12 legjobb mennyezeti ventilátor

*A szerkesztők szerint a legjobb. A kiválasztási kritériumokról. A megadott anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szakemberrel kell konzultálni.

A mennyezeti ventilátor nem foglal helyet a padlón vagy az íróasztalon. Csendesen működik, és nem kelti fel a figyelmet. Ideális irodában, konferenciateremben, stúdióban vagy más tágas helyen történő használatra. A légkondicionálóval ellentétben nem hűti a levegőt, hanem felgyorsítja a nedvesség elpárolgását a bőrről, így nem fázik meg alatta. Hogyan válasszuk ki a mennyezeti ventilátort, és mely modelleket részesítik előnyben az orosz ügyfelek, úgy döntöttek szakértőink.

Hogyan válasszunk egy mennyezeti ventilátort

A helyes döntés meghozatalához mennyezeti ventilátor vásárlásakor fontos, hogy megértsük a termék legfontosabb jellemzőit és azok hatását a működésre. Íme néhány alapvető paraméter:

 1. Penge átmérő. 40 és 142 cm között lehet. Minél nagyobb a helyiség, annál hosszabbaknak kell lenniük a lebenyeknek. Ha rövidek, egynél több ventilátort kell felszerelni. Például egy 5×5 m (25 m²) méretű helyiségben legalább 132 cm átmérőjű ventilátorra van szükség.
 2. Teljesítmény anyag.A faelemekkel ellátott modellek szilárdnak tűnnek, de drágák. Nedves területeken még nem szabad használni őket. Az MDF változatok érdekes látványt nyújtanak, de higroszkóposabbak, bár olcsóbbak. A fém robusztus, de érzékenyebb a korrózióra. A műanyag az ellenkezője – törékenyebb, de nem rozsdásodik.
 3. Teljesítmény és légcsere.A mennyezeti ventilátor teljesítménye 40 és 75 watt között mozog. Minél magasabb a szám, annál könnyebb a lapátok forgatása és a beállított sebesség fenntartása. Ettől függ az óránkénti légáramlási sebesség is – egyes modellek 1000 m³, míg mások 10000 m³ levegőmennyiséget képesek kezelni.
 4. Burkolat magassága. Kapható 30-60 cm-es és nagyobb méretben. Itt fontos, hogy a mennyezetek magassága alapján tájékozódjon. Standard csempés mennyezetekhez 2.5 m esetén rövidebb ventilátorokat kell keresni (30-40 cm), különben a felhasználók a kezükkel vagy akár a fejükkel is nekimehetnek. Ugyanezek a paraméterek fontosak a ferde padlásfödémek esetében is. Egy 3 méteres belmagasságú “stalinka” lakásban éppen ellenkezőleg, 50-60 cm-es ventilátor magasságra van szükség, különben a hatékonysága csökken.
 5. ellenőrzési módszer.Az aktiváláshoz és a sebesség beállításához lógó zsinórok, vezetékes, falra szerelhető távirányító vagy rádióvezérlés áll rendelkezésre. Az első esetben közvetlenül a ventilátor alá kell mennie, a másodikban – arra a helyre, ahol a távirányító van felszerelve, és a harmadikban – a készüléket a szoba bármely pontjáról vezérelni. Az időzítő jelenléte lehetővé teszi, hogy beállítsa a kikapcsolás idejét, ha nem akarja, vagy fél elaludni a készülék bekapcsolt állapotában.

A legjobb mennyezeti ventilátorok rangsora

A legjobb modellek listája tartalmazta az értékesítési rangsorban szereplő és az Orosz Föderációban megvásárolható felső sorokat. Elemeztük a vásárlói jelentéseket is, hogy azonosítsuk a termékeink előnyeit és hátrányait. Mindez segít megérteni a mennyezeti egységek jellemzőit, és kiválasztani az Ön számára legjobb opciót.

Értékelés Helyszín Név Ár
A legjobb mennyezeti ventilátorok értékelése 1 Faro Lantau 52 600 €
2 Faro Icaria 21 600 €
3 Frico ICF55 21 000 €
4 Globo
 • Rivaldo
 • 18 950 €
  5 Dreamfan eszpresszó 142 9 450 €
  6 Faro Palao 9 200 €
  7 Soler Palau ARTIC-400 R 5 400 €
  8 Vortice Nordik Decor 1S 90/36″ 8 700 €
  9 Soler Palau HTB-150 RC 9 300 €
  10 Dreamfan Turbo 76 8 200 €
  11 Soler Palau HTB-90 RC 7 600 €
  12 Soler Palau HTB-75 RC 10 000 €

  Faro Lantau

  Értékelés: 4.9

  Faro Lantau

  A mennyezeti ventilátornak három 132 cm átmérőjű lapátja van, és aktívan oszlatja a levegőt a szobában. 33 cm-re van a mennyezettől, így még 250 cm-es normál magasság esetén sem akadhat bele a feje. 220 V-os hálózatra csatlakoztatható és nagyon energiatakarékos, mindössze 65 wattos. Távirányító a felhasználó számára. A ventilátort három sebességfokozat egyikére állíthatja, és a fordított sebességet is elindíthatja. Az elektronikus vezérlés biztosítja a pontos sebességszabályozást. A tulajdonosok visszajelzései szerint a fordított forgás funkció jól jön, amikor a fatüzelésű kandalló fűthető. Ezután a hő egyenletesen oszlik el a helyiségben.

  A szakértők szerették a mennyezeti modellt, mert a pengék diófából készültek. Nagyon rendezett, lekerekített élekkel. Ez gazdagnak tűnik, és kellemes fás illatot is áraszt a szobában, amikor forog. Ajánljuk ezt a ventilátort egy szolid irodába vagy dolgozószobába, vagy egy házikó társalgójába.

  Előnyök

  • Távirányítóval rendelkezik;
  • elektronikus vezérlés;
  • Több fokozatú forgási sebesség;
  • fából készült lakkozott pengék.

  Hátrányok

  • nagyon magas ár.

  Faro Icaria

  Értékelés: 4.8

  FARO ICARIA

  Itt egy másik mennyezetre szerelhető modell ugyanattól a gyártótól, fából készült lapátokkal. Itt azonban egyszerűen téglalap alakúak, így a vizuális gazdagság elvész. A fent leírt készülékkel szemben a teljesítmény tekintetében alulmarad – 60 watt a 65 wattal szemben. Ez azt jelenti, hogy csak legfeljebb 20 m²-es területekre alkalmas. Ez lehet egy lakás előszobája, egy nappali vagy egy terasz. Bár néhány ilyen mennyezetre szerelt egység kielégíti a könnyű szellő iránti igényt, még egy előadóteremben is. A légcsavar átmérője itt is hasonló, 132 cm. A ventilátor súlya 8 kg, és biztonságosan rögzíteni kell. Négyféle színben kapható, így a hűtő a szoba berendezéséhez illeszkedik.

  A szakértők kiemelték a ventilátort a beépített lámpa jelenlétéért, amely az átlátszatlan üvegkupola alatt van elrejtve. Első pillantásra nem feltűnő, és a ház nem tűnik terjedelmesnek. De a motor és a világítóegység helytakarékos kombinációja a mennyezeten.

  Előnyök

  • fapengék;
  • alacsony energiafogyasztás;
  • Többféle házváltozat különböző színekben;
  • beépített lámpa.

  Hátrányok

  • 8 kg súlyú, és jó rögzítést igényel a mennyezeten.

  Frico ICF55

  Értékelés: 4.8

  Frico ICF55

  A mennyezeti axiális ventilátor teljesítménye 70 W, és 220 V-ról táplálható. Tágas irodákhoz és szekrényekhez tervezték, mivel óránként akár 13500 m³-t is képes üzemeltetni. A három penge szénacélból készül, és a korrózió megelőzése érdekében cinkréteggel van bevonva. A 142 cm átmérő lehetővé teszi a légtömegek hatékony és gyors keveredését. A svéd márka ventilátorát a vásárlók a véleményükben szeretik az univerzális kialakításáért, amely a legtöbb közönség számára alkalmas, valamint a 3 éves garanciáért. Az óramutató járásával megegyező irányú forgás mellett az irány megfordítható, hogy a levegőt a padlóról felfelé emelje. Ez hasznos lehet a hidegebb évszakokban, hogy egyenletesen eloszlassa a hőt a szobában. A motor csapágyai önkenőek, ami azt jelenti, hogy nem kell karbantartási munkálatokat végeznie.

  A ventilátor elengedhetetlen jellemzője az IP55-ös szabványnak megfelelő, fröccsenésálló ház. Ez lehetővé teszi a nyitott teraszra, udvari pavilonra vagy más olyan mennyezetre történő felszerelését, ahol a ferde eső bejuthat.

  Előnyök

  • 3 év garancia;
  • önkenő csapágyak;
  • A forgás iránya megfordítható;
  • A külső acél horganyzott;
  • GOST és CE tanúsítvánnyal.

  Hátrányok

  • magas költség.

  Globo
 • Rivaldo
 • Értékelés: 4.7

  Globo<li></div><p>The “/wp-content/uploads/2023/04/9491666196911-6412″ src=”/wp-content/uploads/2023/04/9491666196911-6412.jpg” height=”400″ title=”Globo</p><li>Rivaldo”><p>A következő mennyezetre szerelhető modell 6 lapátos, a munkarész átmérője 78 cm. a középső tengely alatt egy matt plafond van, benne egy lámpatesttel. A mennyezetre szerelt egységet lógó zsinórokkal vezérlik. A felhasználó számára elérhető a be- és kikapcsolás, valamint a sebesség fokozatos beállítása. a ventilátor három színváltozatban kapható. Az óránkénti 60 wattos fogyasztás szinte semmilyen hatással nincs az áramfogyasztásra, még akkor is, ha naponta 8 órán át bekapcsolva tartjuk. Ez olyan, mintha egy másik asztali lámpát adnánk hozzá. Kompakt formája ideális hálószobákba, így hűvösben pihenhet, és nem kap tüdőgyulladást, mint a légkondicionálóval.</p><p>A ventilátornak nagyon rövid lábnyoma van, ami azt eredményezi, hogy a mennyezettől mindössze 35 cm távolságra van. Ez a szabványos “hruscsovki” épületek esetében megfelelő, amelyek eredeti belmagassága 2.5m, és ha egy felfüggesztett vagy felsővezeték van felszerelve, akkor ez mindössze 2m.35 . Ezzel a ventilátorral a magasabb felhasználók számára 2 m szabad távolságot lehet hagyni, és a vezérlőkábel könnyen elérhető.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Három színválaszték;</li><li>könnyű kezelhetőség a zsinórkapcsolóval;</li><li>a magassága mindössze 35 cm;</li><li>Integrált világítótest.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>csak kis helyiségekbe.</li></ul><h3>Dreamfan eszpresszó 142 </h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=DREAMFAN ESZPRESSZÓ 142

  A mennyezeti tengelyes ventilátor átmérője 142 cm, és 610 mm-re van elhelyezve a mennyezettől. A készülék 70 Watt teljesítményű, légáramlási kapacitása pedig akár 13500 m³ óránként. Hűvös és kényelmes klímát biztosít egy legfeljebb 30 m²-es helyiségben. A mennyezetre szerelt propellerrel együtt egy falra szerelhető távirányítót is árulnak, amellyel elindítható a forgás és fokozatosan beállítható a sebesség. Összesen három üzemmód. mechanikus blokk nagyon egyszerű, és szinte semmi sem törik el, így sok éven át jól szolgálja Önt. A véleményekből láthatjuk, hogy mivel a központi tengely és a csapágy eltömődik a porral, a forgás indításkor kissé merevvé válhat, de csak egy kis WD-40 folyadékot kell belefröcskölni, és minden úgy fog működni, mint újkorában. A rozsdamentes acél pengék korróziómentesek, még akkor is, ha a helyiség párás, és a hideg fémen kondenzálódik a víz. Egy újabb plusz pont ennek a modellnek.

  A mennyezeti egység kiemelkedik karcsú kialakításával. A kis átmérőjű, keskeny pengékkel ellátott dekoratív talp és a motoron lévő kompakt végzáró sapka modern stílust kölcsönöz neki. Ezt a ventilátort olyan irodákba és konferenciatermekbe ajánljuk, amelyek tulajdonosai szeretnének lépést tartani az S

 • m divat.

  Előnyök

  • A pengék rozsdamentes acélból készülnek;
  • teljes fali vezérlő;
  • Karcsú, kecses kialakítás;
  • egyszerű mechanikus vezérlés.

  Hátrányok

  • Nem alkalmas alacsony belmagassághoz 2.5 .

  Faro Palao

  Értékelés: 4.7

  FARO PALAO

  A neves márka legkisebb modellje 76 cm-es nyílásátmérőjével 13 m²-ig alkalmas dolgozószobákba vagy nappalikba. A robusztus mechanikus vezérlés a belső térben valósul meg. A versenytársaktól eltérően itt a fejlesztők 6 rövid lapátot biztosítottak, így a “baba” meglehetősen produktív és több levegőt vesz fel alacsonyabb sebességnél. A légcsavar MDF-ből készült, ami otthonos megjelenést kölcsönöz neki. Ha azonban a szoba túl párás, a préselt fa kissé megduzzadhat. A csökkentett méretnek köszönhetően a ventilátor könnyebb, mint társai – súlya 5 m.6 kg, ami azt jelenti, hogy akár gipszkarton mennyezetre is rögzíthető egy Molli dugóval. Mint a gyártó “régebbi” mennyezeti változataiban, ez egy lámpával van felszerelve, amely kiküszöböli a mennyezet fúrásának szükségességét még egy helyen.

  A szerkesztők szerint a mennyezeti ventilátor 7 érdekes színváltozattal rendelkezik a lapátok és a burkolat tekintetében. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak a mikroklíma javítására használják, hanem belsőépítészeti elemként is.

  Előnyök

  • alacsony súly 5.6 kg;
  • kompakt méret;
  • hét színválaszték;
  • egyszerű mechanikus vezérlés.

  Hátrányok

  • Ha a szoba nagyon párás, a pengék megduzzadhatnak.

  Soler Palau ARTIC-400 R

  Értékelés: 4.6

  Soler Palau ARTIC-400 R

  És itt van az egyik legkompaktabb mennyezeti axiális modell, amelynek a lapátok átmérője mindössze 40 cm. Ebben az esetben a ventilátor meglehetősen produktív, és képes óránként 1050 m ³ levegőcserét végezni. A műanyag pengék soha nem korrodálódnak, és a termék évek múlva is úgy néz ki, mintha új lenne. A légcsavart fémrács védi, ami azt jelenti, hogy egy golyó vagy pezsgősdugó nem károsítja a forgó egységet. A készülék 220 V-os hálózati áramellátáson keresztül működik, és távirányítóval is működtethető. Három sebesség közül egyet állíthat be. A működési hangerő 59 dB. A vélemények azt mutatják, hogy az első sebességnél elég csendes, és aludhat, miközben a hűtőt bekapcsolva hagyja. Egy óra alatt a készülék mindössze 60 watt áramot fogyaszt, így meleg időben szinte éjjel-nappal használható.

  A ventilátor különleges funkcióként dönthető. Amellett, hogy csak szétoszlatja és felkeveri a levegőt, képes célzottan fújni a felhasználóra. Ez akkor hasznos, ha egy garzonlakásban a konyha és a nappali találkozásánál van egy mennyezetre szerelt készülék. Ez lehetővé teszi az irányváltoztatást attól függően, hogy hol tartózkodik (az étkezőasztalnál vagy a kanapén).

  Előnyök

  • kényelmes távirányító;
  • A légcsavart fémháló védi;
  • Dönthető funkció áll rendelkezésre;
  • kompakt méret.

  Hátrányok

  • érezni lehet a szellőt, ha közvetlenül alatta állsz.

  Vortice Nordik Decor 1S 90/36″

  Értékelés: 4.5

  VORTICE NORDIK DECOR 1S 90/36

  Ez egy átlagos méretű mennyezeti ventilátor 91 cm-es lapátátmérővel. A készülék 4 enyhén megdönthető lapáttal van felszerelve, amelyek hatékonyan felfogják a meleg levegőt felülről, és szétoszlatják azt a szobában, összekeverik a tömegeket. A légcsavar acélból készült és meglehetősen erős – ha egy gyermekjáték beleesik, a lapát sérülésének valószínűsége minimális. A gyártó egy nagy dekoratív kupakot helyezett el a lábon, hogy könnyen elrejtse az összes szerelési alkatrészt a belsejében. Hálózati tápellátású, és 70Wh-t fogyaszt. Szerény mérete ellenére a mennyezeti egység akár 8520 m³/h légáramot is generál. A gyártó azt ajánlja, hogy ezt a ventilátort kis helyiségekben, legfeljebb 10 m²-es szobákban használják, vagy egyszerre több készüléket vásároljanak, hogy mindenki kényelmesen érezze magát.

  Ez a mennyezetre szerelhető készülék még maximális teljesítmény mellett is csendes működésével tűnik ki. A ventilátor a legmagasabb fordulatszámon bekapcsolva 48 dB zajt kelt. Néhány embernek van egy hűtőszekrénye, ami így működik. Az ember gyorsan hozzászokik az ilyen zúgáshoz, de nyáron is aludhat, és elégedett lehet.

  Előnyök

  • acél pengék;
  • jól néz ki;
  • csendes működés;
  • alacsony energiafogyasztás.

  Hátrányok

  • súlya 7.3 kg.

  Soler Palau HTB-150 RC

  Értékelés: 4.5

  Soler Palau HTB-150 RC

  A Soler Palau HTB-150 RC nagyon népszerű az olcsó mennyezeti szellőztető készülékek között. Ez a készülék három acélpengével rendelkezik, és 65Wh-t fogyaszt. A ventilátor kialakítása meglehetősen egyszerű, de a modell egyformán jól néz ki az irodában és a nappaliban. A mennyezetre szerelhető készülék csak fehér színben kapható. A porbevonat megbízhatóan védi a fém alkatrészeket a korróziótól, amely a nedves levegő miatt lehetséges. Annak érdekében, hogy a szirmok ne deformálódjanak a tárgyakkal való véletlen ütközés következtében, a gyártó merevítő bordákat helyezett el a közepén. A 41 cm-es magasság lehetővé teszi, hogy a ventilátort bármilyen lakásban fel lehessen szerelni.

  A terméket a lapátok hatalmas átmérőjénél is a csendes működés miatt emeltük ki. A légcsavar forgó részeinek hossza eléri a 140.5 cm, de az általuk keltett zaj nem haladja meg a 47 dB-t. Tehát ez egy másik csendes egység, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre élvezze az alvást és a felfrissülést.

  Előnyök

  • távirányítóval van ellátva;
  • a működési hangerő 47 dB;
  • megbízható mechanikus vezérlés
  • 41 cm alacsony magasság.

  Hátrányok

  • túl városi stílus.

  Dreamfan Turbo 76

  Értékelés: 4.4

  DREAMFAN TURBO 76

  A belsőépítészet gyönyörű elemeként néhányan a mennyezeti kompakt ventilátort Dreamfan Turbo 76. Ez a hatlapátos, 76 cm átmérőjű, 10 m²-es területre tervezett berendezés. A modell fekete fémházzal rendelkezik, amelyhez az MDF-pengék szegecseltek. Kívülről úgy néz ki, mint egy természetes fa, így a ventilátor drágábbnak tűnik, mint amilyen valójában. Az alsó oldal közepén egy 60W-os spotlámpa található, amely elegendő fényt ad egy 10 “négyzetméteres szobában. A kezelőszervek zsinór típusúak és nagyon könnyen érthetőek. A forgási sebesség beállítása három üzemmódban állítható, és a hideg időben történő használathoz a fordított fordulatszám is rendelkezésre áll.

  A mennyezeti ventilátorok közül ez az egyik legkönnyebb, 76 cm átmérőjű. Modell súlya 4.3 kg. Ha az álmennyezet már zsúfolt, használja ezt a terméket.

  Előnyök

  • rendezett megjelenés;
  • kompakt méret;
  • két forgásirány;
  • süllyesztett lámpatest.

  Hátrányok

  • a rádióvezérlő külön kapható.

  Soler Palau HTB-90 RC

  Értékelés: 4.4

  Soler Palau HTB-90 RC

  A spanyol Soler Palau gyártó HTB-90 RC mennyezeti ventilátorokat kínál kis hálószobákhoz, irodákhoz és szekrényekhez. Ha egyszerre több ventilátort használ, akkor a konferenciateremben a légcsere szükségletét is fedezni lehet. Az egység erős ABS műanyagból készült, és 230, 190 vagy 128 fordulat/perc fordulatszámon forog. A fali távirányító a fűtőventilátorhoz tartozik, és lehetővé teszi a ventilátor üzemmódok kapcsolását és beállítását. Opcionálisan csatlakoztathat időzítőt, hogy beállítsa az időtartamot, és elaludjon anélkül, hogy aggódnia kellene a kikapcsolás miatt. De egy ilyen eszközt külön kell megvásárolni. A visszajelzések szerint a ventilátor igénytelen és megbízhatóan végzi feladatát.

  55W-os teljesítmény mellett a ventilátor 6000m³-es teljesítményt nyújt, ami felülmúlja a nagy márkák drágább modelljeit. Ha egy egyszerű munkagépet keres, amely jó levegőt fúj ki a mennyezetről, válassza ezt a modellt.

  Előnyök

  • egy falra szerelt távirányító;
  • megbízható mechanika;
  • erős pengék;
  • Vezeték nélküli távirányító csatlakoztatásának lehetősége időzítővel.

  Hátrányok

  • Nagyon egyszerű megjelenés;
  • csak fehér.

  Soler Palau HTB-75 RC

  Értékelés: 4.3

  SOLER PALAU HTB-75 RC

  A “fiatalabb” mennyezeti változat egy sorban Soler Palau – HTB-75 RC befejezi a felülvizsgálatot. A lapátok átmérője itt csak 80 cm, de a “baba” képes 4500 m légcserét végezni. kocka./. A kompakt méretnek köszönhetően a készülék súlya 4.9 kg, ami lényegesen könnyebb, mint a legtöbb versenytársáé. A telepítés után a ventilátor 40 cm-re eltávolodik a mennyezetről, ami azt jelenti, hogy senki sem fog beleütközni. A ventilátor fordulatszámáért egy mechanikus vezérlés felel. A fali tartóval ellátott vezetékes távirányító a beállításhoz szükséges. A vélemények azt mutatják, hogy a ventilátor éjjel-nappal képes működni a hőségben, és még nedves helyiségekben, például fürdőszobákban vagy konyhákban is jól használható. De nem könnyű megtisztítani a portól – a fedelet 4-5 mm-re kell fordítani a motorral szemben, ennek eredményeként könnyen összetörhetőek a műanyag fogások. Következésképpen csak néhányszor tudja majd megtisztítani, és utána nem tudja majd visszatenni a kupakot a helyére.

  A ventilátor kiemelkedő jellemzői közé tartozik a költség, az alacsony, óránként 45 wattos energiafogyasztás és a csendes, 45 dB-es működés. A számítógép, a hűtőszekrény, a nyomtató és más eszközök nappali zajának hátterében alig hallható az irodában. Nagyon kényelmes az éjszakai alvás is.

  Előnyök

  • opcionálisan vezeték nélküli távirányítóval is működhet;
  • megerősített pengék;
  • csak 45Wh-t fogyaszt;
  • nagyon csendes működés.

  Hátrányok

  • néhányan megjegyzik a portörlés kellemetlenségeit.
  Olvasson tovább  A legjobb elektromos seprűk értékelése a vásárlói vélemények alapján
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: