11 legjobb bimetál radiátor cégek

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az információ szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szakorvosi konzultáció szükséges.

A bimetál radiátorok modern fűtőberendezések. Ezek fokozatosan felváltják a hagyományos öntöttvas radiátorokat, valamint a fejlettebb alumínium analógokat. Már a név is azt sugallja, hogy a termék két fémből készül. A külső burkolat általában alumíniumból készül, de a mag készülhet acélból, rézből vagy sárgarézből is. A bimetálok fő előnye a nyomásemelkedésekkel és a korróziós környezettel szembeni nagyfokú ellenállás, valamint a kiváló hőátadás. A hazai piacon innovatív eszközök széles skálája van jelen. Ezek felépítésükben, alakjukban és árukban különböznek egymástól. Az Expertology magazin szakértői azt tanácsolják, hogy a radiátor kiválasztásakor több paraméterre is figyeljen oda.

Ajánlások kiválasztása

Ha a fűtési rendszer a semmiből épül, a lakástulajdonosnak a projektdokumentációra kell hagyatkoznia. A javítási munkálatok során pedig fontos, hogy a bimetálradiátor megfelelően illeszkedjen a meglévő rendszerhez.

Középpont-középtávolság. A radiátor csatlakoztatásakor az elsődleges dimenzió a középső távolság. 200 mm-től 800 mm-ig terjedő névleges méretekben kaphatók. Az orosz piac azonban általában a 350 mm-es és 500 mm-es magtávolságú radiátorokat tekinti szabványosnak. Mindenesetre a vásárlás előtt a legjobb, ha felszerelkezik egy mérőszalaggal, és minden egyes csatlakozási ponton megméri.

Építés. Ma a gyártók kétféle bimetál radiátorkonstrukciót gyártanak.

 1. A szekcionált modellek a leggyakoribbak. Lehetővé teszik a hőteljesítmény és a teljes méret optimális arányát. Szükség esetén az akkumulátorhoz egyedi uszonyszelvények is hozzáadhatók, és az uszonyok száma is csökkenthető.
 2. A monolitikus bimetál radiátorok a legtartósabbak és legmegbízhatóbbak. A szakértők szerint az ilyen modellek élettartama eléri a 100 évet. Hátránya a magas ár és a szakaszok hozzáadásának hiánya.

Csak 11 bimetál radiátorgyártó került be a felmérésünkbe. Ezeknek a márkáknak a termékeit sikeresen tesztelték az oroszok lakásaiban és magánházaiban, és magas pontszámot kaptak tőlük.

11 legjobb bimetál radiátor cégek

Jelölés A hely Név Értékelés:
11 legjobb cégek a bimetál radiátorok számára 1 Royal Thermo 5.0
2 Rifar 4.9
3 Globális 4.8
4 Sira 4.7
5 Halsen 4.6
6 Oázis 4.5
7 STI 4.4
8 STOUT 4.3
9 Ogint 4.2
10 Bilux 4.1
11 Tropic 4.0

Royal Thermo

Értékelés: 5.0

Royal Thermo

A vízellátó és fűtési rendszerekhez használt radiátorok legnagyobb fejlesztője és gyártója a Royal Thermo. Sikerült komoly termelést létrehoznia Oroszországban, ahol saját székhellyel, tervezőstúdióval, tervezőirodával és modern létesítményekkel rendelkezik. A kirzachi (Vlagyimir régió) gyár a bimetál- és alumíniumradiátorok gyártásának mintagyárává vált. A speciális berendezések területén a világ vezetői vettek részt a gyártóüzem építésében. Az éves termelés 16 millió. szakaszok. A szakértők megjegyzik a bimetál radiátorok magas minőségét, a különböző modelleket. A katalógusban a klasszikus típusú (Revolution Bimetall, Indigo Super+ és Vittoria) és az eredeti (Pianoforte, Bi

Olvasson tovább  13 legjobb elektromos kandallók
 • ner). Dicsérje nemcsak a stílusos dizájnt, hanem a műszaki innovációt is. A radiátorok eltérő dőlésszögének köszönhetően a Pianoforte 5%-kal növeli a hatékonyságukat.

  A runet már sok véleményt az otthoni felhasználóktól. A tulajdonosok elégedettek a szép kialakítással és a jó hőcserével.

  Rifar

  Értékelés: 4.9

  Rifar

  Az előnyös földrajzi elhelyezkedés segít az orosz Rifar vállalatnak a hazai piac uralásában. A bimetál radiátorokat gyártó üzem Európa és Ázsia határán (Orenburg régió) található. A fejlett szállítási útvonalaknak köszönhetően a termékeket mind Kalinyingrádba, mind a Távol-Keletre szállítják. A szakértők dicsérték az új modellek kidolgozásának innovatív megközelítését. A vállalat büszke lehet az első ívelt alakú bimetál radiátoraira az öblös ablakokhoz (2005), amelyek a GOST 31311-2005 szerint sikeresen tanúsítottak. 2021-ben legyártották a 100 milliomodik bimetál hűtőrészletet. A gyártó katalógusában mind a monolitikus radiátorok (MONO

 • T, SUPREMO) és szekcionált vonalak (BASE, ALP, CONVEX, ECOBUILD). A márka ezüstérmes a felülvizsgálatunkban.

  A runet nagyszámú véleménye alapján a Rifar bimetál radiátorok népszerűek a lakástulajdonosok körében. Elégedettek a kivitelezés minőségével, megbízhatóságával, tartósságával. A legtöbb modell árát azonban sok potenciális vásárló túlárazottnak tartja.

  Globális

  Értékelés: 4.8

  Globális

  1971 óta az olasz Global cég radiátorokat fejleszt és gyárt. Ez az egyik első európai alumínium modellek gyártója. Az orosz piacot 1994 óta látja el. Ez idő alatt a Global márkának sikerült elismerést szereznie az orosz fogyasztók körében. A szakértők a márka népszerűségét hazánkban a modellek létrehozásával magyarázzák, amelyek az éghajlati és háztartási jellemzőkön alapulnak. Az élettartam növelése érdekében egyedi fluor-cirkónium bevonatot alkalmaznak. A bimetál szelvények ellenállnak az erős vízütésnek, a magas nyomásnak és hőmérsékletnek. Nemzetközi tanúsítvánnyal (ISO 9001:2000) rendelkező radiátorok megvásárolhatóak. A gyártó bízik termékei minőségében, a radiátorokra 10 év garanciát vállalnak. A márka a dobogó bronz fokán áll.

  A potenciális vásárlókat elriaszthatja a magas ár. A katalógusban azonban megtalálhatók a Style Sfera és a Plus költségvetési vonalak. Ezenkívül a felhasználóknak nincsenek igényeik a megjelenésre, a hőátadás hatékonyságára és a kivitelezésre vonatkozóan.

  Sira

  Értékelés: 4.7

  Sira

  A fűtési rendszerek egyik legrégebbi gyártója az olasz Sira cég. Még 1959-ben találták fel, amikor a folyékony fűtési rendszerek még csak kialakulóban voltak. A gyártó prémium kategóriás bimetál radiátorokat gyárt. A szakértők megjegyzik a magas gyártási minőséget és a hosszú élettartamot. Egyes műszaki megoldások szabadalmaztatottak, és más gyártóknál nem állnak rendelkezésre. Az orosz piacra kerülő összes termék rendelkezik nemzetközi tanúsítványokkal (ISO 9001-2000, SO 9002) és megfelel az orosz GOST 31311-2005 követelményeinek is. A gyártó törődik termékeinek hamisítás elleni védelmével, ezért nagy figyelmet fordít a designer radiátorok létrehozására.

  Az orosz fogyasztók véleményeinek elemzése után az RS Bimetal termékcsalád nevezhető a legnépszerűbbnek. Sikeresen ötvözi a stílusos kialakítást, a kiváló minőségű kivitelezést és az elfogadható árat. Ami a többi sorozatot illeti, a potenciális vásárlók túlárazottnak tartják az árukat.

  Olvasson tovább  12 legjobb mennyezeti ventilátor

  Halsen

  Értékelés: 4.6

  Halsen

  Az orosz piac legnagyobb szereplője a Forte Prom GmbH, amely a Halsen márkanév alatt alumínium és bimetál radiátorokat gyárt. 2012 óta működik egy teljes ciklusú gyártóüzem. A szakértők nagyra értékelik a modern technikai felszereltséget. Az üzem 8 öntödei komplexummal, 2 olasz megmunkáló sorral, automatizált festési területtel és csomagoló részleggel rendelkezik. A termékeket sikeresen tanúsították az ISO 9001:2011 nemzetközi szabvány követelményeinek megfelelően. A kiváló minőséget a GOST 31311-2005 szerinti megfelelőségi tanúsítvány igazolja. A gyártó bekerül Oroszország 100 legjobb termékének listájába. A Halsen radiátorok jótállási ideje 20 év.

  A felhasználók nagyra értékelik a Halsen bimetálradiátorokat a magas hőátadásuk, a vízütéssel szembeni ellenállásuk, a korrózióvédelem miatt. A katalógusban azonban eddig csak 3 modell található.

  Oázis

  Értékelés: 4.5

  Oázis

  A Forte Prom GmbH az Oasis márkanév alatt olcsó radiátorokat gyárt. Három sorozat a gyártó katalógusában: Oasis, Oasis Pro és Oasis Eco. Mindegyik alkalmas többszintes házak fűtési rendszereihez. A radiátorok acél belső hurokból és külső alumínium héjból állnak. A függőleges és vízszintes bordák jelenléte javítja a légcserét és a hőátadást. A fogyasztót szekcionált modellekben kínálják, a szekciók száma 4 és 12 között változik, 2 lépésben. A termék minőségét a GOST 31311-2005 megfelelőségi tanúsítvány igazolja. A bimetálradiátorok nagy biztonsági tartalékkal rendelkeznek, amely lehetővé teszi számukra, hogy ellenálljanak a fűtési rendszerben fellépő hirtelen nyomásnövekedésnek. A gyártó 20 év garanciát vállal termékeire. A márka a felülvizsgálatunk top 6-os toplistáján szerepel.

  A háztartási fogyasztók az Oasis bimetál radiátorokat megfizethető áraik és reális műszaki jellemzőik miatt dicsérik. De a választék szerénynek tűnik.

  STI

  Értékelés: 4.4

  STI

  Az olasz STI márkát 1990-ben jegyezték be. A vállalat 2013-ban kezdte meg a radiátorok szállítását Oroszországba. Szinte azonnal sikerült visszaszereznie a piac mintegy 18%-át. A siker oka a szakértők szerint a termékek magas minősége, a hozzáértő árképzés és a tartósság. Hazánkban számos újonnan épült épületet STI-vel szereltek fel. A bimetál modellek megkülönböztető jellemzője a megnövelt falvastagság, mind az acélmag, mind az alumínium burkolat esetében. Minden egyes szakasz gyorsabban felmelegszik és lassabban hűl le a jobb hőátadásnak köszönhetően. És ha ez nem olyan fontos a lakások tulajdonosai számára a társasházakban, akkor egy magánház számára ez az előny nagyon fontos lesz.

  A háztartási fogyasztók értékelték a bimetál radiátorok minden előnyét STI. Dicsérik a minőségi kivitelezést, a vezérlőszelepek elérhetőségét és a könnyű telepítést. A hátránya, hogy a márka radiátorainak szerény jelenléte az ország népszerű online boltjaiban említésre kerül.

  STOUT

  Értékelés: 4.3

  STOUT

  A STOUT 2014 óta gyárt fűtési rendszerekhez való berendezéseket. Szakértők jelölje számos előnye van ennek a márka radiátorok. A magas minőséget nemzetközi szabványok igazolják, és a termékeket modern európai berendezésekkel gyártják. A gyártó az orosz üzemeltetési körülményeket figyelembe véve megnövelt biztonsági tartalékkal rendelkező modelleket fejleszt ki. Mind a kedvező árú, mind a prémium kategóriás bimetál radiátorok kaphatók. Különlegességük a sárgaréz használata a belső áramkör előállításához. Ez a kialakítás pozitív hatással van az egységek hőteljesítményére. Az ár elérhetőségét, a modellek széles választékát a márka előnyének kell tekinteni.

  Olvasson tovább  10 legjobb lézer projektorok otthonra

  A háztartási fogyasztók a Space bimetál radiátorokat szeretik a legjobban. Nagy hőteljesítményűek, alkalmasak a szabványos fűtési rendszerekhez. Egyes felhasználók a modernebb formatervezés iránt érdeklődnek.

  Ogint

  Értékelés: 4.2

  Ogint

  Az Ogint bimetál radiátorokat 2009 óta szállítjuk a hazai piacra. Minden modellt az orosz éghajlat és a fűtési rendszerek sajátosságainak figyelembevételével fejlesztettek ki. A szakértők megjegyzik a megbízhatóságot, a jó hőkibocsátást, a vízütéssel szembeni ellenállást és a tartósságot. A márka gyáraiban a legfejlettebb berendezéseket telepítették, innovatív technológiákat vezettek be, és szigorú minőségellenőrzést vezettek be. A termékek a GOST 31311-2005 szerint tanúsítottak. A gyártóüzemek kínai elhelyezkedésének köszönhetően a vállalatnak sikerül alacsony árszintet fenntartania. Minden radiátorra 10 év garancia vonatkozik. A gyártó katalógusában két sorozat bimetál radiátor található: Ogint

   TRA PLUS és Ogint RBS.

   A lakástulajdonosok visszajelzései dicsérik az Ogint fűtőberendezéseket a szép megjelenésért, a minőségi kivitelezésért, a jó hőteljesítményért. Mínusznak tartották a termékek szegényes választékát.

   Bilux

   Értékelés: 4.1

   Bilux

   A Bilux márkanevet a brit C

  • A legjobb radiátorok 2005-ben. Az első bimetál radiátorok már egy év után elérhetőek az orosz piacon. 2020-ban a csoport vezetősége úgy döntött, hogy megszervezi a radiátorok gyártását Oroszországban. Az első gyártási tétel 2021-ben készült el a vlagyimiri Teplopribor vállalatnál. A szakembereknek tetszett a fűtési rendszerek eredeti kialakítása, felismerhető kialakítása, megbízhatósága és tartóssága. A gyártó bízik termékei minőségében; minden radiátorra 10 év garanciát vállal. A márkanév megkoronázza a bimetálradiátorok tíz legjobb márkáját.

   A hazai fogyasztókat vonzza a termékek szokatlan formája, ami megkülönbözteti őket a versenytársaktól. Elégedettek az árkategóriával, a tömörséggel és a hőelvezetéssel. De a színsémák a potenciális vásárlók több változatosságot szeretnének látni.

   Tropic

   Értékelés: 4.0

   Tropic

   A felülvizsgálatunkat a vállalat

   opic. Az oroszországi viszonyokhoz igazított bimetál radiátorokat fejleszt és gyárt. A radiátorok felszerelhetők családi házban és távfűtéses társasházban is. A kiváló minőségű acél felhasználásának köszönhetően a radiátorok hosszú ideig képesek agresszív hőhordozókkal működni. A márka gyártása Ez az anyag szubjektív, ami kedvezően befolyásolja az áruk költségét. A szakértők dicsérik a vállalatot a kivitelezés minősége miatt; a közeli vizsgálat nem mutat olyan hibákat, mint a göröngyök, a korpa vagy a festékfolyások. A termékeket vastag polietilén kartondobozban szállítjuk, amely megbízható védelmet nyújt a szennyeződések és karcolások ellen.

   Az orosz lakástulajdonosok dicsérik a bimetálradiátorokat a véleményekben

   opic a magas nyomással és duguláselhárítással szembeni ellenállása, megfizethető ára és kellemes kialakítása miatt. A hátrányok, mondják, a szerény választék a.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: