9 legjobb inverteres mosógép

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Mik a kiválasztási kritériumok?. Ez a dokumentum szubjektív, nem reklám, és nem tekinthető vásárlási ajánlásnak. Kérdezzen meg egy szakembert vásárlás előtt.

Melyik mosógépek bírják a legtovább?? Mely mosógépek büszkélkedhetnek alacsony zajszinttel?? Mindkét kérdésre csak egy válasz létezik: inverteres modellek. Nincsenek extra mozgó alkatrészek a belsejében, ami jótékony hatással van az élettartamra és a zajszintre. De nem minden inverteres mosógép igazolja a magas árcédulát. Nézzük meg a legjobbakat, amelyek megvásárlása biztosan nem okoz csalódást. Az értékelő portálon található műszaki leírások elemzése alapján.

A legjobb inverteres mosógépek értékelése

Jelölés a hely termék neve ár
A legjobb inverteres mosógépek nagy terhelhetőséggel (7 kg-tól) 1 Bosch WDU 28590 73 190€
2 LG TW4V7RW1W 51 990€
3 Electrolux EW7F3R48S 59 000€
4 Samsung WD70J5410AW 42 741€
5 Bosch WAN 28290 41 870€
6 Hotpoint-Ariston RSD 8239 DX 23 741€
A legjobb inverteres mosógépek 6-7 kg kapacitással 1 Electrolux PerfectCare 600 EW6S3R26SI 28 990€
2 Bosch WLL 24265 OE 25 641€
3 LG F-10B8MD 21 490€

A legjobb inverteres mosógépek nagy terhelhetőséggel (7 kg-tól)

Bosch WDU 28590

Értékelés: 4.9

Bosch WDU 28590

A mosógépgyártók mostantól eltörlik a teljesen lapos oldallapokat. Egyre gyakrabban kapnak valamilyen mintát. A Bosch WDU 28590 oldalain van a Bosch WDU 28590. Ennek a modellnek a készítői azt várják, hogy a készülék minden más készüléktől elkülönüljön. Ez a mosógép azonban nagy helyiséget igényel, mivel méretei 60x65x85 cm-esek.

Ebben a modellben nemcsak egy műanyag tartály és egy acéldob található. Ezen kívül a gyártó felszerelte alkotását egy szárítóval is. Kár, hogy ez a tervezési elem csak időzített – a maradék nedvességtartalomra nincs befolyása. De még mindig jobb, mintha nem lenne szárító! Egyébként csak 6 kg-os terheléssel lesz képes dolgozni, míg a gyártó maximum 10 kg-os terhelést ad meg.

Ez a készülék 14 mosási programot kínál a felhasználónak. Használhatja az extra funkciókat is. A gőzzel történő adagolás például lehetővé teszi, hogy a por a lehető legmélyebben behatoljon a szövetbe. A ráncmegelőzés is hasznosnak tűnik. A mosás kezdete elhalasztható – hasznos azok számára, akik csökkentett éjszakai áramszámlát fizetnek. A mosógép nem ébreszti fel Önt, mivel legfeljebb 47 dB zajt bocsát ki. Csak a centrifugálási ciklus emeli a zajszintet 71 dB-re, de ez a folyamat nagyon rövid ideig tart. És ez csak 1400-as fordulatszámig működik, amit nem minden mosásnál fog elérni.

A Bosch WDU 28590 a szakértők szerint A energiaosztályba sorolható. Valójában ez nem a legmagasabb minősítés. De ez egy teljes méretű modellhez képest teljesen elfogadható. Ez a gép is eléri a B spin osztályú. Ne ijedjen meg ettől a becsléstől, ez csak a dob maximális terhelésénél érvényes, amit nem könnyű elérni. Ez igaz a vízfogyasztásra is, amely akár 125 liter mosófolyadékot is kimoshat. Azonban még fél terhelésnél is elég sok vizet pazarol, ami valószínűleg nem fog tetszeni egyetlen ügyfélnek sem.

Egyébként ez egy tipikus modern mosógép. Kiömlésbiztos, és a kezelőpanel zárható. Az elektronika intelligensen figyeli a habszintet és az egyensúlyhiányt. Kellemes bónusz a dob megvilágítása, amely biztosítja, hogy ne felejtsen el egy zsebkendőt vagy valamit a dobban.

Előnyök

 • Van egy időzítő a mosás megkezdésének késleltetésére;
 • A zajszint nem különösebben magas;
 • A dob meggyújtása;
 • Számos üzemmód és kiegészítő program;
 • Van gyermek- és vízszivárgás elleni védelem;
 • Hatalmas kapacitás;
 • Beépített szárítórendszer áll rendelkezésre.

Hátrányok

 • Magasabb vízfogyasztás;
 • Az energiafogyasztás nem nevezhető különösen alacsonynak;
 • Magas költségek;
 • A szárító csak időben működik.

LG TW4V7RW1W

Értékelés: 4.8

LG TW4V7RW1W

Ez a mosógép egy kicsit kiemelkedik a többi közül. Hatalmas, széles peremű csomagtérfedéllel büszkélkedhet. A készülék tetején található ismerős ezüst dob a program kiválasztására szolgál. A jobb oldalon kijelzővel és érintőgombokkal rendelkezik, amelyekkel további funkciókat lehet aktiválni. A gőzadagolás és a gyűrődésgátlás például a felhasználó rendelkezésére áll. Egy gombnyomással sok esetben elfelejtheti a vasalót!

Összesen 14 program áll rendelkezésre az LG TW4V7RW1W tulajdonosai számára. Ez okostelefonon keresztül is kiválasztható. Sokan azonban csak a mosás végéről szóló értesítések fogadására használják, mivel a megfelelő jelzést nem feltétlenül hallják. A mosás minőségét szinte lehetetlen kifogásolni, ahogy azt az A osztályú minősítés is bizonyítja.

A modell mérete 60x56x85 cm. Némi erőfeszítést igényel a készülék lakásba cipelése, mivel a készülék súlya eléri a 70 kg-ot. Még a dob is elég nehéz ennél a mosógépnél. De 10,5 kg szennyest tud tárolni! Az inverteres motor egy teljesen terhelt dobot akár 1400 fordulat/perc sebességgel is képes megforgatni! Rögtön figyelmeztetni kell, hogy a csipkés bugyikat elszakíthatja a centrifugálás. Ezért a dobfordulatszám megválasztását teljes felelősséggel vállalja!

Röviden, ez egy csodálatos mosógép. Még a vízfogyasztásra sem lehet panasz, amely átlagosan 55 liter ciklusonként. Egyébként nem csak okostelefonhoz lehet csatlakoztatni. A dél-koreai gyártó bejelentette, hogy támogatja a Google, az Amazon és még a Yandex intelligens otthoni integrációját is. A zajszintre is nehéz panaszkodni. Mosás és centrifugálás közben 53, illetve 71 dB.

Olvasson tovább  A 7 legjobb konyhai törülközőgyártó

Előnyök

 • Csatlakoztatható okostelefonhoz és intelligens otthonhoz;
 • Hatalmas kapacitás;
 • Megbízható vízfogyasztás;
 • A vízszivárgás elleni védelmet megvalósították;
 • Számos program és extra funkció;
 • Alacsony zajszint;
 • Feltöltött mosoda áll rendelkezésre.

Hátrányok

 • Magas költségek;
 • Nem a legalacsonyabb energiafogyasztás.

Electrolux EW7F3R48S

Értékelés: 4.7

Electrolux EW7F3R48S

Egy másik minőségi mosógép inverteres motorral felszerelve. Nagy, sötétszürke szegélyű rakodóajtóval rendelkezik. A készülék tetején található egy dob, amely 14 üzemmódot kínál. Jobbra tőle található a kijelző és számos gomb, amelyekkel speciális programokat lehet kiválasztani. A gőzadagolás, a folteltávolító és a folteltávolító program csak néhány a hasznos funkciók közül. Csak a gyűrődésgátlás hiányzik. A vezérlőpanel lehetővé teszi a késleltetett indítási időzítő aktiválását is.

Ez a modell 60x57x85 cm-es. Könnyen elképzelhető, hogy egy ilyen szörnyetegben sok szennyes van. Azonban, ha a fent említett gépek rekord eredményekkel büszkélkedhetnek, itt ez a paraméter csak 8 kg. Hogy ez elég-e az Ön családjának, az Önön múlik. Elsődleges feladatát jól ellátja, amit az A mosási hatékonysági osztály is bizonyít. De még ennél is kellemesebb az A energiaosztályú+++. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg nem fog változást tapasztalni az energiaszámlájában.

A mosás egyszerű. És hogyan bírja a gép a csavarást?? Tökéletes! A osztályú minősítés, amellyel nem minden teljes méretű modell büszkélkedhet. Bár a dob fordulatszámát tekintve a gép nem különbözik sok versenytársától – maximum 1400 fordulat/perc áll rendelkezésre. A siker titka abban rejlik, hogy az elektronika intelligens módon osztja el a szennyest a dobon a csavarás előtt.

Egyébként egy tipikus mosógép. Nincs szárítógép. Nincs újratöltési funkció. A szivárgásvédelem és a gyermekbiztosítás is megvalósult, ami azt jelenti, hogy nem kell gombokat nyomogatnia. A beépített elektronika figyeli a kiegyensúlyozatlanságot és a habszintet, és időben leállítja a dobot a forgásról.

Hozzá kell tenni, hogy a mosás és a centrifugálás közbeni zajszint eléri az 51 és 75 dB-t. Ez a mosógép nem különösen hangos, bár egyáltalán nem csendes.

Előnyök

 • Tisztességes kapacitás, bár nem rekordkapacitás;
 • Könnyen kezelhető;
 • Egy nagyon energikus osztály;
 • Kiváló pörgés;
 • Gyermek- és szivárgásvédelem;
 • Számos program;
 • Van egy időzítő a mosás késleltetett indításához;
 • Nem különösen magas zajszint.

Hátrányok

 • Magas érték.

Samsung WD70J5410AW

Értékelés: 4.7

Samsung WD70J5410AW

Egy másik teljes méretű mosógép. Méretei 60x58x85 cm. Nyugodtan mondhatja, hogy képesnek kell lennie arra, hogy átpréselje magát egy nagyon keskeny fürdőszobaajtón. És minden bizonnyal a konyhában minden gond nélkül kell lennie. Itt is jól érzi magát, köszönhetően az alacsony zajszintnek. Mosás és centrifugálás közben 54, illetve 73 dB-t ér el. Azonban, hogy tisztázzuk, a fenti méretek a felső fedél eltávolításával is igazak. Ha nem távolítják el, a mosógép érezhetően bolyhosabb lesz, ami néhány ajtónyílást problémássá tesz.

Ez a modell nagyon nagy csomagtartóval rendelkezik. A dobban körülbelül 7 kg szennyest tud tárolni. Úgy tűnik, hogy ez a kapacitás a gyártó mentette a legtöbbet. De ezt a gépet már 45 ezerért is megveheti. Az árcédula egy teljes értékű modellhez képest kedvező.

A szakértők A minősítést adtak a Samsung WD70J5410AW készüléknek. Ez vonatkozik a mosási és a centrifugálási sebességre és az energiahatékonyságra. Pontosabban, az utolsó pörgetési fázisban a dob 1400 fordulat/perc fordulatszámon pörög. A pólók utána teljesen szárazak, míg csak a vastagabb szöveteket kell szárítani. És a mosógépben is megteheti! Az a tény, hogy beépített szárítóval rendelkezik. Azonban csak akkor tud elindulni, ha legfeljebb 5 kg szennyest töltött be. A szárító összesen két programmal rendelkezik, és a maradék nedvességtartalom alapján működik. Ez azt jelenti, hogy addig futhat, ameddig csak akar – amíg a szennyes teljesen meg nem szárad.

Visszatérve a mosáshoz, a készülék 14 üzemmódot kínál. Emellett a gép tulajdonosa számos speciális programot is igénybe vehet. A Samsung WD70J5410AW például beáztathatja a szennyest, vagy intenzív öblítést végezhet, hogy megszabaduljon a por minden nyomától. Sajnálatos, hogy a gép nem rendelkezik gyűrődésgátlóval és gőzadagolóval.

Sajnos, de ennek a modellnek nemcsak előnyei vannak. Leginkább a vízfogyasztás zavaró, ami körülbelül 77 liter. Néhányan megijedhetnek attól a ténytől is, hogy a szivárgásvédelem csak részleges. De a gyártó nem feledkezett meg a vezérlőpanel gyermekbiztosításáról és a habszint ellenőrzéséről, nem is beszélve az egyensúlytalanságról. Kellemes bónusz a buborékos mosás – a gyakorlatban azonban nehéz megmondani, hogy jobb-e, mint a normál mosás.

Előnyök

 • Lehetőség van a mosás befejezési idejének beállítására;
 • A mosógép meglehetősen csendes;
 • Kerámia fűtőelemet használnak;
 • Számos program;
 • Egy nagyszerű szorítás;
 • Beépített lefolyó.

Hátrányok

 • A vízfogyasztás elég komoly;
 • A kapacitás lehetne több is;
 • A mélység csökkentéséhez el kell távolítani a felső fedelet.

Bosch WAN 28290

Értékelés: 4.7

Bosch WAN 28290

Egy másik mosogatórongy, amelynek egyik oldala texturált mintázatú. Ez azt jelenti, hogy tökéletesen fog kinézni, ha semmi más nem korlátozza. A bejáratnál is jól fogsz szórakozni. A gép ezüst szegélyű rakodónyílással rendelkezik. Felette található az üzemmódválasztó, amely szintén krómozott. A készülék oldalán található a kijelző, számos érintésérzékeny gombbal kiegészítve. Ez utóbbiak egyébként nem elég gyorsak a válaszidők, amihez hozzá kell szokni.

Olvasson tovább  6 A legcsendesebb mosógépek

Akár 8 kg szennyest is képes tárolni. Nem rekord, de sok család számára elegendő. A dobot egy inverteres motor forgatja, amely megbízható és nagyon csendes. A motor maximális fordulatszáma 1400 fordulat/percig képes pörgetni a dobot. Nem meglepő, hogy a szakértők a Bosch WAN 28290-et A pörgési hatékonysági osztályba sorolták. Még szárítógépre sincs szükséged.

Ez a modell teljes méretű, mélysége 55 cm. Ezek a mosógépek jellemzően energiaigényesebbek. De ugyanez nem mondható el a német alkotásról. Minden kiló ruhára kb. 0,13 kWh-ra van szükség. Ezért nem meglepő, hogy a specifikációkban A kategóriás teljesítményt adnak meg+++. A vízfogyasztásról semmi rosszat nem lehet mondani – ebben a tekintetben a gép is nagyon gazdaságos, egy ciklushoz körülbelül 55 literre van szükség. Természetesen, ha aktiválja az áztatást vagy az előmosást, a vízfogyasztás megnő, de még ezek a további programok sem teszik a gépet igazi költekezővé.

A Bosch WAN 28290 összesen 15 működési módot kínál. Mint már említettük, vannak további programok, de semmi különösebben érdekes nincs köztük, már mindent megszoktunk. Ha nappal és éjszaka eltérő árat fizet az áramért, akkor a késleltetett indítású időzítőt szeretni fogja. A gyártót csak még jobban tisztelhetjük, ha rájövünk, hogy itt egy teljes szivárgásvédelmi rendszert valósított meg. Bevezette a kezelőpanel lezárásának lehetőségét is, hogy a gyermekek véletlenül se indíthassák el a készüléket.

A

 • Gyermek- és szivárgásvédelemmel van ellátva;
 • A mosás megkezdésének késleltetésére időzítővel rendelkezik;
 • Számos mosási program;
 • Egy nagyszerű csavaró;
 • A maximális energiafogyasztási osztály;
 • A vízfogyasztás nem túl magas;
 • Könnyen használható vezérlők;
 • Tisztességes rakodókapacitás;
 • Alacsony zajszint.

Hátrányok

 • Nem a legjobb kijelző;
 • Magas ár;
 • Az érintőgombok alacsony reakciósebessége.

Hotpoint-Ariston RSD 8239 DX

Értékelés: 4.6

Hotpoint-Ariston RSD 8239 DX

Sok teljes méretű mosógép drága. Ez logikus, mert nehezebb őket előállítani, kevésbé keresettek, és szállításuk munkaigényesebb. De van néhány kivétel a szabály alól. Például a Hotpoint-Ariston RSD 8239 DX-ért az orosz üzletekben nem kérnek többet, mint 33 ezer dollárt. Rubelek. Ez a modell azonban nem nevezhető valódi teljes méretűnek, mivel a mélysége 47 cm. De kit érdekel, hogy ennek a gépnek a terhelhetősége legfeljebb 8 kg??

A gyártó kizárólag a készülék testének anyagain próbált spórolni. Magad is láthatod, hogy a drágább modellek egy kicsit szebbnek tűnnek. Ennek a gépnek az alkatrészeiben viszont érezhetően nehezebb hibát találni. A dobot itt egy inverteres motor hajtja. A közvetlen meghajtás nagy hatékonyságot és hosszú élettartamot biztosít. És nem valószínű, hogy panaszkodni fog a motor hangosságára! A vezérlőpanelről sem lehet semmi rosszat mondani. Egyébként le is zárható, hogy a gyermek véletlenül se kapcsolja be.

Ahogy kell, a készülék késleltetett indítási időzítővel rendelkezik. Hasznosnak bizonyul azok számára, akik gazdaságosan fizetik az éjszakai villanyszámlát. Összesen 16 mosási program közül lehet választani. Ezeken kívül a gép további üzemmódokat kapott. A közvetlen befecskendezés például hasznos lehet. És a Super Rinse is hasznos program, különösen, ha van egy csecsemő a családban.

A mosás a lehető leghatékonyabb, amit az A osztályú minősítés is bizonyít. A folyamat nem túl energiaigényes. Szeretném megerősíteni? Nézze meg a műszaki leírást a használati utasításban, és az tartalmazza az A energiahatékonysági osztályra való hivatkozást+++. Csak a B osztályú spin hatékonysága működhet. A szakértői véleményt befolyásolta az a tény, hogy a motor nem képes a dobot 1200 fordulat/percnél nagyobb fordulatszámon pörgetni. A beépített szárító jó lenne ehhez a pörgéshez, de mint tudjuk, ezt a gyártó elutasította az alacsonyabb ár érdekében.

A Hotpoint-Ariston RSD 8239 DX mindenképpen megéri az elköltött pénzt. De ne várjon semmi természetfelettit ettől a géptől. Nem ad okostelefonos vezérlést, még csak “gyűrődésgátló” funkciója sincs. Tehát ez a modell azoknak fog tetszeni, akik számára a hatalmas kapacitás a legfontosabb, míg az extra funkciók nélkülözhetők.

Előnyök

 • 8 kg szennyest tud betölteni;
 • Nem különösebben magas zajszint;
 • Szerény méret;
 • Nagyon alacsony energiafogyasztás;
 • Van egy gyermekbiztosítás;
 • Rengeteg mosási program;
 • Nem feledkezve meg a késleltetett indítási időzítésről sem;
 • Nem olyan drága.

Hátrányok

 • A szivárgásvédelem csak részleges;
 • Néhány nagyon fontos extra üzemmód hiányzik.

A legjobb inverteres mosógépek 6-7 kg terhelhetőséggel

Electrolux PerfectCare 600 EW6S3R26SI

Értékelés: 4.9

Electrolux PerfectCare 600 EW6S3R26SI

Rangsorunk nem nélkülözhette a szűk mosógépeket. Most már ők is elkezdték az inverteres motor beszerzését. Ezek a modellek általában a legalacsonyabb energiafogyasztással büszkélkedhetnek. Az Electrolux PerfectCare 600 EW6S3R26SI mosógép mindössze 0,13 kWh-t mos egy kiló szennyesre vetítve. Ezért a szakértők ezt a modellt A-szintű minősítéssel jutalmazták+++.

A készülék mélysége 38 cm. Úgy tűnik, hogy ennél a beállításnál egy aprócska kapacitást várna el… De nem, a dobba 6 kg szennyes fér bele. És a motor még arra is képes, hogy 1200 fordulat/percig pörgesse az egészet! Azonban még ez a fonás sem garantálja a fonás minőségét, amint azt a megfelelő C osztály bizonyítja. Meg kell békélnie azzal, hogy a ruhák és ágyneműk nagyon sokáig száradnak a ruhaszárítókötélen.

De térjünk vissza a mosáshoz. Összesen 14 alapprogram áll a felhasználó rendelkezésére. Majdnem minden szükséges üzemmód megtalálható. A választókapcsolótól jobbra lévő gombokkal pedig további programokat aktiválhat. Így megrendelheti a gépet, hogy megakadályozza a szennyes gyűrődését. Még egy gőz funkció is van! Ez a funkció azonban itt nem a legjobb módon valósul meg – a por tökéletes behatolása a szövetek mélyébe még mindig nem éri meg a reményt. Emellett a program használata hosszabb időt vesz igénybe, ami szintén nem mindenkinek tetszik.

Olvasson tovább  13 legjobb egér- és patkányriasztó

Könnyű kitalálni, hogy egy ilyen kompakt mosógép nem fogyaszt nagy mennyiségű vizet. És valóban, egy teljes mosáshoz mindössze 48 literre van szükség. A vevőnek a szivárgásvédelemmel is elégedettnek kell lennie. Ez a modell azonban nem olcsó, így nem tudott ilyen védelem nélkül. A gyártó nem hagyhatta figyelmen kívül a kezelőpanel lezárásának lehetőségét, hogy a gyerekek véletlenül se kapcsolhassák be a gépet a fürdőszobában vagy a konyhában állva. És nem felejtette el a késleltetett indítási időzítőt sem.

Mik tehát az Electrolux PerfectCare 600 EW6S3R26SI további hátrányai a gyenge centrifugálási minőségen kívül?? A zajszint a legjobb az összes közül. Ha mosás közben még minden rendben van, a zajszint maximális fordulatszámon történő pörgetéskor 77 dB-re emelkedik. Sok ilyen szerény mélységű mosógép azonban szenved ettől a szerencsétlenségtől.

Előnyök

 • Egy nagyon energikus osztály;
 • Kompakt méretek;
 • Alacsony vízfogyasztás;
 • Van gyermek- és vízszivárgás elleni védelem;
 • A programok és kiegészítő üzemmódok nagy száma;
 • Nem feledkezhetünk meg a késleltetett mosási időzítőről sem;
 • Méretéhez képest nagy kapacitás.

Hátrányok

 • Nem a legjobb pörgés;
 • Tisztességes hangszint.

Bosch WLL 24265 OE

Értékelés: 4.8

Bosch WLL 24265 OE

Ez a mosógép szinte teljesen fehérre van festve. Az oldalsó panelek mintázata – amivel egyre több ilyen készülék kezd büszkélkedni. Rozsdamentes acél dobot tartalmaz. Egy inverteres motorhoz van csatlakoztatva, amely 6,5 kg szennyest képes megpörgetni.

Ez a modell megfelel az A energiahatékonysági osztálynak+++. Jó hír azok számára, akik tartanak a magasabb energiaszámláktól. A vízfogyasztás itt sem különösebben magas. Ez azért jó, mert a tartály mérete belülről elég nagynak bizonyult. Ami a készülék méreteit illeti, azok 59,8×48,6×84,8 cm-esek. Ezért a Bosch WLL 24265 OE valahol a keskeny és a teljes méretű modellek között helyezkedik el.

Ennek a modellnek az eleje 32 cm-es ajtótöltővel rendelkezik. Fent van egy vezérlőpanel, amely egy szegmenskijelzőt tartalmaz. A választókapcsolóval 15 mosási program közül választhat. Extra üzemmódokkal is rendelkezik, de csak előmosással – gőz vagy gyűrődésgátló nélkül. A mosás kezdete elhalasztható – a gép megfelelő időzítővel büszkélkedhet. A folyamatot hab és egyensúlyhiány-ellenőrzés kíséri. A mosás minőségére nem lehet panasz, különben a szakértők nem adták volna a gépnek a megfelelő A osztályzatot.

Mosás és öblítés után elkezd forogni. A dob maximális fordulatszáma 1200 fordulat/perc lehet. Valamit azonban a gyártó még mindig nem dolgozott ki, így ez a modell csak a B osztályú pörgésnek büszkélkedhet. A centrifugálási ciklus zaja kissé zavaró – akár 75 dB is lehet.

Egyébként ez egy tipikus mosógép ebben az árkategóriában. Szivárgásmentes és 1 év garanciaidővel rendelkezik. Röviden, nem lesz rossz vétel, különösen, ha hajlandó elviselni a fent leírt hátrányokat.

Előnyök

 • Ehhez a mérethez képest tisztességes kapacitás;
 • Magas energiaosztály;
 • Nem fogyaszt különösen nagy mennyiségű vizet;
 • Vízszivárgás elleni védelemmel rendelkezik;
 • Számos mosási program;
 • Nem feledkezhetünk meg a késleltetett mosási időzítőről sem;
 • Könnyen használható vezérlők.

Hátrányok

 • A gyermekzár nincs végrehajtva;
 • Nem rendelkezik néhány hasznos extra üzemmóddal.

LG F-10B8MD

Értékelés: 4.7

LG F-10B8MD

A legolcsóbb mosógép az inverteres motorral rendelkező mosógépek között. És ez a modell fő előnye a motorban rejlik. Hosszú élettartammal büszkélkedhet – a dél-koreaiak 10 év garanciát is adtak erre a modellre! A készülékkel kapcsolatban minden mást leegyszerűsítettünk.

Az LG F-10B8MD mélysége 44 cm. Egy ilyen paraméter lehetővé tette a gyártó számára, hogy csak egy olyan dobot adjon az alkotásnak, amely 5,5 kg szennyest képes befogadni. Egy 30 centiméteres, fehér szegéllyel ellátott ajtón keresztül lehet behelyezni. Nincs a mostanában megszokott ezüst króm. Még az üzemmódválasztó is fehér. Egyébként 13 programot biztosít. Mindenféle további üzemmódok is vannak. Ezek közül a legérdekesebb a gyűrődésgátlás – néha a kimenet valóban szinte gyűrődésmentes.

A mosás elhalasztható. A folyamat kielégítő eredménnyel zárul, amit a megfelelő A osztályzat is bizonyít. A készülék hasonló minősítést kapott az energiafogyasztás tekintetében is, bár ebben az esetben már nem a maximális. A spinning óra pedig B osztályú. Nem meglepő – a motor csak 1000 fordulat/perc sebességgel forgatja a dobot.

Egyébként egy tipikus költségvetési mosógép. Szivárgásmentes, de csak részben. Gyermekbiztonsági funkcióval is rendelkezik. Nem szabad megfeledkezni a habzást és az egyensúlyhiányt figyelő elektronikáról sem.

Hozzá kell tenni, hogy az LG F-10B8MD egy mérsékelten zajos mosógépnek tekinthető. Ha a megfelelő méréseket végzi a csavaráskor, akkor 74dB körül fog mutatni.

Előnyök

 • Szerény méret;
 • Gyermekbiztonsági kapcsolóval és vízszivárgás elleni védelemmel rendelkezik;
 • Számos üzemmóddal és kiegészítő programmal rendelkezik;
 • A mosás kezdetének késleltetésére időzítővel rendelkezik;
 • Nem nagy vízfogyasztás;
 • Alacsony költség.

Hátrányok

 • Nem túl nagy kapacitású;
 • Nem a legmagasabb energiaosztály;
 • Nem a legjobb pörgés;
 • A mandzsettában maradt víz.

Következtetés

A mosógépeket alig 10-15 évvel ezelőtt kezdték aktívan felszerelni inverteres motorral. Azóta észrevehetően tartósabbá váltak. Ez a motor lehetővé teszi a készülék számára a dob sebességének gyors változtatását is, ami pozitív hatással van a mosás minőségére. És mondanom sem kell, hogy sok inverteres mosógép még a konyhában is hangszigetelt?

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: