11 legjobb porszívók laminált és csempékhez

Egy jó porszívónak laminált padlóhoz és csempéhez elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy a felületeket karcolás nélkül megkarcolja, és képes legyen eltávolítani az összes szennyeződést. Elemeztük a piacot, kiemelve a legfontosabb kritériumokat, és kiválasztva a 11 legjobb modellt az Ön kényelme érdekében.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő porszívót laminált padlóhoz és csempéhez

A választást bizonyos jellemzőknek kell vezérelniük annak érdekében, hogy a legkényelmesebb modellt vásárolhassuk meg. Javasoljuk, hogy mielőtt vásárolna, nézze meg a következő csempe- és lamináltpadló-tisztító kritériumokat.

 1. A tisztítás típusai. A laminált padló nem lehet állandóan nedves, ezért a száraz modellek biztonságosabbak – eltávolítják a szennyeződéseket anélkül, hogy a padló nedves lenne. A nedves porszívó akkor működik a legjobban, ha kíméletesen bánik a laminált padlóval, így csökkentve a nedvesség okozta károk kockázatát. De ne feledje: Egyes padlóburkolatok egyáltalán nem tűrik a nedvességet – pl. a DPL vagy a cache laminátum. Ideális esetben a laminált és a csempe porszívónak mindkét üzemmóddal – “száraz” a laminált és “nedves” a csempe esetében – rendelkeznie kell.
 2. Teljesítmény. Nagy szívóteljesítmény (200-250W) elengedhetetlen a jó teljesítményhez. Ne tévessze össze ezt a motor egyenértékű teljesítményével! Ha nedves felmosó készüléket használ, egy nagy teljesítményű porszívó a tisztítás után a víz nagy részét felszáríthatja, így a laminált padlóburkolat jobban megmarad, és a felesleges nedvességet eltávolítja a lapok között. A 200W teljesítmény elegendő a száraz tisztításhoz, így a por és a szennyeződés könnyebben eltávolítható. Tipp: Ha háziállatai, kisgyermekei vagy szőrös szőnyegei vannak, akkor a 350 W-os modellek jobban megfelelnek a por, a szőr és a szennyeződések kezelésére.
 3. Folyadéktartály kapacitása. Ha porszívót választ, győződjön meg róla, hogy a tartályban elegendő víz van a lakás tisztításához. Ellenkező esetben a készüléket szét kell szerelni, és a folyamat során többször újra kell tölteni vízzel vagy mosószerrel. A tipikus vízfogyasztás szobánként 1-2 liter – a szükséges tartály térfogata ebből az értékből számítható ki.
 4. Fúvókák száma. A csempe- vagy laminált padlóhoz puha, széles kefe szükséges, minél több szőrrel – ez kíméletes a padlóhoz. A nedves felmosáshoz merev kefe szükséges (ideális esetben gumipárnával a nedvesség összegyűjtéséhez). Az extra darabokkal pedig könnyedén porszívózhat bútorok, csempefugák vagy szőnyegek alatt.
 5. Szűrők. A porszívó által kifújt levegő tartalmazhat olyan port, amelyet a porszívó korábban összegyűjtött. De a szűrés megakadályozhatja, hogy visszaáramoljon a lakásba. A faszén és az aqua szűrő kombinációja biztosítja a legjobb védelmet.
 6. Gumi futófelület a kerekeken. A kerekeken lévő puha gumiabroncsok fontos kritériumot jelentenek – így a porszívó nem karcolódik, amikor mozgatja. A Wet Mop az egyetlen olyan felmosógép a minősítési listán, amely hatékony nedves felmosást kínál, amely megakadályozza, hogy a por és a szennyeződés megkarcolja a padlódeszkákat és más felületeket.

Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb funkciókat, és máris lesz elképzelése arról, hogy melyik a legmegfelelőbb készülék az Ön otthonába.

A legjobb porszívók laminált padlóhoz és csempékhez

Értékelés hely termék neve ár
A legjobb porszívók laminált és csempe 1 Thomas M
  X10 parketta
25 890€
2 Miele SGDA0 parketta 19 110€
3 Dyson Cinetic Big Ball parketta 2 22 500€
4 Electrolux UOALLFLOOR 28 570€
5 ARNICA Bora 7000 Premium 19 990€
6

Szia

 • ps FC9174 Előadóművész
 • 9 990€
  7 Bosch BGS 42230 15 659€
  8 LG V-C83204UHAV 18 530€
  9 Tefal TW6477RA 15 999€
  10 Samsung SC21F60JD 10 990€
  11

  Szia

 • ps FC9170 Performer
 • 9 490€

  Thomas M
   Ticlean X10 parketta

  Értékelés: 4.9

   Thomas M<ul></div><p>A “ticlean X10 parketta” src=”/wp-content/uploads/2023/05/9311666193741-7211.jpg” title=” Thomas M</p><ul>X10 parketta”><p>Az egyetlen nedves tisztítási funkcióval rendelkező modell a minősítésben. Ez a tökéletes multifunkciós porszívó, amely az egész lakás tisztítására alkalmas. 325 W-os szívóteljesítményének köszönhetően alkalmas parkettához és laminált padlóhoz – a tisztítás után a padló száraz és tiszta marad. A kis, 1,8 literes mosószertartály kapacitása. Ez körülbelül 15 perc takarítási időre vagy másfél szobára elegendő.</p><p>Hét fúvókával rendelkezik, amelyek közül kettő laminált padlóhoz készült – az egyik száraz porszívózáshoz, a másik nedves porszívózáshoz, Thomas Aqua Stealth technológiával készült. A legapróbb cseppeket vagy csíkokat sem hagy maga után. Másrészt ideális a csempézett padlókhoz.</p><p>Jó hír, hogy még a száraz porszívónak sincs szüksége külön zsákra – helyette van egy víztartálya, az Aqua-Box. A szennyeződés a folyadékba kerül, amit aztán nagyon könnyű kiönteni. A Thomas Wet-Jet technológia pedig a por és az allergének távoltartása érdekében a porszívó belsejében keringő vízzel tartja távol a port és az allergéneket a helyiségtől. De expressz tisztítási módban egy 6 literes HEPA szövetzsák is használható.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Nedves felmosó üzemmód.</li><li>Speciális fúvókák laminált padló tisztításához.</li><li>Háromszoros szűrés – aqua box, finomszűrő és mikroszűrő.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Kis víztartály (1,8 liter).</li></ul><h3>Miele SGDA0 parketta</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Miele SGDA0 parketta

  Porgyűjtő az összes felület hatékony száraz porszívózásához. A speciális parketta Twister SBB 300-3 természetes sörtékkel készült, száraz laminált padlóhoz. Gyengéden tisztít, anélkül, hogy karcolna. Forgócsuklóval rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy még a nehezen hozzáférhető sarkokat is felporszívózza otthonában. Vannak tisztító fúvókák bútorok, rések és törékeny felületek tisztítására is. Az AirClean szűrő és a szennyeződést taszító HyClean GN zsák anyaga távol tartja a szennyeződéseket.

  Sajnos a gyártó nem adja meg kifejezetten a szívóerőt a használati utasításban. De a magas energiafogyasztás (2000 watt) és a több tucat vásárlói vélemény azt mutatja, hogy a Miele SGDA0 Parketta eltávolítja a port még a laminált padló repedéseiből, a szőnyegekből és a bútorok mélyéről is.

  A porzsák térfogata 4,5 liter. 3-5 hónapig tart, ha hetente néhányszor tisztítják. Az ötletes porszívó nemcsak porzsákot tartalmaz, hanem két szűrőt is, amelyeket akkor és úgy lehet cserélni, amikor szennyeződik.

  Előnyök

  • Könnyű szűrőcsere.
  • Alacsony zajszint.

  Előnyök

  • Kevés fúvóka (4 db).).

  Dyson Cinetic Big Ball parketta 2

  Értékelés: 4.8

  Dyson Cinetic Big Ball parketta 2

  Porszívó az energiafogyasztás miatt aggódóknak. A modell mindössze 700 wattot fogyaszt (A energiaosztály), így a közüzemi számlára gyakorolt hatás nélkül működik. Erőteljes szívóteljesítmény 164W. Nem sok, de elég erős ahhoz, hogy száraz vákuumot adjon a sima felületekhez és a nem túl bolyhos textíliákhoz. Nem alkalmas azonban háziállatok vagy hosszú bolyhos szőnyegek tulajdonosai számára, mivel a gyártó állítása szerint nem képes túl sok szőrrel megbirkózni.

  Öt fúvókát tartalmaz, köztük speciális csúszókefét laminált és parkettához. Puha, rugalmas bolyhos, amely minden repedésből és résből kiszedi a port. A forgatható mechanizmusnak köszönhetően pedig a nehezen hozzáférhető helyekre is eljuthat.

  Kényelmes, hogy egyáltalán nem igényel fogyóeszközöket: a hagyományos porzsák helyett egy 0,8 literes, újratölthető tartályt kap. Mosható HEPA-szűrő (H14) a tisztító élettartama alatt. A Dyson Cinetic technológiája pedig megakadályozza a szívóerő-veszteséget – az akár 5000 Hz-es frekvenciájú rezgés arra kényszeríti a port és más törmeléket, hogy egyenesen a porgyűjtő tartályba kerüljön, anélkül, hogy a fúvókákhoz vagy a csőbe tapadna.

  Előnyök

  • Nincs szükség fogyóeszközök cseréjére.
  • Gazdaságos – csak 700 watt.
  • A porgyűjtő tartály higiénikusan tisztítható egy gombnyomással.

  Hátrányok

  • Nem túl nagy szívóteljesítmény.
  • Az őszintén kis szemetes (0,8 liter).

  Electrolux UOALLFLOOR

  Értékelés: 4.8

  Electrolux UOALLFLOOR

  Erőteljes modell szó szerint minden tisztításához. Elképesztően nagy szívóteljesítmény – 460 watt. Elég erős ahhoz, hogy még a hosszú bolyhos szőnyegeket is felporszívózza. Több mint elegendő a laminált vagy csempézett padlók alapos porszívózásához. A porszívó nagyon halk – mindössze 72dB (egy normál beszélgetéshez hasonló). Javasoljuk, hogy sima felületeken magasabb tisztítóerőt használjon, mivel ez károsíthatja a felületet.

  Egy szabványos 5 literes, sűrű porzsák van porgyűjtőként felszerelve. Opcionális HEPA-13 szűrő a nagyon finom szűréshez. A részecskék 99,95%-át 0,5 μm-ig visszatartja, így nincs több por a levegőben!

  A speciális parkettamop sem különbözik ettől – ugyanolyan alaposan tisztítja a sima felületeket, anélkül, hogy karcolást hagyna maga után. Van még egy 3 az 1-ben kefe a résekhez, kárpitozott bútorokhoz és szekrényekhez, valamint egy AeroPro szőnyegfúvóka.

  Előnyök

  • Nagy szívóteljesítmény (460 watt).
  • Alacsony zajszint (72dB).

  Hátrányok

  • Takarékos felszerelés.

  ARNICA Bora 7000 Premium

  Értékelés: 4.7

  ARNICA Bora 7000 Premium

  Hoover ARNICA Bora 7000 Premium megfelel a névnek – a modell nem csak eltávolítja a port és a szennyeződéseket, hanem párásítja, illatosítja a levegőt is. A nagy szívóteljesítmény (420 watt) nem csak a laminált vagy csempeburkolatot, hanem a szőnyegeket, bútorokat, függönyöket is biztosítja – bármit, amire szüksége van. A szőnyeg turbókeféje pedig, amelyet úgy terveztek, hogy a jobb tisztítás érdekében megemelje a szőnyegbolyhokat, még a legapróbb szőrszálakat is megtisztítja. Nincs fúvókája a parkettához – a standard fúvókával kell beérnie.

  Az 1,2 literes vízszűrő a hagyományos zacskót helyettesíti, így pénzt takarít meg a fogyóeszközökön. A takaros kialakításnak köszönhetően pedig a porszívózás után könnyű a takarítás; csak egyszer kell kiüríteni a vizet és kiöblíteni a porgyűjtőt. Kettős örvénylő vízáramlású DWS rendszer és HEPA-szűrő, amely a levegő kiváló minőségű tisztításáért és párásításáért felelős. Ezért kényelmesebb utána a szobában maradni. És ha eltávolítja a tömlőt, feltölti a tartályt vízzel és illatanyaggal, a porszívó légtisztítóvá válik.

  A kialakítás lehetővé teszi, hogy akár 1,2 literes víztócsákat is eltávolítson, ami hasznos a laminált padló tisztításakor – gyorsan eltávolíthatja a nedvességet, mielőtt a padlónak ideje lenne megduzzadni. A réselt fúvóka és a nagy teljesítmény ideális a csempék tisztításához – még a sarkokat és a csempék és a szegélylécek közötti fugákat is fel lehet porszívózni.

  Előnyök

  • Légtisztítóként és légfrissítőként működik.
  • Felszívhatja a vizet.

  Hátrányok

  • Kis vízszűrő kapacitás (1,2 liter).

  Szia

 • ps FC9174 Előadóművész
 • Értékelés: 4.7

  Philips FC9174 Performer

  Egy igazi fenevad a legpiszkosabb helyiségek tisztítására is. A porszívó erőteljes, 500 wattos szívóteljesítménnyel rendelkezik. Mindent megtisztít, egészen a szőnyegeken és a laminált padló repedéseiben lévő, régóta megmaradt gyapjúig. Emlékeztetőül: a maximális teljesítmény használata károsíthatja a felületet. Nem rendelkezik speciális kefével a parkettához és más kényes felületekhez, csak univerzális kefével, réskefével és turbókefével.

  Vákuumzsák – s-zsák 4L kapacitással. Tömített technológia, amely a porzsák teljes kiürüléséig azonos szinten tartja a teljesítményt. Kényelmes, hogy a Philips porgyűjtők univerzálisak – nem kell kifejezetten ehhez a modellhez keresni a készleteket. HEPA-13 szűrő a portalanításhoz.

  Kényelmes, hogy a modellnek hosszú a vezetéke – 7 méteres. Tisztíthatja a lakást anélkül, hogy a kábelt konnektorról konnektorra kellene mozgatnia. De a hosszúság miatt a tervezők úgy döntöttek, hogy csökkentik a keresztmetszetet – a drót alig tartja a feszültséget, emiatt melegszik. Könnyen kezelhető görgők ellensúlyozzák a nehéz testet (6,3 kg), így a súly nem jelent problémát.

  Előnyök

  • Nagyon nagy szívóteljesítmény – 500 watt.
  • Sokoldalú és megfizethető porzsákok.
  • Hosszú zsinór (7 méter).

  Hátrányok

  • A kábel vékony és fűthető.

  Bosch BGS 42230

  Értékelés: 4.6

  Bosch BGS 42230

  A porszívó “önkiszolgáló”: nem igényel nagyobb tisztítást és fogyóeszközöket, ezért is vettük fel ebbe a rangsorba. Porzsák helyett 1,9 literes ciklonikus szűrőt használnak. A SensorBaglessTM technológia azt jelenti, hogy nem kell aggódnia a szemetes tisztítása miatt – amikor az áramszolgáltatás leáll, a porszívó magától megtisztítja az eltömődött szűrőket.

  300 W szívóteljesítmény, jó a por lesikálásához a csempe- vagy laminált padlóról és a szőnyegek hatékony tisztításához. Megfelelő fúvókát tartalmaz. Kár, hogy nincs laminált ecset, de a készlet jól végzi a dolgát. A porszívó HEPA-14 szűrővel van felszerelve, amely nem igényel cserét, és a finom részecskék kevesebb mint 0,005%-át engedi be. Ez azt jelenti, hogy nincs por, atka vagy más kellemetlen anyag a levegőben. CrossFlowTM kiegészítő szűréssel.

  A test jól megmunkált: két praktikus fogantyúval rendelkezik a szállításhoz. Két széles gumikerék mellett elöl görgőkkel, így a gépet könnyű szállítani.

  Előnyök

  • Öntisztító szűrők a porgyűjtő dobozban.
  • Két kerék és egy görgő a jobb manőverezhetőség érdekében.

  Hátrányok

  • A görgő nem mindig működik megfelelően.

  LG V-C83204UHAV

  Értékelés: 4.5

  LG V-C83204UHAV

  A modell azért került be a minősítésbe, mert jó teljesítményt, felhasználóbarátságot és minőséget ötvöz. A kis kefe 420 W-os szívóteljesítménnyel rendelkezik, ami bőven elegendő bármilyen felülethez. A könnyű alumíniumcsövön található a kapcsoló a szívási mód beállításához. 10 év gyártói garancia, ami megerősíti az LG bizalmát ezen készülékek megbízhatóságában.

  Porzsák helyett 1,2 literes tartály. A Kompressor technológia helytakarékos hulladékgyűjtést tesz lehetővé: A portartály egy speciális lapáttal rendelkezik, amely összenyomja a port és megköti azt. Ezért több szemét kerülhet bele, és ürítéskor semmi sem kerül ki a levegőbe. A porgyűjtő tartály könnyen tisztítható – csak a szorosan tömörített, tömörített porbriketteket kell kidobni. De ezt gyakran kell megtenni – még a szemeteskosár megnyomása sem fogja megmenteni a gyors feltöltéstől.

  A légáramlás tisztítása több lépcsőben történik. Először a tartályba kerül, ahol a turbociklon technológia szétválasztja a szennyeződéseket és a törmeléket. Ezután a levegő egy HEPA-13 szűrőn halad át, amely a maradék port és szagokat is felfogja. A külső áramlás tökéletesen tiszta.

  Előnyök

  • A törmelék belsejébe nyomása.
  • Praktikus fogantyú teljesítményszabályozóval.

  A hátrányok

  • A kis porgyűjtő tartály kapacitása (1,2 liter).

  A Tefal TW6477RA

  Értékelés: 4.5

  Tefal TW6477RA

  A modell középső neve Silence Force. És valóban megfelel a nevének: maximális teljesítmény mellett 66 dB zajszintet produkál, ami egy halk emberi hang hangerővel összevethető. A porszívó 750 W-ot fogyaszt, de a gyártó nem adja meg a szívóteljesítményt. Azonban az ügyfelek véleménye szerint az ügyfelek azt írják, hogy a modell megbirkózik a szőnyegtisztítással és a parketta tisztításával. De azt mondják, hogy a műanyag ház nem jó minőségű – gyorsan szennyeződik és karcolódik.

  Nagy, 4,5 literes szabványos porzsák. Könnyen cserélhető – kis szemeteskukakapacitás, amely hat-hat hónapig tart ki. Idővel azonban a porgyűjtők hiányával kell szembenéznie. A levegőt egy normál HEPA-11-es szűrőn keresztül szűrik.

  Érdekes, hogy a standard kefe kis kerekekkel rendelkezik – könnyebb velük porszívózni, mert nem kell leküzdeni a súrlódási erőt. Parkettán és csempén azonban nem használható – karcolásokat hagyhat. A mellékelt parkettafúvóka megoldja a problémát – kíméletesebb a padlóhoz.

  Előnyök

  • Alacsony zajszint (66dB).
  • Hatékonyság (750W).
  • Az ecset kerekei.

  Hátrányok

  • Nehéz szemeteseket találni.
  • Foltos műanyag test.

  Samsung SC21F60JD

  Értékelés: 4.4

  Samsung SC21F60JD

  Higiénikus modell, ideális az allergiások számára. A szívóteljesítmény hatalmas – 530 watt, sőt, még lehengerlő is. Ez nem csak a laminált vagy a csempe porszívózásához elegendő, hanem ahhoz is, hogy letépje őket, ha lazák. Maximális hangerőn a modell hangos zajt bocsát ki (80 dB, ami egy hangtompítóval ellátott motorkerékpár üvöltéséhez hasonlítható). A nagy teljesítmény azonban ideális a nagyon szőrös szőnyegek, bútorok vagy állatágyak tisztításához.

  A speciális 3,5 literes Micro-Dust Bag alapos légszűrést biztosít. A legkisebb porszemcséket és allergéneket is felfogja. És bármi is kerül át a portartályon, az valamiért a HEPA szűrőre kerül. Tehát elfelejtheted az allergiát. És ne aggódjon amiatt sem, hogy első alkalommal nem találja meg a táskát – egy kis készlet fogyóeszközzel van ellátva.

  Jó dolog a porszívóval kapcsolatban, hogy nagyon hasznos a csempe- és laminált padlóhoz. Az Extreme Force fogantyúnak köszönhetően a Parketta Master tökéletesen eloszlatja a nyomást a területen. Így maximális tisztítási minőséget kap, és nincs esélye a padlózat megkarcolására.

  Előnyök

  • Minőségi por- és allergénszűrés.

  Hátrányok

  • Rendkívül zajos (80dB).

  Szia

 • ps FC9170 Performer
 • Értékelés: 4.4

  Philips FC9170 Performer

  Nem a legújabb modellünk (2008 decembere előtt), de még mindig képes felvenni a versenyt a modernebb porszívókkal. A nagy, 500 wattos kimeneti teljesítménye mindenre alkalmas – mindenhez elegendő szívóerővel rendelkezik. A gyártók okosan úgy tervezték meg az extra szerszámokat, hogy közvetlenül a fogantyúhoz rögzíthetők legyenek, ami nagyon kényelmes – néhány egyszerű lépéssel könnyen kicserélheti az extra szerszámot. De kényelmetlenül a cső acélból készült – az opcionális tartozékokkal együtt nagyon nehéz lesz.

  A kefe univerzális; nincs speciális kefe a laminált padlóhoz. Nem kell azonban – a szabványos készüléket “puha” felületeken való használatra tervezték. A csempéket is gond nélkül tisztítja – a lényeg, hogy ne teljes teljesítményen fusson. Több is van – egy kicsi a bútorok tisztítására és egy résnyire.

  4 literes s-zsák porzsákként. Hónapokig kitart a rendszeres tisztítás mellett. Örömmel látjuk, hogy a gyártó erre is gondolt, és öt cserélhető porzsákot mellékelt. Egy ideig nem kell kopóalkatrészeket keresni. A nagy sűrűségű porgyűjtő tartály a legtöbb törmeléket felfogja. A HEPA AirSeal és a HEPA 13 szűrők emellett a teljes légtisztításért is felelősek.

  Előnyök

  • Öt porzsákot tartalmaz.
  • Két további tartozék rögzítése a porszívó fogantyújára.

  Hátrányok

  • Nehéz cső.
  Olvasson tovább  9 legjobb otthoni sörfőző
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: