6 legjobb gázkonvektor

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem tekinthető vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt kérjen szakmai tanácsot.

Ön olyan családi házban lakik, amely nincs bekötve a központi fűtésbe? Ebben az esetben át kell gondolnia, hogy mit kell tennie, hogy ne csak nyáron kényelmes legyen a helyiségében tartózkodni. Kínálunk vásárolni a gázkonvektor. Azonban túl bonyolultnak bizonyulhat a választás. Ezt szem előtt tartva úgy döntöttünk, hogy közzétesszük a legjobb gázkonvektorok válogatását, a vásárlói vélemények és a szakkiadványok véleménye alapján.

A legjobb gázkonvektorok értékelése

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb gázkonvektorok értékelése 1 Hosseven HP-8 41 900 €
2 Alpine Air NGS-40F 29 400 €
3 Hosseven HDU-3 17 900 €
4 Karma BETA 4 Mechanikus 28 254 €
5 FEG Konvektor GF 30 F 34 800 €
6 Atem GITOMIR-5 KNS-6 18 423 €

Hosseven HP-8

Értékelés: 4.9

Hosseven HP-8

Az egyik legdrágább gázkonvektor. Mindenkit kíváncsivá tesz, aki ilyen eszközzel találkozik egy üzletben. Zárt égéstérrel rendelkezik, amely acélból készült. Szinte tiszta fekete színével ez a modell nem rontja el a szoba dekorációját. Az egyik falon egy edzett üvegtábla van, amely mögött a lángok jól láthatók. Egy szóval, a Hosseven HP-8 az az eset, amikor a gázkonvektor kezd hasonlítani egy kandallóra.

Állítólag a láng a készülék belsejében automatikusan meggyullad… Az 505x900x200 mm-es méretekkel a Hosseven HP-8 könnyedén fedezi az alapvető követelményeket. Szintén a hálózati gázfogyasztás, amely legfeljebb 1,02 köbméterbe kerül.m/h. A konvektor LPG palackhoz is csatlakoztatható, ebben az esetben 0,4 köbmétert fogyaszt.m/h.

Ez a modell falra szerelhető. A konvektor kialakítása teljesen elszigeteli a helyiséget az égéstermékektől. A kivonásuk egy vízszintes teleszkópos csövön keresztül történik, amelyet a készülék hátsó részéhez kell csatlakoztatni. A termék beépített termosztáttal is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a Hosseven HP-8 automatikusan bekapcsol, ha a helyiség hőmérséklete a beállított határérték alá csökken.

A gyártó szerint ez a modell bármilyen lakóhelyiség fűtésére használható. Javasoljuk, hogy a konvektort a vidéki házban vagy a nyaralóban telepítse – ez az a helyzet, amikor a készüléknek nemcsak a levegőt kell melegítenie, hanem a kialakításával is tetszeni fog.

Előnyök

 • Karcsú burkolatot használnak;
 • Az eredeti kialakítás;
 • Mindkét típusú gázzal működhet;
 • Van beépített termosztát;
 • A hőcserélő minőségi acélból készült;
 • Van egy teleszkópos gázkivezetés;
 • Könnyen kezelhető;
 • Nem csap felesleges zajt;
 • Piezo-gyújtás megvalósítása.

Hátrányok

 • Magas költségek.

Alpine Air NGS-40F

Értékelés: 4.8

ALPINE AIR NGS-40F

Sok gázkonvektor ismerős kialakítású. Különösen az Alpine Air NGS-40F rendelkezik ilyen megoldással – fehér fémházzal, szellőzőnyílásokkal és egy apró kezelőpanellel a fedél alatt. Ezt a modellt 1/2″-os gázcsőre kell csatlakoztatni. LPG palackhoz való csatlakoztatás is lehetséges. A készülék minden esetben az égéstermékeket az utcára engedi ki – erre a célra koaxiális kéményt szereltek fel. Ami a cseppfolyósított gázra való átalakító készletet illeti, azt külön kell megvásárolnia – nincs a konvektorral együtt a dobozban.

Olvasson tovább  Top 15 széf

Az Alpine Air NGS-40F sikeres működéséhez hálózati áramellátás szükséges. Nincs szükség elektromos gyújtásra – ez a funkció AA elemekkel működik. A beépített ventilátorhoz áramra van szükség. Jó, hogy szinte hangtalan, így a konvektor nem emlékeztet a létezésére.

A vezérlőpanel is benne van, de kétlem, hogy sokat fogod használni. Ez a modell saját termosztáttal van felszerelve. Ez azt jelenti, hogy a konvektor magától meggyújtja a lángot, amikor a helyiség hőmérséklete elfogadhatatlan szintre csökken.

Ennek a modellnek a magassága és mélysége 630 mm, illetve 250 mm. A készülék a falhoz van rögzítve. Belsejében öntöttvas hőcserélő található. Ez az anyag biztosítja, hogy szinte a végtelenségig kitart. De meg kell jegyezni, hogy ez hatással van a súlyára, elérve a 31,5 kg-ot. Ami a gázfogyasztást illeti, a csőre csatlakoztatva 0,43 köbméter lesz.m/h.

Az Alpine Air NGS-40F a legtöbb vásárlónak megfelel, amint azt a számos magasan értékelt vélemény is bizonyítja. Jurij például azt írta a Yandex.A Piactéren a következőket kínálják: “Egy nyaraló számára ez a legmegbízhatóbb és leggazdaságosabb fűtési megoldás. A telepítés néhány órát vett igénybe, a fúvókákat palackozott gázra cseréltem. Kapcsolja be, és gyorsan felmelegszik”.

Előnyök

 • A hőcserélő öntöttvasból készült;
 • Van beépített termosztát;
 • Elektromos gyújtást alkalmaztunk;
 • Kiváló teljesítmény;
 • Van ventilátora;
 • Az égéstermékek a teleszkópos kéményből áramlanak ki.

Hátrányok

 • A konvektor nehéz;
 • Az ár nem felel meg mindenkinek.

Hosseven HDU-3

Értékelés: 4.7

Hosseven HDU-3

Ez egy viszonylag kicsi és könnyű gázkonvektor. Méretei 635x470x270mm, az alatta lévő mérleg 12,4kg. A készülék falra szerelhető, és belül acél hőcserélővel rendelkezik. Az égéstér le van zárva, így nem érezhető semmi szag.

Mint sok más, hazánkba szállított konvektor, a Hosseven HDU-3 is 1/2″-os gázcsövet igényel. A gyártó biztosítja, hogy a gázfogyasztás nem haladja meg a 0,28 köbmétert.m/h. Vegye figyelembe, hogy ez a modell támogatja a PB-gáz üzemmódot, és hogy a palackadapter általában a csomag részét képezi.

A konvektor saját termosztátot tartalmaz. Lehetővé teszi a készülék számára, hogy akkor kapcsolja be magát, amikor a helyiség hőmérséklete elfogadhatatlan szintre csökkent. A Hosseven HDU-3 ugyanerre a célra piezo gyújtószerkezettel van felszerelve. Elemmel működik, akárcsak az elektronikus vezérlőpanel.

A termék az egyik csövön keresztül levegőt szív be, majd a másikon keresztül égéstermékeket bocsát ki. Az első átmérője 160 mm, a másodiké 85 mm. Mindkettő a mellékelt teleszkópos csőben található.

A Hosseven HDU-3 a könnyű telepítés, a nagy hatékonyság és a problémák hiánya miatt figyelemre méltó azokban az esetekben, amikor több hétig nem jön haza. Szintén lehetetlen nem észrevenni a szinte teljes zajmentességet – ez különösen a ventilátor hiányának köszönhető. Ezzel a konvektorral 13°C és 38°C között tarthatja a szobahőmérsékletet. És ez nem vicc! Nem véletlenül írta valaki, akit Arthurnak hívnak, a következő véleményt az “All Tools” online boltban: “Nagyszerű hőtermelés. Nem gondoltam, hogy ennyi hőt adna neked… A helyiséget többször is ki kell szellőztetni, hogy kevésbé legyen meleg”.

Olvasson tovább  7 legjobb hintaszék

Előnyök

 • Teleszkópos gázkivezetéssel rendelkezik;
 • Mindkét típusú gázzal működhet;
 • Acél égőkamrát használnak;
 • Nem túl nagy méretek;
 • Könnyen megtanulható vezérlés;
 • Van egy termosztát;
 • Nagy termelékenység.

Hátrányok

 • A készülék megjelenése nem túl vonzó;
 • A hátsó fal túl forró.

Karma BETA 4 Mechanikus

Értékelés: 4.6

Karma BETA 4 Mechanikus

Sok más gázkonvektorhoz hasonlóan ez is falra szerelhető beépítési módot alkalmaz. A felakasztáshoz egy második személy segítségére lesz szükséged, mivel a készülék súlya lenyűgöző, 23 kg. És annak ellenére, hogy a méretek nem túl nagyok – 600×215 mm!

A gyártó azt állítja, hogy alkotása nagy hatékonysággal és költséghatékonysággal működik. A hálózati gázra csatlakoztatva a tüzelőanyag-fogyasztás nem haladja meg a 0,43 köbcentimétert.m/h. És ez a paraméter elég ahhoz, hogy elég nagy helyiségeket fűtsön (területe elérheti a 80 négyzetmétert). ). A zárt égéstérrel is elégedettnek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy biztosan nem fog felesleges szagokat érezni.

Folyékony gázzal is működhet. Ebben az esetben a propán-bután fogyasztás 0,32 kg/h. A készletben található egy adapter ehhez a tokhoz. Ha az Ön településén van hálózati gázvezeték, a cső átmérője a szokásos fél hüvelykes átmérő kell, hogy legyen.

Mivel a Karma BETA 4 Mechanic nem nevezhető olcsó konvektornak, ne lepődjön meg, hogy van beépített termosztátja. A készülék úgy van felkészítve, hogy a levegő hőmérsékletét 13°C és 38°C között tartsa. A láng automatikusan meggyullad – ezért köszönet jár az elektromos gyújtásnak, amelyet egy egyszerű akkumulátor táplál. Ami a kézi beállítást illeti, azt egy mechanikus vezérlőpanel végzi. Úgy gondolják, hogy az elektronika hiánya hozzájárul a hosszabb élettartamhoz.

Előnyök

 • Acél hőcserélőt használnak;
 • Nem igényel csatlakozást a hálózati áramellátáshoz;
 • Mindkét gáztípussal működőképes
 • Gyakorlatilag nincs zaj;
 • Van egy termosztát;
 • Az égéstér zárva van;
 • Alumíniumból készült koaxiális kéményt használnak.

Hátrányok

 • A mechanikus típusú vezérlés nem mindenkinek felel meg;
 • Magas költségek;
 • Nincs ventilátor;
 • A konvektor meglehetősen nehéz.

FEG Konvektor GF 30 F

Értékelés: 4.5

FEG Konvektor GF 30 F

Mechanikusan vezérelt gázkonvektort szeretne?? Ebben az esetben fontolja meg a FEG Konvektor GF 30 F megvásárlását. A komolyabb elektronika hiánya reményt ad a nagyon hosszú élettartamra. A gyártó nem véletlenül ad két év garanciát a termékre.

A konvektor megjelenése valószínűleg nem fogja meglepni Önt. A szokásos “doboz” várja Önt, kiegészítve egy hatalmas szellőzőráccsal. Az öntöttvas hőcserélő a ház alatt van elrejtve. A gyártó által választott anyag miatt a készülék költsége pontosan ugyanolyan – erre a modellre az orosz eladók hajlandóak több mint 34 ezer dollárt kérni. rubel. Az árcédula az égéstér zárt építési módját is tükrözi.

Olvasson tovább  11 legjobb porszívók laminált és csempékhez

A FEG Konvektor GF 30 F készítői azt állítják, hogy a készülék nagyon magas hatékonysággal működik. Ennek eredményeképpen 0,39 köbméteres hálózati gázfogyasztás mellett.A készülék készen áll egy kellően nagy helyiség óránkénti fűtésére. Ez a konvektor palackos gázzal is működik. Ebben az esetben a fogyasztás még kevesebb, körülbelül 0,25 köbméter.m/h. És ne felejtsük el, hogy ez a modell képes a lángot a termosztátnak megfelelően magától beállítani. A láng automatikusan meggyullad, ezt a funkciót egy egyszerű piezoelem végzi. A készüléket nem kell a hálózati áramellátáshoz csatlakoztatni – nincs ventilátor vagy bármi hasonló.

A FEG Konvektor GF 30 F európai gyártású alkatrészeket tartalmaz, amelyek minősége nem kérdőjelezhető meg. A készülék német CR-6 Junkers gázszeleppel és olasz Worgas égővel rendelkezik.

A

 • Van egy piezoelem;
 • Tartós öntöttvas hőcserélőt használnak;
 • Nem igényel csatlakozást az elektromos hálózathoz;
 • Az irányítás a legkönnyebben elsajátítható;
 • Gyakorlatilag néma;
 • Koaxiális kéményt tartalmaz;
 • Van egy termosztát;
 • Mindkét gáztípussal működőképes.

Hátrányok

 • A konvektor nagyon nehéz (20 kg);
 • Egy ventilátor hasznos lenne;
 • A hengerekhez való adaptert külön kell megvásárolni;
 • A költségek túl magasak.

Atem GITOMIR-5 KNS-6

Értékelés: 4.4

ATEM ZHITOMIR-5 KNS-6

Ez az egyik legerősebb gázkonvektor háztartási használatra. Meglepő, hogy megfelelő árcédulával büszkélkedhet.

Ez a modell bézs színű karosszériával rendelkezik. Az előlapon csak a szellőzőnyílások találhatók. Ennek eredményeként a készülék nem rontja el a szoba belsejét.

Az ukrán vállalat által gyártott konvektor. Örül, hogy kiváló minőségű anyagokat használ. Különösen acél hőcserélőt használ. A készülék méretei 590x625x275 mm. Egyértelműen utalnak arra, hogy az Atem GITOMIR-5 KNS-6 készen áll egy nagyon nagy szoba fűtésére. Ezt a műszaki adatlap is megerősíti. Ebben a dokumentumban a “fűtési teljesítmény” mezőben 6 kW szerepel. Ezért olyan nehéz a konvektor – az alatta lévő mérleg hihetetlenül nehéz, 35 kg. Egy ilyen súlyos készüléket nem szabad a falra akasztani. Még a gyártó is azt ajánlja, hogy a fűtőtestet a padlóra helyezzük.

Ez a modell alapértelmezés szerint hálózati gázt használ. Az első egy szokásos mosási folyamat, a második egy gázkazán, a harmadik pedig egy gázkonvektor.

Az ebben az árkategóriában található többi konvektorhoz hasonlóan az égési gázok be- és kivezetése egy speciális cső segítségével történik, amelynek a házon kívülre kell mennie. A termékhez tartozik egy Olaszországban gyártott minőségi termosztát is, amelynek köszönhetően a konvektor automatikusan működik.

Előnyök

 • Nagyon nagy teljesítményű;
 • Nem túl magas hálózati gázfogyasztás;
 • Megfelelő ár;
 • Zárt égéstermet használnak;
 • Van egy termosztát;
 • A hőcserélő minőségi acélból készült.

Hátrányok

 • A konvektor nagyon nehéz;
 • Nem alakítható át könnyen palackos gázellátásra.

Következtetés

Az ideális gázkonvektornak gyorsan fel kell melegítenie a környezeti levegőt a kívánt hőmérsékletre, és nem szabad elrontania a helyiség belsejét. És ez pontosan az a fajta eszköz, amely ebben a cikkben szerepel. Most el kell döntenie, hogy mennyit hajlandó költeni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: