11 legjobb tollak íráshoz

A kézírás a széles körű számítógép-használat ellenére még mindig fontos: saját kezűleg írjuk alá a dokumentumokat, időnként kitöltjük a nyomtatványokat, nyugtákat és kérelmeket. Ehhez egy tollra van szükség: zselés, golyóstollas vagy töltőtollra. Lehet mindennapi használati tárgy az iskolások vagy az irodai dolgozók számára, de lehet olyan kiegészítő is, amely hangsúlyozza tulajdonosának státuszát. Az EXPERTOLOGY bemutatja a 11 legjobb tollat a különböző alkalmakra.

Néhány pont a helyes választásról

Néhány évvel ezelőttig a boltok polcain szabványos fogantyúkat lehetett találni megemelt ujjtámasszal vagy csak sima testtel. Ezek a jobb- és balkezes gyermekek számára egyaránt alkalmasak voltak, de nem voltak különösebben kényelmesek. Manapság már másképp mennek a dolgok, felvehetsz egy, az igényeidnek megfelelő fogantyút:

 1. Automatikus vagy kupakkal. A gombnyomásra kihúzható fogantyúk praktikusak a manőverezéshez – csak húzza ki, nyomja meg és mehet. A sapka gyakran elveszik. Másrészt a gomb nélküli közönséges tollak hasznosak a fejlődő fegyelemmel rendelkező gyermekek számára. A kupakos tollak gyakrabban találhatók az iskolások és a középiskolások tolltartóiban.
 2. Univerzális vagy jobb/balkezes.Míg a múltban ilyen probléma nem merült fel, ma a gyártók figyelembe veszik az adott kéz anatómiai jellemzőit, és a hüvelykujj-megállót a jobb oldalra helyezik.
 3. Gél vagy tinta. Egy közönséges biros hosszabb ideig tart, de nem képes sima, fényes vagy enyhén zsíros felületekre írni, ellentétben a zselés tollal.

A legjobb tollak íráshoz

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb gél tollak 1 Stabilo Easy gél 550€
2 Pilot Frixion Ball radírozható tintával 166€
3 Pentel Hy
id Gél markolat
159€
A legjobb golyóstollak mindennapi íráshoz 1 Faber-Castell Poly Ball XB 332€
2 er
 • Arany Luxe
 • 212€
  3 Ze
  egy F-301-es
  209€
  4 Pilot Acroball 220€
  A legjobb tollak üzletembereknek 1 Parker Sonnet S
 • m Ster
 • Ezüst CT
 • 24 128€
  2 Montblanc 116578 13 900€
  3 Parker IM Premium fekete/arany GT 3 599€
  Csúcskategóriás luxus töltőtollak 1 Waterman Elegance Black GT 52 510€

  A legjobb zselés tollak

  A zselés tintával töltött újratöltött tollak keresettek a bürokratikus környezetben: fontos dokumentumokat és űrlapokat töltenek ki a bankokban, az irodai írószerekben, a tartozék nélkülözhetetlen az iskolai vizsgákhoz. Több tényező teszi szükségessé ezt a tollat: először is, gyakorlatilag bármilyen, akár sima felületre is ír; másodszor, a karakterek és betűk vékonyak, élesek és könnyen olvashatók a szkenneren.

  Stabilo Easy gél

  Értékelés: 4.9

  Stabilo Easy gél

  Az értékelés az egyedülálló Stabilo Easy zselés tollal nyílik, automatikus mechanizmussal, amelyet a tizenéves és felnőtt kéz anatómiájának figyelembevételével terveztek – ívek és megállók a jobb- és balkezesek számára, kényelmes markolat és áramvonalas forma. A fogantyú területe kaucsukból készült, hogy megakadályozza az ujjak csúszását hosszú írás közben. Eredeti Stabilo minőségi tinta, 0,5 mm-es tollhegy, gyorsan szárad és nem maszatolódik a papíron, de gyorsan elfogy, különösen, ha középiskolások és egyetemisták használják a jegyzeteikben.

  A Stabilo Easy zselés toll jobbkezes (R) vagy balkezes (L) használatra kapható sárga, kék vagy lila színben, átlagosan 480 rubelért.

  Előnyök

  • Ergonomikus, anatómiailag formázott tok;
  • Lehetőség jobb- vagy balkezes írók számára;
  • Minőségi, gyorsan száradó tinta.

  Hátrányok

  • Magas ár egy tollért;
  • A tinta bepiszkolódásának kockázata az írástanulás során.

  Frixion Ball radírozható tintával

  Értékelés: 4.8

  Pilot Frixion labda

  A rangsor második helyén a Pilot Frixion Ball zselés toll áll, amelynek tintája gyorsan szárad az alkalmazás után, de szükség esetén intenzív hővel elszíneződhet. Az opció kényelmes a dokumentumok és levelek javításához – nem hagy nyomot a papíron, és a tolltestbe épített speciális termoelasztikus toll segít a helyesbítésben. A korrekciós eljárás akár többször is megismételhető a felület károsodása nélkül. Megjegyzés: A gél tinta nem távolítható el radírral. Bármilyen ésszerű módon (hajszárító, öngyújtó alatta, forró kanál stb.) használható a melegítéshez. .), az írott szöveg javításához +60 °C-os hőmérséklet szükséges0. Annak érdekében azonban, hogy az eredeti foltok ne jelenjenek meg újra, a dokumentumokat ne tegye ki -18 °C alatti hőmérsékletnek0.

  A Pilot Frixion golyóstoll érdekes lehet a tanulók és a diákok számára jegyzetek és üzenetek továbbítására, valamint az irodai dolgozók számára a fontos dokumentumok kitöltésére, a különböző szolgálatok képviselői számára a rejtjelezésre stb. .

  A tolltest formája univerzális, kör keresztmetszetű, elérhető színek: kék, lila, zöld, piros és fekete. Ár 166 rubeltől.

  Előnyök

  • Írott szöveg termikus javítása szövegjavítás lehetőségével;
  • Vonalvastagság 0,5 mm;
  • Az utántöltő gél 5 színben kapható;
  • A tinta gyorsan szárad.

  Hátrányok

  • A színek nem a legerősebbek, inkább az akvarellekre hasonlítanak;
  • A rajz a testen gyorsan törlődik.

  Hy
  Gél markolat

  Értékelés: 4.7

  Pentel Hy</div><p>id Gel Grip” src=”/wp-content/uploads/2023/05/33616666194341-8311.jpg” height=”450″ title=”Pentel Hy”<br />id Gel Grip”></p><p>Pentel Hy<br />Az Id Gel Grip gyorsan száradó zsinórt biztosít, amelyből nem folyik ki a víz. A fekete és kék gélmagok népszerűek az iskolások, diákok és irodai dolgozók körében; a fehér magok ideálisak a dekoratőrök és kézművesek számára – tökéletes sötét vagy színes papírra való festéshez.</p><p>A tolltest formája hagyományos, gumírozott markolattal rendelkezik a kényelmes fogás érdekében, az ujjak csúszása nélkül. A zselés minőség könnyű, fáradságmentes írást tesz lehetővé, 0,4 mm-es finom vonalat eredményez.</p><p>Pentel Hy tollak ára<br />id Gel Grip – 140 rubeltől.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Szép írás;</li><li>Kitörölhetetlen zselés tinta egyszínűvel;</li><li>Klasszikus fogantyútest gumi markolattal.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Néhány szín.</li></ul><h2>A legjobb golyóstollak mindennapi íráshoz</h2><p>Az irodai papírokkal való mindennapi munkához és az oktatási intézményekben történő jegyzeteléshez a hagyományos golyóstollak alkalmasabbak. Nevüket a tollhegyük konstrukciós jellemzőjéről kapták: amikor megnyomják egy darab papírra, a golyó elmozdul a toll szélétől, megnyitva az utat a tinta számára, hogy ugyanazzal a golyóval az oldalra permetezzék a tintát. a zselés tollakkal ellentétben ezek a golyóstollak nyomott nyomot hagynak a felületen, ami megnehezíti a leírt szöveg javítását, és maga a tinta meglehetősen ellenálló.</p><h3>Faber-Castell Poly Ball XB</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Faber-Castell Poly Ball XB

  Stílusos automata toll kék, türkizkék, fekete, lila vagy fehér színben, elegáns fémcsipesszel és az újratöltő visszahúzására szolgáló gombbal A Faber-Castell Poly Ball XB jobb- és balkezesek számára egyaránt alkalmas – a háromszög keresztmetszetű markolat csökkenti az ujjak terhelését hosszú írás közben. Az élénk tinta sem hagy cserben: egyenletes írást biztosít, anélkül, hogy túlzott nyomást gyakorolna a tollra.

  Érdemes megjegyezni: a könnyű használat és a látványos megjelenés érdekében a vonalvastagság 0,8 mm – nem a legelegánsabb írás, de a vonal tiszta és nem maszatos.

  Vásárolja meg a Faber-Castell Poly Ball XB különböző színekben kék újratöltővel 305 rubelért.

  Előnyök

  • Praktikus test;
  • A varrás nem maszatolódik el;
  • Egyenletes tintakibocsátás;
  • Különböző színek.

  Hátrányok

  • Magas ár;
  • Vastag vonal.

  Ber
 • Arany Luxe
 • Értékelés: 4.8

  Ber<li></div><p>Golden Luxe” src=”/wp-content/uploads/2023/05/55216666194341-2611.jpg” height=”440″ title=”Ber</p><li>Golden Luxe”><p>Karcsú és finom fogantyú fém Ber</p><li>A Hy ngo Golden Luxe tollak forgatható mechanizmussal rendelkeznek, érdekes kialakítású osztott gyűrűvel, amelyet egy aranyszínű klipsz visszhangoz. Nincs speciális tömítés vagy szál a tartó területén, de az írás minőségét ez nem befolyásolja különösebben, köszönhetően a kiváló minőségű golyóstollas tintának, az eredmény egy tiszta öltés, 0,7 mm-es vonalvastagsággal, ami vékonyabb, mint a ranglista vezetője.<p>A toll bordó, kék vagy fekete burkolatára céges logó vagy jelvény helyezhető, így a termék tökéletes ajándék lesz a partnereknek vagy kollégáknak, a bemutató hatását egyedi műanyag tok növeli.</p><p>A toll ára körülbelül 212 rubel.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Elegáns kialakítás;</li><li>Forgó nyitó/záró mechanizmus;</li><li>Sima tapintású, tintafoltok nélkül.</li></ul><h4>Hibák</h4><ul><li>Nincs megragadó zóna.</li></ul><h3>Ze<br />F-301</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Ze</div><p>a F-301″ src=”/wp-content/uploads/2023/05/63916666194341-4811.jpg” title=”Ze<br />a F-301″></p><p>A rangsor harmadik helyén egy ergonomikus automata biros Ze<br />F-301 fekete vagy kék rozsdamentes acélból. A markolat területén van egy bordázott ujjpihenő, bár műanyag, de van egy. Hosszú élettartam – a gyártó hangsúlyozza, hogy az alapszerkezetben nincsenek műanyag elemek, és az acélkapocs még évek múltán sem esik le.</p><p>A Ze<br />F-301 – megnövelt tintakapacitású utántöltő, amely viszonylag hosszú ideig tart. Egy toll megvásárlásához körülbelül 200 rubelt kell fizetnie.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>A készülékház rozsdamentes acélból készült;</li><li>Egyedi eset;</li><li>Ujjstopper a markolat területén.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nehéz megtalálni az eredeti csere utántöltőket.</li></ul><h3><p>ilot Acroball</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Pilot Acroball

  A legköltséghatékonyabb változat, a Pilot Acroball, a golyóstoll kategóriában zárja az értékelést. Visszahúzható, automatikus, újrafelhasználható mechanizmus, nem akad el és nem kopik el hosszú időn keresztül. A műanyag burkolat színe megfelel a tinta színének – kék, fekete vagy szürke. Az Acroball az egyik legkényelmesebb toll, gumírozott, strukturált ujjtámasszal rendelkezik, a lágy és könnyű írást a minőségi viszkózus tinta biztosítja, amelyet egyenletesen juttat a papírra egy lufin keresztül.

  A Pilot Acroball tollak viszonylag olcsók, 140 rubel körül, és az eredeti cseretinta is könnyen beszerezhető.

  Előnyök

  • Kényelmes kialakítás és ujjtámasz;
  • Nagy viszkozitású, szilárd színű tinta;
  • Viszonylag kedvező ár a korábban említett modellekhez képest.

  Hibák

  • A tinta elkenődhet.

  A legjobb tollak üzletemberek számára

  Az üzletemberek, politikusok, topmenedzserek és más VIP-k számára készült toll több, mint egy eszköz a fontos papírok aláírására. Ez egy olyan kiegészítő, amely hangsúlyozhatja tulajdonosa ízlését és státuszát. Rendszerint nemes fémház, kiváló minőségű tinta és jól működő újratöltő van. Sokat kell fizetnie a szalonképes külsőért és a minőségért, de a befektetés a sikeres szerződések és megállapodások kilátásba helyezéséért dolgozik. Tökéletes ajándék üzleti partnereknek és VIP-knek.

  arker Sonnet S

 • m Ster
 • ng Silver CT
 • Értékelés: 4.9

  Parker Sonnet S<li></div><p>m Ster</p><li>Ezüst CT” src=”/wp-content/uploads/2023/05/3971666194341-6411.jpg” title=”Parker Sonnet S<li>m Ster<li>Silver CT”><p>A rangsort a reprezentatív Parker Sonnet S biros nyitja</p><li>m Ster<li>ng Ezüst CT keresztbe gravírozott ezüst tokkal. A közepes vastagságú M toll tökéletesen laposan ír, és soha nem maszatolódik el. Sonnet S<li>m Ster<li>Elegáns márkás tokkal, amely alkalmas ajándékozásra és a toll tárolására.<p>Vásárolja Parker Sonnet S</p><li>m Ster<li>ng Silver CT – nem olcsó öröm, a toll 24128 rubelbe kerül és még többe.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Ezüst tok gravírozással;</li><li>Teljes, szalonképes tokkal;</li><li>Közepes vonalvastagság.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nagyon magas ár (az ezüst grammonkénti ára alapján).</li></ul><h3>Montblanc 116578</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Montblanc 116578

  A második helyen minden szempontból kevésbé drága, a Montblanc toll, értékes szürke gyanta tokkal és platinával bevont gyűrűvel, tollheggyel és klippel, általános Bauhaus-stílusban. Speciális névpálcikával tölthető fel alapszínekben (fekete, kék, cián, piros, zöld és magenta). A toll egy ergonomikus, minimalista kialakítású dobozban kerül forgalomba. Montblanc emblémák más színekben is kaphatók.

  A Montblanc 116578 szürke executive toll ára 13900 rubel körül van.

  Előnyök

  • Lakonikus kialakítás;
  • Klasszikus fekete tok;
  • Szép szürke nemes gyanta tok színe;
  • A tok kényelmes ergonómiája.

  Hátrányok

  • Nincs meghatározva.

  arker IM Prémium fekete/arany GT

  Értékelés: 4.8

  Parker IM Premium fekete

  A Parker IM Premium Black/Gold GT luxus golyóstoll háromféle típusban kapható: automata, golyóstoll és töltőtoll. Mindegyik teste eloxált csiszolt alumíniumból készült, a tollhegy és a klipsz aranyozott sárgarézből készült.

  A Parker IM Premium Black/Gold GT toll egyszerre praktikus és stílusos, tökéletes stíluskiemelő kiegészítő, ajándék és eszköz a fontos szerződések és dokumentumok aláírásához.

  Előnyök

  • Szép írás;
  • Kihúzható tok mellékelve;
  • Különböző formák;
  • Kellemes, durva homokfúvott felület;
  • Optimális ár.

  Hibák

  • Nincs meghatározva.

  A legjobb luxus töltőtollak

  A VIP-osztályú töltőtoll egy különleges, prémium minőségű, prémium minőségű kiegészítő. A nyitott típusú toll nem sokban különbözik a korábbi évszázadok elődeitől, kivéve, hogy nem kell tintába mártani. A toll belsejében egy kivehető patron van, amely csak akkor engedi ki a folyadékot, amikor a hegye a papírhoz ér – nincs felesleges csöpögés.

  Waterman Elegance Black GT

  Értékelés: 4.9

  Waterman Elegance Black GT

  Az egyetlen kategória képviselője a töltőtollak minősítésében a francia Waterman “Elegance Black GT”, amely ékszeres sárgarézből (tollhegy), 23 karátos aranyozott ródiummal bevont rézből készült. A tolltestet körülvevő gyűrű Waterman ékszer-szerű mintákkal van gravírozva.

  Fekete lakkozott sárgaréz tollhegy De luxe dugattyús konvektorral, kétcsatornás tintaellátással a patronból. A készlet 8 újratölthető patront tartalmaz, polietilén fedéllel lezárva, valamint egy nemzetközi 8 hónapos garanciajegyet, amely bizonyítja a toll kiváló minőségét. Minden eredeti dobozba csomagolva.

  A Waterman “Elegance Black GT” töltőtoll körülbelül 50 000 rubelbe kerül.

  Előnyök

  • a ház és alkatrészeinek precíz kivitelezése;
  • Megakadályozza a tinta szivárgását;
  • 8 cserélhető patron;
  • Szavatossági idő 8 hónap.

  Hátrányok

  • Magas ár (az arany grammonkénti ára alapján).
  Olvasson tovább  12 legjobb mosógép 25000 € alatt
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: