10 legjobb párna a nyaki degeneratív porckorongbetegséghez

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánják, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt elengedhetetlen a szakemberrel való konzultáció.

A 21. században nehéz olyat találni, aki még nem tapasztalta a nyaki törzsét. A nap nagy részét a telefon képernyőjét bámulva vagy laptopon dolgozva töltjük, ami túl sokáig merevvé teheti a nyakunkat. Eleinte kevesen figyelnek oda egy ilyen részletre, de ez később nyaki degeneratív porckorongbetegséghez vezet. Első tünetei könnyen összetéveszthetők a hétköznapi fáradtsággal és alváshiánnyal, hiszen álmatlanság, rossz közérzet vagy duzzanat jelentkezik.

A nyaki nyaki merevség valójában nagyon káros az egészségre, befolyásolja a keringést és elzáródásokat okoz. Nemcsak az agy, hanem a test más szervei is érintettek. A keringés általában károsodik, és artériás klipek jönnek létre. Az elegendő alvás fontos a teljes felépüléshez. Csak ekkor áll helyre teljesen a nagy és kis erek vezetése, és a gerincfeszültség teljesen megszűnik. A segédeszközök közé tartoznak a speciális párnák, amelyek anatómiai formájúak és jelentősen javítják az alvást. Erről fogunk beszélni ebben a cikkben.

A nyaki degeneratív porckorongbetegség első jelei

Mivel a legtöbb ember azt gondolja, hogy ez nem fog velük megtörténni, úgy gondoltuk, hogy a nyaki degeneratív porckorongbetegségről elsőként a nyaki degeneratív porckorongbetegség tüneteit kell elmondanunk. Ezek nem azonnaliak, és gyakran hasonlítanak más állapotok tüneteihez. A nyaki degeneratív porckorongbetegség leggyakoribb megjelenési formája a következő:

 1. Szisztémás szédülés.
 2. Gyakori fájdalom a nyak területén. A fájdalom eleinte csak időnként jelentkezik, de később az egész fejre kiterjed. Amikor az állapot tetőzik, még az is előfordulhat, hogy nehezen tudja mozgatni a fejét.
 3. Gyakori és súlyos légszomj. Egyesek légszomjban is szenvednek.
 4. Időszakos vagy krónikus hányinger, amelyet hányás kísérhet. A különbség ezen állapot és az egyszerű rosszullét között egyszerű: ha a rosszullét rosszabbodik, amikor megpróbálja elfordítani a fejét, akkor ez akár a nyaki degeneratív porckorongbetegség tünete is lehet.
 5. A vizuális minőség romlása. Nem szükséges, hogy hirtelen megszűnjön a látás, de a köd vagy valamilyen statikus jelenség legkisebb megjelenése is arra készteti Önt, hogy kétszer is meggondolja, hogy szakember segítségét kérje.
 6. Állandó vérnyomás-emelkedés. Persze mindannyian hajlamosak vagyunk ezeket az ingadozásokat az időjárás változásának, a kávéért való szaladgálásnak vagy az ügynökök csökkenésének tulajdonítani, de ez nem mindig igaz. Ebben az esetben jobb, ha megbizonyosodik arról, hogy ez nem a nyaki osteochondrosis jele, hogy ne fusson bele a betegségbe.
 7. Ájulás. Az állapot önmagában is súlyos, és okozhatja érgörcs.
 8. Torokproblémák. Még egy olyan tünet is, mint a torokdaganat vagy torokfing, amely megfázás esetén gyakori, a nyaki degeneratív porckorongbetegség jele lehet. Ezért nevezik trükkös állapotnak. Tényleg gyönyörűen álcázza magát.
 9. Fájdalom a vállízületben és zsibbadás az ujjakban. Ha mindkét tünetet észleli, azonnal kérjen időpontot szakorvoshoz, és vizsgáltassa meg magát.

Mint látható, az osteochondrosis korai stádiumában nem könnyű felismerni, és szinte mindig összetéveszthető bármely más betegséggel. Bár a megfelelő párna soha nem helyettesítheti a szakemberrel való teljes körű konzultációt, segíthet abban, hogy jobban aludjon, ami felelős az osteochondrosis teljes gyógyulásáért.

Hogyan válasszunk

A nyaki párnák nem nevezhetők költségvetésnek. Leggyakrabban egy jó modell ennek megfelelően kerül. Annak érdekében, hogy ne válasszon rosszul, javasoljuk, hogy figyeljen a következő tényezőkre.

 1. Shape.Az osteochondrosis párnák kétféleképpen készülnek: sima és különálló részekkel. Ez utóbbiak általában két különböző méretű görgővel rendelkeznek, így azok cserélhetők.Ezután könnyen beállíthatja a párna magasságát. A homogén párnának is van egy tekercs, de nincsenek különálló szakaszai. Ideális azok számára, akik nem csavarodnak álmukban és nem döntenek a párnára.
 2. Méret.A standard méretek 40×60, 50×30 vagy 50×70. És nincs olyan, hogy a legjobb párna, hanem inkább a megfelelő párna. A választáshoz mérje meg a váll szélességét a kiálló csonttól a nyak tövéig. A méret a termék optimális magasságát jelzi.
 3. Merevség.Az osteochondrosis ideális párnájának közepes keménységűnek kell lennie. Természetesen vannak nagyon kemény és nagyon puha modellek is a boltok választékában. Az előbbiek nem teszik lehetővé, hogy alvás közben ellazuljon, míg az utóbbiak nem nyújtanak elegendő támaszt ahhoz, hogy a nyakát nyugalomban tartsa.
 4. Töltés.A latexpárnák jó memóriahatással rendelkeznek, és a lyukak elegendő levegőáramlást biztosítanak. Léteznek viszkoelasztikus poliuretán habpárnák is. A nyakat az alváshoz megfelelő helyzetben tartják, és hosszú ideig megőrzik eredeti alakjukat. Hűsítő gélpárna is kapható. Rugalmasabbak és sűrűbbek, és nem is árasztanak sajátos szagot. A gél követi a csigolyák görbületét, így enyhíti a nyak alvás közbeni terhelését. A független mini rugókkal ellátott párnák puha fémből készülnek, és poliuretán hab veszi körül őket. Ezek szabálytalan alakúak is lehetnek, így tökéletesen alkalmazkodnak az Ön testének egyéni ívéhez.

Sokat lehet beszélni a kiválasztási kritériumokról, de jobb, ha valós példákat mutatunk. Az alábbiakban megtalálja a legjobb párnák értékelését az osteochondrosis számára.

A legjobb párnák nyaki degeneratív porckorongbetegség esetén

JelölésHelyszínNévÁr
A legjobb párnák nyaki degeneratív porckorongbetegség esetén1TRELAX Respecta P05, 38 x 60 cm5 877 €
2EcoSapiens Memory Plus, 40 x 60 cm, magasság 13 cm3 349 €
3Trives T.511M (TOP-111), 32 x 49 cm3 094 €
4Magniflex Memoform Standard Classico, 42 x 72 cm, magasság 12 cm14 400 €
5Tempur Symphony (M), 43 x 63 cm, magasság 12.5 cm26 030 €
6Fegyveres SeaGel, 32 x 50 cm, magasság 11 cm1 990 €
7Ormatec Aqua Prim, 36 x 61 cm, magasság 12 cm6 480 €
8ener Em
40 x 60 cm, 14 cm magas
3 958 €
9Luomma LumF-516, 44 x 54 cm4 356 €
10Trives TOP-119, 32 x 50 cm, magasság 12.5 cm2 500 €

TRELAX Respecta P05, 38 x 60 cm

TRELAX Respecta P05, 38 x 60 cm

Ez a termék már régóta népszerű. A párna különböző méretben és levehető huzattal kapható. Az allergiások is használhatják a párnát hipoallergén tulajdonságainak köszönhetően. kényelmes alátámasztást biztosít a fejnek, ami javítja az alvás minőségét. Párnahuzat természetes eukaliptuszrostból készült, kellemesen antibakteriális párnahuzat.

Fontos, hogy a megfelelő méretet válassza ki a párnához, hogy megfelelően működjön, és ne csalódjon a vásárlásban. A támlák magassága változó, a megfelelő méret a gyártó honlapján található táblázatból választható ki. A felhasználók azt mondják, hogy két hét alvás után a párna

Az ELAX Respecta P05 megszünteti a fejfájást. A Yandex cikkéből.Több hónapja használatban van: “Kényelmes használat, jól tartja a formáját. Hipoallergén. A fejfájás már az első hét után megszűnt. A reklámozott jellemzőknek való megfelelésért a szakértők a párnát a rangsorban egy helyet adtak.

Előnyök

 • megtartja az alakját;
 • elég rugalmas;
 • kiváló minőségű anyagok;
 • a fedelek eltávolíthatók és moshatók.

Hátrányok

 • magas költség.

EcoSapiens Memory Plus, 40 x 60 cm, magasság 13 cm

ECOSAPIENS MEMORY PLUS, 40 X 60 CM, MAGASSÁGA 13 CM

A sok ügyfél által kedvelt, közepes viszkoelasztikus PU habból készült, jó fejtámaszt nyújt anélkül, hogy allergiát okozna. Könnyen alkalmazkodik a fej formájához, és jól támogatja a nyakat alvás közben. Bár cipzáras védőhuzat tartozik hozzá, a szakértők azt javasolják, hogy tegye fel a szintén mellékelt kiegészítő párnahuzatot. Így a párna és az eredeti párnahuzat hosszabb ideig tart. maga a párna szigorúan nem mosható.

A párna két 11 és 13 cm magas párnával rendelkezik. Az interneten a párna

Az elaxot gyakran dicsérik. Az ismert visszajelző oldalon található vélemények között a következőket írják: “Ezt a férjemnek vettem, aki tollpárnán szokott aludni. Féltem, hogy nem fogja megszokni, de 10 perc után megszokta, és ami a legfontosabb, gyakorlatilag abbahagyta a horkolást!”. A termék a vonzó ár és a kiváló minőség kombinációja miatt került a minősítésünkbe.

Előnyök

 • mérsékelten puha;
 • memóriahatás;
 • 2 borítót tartalmaz;
 • egyértelmű utasítások;
 • innovatív Memory Foam anyag.

Hátrányok

 • Legalább két napot vesz igénybe, hogy megszokja azt.

Trives T.511M (TOP-111), 32 x 49 cm

Trives T.511M (TOP-111), 32 x 49 cm

A modell anatómiai formája hatékonyan támogatja a nyaki gerinc görbületét. Két görgő, 9 és 11 cm magasságú, lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa az Ön számára legkényelmesebb magasságot. Mindent tartalmaz, ami a jó alváshoz szükséges: puha pamuthuzat, memóriahab és lélegző anyag.

Sok orvos ajánlja a Trives párnát a teljes felépüléshez alvás és pihenés közben. Szakértőinknek tetszik, hogy számos problémát megold. Ezek közé tartoznak: fejfájás, szédülés, fáradtság, nyaki gerincfájdalom, osteochondrosis, sérülés utáni nyaki rehabilitáció és még sok más. A funkcionalitásával érdemelte ki a helyét a rangsorunkban.

Előnyök

 • közepes szilárdság;
 • megszünteti a fejfájást;
 • enyhíti a vállak és a nyak fáradtságát;
 • elősegíti a mély alvást.

Hátrányok

 • nem észlelték.

Magniflex Memoform Standard Classico, 42 x 72 cm, magasság 12 cm

MAGNIFLEX MEMOFORM STANDARD CLASSICO, 42 X 72 CM, MAGASSÁG 12 CM

A párna klasszikus formájú és tökéletes bármilyen helyzetben való alváshoz. Aludhat a hátán, a hasán vagy az oldalán – bármelyiket is választja, mindig kényelmesen fog aludni. A párnákkal ellentétben ez a modell nem igényel megszokást. Egyetlen hátránya a magas ár, de a kényelem miatt ez már nem hátrány.

A párna levehető huzattal rendelkezik, amely könnyen mosható és gyorsan szárítható. A párna memóriahatása segíti a párna alkalmazkodását az egyes felhasználók egyéni igényeihez. A párnát hivatalosan is elismerték gyógyászati termékként, ami bizonyítja előnyeit Európában. Sokoldalúsága és a függőség hiánya miatt került be a minősítésünkbe.

Előnyök

 • az innovatív Memoform Airyform anyag;
 • egészséges és mély alvást biztosít az első naptól kezdve;
 • Európai minőségi tanúsítvány.

Hátrányok

 • magas ár.

Tempur Symphony (M), 43 x 63 cm, magasság 12.5 cm

Tempur Symphony (M), 43 x 63 cm, magasság 12,5 cm

A puha Tempur Symphony párna könnyen idomul az Ön testének alakjához és enyhíti a nyaki fájdalmat. De a párna megvásárlása előtt jobb, ha kipróbálod: a nagy méret nem mindenkinek jó, ahogy a közepes méret sem. A termék alapja az egyedülálló Tempur hab, amelynek prototípusát az emberi űrrepülések során a gerincet érő stressz csökkentésére használták. Ezáltal a legtöbb ügyfél maximális pihenést érez, és abbahagyja az alvás közbeni fidgetinget.

Szakértőinknek különösen tetszett ennek a modellnek a tartóssága. Egy tapasztalt vásárló visszajelzése magáért beszél: “Meglepő módon 9 év alatt sehol sem gyűrődött vagy romlott, mintha új lenne. ez az egyetlen párna a maga nemében, amivel igazán elégedett voltam”. A legtöbb vásárló hosszú élettartama alatt a párna eljutott a rangsorunkba.

Előnyök

 • ergonomikus forma;
 • a szuper puha Tempur anyag;
 • Négy méretben kapható;
 • minden testalkatú és gyermek számára.

Hátrányok

 • nem található.

Fegyveres SeaGel, 32 x 50 cm, magasság 11 cm

FELFEGYVERZETT TENGERISZSÁK, 32 X 50 CM, MAGASSÁG 11 CM

Ez a kényelmes párna hűsítő hatású és két párnával rendelkezik: 8 és 11 cm-es. Nemcsak a fejet támogatja alvás közben, hanem a nyakat és a gerincet is. Az alvás egészségesebbé és mélyebbé válik a használat első napjaiban. A terméket tökéletesen kiegészíti a puha anyagból készült párnahuzat, amely könnyen eltávolítható és alacsony hőmérsékleten mosható.

Különlegessége egy speciális gél. Nagy hővezető képességgel rendelkezik, és megakadályozza a túlmelegedést alvás közben. Ezek a párnák különösen alkalmasak forró nyáron, amikor a hőmérséklet negatív hatással van az alvásra. Ezzel az Armed párnával elfelejtheti ezt a problémát. A memóriahab párna méltán szerepel a rangsorunkban hűsítő hatása és anatómiai formája miatt.

Előnyök

 • levehető fedél;
 • könnyű ápolás;
 • hipoallergén tulajdonságok
 • a magasság megválasztásának lehetősége;

Hibák

 • nem található.

Ormatec Aqua Prim, 36 x 61 cm, magasság 12 cm

Ormatec Aqua Prim, 36 x 61 cm, magasság 12 cm

Az Ormatec párnája az előző modellhez hasonlóan hűsítő hatással örvendezteti meg felhasználóit. Egy speciális gélréteg biztosítja a hűvöset még a legmelegebb napon is. A memóriahatás lehetővé teszi, hogy a párna gyorsan alkalmazkodjon az Ön fejének természetes alvási helyzetéhez. Segít enyhíteni a nyaki gerinc fájdalmát. A tökéletes izomlazítás pozitív hatással van az általános egészségi állapotra és enyhíti az osteochondrosis tüneteit.

A párnához két huzat tartozik: az egyik nem levehető, a másik levehető és mosható. A termékhez használt anyag híres a nagy kopásállóságáról, rugalmasságáról és tartósságáról. Mindezek a funkciók és a kiváló mértékű hőszabályozás párna Ormatec belépett a mi értékelés a legjobb.

Előnyök

 • megbízható márka;
 • hűsítő hatás;
 • magas kopásállóság;
 • kötött borítót tartalmaz.

Hátrányok

 • nem észlelt.

ener Em
40 x 60 cm, magasság 14 cm

</div><p>ENER EM<br />ACE, 40 X 60cm, 14cm HIGH” src=”/wp-content/uploads/2023/03/4351666196451-7410.jpg” height=”378″ title=”<br />ENER EM<br />ÁSZ, 40 X 60 CM, MAGASSÁG 14 CM”>”ÁSZ, 40 X 60 CM, MAGASSÁG 14 CM</p><p>A Memory Foam ortopédiai párna mérsékelten szilárd alátámasztást biztosít anatómiai hatással. Ez a párna már régóta megbízható és kedvelt az ügyfelek által a kiváló minőségű anyagok és a kényelmes magasság kiválasztásának képessége miatt. Két, 12 és 14 cm-es párnával kapható. Formája miatt az oldalára is könnyen feküdhet anélkül, hogy kényelmetlenül érezné magát.</p><p>Ennek a párnának az a különlegessége, hogy tökéletesen alkalmas a nagy és közepes testalkatú emberek számára. Az emberek ezen kategóriája számára nehéz lehet, hogy kényelmesen érezzék magukat az ortopédiai párnákon, de ez a modell lehetővé teszi, hogy. ezért helyeztük el a legjobbak rangsorában.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>javítja a vérkeringést;</li><li>Alkalmazkodik a testhajlatokhoz;</li><li>Enyhíti az izomfeszültséget;</li><li>kiküszöböli a poratka kockázatát.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem található.</li></ul><h3>Luomma LumF-516, 44 x 54 cm</h3><div style=LUOMMA LUMF-516, 44 X 54 CM

Ez a párna megkönnyíti az elalvást és a normális légzést. Az izomlazítás megszünteti a görcsöket és a merevséget, megelőzve vagy enyhítve a nyaki degeneratív porckorongbetegség tüneteit. Különlegessége, hogy úgy tervezték, hogy hason aludjon, ami ideális, mert nem mindenki kész arra, hogy ortopédiai párna vásárlásával búcsút mondjon ennek a szokásnak.

A megfizethető ár és a kiváló minőség együttesen még vonzóbbá teszi ezt a modellt, és ezt az elégedett ügyfelek számos ajánlása is megerősíti. Vásárlói megjegyzések: “Előfordult már, hogy oldalra fekve elalváskor a párna alá tettem a karomat, amitől fájt a karom. Ezzel a modellel azonban már nincs rá szükség! A forma tökéletesen átgondolt! Megpróbáltam a régi párnámra feküdni, de nem tudtam. A párna a toplistánkra került, mert optimális alakja a hason elalváshoz.

Előnyök

 • Megszünteti a fájdalmat a nyakadban;
 • szokatlan forma;
 • kis méret
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • nem található.

Trives TOP-119, 32 x 50 cm, magasság 12.5 cm

Trives TOP-119, 32 x 50 cm, magasság 12,5 cm

Ez a modell kiválóan alkalmas a háton vagy az oldalán történő alvásra. A memóriahatás segít gyorsan alkalmazkodni a fej egyedi formájához. Soft Touch anyag fokozott puhasággal és kényelemmel, sok nyitott cellából álló anyag. Teljes ellazulást biztosít a testnek alvás közben és a nyaki izmok megfelelő regenerálódását.

A párna két méretben kapható: M (12,5 cm) és L (14 cm). Pontosan a megfelelő méret ahhoz, hogy alvás közben a fej és a nyak legjobb fiziológiai helyzetét biztosítsa, és a lehető legmélyebb alvást érje el. Időbe telik, amíg megszokja a párnát, mert elég merev, de a hatás megéri. A Trivez Top-119 elég gyorsan normalizálja az izomtónust és megszünteti a fáradtságot, amiért bekerült a toplistába.

Előnyök

 • szép pamut borító;
 • Javítja a vérkeringést;
 • Kiváló nyaki tehermentesítés;
 • hosszú ideig megőrzi eredeti alakját;

Hátrányok

 • nem észlelték.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: