13 legjobb egér- és patkányriasztó

Az egerek és a patkányok sok problémát okoztak a. Ezek a kis rágcsálók nemcsak a gazdák termésének jelentős részét pusztítják el, dolgokat és épületeket tesznek tönkre, hanem halálos betegségeket is terjesztenek az emberekre. És míg a múltban az embereknek csapdával vagy méreggel kellett harcolniuk, ma a modern repellensek. És még ha nem is cselekszenek azonnal, de a teljes kártevő populáció elhagyja a kényelmetlen lakást. A legtöbb eszköz ultrahangos vagy elektromágneses hullámokkal hat a rágcsálók pszichéjére. A készülék tápellátásához tápegységre van szükség. Leggyakrabban a hálózati áramellátáshoz csatlakoztatják, de vannak olyan modellek, amelyek önálló áramforrásról, például autóakkumulátorról is képesek működni. A repeller kiválasztásakor a szakértők több dolgot javasolnak figyelembe venni.

A patkány- és egérriasztó kiválasztási kritériumai

 1. Működési sugár.Az egyik legfontosabb jellemzője egy elektronikus védőberendezésnek a tartománya. A legerősebbnek az ultrahangos modellek számítanak, ezek akusztikus hullámokat keltenek, amelyek akár 1000 négyzetméteres területről is elriasztják a kártevőt. . De a falak leküzdhetetlen akadállyá válnak a további terjedés előtt. Az elektromágneses sugárzók hatótávolsága szerényebb (legfeljebb 200 négyzetméter). M), de az elágazó vezetékezés miatt egyenletes mágneses mezőt képeznek, amelyben mind a rágcsálók, mind a rovarok kényelmetlenül érzik magukat.
 2. A jel frekvenciája.A rágcsálók egészségének romlása közvetlenül összefügg a hangnyomás intenzitásával. A 110-130 dB SPL az optimális hallható tartomány. Minél gyengébb a hatás, annál tovább maradnak a kártevők a helyiségben.
 3. Tápegység.Ha egy távoli raktár vagy pince számára választunk egy repellert, jobb, ha autonóm tápegységgel rendelkező eszközöket választunk. Hagyja, hogy a jel teljesítménye és hatótávolsága némileg csökkenjen, de nem kell benzin generátort vagy hosszú elektromos kábelt fektetni az utcán lefelé.
 4. Biztonság és kényelem.Házi használatra a riasztónak csendesnek és az emberre ártalmatlannak kell lennie. Egyes modellek túl hosszú ideig bekapcsolva rosszul érzik magukat az utasok. A háziállatokról is gondoskodnia kell, t. . a legtöbb készülék nyugtalan állapotba hozza a hörcsögöket és a tengerimalacokat.

Áttekintésünkben kiválasztottuk a legjobb rágcsáló- és rovarriasztó eszközöket. A jelöltek kiválasztásakor a következő kritériumokat vették figyelembe

 1. az alkalmazás hatékonysága;
 2. tartományban;
 3. kibocsátási típus;
 4. ár;
 5. szakértői vélemény;
 6. fogyasztói visszajelzések.

Ultrahangos és elektromágneses taszító összehasonlítása

Az elriasztó típusa

Előnyök

Hátrányok

Ultrahangos

+ emberi biztonság

+ hosszú folyamatos munkaidő

+ elfogadható ár

+ nagy hatósugár

– A jel nem halad át az akadályokon

– kárpitozott bútor, karton, szövet

Elektromágneses

+ senki sem áll az emberi biztonság útjába

+ a mágneses hullámok áthaladnak a falakon és a padlón

+ hatalmas vízgyűjtő területet alkot

+ Elűzi a kártevőket a mélyedésekből és üregekből

– A hatékonyság erős függése a vezeték elágazásától

– nincs lehetőség önálló működésre

A legjobb rágcsálóriasztó értékelése

Jelölés hely: termék neve ár
A legjobb ultrahangos rágcsálóriasztók (csak rágcsálók) 1 Grad A-1000 PRO+ 5 290€
2 Cleanon 2 PRO 2 450€
3 Tornado 400 2 100€
4 “ElectroCat 1 300€
5 Typhoon OG.01 1 880€
A legjobb ultrahangos rágcsálóriasztó, rovarriasztó, állatriasztó 1 Weitech WK-0600 5 990€
2 EcoSniper LS-927M 1 690€
3 “Mangust” SD-042 1 760€
4 YASTREB-200 1 500€
5 REXANT 71-0009 810€
A legjobb elektromágneses egér- és patkányriasztó 1 EMR-21 1 100€
2 Riddex Plus 650€
3 Digitális 570€

A legjobb ultrahangos rágcsálóriasztó (csak rágcsálók)

A legegyszerűbb módja annak, hogy rágcsálók, például egerek, patkányok és vakondok számára ultrahangos riasztót találjon. A frekvenciát úgy állítják be, hogy az megfeleljen nekik, és más háziállatok nem reagálnak a jelre. Íme néhány hatékony rágcsálóriasztó eszköz.

Grad A-1000 PRO+

Értékelés: 4.9

Grad A-1000 PRO+

Sok hízelgő véleményt olvashat a tematikus fórumokon a Grad A-1000 PRO repeller tulajdonságairól+. Sok felhasználó az emberek valódi védelmezőjének nevezi a rágcsálók és más kis állatok ellen. A készülék a rangsor győztesének minden jellemzőjével rendelkezik. Vegyük például a hőmérséklet-tartományt (-35…+75°C), amelytől az egerek és a patkányok félnek. Ezért a repellert nemcsak a házban, hanem pincében, pajtában és garázsban is felszerelheti.

De a készülék legfontosabb előnye a nagy hatótávolság (akár 1000 négyzetméter). ). A gyártó lehetővé tette, hogy a terméket a kívánt hatásnak megfelelően állítsák be. Háztartási konnektorra van szükség, bár az autóakkumulátor bilincsek is használhatók a riasztó áramellátásához.

Előnyök

 • nagy hatósugár;
 • négy üzemmód;
 • Meleg és hideg hőmérsékleten egyaránt működik;
 • hálózatról vagy akkumulátorról működik.

Hátrányok

 • nem található.

Chiston 2 PRO

Értékelés: 4.8

Chiston 2 PRO

A minősítés második pozíciójában egy hazai készülék Chiston-2 PRO. A szakértők dicsérték a speciális kötegelt sugárzási funkciót (a hullámokat csomagokban küldik), amely különösen hatékonnyá teszi a munkát. A modell csak a hatósugárban marad el a vezérétől (500 négyzetméter). ). Érdemes megjegyezni, és ártalmatlan sugárzás az emberi szervezet számára, t. . frekvenciatartomány 20…70 kHz). Még a háziállatokat sem zavarja az elriasztó, kivéve a rágcsálókat.

A jel 360 fokos szögben sugározza a jelet, így a hívatlan vendégek nem tudnak belopózni. A felhasználók megjegyzik a készülék megbízhatóságát, a széles hőmérséklet-tartományban való használatot (-20…+50°). Rágcsálóriasztó csak 220 V-os háztartási áramforrásról működtethető.

Előnyök

 • nagy teljesítmény a rágcsálók tevékenységének elnyomására
 • 360 fokos sugárzási szög;
 • Biztonságos frekvenciatartomány.

Előnyök

 • hálózati megbízhatóság.

Tornado 400

Értékelés: 4.7

Tornado 400

A Tornado 400 rágcsálóriasztó jó választás az otthoni rágcsálók elleni védekezésre. Az ultrahang-kibocsátó kapacitása elegendő ahhoz, hogy 400 négyzetméteres körzetben hatni tudjon az egerekre és a patkányokra. . Ebben az alkatrészben a modell elveszíti a minősítés vezetőit, de a gyártó biztosította a sugárzási frekvencia automatikus átkapcsolásának funkcióját. Ezzel megakadályozható, hogy a rágcsálók függővé váljanak tőle. A rágcsálóriasztó teljesen ártalmatlan az emberre, és működés közben nem bocsát ki semmilyen zajt.

A felhasználók megjegyzik a repeller hatékonyságát, a nagy hatótávolságot és a kiváló minőségű felépítést. A készülék súlya mindössze 0,5 kg, kompakt méretekkel rendelkezik. Sajnos a gyártó nem rendelkezik önálló tápegységről (akkumulátor).

Előnyök

 • csendes működés;
 • A könnyűség és a tömörség
 • automatikus frekvenciakapcsolás.

Hátrányok

 • Csak 220 V-ról működtethető;
 • szűk beállítási tartomány (2…10 kHz).

“ElectroCat

Értékelés: 4.6

Az “ElectroCat” repellert egyidejűleg két, a rágcsálókra gyakorolt hatásforrással használják. A generátor folyamatosan változó ultrahangos és akusztikus jeleket bocsát ki. A készülék az akusztikus támadás mellett fénysugarat is küld. Ez a teljes kezelés 200 négyzetméteres területet képes kisöpörni a földből. . A gyártó kétféle működési módot biztosít. Éjszaka a madárijesztő teljes gázt adhat, míg nappal csak az ultrahangot kapcsolja be, hogy ne befolyásolja a hatótávolságon belül tartózkodó embereket.

A készülék érdemeit a szakértők és a felhasználók a működés autonómiájának tulajdonítják (12 V-os akkumulátorral), amely lehetővé teszi a rágcsálók elriasztását a hálózattól távol. De az emberek gyakran bosszankodnak, amikor a készülék működésben van.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • kompakt méret;
 • önálló használat.

Hátrányok

 • irritálja az embereket;
 • rövid hatótávolság.

Typhoon OG.01

Értékelés: 4.5

OH.01 tájfun

A Typhoon OH minden típusú környezetben használható.01. Hatékony hatótávolsága 220 kV-ra korlátozódik. A gyártó azt ajánlja, hogy egynél több készüléket használjanak egyszerre otthonokban vagy raktárakban. A 19 hullámtartományban kibocsátott jelnek köszönhetően…A 70 kHz-es modell hatékonyan elriasztja a rágcsálók egész faját. A felhasználók az egerek és patkányok távozását a riasztó bekapcsolása után 2-4 nappal észlelik. A gyártó lehetővé tette a készülék falra vagy mennyezetre történő rögzítését. Szemben a vezetők a rangsorban valamivel szerényebb a tartományban az üzemi hőmérséklet (-15…+45°).

A szakértők megjegyzik a rágcsálóriasztó könnyű súlyát (0,4 kg) és kompakt méretét. Váltakozó áramról működik, mindössze 9 watt áramot fogyaszt. A hátrányok közé tartozik a rövid vezeték.

Előnyök

 • tömörség és könnyedség;
 • elfogadható ár;
 • csendes működés.

Hátrányok

 • rövid zsinór;
 • A jel nem hatol be a szomszédos helyiségekbe.

A legjobb ultrahangos rágcsálók, rovarok, állatok elriasztása

Gyakran előfordul, hogy az emberek melletti napozóhelyet nemcsak a rágcsálók, hanem a rovarok vagy a kóbor kutyák is igénylik. Ebben az esetben jobb, ha az univerzális modelleket választja. Szélesebb frekvenciatartományban működnek, pánikot keltenek a környező állatokban. A szakértők több terméket is kiemeltek.

Weitech WK-0600

Értékelés: 4.9

Weitech WK-0600

A Weitech WK-0600 rendelkezik a legkiterjedtebb funkciókkal. A szakértők rámutatnak a robusztus fémházra, amelyet a kis állatok nem tudnak megrongálni. A 9 üzemmódnak köszönhetően a készüléket egyértelműen a kártevők adott típusához igazíthatja. Lehetnek egerek és patkányok, vakondok és csótányok… A hatékonyságot két kibocsátó használatával érik el. A jelek váltakozásának egyedi algoritmusa megakadályozza, hogy a kártevők hozzászokjanak a készülékhez, és a hangnyomásszint (116 dB) elegendő ahhoz, hogy 325 négyzetkilométeres körzetben hasson. .

A felhasználók elégedettek a repeller nagy hatékonyságával, a nagyszámú beállítás jelenlétével, a hangerőszabályozással. A kártevők 3 nap után eltűnnek, és 2 héten belül teljesen eltűnnek.

Előnyök

 • nagy hatékonyság;
 • sokoldalú felhasználhatóság;
 • széles körű funkcionalitás;
 • robusztus ház.

Hátrányok

 • magas ár.

EkoSniper LS-927M

Értékelés: 4.8

EcoSniper LS-927M

A háztulajdonosok és a gazdálkodók számára megfizethető áron kínálnak hazai ultrahangos repeller EcoSniper LS-927M. A sokoldalúság szempontjából majdnem olyan jó, mint a ranglista vezetője. A repellens hatékonysága a magas hangnyomásnak (135dB) köszönhető, amely nem bírja a kártevőket. A készülék mindössze 1,5 W energiát fogyaszt. Egy ciklus 3-5 hétig tarthat, és a maximális hatósugár 540 négyzetméter. . A szakértők dicsérték az építés minőségét, valamint a jel amplitúdójának időszakos változásait. Az állatok nem tudnak hozzászokni az állandó expozícióhoz, és elhagyják a szobát.

A rágcsálóriasztó 220V-os elektromos csatlakozót igényel, így nehezen használható távoli raktárakban vagy bodegákban.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • Kompakt és könnyű;
 • Magas hangnyomás;
 • nagy hatósugár.

Hátrányok

 • Csökkentett hatékonyság, ha túl sok az akadály.

“Mongoose” SD-042

Értékelés: 4.7

Manguste SD-042

Stílusos megjelenés és kompakt méret teszi a “Mangust” SD-042 ultrahangos repellert a legjobb modellé a lakóépületek számára. A készülék közvetlenül 220 V-os konnektorba csatlakoztatható, és akár 100 négyzetmétert is véd. . Az ultrarövid elektromágneses hullámok állandóan változó frekvenciája, valamint az ultrahang két formája nem teszi lehetővé, hogy az állatok megszokják az új környezetet. 2-4 héten belül a kártevők elhagyják a személy lakását. A sugárzás típusának váltásakor a kijelző színe megváltozik.

A szakértők a készüléket a harmadik helyre sorolták a rangsorban az elegancia, a megfizethetőség és a hatékonyság kombinációja miatt. A hatótávolság tekintetében azonban alulmarad a vezetőkkel szemben. A felhasználók az AM-sávban történő rádióhallgatás során interferencia kialakulását észlelik.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • könnyűség (0,2 kg) és tömörség;
 • elegáns megjelenés;
 • különböző típusú sugárzások.

Hátrányok

 • kis választék.

Hawk-200

Értékelés: 4.7

Hawk-200

Több mint tíz éve a hazai “Yastreb-200” repeller szolgálja az embereket. De a készülék hatékonyságát sok modernebb versenytárs is megirigyelheti. A modell szépsége abban rejlik, hogy több mint 2000 modulált frekvenciát képes kibocsátani. A kártevők nem tudnak ellenállni a testük ilyen expozíciójának, és 1-2 héten belül elhagyják a kényelmetlen helyiséget. A tényleges hatótávolság a szabványos hatótávolságon belül van (200 négyzetméterig). ). A hazai fejlesztés nem fél sem a magas hőmérséklettől (+80 ° C), sem az alacsony (-40 ° C), ami kiszélesíti az alkalmazási területet.

A felhasználók megjegyzik, hogy a puha tárgyak, ruházat vagy kárpitozott bútorok nélküli környezetben a kártevők gyorsabban elhagyják a kellemetlen területet. Bármilyen anyag jelenléte csökkenti a hatékonyságot.

Előnyök

 • Hosszú élettartam (több mint 10 év);
 • hatékony védelem;
 • Alacsony súly (0,15 kg).

hátrányok

 • elavult dizájn;
 • magas ár.

REXANT 71-0009

Értékelés: 4.6

REXANT 71-0009

A kártevők legszélesebb körét tudja ellenőrizni a REXANT 71-0009 kínai repellerrel. Alkalmas a rágcsálók, valamint a hangyák és molyok elleni védelemre. A kicsi és olcsó ultrahangos készülék akár 60 négyzetméteres objektumot is védelmébe vehet. . Ez azért van, mert a kis tartományban a készülék nem sikerült feljebb emelkedni a rangsorunkban. A sugárzás frekvenciája szabályozható, hogy a kártevőknek ne legyen idejük alkalmazkodni az új környezethez. A készülék teljesen ártalmatlan az emberi egészségre, még a háziállatok (tengerimalacok, hörcsögök) sem zavarják.

A felhasználók elégedettek a repeller alacsony árával és hatékonyságával. A hátrányok közül a spontán meghibásodások a következők. Ezért a rágcsálóriasztó működését rendszeresen ellenőrizni kell.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • ártalmatlan az emberekre és a háziállatokra;
 • a kibocsátás frekvenciaszabályozása.

Hátrányok

 • kis hatósugár;
 • meghibásodások.

A legjobb elektromágneses repellens egerek és patkányok ellen

Azokban az épületekben, ahol kiterjedt elektromos hálózat van, a legjobb elektromágneses madárijesztőket használni. A készüléknek az aljzatba történő behelyezése taszító impulzust hoz létre az egész vonal mentén. A rovarok és rágcsálók nem csak a készülék közelében, hanem a szomszédos helyiségekben is hagynak mélyedéseket a falakban vagy a padló alatt. A szakértők elégedettek voltak a következő modellek teljesítményével.

EMR-21

Értékelés: 4.9

EMR-21

A kínai elektromágneses repeller EMR-21 fő előnye a minőség és a hatékonyság. Túlszárnyalja a versenytársakat a tartományban (230 kv. m), ami a készülék megbízhatóságával együtt a rangsor győztesévé teszi. Védi otthonát a kártevők széles skálájától, a rágcsálóktól a csótányokig. Ha háztartási konnektorba dugják, impulzusokat generál, amelyek az elektromos vezetékek mentén terjednek. Irritálják a kártevőket, így azok elhagyják a területet. Az elrettentő eszköz még mindig kompaktnak és stílusosnak tűnik.

A riasztó jelzőfénnyel rendelkezik a készülék állapotának jelzésére. Az elektromágneses sugárzás az emberek számára nem kellemetlen, de néhány háziállatot (hörcsögök, tengerimalacok) zavarhat a jel.

Előnyök

 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • nagy hatósugár;
 • hatékony védelem;
 • egyszerű vezérlés.

Hátrányok

 • nem észleltek.

Riddex Plus

Értékelés: 4.8

Riddex Plus

A Riddex Plus repeller a teljesítmény és az ár optimális kombinációja. Ez az egyensúly tette a készüléket népszerűvé a hazai piacon. A modellt a megbízhatóság jellemzi, a töltés ütésálló műanyag házban van elrejtve. A termék nem tűri sem a magas páratartalmat (90%-ig), sem a hőmérséklet-ingadozást (-30)…+45° C), és nem esik. Csak tartományban marad alul a győztessel szemben (80…200 kV. ).

Nincs TV- vagy rádiózavar működés közben; nincs probléma a mobilinternet vagy a Wi-Fi internet-hozzáféréssel. A rágcsálók 2-4 hét után, a rovarok pedig 4-6 hét után távoznak.

Előnyök

 • Biztonság az emberek számára;
 • megbízhatóság;
 • sokoldalúság;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • gyenge védelem a rovarok ellen.

Digitális

Értékelés: 4.6

Digitális

A legolcsóbb elektromágneses repeller a kínai Digital készülék volt a mi értékelésünkben. Ez a modell sokoldalú felhasználhatósága miatt figyelemre méltó, mivel megvédi az emberi lakhelyet a rágcsálóktól és rovaroktól. A szakértők kiemelik a termék környezetbarátságát, a sugárzás teljesen ártalmatlan az emberi szervezet számára. Csak a háziállatok nem lesznek túl boldogok a mellékelt eszköz közelsége miatt. A riasztó speciális átalakítóval van felszerelve, amely kompenzálja a hálózati frekvencia 50 Hz-ről 60 Hz-re történő változásait. Ez különösen fontos Oroszország tartományi lakosai számára.

A három legjobb rágcsálóriasztó közé kerülni nem engedte meg az alacsony teljesítményű adót. A maximális hatósugár mindössze 80 négyzetméter. . Ez elég egy lakáshoz, de egy házhoz vagy raktárhoz egy másik asszisztenst kell vásárolnia.

Előnyök

 • Véd a kártevők széles köre ellen;
 • alacsony ár;
 • ellenállás a hálózati áramkimaradásokkal szemben.

Hátrányok

 • rövid hatótávolság.
Olvasson tovább  12 legjobb olaj típusú légkompresszorok
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: