9 legjobb fürdőfüggöny

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Konzultáció szakemberrel vásárlás előtt.

A kádparavánok ma is népszerűek. A modern modellek nagyon különböznek azoktól, amelyek anyáink, apáink, nagyanyáink és nagyapáink idejében rendelkezésre álltak. Mi pontosan egy változat, hogy válasszon a különböző szövetek, minták – mondja a cikkünket. Az Expertology szakértői a 9 legjobb függönyt értékelték a fürdőszobába.

Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba függöny

Anyag

 1. Polivinil-klorid (PVC). a legolcsóbb, de egyben a legkevésbé praktikus is. Vastag vagy vékony műanyag fóliából készült. A vékonyak használat közben összetapadnak, gyorsan elszakadnak, és a nedves testhez tapadnak. A legjobb, ha olyan vastagokat választunk, amelyek hasonlítanak az üvegházak fedésére használt anyagra. A PVC-áteresztő redőnyök elkerülhetetlenül meredek víznyomokat hagynak maguk után. . Ezt az anyagtípust célszerű ritkán előforduló, ideiglenes használatra vásárolni, például műszaki zuhanyzókhoz, nyaralókba vagy pop-art terekbe (a műanyag a legmegfelelőbb a design szempontjából). A méreteket kis fürdőszobákhoz tervezték; a standard méret 200 x 180 cm.
 2. Poliészter. A zuhanyfüggönyök legnépszerűbb anyaga. A poliészter modellek megtalálhatók a nagy építőanyag-üzletekben és a háztartási cikkeket árusító szupermarketekben. Ez egy teljesen szintetikus szál, amely szinte semmiben sem különbözik a PVC-től, de ebben az esetben a műanyagot szálakra feszítik, egyfajta szövetet alkotva. Nagy szilárdság és nedvességállóság jellemzi, mert még speciális kezelés nélkül sem engedi be a vizet. A PVC-vel ellentétben a poliészter redőnyök szépen lógnak, hogy szép, szabályos gyűléseket alkossanak, amelyek nem tapadnak a testhez vagy ragadnak össze. Gépben mosható negyven Celsius-fokig. A Versi két méretben kapható: 200 x 180 és 200 x 200 cm. Ha a függöny túl hosszú, könnyen szegélyezhető és varrható varrógéppel.
 3. Vegyes textíliák.A legdrágább. Az árkategória négy-tizenötezer rubel. A kevert szövetfüggönyöket ezért nehéz megtalálni a szupermarketekben és a hipermarketekben. A szövetmintákat általában megrendelésre készítik; az online boltokban találhat készre gyártottakat. A poliésztert általában pamuttal és/vagy vászonnal keverik. A felületet hidrofób impregnálással kezelik a víz behatolása ellen, vagy egy további poliészter függönnyel látják el belülről, amelyet a készlet tartalmaz. A minták sokasága megdöbbentő: fodrok, fodrok, texturált, szőtt, stb…. . Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen belső térhez találjon egy opciót. Különböző méretekben kapható: 200 x 240 cm, 200 x 300 cm, 180 x 180 cm. A textilfüggönyök kézzel vagy gépben, kíméletes ciklusban, legfeljebb harminc fokon moshatók.

A rögzítése

 1. Horgok/gyűrűkLeggyakrabban használt. Bár ha az anyag könnyen szakad, pl. vékony PVC, akkor pontosan a horgok/gyűrűk területén fog elszakadni.
 2. Fogaka második legnépszerűbb rögzítési módszer. Lapos gyűrűk, amelyeket az anyagon kialakított lyukakon keresztül illesztenek be és rögzítenek. Leginkább poliészter vagy kevert textilfüggönyökhöz használják.
 3. ClipsBármilyen függöny anyagához illeszkedő mágnesek. A csipeszek hasonlóak a ruhafogasokhoz, amelyek mágnessel rendelkeznek, amely azonnal csatlakozik.
 4. A függöny elfedi a rudat, és az anyagot zsebbel varrják, hogy a rúdhoz lehessen rögzíteni.
 5. Láncok– a rögzítés legszokatlanabb módja. Jelentősen magas mennyezettel rendelkező helyiségekben használatos. A pálya szinte a mennyezet alatt található. A gyűrűkkel ellátott lánc, amelyről a függöny lejön, lejön róla.
Olvasson tovább  Az 5 legjobb Braun vasaló a szakértők szerint

Tervezés

A 3D-mintás függönyök tökéletesek a kis fürdőszobákba, mert vizuálisan feldobják és tágítják a teret. A háromdimenziós kép két pont egymásra helyezésével jön létre. A képek nem fakulnak ki, és sok mosás után is megőrzik eredeti megjelenésüket.

Ne feledje, hogy a színeknek harmonizálniuk kell egymással, vagy kontrasztban kell lenniük, ami szintén jól mutat bizonyos belső terekben. Ha kétségei vannak, válassza a win-win opciót – monokróm vagy átlátszó függönyök, amelyek bármilyen dekorációhoz illeszkednek.

A legjobb függönyök értékelése a fürdőszobában

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb fürdőszobai függönyök rangsora 1 Spirella Versi
 • a (1017023)
 • 5 130€
  2 Ridder Gras (42385) 2 670€
  3 Iddis (210P24RI11) 1 590€
  4 Ridder Lupe (35897) 2 010€
  5 Spirella Blatt 1 580€
  6 Iddis Safari barátok 1 335€
  7 Bacchetta Quadretto 1 050€
  8 Bacchetta város 1 088€
  9 Milardo White Mist 744€

  Spirella Versi
 • a (1017023)
 • Értékelés: 4.9

  Spirella Versi<li></div><p>a (1017023)” src=”/wp-content/uploads/2023/05/621166195771-759-.jpg” height=”500″ title=”Spirella Versi</p><li>a (1017023)”><p>Csúcskategóriás kevert textíliás modell. Az anyagot hidrofób impregnálással kezelik, amely számos mosás után is megőrzi tulajdonságait, és továbbra is védi a területet a fröccsenő víz ellen. antibakteriális impregnálás a penész és a kórokozók megelőzésére. Az alsó szélébe varrt feszítődarabnak köszönhetően a napellenző megtartja alakját, nem emelkedik fel a gőzmozgás miatt, és szorosan illeszkedik a kádhoz. A felső szélét dupla fólia erősíti, ahol a lyukak műanyagból vannak az erősség érdekében. Az oda behelyezett rögzítőgyűrűk nem szakítják el a napellenzőt, így az hosszú ideig fog tartani. A csíkos kialakítás a legtöbb belső térben szép dekoráció. A termék mérete 180 x 200 cm.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>kevert textil;</li><li>vízzáró impregnálás;</li><li>Nagy szilárdságú anyag;</li><li>40 fokig mosható gépben;</li><li>Szintetikus anyagokra vasalható.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Drága – körülbelül 7 ezer euróba kerül. .</li></ul><h3>Ridder Gras (42385)</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Ridder Gras (42385)

  A második sor kádparavánt kap a német gyártótól. Elismert a magas minőségéért, amelyet felhasználók ezrei értékelnek. Tartós poliészterből készült. vízlepergető impregnálással kezelt, antisztatikus és antibakteriális, hogy megakadályozza a gombák és a penész kialakulását. Amint azt a felhasználók véleményükben megjegyezték, minden éle jól kidolgozott. tizenkét lyuk a tetején a gyűrűk rögzítéséhez. Az alsó rész gumisúlyokkal van ellátva, hogy megakadályozza a függöny felgördülését és megtartja az alakját. A függönyök mintái exkluzívak. A gyártó 40 Celsius-fokos mosógépben történő mosást és alacsony hőmérsékleten történő vasalást javasol. Függöny méretei – 180 x 200 cm.

  Előnyök

  • poliészter;
  • könnyen karbantartható és könnyen használható;
  • 1 év garancia.

  Hátrányok

  • a gyűrűk nem tartoznak a csomagba
  • viszonylag drága, körülbelül 3,000. .

  Iddis (210P24RI11)

  Értékelés: 4.8

  Iddis (210P24RI11)

  A harmadik pozíciót egy másik, minőségi poliészterből készült modell foglalja el. a termék tartós, hosszú élettartamú és könnyen ápolható; az ár-érték arány miatt az egyik legnépszerűbb termék a piacon. A napellenzőt ráadásul Waterprof – egy speciális vegyülettel kezelik, amely megakadályozza, hogy a tárgyak és a padló vízzel érintkezzenek. Tizenkét rozsdamentes acélszemmel és C-gyűrűkkel ellátva

 • így nem kell semmi pluszt vásárolnod. azonnal viselhető és használható. 240 x 200 elég nagy méret, alkalmas egy nagy fürdőszobához. A napellenző alul egy speciális feszítő konzollal van ellátva, amely megakadályozza a felhúzást, akárcsak az előző két modellnél.

  Előnyök

  • tartós poliészter;
  • könnyű ápolás
  • gépben mosható és alacsony hőmérsékleten vasalható
  • rögzítőgyűrűkkel együtt;
  • elfogadható ár – körülbelül 1500 p.

  Hátrányok

  • nincs.

  Ridder Lupe (35897)

  Értékelés: 4.8

  Ridder Lupe (35897)

  A negyedik a német gyártó eredeti, vinilből készült kádparavánja. A modell teljesen átlátszó, de 3D-s mintázatú, félig matt körökkel, amelyek nagy buborékokra hasonlítanak. Amint azt a felhasználók a véleményekben megjegyezték, más fényben ezek a buborékok sok színben csillognak, ami drága megjelenést ad a függönyöknek, és díszítik a fürdőszobát. A termék felső szélén feszes sávval ellátott, ahol tizenkét gyűrűs lyuk található. Sajnos ezek nem szerepelnek a szállítási terjedelemben. Az alján nincs mérlegelési sáv, így a kádszűrő felfelé tolható, ami esetlegesen összegabalyodást okozhat. A termék mérete szabványos, a legtöbb fürdőkádhoz alkalmas; 180 x 200 cm. Nem mosható gépben, csak kézzel és legfeljebb 30-40 fokon.

  Előnyök

  • bármilyen belső térbe illeszkedik;
  • szagmentes;
  • 3 év garancia;
  • elfogadható ár – 1500 p.

  Hátrányok

  • gyűrűk nélkül;
  • nincs súlyozó elem;
  • víznyomok láthatóak.

  Spirella Blatt

  Értékelés: 4.7

  Spirella Blatt

  Az ötödik helyen a PEVA (polietilén-vinilacetát) fürdőkád képernyője áll. Az anyag puha és tapintható. Átlátszatlan matt felület, félig fényáteresztő és teljesen vízzáró. A megerősített dupla hajlítás a felső szélén, ahol a gyűrűk számára kialakított lyukak találhatók, biztosítja a rögzítés biztonságát. A design élénk színei nem fakulnak ki az idő múlásával, még sok mosás után sem. A függöny mosógépben mosható, legfeljebb 40 Celsius-fokos hőmérsékleten. A termék védett a gombák, valamint más, az emberi egészségre káros mikroorganizmusok megjelenése és szaporodása ellen. A standard méret 180 x 200 cm, ezért a legtöbb embernek megfelel.

  Előnyök

  • nagy szilárdság;
  • szagtalan;
  • higiénikus;
  • könnyű ápolás;
  • nem bocsát ki semmilyen káros anyagot;
  • garancia – 2 év;
  • Megfelelő ár – 1600 p körül.

  hátrányok

  • nem észlelhető.

  Iddis Safari barátok

  Értékelés: 4.7

  Iddis Safari barátok

  A hatodik rangsorolt poliészter fürdőfüggöny érdekes mintával, gyönyörű zsiráfok formájában. A stílus tekintetében a modell nemcsak a gyermekek számára alkalmas, akik biztosan élvezni fogják az állat képeit, hanem a felnőttek számára is. Ha a fürdőszobája barna-bézs színösszeállítású, ez ideális. A termék felületét a víztaszító Waterprof. A tetején egy zárt sáv van tizenkét műanyag fűzőlyukkal, az alján pedig egy fémszál van a súlyozáshoz, hogy a függöny ne emelkedjen, amit gyakran “vitorla” hatásnak neveznek. Az anyagot vízálló és vízlepergető impregnálással kezelik, ami gyorsan száradóvá teszi. A függöny mosógépben mosható 30-40°C-on. Standard méret – 180 x 200 cm.

  Előnyök

  • poliészter;
  • Könnyen tisztítható és könnyen használható;
  • 1 év garancia;
  • elfogadható ár – 1200 p körül.

  Hátrányok

  • nem azonosított.

  Bacchetta Quadretto

  Értékelés: 4.7

  Bacchetta Quadretto

  A hetedik helyezett a neves gyártó, Bacchetta függönye. Kiváló minőségű poliészterből készült. Jacquard mintázatú, amely a szálak irányának változtatásával jön létre, ezért egyes elemek selyem átfolyó hatása, míg mások átlátszatlansága. A modellt vízlepergető és antibakteriális összetétellel kezelik, így a vízfröccsenések nem esnek a padlóra, és a felületen nem jelenik meg gomba. Az alsó perem súlyozó elemmel van ellátva, így a függöny nem emelkedik fel a légáramlatoktól. A felső peremet kettős hajlítással erősítették meg, és a lyukakba műanyag fűzőlyukakat ágyaztak be. Tizenkét gyűrűt tartalmaz. Mosógépben mosható, de csak 30 Celsius-fokig. Mérete 240 x 200 cm, így alkalmas nagyméretű fürdőszobákba.

  Előnyök

  • Olasz minőség;
  • szedett-vedett;
  • A szín nem halványul az idő múlásával;
  • nagy tartósság;
  • Alkalmas bármilyen belső térhez.

  Hátrányok

  • viszonylag drága – körülbelül 1800 p.

  Bacchetta város

  Értékelés: 4.6

  Bacchetta város

  A nyolcadik helyen egy másik Bacchetta modell áll. Tartós poliészterből készült. Az anyagot antibakteriális és víztaszító impregnálással kezelik, hogy a mosás során ne kerüljön víz a padlóra és a környező területekre, valamint hogy a felületen ne alakuljon ki és ne szaporodjon el a penész. Az alsó perem súlyozó lemezekkel van ellátva, amelyek megakadályozzák a napellenző felgördülését. A műanyag átlátszó fűzőlyukak a felső szélbe vannak ágyazva, amely kettős gyűrődéssel van lezárva, és szinte láthatatlanok. Átlátszatlan és fehér, így bármilyen dekorációhoz illeszkedik. 30 Celsius-fokig mosható. Mérete 180 x 200 cm.

  Előnyök

  • kopásálló;
  • Nagyfelbontású nyomtatás
  • rögzítőgyűrűkkel van ellátva;
  • elfogadható ár – 1150 p körül.

  Hátrányok

  • nem található.

  Milardo White Mist

  Értékelés: 4.5

  Milardo White Mist

  Bezárja az orosz márka rangsorolási modelljét. Vízálló poliészterből készült, 80 g/m sűrűségű, kellemes tapintású. A felső szélén műanyag fűzőlyukak, de gyűrűk nélkül. A vélemények azt is megjegyzik, hogy az alján nincs súlyozó darab, így a napellenzőt a gőz mozgása által létrehozott légáramlatok emelik fel. Fehér színben gyártva. Különböző átmérőjű, azonos színű körminták a felületen. A termék szinte bármilyen típusú környezetbe alkalmas. Standard méret 180 x 180 cm.

  Előnyök

  • poliészter;
  • 30 fokon mosógépben mosható;
  • 1 év garancia;
  • költségvetési ár – 650 p.

  Hátrányok

  • nincs antibakteriális bevonat.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: