11 legjobb bútorlakkok

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. Vásárlás előtt lépjen kapcsolatba a vásárlóval.

A bútorápoló egy olyan termék, amely segít ápolni a bútorokat azáltal, hogy megvédi őket a portól és a kisebb sérülésektől. A bedörzsölés után a felület kiegyenlítődik, elkezd fényleni, és kevesebb por gyűlik fel rajta. Rendszeres használat esetén ezek a termékek hosszabb ideig megőrzik eredeti megjelenésüket. A szerkesztőség kitalálta, hogyan válasszon egy lakkot, és rangsorolta a legjobb termékeket folyékony és aeroszolos formában.

Hogyan válasszunk bútorápolót

Hasznos, ha ezeket a dolgokat figyelembe veszi a megfelelő kiválasztásakor:

 1. A felületkezelés típusa. Ha fényes, célszerű speciális termékeket választani. Ha matt, minden célra használható tisztítószerek és polírozószerek is megteszik.
 2. A bútorok állapota. Ha a felület sok karcolással vagy mély karcolással rendelkezik, akkor viaszos polírozásra van szükség. A termék hatékonyan kitölti a mikrokárosodásokat, kisimítja és fényesre polírozza a hibás tárgyakat.
 3. Bútorok élettartama.Ha egy szék, szekrény vagy asztal elég régi, sok a sérülés. A hibák eltávolítására viasz- vagy szilikonfényezőt is használhat javító hatású polírozószerrel.
 4. Toxicitás. A bútorok polírozásakor fontos, hogy ügyeljünk a biztonságra. Különösen fontos figyelembe venni az összetételt, ha kisgyermekek vagy háziállatok vannak a házban. A legjobb, ha semleges formulákat választunk, és a készítményt a lehető legegyszerűbbnek tartjuk.

A gyártók szokás szerint felsorolják a címkén az ígért hatásokat. Választhat egy univerzális terméket – többcélú lesz. A lakkozott felületek esetében azonban az ilyen típusú lakkok nem ajánlottak, mivel kiszáradhatnak. Ha maximális fényt szeretne, akkor válasszon viaszokat.

Összetétel részletei

A viaszokban a következő hatóanyagok találhatók:

 1. Viaszok. Természetes vagy szintetikus színekben kaphatók. Ez utóbbiak nem sokban különböznek a méhviasztól, de állaguk és áruk elfogadhatóbb. Ez hatékonyan kitölti a mikrorepedéseket és fényessé teszi a felületet. A viaszviaszokat főként fához használják.
 2. Szilikon. Ha a polírozó termék tartalmaz ilyen összetevőt, akkor a mikrorepedések elfedésére, a kezelt felületek színének javítására számíthat.
 3. Antisztatikus szerek . Az ilyen szerek hozzáadásával a lakkokhoz a gyártó azt reméli, hogy megakadályozza a por felgyülemlését.
 4. Olajok. Ezek a vegyületek védik a fát a kiszáradástól és hidratálják azt.
 5. Felületaktív anyagok. Hasonló hatóanyagok szükségesek a szennyeződések tisztításához. A felületaktív anyagokat tartalmazó lakkok használatakor azonban a gyártók védőkesztyű viselését javasolják.
 6. A legtöbb termék illatanyagot is tartalmaz.És némelyikük színező komponensekkel rendelkezik, amelyek célja, hogy elrejtsék a kisebb hibákat, kiegyenlítsék a színt.

A 12 legjobb bútorlakk

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb folyékony bútorlakkok 1 Pronto Lemon folyékony bútorlakk 170 €
2 Borma Mobilcera Borma 501 €
3 Mebelux bútorápoló 5 az 1-ben 80 €
A legjobb spray bútorlakkok 1 HG bútorápoló 621 €
2 Pronto Classic polírozó 240 €
3 Mebelux antisztatikus bútorápolószer 276 €
4 Chirton Antidust Classic bútorápoló viasszal 112 €
A legjobb bútor tisztítószerek 1 Sano bútor tisztítószer 1 012 €
2 Tisztító-viasz Emsal faápoló 259 €
3 Grass Torus bútor tisztító por elleni tisztítószer 152 €
4 Pronto 5 az 1-ben Aloe Vera bútorápoló 302 €
Olvasson tovább  A 12 legjobb porszívó zsákok nélkül

A legjobb folyékony bútorlakkok

Értékelésünkben importált és hazai folyékony polírozószerek szerepelnek, amelyek alkalmasak fa, márvány és egyéb felületekhez.

Pronto Lemon folyékony bútorlakk

Értékelés: 4.9

Pronto Lemon folyékony bútorlakk

A gyártó SC Johnson a Pronto Lemon folyékony formában kínálja a Pronto Lemon-t. A termék összetétele: víz, szilikon, n-PAH 5%, olajsav, illatanyag, sűrítőanyag, tartósítószer. Ez a termék alkalmas fára, valamint üvegre, műanyagra, kőre, rozsdamentes acélra is. A polírozószer bedörzsölése után a bútor tisztának, simának és csíkmentesnek tűnik.

A termék krémes, fehér, gyöngyházfényű állagú, és megakadályozza a gombás fertőzéseket. Az illata meglehetősen erős és citromos, citromos jegyekkel. A fogyasztók megjegyzik, hogy ez a termék kíméletesen eltávolítja a port és az ujjlenyomatokat, megújítja a külső felületet és fényes felületet biztosít. A Pronto Lemon könnyen alkalmazható a felületen. Nem kell túl sokáig bedörzsölni. Nincs csíkozás a bútorápoló használata után.

A

 • hatékonyan tisztít;
 • magas fényűre fényesedik;
 • nem hagy csíkokat;
 • elrejti a kisebb sérüléseket;
 • Sokféle anyaghoz alkalmas.

Hátrányok

 • Egyesek számára a szag eléggé furcsa.

Borma Mobilcera Borma

Értékelés: 4.8

Borma Mobilcera Borma

Az olasz Borma Wachs cég Mobilcera bútorápolót gyárt viasszal. Ez a kiváló minőségű termék könnyedén szép fényt adhat a régi, matt bútoroknak. A termék jól tisztít és fertőtlenít. Hatékonyan védi a fát a környezeti ártalmaktól és megakadályozza a penészedést.

A Borma Mobilcera különösen alkalmas antik és klasszikus, viaszolt szekrényekkel rendelkező bútorok ápolására. A termék szintetikus eredetű viaszt tartalmaz. Ez a lakk vízzel hígítható. A termék szinte szagtalan. 30 négyzetméterenként. Egy lakkozott felülethez általában kb. 250 ml lakk kell.

Előnyök

 • Helyreállítja a bútorok borítását;
 • megakadályozza a gombák kialakulását;
 • Jól tisztít és fertőtlenít;
 • Gyakorlatilag szagtalan.

Hátrányok

 • nem található.

Mebelux 5 az 1-ben bútorápolószer

Értékelés: 4.7

MEBELUX 5 AZ 1-BEN BÚTORÁPOLÓ

A Mebelux márka az orosz Arnest vállalathoz tartozik. A Mebelux bútorápoló 5 az 1-ben egy hatékony bútorápoló. A terméket az otthon minden felületének tisztítására és ápolására tervezték, beleértve a műanyagokat, az elektronikát és egyebeket is. Ez a termék hatékonyan tisztítja és védi a felületet, segít meghosszabbítani a fényezés élettartamát. Antibakteriális komplexet is tartalmaz.

A termék gélszerű, fehér színű és nem feltűnő illatú. A termék nem irritálja a bőrt. A felhasználók megjegyzik, hogy a Mebelux 5 az 1-ben védőfilmet képez a felületen, amely megakadályozza a további szennyeződést és antisztatikus hatású. A termék ragyogó fényt ad, nem hagy csíkokat;. De a polírozási folyamat sok erőfeszítést igényel.

Előnyök

 • jól tisztít;
 • nem hagy csíkokat;
 • antisztatikus hatás;
 • Különböző bevonatokhoz alkalmas;
 • Nem feltűnő illata.

Hátrányok

 • különleges erőfeszítést igényel a polírozási folyamat során.

A legjobb spray bútorlakkok

Az orosz és az európai spray lakkok iránt kereslet mutatkozik a fogyasztók körében. Könnyen alkalmazható nagy felületeken. De akinek allergiája van, óvatosan használja.

Bútorápoló HG

Értékelés: 4.9

Bútorápoló HG

A HG márka hatékony bútor spray-t gyárt. Sok felületet tisztít hatékonyan. A zsír- és olajfoltok, por, szennyeződések, ujjlenyomatok és egyéb szennyeződések kezelésére alkalmas. A bútorokra felhordva ez a termék védőfilmet hoz létre, amely megakadályozza a szennyeződések gyors megtapadását.

Olvasson tovább  12 felső takaró töltelék

A felhasználói vélemények alapján a polír ragyogóan sikeres: csíkmentesen fényesíti a fa frontokat, és jól eltávolítja az olajos foltokat. A terméknek azonban meglehetősen fanyar szaga van. Használata után hosszú ideig szellőztetni kell a helyiséget. Csak nagyon enyhén kell permetezni és alaposan bedörzsölni.

Előnyök

 • Nagyon jól tisztítja mind a fa, mind a mesterséges felületeket;
 • Nem hagy csíkokat; a pronto Classic lakk gazdaságosan használható;
 • védőfilmet képez a felületen.

Hátrányok

 • meglehetősen szúrós szaga van.

Pronto Classic bútorlakk

Értékelés: 4.8

PRONTO KLASSZIKUS POLÍROZÓ

Az SC Johnson Pronto Classic lakkot azért értékeltük, mert a formulája nem tartalmaz ózonlebontó halonokat. Nem tartalmaz mérgező gázokat. Alapja a sűrített levegő (természetes hajtóanyag). A termék teljesen biztonságos a környezetre, az állatokra és az emberekre nézve. Visszahozza a bútorok szépségét és fényét.

A ksellena on IRecommend: “Kiválóan alkalmas épületpor, csíkok, ujjlenyomatok és egyéb szennyeződések tisztítására fa felületeken. Lassítja a por lerakódását a felületeken. A lakk nem hagy csíkokat, nem okoz bőrirritációt. De a tisztítás során nagyon szúrós és tartós szaga van.

Előnyök

 • Nem tartalmaz ózonlebontó halonokat;
 • nagyon jól tisztítja a fa felületeket
 • Nem hagy csíkokat;
 • Lassítja a por leülepedését a felületeken;
 • Nem irritálja a bőrt.

Hátrányok

 • A szag a tisztítás során erős és tartós.

Bútorápoló Mebelux antisztatikus anyaggal

Értékelés: 4.7

Mebelux antisztatikus bútorápolószer

Az orosz Mebelux márka egy aeroszolos bútorápolót kínál antisztatikus. A termékkel kezelhető fa, műanyag, fém, kerámia, márvány és üveg. A polírozó segít felfrissíteni a szekrénybútorok színét. Átlátszó filmréteget képez a felületen, amely taszítja a port és más szennyeződéseket, így hosszabb ideig tisztább marad a felület.

A felhasználók szerint a Mebelux 5in1 sokkal könnyebbé teszi a tisztítást. Ez a termék hatékonyan távolítja el a port és a bútorokon lévő ujjlenyomatokat. Kiváló antisztatikus funkcióval rendelkezik – valójában sokkal kevesebb por halmozódik fel. De kérjük, vegye figyelembe, hogy a terméknek erős szaga van, és túl sokáig tart, amíg eloszlik. Az allergiás embereknek légzőkészüléket kell viselniük a bútorok kezelésénél, különösen nagy területek esetén.

A

 • számos anyaghoz alkalmas;
 • jól tisztít;
 • taszítja a port és más szennyeződéseket;
 • Segít felfrissíteni a színt.

Hátrányok

 • szúrós szag.

Chirton Anti-por Classic bútorápoló viasszal

Értékelés: 4.6

CHIRTON ANTI POR KLASSZIKUS BÚTORÁPOLÓ VIASSZAL

Az orosz Aero-Pro gyártó a Chirton Antidust Classic polírozószert viasszal gyártja a költségvetés-barát Chirton Antidust Classic polírozószert. Ez a termék hatékonyan tisztítja és polírozza a felületeket. Használat után a bútor visszanyeri eredeti szépségét. Ez a polírozó jó a fa, kerámia, márvány, műanyag és egyéb burkolatokhoz. szilikonokat és viaszt tartalmaz.

A felhasználók szeretik a spray minőségét. Megjegyzik, hogy a termékkel történő tisztítás után a bútorok fényesek és jó illatúak. A polírozás közbeni szag elég szúrós, de kellemesebb, mint a drágább megfelelők. A Chirton Antidust teljes mértékben megfelel a nevének. Különösen észrevehető a sötét bútorokon – kevesebb por esik le. Nem hagy csíkokat.

Előnyök

 • nagy területen tisztít, terít és permetez; számos felületre alkalmas;
 • jól tisztít, jól fényesít;
 • Megakadályozza a por gyors leülepedését;
 • nem hagy csíkokat.
Olvasson tovább  A 8 legjobb Aquaphor márkájú vízszűrő

Hátrányok

 • A polírozás során meglehetősen szúrós szagot érezhetünk.

A legjobb bútor tisztítószerek

Egyes tisztítószerek felületaktív anyagokat tartalmaznak, ezért kesztyűben kell használni őket. De a bőr számára biztonságos termékeket is felvettük a minősítési listánkra.

Sano bútor tisztítószer

Értékelés: 4.9

SANO BÚTORTISZTÍTÓ

Az izraeli Sano márka elindítja a bútor tisztítószert. A termék több irányban is hatékony: friss megjelenést kölcsönöz a felületeknek, fényesre polírozza, véd a porfelhalmozódástól. Alkalmas fa-, furnér- és fémfelületeken való használatra.

A fogyasztói vélemények szerint a Sano bútortisztító jól fényesít, alaposan tisztít és eltávolítja a statikus elektromosságot. a bútorokat legalább egy hétig vadonatújnak és rendezettnek tartja. De a szaga nagyon erős, tolakodó, és sokáig tart, amíg elpárolog.

Előnyök

 • jól tisztít;
 • ragyogó fényt kölcsönöz a bútoroknak;
 • Antisztatikus hatású;
 • Jól eltávolítja az ujjlenyomat foltokat.

Hátrányok

 • egyesek számára a szag szúrós és tolakodó.

Emsal fatisztító és polírozó

Értékelés: 4.8

Emsal fatisztító és polírozó

A német Emsal márka hatékony tisztító- és polírozószer a fabútorok számára. Hatékonyan kezeli a szennyeződéseket, zsírfoltokat, vizet a fa felületeken. A finom karcolásokat könnyű elrejteni. A tisztítószer szilikon- és viaszmentes, és nem hagy zsíros érzetet. Nem igényel hosszú polírozást.

A termék állaga folyékony fehér krém, amely kellemes tapintású és jól fényesedik. A felhasználók arról számolnak be, hogy az antisztatikus hatás megóvja a port a gyors leülepedéstől. Ezzel a bútorokat nem kell hetente többször tisztítani. A mandulaolaj kellemes illatot kölcsönöz a felületeknek, és nem irritálja a légutakat.

Előnyök

 • kellemes mandulaillat;
 • Nem hagy zsíros érzést;
 • Gyönyörűen fényesedik;
 • antisztatikus hatású.

Hátrányok

 • nem kimutatható.

bútor tisztító Grass Torus

Értékelés: 4.7

FŰ TORUS PORMENTESÍTŐ BÚTORTISZTÍTÓ

Az orosz Grass cég, amely olasz technológiával gyárt, a Torus Anti-dust bútor tisztítószert gyártja. Védi a bútorokat és fényessé teszi azokat az avokádóolajnak köszönhetően. Lehetővé teszi a jobb megjelenést, elrejti a kisebb sérüléseket. A termék alkalmas por, csíkok, foltok tisztítására és antisztatikus hatású.

A tisztítószer állaga folyékony. Színe fehér és átlátszó. Az illat nem feltűnő és természetes. A termék kesztyű nélkül használható – nincs káros hatása a bőrre. KelenAmnell értékeléséből az IRecommend oldalon: “A tisztító nagyszerű munkát végez az általános szennyeződésekkel: víz, olaj, por, por, stb. De a polírozó hatás nem elég jó.

Előnyök

 • avokádóolajat tartalmaz;
 • kellemes illatú;
 • jól megbirkózik a gyakori szennyeződéssel;
 • antisztatikus hatású.

Hátrányok

 • csekély fényesítő hatású.

Pronto 5 az 1-ben Aloe Vera bútorápoló

Értékelés: 4.7

Pronto bútorápoló 5 az 1-ben Aloe Vera

A Pronto 5 az 1-ben Aloe Vera szerepel a minősítésben, mert új használati formátuma van – egy mikrospray vegyi gázok nélkül. Ezek nagyszerű alternatívát jelentenek az aeroszolos tisztítószerek helyett, különösen, ha allergiás vagy. A termék jól eltávolítja a port, az ujjlenyomatokat és a különböző szennyeződéseket. Nem hagy csíkokat, fényes és szép felületet ad a bútoroknak.

jól tisztít, felhőszerűen terül el, nagy területet fed le. Elég kellemes illatú – édes citrus illatú. A fogyasztók szerint a Pronto 5 az 1-ben Aloe Vera tökéletesen tisztítja és ápolja a fa felületeket. Nem hagy csíkokat, és kevesebb port hagy maga után.

Előnyök

 • finom porlasztás;
 • Visszafogott illat;
 • Megszünteti a port és az ujjlenyomatokat;
 • Nem hagy csíkokat;
 • Megakadályozza a por gyors leülepedését.

Hátrányok

 • nem található.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: