes felhasználók számára az autonóm működés lehet a sarkalatos pont. Ha a füstölőt a természetben használják, jobb, ha egy kompakt modellt választanak kézi gyújtással. A dacha tulajdonosok számára az automatikus gyújtással ellátott kéménygenerátor, amelyben a faforgács egy elektromos fűtőberendezésen parázslik, nagyon alkalmas.
 2. Megbízhatóság és tartósságA füstgenerátor erősségét a könnyű telepítés és a felhasznált anyagok minősége határozza meg. A legtartósabbak az 1,5-2,0 mm-es rozsdamentes acélból készült modellek.
 3. Ha kis és kíváncsi gyerekek vannak otthon, jobb, ha fából készült fedéllel ellátott készüléket választunk. Nem forrósodik fel, amikor a faforgács parázslik.
 4. A füstölő gondosságot igényel, ezért figyelmet kell fordítani a csepegtető tálca könnyű eltávolíthatóságára és a belsejéhez való hozzáférésre.
 5. A füstgenerátorok mind árban, mind felszereltségben különböznek egymástól. Gyakran gazdaságosabb egy drága terméket vásárolni egy teljes tartozékkészlettel, mint egy olcsó készüléket kompresszor vagy füstölő nélkül.
 6. Egyszerűsítse a hús vagy hal füstölésével kapcsolatos első próbálkozásait a füstölő utasításai és a könnyen követhető receptfüzet segítségével.

Kiválasztottuk a hazai piacon széles körben elérhető 10 legjobb füstölőt. A versenyzők kiválasztásakor figyelembe vettük a szakértők véleményét és a fogyasztók visszajelzéseit.

A legjobb kéményseprő értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb kézi füstölők 1 Hobbi füst 3.0+ 11 900€
2 Merkel Prémium 9 990€
3 Finnország 2. szabvány.4 4 600€
A legjobb automatikus gyújtású füstgépek 1 Hanhi zmei 7l 10 950€
2 Dachnik 25 000€
3 FÜST 10 500€
4 Vortex-M 42 000€
A legjobb füstgépek füstkamrával 1 Smoker Digital 4 állvány BTDS76CE-EU 64 900€
2 Harvia WS100 30 671€
3 Füst Füst Füst 02B 3 600€

A legjobb kézi gyújtású füstgenerátorok

Az ételek füstölésének első lépéseit a legjobb egy egyszerű füstgenerátorral megtenni. A füst előállításához a faforgácsot kézzel, nyílt lánggal kell meggyújtani. A szakértők a következő modelleket ajánlják.

Hobbi füst 3.0+

Értékelés: 4.9

Hobbi Smoke 3.0+

Háztartási füstgenerátor az eredeti Hobbi Smoke 3 névvel.0+ felülmúlja minden versenytársát a füstmennyiség tekintetében (20 köbméter). ). A készülék fő jellemzője a hosszú akkumulátor-üzemidő (akár 16 óra). A gyártó ezeket a paramétereket a speciális kialakításnak köszönhetően érte el az alsó csapokkal. A kivehető fenék lehetővé teszi a hamu és a faforgács maradványok eltávolítását a füstgenerátorból. Miután megvásárolta ezt a készüléket, azonnal megkezdheti a füstölési folyamatot, t. . éger faforgács és öngyújtó mellékelve van. És egy receptkönyvvel elkészítheti a megfelelő ízletes ételt.

A modell megérdemelten foglalja el az első helyet, nemcsak a nagy teljesítménye, hanem a gazdaságossága miatt is (130 g faforgács óránként). A felhasználók elégedettek a dohányfüstölő füstölési minőségével. A hátrányok a magas ár.

Előnyök

 • nagy mennyiségű füst;
 • hosszú autonóm működés;
 • Gazdasági faapríték-fogyasztás.

Hátrányok

 • magas ár.

Merkel Prémium

Értékelés: 4.8

Merkel Prémium

A Merkel Premium kéményseprő kiváló kivitelezéssel büszkélkedhet. 2 mm vastag rozsdamentes acélból készült, ami a készüléket robosztussá és tartósabbá teszi. A gyártó nagy figyelmet fordított a füstölő konstrukciójára, hogy füstölt finomságokat állítson elő. A füstölőgépbe legfeljebb 5 liter faforgács tölthető, ami körülbelül 12 órára elegendő. Javasoljuk, hogy a füstgenerátort 0,1 és 12 cbm közötti füstkamrához csatlakoztassa. . A szakértők különösen kiemelték a modell erősségeit: a korrózióval szembeni ellenállóságát, azt, hogy hatékonyan tisztítja a füstöt, és hogy teljes szétszerelés nélkül kiüríthető.

A füstgenerátor teljesítményben és autonómiában a második helyen áll a győztes mögött. Ennek ellenére a modell nagyon megfizethető árú.

Előnyök

 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • a kondenzátum hatékony ülepedése;
 • könnyű szétszerelés és tisztítás.

Hátrányok

 • A kapacitás alacsony;
 • a faforgácsot gyakran kell hozzáadni.

Finnország 2. szabvány.4

Értékelés: 4.7

Füstgenerátor Finnország

Compact Smoke Maker Finland Standard 2.4 l kompakt mérete miatt a harmadik helyre került a ranglistánkon. Viszonylag kis térfogatával (2,4 liter) a készülék akár 8 köbméteres füstkamra füsttel való ellátására is alkalmas. . Egy adag faforgács 6 órányi főzéshez elegendő. A készülék optimálisan alkalmas hideg füstölésre, mert. . A kémény alatt található. A biztonságos működést egy fából készült fedél biztosítja, amely nem éghet le.

Sok bókot kapunk a gazdáktól és a kempingezőktől. Nagyszerű tulajdonságai a megfizethetőség, a könnyű használat és a kis helyigény a poggyászban. A felhasználók szerint a modell hátránya az alacsony hatékonyság és a szivárgó szerkezet.

Előnyök

 • Kompakt és könnyű;
 • könnyű kezelhetőség;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • alacsony kapacitás;
 • vízzáró szerkezet.

A legjobb füstgenerátor automatikus gyújtással

Automatikus gyújtás a maximális üzembiztonság érdekében. A készülékben keletkező füstért egy elektromos fűtőelem felelős, ami azt jelenti, hogy a közelben elektromos hálózatnak kell lennie. A szakértők kiválasztottak néhány érdekes egységet.

Hanhi zmei 7l

Értékelés: 4.9

Hanhi zmei 7l

Nagyon kényelmes a Hanhi zmei 7l füstölni a termékeket. Még a tapasztalatlan embereknek is sikerül ínyenc ételt készíteniük… A siker titka a jól átgondolt konstrukcióban rejlik. Az elektromos állvány és a kompresszor szabályozókkal rendelkezik, amelyekkel a készüléket a füstkamra terhelése és a hús típusa szerint lehet beállítani. A gyártó gondoskodott az előállított füst biztonságáról is. A készülék visszatartja a füstből származó nedvességet és kátrányt; a speciális leeresztő szelepnek köszönhetően rendszeresen eltávolíthatja a káros szennyeződéseket a készülékből. A szakértők a füstgenerátort megbízhatósága és tartóssága, nagy hatékonysága és tűzvédelme miatt az első helyre sorolták.

A felhasználók elégedettek az elkészített ételek minőségével, a könnyű használhatósággal és a robusztus rozsdamentes acél burkolattal.

Előnyök

 • hideg füst;
 • megbízhatóság és tartósság;
 • tömörség;
 • Füst kimenet beállítása.

Hátrányok

 • Magas költségek.

A kertész

Értékelés: 4.8

Farmer

A Dachnik füstölő büszkélkedhet a legalacsonyabb faforgácsfogyasztással. A gyártónak sikerült elérnie a fahulladék gazdaságos felhasználását egy egyedülálló etetési rendszer segítségével. Ezt egy csavaros mechanizmus beépítésével érik el, amely automatikusan adagolja a forgácsot a tartályból az égéstérbe. Ezenkívül a készülék széles körű beállítási lehetőségekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy a füstöt optimális hőmérsékleti paraméterekkel kapja meg. A szakemberek figyelmet fordítanak az alsó rész kényelmes nyitására az ürítéshez.

A felhasználók a készülék olyan előnyeit emelik ki, mint a hatékonyság, a funkcionalitás, a könnyű használat. A készülék tulajdonosainak hátrányai a hideg időjárás és a magas ár problémás dohányzása.

Előnyök

 • a faapríték gazdaságos felhasználása;
 • füstbeállítás;
 • egyszerű kialakítás.

Hátrányok

 • magas ár;
 • szerény megjelenés.

FÜST

Értékelés: 4.7

füst

A DYMKA füstgenerátor használatával biztosítható a füstölési folyamat elhúzódása (akár 20 órán át). Az opcionális fűrészpor-tartály megduplázza a rakodási kapacitást (akár 16 kg). Elég faforgács 20 órányi füst előállításához. A készülék akár 1000 literes füstkamrát is képes sűrű füsttel megtölteni. A nagy teljesítményű kompresszor egyenletesen kezeli az ételt a füstölőház bármely pontján. Többlépcsős szűrés a száraz, kiváló minőségű füstért.

A modell a szakértőktől magas pontszámot kapott a 2 mm vastag rozsdamentes acél használatáért. Ennek a megoldásnak köszönhetően a készülék élettartama több mint 10 év.

A Smoke Maker füstgenerátor előnyei közé tartozik a hosszú üzemidő egyetlen töltéssel és a stílusos megjelenés. A termék gyenge pontja a hideg füst.

Előnyök

 • hosszú füstölési folyamat;
 • nagy mennyiségű faforgács;
 • jó minőségű füst.

Hátrányok

 • alacsony füsthőmérséklet.

Vortex-M

Értékelés: 4.6

Vortex-M

Nagy mennyiségű füst előállításához előnyben kell részesíteni egy ipari füstgenerátort Vihr-M. Kényelmes működés az automatikus vezérlésnek köszönhetően. Egyszerűen töltse be a faforgácsot a tartályba, és indítsa el a készüléket, így 24 órán át nem kell útban lennie. A füstgenerátor 8 köbcentis füstölővel párosítható. . A fűrészport nagy teljesítményű fűtőelemmel (1 kW) gyújtják meg, majd ezt követi egy anoxikus parázslási folyamat. A füstöt előre beállított sűrűséggel és hőmérsékleten adagolják a füstölőbe.

Sok hazai felhasználó szereti az autonómiát. A készülék kiváló minőségű füstöt állít elő minimális emberi beavatkozással. A modell fő hátránya a magas ár.

Előnyök

 • hosszú önálló munka;
 • nagy kapacitás;
 • kiváló minőségű füst.

Hátrányok

 • magas ár;
 • A faforgácsnak száraznak kell lennie.

A legjobb füstgenerátorok füstkamrával

A füstölési rendszerek lehetővé teszik, hogy a vásárlás után azonnal ínyenc ételeket fogyasszon. Ez ideális azok számára, akiknek nincs füstölőházuk vagy füstgenerátoruk. A következő modellek kerültek a toplistára.

Adley Smoker Digital 4 Rack BTDS76CE-EU

Értékelés: 4.9

</div><p>adley Smoker Digital 4 Rack BTDS76CE-EU” src=”/wp-content/uploads/2023/05/1601666666194351-9210.jpg” title=”<br />adley Smoker Digital 4 Rack BTDS76CE-EU”></p><p>Univerzális dohányzási rendszer Kanadából <br />A Smoker Digital 4 Rack BTDS76CE-EU elsősorban a szakemberek számára készült. A gyártó a készüléket különböző automatikus funkciókkal szerelte fel, amelyek megkönnyítik a kezelő feladatát. Digitális füstölő füstgenerátorral, amely függetlenül ellenőrzi az időt és a hőmérsékletet. A felhasználónak csak a brikettet kell behelyeznie és beállítania a kívánt főzési módot. A szakértők az első helyet adták a készüléknek a multifunkcionalitásáért. A füstölőkamra normál sütőként is használható, a füstgenerátor külön is használható.</p><p>A tulajdonosok nagyra értékelik a kanadai füstölőrendszert kapacitása és sokoldalúsága miatt. Csak a magas ár okoz elégedetlenséget.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>kapacitás (4 polc);</li><li>multifunkcionalitás;</li><li>automatikus működés;</li><li>elegáns megjelenés.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3>Harvia WS100</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Harvia WS100

A Harvia WS100 füstölő nem rosszabb a győztesnél a kialakításban. A gyártó a rendszer legtöbb alkatrészét rozsdamentes acélból készítette. A rácsok krómozását választották, ami teljes élelmiszerbiztonságot és könnyű tisztíthatóságot biztosít a füstölés után. A készlet tartalmazza az összes szükséges tartozékot – a forgácsfűtő rekesztől a zsírgyűjtő tálcáig -. A modell teljesítményben jelentősen gyengébb, mint a vezető, az összes üzemmódot az üzemeltetőnek magának kell irányítania.

A felhasználók elismerik a füstölő megfizethetőségét, kompakt méretét és kis súlyát (17 kg). A készülékben nemcsak halat és húst lehet főzni, hanem zöldségeket, palacsintákat és még finom desszerteket is sütni.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • elegáns megjelenés;
 • kompakt és könnyű.

Hátrányok

 • szerény teljesítmény.

Füst Füst Füst 02B

Értékelés: 4.7

Füst Füst Füst 02B

A Smoke Smoke Smoke 02B valódi érdeklődést vált ki a hazai dacha-tulajdonosok körében. Népszerűségének egyik fő oka a megfizethető ár. A rendszer egy füstölőkamrából (50 l) és egy füstgenerátorból áll. A készülék a faforgács betöltésétől függően 5-15 órán át képes füstölni az ételeket. A füstölőkamra akár 15 kg félkész termék befogadására is alkalmas. A modell egyszerű felépítése és hatékony dohányzása miatt a harmadik helyen áll a rangsorunkban. A gyártó vékony rozsdamentes acél anyaga (0,8 mm) megakadályozza, hogy a füstölő legyőzze a versenytársakat.

A Smokebox Smokebox 02B tulajdonosainak erősségei közé tartozik az alacsony ár, az egyszerű kialakítás és a teljes körű. A készülék hátrányait rövid tömlőknek és a mellékelt állvány hiányának nevezik.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • Hatékony dohányzás;
 • egyszerű kialakítás.

Hátrányok

 • vékony acél;
 • a fedelet nehéz eltávolítani és visszahelyezni.
Olvasson tovább  A 9 legjobb LG porszívó
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: