12 legjobb öntöttvas fürdőkád gyártók

Az akril kádak nagy népszerűsége és a préselt acél kádak költséghatékonysága ellenére az öntöttvas kádak még mindig népszerűek. A nehéz öntött modellek iránti keresletet a hosszú élettartam, a kiváló zajszigetelés és a lassú vízhűtés diktálja. Ha úgy döntött, hogy öntöttvasból készítteti el következő kádját, akkor tekintse meg a szaniterek e területén működő legjobb gyártókról szóló áttekintésünket. A vállalatokat az öntöttvas tálak rendelkezésre álló választéka, a falvastagság és a bevonat minősége, valamint az ügyfelek visszajelzései alapján értékelték.

Az öntöttvas fürdők legjobb gyártóinak értékelése

Jelölés hely Gyártó Értékelés
Az öntöttvas kádak legjobb külföldi gyártói 1 Roca 5.0
2 Jacob Delafon 4.9
3 Maroni 4.8
4 Timo 4.7
5 Casta
 • a
 • 4.6
  6 Goldman 4.5
  7 Elegansa 4.4
  8 Sharking 4.3
  9 Recor 4.2
  10 Mag
 • ezza
 • 4.1
  A legjobb hazai öntöttvas kádak gyártói 1 Kirovi gyár 5.0
  2 Univerzális Sibiryachka 4.9

  Top külföldi öntöttvas fürdőkád gyártók

  A külföldi cégek öntöttvas termékei általában simább fémöntéssel, változatos formákkal és tartós, egyenletes bevonattal rendelkeznek. De nem csak a prémium minőség az oka a magas árnak – a kiskereskedőknek a szállítás és a vámkezelés magas költségeit is fedezniük kell, ami elkerülhetetlenül hatással van az áruk árára.

  Roca

  Értékelés: 5.0

  Roca

  A külföldi nevek listájának élén a Roca áll, amely öntöttvas szanitereket gyárt egy Madrid melletti gyárban, Spanyolországban. 100 cm és 180 cm közötti kádhosszban kapható. A zárt oldalú öntöttvas változatok téglalap alakúak, és ergonomikus peremükön könyökökkel támaszkodhatnak a teljesen pihentető fürdőélmény érdekében. A vak kialakítás tökéletesen elrejti az összes közművet, és nem igényel további paneleket. A retro stílus kedvelőinek érdemes megnézniük a Carmen termékcsaládot, amely ovális öntöttvas egységeket tartalmaz vintage krómozott lábakon. Az egyik oldal megemelése kényelmes a vállak és a fej számára. A kontinentális, Haiti, Ming és Ma

 • a belső terek változatossága. A visszajelzések szerint a vásárlók szeretik a kiváló minőségű, 1 mm vastagságú zománcbevonatot.5 mm vastag, amely hosszú ideig nem repedezik meg.

  A gyártó a legjobbak közé tartozik az akár 7 mm falvastagságú öntöttvas tálak miatt. A versenytársak 4-5 mm mélységűek. Az öntöttvas megnövelt keresztmetszete jobb zajszigetelést biztosít és lassítja a hőátadást. Ezekben a fürdőkben a víz sokkal lassabban hűl le, mint az ovális fürdőkben.

  Előnyök

  • fürdő bevonatvastagság 1.5 mm;
  • hosszú élettartam;
  • szalonképes megjelenés;
  • A gyártás közvetlenül Spanyolországban történik.

  Hátrányok

  • néha vannak hamisítványok;
  • magas költség.

  Jacob Delafon

  Értékelés: 4.9

  Jacob Delafon

  A francia Jacob Delafon márka öntöttvas szabadon álló, beépített és sarokkádakat kínál. Ovális, téglalap alakú, sőt, összetett formák is léteznek. A legtöbb öntöttvas modell korlátokkal és ferde végdarabbal rendelkezik a kényelmes hátpozíció érdekében. A kádak 120 és 180 cm közötti hosszúságban és 70 és 85 cm közötti szélességben kaphatók, így minden ügyfél megtalálhatja a magasságának és testalkatának megfelelő ideális megoldást. A véleményekből ítélve a gyártó meglepődik az öntöttvas termékek sokféleségétől. Ha minimalista, letisztult megjelenésre vágyik, akkor ne keressen tovább a Parallel sorozatnál. A Repos sorozat szerelmesei örömmel fogják látni a kényelmes kezek számára további kiemelkedéseket. Ha a legkényelmesebb félköríves háttámlát szeretné, akkor ne keressen tovább az Adagio termékcsaládnál.

  Kedveljük a vállalat Lovee termékcsaládját, amely szabadon álló ovális fürdőkádakat tartalmaz, amelyek mélysége 56.7 cm. Majdnem olyan, mint egy mini úszómedence, mivel a versenytársak öntöttvas termékei 39-45 cm mélységűek. Ez a konfiguráció lehetővé teszi a teljes elmerülést a forró vízben (nincs kiálló térd, mint két szigeten) és a maximális pihenést.

  Előnyök

  • különböző konfigurációk;
  • Van egy kád pezsgőfürdővel;
  • szélessége 70-85 cm;
  • hosszú élettartam.

  Hátrányok

  • Nincs mindenhol csúszásgátló bevonat;
  • magas költség.

  Maroni

  Értékelés: 4.8

  Maroni.png

  A következő egy olasz gyártó, aki téglalap alakú öntöttvas kádakat kínál minőségi zománc bevonattal. Megkönnyíti az öntöttvas tál tisztán tartását, és hozzájárul a termék vonzó megjelenéséhez. A katalógusban megtalálható a Giordano sorozat ágyéki és medencehosszabbítóval, a Colombo sorozat kiváló ergonómiai kialakítással és az Orlando sorozat, amely egyszerű formájának köszönhetően a legolcsóbb. Ennek a márkának az öntöttvas termékei olcsóbbak, mint a fent említett cégek termékei, mivel egy kínai gyárban gyártják őket. A minőség azonban nem szenved csorbát, mivel bevált anyagokat, olasz technológiát és magas színvonalú berendezéseket használnak, amelyektől az öntés pontossága és a védőbevonat egyenletessége függ.

  A szakértők dicsérték az olasz márka öntöttvas termékeit, mivel a legtöbb modellben oldaltámasz van a hátnak. Amikor leül a kádba, ezek a kiemelkedések extra támaszt nyújtanak a testének, segítve az izmok ellazulását. Az is növeli a biztonságot, ha pezsgővel fürdik, és valószínűleg elalszik. Ezzel a konfigurációval lehetetlen, hogy a test véletlenül lecsússzon, hogy megmártózzon.

  Előnyök

  • vannak krómozott kapaszkodókkal ellátott változatok;
  • az ár alacsonyabb, mint a fent említett gyártóké;
  • A Casta és a Casta csúcsminőségű gépekkel készül;
  • kiváló oldaltámasz a hátnak.

  Hátrányok

  • maximális mélysége 42 cm;
  • a kádakat egy kínai gyárban gyártják.

  Timo

  Értékelés: 4.7

  Timo

  A finn Timo márka választéka, amely az orosz vásárlók számára elérhető, nem a legnagyobb – a katalógusban csak két sorozat található. A Standart egyszerűbb, de mindent tartalmaz, ami a felhasználó kényelmes tartózkodásához szükséges. Vannak krómozott fogantyúval ellátott változatok. A fürdőkádak mérete 150×70 és 170×75 cm között mozog. A fényűző öntöttvas termékek a Tarmo termékcsaládban kaphatók. Itt nagyméretű, 180×80 cm-es kádakat talál, fejtámlákkal és ergonomikus túlnyúlásokkal a kényelmesebb testhelyzet érdekében. A minőségi zománcos felületet mindenhol használják, és a vállalat 5 év garanciát vállal, amit a vásárlók visszajelzéseikben szeretnek.

  A fent említett előnyök mellett e gyártó fürdőkádjainak különleges jellemzője a megnövelt lapos fenék. Ez akkor hasznos, ha egyszerűen csak napi szinten zuhanyozol, és segít, hogy a lábadon maradj, amikor nedves felületen állsz. A kádban fekve a lapos alap nagyobb teret biztosít, lehetővé teszi a különböző pozíciókat, és a test nem mozog folyamatosan az öntöttvas edény közepe felé.

  Előnyök

  • ergonomikus ívek;
  • minőségi külső bevonat;
  • 5 év gyári garancia;
  • a lapos talp biztonságos a zuhanyzáshoz vagy a kádból való kiszálláshoz.

  Hátrányok

  • nagyon magas költségek;
  • nem mindenhol érhető el;
  • a fejtámlák sok helyet foglalnak el (akár 20 cm-t);
  • viszonylag kis fürdőkádválaszték az orosz vásárlók számára.

  Casta
 • a
 • Értékelés: 4.6

  Casta<li></div><p>a” src=”/wp-content/uploads/2023/05/49716666194011-8312.jpg” height=”126″ title=”Casta</p><li>a”><p>A Casta öntöttvas medencéi gyakran az olasz gyártók kedvelt választása</p><li>a. a Casta sima kádsorozat is elérhető a katalógusban<li>a nincs sorozatmegjelölés. Ezek a téglalap alakú, öntöttvasból készült gazdaságos változatok, ovális belső üreggel. Ezek 39 cm mélyek és 120-170 cm hosszúak. Az Emma termékcsaládot a kezek számára kialakított további polcok és a testhez való könnyű hozzáférést biztosító krómozott kapaszkodó jellemzi. A Venera vonal fokozott ergonómiával és hangsúlyos fejtámlával rendelkezik. A lehető legjobb anatómiai kialakításnak köszönhetően órákig feküdhet benne.<p>A Prime sorozat a gyártó öntöttvas kádjai közül a legnépszerűbb. Ez egy modernista vonal, ahol a kádak téglalap alakúak, belülről négy határozott sarokkal. A kialakítás mentes a göröngyöktől, és a lehető legegyszerűbb és legmegbízhatóbb. A 48 cm-es mélység miatt a felhasználónak eddig soha nem látott hely jut a kád belsejében, és még az oldalára is lehet feküdni.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>kiváló csúszásgátló bevonattal rendelkezik;</li><li>Létezik economy és prémium változat;</li><li>A gyártás Olaszországban történik;</li><li>Egyes kádjaink kiváló anatómiai szerkezettel rendelkeznek.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nagyon jó érték;</li><li>egyes esetekben a deszka magassága 61 cm, így kényelmetlen a lábát a kádba tenni.</li></ul><h3>Goldman</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=Goldman

  A Goldman olasz fürdőkádgyártó cég Hongkongban helyezte el gyárát, ami lehetővé tette, hogy némileg csökkentse öntöttvas termékeinek árát. A katalógusban többféle fürdőkádsorozat található. Nova – ezek tágas modellek 80 cm szélességgel és magas fejtámlával, de minden egyéb felesleges funkció nélkül. Komfort öntöttvas beépített kád megnövelt mélységgel 47 cm-re. Donni – 80 cm szélesek és könyöktámasszal rendelkeznek, amely kényelmesebbé teszi az ülést. A Saga megkülönbözteti magát az ágyéki és a medence területén található extra térrel. Classic – ezek a legolcsóbb öntöttvas példányok, ovális tál belsejével, amely lehet fogantyúval vagy anélkül. A visszajelzések a krómozott kapaszkodók formáját és szilárdságát dicsérik.

  Ez a gyártó legfeljebb 8 mm falvastagságú öntöttvas kádakat gyárt. Természetesen az ilyen öntés nagyon nehézzé teszi a kádat, de mennyi ideig tartja a hőt?! Amikor vizet veszel, a szoba nem fog csengeni, mint egy harang. A megnövelt súly hozzájárul a szerkezet stabilitásához is, így az nem inog meg a felhasználó alatt.

  Előnyök

  • vannak mélyített változatok – 47 cm;
  • pórusmentes zománc;
  • könnyen tisztítható;
  • 8 mm vastagságú öntöttvas falak.

  Hátrányok

  • kínai gyár;
  • Néhány fürdőnek gyenge a lába.

  Elegansa

  Értékelés: 4.4

  Elegansa

  A gyártó eredetileg Németországból származik, ahol az öntöttvas termékeket gyártják. A fürdőkádak teljes mértékben tükrözik a márka nevét, és elegáns retro stílusú szanitereket mutatnak be. Minden modell ovális alakú és gyönyörű keretes sárgaréz lábakkal rendelkezik. Ezek krómozottak, aranyozottak vagy kezeletlenek maradhatnak. A kádak felületén csúszásgátló réteg található, amely biztonságosabbá teszi a kádba való be- és kiszállást. A zománcbevonat nagyon tartós és rendkívül sima, ahogy azt a vásárlók is megerősítették a véleményükben. a gyár 5 év garanciát vállal rá. A felület könnyen ápolható és hosszú ideig tiszta marad. A katalógusban három termékcsalád szerepel: Schale, Diana, Taiss, Gretta, Nadia, Sabine. A legtöbb öntöttvas medence 80 cm széles és 47-48 cm mély, így kis méretűek.

  A vélemények szerint az ügyfelek elégedettek azzal, hogy az öntöttvas modellek nem csak fehér külső zománcozással, hanem barna színnel is kaphatók. Lehetővé teszi, hogy a fürdőszobát a saját egyedi módon díszítse, így a belső tér érdekesebbé válik.

  Előnyök

  • biztonságos csúszásgátló bevonat;
  • 5 év garancia a bevonatra;
  • gyönyörű dekoratív lábak;
  • Kényelmes mélység 47-48 cm.

  Hátrányok

  • csak tágas fürdőszobákhoz alkalmas;
  • nagyon magas ár.

  Sharking

  Értékelés: 4.3

  Sharking

  Ez a gyártó 1996-ban jelent meg Kínában, és meglehetősen sikeresen “betört” a szaniterek piacára, versenyezve az európai márkákkal. A vállalat öntöttvas kádak gyártására szakosodott, retro dizájnú, tágas helyiségekbe való önálló beépítésre tervezett fürdőkádak. A luxustermékek költségeinek csökkentése érdekében a fejlesztők felhagytak a formázott lábak használatával, és külső zárt burkolatot használtak. Ügyesen elrejti a tápvezetékeket és a szabadon álló öntöttvas szanitereket. A vállalat nem fél kísérletezni a fürdőkádak tervezésével, és rendszeresen kínál öntöttvas példányokat, amelyeknek nincsenek analógjai más gyártókból. Például az A és B számozású SW-1012 fürdők arany vagy ezüst borítással rendelkeznek. Az SW-1010 modell öntöttvas tál és rozsdamentes acél külső panel kombinációja.

  Kiemeltük a céget egy SW-1013B tálhoz, amely hófehér díszítőpanellel van ellátva. ránézésre monolitikus terméknek tűnik. A kiegészítő burkolat nemcsak szépíti a kádat, hanem lassítja a hőelvezetést is.

  Előnyök

  • gyönyörű retro stílus;
  • különböző árnyalatú dekoratív panelek;
  • Magas háttámlák a kényelmes ülésért és fejtámláért;
  • Pórusmentes sima zománc.

  Hátrányok

  • nincsenek gyönyörű lábú változatok;
  • Főleg nagy fürdőszobákhoz készült modellek.

  Recor

  Értékelés: 4.2

  Recor

  Portugáliai gyártó 1958 óta működik. A huszadik század végén a vállalat a korábbi kézi öntősort teljesen automatizáltra cserélte, ami javította az öntöttvas termékek öntési pontosságát és sebességét. Minden gyártást szigorúan ellenőriznek az EN 232:2003 és az EN 14516 szabványoknak megfelelően. A vállalat öntöttvas termékeit az amerikai szaniteráru piacokon, Kanadában, Németországban, Franciaországban, Svédországban, Görögországban, Belgiumban és más országokban értékesítik, ami magas minőséget jelez, mivel a vásárlók ott nagyon igényesek.

  A gyártót az öntöttvas felületen lévő zománc minősége miatt emeltük ki. A vállalat titánion AA osztályú bevonatot használ. Fokozott ellenállást biztosít savas és lúgos környezetben. Ez a festékbevonat tökéletesen megvédi a kád megjelenését a tisztítószerektől vagy a véletlenül kiömlött vegyi folyadékoktól. A zománc nagyon sima, így ha a csapvíz sok krétát, meszet és más ásványi anyagot, valamint rozsdát tartalmaz, a fehér felületen nem lesznek sárga foltok. A vélemények azt mutatják, hogy a zománc mosásához kevesebb szivaccsal történő dörzsölésre van szükség.

  Előnyök

  • Lapos fenék a nagyobb stabilitás érdekében;
  • Vannak beépített és szabadon álló változatok;
  • különböző stílusok;
  • made in Portugal.

  Hátrányok

  • Néhány fürdő csak előrendeléssel vásárolható meg.

  Mag
 • ezza
 • Értékelés: 4.1

  Mag<li></div><p>ezza” src=”/wp-content/uploads/2023/05/57516666194011-5012.jpg” height=”268″ title=”Mag</p><li>ezza”><p>A külföldi gyártók kategóriáját az olasz Mag</p><li>ezza. A vállalat a formás lábú, retró öntöttvas szaniterek területén alakított ki magának egy rést. Minden kád ovális alakú, de lehet megemelt vagy lapos is. A vállalat extra erős kádtartókat biztosít, hogy azok biztonságosan viseljék a felhasználó és az öntöttvas tárgy súlyát. A lábak külseje króm, bronz, arany vagy fehér kivitelben kapható. A gyártó a fürdőkádak nagyobb választékával emelkedik ki a konkurencia közül a forma és a kifinomultság tekintetében. Termékkínálata a következő termékcsaládokat foglalja magában: Beatrice, Gracia, Maria, Rosabella, Elena, J<ul>ietta, Patricia és Susanna. A paraméterek szerint 170×76 és 183×81 cm közötti méretű öntöttvas tál választható.<p>A gyártó nagyon jól ellenőrzi a gyártás minőségét, és nem fél felelősséget vállalni az esetleges hibákért. A világon azon kevés cégek egyike, amely 10 év garanciát vállal az öntöttvas kádakra. Az ilyen elkötelezettség nagyobb bizalmat ad a termék minőségében és tartósságában.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>különböző sorozatok;</li><li>a lábak formája és színe széles választékban választható;</li><li>vastag öntöttvas;</li><li>10 év gyártói garancia.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>csak ovális kádformák;</li><li>A túlfolyó hulladékot külön kell megrendelni.</li></ul><h2>Az öntöttvas kádak legjobb hazai gyártói</h2><p>E cégek öntöttvas termékei olcsóbbak, mint a külföldi versenytársak, mert közvetlenül Oroszországban gyártják, anélkül, hogy vámkezelésre lenne szükség. Az egyes tételek minősége lehet, hogy azonos szintű, mint a márkáké, vagy veszíthet egy kicsit, de mindenesetre az árkülönbség miatt nyerhet.</p><h3>Kirovi gyár</h3><p>Értékelés: 5.0</p><div style=Kirovi gyár

  A gyártó modern, automatizált gyártósoron gyárt öntöttvas szerelvényeket, ami csökkenti az emberi hibákból eredő selejt mennyiségét. Ezenkívül minden termék saját egyedi kódot kap, amelyben szerepel a gyártás dátuma, a fürdő minősége és az értékelő vezérlőre vonatkozó információk. Ez segít a termék további nyomon követhetőségében, és kiküszöböli a gyártási problémákat, ha valahol hibát találnak. A vállalat katalógusában 120 és 170 cm hosszúságú öntöttvas kádakat kínál, így mindenki a saját méretének és a lakótér méretének megfelelő kádat választhat. A Prestige vonal magas szoknyákkal és megnövelt ülésekkel, a Prada sorozat pedig tartós és kényelmes kapaszkodókkal rendelkezik. A “gyerek” kategóriába tartozó 120 cm hosszúságú termékek hasznosak lesznek a kis családi házak fürdőszobáiban, hogy helyet hagyjanak a mosdókagylónak és az automata írógépnek.

  A magazin szerkesztőségi véleménye szerint a gyártó többféle öntöttvas szerkezet bevonatával tűnik ki. A hagyományos zománcfesték mellett ezüstionokkal ellátott védőréteget is választhat. Ez elősegíti a víz fertőtlenítését és segít az egészség védelmében. Ezek az öntöttvas tálak különösen alkalmasak olyan gyermekek gyakori fürdetésére, akiknek immunitása még kialakulóban van.

  Előnyök

  • 5 év garancia;
  • három lehetőség a kád hosszára vonatkozóan;
  • gyártás egy csúcstechnológiás automatizált gyártósoron;
  • szigorú minőségellenőrzés.

  Hátrányok

  • nincs 170 cm-nél hosszabb fürdőkád.

  Univerzális Sibiryachka

  Értékelés: 4.9

  Univerzális Sibirjachka

  A Kuzbass szívében öntöttvas szaniterek gyártója Universal Sibiryachka. A gyár zománcozott fürdőkádakat kínál modern európai formatervezésben, javított ergonómiával. A termékek konfigurációja olyan jó, mint a Roca és más globális márkáké. a felhasználók széles háttámlával, karfákkal, krómozott fogantyúkkal és fejtámlákkal rendelkeznek. Egy ilyen fürdőben órákig lehet ülni. A lapos fólia nagyobb biztonságot nyújt a zuhany alatt. Minden termelés a GOST 18297-96 szabványnak megfelelően történik, és néhány modell szerepel az “Oroszország 100 legjobb terméke” minősítésben.

  A fent leírt hazai gyártóval ellentétben ez a gyártó nagyobb, 180 x 80 cm-es öntöttvas tálakkal is rendelkezik. Ideálisak azok számára, akik túlsúlyosak, vagy akiknek extra helyük van fürdés közben. Ha nagy fürdőt szeretne túlfizetés nélkül, figyeljen a gyártó “Universal Sibiryachka” katalógusára.

  Előnyök

  • Európai formatervezés;
  • szokatlan formák;
  • A termékeket a GOST szerint gyártják;
  • Nagyon jól tartják a hőt.

  Hátrányok

  • a lábakat külön kell megvásárolni;
  • csak 1 garancia.5 év.
  Olvasson tovább  Az 5 legjobb robotporszívó 10000 alatt
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: