6 legjobb otthoni planetárium

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

A 3D-s otthoni planetáriumok nagyszerű lehetőséget nyújtanak a csillagok megfigyelésére és tanulmányozására otthonunk kényelméből. A modern asztroplanetáriumok valósághűek és többfunkciósak, így felnőttek és gyerekek számára egyaránt szórakoztatóak.

 1. Az otthoni planetárium kiválasztásakor figyelembe kell vennie, hogy mire fogják használni – éjszakai fényként, háttérként vagy csillagászat tanulmányozására.
 2. A szakértők azt javasolják, hogy figyeljünk a vetítés realizmusára. Egy gyermek számára elegendő egy legfeljebb 8000 csillagot tartalmazó kép. Egy felnőtt vagy csillagászatot tanuló számára jobb, ha 50 000 vagy akár 120 000 égitestet kivetítő egységet vásárol.
 3. Ugyanilyen fontosak a modell jellemzői is. Sok otthoni planetárium rendelkezik olyan extra funkciókkal, mint a zene, a világítás, vagy más lemezek vagy eszközök csatlakoztatásának lehetősége.

Azok számára, akik többet szeretnének megtudni az otthoni planetáriumok funkcióiról és jellemzőiről, hat legnépszerűbb modellt rangsoroltunk. Szakértőink szerint ezek a készülékek a legjobbak, mivel sok pozitív visszajelzést kaptak a vásárlóktól, és megfelelnek az ár-minőség kritériumoknak.

A legjobb otthoni planetáriumok értékelése

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb otthoni planetáriumok értékelése1Levenhuk
National Geographic
9 020€
2HomeStar Classic10 990€
3AstroEye Eastco
 • ght 26181
 • 5 150€
  4SZTÁR SZÍNHÁZI PROFI MILTON BÁCSI9 710€
  5Sititek AstroEye7 350€
  6HomeStar Aurora Alaszka fekete7 490€

  Levenhuk
  National Geographic

  Értékelés: 4.9

  Levenhuk</div><p>National Geographic” src=”/wp-content/uploads/2023/05/40216666195661-926-.jpg” height=”380″ title=”Levenhuk <br />National Geographic”></p><p>Az első helyet az otthoni planetárium foglalja el, 61 csillagképet és 8600 csillagot ábrázolva. A vetítési méret 1,6 x 2,1 m. Az éggömb óra körüli forgását szimuláló kép, amelyet beágyazott motorok forgatnak. Levenhuk is <br />Az esser egyedülálló funkciója a hullócsillag kivetítése.</p><p>A készletben található 3 AA elemmel vagy a külön megvásárolható szabványos tápegységgel működik. Automatikus kikapcsolás 30, 60 vagy 120 percig az energiatakarékosság érdekében. Ár – 10000 rubeltől.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Beépített időzítő;</li><li>A planetárium hordozható hangszóróként is használható;</li><li>Vonzó kialakítás;</li><li>Lehetőség más külső eszközök csatlakoztatására;</li><li>Könnyű kezelhetőség.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nincs benne tápegység;</li><li>A “hullócsillag” funkció gyenge emulációja.</li></ul><h3>HOMESTAR CLASSIC</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=HOMESTAR CLASSIC

  A rangsor második helyén a kínai Sega Toys által gyártott Homestar Pro 2 otthoni planetárium továbbfejlesztett modellje áll. A készülék 2-2,3 méteres távolságból akár 60 000 égi objektumot is le tud képezni. A vetítési szöget a készülék mennyezetre vagy falra irányításával lehet beállítani.

  Az otthoni planetárium rendelkezik “hullócsillag” opcióval és különböző irányokba forog. 15, 30 vagy 60 percre kikapcsolható az energiatakarékosság érdekében. A HomeStar Classic a készlethez mellékelt tápegységről tölthető fel.

  De ne feledje, hogy a felület, ahol a képet el kell küldeni, fehér és sima, és használt otthoni planetárium csak egy sötét szoba. Az élesség csak a bekapcsolás után 1 perccel állítható be. Ár: 10990 rubeltől.

  Előnyök

  • Éles kép és fókusz;
  • Az égbolt forgásának jó hatása;
  • Kiváló tervezés és kivitelezés;
  • Erőteljes LED;
  • Lemezek más vetületekkel való használatának lehetősége.

  Hátrányok

  • Az üstökösök nem tűnnek túl valósághűnek;
  • A lemezek magas költségei további vetítésekkel.

  AstroEye Eastco
 • ght 26181
 • Értékelés: 4.7

  ASTROEYE EASTCO<li></div><p>GHT 26181″ src=”/wp-content/uploads/2023/05/33216666195661-496-.jpg” height=”440″ title=”ASTROEYE EASTCO</p><li>GHT 26181″><p>Ez az otthoni planetárium modell a harmadik helyet foglalja el rangsorunkban, mivel az AstroEye Eastco</p><li>A 26181-es ght 2019-ben újnak számít. A készülék jellemzői – akár 38000 csillag kivetítése, rengeteg funkció, továbbfejlesztett lencsék. 2 lemezzel érkezik, amelyeken csillagképek és az éjszakai égbolt képe látható. A kép valósághűbbé tétele érdekében ötfokozatú forgatási funkciót használ.<p>A tiszta vetítés érdekében az otthoni planetárium és a felszín közötti távolságnak legfeljebb 1.8 méter. A kép lehet függőleges vagy vízszintes. A készülék 3 AA elemmel működik. 30, 60 és 120 perc után automatikus kikapcsolási funkcióval rendelkezik. Ár: 4700 rubeltől.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Kompaktság;</li><li>Ár;</li><li>Autonómia;</li><li>Horoszkóp;</li><li>Hullócsillag funkció.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nem azonosított.</li></ul><h3>SZTÁR SZÍNHÁZI PROFI MILTON BÁCSI</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=SZTÁR SZÍNHÁZI PROFI MILTON BÁCSI

  Az Astro planetárium azért szerepel a rangsorban, mert népszerűbb a felhasználók körében, könnyen használható. A készülék futurisztikus, eredeti dizájnnal rendelkezik. Kemény műanyag burkolat a külső sérülések elleni védelem érdekében.

  LED-ekkel megvilágított és elöl elhelyezett kezelőpanel. Az optikai lencse és a minőségi lencsék a lehető legtisztább képet adják Önnek. Az otthoni planetáriumban akár 10 000 égitestet is láthatsz. Az állítható beállításoknak köszönhetően a vetítés statikus vagy mozgó lehet. Két lemezzel érkezik, egy színes “Föld, Hold és Nap” lemezzel és egy monokróm térképpel az éjszakai égboltról. További lemezek használhatók.

  Az otthoni planetárium 30 és 60 perces tartózkodási idővel rendelkező időzítővel van felszerelve. A készülék tápellátása egy szabványos USB-adapteren keresztül történik. A STAR THEATER elforgatható, praktikus talapzattal rendelkezik, amely különböző pozíciókban rögzíthető. Ár: 8490 rubeltől.

  Előnyök

  • Automatikus kikapcsolás;
  • Az ég pontos mása;
  • Megbízható anyagokból készült;
  • Szép design.

  Hátrányok

  • Nehéz megtalálni az eladó.

  Sititek AstroEye

  Értékelés: 4.5

  SITITEK ASTROEYE

  A Sititek AstroEye az ötödik helyen áll a mi értékelésünkben, mert ez nem egy átlagos otthoni planetárium, hanem egy teljes értékű eszköz a csillagászat tanulásához. A készülék 1,8×2,2×2 m területű csillagos égboltot vetít ki, és képet tud küldeni a mennyezetre vagy a falra. Beállíthatja a vetítési szöget, a fókuszt vagy a sebességvezérlést.

  A Sititek AstroEye több mint 8 000 csillagot és 31 csillagképet mutat a déli és az északi féltekén. Az égitestek helyzete a földrajzi szélesség, a dátum vagy az idő függvényében változhat.

  Két lemezzel (“Csillagok a csillagképekben” és “Csillagok”), egy könyvvel a Zodiákus csillagképeiről, egy fényes poszterrel…. Az energiatakarékosság érdekében a Sititek AstroEye 30-120 perc után automatikusan kikapcsol. Ár: 6890 rubeltől.

  Előnyök

  • A planetárium alkalmas a csillagászat tanulmányozására;
  • Valósághű kép;
  • Egyszerű telepítés és beállítás;
  • A minőségnek megfelelő ár.

  Hátrányok

  • Nincs hálózati töltési lehetőség;
  • Kényelmetlen akkumulátorcsere;
  • Nincs zene.

  HomeStar Aurora Alaszka fekete

  Értékelés: 4.4

  HomeStar Aurora Alaszka fekete

  Válogatásunkat a japán tudós Miho Miheshi által a SEGATOYS számára tervezett otthoni planetárium teszi teljessé. A készülék három lencsével van felszerelve, hogy a legrealisztikusabb vetítési területet hozza létre akár 1.8 méter. A HomeStar Aurora Alaska Black akár 10.000 csillagot is megjeleníthet. Ez egy egyedülálló otthoni planetárium, amely felváltva vetíti az éjszakai égboltot, a naplementét vagy a sarki fényt.

  A HomeStar Aurora Alaska Black beépített hangszórókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy nyugodt zenét hallgasson és közben csodálja a csillagokat. Van hangerőszabályzó, fejhallgató-csatlakozó. Az otthoni planetáriumnak csak 4 AA elemre van szüksége a működéshez. A készülék akár 5 órán keresztül is képes önállóan működni, és kétállású, 5 és 30 perces kikapcsolási időzítővel rendelkezik. Ár: körülbelül 10 700 rubel.

  Előnyök

  • Speciális objektumrendszer;
  • Hosszú élettartamú, önálló működés;
  • Lehetőség északi fény és naplemente megtekintésére;
  • Van egy csatlakozó a fejhallgatóhoz;
  • Beépített hangszórók.

  Hátrányok

  • Magas költségek.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: