25 legjobb mosógép

Manapság aligha akar valaki kézzel mosni. Miért dobja be a mosógépbe, és aztán folytassa a napját?? Egy olyan termék, amelyet úgy terveztek, hogy évekig és évekig kitartson. De nem örökre – egy nap szükséged lehet egy cserére. Ezeket a készülékeket is rendszeresen fejlesztik, és előfordulhat, hogy a mosógépet egy vadonatújra cseréli le, még akkor is, ha még semmi baja nem volt. Röviden, az automata mosógépek iránt állandó kereslet mutatkozik. De hogyan válasszuk ki a megfelelő modellt az Ön számára? Ez a cikk éppen ehhez nyújt segítséget. Az Expertology online magazin elmondja benne, hogy mi a különbség egyes mosógépek és mások között, és az orosz kiskereskedelmi láncokban forgalmazott modellek közül a legjobbakról is beszámol.

Tárgya

 1. Hogyan válasszunk mosógépet
 2. Melyik a jobb: függőleges vagy vízszintes mosógép??
 3. Melyik a jobb: közvetlen meghajtás vagy szíj?
 4. Melyik mosótartály a jobb: műanyag vagy rozsdamentes acél??
 5. Mire kell még figyelni a mosógép kiválasztásakor??
 6. A legjobb mosógépek értékelése

Hogyan válasszunk mosógépet

Először is nézzük meg, hogyan válasszuk ki a megfelelő mosógépet. És nem egy konkrét modellről van szó – itt minden teljesen világos, csak nézze meg a véleményeket és a műszaki leírásokat. Az első dolog, amit tudnia kell, hogy milyen típusú mosógépre van szüksége?. Az a tény, hogy ezek az eszközök különböző kialakításúak. Különösen különbözőek lehetnek:

 1. A rakomány típusa– Ettől függ, hogy milyen módon helyezi el a szennyest;

 2. Hajtás típusa– durván fogalmazva, ez határozza meg a motor élettartamát;

 3. Anyag, a dob – a mosogatógépgyártók általában rozsdamentes acélt és műanyagot használnak.

A választásnak erről a három aspektusáról fogunk beszélni. A többi paramétert (centrifugálási sebesség, zajszint, programok száma stb.) Ön dönti el. .) egyedül fogsz gondolkodni. Vagy nem fog, ha egyszerűen úgy dönt, hogy a minősítésünkben áttekintett modellek egyikét választja.

Mi a jobb: függőleges vagy vízszintes mosógép??

A mosógépeket ma már két csoportra osztják. Az egyik tartalmazza az elölről töltő eszközöket, a másik – függőlegesen. Az első típusba tartoznak az általunk megszokott készülékek, az előlapot egy kerek rakodónyílás díszíti. Egy ilyen eszköz könnyű használata attól függ, hogy hány fokban nyílik a nyílás, valamint annak átmérőjétől. Az elöltöltős mosógép lehet egy beépített. Ez azt jelenti, hogy a készüléket a konyhában a munkalapra helyezve lehet elhelyezni. És anélkül is tarthat olyan dolgokat, mint például a mosószerek a készülék tetején. Röviden, az ügyfélnek nem lesz kellemetlensége. Ez alól csak akkor van kivétel, ha a mosó-szárítógépet rendkívül szűk helyen kell elhelyezni.

Az elöltöltős mosógépeknek van egy olyan hátránya is, amellyel sokan nincsenek tisztában. Ezek a készülékek gyakran hajlamosak arra, hogy a nedvesség összegyűljön a gumitömítésben. Ez azt jelenti, hogy mosás után néhány órán át nyitva kell tartani a készülék ajtaját, különben rossz szag keletkezik.

A függőleges töltésű mosógépek különösen népszerűek az amerikaiak körében. A lényeg az, hogy az ilyen készülékeket a pincébe vagy akár a garázsba telepítik, amely már egyébként is tele van más készülékekkel és szeméttel. Ezeken a helyeken lehetetlen lehajolni a csomagtérajtó kinyitásához. És a felső fedél mindig hozzáférhető. Ennek a megoldásnak az a hátránya, hogy a mosógép fedelére nem lehet semmilyen tárgyat helyezni. A polcot pedig csak fél méterrel a készülék fölé lehet akasztani.

Amikor függőlegesen töltött mosógépet választ, nézze meg, hogy a készülék képes-e a dobot a helyén rögzíteni, úgy, hogy a csappantyúk közvetlenül a felső fedél alatt helyezkedjenek el. Ha nem rendelkezik ezzel a funkcióval, akkor mosás után a dobot a kezével kell forgatnia, amíg a csappantyúk a megfelelő helyre kerülnek. Semmi bonyolult, de a folyamat bosszantó.

Közvetlen meghajtás vagy szíjhajtás?

Minden mosógépet elektromos motor hajt. Fő feladata a dob forgatása. De hogyan is csinálja ezt pontosan?? Az alacsony árfekvésű készülékekben a dobot a dobszíj forgatja. Ez a legegyszerűbb meghajtási megoldás, és már évek óta használják. Elég, ha felidézzük a Szovjetunióban gyártott készülékeket, ahol szintén szíjhajtást alkalmaztak. Csakhogy ez az öv olyan vastag volt, hogy szinte korlátlan élettartamú. A modern mosógépek vékonyabb szalagot használnak. A zaj és az energiafogyasztás csökkentése érdekében választották. De mondanom sem kell, hogy egy vékony öv egy napon elszakadhat? A jó hír az, hogy bármelyik ezermester, aki háztartási gépek javításából él, könnyen ki tudja cserélni ezt a készüléket. Néhány mosógép-tulajdonos pedig maga végzi el a szíjcserét!

A huszonegyedik században kezdtek megjelenni a közvetlen meghajtású mosógépek. Az LG Electronics főként az ilyen eszközök gyártására támaszkodott. Ezekben a készülékekben a motor és a dob gyakorlatilag egy darabból áll. Így nincsenek felesleges mozgó alkatrészek. Ennek a kialakításnak számos előnye van. A szíjhajtás zajosabb, például. A közvetlen meghajtású mosógép csak akkor lesz hallható, amikor a dobot nagyon nagy sebességre gyorsítják. A további mozgó alkatrészek hiánya szintén pozitív hatással van a készülék élettartamára. A fent említett LG vállalat tíz év garanciát vállal a motorra – ezt a közvetlen meghajtás tette lehetővé. Ez a kialakítás megkönnyíti az inverter bevezetését is, amely lehetővé teszi, hogy a mosógép elektronikája mérje a szennyes súlyát, a mennyiségnek megfelelő mennyiségű vizet öntsön, és lehetővé teszi a dob ellenkező irányú forgását is. Így ezek a készülékek gazdaságosak is!

Amint azt Ön is megértette, a közvetlen meghajtás előnyösebb. Az ezzel felszerelt készülékek ára azonban általában magas.

Melyik mosógép tartálya a jobb: műanyag vagy rozsdamentes acél?

A legvitatottabb pont. A mosó-szárítógép tartálya, amely a dobot tartalmazza, különböző anyagokból készülhet. A gyártó általában rozsdamentes acél vagy műanyagot választ. A valóságban a mosási folyamatot szinte egyáltalán nem befolyásolja az anyagválasztás. A rozsdamentes acéltartály azonban sokkal robusztusabb és szinte korlátlan élettartamú. De az előállítása is lényegesen drágább, így egy mosógép megvásárlása ezzel együtt jelentős beruházás lenne.

El kell ismernie, hogy a műanyag könnyebb, mint a rozsdamentes acél. Ezért a gyakorlat azt mutatja, hogy a műanyag tartályos mosógépet a házban sokkal könnyebb behozni, mint egy rozsdamentes acéltartállyal rendelkező szörnyeteget. Egyes felhasználók azt állítják, hogy a műanyag nagyon tartós anyag, míg az acéldob mindenféle gubancolódást kaphat. A valóságban ez nem feltétlenül így van. A műanyag tartályokról ismert, hogy néhány év használat után megrepednek. És ez nagy problémához vezet, különösen, ha a mosógép nem teljesen szivárgásmentes.

Mire kell még figyelni a mosógép kiválasztásakor??

Azt mondtuk, hogy nem fogunk részletesen foglalkozni a mosógépek jellemzőivel. De legalább röviden nézzük át őket:

 1. A készülék típusa– automata vagy félautomata. Ez a cikk csak az olyan automata készülékekkel foglalkozik, amelyek szintén helyhez kötöttnek tekinthetők. A “félautomata” általában aktivátoros modellekhez tartoznak, amelyeket egy hostelben vagy valahol egy házban való használatra szánnak – róluk külön cikkben beszélünk.

 2. Pörgési sebesség– Egy fontos paraméter, amely meghatározza, hogy mennyire lesznek szárazak a ruhák. De ne feledje, hogy a kényes szöveteket amúgy sem lehet nagy sebességgel pörgetni, mert elszakadhatnak.

 3. Szárítás– egy adott funkció, amely így vagy úgy megvalósítható. Megszünteti vagy legalábbis kiküszöböli a hagyományos ruhaszárítókötél szükségességét. Természetesen a beépített szárítóval ellátott modell körülbelül két-háromszor drágább lesz, mint egy normál modell.

 4. Kapacitás– Megmutatja, hogy mennyi száraz ruhát lehet egy menetben kimosni. Fontos paraméter a gyermekes családok számára.

 5. Méretek– egyesek először keresik. Ha a készüléket szűk helyen kívánja elhelyezni, javasoljuk, hogy a keskeny vagy akár ultrakeskeny modelleket keresse.

 6. Programok száma– Messze nem a legfontosabb lehetőség, de nem is teljesen elhanyagolt. A túl sok üzemmód csak megnehezítheti a mosógép használatát, ezért ügyeljen arra, hogy olyan mosógépet vásároljon, amely ésszerű számú üzemmóddal rendelkezik.

 7. Késleltetett mosásindítás időzítő– Elérhetősége fontos azok számára, akiknél a villamos energia díja nappal és éjszaka eltérő. Az időzítővel megmondhatja a készüléknek, hogy egy meghatározott számú óra elteltével kezdje el a mosást.

Valószínűleg itt megállhatnál. Most már pontosan tudja, hogyan válasszon mosógépet. Ezután itt az ideje, hogy megismerjük a legjobb modelleket az orosz kiskereskedőknél kapható modellek közül.

A legjobb mosógépek rangsora

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb függőleges mosógépek 1 Electrolux EWT 1264 ILW 41 600€
2 Whirlpool LR 70220 35 450€
3 Hotpoint-Ariston WMTL 501 L 20 852€
4 Zanussi ZWY 51024 WI 22 600€
A legjobb keskeny elöltöltős mosógépek 1 osch WLT 24440
2 Siemens WS 12T440 35 990€
3 Samsung WW65K42E08W 25 990€
4 LG F-1096ND3 22 100€
A legjobb teljes méretű elöltöltős mosógépek 1 Asko W6884 W 72 900€
2 Electrolux EWW 51696 SWD 70 000€
3 osch WAN 24140 37 000€
4 LG F-10B8QD 22 100€
A legjobb mosógépek szárító funkcióval 1 Electrolux EWW 51696 SWD 70 000€
2 osch WVG 30463 67 600€
3 Samsung WD80K5410OS 56 100€
4 Hotpoint-Ariston RDPD 96407 JD 96407 JD 55 990€
A legjobb beépített mosógépek 1 Smeg LSTA147S 107 390€
2 osch WIW 28540
3 Candy CBWD 8514TWH 40 080€
4 Electrolux EWG 147540 W 36 475€
A legjobb prémium mosógépek 1 LG LSWD100 299 000€
2 Kuppersbusch WA 1920.0 W 159 600€
3 AEG L 9WBC61 B 105 000€
4 Asko W6984 S 73 080€
5 Smeg LBB14PB2 125 690€

A legjobb függőleges mosógépek

Electrolux EWT 1264 ILW

Értékelés: 4.9

Electrolux EWT 1264 ILW

Rangsorunk a legalacsonyabb villamosenergia-fogyasztású készülékkel kezdődik. Ezt bizonyítja az A energiaosztályba sorolt+++. Ez a modell csak 40 cm széles. Talán ez a legfőbb előnye sok álló töltésű mosógépünknek – nem foglalnak sok helyet. Mélysége 60 cm, így nem kell meglepődnie azon, hogy 6 kg száraz szennyes mosására alkalmas. Ez egy elég drága gép, így a svéd gyártó nem fukarkodott. Alkotásait automatikus dobpozícionálással látja el, így a csappantyúk mindig a megfelelő helyen vannak. Ráadásul simán nyílnak – ezzel sem büszkélkedhet minden mosógép. A tartály műanyagból készült, és csak Önön múlik, hogy ezt hátránynak tekinti-e.

14 program elérhető. Ez a gép mindenféle mosható anyagot tartalmaz – mindig van olyan mosási program, amely megfelel az Ön igényeinek. Sok ügyfél értékeli a gyűrődésgátló funkciót is, amikor elfelejtheti a vasalót. Néhányan a késleltetett indítási időzítőt is hasznosnak találják.

Ez a modell 57dB hallható hangerősségen működik. Nem sok, de nem teszi a mosógépet különösen hangossá. A zajszint a pörgetés során emelkedik, de ez az összes ma vizsgált készülékre igaz. Ami még fontosabb, hogy a készülék teljesen kiömlésbiztos – még ha valami történik is a hordóval, nem fogja elárasztani a szomszédokat. Egyensúlyhiány- és habszint-szabályozóval is rendelkezik. Ami a centrifugálási sebességet illeti, akár 1200 fordulat/perc sebességgel is működik. Ez elég ahhoz, hogy a ruháid félig megszáradjanak, ahogy azt a B osztályú spinning is bizonyítja.

Hozzá kell tenni, hogy a gép ciklusonként 47 liter vizet fogyaszt. A vezérlés elektronikus, de a gombok és a kezelőszervek könnyen érthetőek. Röviden, a svéd óriás egy csodálatos mosógépet készített, amely biztosan tetszeni fog a vásárlóknak.

Előnyök

 • Jó kapacitás;
 • Automatikus dobpozicionálással rendelkezik;
 • Van egy időzítő a mosás kezdetének késleltetésére;
 • Nagy pörgési sebesség csavaráskor;
 • Az elektronika figyeli a habszintet és a kiegyensúlyozatlanságot;
 • Nem rossz minőségű mosás;
 • Magas energiájú osztály;
 • Egy extra adag mosás lehetséges;
 • Megfelelő méretek;

Hátrányok

 • A költségek magasnak tűnhetnek.

Whirlpool LR 70220

Értékelés: 4.8

Whirlpool<td></div><p>LR 70220 ” src=”/wp-content/uploads/2023/05/5371666194411-3925.jpg” title=”Whirlpool</p><td>LR 70220″><p>Egy másik mosógép a mi értékelésünkben, 60 cm mélységgel és 40 cm szélességgel. És a készülék magassága valamivel magasabb, mint egy standard modellé. Ez lehetővé tette a gyártó számára, hogy akár 7 kg száraz ruhát is betöltsön. Biztonsággal kijelenthetjük, hogy ez még azoknak is megfelel, akiknek két vagy három gyermekük van a családban.</p><p>Az ilyen mosógépekre jellemző módon rendelkezik újratöltési funkcióval. De a vevők sokkal elégedettebbek lesznek a közvetlen meghajtással. Az amerikai gyártó nem spórolt a költségekkel, a dobot és a motort egy darabban egyesítette. Így biztos lehet benne, hogy a motor több mint tíz évig fog tartani. By the way, a közvetlen meghajtás pontosan az árcédula miatt, amely eléri a lenyűgöző 35 ezer rubelt. RUB. De ha ezt az összeget elosztjuk a készülék sokéves használatával, a számadat meglehetősen kicsinek bizonyul.</p><p>A készülék teljes szivárgásvédelemmel rendelkezik. Ha valami mégis megtörténik, nem kell megvárni, amíg a szomszédok elárasztják. Bármi megtörténhet azonban, ha elfelejti eltávolítani az éles tárgyakat a zsebéből. Arról nem is beszélve, hogy a dob automatikusan a megfelelő pozícióba kerül, így nem kell elforgatni, hogy hozzáférjen a szárnyakhoz. Elég halk a pörgéshez – a gyártó állítása szerint a zajszint kevesebb, mint 54dB. Csak a centrifugálási ciklus alatt növekszik. Nem csoda, hiszen ebben az üzemmódban a dob akár 1200 fordulat/perc sebességgel is forog. A ruhái félig szárazak, amit a B pörgetési osztálya is megerősít – ezt a végén kiérdemli.</p><p>Hozzá kell tenni, hogy a felhasználó számára 14 program áll rendelkezésre. Az egyik ilyen funkció a szuperöblítés funkció – ideális a gyermekruhák mosásához, valamint a gazdaságos mosási lehetőség. Az utóbbi ideális a fehérneműk mosásához, különösen akkor, ha csökkenteni szeretné a vízfogyasztást.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>24 órás időzítővel rendelkezik a mosás megkezdésének elhalasztásához;</li><li>Kiváló kapacitás;</li><li>Teljesen védett a vízszivárgás ellen;</li><li>Nagy dobsebességgel történő forgatás;</li><li>A+++ energiaosztály;</li><li>Közvetlen meghajtást használ;</li><li>Alacsony zajszint;</li><li>A karosszérián kerekek vannak;</li><li>A redőnyök simán kinyílnak;</li><li>Van egy automatikus dobpozicionálás;</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Magas költségek.</li></ul><h3>Hotpoint-Ariston WMTL 501 L </h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Hotpoint-Ariston WMTL 501 L

Az egyik legolcsóbb mosógép. Legalábbis a felültöltős típusok közül. Ez a modell 25-26 ezerért vásárolható meg. Rubel. Méretét tekintve nem sokban különbözik a fenti eszközöktől. De ennek a gépnek a teljesítménye kicsi, így nem képes egyszerre nagy mennyiségű szennyest mosni. A hivatalos kapacitás 5 kg – ennél több tárgyat nem szabad a dobba helyezni. Ez azt jelenti, hogy ezt a modellt két- vagy háromgyermekes családok nem vásárolhatják meg. Van néhány egyéb korlátozás is. Például a gyártó csak részleges szivárgásvédelmet adott az alkotásának. Ebben az árkategóriában azonban ez a készülékcsalád pörgés nélkül is kapható, így nem panaszkodhat. De a csavarás nem maradhat el. C hatékonysági osztálya azt jelenti, hogy a ruhák jó ideig szárazak maradnak a szárítókötélen. Csavaráskor a dob csak 1000 fordulat/perc sebességgel forog. De miért “csak”?? Sok háziasszony használja ezt az opciót még akkor is, ha nagyobb sebességet is lehet használni, hogy a tárgyak tökéletes állapotban maradjanak.

Ennek a mosógépnek a fő előnye a minimális vízfogyasztás. Mosásonként csak 42 literre van szükség. Ez egy nagyszerű eredmény. És itt az energiafogyasztás átlagos, amint azt a megfelelő A osztály (a pluszok nélkül) bizonyítja. Ami a programok számát illeti, akkor mindenkinek meg kell felelnie. A 18 üzemmód lehetővé teszi, hogy abszolút mindent, még a gyapjút is kimosson. Különleges funkciói közé tartozik a szuperöblítés és a gazdaságos mosás funkció. Időzítővel késlelteti a mosás megkezdését. Röviden, ez a készülék megéri a ráfordított pénzt. Ez nem csak a gyermekes családok és azok számára alkalmas, akik szeretnek a kimeneti gyakorlatilag száraz szennyest kapni.

Előnyök

 • A programok számát és a programszinteket ellenőrzik, a habszintet és a kiegyensúlyozatlanságot pedig szabályozzák;
 • A szennyest újra lehet tölteni;
 • Alacsony vízfogyasztás;
 • Nem rossz mosási hatékonyság;
 • Számos program;
 • Időzítővel rendelkezik a mosás megkezdésének késleltetésére;
 • A költségek nem túl magasak;

Hátrányok

 • Nem a legnagyobb pörgési sebesség pörgetéskor;
 • Egyes tételek nem tartanak sokáig;
 • A kapacitás lehetne nagyobb is;

Zanussi ZWY 51024 WI

Értékelés: 4.7

Zanussi ZWY 51024 WI

A legolcsóbb felültöltős mosógép ebben a rangsorban. Természetesen vannak még olcsóbb lehetőségek, de a teljesítményük meglehetősen kiábrándító, ahogyan a negatív vélemények is. A Zanussi ZWY 51024 WI esetében az emberek gyakorlatilag nem panaszkodnak. 40x60x85 cm-es készülékkel rendelkeznek. A készülék teste szivárgásmentes és a hagyományos fehér színűre festett. Alatta rejtőzik a hagyományos dob, amelyet a rendszer olyan helyzetben rögzít, hogy a felhasználó hozzáférhessen a szárnyakhoz. Egyébként ez a funkció ritka vendég az ilyen olcsó mosógépekben.

Az itt használt dob maximálisan 1000 fordulat/perc fordulatszámon képes forogni. A zajszint pörgetés közben kevesebb, mint 74 dB, ami teljesen elfogadható. C osztályú centrifugálási osztály – ez nagyjából az, amit egy olcsó mosógéptől elvárhat.

A nagyszerű dolog az, hogy a termék mosásonként legfeljebb 47 liter vizet pazarol. Nem rekordalacsony paraméter, de vannak kevésbé gazdaságos gépek is. A készülék A mosási hatékonysági osztályba sorolt. A Zanussi ZWY 51024 WI A++ minősítést kapott, ami szintén nagyon kedvező. Nem is beszélve a speciális érzékelők jelenlétéről, amelyeken keresztül az elektronika figyeli a habot és az egyensúlyhiányt. A késleltetett mosásindítású időzítő, amelynek maximális beállítása 9 óra, szintén jól jön.

A 8 program okozhat némi kellemetlenséget a vásárlónak. Ez mai mércével mérve nagyon alacsony. A legtöbb típusú szövetet azonban ki tudja mosni. Ezzel együtt vannak olyan extra funkciók is, amelyek nagyon hasznosak. Például meg lehet jegyezni a gyűrődésgátlást, amelynek köszönhetően a vasalót meglehetősen ritkán kell használni (de ez a funkció a mosást körülbelül 10 perccel hosszabbá teszi). Röviden, még mindig megfontolhatja ennek a modellnek a megvásárlását. Mindenképpen ez a legjobb megoldás azok számára, akik nem terveznek egy vagyont költeni egy mosógépre.

Az előnyök

 • Nem a legnagyobb vízfogyasztás;
 • Megfizethető árcédula;
 • Automatikus dobpozicionálással rendelkezik;
 • Beépített késleltetett mosásindítási időzítő;
 • Számos hasznos funkció áll rendelkezésre;
 • Vannak habszint- és kiegyensúlyozatlanság-szabályozók;
 • Részleges szivárgásvédelem került megvalósításra;
 • Alacsony energiafogyasztás;
 • Jó mosási hatékonyság;
 • Több szennyest is be lehet tölteni;

Hátrányok

 • A kapacitás nem haladja meg az 5,5 kg-ot;
 • Rosszul veszi fel a port a tálcáról;
 • A csipogó hang az idegeidre mehet;
 • Nem a leghatékonyabb csavarás;

A legjobb keskeny elöltöltős mosógépek

Bosch WLT 24440

Értékelés: 4.9

Bosch WLT 24440

Ez a készülék hagyományos kerek nyílással rendelkezik, amelyet ezüst-fekete díszítés egészít ki. A design nagyon szép és még fülbemászó is. A mosógép mérete 60x44x85 cm. Ez a készülék általában még egy nagyon kicsi fürdőszobában is elfér. Természetesen a keskeny modellek nem büszkélkedhetnek ugyanolyan nagy mosási kapacitással, mint az alacsony kapacitású modellek. Itt is a maximális mosási terhelés nem haladja meg az 5,5 kg-ot. Ez tulajdonképpen teljesen elegendő, még akkor is, ha a partnerével él, és csak a gyermekes családok igényelnek többet.

A német mérnököknek sikerült elérni a nagyon alacsony vízfogyasztást – itt 39 literes. Érdekes módon a készülék még ennyi folyadékkal is elég jó munkát végez, amit az A mosási hatékonysági osztály is bizonyít. Ez fogyasztja a legkisebb mennyiségű villamos energiát is, ami hatással lesz a számláira. Röviden, a Bosch WLT 24440 kiváló választás a takarékos emberek számára. Egyébként van egy késleltetett indítási időzítő. Azok, akik éjszaka kedvezményes árat fizetnek, a legjobban örülnek neki.

Az ide beszerelt dob 1200 fordulat/perc fordulatszámon képes forogni. Az ilyen fordulatszámon történő pörgetés megfelel a B hatékonysági osztálynak. Az eredmény nagyon jó, bár nem tökéletes. Sajnos egy még jobb centrifugálást csak sokkal drágább mosógépek tudnak kínálni. És ha tökéletes eredményt szeretne elérni, akkor jobb, ha a szárítóval ellátott mosógépek irányába néz – ebben a minősítésben ezekről is szólunk.

Előnyök

 • Teljes körű szivárgásvédelem valósul meg;
 • Szerény méret;
 • Minimális vízfogyasztás mosásonként;
 • Meglehetősen nagy pörgési sebesség csavaráskor;
 • Jó mosási hatékonyság;
 • A termék az A+ energiahatékonysági osztályba tartozik;
 • A készülék figyelemmel kíséri a habszintet;
 • Van egyensúlyhiány-ellenőrzés;
 • A mosógép késleltetett időzítővel rendelkezik;
 • A rakodónyílás átmérője legfeljebb 32 cm;

Hátrányok

 • Szinte soha nem áll rendelkezésre;
 • Az érintésérzékeny gombok nem mindenkinek fognak tetszeni;
 • Nem nagy kapacitású;

Siemens WS 12T440

Értékelés: 4.8

Siemens WS 12T440

A német Siemens cég ritkán gyárt olcsó háztartási készülékeket. A WS 12T440 mosógép körülbelül 35 ezer euróba kerül. RUR. És ez annak ellenére, hogy a termék mélysége nem haladja meg a 45 cm-t. Ez azt jelenti, hogy nem a legnagyobb mennyiségű anyagot használták fel ennek a készüléknek az elkészítéséhez. Miért éri meg ez a modell a pénzt??

Az első dolog, ami feltűnik, az az alacsony energiafogyasztás, ezért kapta meg az A-osztályú energiacímkét+++. Ez azt jelenti, hogy csak egy kis hatással lesz az Ön villanyszámlájára. De még ennél is kellemesebb a kiváló tárolókapacitása. Van egy beépített dob, amely lehetővé teszi, hogy 7 kg száraz ruhát töltsön a gépbe – a motor elég erős ahhoz, hogy az A kategóriás mosási hatékonysággal megbirkózzon velük. A gép nem fogyaszt sok vizet – a vízfogyasztás mosásonként jellemzően 38 liter alatt van. A mosási és öblítési ciklus befejezése után elindul a centrifugálási ciklus, és a centrifugálási sebesség elérheti az 1200 ford/perc fordulatszámot. A centrifugálás azonban ennek a mosógépnek a leggyengébb tulajdonsága, minőségét tekintve nem különbözik az azonos árkategóriájú versenytársaktól.

A felhasználónak 15 mosási programot kínálunk, ami a legmegfelelőbbnek tekinthető. A mérnökök késleltetett indítási időzítővel is ellátták alkotásukat, amely legfeljebb 24 órára állítható be. A töltőajtó elég nagy ahhoz, hogy akár 6 kg szennyest is betöltsön. És a dob itt speciális műanyagból készült. Ami a motort illeti, az iQdrive termékcsaládhoz tartozik. Pörgése a dobban lévő szennyes mennyiségétől függ.

Valószínűleg az egyik legjobb elöltöltős mosógép a középkategóriás árkategóriában. A németek bizonyára értik a dolgukat!

Előnyök

 • Alacsony energiafogyasztás;
 • Elég alacsony zajszint;
 • Nagyméretű csomagtérfedél ezüstszínű peremmel;
 • Van egy időzítő a mosás megkezdésének késleltetésére;
 • Az elektronika figyeli a habszintet, a kiegyensúlyozatlanságot és egyéb tényezőket;
 • Teljesen szivárgásmentes;
 • Alacsony vízfogyasztás;
 • A kapacitás eléri a 7 kg-ot;
 • Jó, akár 1200 fordulat/percig terjedő pörgési sebesség;
 • Nem rossz mosási teljesítmény;

Hátrányok

 • A légkondicionáló tálcájában rendszeres időközönként víz marad;
 • Nincs gyűrődésmegelőző funkció.

Samsung WW65K42E08W

Értékelés: 4.8

Samsung WW65K42E08W

Egy másik mosógép a rangsorunkban 45 cm mélységgel. Nagy kapacitású mosódob akár 6,5 kg szárazáru tárolására. A hasonló árú versenytársaktól eltérően ez a készülék fehér ajtóval rendelkezik. És domború és nagyon szép. észrevehet egy ajtót a tetején – ez arra használható, hogy mosás közben új adag szennyest adjon hozzá! Kiderült, hogy ez azon kevés elöltöltős mosógépek egyike, amelyek ilyen funkciót kínálnak! Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a modell nemcsak Önt, hanem a vendégeit is képes meglepni.

A készülék kezelőpanelje egy praktikus szabályozóból, fizikai gombokból és egy digitális kijelzőből áll. Mindezzel a jósággal nemcsak a tizenkét program közül választhat, hanem a mosás befejezésének időpontját is. És egy bizonyos billentyűkombináció megnyomása kiváltja a dobtisztítást. Erre azután van szükség, hogy a mosógépet különösen piszkos, sok homokot tartalmazó ruhákhoz használták. Szintén lehetetlen nem észrevenni a kerámia fűtőberendezés jelenlétét – élettartama nagyon hosszúnak bizonyul. Az érem másik oldala az alkatrész cseréjének magas költsége, ha meghibásodik.

Mindössze 12 mosási program közül lehet választani. De nem érzed a hiányukat. Úgy tűnik, hogy teljesen bármilyen anyagot, még a gyapjút is ki lehet mosni. Ugyanakkor a felhasználó további funkciókat kap, amelyek nagyon hasznosnak bizonyulnak. Ráadásul ez a mosógép tudja, hogyan kell gőzölni! Mondanom sem kell, hogy ez a legjobb módja annak, hogy a mosószer molekulái behatoljanak a szövetekbe? Meglepő módon a szakértők ezt a modellt csak A mosási hatékonysági osztályba sorolták. Úgy gondoljuk, hogy a gőztisztító funkció még a nehezen eltávolítható foltoktól is megszabadul, ami a kevésbé drága mosógépekkel lehetetlen. Egyébként kapható buborékos mosó is, amely levegővel nyomja át a szennyeződésrészecskéket a ruhán.

A modell másik jellemzője a közvetlen meghajtás. A cikk elején bővebben beszéltünk az előnyeiről. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ennek a mosógépnek a motorja legalább egy évtizedig fogja Önt szolgálni. És ez annak ellenére van így, hogy a dobot akár 1200 fordulat/percig is képes megpörgetni rengeteg szennyessel! Érdekes módon a pörgetés nem tartozik a készülék erős tulajdonságai közé, amit a megfelelő B osztályzat is bizonyít. A dob gyorsabb forgása azonban csak a különösen sűrű szövetfajtáknak tud ellenállni.

Megéri a pénzét. A dél-koreaiak ezúttal igazán kitettek magukért. Ami hiányzik belőle, az a szárító, de ez csak a drágább készülékekben van jelen. Egy másik ok a mosógép megvásárlására a pozitív értékelések – a vásárlók nehezen találnak kézzelfogható hátrányokat.

A

 • Jó kapacitás;
 • Intelligens dob és kerámia fűtőberendezés;
 • Buborékos mosás és gőzfürdő áll rendelkezésre;
 • Mosásonként csak körülbelül 39 liter vizet használ;
 • Több szennyest is be lehet tölteni;
 • Közvetlen meghajtást használ;
 • Vezérelhető okostelefonnal;

Hátrányok

 • Csavarás közben tisztességes zajjal jár;
 • A mosás végi dallam túl sokáig tart;
 • A gőz csak kétféle üzemmódban adagolható;

LG F-1096ND3

Értékelés: 4.7

LG F-1096ND3

A dél-koreai LG tudja, hogyan kell gyönyörű mosógépeket készíteni. Nem ez az LG F-1096ND3?? Ezt a modellt számos krómozott elem díszíti, amelyek gyönyörűen csillognak egy lámpa vagy csillár fényében. A műszerfalat itt egy kijelző egészíti ki, amely a hátralévő mosási időt mutatja. De természetesen nem csak a szép design miatt került be ez a modell a rangsorunkba. A készülék jellemzői is tetszettek nekünk.

Az LG Electronics volt az, amely a maga idejében úttörő volt a közvetlen meghajtás használatában a mosógépekben. Itt jön be a képbe – nincsenek extra mozgó alkatrészek a motor és a dob között. Ez nemcsak hosszabb élettartamot, hanem kevesebb zajt is jelent. A futó gép közelében csak a vízcsobogást hallja. Csak a pörgetés közben nő a zajszint körülbelül 20 dB-rel. By the way, a készülék még mindig egy kicsit korlátozott a képességeiben – a spin itt csak 1000 fordulat / perc sebességgel valósul meg, így a szennyes teljes szárazsága még mindig nem érhető el. A készülék akár 6 kg száraz ruhát is képes megpörgetni. Ugyanakkor nem fogyasztja a legnagyobb mennyiségű villamos energiát, aminek köszönhetően a termék megkapta a megfelelő A osztályú minősítést+.

Vegye figyelembe, hogy a készülék levehető fedéllel rendelkezik – így beépíthető. A konyhában ez a mosógép a legjobban teljesít – nem csak nem okoz zajt, hanem szinte semmilyen rezgést sem. Lágy alapfelülete számos üzemmóddal és extra funkcióval rendelkezik, beleértve a gyűrődésgátlást és a szuper öblítést. Beépített késleltetett indítási időzítővel is rendelkezik – tudod, mikor jöhet jól.

Egyébként egy tipikus középkategóriás költségvetési mosógép. Rendelkezik az összes fontos érzékelővel, így az elektronika gond nélkül szemmel tartja az egyensúlyhiányt és a habszintet. Az egyetlen kifogás, amit tehet, az ajtó átmérője, amely kevesebb, mint 30 cm. A nyílás azonban 180 fokban nyílik, így csak kivételes esetekben merülhetnek fel problémák a szennyes betöltésével.

Előnyök

 • Magas energiaosztály;
 • Megfelelő áron;
 • A design vonzó;
 • Hab és egyensúlyhiány-szabályozás van jelen;
 • Van egy időzítő a mosás megkezdésének késleltetésére;
 • Számos hasznos funkció;
 • Beépített közvetlen meghajtással rendelkezik;
 • Alacsony zajszint;
 • Részleges szivárgásvédelem került végrehajtásra;

Hátrányok

 • Nem a legnagyobb átmérőjű rakodó;
 • Nem túl magas centrifugálási sebesség a mosási ciklusban történő csavaráskor.

A legjobb teljes méretű elöltöltős mosógépek

Asko W6884 W

Értékelés: 4.9

Asko W6884 W

Meglehetősen nagy, de nagyon tágas mosógép. Ez a minősítésünk képviselője készen áll arra, hogy ne csak a felnőttek ruháit, hanem két vagy három gyermeket is mossa. Összességében a gyártó azt állítja, hogy a motor készen áll a dob forgatására, amely 8 kg száraz szennyest tartalmaz! A készülék energiahatékonysága is nagyon jó, ezért A osztályú minősítéssel rendelkezik++.

Érdemes megjegyezni, hogy minél mélyebb a mosógép, annál csendesebben tud működni. Itt eléri az 59 cm-t. Ennek eredményeképpen a mosás során hallható a zaj, amelynek szintje nem haladja meg a 46 dB-t. Minden megváltozik a pörgetés során, amikor a dob akár 1800 fordulat/perc sebességgel pörög, és a zajszint 75 dB-re emelkedik.

Részben azért, mert ez a mosógép több mint 70 ezer forintba kerül, mert ilyen fényűzően pörög. dörzsölje. Az A osztályú spin ritka. Egy ilyen értékelés azt mutatja, hogy még a farmerek és más sűrű szövetek is félig szárazak lesznek mosás után. Nos, a finom szövetek dolgai ilyen sebességgel jobb, ha nem pörögnek, mert egy ilyen hatalmas centrifugális erő megtörheti őket.

A készülék A mosási hatékonysági osztályba sorolt. Meg kell jegyezni, hogy a felhasználó számára számos program áll rendelkezésre. Vannak olyan extra funkciók is, amelyek nagyon hasznosak. A készülék megakadályozza a ruhák gyűrődését is, így elfelejtheti a vasaló használatát. Egyébként, ha egyik üzemmód sem tetszik, létrehozhatja saját programját, megadva a vízhőmérsékletet, a mosási időt és a centrifugálási sebességet.

A készülék teljes kiömlés elleni védelemmel büszkélkedhet. Nem valószínű azonban, hogy valaha is meghibásodik. Az alkotók mindenre gondoltak. Még a dobot is a tartály belsejében helyezték el, amely nem műanyagból, hanem rozsdamentes acélból készült. Ennek a megoldásnak azonban van egy hátránya: a mosógép nagyon nehéz, így a cipelése kissé nehézkes.

Előnyök

 • Hatalmas kapacitás;
 • Kiváló minőségű indukciós motor;
 • Alacsony zajszint mosás közben;
 • Van egy időzítő, amely késlelteti a mosás kezdetét;
 • A habszintet és a kiegyensúlyozatlanságot egyaránt figyelemmel kísérik;
 • Teljes szivárgásvédelem;
 • Saját programot hozhat létre;
 • Számos program és funkció;
 • Aranyos design;
 • Nagy pörgési sebesség csavaráskor;

Hátrányok

 • A méret és a súly nem mindenkinek felel meg;
 • Nagyon magas költségek.

Electrolux EWW 51696 SWD

Értékelés: 4.8

Az Electrolux EWW 51696 SWD EWW 51696 SWD

A svéd óriásvállalat kiváló minőségű mosógépeiről híres. Az EWW 51696 SWD egy ilyen készülék. Ez egy teljes méretű mosógép. Ez azt jelenti, hogy nem csak a szélessége, hanem a mélysége is 60 cm. Ezek a méretek lehetővé tették a gyártó számára, hogy egy hatalmas dobot helyezzen el benne, amely 9 kg száraz ruhát tartalmazott. Úgy vélik, hogy ez a kapacitás elegendő lesz bármely család számára, függetlenül attól, hogy hány gyermek él benne. A mosáshoz csak 10 program áll rendelkezésre. Meglepő módon azonban ez a kapacitás teljesen elegendő. További funkciókkal is rendelkezik, amelyek közül a legérdekesebb a gőz. A svéd gyártó nem feledkezett meg a gyűrődések megelőzéséről sem.

Meg kell jegyezni, hogy a 80 ths. RR. ez a mosógép nem a nagy kapacitás és az okos elektronika miatt van. A magas költség a beépített szárítónak köszönhető, amelynek működése a maradék nedvesség mérésén alapul. A készülék használatakor azonban figyelembe kell vennie, hogy a maximális szárítási kapacitás csak 6 kg szennyest jelent. Ennél többel a készülék nem fogja ellátni a feladatát.

Ennek a modellnek az alkotói lemondtak a szíjhajtásról. És joggal, a közvetlen meghajtásnak köszönhetően rendkívül hosszú élettartammal rendelkezik. És nem szeretné, ha egy ilyen drága mosógép tönkremenne? A közvetlen meghajtás is hozzájárult a dobsebesség 1600 fordulat/percig történő növeléséhez. Ez több mint elég idő egy szárítóhoz.

Ez a mosógép nem különösebben üzemanyag-takarékos. A energiahatékonysági osztályba sorolták, és az egy mosásra jutó vízfogyasztás itt eléri az 57 litert. De van szivárgásvédelem, bár részleges (kétlem, hogy valaha is jól jönne). Nem feledkezve meg a késleltetett indítási időzítőről. Érdekes, hogy az Electrolux EWW 51696 SWD egyike azon kevés készülékeknek, amelyek nemcsak mosni, hanem szárítani is képesek az alsóneműt, és ezzel csak 1 órán keresztül sikerült.

Előnyök

 • A nagy kapacitás;
 • Minimális zajszint;
 • Közvetlen meghajtással rendelkezik;
 • A dob magas forgási sebessége csavaráskor;
 • A beépített szárító három szárítási móddal rendelkezik;
 • Késleltetett mosásindítású időzítővel rendelkezik;
 • A habszint és a kiegyensúlyozatlanság ellenőrzése;

Hátrányok

 • Ez a készülék nem nevezhető gazdaságosnak;
 • Nagyon magas költségek;
 • Hosszú száradási idő a legtöbb üzemmódban;
 • A méret és a súly nem mindenkinek fog megfelelni;

Bosch WAN 24140

Értékelés: 4.8

Bosch WAN 24140

Egy másik teljes méretű mosógép a mi értékelésünkben. Az analógoktól meglehetősen alacsony árával különbözik – a Bosch WAN 24140 38-40 ezer euróért vásárolható meg. dörzsölje. Ennek ellenére jó mosási kapacitással büszkélkedhet – egyszerre 8 kg szárazárut tud mosni. Nincs szárítás, így csak a csavarógépet kell használni. Sajnos ez az üzemmód az, amivel a gyártó a legtöbb pénzt spórolta meg. A dob csak 1200 fordulat/perc maximális sebességgel képes forogni. Pontosan ugyanazzal a paraméterrel büszkélkedhetnek a lényegesen szűkebb modellek is. Talán a gyártó úgy döntött, hogy meghosszabbítja az itt használt inverteres motor élettartamát, mert a közvetlen meghajtásról lemondtak a költségek csökkentése érdekében.

A szennyest egy 30 cm-es, 180 fokban nyitható nyíláson keresztül tölti be. A mosási folyamat során ActiveWater technológiát használhat. Jelentősen csökkenti a vízfogyasztást. Ez a technológia az energiafogyasztásra is pozitív hatással van, amit az A osztályú minősítés is bizonyít+++. A mosás hatékonyságát tekintve a készülék A minősítést kapott, ami ezen az áron teljesen elfogadható.

Egyébként ez egy tipikus közepes költségvetésű mosógép. Tudja, hogyan kell figyelni a habszintet és a kiegyensúlyozatlanságot. Minden, amire szüksége van, beleértve a gyűrődésgátlót és a szuperöblítő funkciót, egy kosárban van. És a betöltő tálcának van egy rekesze a folyékony por számára, ami szintén örömteli látvány.

Előnyök

 • Nagy kapacitás;
 • Az árcédula nem csillagászati;
 • Kényelmes vezérlés;
 • Van egy kiegyensúlyozatlanság és habszint-szabályozás;
 • Teljesen védett a vízszivárgás ellen;
 • Alacsony energiafogyasztás;
 • Nem túl nagy vízhozamú;
 • Számos program;

Hátrányok

 • Nem a tartály legnagyobb átmérője;
 • A pörgési sebesség nem túl gyors;
 • Műanyag tartályt használ;
 • A méretek nem fognak mindenkinek megfelelni;

LG F-10B8QD

Értékelés: 4.7

LG F-10B8QD

A legolcsóbb teljes méretű mosógép a kínálatunkban. Az orosz kiskereskedelemben csak 25 ezer forintba kerül. dörzsölje. Azonban, hogy valódi teljes méretűnek tekinthetjük-e azt? Az a tény, hogy a készülék mélysége 55 cm, valamivel kevesebb, mint a norma. De ne dugjuk bele a fejünket, és vizsgáljuk meg ezt a modellt részletesen.

Egyes vásárlók elégedettek lesznek a készülék levehető beépített fedelével. Másoknak értékelniük kell a kapacitást, amely 7 kg. Ennyi szennyes mosása körülbelül 45 liter vizet pazarol, ami elfogadható paraméternek nevezhető. Ami a legfontosabb, a gép eléri az A mosási hatékonysági osztályt.

A készülék részleges szivárgásvédelemmel rendelkezik. De ez büszkélkedhet más mosógépek hasonló árcédulával. És gyakran nagyon nagy rakodónyílással rendelkeznek, míg ennek csak 30 cm az átmérője. De 180 fokig kinyílik. Ha a kiválasztott helyiség helyisége lehetővé teszi, akkor a szennyest minden erőfeszítés nélkül be lehet tölteni.

Ez a mosógép egyáltalán nem zajos. Ezt független mérések is megerősítik. A mosás közbeni zaj nem haladja meg az 52 dB-t, és csak a centrifugálás során emelkedik 72 dB-re. Ha éjszaka kedvezményes villamosenergia-tarifát fizet, örömmel fogja tudni, hogy elhalaszthatja a mosást. Ez a mosógép 13 mosási programmal és néhány extra funkcióval rendelkezik, köztük a csikorgásgátlóval és az extra öblítéssel.

Ennek a modellnek a leggyengébb pontja a csavarás. 1000 fordulat/perc fordulatszámon működik, ami megfelel a megfelelő B hatásfokosztálynak. A mosógép energiahatékonysága is jó, A osztályú minősítést adtak a szakértők++.

Az előnyök a következők

 • Tisztességes kapacitás;
 • Alacsony költségek;
 • A zajszint nem túl magas;
 • Időzítővel késlelteti a mosás kezdetét;
 • Van egy kiegyensúlyozatlansági és habszint-szabályozás;
 • Alacsony energiafogyasztás;
 • Levehető fedéllel rendelkezik;
 • A részleges szivárgásvédelem megvalósul;

Hátrányok

 • Alacsony pörgési sebesség csavaráskor;
 • Gyenge gyermekbiztosítás;
 • Meglehetősen magas vízfogyasztás;

A legjobb szárító mosógépek

Electrolux EWW 51696 SWD

Értékelés: 4.9

Electrolux EWW 51696 SWD

Egy másik Electrolux mosógép a mi értékelésünkben. Ennek a modellnek a mérete 60x60x85 cm. Vagyis úgy tervezték, hogy a lehető legmélyebb legyen, így a nagy kapacitás nem meglepő. A készülék egyszerre 9 kg szennyest tud mosni. Ez elegendő teljesítményt biztosít a készüléknek ahhoz, hogy akár 1600 fordulat/perc sebességgel is megpörgesse a ruhák tömegét. Ez közvetlen meghajtással is elérhető. Meg kell jegyezni, hogy ez a modell büszkélkedhet az A osztályú centrifugálási hatékonysággal – ez ritkaság egy mosógép esetében, még egy ilyen drága mosógép esetében is. És ugyanolyan mosási hatékonysággal és energiafogyasztási osztályokkal rendelkezik. A készülék mosásonként 57 liter vizet fogyaszt. Sokat, de ez teljesen normális a dobban lévő szennyes mennyiségnél.

Természetesen a beépített szárító a készülék egyik legfontosabb jellemzője. Nemcsak időzítő, hanem a maradék nedvességtartalom szerint is működik. A készülék azonban meglehetősen erősen különbözik a szabadon álló szárítótól – sokkal több időt igényel, nem tudja a dolgokat másfél óra alatt megszárítani (ha nem az alsóneműről beszélünk). Egyébként az üzemmódok kiválasztása érintőkapcsolókkal történik, amihez hozzá kell szokni. Gyermekbiztos zárral zárhatók. Érdekes módon csak 10 program áll a felhasználó rendelkezésére. A legtöbb típusú mosáshoz azonban teljesen elegendő. A készüléknek van egy okos funkciója is. Például gőzellátást biztosít és megakadályozza a gyűrődést. Lehetőség van a mosás megkezdésének késleltetésére is.

A svédek kifejlesztettek egy csodálatos mosógépet. Ez megfelel a gyermekes családoknak, akiknek nincs elég helyük a ruháik hagyományos módon történő szárítására. A készülék egyetlen komoly hátránya a rendkívül magas költség.

Az előnyök

 • Nagyon nagy kapacitás;
 • Van egy rekesz a folyékony mosószer számára;
 • Az alsónemű mosása és szárítása 60 perc alatt lehetséges;
 • Van egy időzítő a mosás késleltetett indításához;
 • Az elektronika figyeli a habszintet és a kiegyensúlyozatlanságot;
 • Számos hasznos funkcióval áll rendelkezésre;
 • A készülék részben szivárgásmentes;
 • A csavarás nagyon magas pörgetési sebességgel működik;
 • A közvetlen meghajtást használják;
 • Van egy szárítórendszer;

Hátrányok

 • Sokan nem engedhetik meg maguknak;
 • Nem az összes por ömlik ki a tartályból.

Bosch WVG 30463

Értékelés: 4.8

Bosch WVG 30463

Az egyik legdrágább mosógép a rangsorunkban. Oroszországban a német alkotást 90-95 ezerért lehet eladni. RUB. Akár megvenni ilyen pénzért? Erre a kérdésre nincs egyszerű válasz. Az a tény, hogy a termék valamilyen okból kifolyólag számos egyszerűsítést kapott. Például 59 cm-es mélységével nem rendelkezik a legnagyobb kapacitással. Úgy érzem, hogy a motornak több mint 7 kg száraz ruhát kellene tudnia megpörgetni. És néhányan a mosógép energiahatékonyságát is megkérdőjeleznék – ez egy A-osztályú mosógép. A legnagyobb csalódást azonban a centrifugálás okozza. A dob gyorsan, akár 1500 fordulat/perc sebességgel forog. A termék azonban csak a B spinosztályhoz tartozik. Ez azonban nem kell aggódnia, különösen, ha sok időt szán a mosásra. A lényeg az, hogy a felhasználó aktiválhatja a szárítási funkciót. Van azonban itt is egy különlegesség. A készülék csak akkor képes a szárítással megbirkózni, ha a dobba legfeljebb 4 kg szennyes kerül.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a mosógép csupa rosszat jelent. Máskülönben nem lenne ebben a top … Az embereknek tetszik a készülék kinézete. A magas építési minőség is tetszeni fog – sokan a készüléket még a centrifugálási ciklus alatt is állva tartják. Aligha lehet arra számítani, hogy a készülék meghibásodik. És még ha véletlenül okozna is némi bajt, teljes szivárgásvédelem van – nem fogja elárasztani a szomszédokat. A 13 program pedig lehetővé teszi a legkülönfélébb tárgyak mosását. Az extra funkciók nagyon hasznosnak bizonyulnak. Ezek között megtalálható a bő vízben történő mosás – hasznos a különösen piszkos ruhák esetében. Létezik a teljes ellentéte is – a gazdaságos mosás. Ha éjszaka kedvezményes villamosenergia-tarifát fizet, a késleltetett indítású időzítő nagyon jól jön. A tágas, 180 fokos ajtónyílás egy további előny.

Röviden, ez egy nagyon ellentmondásos mosógép. Furcsán hangozhat, de sok online boltban csak pozitív értékeléseket kap. Ez arra utal, hogy az általunk leírt hátrányok nagyon csekélyek – az emberek egyszerűen nem veszik észre őket.

Előnyök

 • Nagy kapacitás;
 • A dobot SoftSurge rendszerrel szerelték fel;
 • Van egy időzítő a mosás megkezdésének késleltetésére;
 • A rakodónyílás átmérője 32 cm;
 • Bőséges számú program és extra funkció;
 • A habszintet és a kiegyensúlyozatlanságot figyelemmel kísérik;
 • Szivárgásvédelem van bevezetve;
 • Van egy szárító, bár nem a legerősebb;

Hátrányok

 • Az árcédula túlárazottnak tűnik;
 • Nincs gyűrődésgátló funkció;
 • A csavarás nem a legjobban működik;

Samsung WD80K5410OS

Értékelés: 4.7

Samsung WD80K5410OS

A dél-koreai Samsung tudja, hogyan kell emlékezetes megjelenésű mosógépeket létrehozni. A WD80K5410OS tervezésekor a mérnökök fekete készülékajtó mellett döntöttek, sötétített üvegablakkal. Ez szó szerint átalakította a készüléket, és megkülönböztette a versenytársaitól. A gyártó egy speciális ajtóval is felszerelte alkotását, amely lehetővé teszi a szennyes átrakását. Egyesek szerint ez a funkció szükségtelen. De néhányan nem értenének egyet, mert rendszeresen kiderül, hogy elfelejtettél zoknit, nadrágot vagy pólót dobni a dobba.

Ez a készülék abszolút mindent el tud mosni. A dobja 8 kg száraz ruhát képes befogadni. Akár 1400 fordulat/perc sebességgel is képes forogni. Egyes teljes méretű versenytársak nagyobb dobsebességet tudnak biztosítani, de jelentősen többe is kerülnek. A Samsung WD80K5410OS 70 ezer euróért vásárolható meg. RUB. Ez valószínűleg megfelelő pénz egy mérnöki csodához.

A felhasználó 14 program közül választhat. Ezek között számos üzemmódot találhat, amelyek gyakorlatilag minden szövethez alkalmasak. Az extra funkciók közé tartozik a szuper öblítés és az áztatás. Egy speciális billentyűkombinációval aktiválhatja a dobtisztítást.

Ha továbbra is beszélünk a készülék megkülönböztető jellemzőiről, lehetetlen nem megjegyezni az AirWash technológia támogatását – amikor a mosás nem csak vízzel, hanem levegővel is történik. Az alacsony zajszintnek is örülnie kell, a mosás közbeni zaj nem haladja meg az 54 dB-t. Csak a centrifugálási ciklus alatt érheti el a 73 dB-t. Egyébként a szakértők a B osztályú hatékonysági osztályba sorolták ezt az alkotást. Ez azonban nem a készülék fő hátránya. A legmeglepőbb a magas vízfogyasztás, amely itt eléri a 88 litert. De senki sem akadályozza meg Önt abban, hogy a gazdaságos mosást és más módokat használjon, ahol a vízfogyasztás csökken.

A hátrányok ellenére még mindig ajánljuk ezt a mosógépet megvásárlásra. Itt van egy buborékos mosórendszer, és az okostelefonról való vezérlés képessége, és mindenféle vezérlőérzékelő, és ennek a modellnek a minősége közel áll az ideálishoz. A beépített, 6 kg-os kapacitású szárítógép is igazi öröm. Egyszóval, a készülék minden bizonnyal igazolja az árát.

Előnyök

 • Beépített szárító (kizárólag időzítővel működik);
 • Tartalmazza a kerámia fűtőtestet;
 • Számos program és extra funkció;
 • A hab és a kiegyensúlyozatlansági szintek egyaránt ellenőrizhetők;
 • Szivárgásmentes;
 • A buborékos mosórendszert használják;
 • A szennyest újra lehet tölteni;
 • Kiváló kapacitás;
 • Minimális zajszint;
 • A közvetlen meghajtás megvalósul;
 • Az okostelefonon található alkalmazással vezérelheti;

Hátrányok

 • A magas vízfogyasztás;
 • A mosógép nagyon nehéznek bizonyult;
 • Nem a leggyorsabb dobforgatás pörgés közben;

Hotpoint-Ariston RDPD 96407 JD 96407 JD

Értékelés: 4.7

Hotpoint-Ariston RDPD 96407 JD 96407 JD

Egy másik szokatlan megjelenésű mosógép a rangsorunkban. 34 cm-es ajtaja nagyon vékony, ezüstszínű díszítéssel rendelkezik, míg az ajtó többi része fekete műanyagból, ugyanilyen sötét gumiból és áttetsző üvegből készült. A betöltőcsatorna, a kezelőszervek, a gombok és a kijelző a készülék tetején található. Érdemes megjegyezni, hogy ez az egyik legkeskenyebb mosógép a beépített szárítóval felszerelt mosógépek közül – a termék mélysége nem haladja meg az 54 cm-t. A szárító nemcsak időzítővel rendelkezik, hanem méri a maradék nedvességtartalmat is, és alaposan megszárítja a készüléket. Részben a szárítónak köszönhetően a készülék gőzfunkcióval is rendelkezik – ami segít a teljes szövetszerkezet tisztításában. További extra funkciók közé tartozik a gyorsmosás, a szuper öblítés, a közvetlen befecskendezés és a csendes mosás. Összesen 16 program közül választhat.

Működése során a mosógép figyeli a habszintet és a kiegyensúlyozatlanságot. Ha vannak gyermekei, a készüléket a gombok lezárásával gyermekbiztosítani is tudja. A mosás eredménye várhatóan elég jó lesz – a megfelelő A-osztályú minősítés mindent elmond. Egy másik termék azonos energiafogyasztási osztályba tartozik. A ruhák csavarása azonban kritikával illethető. A dob itt akár 1400 fordulat/perc sebességgel forog. Ez nagy számnak tűnik, de a szakértők a készüléket a B pörgési hatékonysági osztályba sorolták. De tudomásul kell venni, hogy a szárítási funkciót is tartalmazza, így a centrifugálási ciklus nem olyan fontos, mint a mosási ciklus. Ha nem kívánja használni a szárítógépet, ez a készülék egyszerre 9 kg száraz ruhát képes mosni.

Ezt a modellt erősen ajánlott megvásárolni. De már nem gyártják, ezért a raktárból származó maradékokat kell keresni. Nagy a valószínűsége, hogy ezt a mosógépet egyáltalán nem fogja megtalálni.

Előnyök

 • Nagyon nagy kapacitás;
 • Nem a legnagyobb méretek;
 • A rakodónyílás nagy átmérőjű;
 • Késleltetett mosásindítású időzítő áll rendelkezésre;
 • Csendes mosás lehetséges;
 • Számos program és extra funkció;
 • A készülék kiömlésbiztos;
 • Figyelemmel kíséri a habszintet és a kiegyensúlyozatlanságot is;
 • Jó mosási hatékonyság;
 • Kényelmes működés;
 • Beépített szárítógép;

Hátrányok

 • Nem túl hatékony pörgetés;
 • Ajánlott csak pamutot szárítani, különben a szöszök miatt problémák adódhatnak.

A legjobb beépített mosógépek

Smeg LSTA147S

Értékelés: 4.9

Smeg LSTA147S

A készülék méretei 60x56x82 cm. A beépített típushoz tartozik. Ez azt jelenti, hogy a termék lehetővé teszi, hogy asztallappal vagy valami hasonlóval fedje le. A készülék előlapja egy speciális ajtóval van kiegészítve. Röviden, a konyhai látogató nem is fogja tudni, hogy mi van benne.

A rakodónyílást ezen a modellen a lehető legjobban leegyszerűsítették. Átmérője 30 centiméter, de az ajtó 180 fokig nyitható. A szennyest a megszokott dobba töltik. A felhasználónak ezután ki kell választania az egyik vagy a másik üzemmódot. Összesen 15 program van. Az érdekes funkciók közé tartozik a gyűrődésgátlás, a takarékos mosás és az éjszakai (alacsony zajszintű) üzemmód. Működése során a készülék mind a kiegyensúlyozatlanságot, mind a habszintet figyeli. Ha bármi történne, az nem fogja elárasztani a szomszédokat – ez a készülék teljes szivárgásvédelemmel rendelkezik. Nem valószínű azonban, hogy ez a modell képes meghibásodni. Ha valami elromlik, az a felhasználó hibája, például ha valamit a zsebében felejtett.

A szakértők A mosási hatékonysági osztályba sorolták a készüléket. Még izgalmasabb az energiafogyasztás – a termék megfelel az A osztályú szabványnak+. A mosógép is kapott egy A osztályú centrifugálási hatékonysági osztályt. A folyamat során a dob akár 1400 fordulat/perc sebességgel is elkezd forogni. Ekkor a zajszint a tökéletesen elfogadható 72 dB-re emelkedik.

A készülék mélysége sekély, ezért kapacitása nem rekordméretű. A dobba legfeljebb 7 kg száraz ruhanemű helyezhető el. De ez csak akkor van így, ha nem használja a szárítót. Igen, ez is ott van! Azonban csak 4 kg szennyest tud megszárítani. Gyakorlatilag minden beépített szárítógéppel rendelkező mosógép rendelkezik ezzel a korlátozással.

Előnyök

 • Jó kapacitás;
 • Időzítővel rendelkezik a mosás megkezdésének késleltetésére;
 • Számos opcionális funkció;
 • Vannak egyensúlytalanság és habszint szabályozók;
 • Teljes szivárgásmentesség van;
 • Alacsony energiafogyasztás;
 • A beépített szárítógép jelen van;
 • A zajszint nem magas;
 • Kiváló pörgési teljesítmény;
 • A mosógép beépített mosó-szárítógép;

Hátrányok

 • Csillagászati árcédula;
 • Kis informatív felhasználói kézikönyv oroszul.

Bosch WIW 28540

Értékelés: 4.8

Bosch WIW 28540

Egy másik mosógép, amely ideális a konyhába. Ha szabad így mondanom, hanyagul néz ki. De meg kell érteni, hogy az előlapot itt rendszeresen egy ajtó fogja takarni. Ez a modell 58 cm mélységű. Ez a paraméter lehetővé tette a mérnökök számára, hogy egy hatalmas dobot helyezzenek el a belsejében. De valamilyen oknál fogva a készülék kapacitása nem haladja meg a 6 kg-ot. A szíjhajtású motor nem úgy tűnik, hogy képes lenne több szennyest kezelni. A jó hír az, hogy elegendő teljesítménye van ahhoz, hogy a dobot 1400 fordulat/perc fordulatszámon pörgesse. Ennek eredményeképpen a mosógép A osztályú. Ugyanazzal a mosási hatékonysági osztállyal rendelkezik.

Működés közben az elektronika megpróbálja figyelni a habszintet és a kiegyensúlyozatlanságot. A vízfogyasztás nagyon alacsony – egy teljes töltet mosási ciklusa körülbelül 52 liter vizet fogyaszt. A folyamat végén aktiválhatja a szárítót. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha csak 3 kg vagy annál kevesebb szennyest tölt be.

Ez a modell nem fogyasztja a legnagyobb mennyiségű villamos energiát, megfelel az A osztályú szabványnak+. Egy másik jó dolog ezzel a készülékkel kapcsolatban, hogy korlátlan fokú árvízmentességgel rendelkezik – elvégre a konyhában az árvíz rémálom. Egyébként, ha elolvassa a véleményeket, néhány vásárló törésekről számol be. Abban az esetben, ha mosógépet kell vásárolnia “korosztály számára”, akkor jobb, ha a fent tárgyalt példányokat nézi meg. A működési módok tekintetében pedig a készülék a szövetek legszélesebb skálájához igazodik. Extra alkalmi funkciói közé tartozik a gyűrődésgátlás, a gyorsmosás és a babamosás (az öblítés időtartama és intenzitása meghosszabbodik, így még a legmélyebb mosószernyomok is eltávolításra kerülnek). A mosás kezdete elhalasztható az éjszakára történő ütemezéssel.

Előnyök

 • Számos funkció;
 • Ez a készülék a beépített típusba tartozik;
 • Jól megvalósított csavarás;
 • Van egy kiegyensúlyozatlansági és habszint-szabályozás;
 • Teljes körű szivárgásvédelmet valósítottak meg;
 • Van egy időzítő a mosás megkezdésének késleltetésére;
 • A szárítási funkció integrált;

Hátrányok

 • Magas költségek;
 • Alacsony megbízhatóság;
 • A gumiszag először érezhető lehet;
 • A kapacitás nem nevezhető nagyon nagynak;

Candy CBWD 8514TWH

Értékelés: 4.7

Candy CBWD 8514TWH

Az egyik legolcsóbb beépített mosógép, amelyért az orosz kiskereskedők 45 ezer dollárt kérnek. dörzsölje. Azonban nem teljes méretű – a mélység itt 55 cm-re csökken. Ez azonban nem akadályozta meg a gyártót abban, hogy elérje a 8 kg-os száraz mosási kapacitást. Talán ez az oka annak, hogy a dob és az ajtó a felső részre került – nagyon kevés hely maradt a kijelzőnek. A készülék súlya 64 kg. Ezért a telepítése két embert igényel, de legalább nem lesz túlságosan megterhelő (a fent említett mosógépek gyakran sokkal nehezebbek).

Az itt használt indukciós tartály átmérője 35 cm. A szennyest a műanyag tartályban lévő ismerős dobba töltik. Ezután 15 különböző program közül kell választania. Új funkciókat és funkciókat is hozzáadhat, hogy gazdaságosabbá tegye a mosást. Ha valamilyen standard üzemmódot kapcsol be, a vízfogyasztás 115 liter lesz, ami bűnösen magas. Egyébként a mosást időzítővel el lehet halasztani, ha éjszakára időzíti. A mosógép működés közben szinte hangtalan. Pörgetés közben azonban a zajszint 75 dB-re emelkedik. Ez nem meglepő, mivel a dob 1400 fordulat/percnél kezd el pörögni (hacsak nem csökkentette ezt a beállítást). Ennek eredményeképpen a szakértők a készüléket A pörgési hatékonysági osztályba sorolták. A termék is megkapja ugyanazt az energia- és mosási hatékonysági osztályt.

A készülék lehetővé teszi, hogy okostelefonjáról irányítsa magát. De ezt a funkciót ritkán fogják használni. A beépített szárítógép viszont sokkal hasznosabbnak tűnik. Legyen óvatos, csak akkor használhatja, ha a dobban legfeljebb 5 kg szennyes van.

Előnyök

 • Beépíthető;
 • Alacsony ár;
 • Nagy átmérőjű rakodónyílás;
 • A zajszint alacsony;
 • Van egy időzítő a mosás megkezdésének késleltetésére;
 • A programok és funkciók nagy száma;
 • A habszintet és a kiegyensúlyozatlanságot figyelemmel kísérik;
 • Kiömlésbiztos;
 • Jó mosási és centrifugálási hatékonyság;
 • Nem a legnagyobb és legnehezebb;
 • Lehetőség van okostelefonon keresztül történő vezérlésre;
 • Beépített mosó-szárítógép, amely figyeli a maradék nedvességet;
 • Extra nagy kapacitás;

Hátrányok

 • Nagyon magas vízfogyasztás;
 • Az energiafogyasztás is alacsonyabb lehet;
 • Alacsony megbízhatóság;

Electrolux EWG 147540 W

Értékelés: 4.6

Electrolux EWG 147540 W

Egy újabb mosógép Svédországtól, a világ legnagyobb háztartási gépgyártójától. Ez egy előre telepített modell, amely 54 cm mély. Egyszerre 7 kg száraz szennyes mosása. A készülék ára 57k. dörzsölje., így nem kell csodálkoznia a szárító hiánya miatt. A készülék azonban alacsony energiafogyasztással rendelkezik, amit az A osztályú minősítés is bizonyít++.

A mosást akkor kezdheti el, amikor csak akarja – itt elhalaszthatja éjszakára. 14 mosási program közül választhat. És míg néhány normál üzemmód 46 liter vizet használ, a gyorsmosásnál a fogyasztás csökken. Van egy gyűrődésgátló funkció is, ami mindenkinek tetszeni fog, aki nem szereti vasalni a ruháit. A mosás közbeni zajszint nem haladja meg az 52 dB-t, ami teljesen elfogadható. A mosás itt 1400 fordulat/perc sebességgel történik, aminek eredményeképpen a szakértők a gépet az A hatékonysági osztályba sorolták. A pörgés aktiválásakor a zajszint akár 73 dB-re is emelkedhet – ez szintén nem szokatlan.

Fontos megjegyezni, hogy ez a termék inverteres motorral és közvetlen meghajtással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy nincsenek felesleges mozgó alkatrészek a dob és a motor között, amelyek néhány éven belül meghibásodhatnak. Ez azt is jelenti, hogy a motor visszafelé is tudja forgatni a dobot – és így valósul meg a gyűrődésgátlás és néhány más működési mód.

A

 • Beépített opció;
 • Alacsony zajszint;
 • Van egy késleltetett mosásindítási időzítő;
 • Számos program és hasznos funkció;
 • Az elektronika figyeli az egyensúlyhiányt és a habszintet;
 • Teljes vízszivárgás elleni védelem;
 • Jó pörgés;
 • Magas energiaosztály;
 • A közvetlen meghajtás megvalósul;
 • Jó kapacitás;

Hátrányok

 • Nincs sablon a csuklópántfuratok fúrásának jelölésére;
 • Undorító mosás végi csengő;
 • Nehéz beállítani a lábakat;
 • Nagy rés a tömítés és a dob között;

Csúcskategóriás mosógépek

LG LSWD100

Értékelés: 4.9

LG LSWD100

Egy a maga nemében egyedülálló mosógépet mutatott be az LG Electronics. A két hordó azonnal szemet gyönyörködtető. Az egyik közösnek tűnik – a készülék tetején van. De valójában ez a tervezési elem is különbözik a többi hasonló elemtől. A dolog úgy áll, hogy a dobot egy bukófedél fedi, amelybe műszerfal van beépítve. Egy körbe van írva, és a gombok száma itt minimálisra van csökkentve.

ennek a mosógépnek a fő jellemzője a második dob, amely az alján található (a gázfőzőkben ezen a helyen van egy rekesz az edények számára). A gyártó mini szárítógépnek nevezi. Valójában csak 2 kg száraz ruhára tervezték. Ebben a dobban zoknikat, alsóneműket és más könnyű ruhákat moshat – nem tart sokáig.

A készülék összesen 12 kg szennyest tud kimosni. Ez a gyártó megnövelt méretének eredménye. A magassága nem változik, de a mélysége akár 67 cm is lehet – ez azért van, mert a ház “domború”. Jól végzi a feladatát – ez tükröződik az energiában, a pörgési sebességben és az A teljesítményosztályokban is. Egyébként a csavarási sebesség akár 1600 fordulat/perc is lehet.

Az LG LSWD100 akár 300 ezer euróba is kerülhet. Rubel. Ez valószínűleg a mosógép egyetlen nagy hátránya. Egyébként rendelkezik a jelenleg rendelkezésre álló összes technológiával. Nagyon csendes is – a zajszint mosás közben kevesebb, mint 52 dB. Az egyetlen kritika a gép 92 kg-os súlya lenne. Még egy pár magas embernek is gondot okoz a szállítása.

Előnyök

 • Két beépített dob van;
 • Szokatlan megjelenés;
 • Az indukciós tartály átmérője 37 cm;
 • Alacsony zajszint;
 • Van egyensúlytalanság és habszint-szabályozás;
 • Védett a vízszivárgás ellen;
 • Számos program és funkció;
 • Nagyszerű pörgés;
 • Van egy automatikus poradagoló;
 • Közvetlen meghajtást használ;
 • Az okostelefonnal is vezérelheti;
 • Hatalmas kapacitás;
 • Van egy szárító (időben működik);

Hátrányok

 • Hatalmas súly;
 • Atipikusan nagy méret;
 • Csillagászati árcédula;

A Kuppersbusch WA 1920.0 W

Értékelés: 4.8

Kuppersbusch WA 1920.0 W

Egy másik szokatlan mosógép ebben a minősítésben. Az elöltöltős készülékek túlnyomó többsége kör alakú csomagtartóval rendelkezik. Itt olyan, mintha sokszögletű lenne. Csak közelről látszik, hogy minden sarka lekerekített, mégis azt a benyomást kelti, hogy a bunker sokrétű. Ez is elég nagy, 64 cm-es mélységgel. Ennek köszönhetően a készülék egyszerre 8 kg száraz ruhát képes mosni. Furcsa, hogy egy ilyen mosógépben nincs hely a szárítónak. Ehelyett a gyártó igyekezett csökkenteni az energiafogyasztást, és ennek eredménye az A osztályú minősítés+++.

Az itt használt nyílás átmérője legfeljebb 34 cm. 180 fokig nyitható. A készülék teljesen szivárgásmentes. A meghibásodás valószínűsége azonban rendkívül alacsony. Itt még a tartály sem műanyag, hanem acél – egy ilyen tartály könnyen szolgálhat több évtizedig. A dob is világít – így nem felejti el felvenni a zsebkendőt vagy más apró tárgyakat.

Ez a mosógép számos programot kínál. Extra szolgáltatásai közé tartozik a gyűrődésgátlás, extra öblítés és áztatás. A mosás megkezdése egy éjszakával elhalasztható. Ez azoknak jön jól, akiknek éjfél után csökkentett árat kell fizetniük az áramért. És a mosás során az elektronika aktív, amely figyeli a habszintet és a kiegyensúlyozatlanságot. Az A osztályú mosási hatékonysági osztály azt jelenti, hogy nagyszerű eredményeket érhet el. A készülék nem használ olyan sok vizet – körülbelül 45 litert. A pörgési sebességi osztálya is A. Ebben az üzemmódban a dob legfeljebb 1500 fordulat/perc sebességgel kezd forogni.

Röviden, ennek a mosógépnek nincsenek különösebb hátrányai. És bizonyos szempontból ez egyedülálló – csak ez kínál dob világítás, és a képesség, hogy újra lógni a kikeleti nem minden hasonló eszközzel. Az egyetlen dolog, ami zavarja az ár – 160 ezer rubelt fizetni. RUB. nem minden orosz merné megtenni.

Előnyök

 • Nagy kapacitás;
 • Nagyméretű, megfordítható rakodóajtó;
 • A dob világítással van felszerelve;
 • Beépített időzítővel késleltethető a mosás megkezdése;
 • A tartály rozsdamentes acélból készült;
 • Számos program és kiegészítő funkció;
 • A kiegyensúlyozatlanság és a habszint vezérlése megtörtént;
 • Teljes vízszivárgás elleni védelem;
 • Nem a legnagyobb vízfogyasztás;
 • Egy nagyszerű csavaró;
 • Nagyon alacsony energiafogyasztás;
 • A szárító érdekes megjelenésű;

Hátrányok

 • Ez nagyon drága;
 • Nincs szárító.

AEG L 9WBC61 B

Értékelés: 4.8

AEG L 9WBC61 B

Ez a mosógép egy jól megtervezett gép. A felhasználót kéttónusú műszerfal fogadja, amely alatt egy elegáns rakodóajtó található. A készülék mélysége 63 cm-re nőtt. Belül van egy dob, amely a szokásos műanyag tartályban forog. Egyszerre legfeljebb 10 kg száraz ruhát lehet mosni. Az új Electrolux mosógépek beépített szárítóval rendelkeznek, de az csak akkor aktiválódik, ha legfeljebb 6 kg szennyest teszünk a dobba. A szárító nem csak az időzítőt követi a szárítási ciklus során, hanem a maradék nedvességtartalmat is.

Az ilyen nagy mosógépek ritkán csapnak érzékelhető zajt. A zajszint itt sem haladja meg az 51 dB-t. Ráadásul nem emelkedik túlságosan a centrifugálási ciklus alatt – egy speciális mérőeszköz csak 66 dB-t regisztrál! Ebben a tekintetben a késleltetett indítású mosógépet biztosan azok használják, akik éjszaka kedvezményes árat fizetnek az áramért – a mosógép nem ébreszti fel őket. Érdekes módon csak 10 mosási program közül lehet választani. De még ez a kapacitás is elegendő – a legkülönfélébb szövetek, beleértve a gyapjút és a selymet is, moshatók itt. Vannak további lehetőségek is – például a gyűrődésgátlás. Van egy gőzadagoló is, amely segít a nedvességnek mélyebben behatolni a szövetbe.

A mosási eredményt az A hatékonysági osztály mutatja. Egy másik gépnek hasonló a fordulatszám-értékelése. Nem csoda, hiszen ebben az üzemmódban a dob akár 1600 fordulat/perc sebességgel is forog. A készülék az A energiahatékonysági osztályt is eléri. Nem a legmagasabb minősítés a szakértőktől, de ezt befolyásolta a szárító teljesítménye, ami kissé növeli az energiafogyasztást.

Valójában ez a modell nem képes semmit sem meglepni, ha elfelejtjük a designt. De a munkát tökéletesen elvégzi, és ez pontosan az, amit sok ügyfél szeretne. Kár, hogy az ilyen mosógép sokat fizet – körülbelül 140 ezer. dörzsölje.

Előnyök

 • Hatalmas kapacitás;
 • Késleltetett mosásindítású időzítővel rendelkezik;
 • Számos további funkció;
 • Mind a habszint, mind az egyensúlyhiány szabályozható;
 • Szivárgásmentes;
 • Alacsony zajszint még a centrifugálási ciklus alatt is;
 • Jó pörgési teljesítmény;
 • A design emlékezetes;
 • Beépített szárítógép, amely nagy mennyiségű szennyest kezel;

Hátrányok

 • A vízfogyasztás eléri a 75 litert.

Asko W6984 S

Értékelés: 4.8

Asko W6984 S

Az egyik legolcsóbb mosógép az egyedi kialakítású mosógépek közül. Olyan, mintha a jövőből érkezett volna. A ház ezüstszínű fémből készült, a csomagtérajtó pedig egy elegáns mélyedésben kapott helyet. A mosószeres fióknak ferde sarka van, ami szintén egyedivé teszi a megjelenését. A műszerfalról pedig nincs mit beszélni – annak formája és a gombok elhelyezkedése még ijesztő is. Érdemes megjegyezni, hogy nagyon kevés gomb van, ami megnehezíti egy idős ember számára, hogy rájöjjön, hogyan kell kezelni. De egy nagymamától nem várhatja el, hogy közel 100 ezer forintot költsön egy mosógépre. RUB.

A modell méretei: 60x60x85 cm. Így nem fog kilógni a szomszédos gáz- vagy elektromos főzőlapok közül. Az itt használt rakodónyílás átmérője 31 cm. A szennyest a dobba helyezik, amely egyébként egy rozsdamentes acéldobban forog. Nagyon halkan forog; a zajszint mosás közben kevesebb, mint 46 dB. A zajszint csak a centrifugálási ciklus alatt emelkedik a hagyományos 75 dB-es értékre. De ez nem is csoda, hiszen a dob forgási sebessége itt akár 1800 fordulat/perc is lehet. Ezen a skálán nem meglepő, hogy a szakértők A pörgési hatékonysági osztályzatot adtak a készüléknek. Furcsa módon a gép A energiaosztályú is++. Eleinte úgy tűnik, hogy a motornak sok áramra van szüksége ahhoz, hogy ilyen nagy sebességet érjen el.

A készülék teljesen automatikus, kiömlésbiztos zárással is rendelkezik. Legfeljebb 8 kg száraz szennyes, ami optimálisnak tekinthető ezeknél a méreteknél. Az egyetlen dolog, amit sajnálhat, az a szárító hiánya.

Van még egy hátránya ennek a modellnek. Tudja, hogyan kell kinyitni a zsilipet. Sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy ez a funkció mennyire hasznos. Még ha nem is hallja a mosás végét, az ajtó magától kinyílik, és megkezdődhet a szárítási folyamat, bár ez kevésbé hatékony, mint a ruhák felakasztása a ruhaszárítókötélre.

Előnyök

 • Alacsony zajszint mosás közben;
 • Nagy kapacitás;
 • Szokatlan kialakítás;
 • Jó mosási hatékonyság;
 • Magas energiaosztály;
 • Nagy pörgési sebesség csavaráskor;
 • Számos program és extra funkció;
 • A mosás megkezdésének késleltetésére időzítővel rendelkezik;
 • Rozsdamentes acéltartályt használnak;
 • A bunkerajtó automatikusan kinyílik;

Hátrányok

 • Magas vízfogyasztás;
 • Sokak számára megfizethetetlen.

Smeg LBB14PB2

Értékelés: 4.7

Smeg LBB14PB2

A konyhájába látogató ritkán fogja kitalálni, hogy ez nem egy 1960-as évekbeli hűtőszekrény, hanem egy modern mosógép. Talán a legérdekesebb képviselője a minősítésünknek. Méretei: 60x69x89 cm. A mélységet egy meglehetősen masszív ajtó növeli, amelynek hátulján még két polc is elfér, amelyeken mosószeres dobozokat helyezhet el. Az ajtó mögött a hagyományos előlap rejtőzik, amely egy 30 cm-es betöltőnyílásból, kijelzőből, tálcából és néhány gombból áll. Ez a gép elektronikus vezérléssel rendelkezik, de viszonylag könnyen megtanulható.

A készülék kapacitása 7 kg. A szakértők A minősítést adtak a készüléknek a mosás hatékonysága tekintetében. Ez azt jelenti, hogy a feladatot szinte tökéletesen ellátja. És legfeljebb 47 liter vizet pazarol, hacsak nem választ egy speciális centrifugálási ciklust. A pörgetési sebesség itt 1400rpm. Egy ekkora mosógép esetében ez elég sok, ezért is van a B kategóriába sorolva a centrifugálási hatékonysága. Az A++ energiafogyasztási osztály azt jelenti, hogy az energiaszámlája nem fog jelentősen megnőni.

15 mosási program közül választhat. Különleges jellemzői közé tartozik a gyűrődésgátlás, a szuper öblítés és a gyors mosás. A mosás megkezdésének késleltetésére időzítővel is rendelkezik. El kell mondani, hogy a mosás közbeni zajszint kevesebb, mint 59 dB. Csak a centrifugálási ciklus alatt emelkedik 78 dB-re, ami még mindig elfogadható eredmény.

Előnyök

 • Van egy időzítő a mosás késleltetett indításához;
 • Alacsony vízfogyasztás.
 • Az ajtóban mosószerpolcok találhatók;
 • Van egy szivárgásmentes ajtó;
 • Mind az egyensúlyhiányt, mind a habszintet figyelemmel kísérik;
 • Számos extra funkció és alapvető üzemmód létezik;
 • A mosás közbeni zajszint nem túl magas;
 • Egyedi kialakítás;

Hátrányok

 • Nagyon magas költségek;
 • Nincs szárítás és nincs fejlett technológia;
 • Nem a leghatékonyabb csavarógép;
 • Nagyobb méretek;

Következtetés

Most már mindent tudsz a mosógépekről. Mostantól tudja, hogy melyik rakodási típus a legjobb. Ön is ismeri a különböző tartályokat, amelyeket ezekben az eszközökben használnak. Ne feledje, hogy a tartály nem dob, amely kizárólag rozsdamentes acélból készült. És a legjobb dolog az, hogy nem lesz gondja a mosógép kiválasztásával, ha mosógépet szeretne vásárolni. Most már csak azt kell ellenőriznie, hogy az ebben a választékban áttekintett modellek bármelyike raktáron van-e.

Olvasson tovább  12 legjobb konzol a monitorokhoz
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: