8 legjobb centrifugális ventilátor

A felhasználók egyre gyakrabban részesítik előnyben a radiálventilátorokat, hogy a forró nyári hónapokban kényelmes mikroklímát teremtsenek a lakásban vagy az irodában. Stílusos megjelenésükkel, csendes működésükkel és a funkciók jó választékával vonzzák az orosz fogyasztókat. A hazai piac a különböző gyártók modelljeinek széles választékát kínálja. Ezek mind árban, mind műszaki tulajdonságaikban különböznek egymástól. Szakértőink ajánlásai segítenek Önnek kiválasztani az optimális paraméterekkel rendelkező centrifugálventilátort.

Javaslatok a kiválasztáshoz

Ventilátor kimenet.Az első dolog, amit figyelembe kell venni, az annak a helyiségnek a mérete, amelyben a készüléket telepíteni kell. Ez a teljesítményillesztés érdekében történik. A háztartási modellekben 30 és 100 W között mozog. Minél nagyobb a teljesítmény, annál jobb a készülék teljesítménye. De ahogy nő a ventilátor teljesítménye, úgy nő a ventilátor ára és az energiafogyasztás is. Egy legfeljebb 40 négyzetméteres helyiség hűtéséhez. . 60 W elegendő.

Levegőcsere. A ventilátor teljesítményét a maximális légáram jellemzi. Ez a paraméter azt mutatja meg, hogy a készülék mennyi levegőt termel 1 óra működés alatt. Ugyanarra a szobára (terület 40 négyzetméter. m) az optimális légcsere-érték 500 köbméter/óra. m óránként.

Forgatási szög. A legtöbb centrifugálventilátor elforgatható mechanizmussal van felszerelve. Ez a kialakítás egyenletesen frissíti a helyiség levegőjét a kezelőrész akár 90 fokos elfordításával. Kívánságra a ventilátorfej egy pozícióban rögzíthető.

Vezérlés.Mechanikus vagy elektronikus vezérlés van a ventilátor összes üzemmódjának beállítására.

 1. A mechanika egyszerű és megbízható működésű, de minden alkalommal, amikor a készülékhez kell lépnie, hogy megváltoztasson egy beállítást, elfordítson egy gombot vagy megnyomjon egy gombot. A mechanikus vezérlés a legelterjedtebb az alsó kategóriás modelleknél.
 2. Az elektronikus vezérléssel ellátott modellek korszerűbbnek számítanak. A vezérlőpanel egy érintőképernyős kijelző, amely lehetővé teszi a készülék működésének egyszerű programozását. És sok elektronikusan vezérelt centrifugális ventilátor távirányítóval van felszerelve.

Időzítő. Annak biztosítására, hogy a ventilátor egy előre beállított időpontban vagy hőmérsékleten magától elinduljon vagy leálljon, a gyártók időzítőket szerelnek be. Beállíthatja a készüléket, hogy fél órával azelőtt kapcsolja be, hogy hazaérkezik, a szobában optimális mikroklíma jön létre a pihenéshez. Az időzítő legfeljebb 7-8 órára állítható be.

Késleltetett kikapcsolás. A késleltetett kikapcsolás hasznos lehetőség. A “kikapcsoló” gomb megnyomása után a ventilátor néhány percig tovább működik, és továbbra is szellőzteti a helyiséget.

Olvasson tovább  8 legjobb megoldás a csőelzáródások ellen

Zajszint. a centrifugális ventilátor egyik előnye a csendes működés. De nem minden modell alkalmas éjszakai üzemmódra. A szakemberek a 25-50 dB közötti kényelmes zajszintet tartják megfelelőnek. A felhasználói vélemények szerint azonban nem a pengék forgása zavaró, hanem a forgó mechanizmus nyikorgó zaja vagy a rács zörgő zaja.

A 8 legjobb centrifugális ventilátort választottuk ki áttekintésünkben. Ezek a modellek mindegyike elérhető az orosz üzletekben. Az expertológia magazin szerkesztői a szakértői közösség véleményére támaszkodtak, amikor eldöntötték, hogy melyik álláspontot válasszák, figyelembe véve a hazai fogyasztók visszajelzéseit.

A legjobb centrifugális ventilátor értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb centrifugális ventilátorok értékelése 1 Stadler Form Peter Original P-012OR

-013OR

17 990€
2 ELSŐ OSZTRÁK 5560-2 5 990€
3 Tefal VF6670F0 9 990€
4 BORK P604 16 000€
5 Midea MVFS4502 4 990€
6 VITEK VT-1942 2 990€
7 AEG T-VL 5531 2 960€
8 Energia EN-1618 1 600€

Stadler Form Peter Original P-012OR

-013OR

Értékelés: 4.9

Stadler Form Peter Original P-012OR</div><p>-013OR” src=”/wp-content/uploads/2023/05/13916666193461-788-.jpg” height=”400″ title=”Stadler Form Peter Original P-012OR</p><p>-013OR”></p><p>A Stadler Form Peter Original P-012OR centrifugális ventilátor a beltéri levegő kíméletes hűtéséhez</p><p>-013OR. A tengeri szellő üzemmód a friss szellő valósághű szimulációját nyújtja. Az elforgató mechanizmus a hűtött levegő egyenletes eloszlását biztosítja. Elektronikus vezérlőpanel érintőképernyős billentyűkkel. A távirányító jelenléte a lehető legkényelmesebbé teszi az üzemmódok kiválasztását. A szakértők megjegyzik a magas légcsererátát (500 cu. A légkondicionálás kiváló, a magas hatásfok (2,5m/óra) révén egy 40 négyzetméteres helyiségben kellemes mikroklíma kialakítását teszi lehetővé. . Minden alkatrész tökéletesen illeszkedik, és kiváló minőségű anyagokból készült. A modell aranyat nyer a felülvizsgálatunkban.</p><p>A hazai felhasználók dicsérik a ventilátort a kiváló minőségű kivitelezés, a könnyű kezelhetőség, a stabilitás miatt.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>minőségi anyagok;</li><li>kényelmes működés;</li><li>csendes működés;</li><li>stabilitás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3>ELSŐ OSZTRÁK 5560-2</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=ELSŐ OSZTRÁK 5560-2

Az osztrák-kínai FIRST AUSTRIA 5560-2 ventilátor teljesítményben (60 W) és funkcionalitásban nem marad el a vezetőhöz képest. Ez ár szempontjából vonzóbbnak tűnik. Érintésvezérlés, távirányító. Az időzítő legfeljebb 7 órára állítható be. A készülék lehetővé teszi a szoba levegőjének aromatizálását vagy ionizálását. Az elforgatási szög 65 fok, 3 sebességű üzemmóddal rendelkezik. Mi akadályozza meg, hogy a radiálventilátor FIRST AUSTRIA 5560-2 felmásszon a talapzat legmagasabb lépcsőfokára??

A véleményekben a modell pozitív tulajdonságai mellett a felhasználók elégedetlenségüket fejezték ki az egység instabilitásával kapcsolatban. A csendes működést, a forgatható kialakítást, az elfogadható árat és a csendes működést tartják előnynek.

Előnyök

 • hatékony hűtés;
 • Gazdag funkcionalitás;
 • megfizethető ár;
 • forgatható kivitel.

Hátrányok

 • instabilitás.

Tefal VF6670F0

Értékelés: 4.8

Tefal VF6670F0

A Tefal VF6670F0 centrifugális ventilátor látványos kialakításával meggyőzte az orosz felhasználókat és szakértőket. A modell nagy népszerűségét megerősíti a runet nagyszámú véleménye. A készülék kis helyet foglal, és bármely helyiség berendezésével harmonizál. A szakértők nagyra értékelték a ventilátor csendes működését, még teljes teljesítményen (40W) is a légáramlás hasonlít egy közönséges szél zajához. A gyártó olyan hasznos opciókkal szerelte fel termékét, mint az automatikus kikapcsolás, a távirányító, a hőmérő és a hőmérő. A robusztus kialakításnak köszönhetően maximális biztonságot nyújt a működés során. A modell az áttekintésünk első három helyezettje között végez.

Sok felhasználó dicséri a stílusos kialakítást, a csendes működést, a könnyű kezelhetőséget. Az általuk említett hátrányok a szűk légáramlás volt.

Előnyök

 • vonzó megjelenés;
 • ergonomikus kialakítás;
 • automatikus kikapcsolás;
 • távirányítók.

Hátrányok

 • keskeny légáramlást eredményez.

BORK P604

Értékelés: 4.7

BORK P604

A BORK P604 centrifugálventilátor egy kompakt, alacsony zajszintű rendszer. A mindössze 4 cm vastagság és az exkluzív kialakítás önmagában is dekoratív elemmé teszi ezt a hasznos eszközt. A szakértők dicsérik a modell széleskörű funkcionalitását. A gyártó a terméket forgó mechanizmussal (90 fok), 3 fúvási móddal, 9 sebességgel, időzítővel, és 3 fúvási móddal szerelte fel. A legcsendesebb üzemmód az alvó üzemmód, a ventilátor 29 dB zajszint mellett enyhe légáramlást mutat. Az időbeállítások 1-8 óra között állíthatók be. Az érintőképernyős kijelző és a távirányító kényelmes kezelést biztosít.

A háztartási felhasználók kedvelik a feltűnő formatervezést, a multifunkcionalitást, a könnyen kezelhető távirányítót. Egyes tulajdonosok nem szeretik a műanyag szagát működés közben.

Előnyök

 • stílusos design;
 • tömörség;
 • a széles körű funkcionalitás;
 • kényelmes vezérlés.

Hátrányok

 • műanyagszag van.

Midea MVFS4502

Értékelés: 4.6

Midea MVFS4502

Optimális ár-érték arány egy kínai ventilátor Midea MVFS4502. A szakértők elégedettek a minőségi tartós műanyaggal, amelyet a gyártó a ház gyártásához használt. Az MVFS4502 modell ideális a lakó- és kereskedelmi területek hűtésére egyaránt, és akár 190 köbméter/perc (4,6 köbcentiméter) légáramot is képes biztosítani. m/óra. További opciók: 3 sebességi mód, időzítő, távirányító. A hűtési folyamat biztonságáért egy speciális grill felel. A ventilátort hosszú élettartam jellemzi, a forgó mechanizmus segít a helyiség hatékony felfrissítésében.

Míg az orosz fogyasztóknak nem volt ideje értékelni a ventilátor minden előnyét, nincsenek vélemények a runetben. Ezért a modell az ötödik helyet foglalja el a felülvizsgálatunkban.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • jó minőség;
 • bőséges funkcionalitás;
 • kényelmes működés.

Hátrányok

 • nincs vélemény a runet-ről.

VITEK VT-1942

Értékelés: 4.5

VITEK VT-1942

Megbízható és tartós termékek a VITEK által gyártott olcsó szegmensben. A VT-1942 radiális ventilátor egyike a hat legjobbnak a felülvizsgálatunkban. A modell modernnek tűnik, és elegendő teljesítménye (45W) van ahhoz, hogy hatékonyan hűtse az otthonokat és az irodákat. Nem rossz felszerelt egység és funkcionálisan. A fogyasztó 3 sebességfokozatot, időzítőt, távirányítót kap. A szakértők dicsérik a kiváló minőségű kopásálló anyagok használatát. A terméket csendes működéséről (alvó üzemmódban akár 20 dB) és elektronikus vezérléséről kell megemlíteni. Védőrács megakadályozza, hogy tárgyak kerüljenek a pengék forgási területére.

A tematikus fórumokon a ventilátort dicsérik a tömörségéért, vonzó megjelenéséért, csendes működéséért. A felhasználók a működés közbeni zörgést a hátrányok közé sorolják.

Előnyök

 • elegáns design;
 • megfizethető ár;
 • elektronikus vezérlés;
 • csendes működés.

Hátrányok

 • zörög bekapcsoláskor.

AEG T-VL 5531

Értékelés: 4.4

AEG T-VL 5531

Stílusos és kompakt radiális ventilátor egy AEG T-VL 5531 modell. A kínai gyártó sikeresen megtalálta az alacsony ár, a teljesítmény (45 watt) és a funkcionalitás kombinációját. A szakértők, mint sok felhasználó, dicsérik a készülék csendes működését. A zajszint gyakorlatilag nem változik a fordulatszám növelésével (3 üzemmód). A ventilátor 90 fokos elfordulási szöggel rendelkező forgó mechanizmussal rendelkezik. Működés közben a készülék irigylésre méltó stabilitást mutat; az üzemmód kiválasztása nagyon egyszerű a mechanikus vezérlésnek köszönhetően. A gyártó nem spórolt az anyagokkal, az összeszerelés rendkívül pontos.

A fogyasztók elismerően nyilatkoznak megfizethető áráról, kiváló megjelenéséről és csendes működéséről. A tulajdonosoknak nem tetszett a ketyegő időzítő.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • stílusos design;
 • zajtalan működés;
 • forgatószerkezet.

Hátrányok

 • az időzítő idegesítő működése.

Energia EN-1618

Értékelés: 4.3

Energia EN-1618

Az Energy EN-1618 centrifugális ventilátor, amely a legolcsóbb az áttekintésünkben, szintén modern kialakítással büszkélkedhet. A kínai készülék nem tűnik ki nagy teljesítményével (40 watt), de elegendő egy kis szoba vagy iroda hűtésére. A modell beállításai mechanikusak, és 3 sebességi mód közül választhat. Az energiaelosztás szakaszos. A forgatható mechanizmus növeli a hűtés hatékonyságát a helyiségben. A készülék könnyen összeszerelhető és üzembe helyezhető. A szakértőknek tetszett a készülék kinézete, a takarékos energiafogyasztás és az összeszerelés minősége.

Az újdonságnak még nem sikerült nagyszámú tulajdonost találnia Oroszországban, így a tematikus fórumok véleménye még mindig nincs. A ventilátor eléri a radiálventilátoros modellek nyolcas tetejét.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • Az egység meglehetősen mutatós megjelenésű;
 • forgatható mechanizmus;
 • kiváló minőségű összeszerelés.

Hátrányok

 • nincs értékelés a runet.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: