5 legjobb láva lámpa

*A szerkesztő legjobb választásai. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szakértői tanácsadásra van szükség.

Adjon romantikát, rejtélyt, vagy fűszerezze dekorációját egy lávalámpával. Az átlátszó izzóban lévő fényesen izzó buborékok vonzzák a figyelmet, és meghökkentik azokat, akik még nem ismerik ezt az eszközt.

A lávalámpa az 1970-es években jelent meg először, a színes optikai szálakkal és a tükrös diszkógömbökkel együtt. Mindezek az újítások az ünneplés, a vidámság és a varázslat érzését keltették. Az évek során a tükörgömbök és a színes optikai szálak egyre ritkábbak lettek. De a lávalámpák még mindig keresettek. A hipnotizáló lámpatest nem éppen feldobja a szobát, de a fényes buborékok kaotikus mozgása segít ellazulni és megnyugodni.

Hogyan működik a lávalámpa?

A lávalámpa egy hosszúkás, 25 cm magas izzó, amelyet glicerin, olaj és alkohol különleges keverékével töltenek meg. Ebbe a homogén anyagba élénk színűre festett viaszt (vagy paraffint) helyeznek. Mozgó tömegként szolgál. Az izzó aljára egy 40 W-os vagy annál nagyobb teljesítményű közönséges izzó (fűtőelem) kerül. Amikor bedugják, a viasz felmelegszik és könnyebbé válik, mint az olaj alapanyag. A színes viasz véletlenszerű mozgása és az alulról érkező megvilágítás olyan lebegő felhőhatást kelt, amely sokféle formát ölthet.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes láva lámpát

A lávalámpa könnyen gondozható, kevés helyet foglal, és bármilyen belső teret feldobhat. A lávalámpa privát fényt teremt a hálószobában, és fényt és egzotikumot ad a vendégek fogadásakor. A lámpa halvány fénye és a színes viasz lassú mozgása segít ellazulni és harmóniába kerülni önmagával. A gyerekek szeretni fogják a lámpát. A tompított fény megnyugtató, a színes felhők pedig eloszlatják az éjszakai félelmeket.

A lávalámpa vásárlásakor az Expertology szerkesztősége azt tanácsolja, hogy figyeljen a készülék alábbi jellemzőire:

 1. Színes.A lámpának illeszkednie kell a szoba berendezéséhez.
 2. Töltés. A lámpákban néha viasz vagy paraffin helyett csillámot használnak. Mozgásuk energikusabb, és alkalmasak a pozitív töltésre. A viasz simán mozog, nyugalmat és elégedettséget hoz.
 3. Tervezés.A lámpák modern és retro stílusban egyaránt kaphatók; hosszúkás rakéta és henger, könnycsepp vagy alakú lámpák.
 4. Méret.A lámpák asztali (30-75 cm magasságú) és álló (1 méteres magasságig) kivitelben kaphatók.
 5. Műszaki specifikációk(Folyamatos üzemidő, tápegység típusa, izzólámpa teljesítménye stb.)..).
Olvasson tovább  7 legjobb függönysín gyártó

A lávalámpa úgy van kialakítva, hogy átlagosan 8 órán át folyamatosan működjön. Ezután a készüléket ki kell húzni a hálózatból, és hagyni kell lehűlni. Egy órán belül használatra kész. A hosszabb ideig tartó folyamatos működés a termék törését okozhatja.

Biztonsági jellemzők

A lávalámpa elektromos készülék, amely bizonyos biztonsági óvintézkedések betartását teszi szükségessé. Ennek elmulasztása nemcsak a lámpa tönkretételét, hanem sérülést is okozhat. Ha úgy dönt, hogy a lámpát gyermekszobában helyezi el, beszéljen a gyermekével, vagy tartsa a lámpát elérhetetlen helyen.

Óvintézkedések:

 1. +5 °C-nál nem alacsonyabb hőmérsékleten tárolható és üzemeltethető
 2. a közvetlen napfényt nem szabad megengedni; ez a lámpa törését és a viasz kifakulását okozhatja;
 3. Nem helyezhető fűtőtestek és gázkészülékek közelébe;
 4. Az ütések, rezgések és mechanikai sérülések a lámpa törését vagy felrobbanását okozhatják.

Ha betartja az utasításokat és a használati szabályokat, a lávalámpa nagyszerű kiegészítője lesz a szoba kialakításának.

Számos lámpatest áll rendelkezésre, amelyek formájukban, kialakításukban, tartalmukban és árukban különböznek egymástól. A tapasztalatlan felhasználónak az interneten kell információt keresnie, vagy barátoktól kell tanácsot kérnie. Az Expertology szerkesztősége úgy döntött, hogy segít a vásárlóknak kiválasztani a legjobb lávalámpát. Megvizsgáltuk a különböző gyártók modelljeit, és kiválasztottuk az 5 legjobbat.

5 legjobb láva lámpa

Jelölés Helyszín Név Ár
5 legjobb láva lámpa 1 Amperia Falcon Glow Blue (76 cm) 10 990 €
2 Amperia Rocket G9, 25 W 2 790 €
3 A Mathmos Neo lávalámpa 17 990 €
4 RISALUX vulkánkitörés 2336471 1 962 €
5 Asztali lámpa, láva lámpa 42 cm (30R39 E14) 2 669 €

Amperia Falcon Glow Blue (76cm)

Értékelés: 4.9

Amperia Falcon Glow Blue (76cm)

Az Amperia Falcon Glimmer állólámpa egy keskeny, hengeres lombik, amelynek átmérője 6 cm és magassága 76 cm. Az izzó kék folyadékkal van töltve, amelyben az ezüstös csillogás mozog. Az elegáns design és a fehér fényes alap bármilyen belső térbe illeszkedik. A lámpa segít létrehozni egy hipnotikus környezetet, amely alkalmas a relaxációra.

Olvasson tovább  A 6 legjobb eledel francia bulldogok számára

Az Amperia Falcon Shine Blue dekoratív relaxációs lámpa a legnagyobb lámpa, amelyet az Expertology szerkesztősége eladásra talált. A gyerekszoba vagy a nappali sarkába helyezhető. A ragyogó ezüst csillámlámpa nem csak segít a kikapcsolódásban. Minden a partiszervizekről szól, a vendégek meglepéséről és pozitív energiával való feltöltéséről.

Az Amperia kék-ezüst és narancs-lila színű lámpákat kínál. A kék lávalámpa feltűnőbbnek tűnik az Expertology szerint. G9 halogén izzót használnak fűtőberendezésként. Hosszú, 150 cm-es kábellel és be-/kikapcsolóval rendelkezik. Ajánlott teljesítmény 50W.

Előnyök

 • Fényes és feltűnő;
 • jól néz ki a padlón;
 • zsinór be-/kikapcsolóval;
 • A termékhez tartozik egy tartalék izzó;
 • használati utasítás oroszul.

Hátrányok

 • a legdrágább az általunk vizsgált lámpák közül.

Amperia Rocket G9, 25W

Értékelés: 4.8

AMPERIA RAKÉTA G9, 25 WATTOS

Az Amperia márka újabb lávalámpája keltette fel a figyelmünket. A Rocket G9 elődjével ellentétben csak 35 cm magas, és asztali telepítésre tervezték. Klasszikus, hosszúkás forma és szokatlan színkombináció. Az Amperia Rocket dimmerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a fényerő szabályozását és a készülék túlmelegedésének megakadályozását. Mint minden Amperia termék, a Rocket G9 is kiváló minőségű és hosszú élettartamú. Halogén izzóval megvilágítva. A zsinóron lévő kapcsolóval vezérelhető. A Rocket G9 teljesítménye jelentősen alacsonyabb, mint az Amperia Falconé, mindössze 25W. A modern stílus, a kompakt méret és a szokatlan színkombináció azonban már az üzletben is felhívja a vásárlók figyelmét.

Az Amperia Rocket éjszakai fényként kapható az online boltokban. Az egzotikus lámpatest azonban a verandán töltött estékhez vagy romantikus hangulat megteremtéséhez is alkalmas. Meleg és lágy fénnyel tölti meg a szobát, meseszerű és titokzatos érzést keltve.

Előnyök

 • széles színválaszték;
 • van egy teljesítményszabályozó;
 • modern design;
 • tartalék lámpa mellékelve.

Hátrányok

 • nem található.

Mathmos Neo láva lámpa

Értékelés: 4.8

Mathmos Neo láva lámpa

A Mathmos Neo lávalámpában a végtelenségig nézheti a tüzet, a vizet és a színes viasz szeszélyes táncát. A lámpa innovatív, futurisztikus kialakítása és az öntött fém talapzat kozmikusan merésznek tűnik. A Mathmos Neo több színkombinációban kapható, így könnyen megtalálhatja a megfelelő lámpatestet az Ön belső teréhez. A neo-lámpa fontos jellemzője az ütésállósága. Az izzónak van egy védőrétege, amely visszatartja a szilánkokat, ha a lámpa leesik. A gyártó azt állítja, hogy termékeit mindenféle vizsgálatnak és szigorú biztonsági teszteknek vetették alá. Az alapanyag öntött rézből készült, amely használat közben gyakorlatilag nem melegszik fel. Tartalmaz két csavart az asztal felületén való extra rögzítéshez.

Olvasson tovább  12 legjobb mosógép 30.000 rubel alatt

A Mathmos márka csak egyféle lávalámpát gyártott, de a lávalámpákról szerzett összes éves tudását beletette. A pihentető éjszakai fény romantikus hangulatot teremt, segít megnyugodni és pihenni.

Előnyök

 • stílusos design;
 • törésálló;
 • a felülethez rögzíthető;
 • alacsony feszültségről működik;
 • gyermekbiztonság.

Hátrányok

 • magas költség.

RISALUX vulkánkitörés 2336471

Értékelés: 4.7

RIZALUX VULKÁNKITÖRÉS 2336471

A fényes részecskék szeszélyes, hipnotikus mozgása valóban egy vulkánkitörésre emlékeztet. Nem világítótest, hanem egy igazi színpadi darab. A lombik alján lévő fordított kúp egy hegycsúcsot ábrázol, amelyből élénkvörös viaszrészecskék repülnek ki. Lassan lezuhannak és eltűnnek a lábuknál, hogy aztán a “vulkán” szájából ismét felfelé törjenek. A stabil ezüst talapzat drága és elegáns megjelenést kölcsönöz a lámpának. A lávalámpa gyengéd, szórt fénye, mint egy gyertyafény, megvilágítja a szobát, és egy kis titokzatosságot ad hozzá. A Volcano Eruption lámpát általában éjszakai fényként használják, de más célokra is használható.

LED-es lámpa LED-es foglalattal világításként használatos. A lámpatest testén lévő kapcsolóval működtethető. A készülék magassága 32 cm. Három AA elemmel működik, amelyek a tartozék részét képezik.

Előnyök

 • jól néz ki;
 • eredeti design;
 • hipnotizáló, pihentető;
 • alkalmas gyermekszobákba.

Hátrányok

 • Akkumulátorteljesítmény.

Lámpa Lámpatartó start, láva 42cm, (30R39 E14)

Értékelés: 4.7

Lámpatartó start, láva 42 cm, (30R39 E14)

Fáradt munka után? Egy nehéz munkanap után érzelmekkel és negatívumokkal teli túlcsordulás? A lávalámpa segíthet a stressz enyhítésében és az idegrendszer ellazításában. A START LAVA díszes éjszakai lámpa (30R39 E14 modell) alkalmas hálószobába vagy gyermekszobába. Meditatív hatása van a lassan mozgó “viaszfelhők” miatt. Eladó a START LAVA sárga, zöld, kék és fekete viasszal, tiszta folyadékban.

A lávalámpában lévő nagy buborékok fényes mozgása tetszik a gyerekeknek, segít nekik elaludni és biztonságérzetet nyújt. A LAVA START azt az érzést kelti, mintha valami mesés és kedves dolog jelenlétében lennénk. A gyerekek nem fognak félni egyedül maradni a gyerekszobában, ha a START LAVA lámpa a kiságy közelében van elhelyezve. E14 izzólámpa fűtőelemként használatos. Ajánlott üzemidő 8-10 óra.

Előnyök

 • hangulatos légkört teremt a hálószobában;
 • Gyorsan felmelegszik;
 • különböző színekben kapható;
 • nagy viaszbuborékok;
 • olcsó.

Hátrányok

 • nincs tartalék izzó.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: