A 10 legjobb vízmelegítő 50 literes

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultálni kell egy szakértővel.

A vízmelegítők évről évre egyre népszerűbbek hazánkban. Igen, az állam fokozatosan kicseréli a régi vízvezetékeket újakra. azonban egyértelműen nagyobb arányban kopnak el. Ezért tart a hagyományos nyári nyomáspróba kevesebb ideig, mint az ígért két hét. Meg kell jegyezni, hogy a vízmelegítők lehetnek átfolyósak, de ha egy ilyen eszközt szándékozik állandó jelleggel használni, akkor jobb, ha tároló modellt vásárol. És hogy megkönnyítsük a választást, úgy döntöttünk, hogy elmondjuk Önnek a legjobb vízmelegítőket, amelyek 50 literes tartályt tartalmaznak.

Hogyan válasszunk 50 literes vízmelegítőt??

Annak érdekében, hogy egy adott modell mellett döntsön, ismernie kell a főbb különbségeket. Ha 50 literes belső tartállyal rendelkező vízmelegítőt választ, akkor egy kétszemélyes vízmelegítőt vásárol. Ezután meg kell vizsgálni, hogy milyen anyagból készült az alkatrész. A várható élettartam, amit kap belőle, attól függ. A jövőben kicserélheti a tartályt, de ez költséges és drága mulatság. Ezért jobb, ha azonnal rozsdamentes acéltartállyal ellátott vízmelegítőt vásárol – az ilyen készülékek általában 7 év vagy annál hosszabb garanciával rendelkeznek. Röviden, győződjön meg róla, hogy a belső tartály korrózióvédelemmel rendelkezik.

A fűtőberendezés kiválasztásakor figyelembe kell vennie a teljesítményét is. Ez a paraméter határozza meg, hogy a vízhőmérséklet milyen gyorsan éri el az elfogadható szintet. Egy 50 literes, 2,5 kW teljesítményű fűtőelem egy óra alatt 45 fokosra melegíti a vizet. Ezen információk alapján nem fog csalódni.

A többi paraméter nem kritikus. Igen, megkérdezheti, hogyan valósul meg a készülék vezérlése. De gondoskodunk róla, hogy ne felejtse el újra felhozni, amíg a vízellátást el nem zárják (ha van ilyen a házában). Általános szabály, hogy a vízmelegítő nem kényszeríti, hogy érintse meg feleslegesen. Kíváncsiak vagyunk, hogy a készülék mennyire lesz energiatakarékos. De ebben a tekintetben sok modell az orosz piacon – körülbelül egyenlő.

Top 10 50 literes vízmelegítő

vége
Jelölés Helyszín Név Ár
10 legjobb vízmelegítő 50 literes vízmelegítő 1 Electrolux EWH 50 SmartInverter 38 190 €
2

SIGMA Wi-Fi 50 SSD

21 100 €
3 Stiebel Eltron PSH 50

29 800 €
4 Thermex IF 50 H (pro) Wi-Fi 33 730 €
5 Electrolux EWH 50 Royal Flash ezüst 32 790 €
6 Gorenje OTG 50 SLSIMB6/SLSIMBB6 20 029 €
7 Electrolux EWH 50 AXIOmatic S
 • m
 • 16 719 €
  8 Ariston LYDOS ECO ABS PW 50 V 19 522 €
  9 Royal C
 • ma RWH-A50-FE
 • 21 037 €
  10 Haier ES50V-S(R) 13 990 €

  Electrolux EWH 50 SmartInverter

  Értékelés: 4.9

  ELECTROLUX EWH 50 SMARTINVERTER

  A tároló vízmelegítők burkolata gyakran fehérre van festve. Ez a modell sem kivétel. 42 literes rozsdamentes acéltartállyal rendelkezik. Nem a legnagyobb kapacitás. A vízmelegítő még mindig az élen áll a rangsorban. Mindezt elegáns kialakításának és az okostelefonon keresztül történő vezérlés lehetőségének köszönhetően teszi, amelyhez csak Wi-Fi kapcsolatra van szükség. Ez teszi a legjobb választássá egy olyan nyaralónak, amely nem áll nyitva a nyilvánosság számára napi szinten. És ne aggódjon, ha régi vezetékek rejtőznek a falak mögött – ezeknek el kell viselniük egy 2 kW-os készüléket.

  A B energiahatékonysági osztály azt jelenti, hogy a víz felmelegítése körülbelül 160 percig tart. Ez eléggé megfelelő paraméter. Az itt használt fűtőelem maximálisan 75°C-ra melegíti a vizet. Jó hír, hogy ez az alkatrész nem érintkezik vízzel – ez a tulajdonság pozitív hatással lehet az élettartamára.

  Egyébként ez egy tipikus vízmelegítő egy svéd gyártótól. Tartalmazza a rögzítő csavarokat is. A készülék másik kétségtelen előnye a biztonsági funkciók – baj esetén a fűtőberendezés biztosan kikapcsol.

  Előnyök

  • Titán anódot használnak;
  • Számos üzemmód;
  • Vannak biztonsági funkciók;
  • Hosszú élettartamú belső tartály;
  • Wi-Fi vezérlés elérhető;
  • “Száraz” fűtőelemben elhelyezve.

  Hátrányok

  • A tartály térfogata nem mindenkinek fog megfelelni;
  • Magas költségek;
  • A fűtés végül is nem nevezhető gyorsnak.

  SIGMA Wi-Fi 50 SSD

  Értékelés: 4.9

  POLARIS SIGMA WI-FI 50 SSD

  Egy pillantás a típusnévre, és a jellemzők azonnal felismerhetők. A vízmelegítő csatlakoztatható az otthoni Wi-Fi hálózathoz, ami lehetővé teszi a távvezérlési funkciót, amelyhez egy okostelefont használnak. Ez nagyszerű hír azoknak, akiknek nincs szükségük meleg vízre éjjel-nappal. A Wi-Fi támogatás azonban nem az egyetlen előnye a készüléknek. A rozsdamentes acélból készült 50 literes belső tartályát az ügyfelek is nagyra értékelik. A készülék hosszú élettartamát a volfrám ízületi kezelés is segíti.

  A készülék egy elegáns kezelőpanelt használ kijelzővel és néhány gombbal. Ez lehetővé teszi a három különböző teljesítményszint közötti váltást. A fűtőberendezés maximálisan 2 kW-ot használ fel. Ebben a modellben egy magnézium anód is található, amely megnövelt mérettel büszkélkedhet. Egy egész sor biztosítékot vezettek be, többek között túlterhelés-, vízkő-, túlnyomás- és csepegtető kapcsolót. Nincs panasz a fűtőelemre, amely nem érintkezik közvetlenül a vízzel.

  Előnyök

  • A vezérlés okostelefonon keresztül is elérhető;
  • A garanciaidő nyolc évre meghosszabbodik;
  • Különféle védelmi eszközök;
  • A tartály rozsdamentes acélból készült;
  • Biztonságos lezárás;
  • Akár 7 bar nyomást is kibír;
  • “Száraz” fűtőelemet használ.

  Hátrányok

  • Egyre ritkább a piacon.

  Stiebel Eltron PSH 50 vége

  Értékelés: 4.8

  Stiebel Eltron PSH 50<tr></div><p>end” src=”/wp-content/uploads/2023/05/68716666198031-9610.jpg” height=”416″ title=”Stiebel Eltron PSH 50</p><tr>end”><p>Az 50 literes vízmelegítők általában téglalap alakúak. Vannak azonban kivételek a szabály alól – a Stiebel Eltron PSH 50</p><tr>a vége kerek. Ez bizonyos korlátozásokat ír elő a készülék telepítésére vonatkozóan. Emellett sokan a készülék megjelenését is unalmasnak és kevéssé lenyűgözőnek találják majd. De amikor a belső részekre kerül sor, sokkal kevesebb a panasz. Például rozsdamentes acél fűtőelemet használ, amelynek teljesítménye akár 2 kW is lehet. A vízhőmérsékletet (75°C-ig) ergonomikus kezelőgombbal szabályozhatja. Ennek az az öröme, hogy végtelenül szabályozható.<p>A belső tartály szintén rozsdamentes acélból készült. Speciális többrétegű bevonattal rendelkezik. Az eredmény: forgácsolódás, repedés és korróziómentes működés hosszú éveken át.</p><p>Mint sok más modell ebben a választékban, ez is számos biztonsági funkcióval rendelkezik. Van egy biztonsági szelep, például. A gyártó egy olyan relét is bevezetett, amely megakadályozza a készülék befagyását, és automatikusan bekapcsolja a vízmelegítést, ha a környezeti hőmérséklet nagyon alacsony.</p><h4>Előnyök </h4><ul><li>A tartály rozsdamentes acélból készült;</li><li>Többféle védelem áll rendelkezésre;</li><li>Hosszú élettartamú fűtőelem;</li><li>A fagykontroll megvalósult;</li><li>A vízhőmérséklet fokozatmentes szabályozása;</li><li>Van energiatakarékos üzemmód.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nem mindenki elégedett a kerek formával;</li><li>Nincs távirányító.</li></ul><h3>Thermex IF 50 H (pro) Wi-Fi</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=THERMEX IF 50 H (PRO) WI-FI

  Sok vízmelegítő függőlegesen van felszerelve. De nem mindig kényelmes – néha egy szekrényt vagy polcot kell a készülék fölé akasztani. Ebben az esetben fontolóra veheti a Thermex 50 literes, vízszintesen a falra szerelt modelljének megvásárlását. A készülék a lapos formátumúak közé tartozik, és a kijelzőből és gombokból álló kezelőpanelét. Alapvetően a tulajdonos három teljesítménymód között válthat, 700 és 2000 watt között. A gyártó egy Wi-Fi modult is beépített. Lehetővé teszi a készülék okostelefonon keresztül történő beállítását. Még akkor is, ha távol vagy otthonról. Egy alkalmazással akár menetrendet is lehet állítani!

  A maximális hőmérséklet ez a modell készen áll arra, hogy akár 75 ° C-ra is felmelegedjen. A kellemes dolog az, hogy a funkció automatikusan bekapcsol, amikor az elektronika azt érzékeli, hogy a környezeti levegő túl hideg lett. Ez megakadályozza a készülék befagyását és az azt követő károsodást. A két rozsdamentes acél belső tartályban is nehéz hibát találni. Mivel ez nem a legolcsóbb modell, sok biztonsági funkcióval rendelkezik. Például a gyártó nem felejtette el a visszaáramlásgátlót és a biztonsági szelepet. És a készülék nem kapcsol be, ha a hálózat üres.

  Előnyök

  • Van egy üzemmód a befagyás megakadályozására;
  • Távirányító áll rendelkezésre;
  • Számos biztonsági funkció;
  • Két belső tartályt használnak;
  • Számos részletet rozsdamentes acélból készítettek.

  Hátrányok

  • Nem a legalacsonyabb költség;
  • Nem lehet függőlegesen rögzíteni.

  Electrolux EWH 50 Royal Flash ezüst

  Értékelés: 4.6

  Electrolux EWH 50 Royal Flash ezüst

  A vízmelegítők túlnyomó többsége fehér burkolattal van ellátva. És csak a csúcskategóriás gyártók választanak néha más színt. És a svéd Electrolux óriás egyike ezeknek a vállalatoknak. Az ezüst EWH 50 nemcsak elsődleges funkcióját tölti be fenntartható módon, hanem a helyiséget is szépíti!

  Ez a modell elméletileg vízszintesen is felszerelhető a falra, de elsősorban a függőleges tájoláshoz van igazítva – legalábbis a digitális kijelző ezt mutatja. Belsejében egy 50 literes rozsdamentes acéltartály található. Akár 2 kW-os teljesítményével 2 óra alatt melegíthet vizet. Nem olyan sokáig! A víz maximális hőmérséklete 75°C-ra emelkedhet. Sok ügyfél azonban öko üzemmódban használja a készüléket. Nem haladja meg az 55°C-ot. Meg kell jegyezni, hogy még ezen a hőmérsékleten sem képződik vízkő, és a tartály nem igényel rendszeres kezelést.

  Egy kis vezérlőgombot használ a működési mód megváltoztatására. Sajnos a távirányító nincs megvalósítva. De a készülék minőségi magnéziumötvözetet tartalmaz. A svéd gyártó nem feledkezett meg a számos biztonsági funkcióról sem. Biztos lehet benne, hogy ha bármilyen probléma merül fel, a vízmelegítő biztosan leáll.

  Előnyök

  • Aranyos design;
  • Könnyen kezelhető;
  • Vannak biztonsági funkciók;
  • Nagyon gyors vízmelegítés;
  • A belső tartály rozsdamentes acélból készült;
  • Fagyásgátlóval rendelkezik;
  • A garancia időtartama nyolc év.

  Hátrányok

  • Nincs távirányító;
  • Vízszintes tájolásban nem a legjobb megjelenés;
  • Nagyon magas költségek;
  • A tartály hőszigetelése nem a legjobb;
  • Túlságosan rövid horgonyokkal érkezik.

  Gorenje OTG 50 SLSIMB6/SLSIMBB6

  Értékelés: 4.5

  GORENJE OTG 50 SLSIMB6/SLSIMBB6

  Meglehetősen nagy vízmelegítő, amely egy szekrényre emlékeztet. A mosdókagyló teste egyszínű fehérre van festve, ami harmonikus kiegészítője a mosdókagylónak, a WC-nek és más szanitereknek. De a formája még mindig nem teszi a belső tér díszévé. De a gyártónak nem kellett szokatlan technológiát bevezetnie, ezért a fűtőberendezés meglehetősen olcsó volt! Megjegyzendő, hogy a háznak van fekete változata is.

  Ez a modell egyetlen merülőfűtéssel rendelkezik. 2 kW teljesítménnyel. A víz hőmérsékletét 75°C-ra lehet emelni. De nem kell kompromisszumot kötnie az értékkel kapcsolatban – ez a vezérlőpanel segítségével beállítható.

  Sajnos a gyártónak némi pénzt kellett megtakarítania, különben nem értek volna el ilyen “ízletes” árcédulát. Emiatt zománcozott tartályt használt. Csak 5 év garanciát vállalnak rá. Ezért nem ez a vízmelegítő foglalja el a rangsorunk első helyét.

  Előnyök

  • Nem nagy érték;
  • Két színválaszték áll rendelkezésre;
  • Könnyen használható vezérlők;
  • Fagyvédelmi funkciót hajtott végre;”>””Az Electrolux EWH 50 AXIOmatic S” fagyvédelmi funkcióval rendelkezik.

  Hátrányok

  • A dizájn nem mindenkinek tetszik;
  • Zománcozott acéltartályt használnak;
  • Be van építve egy merülőfűtés;
  • mindössze egy év garanciaidő.

  Electrolux EWH 50 AXIOmatic S
 • m
 • Értékelés: 4.4

  Electrolux EWH 50 AXIOmatic S<li></div><p>m” src=”/wp-content/uploads/2023/05/57916666198031-5610.jpg” height=”426″ title=”Electrolux EWH 50 AXIOmatic S</p><li>m”><p>Általában a svéd Electrolux sok pénzért árulja a készülékeit. Vannak azonban költségvetési modellek is a kínálatában. Az EWH 50 AXIOmatic S</p><li>m. Ahogy a neve is mutatja, ez a készülék 50 literes tartállyal rendelkezik. Sajnos acélból készült, és csak zománc védi a korrózió ellen a legtöbb esetben. Van rá esély, hogy öt-hat év után ki kell cserélni a tartályt, vagy meg kell javíttatni.<p>A svéd óriás a kapacitáson is spórolt. Itt ez a paraméter nem haladja meg az 1,5 kW-ot. Ez azt jelenti, hogy eltart egy ideig, amíg a víz felmelegszik maximum 75°C-ra – két óránál mindenképpen többet kell várnia.</p><p>A másik paraméterek, a gyártó szinte nem mentette meg. Számos biztonsági funkció áll rendelkezésre. Például a készülék biztosan nem fog bekapcsolni, ha nincs benne víz. Van egy biztonsági szelep is. Ami a vezérlőpanelt illeti, ez egy mechanikus szabályozó és egy gomb. A vízmelegítő elején egy nyílhőmérő is található.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Magnézium anód is rendelkezésre áll;</li><li>Nem sokat nyom;</li><li>Alacsony költségek;</li><li>A legkönnyebben kezelhető;</li><li>Különböző biztonsági funkciók állnak rendelkezésre;</li><li>A jótállási időszak két évre meghosszabbodik.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Szerény kapacitás;</li><li>A tartály zománcozott;</li><li>Nincs fagyálló üzemmód.</li></ul><h3>Ariston LYDOS ECO ABS PW 50 V</h3><p>Értékelés: 4.3</p><div style=ARISTON LYDOS ECO ABS ABS PW 50 V

  Sok olcsó vízmelegítő mechanikus vezérlőpanellel van ellátva. Könnyen megtanulható, de biztosan nem tesz nagy benyomást. Szerencsére vannak kivételek a szabály alól. Ilyen az Ariston LYDOS ECO ABS PW 50 V – ez a modell egy elegáns elektronikus vezérlőpanelt tartalmaz. És a készülék büszkélkedhet a speciális technológia támogatásával, amelynek köszönhetően valamivel kisebb mennyiségű villamos energiát fogyaszt.

  Ezt a modellt Olaszországban tervezték és gyártották. A vevőnek biztosan tetszeni fog a hullám alakú kialakítás. Általában azonban a vízmelegítőt az alapvető funkcionalitása miatt vásárolják meg. Jó, hogy pontosan kiválaszthatja a vízhőmérsékletet. Maximum 80°C-ot érhet el. Akár 50 literes fűtési idő is rendelkezésre áll – a fűtőelem speciális üzemmódban akár 2,5 kW-ig is képes felmelegedni.

  Min spóroltak az olaszok?? Magán a fűtőelemen. Ebben az esetben ez egy merülő készülék, ezért a vízkő fokozatos megjelenése lehetséges. A gyártónak pedig zománcozott acéltartályt kellett beépítenie. Az Ariston garantálja, hogy öt éven belül nem történik vele semmi. De az olaszok nem tesznek ígéretet hosszabb időre.

  Előnyök

  • Nagyon nagy fűtési teljesítmény áll rendelkezésre;
  • Stílusos kialakítás;
  • Alacsony költségek;
  • A biztonsági szelepet nem felejtették el;
  • A súlya nem haladja meg a 16 kg-ot;
  • Integrált túlméretezett magnézium anód.

  Hátrányok

  • “Nedves” fűtőelemet használnak;
  • Beépített zománcozott tartály;
  • A Wi-Fi-támogatás nem lenne helytelen;
  • Nincs fagyálló üzemmód.

  Royal C
 • ma RWH-A50-FE
 • Értékelés: 4.3

  Royal C<li></div><p>ma RWH-A50-FE” src=”/wp-content/uploads/2023/05/6091666198031-6810.jpg” height=”407″ title=”Királyi C</p><li>ma RWH-A50-FE”><p>Hagyományos tárolós vízmelegítő fehérre festett burkolattal. Mivel a költségvetési árszegmensbe tartozik, nem meglepő, hogy a legegyszerűbb vezérlőpanelt találja meg. A felhasználónak csak a vízhőmérsékletet kell kiválasztania egy mechanikus szabályozóval. Két LED-del is rendelkezik, amelyek jelzik, hogy a hőmérséklet elérte-e a kívánt értéket. Sajnos, sem hőmérő, sem további gombok nincsenek. Ez többek között azt jelenti, hogy a készülék mindig 2 kW maximális teljesítményen működik.</p><p>Sok más modellhez hasonlóan ez is rendelkezik alsó csatlakozással. Ami a tartály belső bélését illeti, az üvegezett agyagból készült. Ez pozitív hatással van az alkatrész tartósságára. Ez azonban azt eredményezte, hogy a súlya lenyűgöző 26 kg. És ne felejtsd el hozzáadni 50 liter vizet! Röviden, győződjön meg róla, hogy a fal képes ilyen nagy terhelést elviselni.</p><p>1 és 7 atmoszféra közötti nyomás kezelésére kész vízmelegítő. A víz felmelegítése legfeljebb 79 percig tart. Természetesen a magnézium anódról sem feledkezhetünk meg. A gyártó biztonsági szeleppel is felszerelte alkotását. Röviden, nagyszerű értéket kell nyújtania a pénzéért!</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Alacsony költségek;</li><li>Tisztességes teljesítmény;</li><li>Könnyen kezelhető;</li><li>Magnézium anóddal rendelkezik;</li><li>A biztonsági szelep jelen van.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Unalmas design;</li><li>A belső tartály nem nevezhető rekordtartónak;</li><li>Nincs fagyvédelem.</li></ul><h3>Haier ES50V-S(R)</h3><p>Értékelés: 4.2</p><div style=HAIER ES50V-S(R)

  Ez a vízmelegítő nem nevezhető tökéletesnek. A kínai gyártó például nem akart vezeték nélküli modult beépíteni az alkotásba. A menetrendet nem lehet az alkalmazással beállítani. Az üzemmódot csak a kezelőpanelen lévő gombok megnyomásával lehet megváltoztatni. De a Haier úgy döntött, hogy jelentősen növeli a fűtőelem kapacitását. Itt ez a paraméter eléri a 3 kW-ot! Ha ki meri használni a teljes potenciálját, mindössze 55 perc alatt 50 liter vizet melegít fel. Egyébként a maximális vízhőmérséklet elérheti a megszokott 75°C-ot, ami bőven elegendő bármilyen feladathoz.

  Egyébként a fűtőberendezés egy hagyományos, alulról csatlakozó tárolótartály. Hatalmas teljesítménye ellenére egy közönséges konnektorba csatlakoztatható. A szép dolog az, hogy hőmérő van a házon. Ez a tervezési elem lehetővé teszi, hogy bármikor ránézésre megtudja, milyen hőmérsékletet ért el a víz. És ez egy ritka eset, amikor egy ilyen eszköz készen áll arra, hogy ellenálljon a vízvezetékben lévő nyomásnak akár 8 atmoszféráig.

  A hátrányokat talán már kitaláltad. Természetesen itt is a szokásos “nedves” fűtőelemet használják. A belső tartály, amely zománcozott, nem fog örömet okozni. Röviden, ha a legtartósabb vízmelegítőt szeretné, akkor jobb, ha egy drágább modellt választ.

  Előnyök

  • Alacsony költségek;
  • Könnyen kezelhető;
  • Biztonsági szelepet tartalmaz;
  • A fűtőberendezés védett a túlmelegedés és a víz nélküli indítás ellen;
  • A két fűtőelem nagyon nagy teljesítménye;
  • Beépített memória és időzítő funkciók.

  Hátrányok

  • Nem a legjobb belső tartály;
  • Kívánatos lenne egy “száraz” fűtőelem;
  • Nincs fagyvédelem.
  Olvasson tovább  12 legjobb szűrőrendszer a mosogató alatt
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: