12 a legjobb porszívók porzsákokkal

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy értékesítési ajánlatnak. Vásárlás előtt kérjen szakértői tanácsot.

A porszívók a tartály típusa szerint két nagy csoportba sorolhatók: tartályos és porzsákos porszívók. Az előbbiek progresszívebbnek számítanak, de a “bő” modellek még mindig divatosak. Nagyra értékelik őket a csendességük, a higiénikusabb tisztításuk (eldobható zsákok használata esetén) és – minden más tényezőt figyelembe véve – a megfizethetőbb árak miatt. Az Expertology magazin kutatást végzett az orosz piacon 2020-ban, és áttekintést készített az Ön számára a legjobb modellekről, amelyek a legjobb vásárlói visszajelzéseket és a legjobb értékeléseket kapták az orosz és külföldi szakértőktől.

Kiválasztási és értékelési kritériumok

Értékelésünket több szempontú megközelítés vezérli a legpontosabb adatok megszerzése és a legobjektívebb következtetések levonása érdekében. Ehhez szakértőink az amerikai “Carpet and Rug Institute” (The Carpet and Rug Institute (CRI)) szabványait és értékelési módszereit vették alapul.

A CRI az egyik legelismertebb szervezet a területen, és önkéntes jóváhagyási pecsétet/zöld címke tanúsítást hozott létre. Az értékelésben számos gyártó vesz részt, köztük olyan, az orosz fogyasztók számára jól ismert európai márkák, mint az Electrolux, a Panasonic és mások.

A CRI szabványok mellett az Expertology figyelembe vette más nyugati kollégák véleményét és kutatási eredményeit is az USA leghíresebb és legelismertebb fogyasztói szervezeténél, az 1936-ban alapított és ma már több mint 6 millió tagot számláló Consumers Unionnál. résztvevők. Szakértőink különösen figyelembe vették a választás konkrét ajánlásait, és azokat az orosz piac realitásaihoz igazították. A keresztellenőrzés érdekében az NBC News szakértői véleményét és ajánlásait is figyelembe vettük a 2020-as év legjobb porszívóinak végső áttekintésében.

Az oroszországi és a nyugati országok háztartási készülékek piaca nagyon eltérő, és sok modellt még az orosz piacra is terveznek. Ilyen esetekben saját benchmarking tesztjeinkre támaszkodunk, és összehasonlítjuk őket más független kutatók eredményeivel. Figyelembe vesszük az Orosz Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Ügynökség (Roszpotrebnadzor) ajánlásait és figyelmeztetéseit is – különösen a Kirby porszívók megkérdőjelezhető tulajdonságaira vonatkozó figyelmeztetések bizonyultak helyenként nagyon is helytállónak.

Nagy figyelmet fordítottunk a Runet legnagyobb kiskereskedelmi és értékelő oldalakon, például a Yandex.Market és iRecommend. A következtetések levonásához figyelembe vesszük a honlapon személyazonosságukat megerősítő felhasználók visszajelzéseit, a termék megvásárlásának tényét és a termék bizonyos ideig történő használatát a háztartásban.

A legjobb porszívók porzsákkal

Jelölés A hely Név Ár
A legjobb porszívók száraz porszívó porzsák porzsákkal 3 Samsung SC4140 3 498 €
2 Samsung VC20M25 4 930 €
1 REDMOND RV-322 9 490 €
A legjobb porszívók száraz porzsákokkal 4

Szia

 • ps FC9170 Performer
 • 11 140 €
  3 Miele SBAD3 Classic 12 380 €
  2 Thomas Crooser One LE 13 177 €
  1 Miele SGDA3 23 900 €
  A zsákos porszívó nedves és száraz porszívózáshoz 5 Ginzzu VS731 10 357 €
  4 Thomas TWIN Panther 12 000 €
  3 KARCHER SE 4001 16 462 €
  2 Thomas M
   X10 parketta
  28 438 €
  1 Bosch BWD421PET 19 990 €

  A legjobb porszívók száraz porszívó és porzsák

  Az első válogatásban a legnépszerűbb és legelterjedtebb porzsákos porszívó modelleket vesszük szemügyre – amelyeket csak száraz porszívózásra terveztek. Ezt a porszívótípust a fogyasztók gyakran több okból is előnyben részesítik egyszerre. Robusztusabbak és tartósabbak, mint a nedves modellek, könnyebben kezelhetőek és karbantarthatóak, és minden szempontból megfizethetőbbek.

  Külön tisztáznunk kell a pillanatot, ami az aquafiltert illeti. A száraz porszívók leírásában gyakran előforduló jellemző a víztartály mérete. A felhasználók megkérdőjelezték a vízbevezetés és a száraz porszívó közötti kapcsolatot. A lényeg az, hogy ebben az összefüggésben a vizet csak szűrőként használják, és nem vesz részt közvetlenül magában a tisztításban.

  Samsung SC4140

  Értékelés: 4.7

  Samsung SC4140

  Először a kiválasztásban az egyik legkeresettebb az orosz kereskedelmi parketten porszívó Samsung márka. Népszerűségének és elsöprően pozitív visszajelzéseinek titka a megbízhatóság, a hatékonyság, a kényelem és a rendkívül kedvező ár ritka kombinációja.

  Először is, egy ilyen olcsó, kompakt és könnyű modellhez képest ez a tisztító elég erős – 1600 watt. A gyártó által megadott szívóteljesítmény 350 W. Ezt a paramétert itt csak egyszer idézzük az áttekintés érdekében, mivel a “szívóerő” kifejezés a legtöbb esetben pusztán marketingfogalom, és egyértelműen alkalmazható értékelés nem túl jól alkalmazható.

  Egy fontos pont – a teljesítmény fokozatmentesen állítható egy egyszerű mechanikus forgógombbal a hajótesten. Ez már önmagában is praktikus, mert nem mindig van szükség a maximális teljesítményre, és a kisebb teljesítmény mellett automatikusan csökken a zajszint. A porszívó maximális hangereje 83 dB, de ez is csak a maximális hangerősségen van így. A teljesítményszint akár negyedével történő csökkentése a zajszintet teljesen kellemes szintre csökkenti.

  A készülék már említett tömörsége – 27.50×36.50×23 cm, és alacsony súly 3.76kg fontos kiválasztási kritérium ebben az esetben, mivel sok felhasználó ezeket a pontokat emeli ki előnyként. A masszív test és a következetes minőségi anyagok biztosítják, hogy ez a modell közismerten nagyon tartós és gyakorlatilag elpusztíthatatlan – valóban sok évig tart. A porzsák nagy, 3 literes kapacitással rendelkezik.

  A leghasznosabb és leginkább felhasználóbarát funkciók közé tartozik a visszafúvás funkció, a függőleges parkolás, a házban lévő szerszámtartó rekesz, valamint a praktikus hordozófogantyú, amellyel körbehúzhatja vagy a helyén tarthatja porszívózás közben.

  Ezt a modellt már évek óta gyártják, és a jellemzőkben tételenként lehetnek eltérések. Egyes felhasználók például különböző kimeneti szűrőket találnak különböző tételekben: fehér finomszálas szűrő helyett sűrű fekete anyagot lehet beépíteni. A különbség a finom porszűrés mértékében rejlik – a finom szűrő hatékonyabb a finom porszemcsék felfogásában – ez a nagyon finom szűrő (HEPA). Ezek a tartozékok külön-külön is könnyen beszerezhetők. Az eredeti HEPA-szűrő ehhez a modellhez a VCA-VH41.

  Előnyök

  • Hatékony tisztítás, beleértve a szőrt és a szőrt a szőnyegekről;
  • nagy teljesítmény;
  • teljesítményszabályozás;
  • felhasználóbarátság;
  • Több mint kielégítő tisztítási minőség;
  • hajszárító;
  • Helytakarékos és könnyű;
  • tartósság és “elpusztíthatatlanság”;
  • szuper megfizethető ár.

  Hátrányok

  • eltérés lehet a tényleges és az igényelt konfiguráció között;
  • A porzsák telítettségének jelzője gyakran nem működik;
  • kényelmetlen táskacsere.

  Samsung VC20M25

  Értékelés: 4.8

  Samsung VC20M25

  A felülvizsgálat második helyezettje egy másik Samsung porszívó, de már javított és valamivel drágább. De az árkülönbség minimális, és a VC20M25 a költségvetési kategóriába tartozik. Porzsák kapacitása 2.5 .

  Ennek a modellnek a fő jellemzője egy további ciklonszűrő jelenléte. Itt egyfajta “első sor”-ként szolgál a porszívó által összegyűjtött por bizonyos frakcióinak visszatartására.

  A felhasználó Yandex.”Tesztelt felhasználó” státusszal és több hónapos tapasztalattal rendelkező piac: “A háziállatok szőrszálait egy-két mozdulattal teljesen megtisztítja. Hetente egy teljes ciklon por- és hajszűrőt gyűjtenek össze. A zsák alig van tele, a ciklon mindent felfog.

  Maga az EZClean ciklonszűrő a teleszkópos csőre van felszerelve. Külsőleg az izzó átlátszó, így a töltés ellenőrzése nagyon egyszerű és nyilvánvaló. A vásárlás előtt kívánatos a ciklonszűrő jelenlétének meghatározása, mivel ezt a modellt az orosz piacra különböző komplett készletekben szállítják, különböző árnyalatokkal pártról pártra.

  Ez a modell észrevehetően erősebb, mint elődje – 2000 wattos. A teljesítményt egy egyszerű kör alakú gombbal is be lehet állítani a testen. A zajszint az előző modellhez hasonló – max. 86 dB, hasonlóan csökkenő dinamikával, ahogy a teljesítményt állítja.

  valamivel nehezebb, mint elődje – 4.3 kg és terjedelmesebb, de markánsabb kialakítással. Hasznos opciók: automatikus zsinórvisszatekercselés, lábvezérlő a be/ki és visszatekercseléshez, praktikus fogantyútartó, tárolórekesz a tartozékok számára az alvázban, függőleges parkolás, túlterheléses automatikus kikapcsolás (nagy részecskék elzárják a levegő beáramlását a szűrőbe).

  A ciklonszűrő jelenlétének van egy hátránya is. A legtöbb felhasználó nem szembesül semmilyen kellemetlenséggel. De van egy olyan részük, amely szerint a ciklonszűrő tartálya gyorsan megtelik, ami a huzat csökkenését okozza. Ilyen esetekben szükség lehet a szűrő eltávolítására, kiürítésére és a tisztítás folytatására. De az összes vezérlőelem a szekrényen van, így ezek a manipulációk kényelmetlenek.

  Előnyök

  • opcionális ciklonszűrő;
  • hatalom;
  • Végtelenül szabályozható teljesítmény;
  • finom szűrő;
  • automatikus kikapcsolás túlterhelés esetén;
  • elfogadható ár;
  • feltűnő design.

  Hátrányok

  • Panaszok a fogantyún lévő vezérlőgombok hiánya miatt;
  • Egyes felhasználók gyakran tapasztalják a huzat csökkenését a ciklonszűrő gyors feltöltése miatt.

  REDMOND RV-322

  Értékelés: 4.9

  REDMOND RV-322

  Az orosz piac egyik leghíresebb háztartási készülék márkája, a REDMOND jó minőségű, hatékony és megbízható porszívók modelljei között szerepel. Az RV-322 az időtlen klasszikusok ragyogó példája hasznos bónuszokkal. Kínában gyártott, szigorú minőségellenőrzéssel. Annyira komoly, hogy a gyártó nem fél 3 év garanciát adni a termékre.

  A porszívó legfigyelemreméltóbb jellemzői a teljesítmény, a manőverezhetőség és az alacsony zajszint. A teljesítmény nyilvánvaló – a maximális 1800 watt és a 2000 wattos csúcsérték lenyűgöző adat.

  A zajszint szempontjából ez a modell egyáltalán nem meglepő. Ez 14 dB-lel alacsonyabb, mint a fent leírt két porszívó esetében. És itt kell hangsúlyozni, hogy ez a különbség nagyon nagy, mivel a decibel egy speciális mértékegység. Pontosabban nem is mértékegység, hanem annak jelzése, hogy hányszor nagyobb vagy kisebb egy bizonyos referenciaértéknél. Ezért van az, hogy egy normális beszélgetés hangereje körülbelül 40 dB, egy sugárhajtómű hangereje pedig 150 dB, bármilyen furcsának is tűnik.

  A felhasználó jazzberry kiterjesztett értékeléséből a következő oldalon: “Egy másik pozitívum, hogy ez a porszívó nagyon csendes! Mondok néhány példát: nem nyomja el egy működő tévé hangját normál hangerőn, vagy egy telefon csörgését.

  Vissza a porszívónkhoz. Itt a hivatalosan megadott működési hangerő 72 dB, szemben az előző modell 86 dB-ével. A tápszabályozó az alapon található, ami a felhasználók gyakori panasza, de objektíven szólva sokkal kényelmesebb lenne, ha az alapon lenne.

  A szűrőrendszer itt egyszerű, mégis nagyon hatékony. A dekoratív rács mögött egy HEPA 13 szűrő található. Ez egy rendkívül hatékony finom szűrő, amely legalább 99 %-ot visszatart.95% részecskeméret. Ebben az osztályban csak a HEPA 14 képes több. Az allergiások számára a maximális biztonságot még mindig a HEPA 14 nyújtja, de a működési nehézségek miatt ritkán alkalmazzák a háztartási készülékekben. Még magasabb osztályú szűrők

   PA – egy külön megbeszélés témája.

   A gyártó azt állítja, hogy a HEPA-szűrő mosható, de mi még mindig elleneznénk, mivel ez csökkenti a szűrési hatékonyságot. Egy másik dolog a motor előtti szűrő, amely ebben a modellben valóban mosható a tulajdonságok elvesztése nélkül. Ha úgy dönt, hogy kimossa a szűrőt, hagyja, hogy teljesen megszáradjon a levegőn, mielőtt a porszívóba helyezi és használja – különben nagyobb a valószínűsége, hogy tönkremegy.

   Előnyök

   • hatalom;
   • alacsony zajszint;
   • HEPA 13 mosható, eltávolítható kimeneti szűrő;
   • 3 év garancia a gyártótól;
   • szép design.

   Hátrányok

   • megbízhatatlan cső-tömlő csatlakozás.

   A legjobb porszívók száraz porzsákokkal

   Folytassuk a teljesítmény és a “helyszíni teszt” eredményei szempontjából legjelentősebb porszívókkal. Ebben a kategóriában a legnépszerűbb modelleket mutatjuk be, az árukat tekintet nélkül, de hagyományosan a megfizethetőbbekkel kezdünk.

   Szia

  • ps FC9170 Performer
  • Értékelés: 4.6

   Philips FC9170 Performer

   Az első modell ebben a választékban egy másik “hosszú életű” lesz, de egy másik híres márka – Philips. A hosszú élettartam nemcsak magának a márkának a tartósságára utal, ami szintén igaz, hanem az FC9170 Performer sorozat hosszú ideje tartó újrakiadására is. Annyira sikeres és kívánatos, hogy még 2020-ban is nagy a kereslet iránta.

   Teljesítmény tekintetében ez a porszívó még mindig kissé meghaladja elődjét – névleges maximális 2000 watt és akár 2200 watt csúcsértékben. Kiváló szívóteljesítmény a jól formázott, többfunkciós főfúvókának köszönhetően. Egészen addig a tényig, hogy egyes felhasználók azt javasolják, hogy kezdetben csökkentsék a teljesítményt, mivel a fúvóka túlságosan szorosan “szív” bizonyos típusú felületekhez. Nos, az elmondottakból az is nyilvánvaló, hogy ez a modell ugyanolyan sima teljesítménybeállítással rendelkezik, mint az összes fent leírt eset.

   A gyártó hangsúlyozza a hatékony szűrőrendszert Allergy H13. Valójában az egész rendszer nagyrészt egy nagy hatékonyságú HEPA kimeneti szűrőből áll. A szűrők jellemzői általában majdnem olyan jók, mint a korábbi REDMOND RV-322-é. Összességében egyértelmű, hogy az RV-322 sok nyilvánvaló tulajdonsága megegyezik az FC9170 Performerrel. Az antiallergiás tulajdonságok hangsúlyozását a gyártó meglehetősen objektíven végzi – a szűrő hatékonyan tartja vissza a poratka, a háziállatok szőrét és még a virágpolleneket is.

   Egy-két szó a szórófejről

   i-Active. A Philips alkotása, amely a normál napi tisztítási tesztek és a fokozott tesztek során is bizonyított. Az ötlet az, hogy három szívónyílást használjunk. A gép közepén lévő nagy elülső nyílás felfogja a legnagyobb részecskéket és a por “hullámát”, amely az áthaladás során felemelkedik. Az alján – nyílások a felületi porelszíváshoz. A levegő a fúvóka szélei körül is áramlik, így “akrobatikus trükkök” nélkül, hatékonyan tisztíthat a falak és bútorok mentén. Ez azt jelenti, hogy a gőzölő egyetlen menetben három egyidejű műveletet hajt végre.

   Elmondható, hogy ebben a modellben nincsenek alapvető hibák. Az egyetlen szűk keresztmetszet az összecsukható fogantyú, amelynek megbízhatósága komoly kétségeket vet fel, és a vélemények alapján valóban “szereti” megtörni, ha nem kezelik túl óvatosan.

   Előnyök

   • nagy teljesítmény;
   • Fokozatmentes teljesítményszabályozás;
   • univerzális fúvóka
    i-Active;
   • HEPA 13 nagy hatékonyságú finom szűrő;
   • Alacsonyabb zajszint nagyobb teljesítmény mellett;
   • Az SBAD3 Classic a nagy kerekeknek köszönhetően jól manőverezhető;
   • berendezés.

   Hátrányok

   • Csak a szekrényen történő teljesítményszabályozás
   • A fogantyú nem túl erős – óvatlan kezelés esetén eltörhet.

   Miele SBAD3 Classic

   Értékelés: 4.7

   Miele SBAD3 Classic

   A következő a legjobb porszívók áttekintésében az Expertology magazin szerint a zsákos porszívók közül a jól ismert német márka Miele középáras modelljét fogjuk megvizsgálni. Ez egy híres márka, amelyet a nyugati országok fogyasztói széles körben ismernek. Az NBC News 2020 legjobb porszívóinak rangsorában például a Miele Complete C3 Kona Power a legjobb a kategóriájában

  • ne. Az orosz piacon ez a modell sajnos nem áll rendelkezésre, de vannak méltó alternatívák erre a márkára, és szakértőink kettőt ajánlanak közülük.

   Az SBAD3 Classic Kínában készül, de ez ne tévessze meg, mert a Miele minőségellenőrzési rendszere rendben van. Általánosságban elmondható, hogy maga a Miele márka pontosan a prémium minőségű készülékekről ismert, így a gyártó ország itt nem mond semmi rosszat.

   Ennek a porszívónak a legszembetűnőbb pozitív tulajdonsága a szívóerősség. Igazán kiemelkedő tulajdonság, különösen a legközelebbi modellek alacsonyabb energiafogyasztásához képest. Tehát itt van 1600 watt teljesítmény, és a felhasználói tapasztalatok és a független tesztek magas tisztítási hatékonyságot mutatnak.

   A Yandex felülvizsgálatából.Nincs turbókefe, de mint kiderült, a porszívó könnyedén megbirkózik mindenféle szennyeződéssel, beleértve a szőrszálakat is”.

   Igaz, hogy a turbókefe nincs benne, de egy ilyen hatékonysághoz ez nem túl szükséges. Ez egyébként az egyik nem egészen nyilvánvaló különbség a drága és a kedvező árú berendezések között. A specifikációkat vizsgálva nehéz objektív véleményt alkotni, mivel a technika a gyakorlatban is megmutatkozik. Egyébként a porszívó még kisebb teljesítmény mellett is jelentősen javított tisztítási hatékonyságot mutat, ugyanakkor még mindig energiát takarít meg.

   A zajszintet tekintve ez a modell a Philips és a REDMOND között van, amelyek (viszonylag) elég csendesek, és a hangosabb és olcsóbb Samsung. Maximális megadott zajszint 79 dB, és független tesztek igazolják ezt a tényt.

   Néhány hátránya ebben a porszívó még mindig van, mivel ez egy Miele, de a fiatalabb és a legolcsóbb modell a sorban. Ez a kisebb pontokban is megmutatkozik. A porszívó pliszírozott tömlője például közönséges polimerből készült, és nincs megerősítve. Semmi baj nincs vele – amíg jól bánik vele. És ha rálép a tömlőre, akkor természetesen viszonylag gyorsan ki kell cserélni.

   Előnyök

   • A prémium kategóriás háztartási gépek jól ismert német márkája;
   • Hatékonyabb tisztítás kisebb energiafogyasztással;
   • Az anyagok minősége (fenntartásokkal a nem megerősített tömlővel kapcsolatban);
   • mérsékelt zajszint;
   • manőverezőképesség;
   • hatékony szűrés;
   • használhatóság.

   Hátrányok

   • a tömlő gyenge.

   Thomas Crooser One LE

   Értékelés: 4.8

   Thomas Crooser One LE

   A felülvizsgálat a német márka egy másik termékével folytatódik, ezúttal egy több mint egy évszázados múltra visszatekintő márka lesz – Thomas a középáras Crooser One LE porszívójával. Az 1950-es évek óta a vállalat a mosógép-centrifugákra, porszívókra és a hozzájuk tartozó berendezésekre és tartozékokra specializálódott.

   Sok felhasználó számára külön kiemelendő, hogy a Thomas, Metall- und Elektrowerke GmbH Co. KG székhelye szigorúan Németországban van. Maga a vállalat még mindig nagymértékben családi vállalkozás – az alapítók leszármazottainak negyedik generációja vezeti. És ez nem elhanyagolható szempont – a családi tulajdonban lévő vállalatok gyakran a leggondosabbak és féltékenyebbek a hírnevükre.

   Ez a modell egyesíti mindazokat a jó tulajdonságokat, amelyeket a fent leírt három modellben már láttunk. Nagy teljesítmény, mérsékelt zaj és hatékony szűrés. Ennek a modellnek a “hivatalos” teljesítménye 2000 watt, és a szívási hatékonysága megkérdőjelezhetetlen. A fúvókák maximálisan hajlamosak szorosan a felülethez tapadni. A külső burkolaton állítható, de már nem a kattintókerékkel, hanem két külön “+” és “-” gombbal. Nem mindenki elégedett ezzel a megoldással, de ez nem számít.

   A zajosság tekintetében a helyzet hasonló a korábbi modellekhez. Állítólagos zajszint – 70 dB. Valójában maximális teljesítménynél a zaj egy kicsit magasabb lehet, de nem sokkal. És mivel a legkisebb teljesítménycsökkenés is jelentősen csökkenti a hangerőt, a csendes működés vitathatatlan tulajdonsága ennek a modellnek.

   A Thomas Crooser One LE erőssége a szűrés. Első pillantásra pontosan ugyanúgy néz ki, mint a fent említett porszívók – ugyanaz a HEPA-szűrő 13 szintű kimenet és a szokásos előmotoros szűrő. Ennek a modellnek azonban megvan az az előnye, hogy nyolc tartalék porzsákot tartalmaz. És nem papírból készülnek, ahogyan azt gondolná, hanem HEPA-anyagból. Az ebből eredő kumulatív szűrőhatás némileg halmozottan jelentkezik, ami akár 99 %-os lerakódást is eredményezhet.a finom részecskék 999%-a.

   Összességében ez a porszívó pozitív benyomást kelt a “laboratóriumi tesztekben”, de néhány hátránya már hosszú távú használat során is megmutatkozik. Például a szabványos fúvóka nem szétszerelhető, ami azt jelenti, hogy egy idő után problémát jelent a forgó részek tisztítása a feltekeredett hajból. Emellett maga a fej a kerekek ellenére nem túl manőverezhető.

   Erre a modellre 2 év hivatalos gyártói garancia vonatkozik.

   Előnyök

   • Egy jó hírű, negyedik generációs családi vállalkozás;
   • Német gyártmány;
   • nagy teljesítmény;
   • teljesítménybeállítás;
   • alacsony zajszint;
   • hatékony szűrés (HEPA-zsákok, külön HEPA-szűrő);
   • 8 tartalék porzsákot tartalmaz.

   Hátrányok

   • a szabványos fúvóka nem összecsukható és nem túl jól manőverezhető.

   Miele SGDA3

   Értékelés: 4.9

   Miele SGDA3

   Egy másik Miele porszívó a felülvizsgálatunkban, és ez lesz a vitathatatlan prémium osztályú. És nem csak az ár utal erre, bár a modell majdnem kétszer olyan drága, mint a fiatalabb SBAD3 Classic. Ez az a helyzet, amikor az olcsó berendezésekben fontos alapfunkciók mellett olyan apró részleteket is kapunk, amelyek összeadódnak, hogy egy igazán elit technikával való interakció egyedi érzését hozzák létre.

   De kezdjük az alapvető, legfontosabb paraméterekkel. A porszívó energiafogyasztása 2000 watt. “A kialakításban lévő légcsatornák elég okosak ahhoz, hogy ez a maximális teljesítmény elegendő legyen a szőnyeg “lebegtető” hatásához. Igaz, hogy a maximális teljesítmény többnyire túlzott lenne, ezért van értelme kezdetben csökkenteni. Lehetőség van a teljesítmény beállítására több előbeállítás közül választva – erre a célra a házon elektronikus gombok vannak, amelyek világítanak az egyértelműség érdekében, és általában egyfajta kijelzőként szolgálnak.

   A második fontos dolog egy porszívónál a hangerő – és a Miele mérnökei tényleg sokat gondolkodtak ezen a porszívón. Amellett, hogy a motor nem túl zajos, maga a motor ráadásul zajcsökkentő rendszerrel van felszerelve. És amikor maximális teljesítmény nélkül használják, akkor viszonylag csendes egyáltalán.

   Ami a szűrést illeti, vannak olyan felhasználók, akiknek trükkös kérdéseik vannak ezzel a modellel kapcsolatban. A lényeg az, hogy itt a gyártó nem jelenti be a HEPA-szűrő jelenlétét, amely helyett az AirClean, az azonos nevű szűrőrendszer része, a kimeneti szűrő szerepét tölti be. Igen, valóban, ha csak a szűrő hatékonyságát nézzük, akkor 99 %-ot mutat.95%-os részecskeszűrési hatékonyság. És megkapja a speciális, automatikus tömítéssel ellátott HyClean porzsákot, amely önmagában is finom szűrőként működik. Az AirClean szűrő pedig semlegesíti a kellemetlen szagokat is. Tehát az ultrafinom szűrés ebben a modellben is rendben van.

   Végül azokról a pillanatokról, amelyek a lelkes felhasználók szerint ezt a modellt “a Mercedes a porszívók között” teszik. Ez az ergonómia tekintetében a részletekre való aprólékos odafigyelés. A rugalmas tömlő puha anyagból készült, amelyet tetszés szerint csavarhat, és szükség esetén akár a keze köré is tekerhet. A sima járású motor nem ütögeti a füleket, és több mint egy évvel meghosszabbítja a készülék élettartamát. A puha gumírozott ütköző “megsajnálja” a bútorokat. Tökéletes, mégis biztonságos csatlakozást biztosít a tömlőhöz egy “kattintással”. Olyan sok apró részlet van, amelyek mindegyike ugyanazt az egyedi érzést hozza létre, mint amikor például az Apple elektronikai termékeivel érintkezik.

   Előnyök

   • Egy tekintélyes háztartási készülék márka;
   • A készülék megkülönböztető prémium kategóriája;
   • az anyagok és a kivitelezés minősége;
   • nagy térfogatú porzsák;
   • nagy teljesítmény;
   • a minimális zajszint;
   • A házban van egy rekesz az extra tartozékok számára;
   • finoman átgondolt ergonómia;
   • hatékony szűrés.

   Hátrányok

   • Nem állapítottak meg főbb hátrányokat.

   A legjobb nedves és száraz porszívók porzsákokkal

   A legjobb porzsákos porszívók Expertology felülvizsgálatának utolsó részében öt olyan száraz porszívót elemzünk, amelyek a legjobb eredményeket mutatták független teszteken, és a legmagasabb értékelést kapták a valódi felhasználóktól.

   Az ilyen típusú porszívók átlagosan drágábbak, mint a “száraz” porszívók, nyilvánvaló okokból – funkcionalitásuk és alkalmazási körük sokkal szélesebb, és a munkarendszer összetettebb. A porzsák száraz porszívózáshoz a legjobb, de nedves porszívózáshoz vagy a kiömlött folyadékok felszedéséhez kivehető.

   Az összes porszívó közös problémája a fárasztó összeszerelés/ szétszerelés, minden nedves tisztítás után mosni kell. Azok, akik elhanyagolják az azonnali szétszerelést és mosást, elkerülhetetlenül szembesülnek a kellemetlen szaggal, amelyet a piszkos víz a mikroorganizmusok hulladéktermékei miatt elég gyorsan elkezd kiszivárogni. Ha az ilyen porszívókat száraz “stílusban”, azaz zsákkal használja, ez a probléma nem merül fel.

   Ginzzu VS731

   Értékelés: 4.6

   Ginzzu VS731

   Megnyitjuk a Ginzzu viszonylag fiatal tajvani technológiai vállalat által gyártott legolcsóbb általános porszívó választékát. Ez a modell a felhasználók elismerését a megfizethető ár és a funkciók széles skálájának kombinációjának köszönhetően nyerte el. Valóban, egy átlagos “száraz” porszívó árán ez a modell rendelkezik mindennel, ami a magas színvonalú nedves tisztításhoz szükséges, és még kellemes bónuszokkal is rendelkezik a teljes készletben.

   A legtöbb tisztító modellhez hasonlóan ez a porszívó is meglehetősen nagy és viszonylag nehéz. 45 cm magas, és vízszintesen 37×44 cm-es helyet foglal el a hátsó tartály miatt a tiszta víz számára. A test és az alkatrészek többnyire különböző összetételű műanyagból készülnek.

   El kell ismernünk, hogy bár a megjelenés meglehetősen lenyűgöző, az anyagok és a kivitelezés minősége messze nem kiemelkedő. A modulok illesztései bizonytalanságérzetet keltenek, a tartály falai meglehetősen vékonyak, és az egész szerkezet őszintén szólva gyenge. A porszívót gondosan és figyelmesen kell kezelnie, hogy ez a kellemetlenség ne befolyásolja negatívan a teljesítményét.

   Most pedig a pozitívumokról, amelyekkel ez a modell minden bizonnyal rendelkezik. Az első probléma a teljesítmény. ez 2100 watt energiafogyasztás. A becsült szívóteljesítmény alacsonyabb, mint a legtöbb hasonló, fent leírt száraz modellé, körülbelül 370 watt. Emlékeztetjük, hogy ez pusztán egy marketingmutató, és itt csak példaként adjuk meg. A kisebb szívóteljesítmény nem hátrány, mivel összehasonlítható a hasonló nedves modellekkel.

   Ezután, ha ezt a porszívót csak száraz porszívózásra használja, és a porzsák alapfelszereltségként való használatával nem kell aggódnia a törmelék eltávolítása miatt hosszú ideig. Ennek oka, hogy a portartály és a porzsák hatalmas, 18 literes kapacitással rendelkezik!

   A zajszint egy másik fontos kritérium. Itt a helyzet nem egyértelmű. A gyártó a maximális 77dB értéket adja meg, de a gyakorlatban a porszívó csendesebb, mint 85dB, független tesztelők mérései szerint.

   A Ginzzu VS731 kellemes pillanataiból egy teljes készletet kell kiosztani. A készlet nemcsak további fúvókákat és tartozékokat tartalmaz a nedves tisztításhoz, hanem egy meglehetősen nagy műanyag palackot is a mosószerrel és egy üveg illatanyaggal.

   Előnyök

   • hatalom;
   • A tartály és a porzsák hatalmas;
   • a fúváson dolgozik;
   • könnyű összeszerelés/szétszerelés;
   • a vízszűrő;
   • felszerelés;
   • külső megjelenés.

   Hátrányok

   • A szerkezet meglehetősen gyenge, ezért óvatosan kell bánni vele;
   • viszonylag zajos.

   Thomas TWIN Panther

   Értékelés: 4.7

   Thomas TWIN Panther

   Ismét a német Thomas márka – egy negyedik generációs családi vállalkozás, amely makacsul őrzi jó hagyományait és fenntartja gyártási létesítményeit Németországban, bármennyire is drága ez a délkelet-ázsiai országok felé vezető globalizáció útjához képest.

   Egy sokkal szerényebb méretű modell, amely összehasonlítható egy hagyományos száraz porszívóval. A készülék súlya azonban így is elég nagy – több mint 8 kg. Ennek megfelelően a portartály sokkal kisebb kapacitású, mint az előző modellnél – 6 liter, és egy 4 literes zsákot tartalmaz.

   A modell energiafogyasztása – 1600 watt. Ez sokkal kevesebb, mint a fent leírt Ginzzu, és már vannak olyan felhasználók, akik nem örülnek ennek a pontnak. Hangsúlyozzuk, hogy a nedves porszívók esetében azt kell érteni, hogy a vízkomponens nélküli “száraz” porszívók – minden más tényezőt figyelembe véve – lényegesen nagyobb szívóerőt mutatnak, és nem túl igazságos összehasonlítani ezt a két porszívótípust.

   De a teljesítményszabályozás hiánya hátrányosnak tekinthető egy ilyen ár mellett – a felhasználói véleményekben a felhasználók gyakran rámutatnak erre a tényre. A fogantyún lévő szokásos szeleppel többé-kevésbé szabályozható a szívás.

   Közel rekordot döntő teljesítményt nyújt ennek a porszívónak a hangereje. Ez a modell valóban csendes – az állítólagos maximális 68 dB megfelel a gyakorlati tesztek eredményeinek.

   A tisztítót nagyon könnyű használni, a fedél könnyen nyitható és zárható, és szükség esetén eltávolítható – emelje fel és tolja előre. És van egy pont, amiről érdemes részletesebben beszélni. A felhasználók néha úgy találják, hogy a fedél nehezen kattan a helyére, amikor bezárja azt. Ennek az az oka, hogy a fedelet az alapra való lenyomással kell lezárni, ahol a záróelem található, és a kézikönyv kifejezetten ezt mondja. Sok felhasználó azonban nem olvassa el, és anélkül zárja be a fedelet, hogy lenyomná az alapot, majd panaszkodik a véleményekben a hanyag összeszerelésről.

   Végezetül érdemes megemlíteni a modell különös gyengeségét. A porszívó az előzővel ellentétben nem működik teljes értékű vízszűrőként. Bár ez fel van tüntetve a szennyezett víztartályon, nem jár hozzá speciális fedél a megfelelő tömítéshez. Vagyis, hogy működjön, mint egy aquafilter, a tartály is, de nem kielégítő tömítettség adja ki a alkalmatlanságot, hogy ez a fajta tisztítás.

   Előnyök

   • Az anyagok minősége;
   • elegendő energiát;
   • Alacsony zajszint;
   • felhasználóbarátság;
   • függőleges parkolás;
   • stílusos design.

   Hátrányok

   • A szennyezett víztartály nem hermetikusan zárt;
   • nincs teljesítménybeállítás.

   KARCHER SE 4001

   Értékelés: 4.7

   KARCHER SE 4001

   Tekintsünk egy példát a leginkább, valószínűleg, jól ismert és elismert az Orosz Föderációban német márka KARCHER, mint a harmadik szám a legjobb porzsákos porszívók kiválasztásában a porzsákkal. Ez a márka szorosan kapcsolódik a professzionális tisztítóberendezésekhez.

   Ez a porszívó kétszer annyiba kerül, mint a fenti Ginzzu VS731, és nagyon szoros párhuzamosságok vannak a két modell között. Itt van például pontosan ugyanolyan hatalmas mennyiségű porzsák – 18 liter. Pontosan ugyanaz a 4 literes víztartály, és összességében könnyen kitalálható, hogy a Ginzzu a KARCHER-től kölcsönzött ötleteket, és nem fordítva.

   Ennek a modellnek az energiafogyasztása alacsonyabb, mint Ginzzu társa – 1400 watt -, de maga a motor nyilvánvalóan sokkal hatékonyabb, így a tisztítás minőségében nincs látható különbség, de a zajban jelentős a különbség. A KARCHER SE 4001 maximális zajkibocsátása állítólag 73 dB, és a tesztek igaznak bizonyultak. Míg a Ginzzu VS731-nél komoly eltérés van a valós zajszint és az állítólagos 77dB között.

   A porszívó könnyen kezelhető, köszönhetően a manőverezhetőségének és a minőségi tömlőnek, amely egyszerre rugalmas és erős. A tömlő minősége fontos, mivel az olcsó tömlők, amelyek eltörnek, gyakran sok gondot okoznak a tulajdonosnak. Ha porszívóját főként száraz porszívózásra használja, a friss víztartályt egyszerűen kihúzhatja (külső), és csak akkor használja, ha valóban szüksége van rá.

   Néhány komplikáció akkor kezdődik, amikor a porszívót nedves tisztításra használják. Az elv ugyanaz, mint a Ginzzu VS731 esetében – egy különálló teljes tömlő csatlakoztatására van szükség a vízhez, egy speciális tartozékot kell felhelyezni. Ez az oka egyes felhasználók kritikájának, akik hozzászoktak a mosóporszívó ilyen kialakításához, ahol a csövet és a tömlőt teljes egységként szállítják. És ha ez a pont igazán fontos az Ön számára, a KARCHER SE 4002. Valójában kevesebb összeszerelési/ szétszerelési komplikációval jár, de néhány ezer rubellel drágább is.

   Ennek a modellnek minden hibája mellett a fő előnye a tisztítás minősége, és ez felülmúlja a művelethez kapcsolódó összes kellemetlenséget.

   Egy ellenőrzött Yandex felhasználó értékeléséből.Az “Alexander B” piac.” a “Master of Household Level 5” státuszával: “A fő előnye, hogy egy tisztítással több szennyeződést gyűjt össze, mint egy normál porszívó és egy rongy együtt.” A “Master of Household Level 5” státusszal. Erőteljes . Nem pattog, amiért a 3001-es modellt szokták kritizálni.

   Előnyök

   • német csúcsmárka
   • az anyagok és a kivitelezés minősége;
   • a porzsák hatalmas kapacitása – 18 liter;
   • alacsony zajszint;
   • A tömlő rugalmas és törhetetlen;
   • Hatékony tisztítás a versenytársakhoz képest.

   Hátrányok

   • A főfúvóka túl egyszerű és nem praktikus;
   • A szétszerelhető konstrukció hátrányai a régebbi KARCHER SE porszívókhoz képest.

   Thomas M
    az X10 parketta

   Értékelés: 4.8

   Thomas M<ul></div><p>Az X10 parketta” src=”/wp-content/uploads/2023/05/41416666195911-8712.jpg” height=”422″ title=”Thomas M</p><ul>Az X10 parketta”><p>Még egy porszívó a német Thomas márkától a felülvizsgálatunkban, és ez lényegesen drágább lesz, de sokkal funkcionálisabb, hatékonyabb és részben high-tech eszköz is.</p><p>Az első dolog, amit érdemes kiemelni ennek a modellnek az érdemei közül, a tisztítás minősége. Ezt a független tesztek és a hétköznapi felhasználók véleménye is kétségtelenül megerősíti.</p><p>Egy ellenőrzött Yandex felhasználó ajánlása.Jelölje meg “Sergey USN” a “Household Master Level 2” státuszát: “Még ha azt hiszed, hogy a házad tiszta, Thomas még mindig megtalálja a szennyeződéseket. Csak ezzel a készülékkel értem meg, hogy mi a jó porszívó.</p><p>Ha ezt a porszívót elsősorban száraz tisztításhoz kívánja használni, akkor a legpozitívabb benyomást fogja hagyni a számos funkció miatt, amelyek mindegyike komoly “+” -t ad a felhasználóbarátsághoz. Például a teljesítménybeállítás sok modellben csak a testen található, ami természetesen kényelmetlen. És itt nem csak a fogantyún található a teljesítményszabályozás, hanem egy egész miniatűr távirányító – a porszívót be/ki lehet kapcsolni és beállítani a. Az aktuális teljesítményszintet egy jól látható LED-kijelző mutatja.</p><p>Száraz porszívózáshoz csak tegye a csomagban található szűrőzsákot (kapacitása 6 liter), csatlakoztassa a lyukhoz a szintén mellékelt adapter segítségével, majd használjon bármilyen “száraz” fúvókát.</p><p>Nem kétséges, hogy ez egy prémium modell, minden olyan funkcióval rendelkezik, amely igazolja viszonylag magas árát. Az anyagok kiváló minőségűek, megbízható csatlakozások, a tömlő egyszerre erős és rugalmas, ellentétben a költségvetési modellekkel, amelyek “elszakadnak”. A berendezés tele van különböző felületekre való szívófúvókákkal, “fúvókafejjel” kefék és gumik formájában, az univerzális fej pedig tépőzárral van ellátva, amely lehetővé teszi egy teljes mikroszálas csomag rögzítését a sík padlók tökéletes tisztításához.</p><p>A gyártó többek között nagy figyelmet fordított a légtisztításra is. Szűrők három helyen, plusz egy nagy hatékonyságú HEPA-szűrő. Azt állítja, hogy mosható, és mivel definíció szerint nedves porszívó, ezzel az állítással nem lehet vitatkozni.</p><p>Az egyetlen gond ezzel a porszívóval, amikor nedves felmosás után ki kell mosni. Számos alkotóelemből áll, amelyek közül néhány rács alakú. De ez a probléma a legtöbb porszívó esetében közös, kivéve a szándékosan egyszerű “vödör-faktoros” modelleket, mint például a fent említett KARCHER SE 4001.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>neves gyártó;</li><li>Egy igazán német minőségű építmény;</li><li>nagy hatékonyságú tisztítás;</li><li>extra vezérlés, beleértve a teljesítményvezérlést is, a fogantyún</li><li>Kiváló minőségű, robusztus és rugalmas tömlő;</li><li>hatékony szűrés;</li><li>Sok hasznos tartozék;</li><li>két év gyártói garancia.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>fárasztó tisztítás nedves tisztítás után.</li></ul><h3>Bosch BWD421PET</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Bosch BWD421PET

   Az Expertology magazin szerint a legjobb porzsákos porszívók áttekintése a híres német márka Bosch kombinált modellje. Ez a porszívó csak kicsivel drágább, mint elődje, de van néhány nagyon speciális előnye.

   Tisztázzuk azonnal a fő előnyt. Ezt a modellt a gyártó úgy pozícionálja, hogy az állatokkal teli helyiségek tisztítására irányul. Ez nem csak hatékonyan távolítja el a háziállatok szőrét, hanem a megfelelő szagok ellen is harcol. Itt jön a képbe a speciális ProAnimal termék- és tartozékkészlet.

   A porszívó teljesítménye itt tudatosan nagyobb, mint az előző modellé – 2100 watt, ami valóban szükséges, ha a cél a háziállatok szőrének hatékony eltávolítása a szőnyegekről. A hatékony tisztítást a különböző tartozékokkal biztosítjuk. Még egy turbókefe is van – egy olyan tartozék, amely a felhasználók szerint különösen szép.

   A kellemetlen szagok, az apró részecskék, például a poratkák és a pollenek elleni küzdelem érdekében a készüléket többszintű szűréssel tervezték. Van HEPA13 ultrafinom szűrő is. Maga a porzsák anyaga kiegészítő szűrőként működik. Az 5 literes kapacitás.

   A Hoover hatékony vízszűrőként használhatja a víztartályt. Ebben az esetben a porzsákra már nincs szükség; a részben megtöltött szennyezett víztartály szolgál tartályként. A speciális AirFresh granulátumot nedves felmosáshoz használják, amely eltávolítja az “állatokat” és más kellemetlen szagokat.

   A karbantartás összetettségét tekintve nincs nagy meglepetés. Ha porzsákos száraz porszívót használ, akkor alig igényel különösebb karbantartást. A nedves tisztítás teljesen ellentétes lenne, és a szétszerelés-mosás-szárítás-összeszerelés folyamata sok felhasználó számára unalmasnak tűnne. De aztán megint, a többé-kevésbé megfizethető porszívók szinte mindannyian rendelkeznek ezzel a természetes hátránnyal.

   Előnyök

   • márka;
   • prémium osztály;
   • nagy teljesítmény;
   • Rendkívül hatékony tisztítás;
   • a robusztus és rugalmas Flexi Hose;
   • HEPA13 szűrő;
   • A mellékelt turbókefe;
   • Két év gyártói garancia.

   Hátrányok

   • teljesítménybeállítás csak a házon.

   Források:

   /shopping/tech-gadgetsest-porszívó-tisztító-szakértő-felszívó-n1239303

   /stratéga/cikkest-vacuums.html

   /understanding-vacuum-cleaner-standards-testing/

   sconsumerreports.org/cro/vákuumtisztítókuying-guide/index.htm

   Olvasson tovább  Top 20 légkondicionáló egység
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: